Itse tulkitsin muistion ja sen pointin myöskin juuri noin. Myönnyin kuitenkin lopulta siihen, että esimerkiksi kohdan "This leads to women generally having a harder time negotiating salary, asking for raises, speaking up, and leading." voi halutessaan tulkita myös niin, että kirjoittajan mielestä johtaminen on naisille vaikeampaa, joten naiset ovat siinä ikään kuin "heikompia".Tuota noin. Tässä menee nyt pari asiaa sekaisin. Memossa ei käsittääkseni mainita millään tapaa, että naiset olisivat kyvyttömämpiä johtotehtävissä. Maininnassa viitataan siihen, että nämä persoonallisuustekijät selittävät osittain, miksi naisia on suhteessa pienempi määrä johtoasemissa. Mielestäni tulkinta tuossa on se, että johtuen persoonallisuuseroista, naiset eivät hakeudu johtaviin asemiin niin paljoa. Ei sitä, että naiset olisivat huonompia johtajia.
Jos tuota tekstiä tulkitsee noin, silloin siinä on tehty perustelemattomia johtopäätöksiä, joita voi periaatteessa halutessaan kritisoida. Tämä on kuitenkin myös minun mielestäni vähän sitä pilkunnussimista, mistä @BlackWolf yllä mainitsi.
Kuitenkin koska feministit ja muut muistiota vastustavat ihmiset ovat tuon tulkinnan sieltä kaivaneet (ja tekstissä tosiaan noin sanotaan), näin turhana alkaa argumentoimaan sen ulkopuolella, joten hyväksyin sen ja otin mukaan keskusteluun. Voin hyvin myöntää, että noin tulkittuna muistion kirjoittaja on vetänyt mutkia hiukan suoriksi ja tehnyt perustelemattomia johtopäätöksiä, mutta silti argumentoida muistion puolesta kokonaisuutena. Mielestäni muistion pointti on joka tapauksessa hyvä ja perustelutkin siinä ovat paljon keskimääräistä netistä löytyvää kirjoitusta paremmat.
Jaamme siis saman mutun aiheesta. Ei tuota kuitenkaan mielestäni voi todeksi todeta tämänhetkisillä tiedoilla.En usko, että kyseiset persoonallisuuserot johtavat automaattisesti huonompaan johtamiskykyyn. Uskon kuitenkin, että kyseiset persoonallisuuserot johtavat naisten vähempään hakeutumiseen johtoasemiin.