Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Tapparan jälkipelit on suljettu

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana jh1981, 01.01.2006 klo 16.54.

 1. Voimalaituri Jäsen

  "Turhaa tekohengitystä tuollaiset sivustokyhäelmät. tullaan joukolla tänne Jatkoaikaan ja homma on sillä selvä." - Iso-D vuonna 2006.

  Kymmenen vuotta myöhemmin Tappara.infossa on 70M sivunlatausta ja 250.000 kirjoitusta. Alussa oli silloinkin vastustusta.

  Kaikki vanhenee aikanaan. SMF alkoi happanemaan alta, serveriasennus olisi kohta mennyt uusiksi sillä käytetty CentOS Linux lähenee end-of-life vaihetta. Ja nyt sattui olemaan siviilielämän puoella tarjolla aikaa tähän laitettavaksi, joten ainulaatuinen tilaisuus. Softa plattiksen valitseminen on aina vaikeaa, kun pitäisi yrittää nähdä 10v eteenpäin. Esimerkiksi kosketusnäyttö oli melkoinen harvinaisuus vuonna 2006, mutta nyt jokainen UI/UX pitää suunnitella sen kautta.

  Discourse on erilainen, mutta toisin kuin SMF se on kehittyvä ja järkevällä tavalla muokattavissa. Koskaan ei voi etukäteen tietää tuliko pelattua voittavaa hevosta, mutta jos asiakkaana ovat mm. Twitter, Ubuntu, Docker, Cisco yms. niin jotain siinä täytyy olla tehty oikein. Suomestakin löytyi varsin virkeä tennispalsta Keskuskenttä kotimaiseksi referenssiksi.

  @Rafael,Tappara.co on tehty talkoovoimin ja täysin avoimena projektina alusta lähtien. Avaimet annetaan muokkaamaan vaikka Discourse koodia, jos edellytyksiä löytyy. Eli mukaan vain tekemään yhteisö paremmaksi, tai edes kertomaan miten se pitäisi tehdä.
   
 2. Kukko Jäsen

  Ihan hirveä luotaantyöntävä sillisalaatti tuo tappara.co. Foorumin pitää olla yksinkertainen ja selkeä. ilvesfoorumi oli tappara.infoa hivenen edellä, mutta tämä tappara.co on irvikuva. tappaa kyllä vähäisenkin kannattajakulttuurin.
   
 3. Rixa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Neogaf.com kyseinen foorumityyli toimii vaikka onkin hivenen erilainen forum. Mutta se mikä toimii kyseisellä ~160k rekisteröityneen käyttäjän palstalla, ei kyllä onnistuneesti toimi Tappara.co palstalla. En tykkää yhtään.
   
 4. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Mun mielestä .co on ihan ok näköinen. Ehken sitten ole roikkunut tarpeeksi palstoilla.
   
 5. Divarijyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Kotarit
  Erittäin epäselvä puhelimella. Tietokoneella en ole vielä kokeillut.
   
 6. Corkscrew Jäsen

  Niin, nyt sitten nähdään elpyykö Jatkoajan keskustelupalsta Tapparan osalta tästä muutoksesta vai siirtyykö .infon porukka kokonaisuudessaan uudelle alustalle. Minulle käy kumpi tahansa ratkaisu, siinäkin olisi puolensa että keskustelu keskittyisi Jatkoaikaan kuten ymmärtääkseni on muiden joukkueiden osalta tilanne (Ilveksellä taitaa tosin olla aika aktiivinen foorumi muualla, mutta en ole sen tarkemmin siihen tutustunut). Uusi paikka on varmasti alkuun hieman sekavampi, mutta onhan tuolla jo todella hyväksi koettu reaaliaikainen otteluseuranta, eli ketjut päivittyvät ilman että täytyy hakata selaimesta refreshiä. Ja muutenkin tuo antaa tekniikaltaan paljon isommat kehitysmahdollisuudet. Mutta kuten niin monta kertaa on todettu, ei se tekniikka ja hienous, vaan monelle merkitsee myös yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys ja joillekin se on ylivoimaisesti tärkein asia. Se puoltaisi siirtymistä Jatkoaikaan.
   
 7. Divarijyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Kotarit
  Lainaus:
  Mielestäni juuri selkeys ja yksinkertaisuus on tärkeimmät asiat. Ei niinkään se tekninen hienous. Esim juuri jatkoaika. Toimii.
  Toki tekijöiden/ylläpitäjien sana vaikuttaa paljon. He tämän homman mahdollistavat.
   
 8. Maikkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, HIFK, Liverpool
  Tappara.co on hyvä juttu.
  Ilman muuta aluksi pitää hieman totutella kun jokainen nippeli ja nappi ei löydykään tutusta paikasta.
  Ja koska sisältöä ei ole ehtinyt kertyä, niin onhan siellä VIELÄ hieman tyhjää.
  Jatkoaika.com:iin en tosiaan halua Tapparan jälkilöylyjä.
  Se että ulkopuolinen taho on jakamassa penaltia avautumisista ties minkä provo-säännön perusteella ei nappaa.
  Ns. Keskustelusta tulee munatonta faktatiedon vaihtoa vaaleanpunaiseen pumpuliin käärittynä.
  Moderaattori pitää ilman muuta olla. Mutta mielestäni on loistava juttu, että sen tietää olevan oikeahenkinen porkkanalaseilla varustettu kirvesrinta.
  Eli, tapparalaiset keskustelut tapparalaisten osalta voisi kaikki siirtää uuteen foorumiin.
   
 9. zado Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Kyllähän mikä tahansa sovellus, on se sitten foorumi tai uusi käyttisversio, on aluksi sekava ja luotaantyöntävä - varsinkin jos muutokset ovat suuria, kuten nyt. Aika äkkiä tuohonkin on kuitenkin tottunut.
   
 10. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Kun lukee tämän ketjua alkua, siis 10 vuoden takaisia juttuja, ei voi välttyä ajatukselta, että uusi palsta luotiin tai ideoitiin silloin salaliiton pohjalta. Ketju luotiin 1.1.2006, muutama päivä kauhisteltiin, jeesusteltiin ja luotiin marttyyrinomaista tunnelmaa, ja katso, 2.1.2006 tulee kuin kirkkaalta taivaalta jumalallinen ilosanoma, että uusi palsta on sitten pystyssä.

  Ei siinä mitään, kuin markkinoinnin oppikirjasta. Näin vältyttiin mm. kyselyiltä että miksi uusipalsta pitää luoda jne. Luotiin tarve, tyhjiö, joka pyyteettömästi, vapaaehtoisesti, omin pikku kätösin, täytettiin. Ehkä uusi palstakin, .co, olisi kannattanut lanseerata samanlaisen manööverin kautta.
   
 11. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Uusi .co näyttää olevan pystyssä ja kaiketi melko valmiskin. Ihan hyvältähän se näyttää, suurimmat pelkoni eivät näytä toteutuneen. Hymiöiden ja valokuvien käyttö on ainakin toistaiseksi maltillista, jotta vanhan liiton ihminenkin pysyy mukana sydänkohtauksetta. Avattaret ovat riittävän pienet eivätkä estä katseen scrollautumista tekstimassassa. Uudentyyppinen etusivu toimii hyvin ainakin sellaiselle joka käy palstalla usein: näkee heti mistä puhutaan (keskustelijoita on juuri sopiva määrä tähän, jos kävijöitä olisi moninkertaisesti kuten täällä, ei välttämättä toimisi). Ja jos käy harvoin, voi avata keskustelualueet. Oikeastaan ainoa huolenaiheeni on se, että hajautuuko keskustelu uudenlaisen muodon pohjalta aiempaa pieniin ketjuihin. Sehän toki on moderaattoreiden toivekin. Itse pidän kuitenkin megaketjuista, joissa keskustelun kehittymistä voi seurata kaikessa rauhassa ja häiriöttömyydessä pitkänkin aikajänteen puitteissa.
   
 12. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Sen verran perseestä ja sekaisen oloinen oli ensinäkemältä ja toiseltakin, että vierailuni siellä tulee harvenemaan entisestään, ugh!
   
 13. Rafael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Bristol City
  Aika ärhäkkää mainosta tai muuta vastaavaa sontaa tarjoaa tällä hetkellä tappara.co. Jotain järjestelmän tarkistusta rupee väkisin tekemään...
   
 14. juhap88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Paska foorumi muutenkin.
   
 15. Voimalaituri Jäsen

  Lainaus:
  Se oli valitettavasti Googlen Adsensen kautta masinoitu globaali hyökkäys, joka onneksi loppui/lopetettiin varsin nopeasti.

  Paska on makuasia. Foorumi on suositumpi kuin koskaan.
   
 16. Rafael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Bristol City
  Lainaus:
  Joo ei tuo foorumia kohtaan ollutkaan moite. Olen kyllä jo tottunut tuon käyttöön. Tosin luen sitä aina tuoreimmat-namiskaa käyttäen.
   
 17. susi Jäsen

  "Sattuu" silmään kun tuolla käy, liian sekava mun makuun, kaikki ihku-avatarit, ei sivutuksia ketjuissa jne --> en tykkää ollenkaan.
  En tiedä auttaisko rekisteröinti palstalle mutta en ole jaksanut nähdä vaivaa.
   
 18. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Lainaus:
  Avatarien esiintyvyys on Discoursen standardiulkoasuun nähden karsittu minimiin Tappara.cossa, mutta niitä avatareja jotka jätettiin ei rekisteröityminen poistaisi. Avatareilla on kuitenkin selkeä käyttötarkoituksensa osana kirjoittajien identiteetin syntyä, minkä vuoksi niitä on yleisesti valtaosalla internetfoorumeista. Niiden kanssa täytyy vaan elää, jos ei tykkää.

  Sen sijaan sivutuksen puuttumisen logiikka aukeaa, jos rekisteröidyt, joten suosittelen tekemään niin kun jaksat. Discourse pitää jatkuvasti kirjaa siitä, mitä viestiä luet, siinä missä tämä Xenforo pitää kirjaa siitä minkä sivun olet aukaissut. Discoursen systeemi on yksiselitteisesti kehittyneempi ja parempi. Jos vaikka luet 60-viestisestä ketjusta 23 viestiä ja joudut yhtäkkiä toisiin velvollisuuksiin, seuraavalla kerralla kun avaat ketjun päädyt 24. viestiin. Todella näppärää ja kätevää.
   
 19. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Edelliseen viitaten vielä: jos haluat etsiä ketjusta jotakin aiempaa viestiä, voit vaan skrollata sivuston "liukupalkkia" tai hakea viestin numeron perusteella. Aika kätevää mielestän verrattuna sivunumeroiden klikkailuun. Jatkoajassa kaikki sivunumerot saa klikkaamalla auki, mutta esim. Futisforumilla ja vastaavissa vanhempien viestien hakeminen on aika tuskallista. Noh, vanhoja viestejä toki tulee haettua varmaan aika harvoin.

  Olin kyllä itsekin alkuun sitä mieltä, että sivusto on sekavahko ja epämiellyttävä. Hetken aikaa käytettyäni tykkään kuitenkin kovasti. Sivustolta pystyy hakemaan aihealueittain, kuten muillakin palstoilla. Tuoreimmat-toiminto on kuitenkin mielestäni erittäin kätevä, sillä sen avulla näkee heti, missä on eniten keskustelua.

  Tykkään myös liputus-mahdollisuudesta, jonka avulla yhteisö voi itse määritellä, minkälainen sisältö on hyväksyttävää. Kriittinen voi olla, mutta esim. viime aikoina näkynyt eräs pelkkää negas kirjoitteleva trolli saadaan melko nopeasti kuriin. Tätä liputusta ei vaan taida käyttäjät vielä kovin aktiivisesti käyttää.

  Kiitän kuitenkin vapaaehtoisesti palstaa pyörittäviä henkilöitä. Moderointi on varsin fiksua ja asiallista, ja oli sivustosta mitä mieltä vaan, niin hienoa, että tällainen on meille tarjolla. Tappara.cossa on mielestäni mukava keskustella Tapparaan liittyvistä asioista, pohtia kokoonpanoja, huhuja, juhlia mestaruutta samanhenkisten kanssa yms. Sen sijaan muista joukkueista ja niihin vertaillessa on parempi keskustella Jatkoajassa, sillä vaikka .cossakin moni pystyy tarkastelemaan asioita objektiivisesti, on siellä myös paljon vahvat värilasit päähänsä painaneita keskustelujoita, jotka eivät voi sietää kunnioituksen tai arvostuksen sanaa vastustajasta.
   
 20. hcp27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-Liiga
  Lainaus:
  En ymmärrä? Tappara.co on ehkä ei toimivin keskustelupalsta missä olen käynyt kun taas futisforum2 on kaikkine hakutoimintoineen yms helpoimpia käyttää.
   
 21. polvipetteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  "Tappara.co is offline" tulee ilmoitus.
   
 22. Voimalaituri Jäsen

  Ranskalaisen palveluntarjoaja OVH:n, joka on yksi maailman suurimmista, data center on mennyt rikki. Useita merkittäviä sivustoja on sitämyöten nurin, suomalaisia ja ulkolaisia. Joukossa Tappara.co.

  OVH Tasks
   
 23. Divarijyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Kotarit
  Joo ei pääse sisään. No, ihan sama, paikanpäällä Nordiksella niin ei kerkeäkkään kijotteleen enempää
   
 24. Voimalaituri Jäsen

 25. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Piti tähän ottaa jo eilen kantaa, mutta se jotenkin jäi. Tuo eilinen otteluseuranta lienee väärä paikka, niin kirjoittelen tänne.

  Jäsen @Sabaton otti kantaa siihen, kuinka otteluseurantaketjut ovat täällä Jatkoajassa lukukelvottomia, mikä poiki hieman enemmän ajatuksia aiheesta .co vs Jatkoaika. Ymmärrän Sabatonin näkemyksen vallan mainiosti. Järkyttävää kuraahan nuo otteluseurantaketjut usein ovat, varsinkin jos kentällä tapahtuu mitään hiemankaan kyseenalaisempaa. Jatkuvaa parkua tuomareista jne.

  Itselleni tuo .co on enemmän "luen, mutten kirjoita" -palsta, vaikka sinne tunnukset on tainnut olla jo kauemman kuin Jatkoajalle. Lähinnä kyse on ajanpuutteesta, kun ei ehdi ihan kaikille haluamilleen foorumeille kirjoittamaan, niin pitää pyrkiä optimoimaan tekemisiä. Täällä jatkoajan puolella on kuitenkin hieman laajempi kaikupohja muita seuroja sekä esim. NHL:ää koskevalle keskustelulle. Toisaalta tuo .co hakkaa käyttöliittymältään jatkoajan mennen tullen. Jatkoaika on suorastaan masentavan kankea tuohon Tappara.co:hon verrattuna. Tuo .co:n käyttöliittymä mahdollistaa huomattavasti mielekkäämmän, nopeatempoisen viestinnän esim. otteluseurantoihin tai kipinöihin, kun ei tarvitse olla jatkuvasti itse sivua päivittämässä, vaan sivu nostaa uudesta viestit automaattisesti näkyviin. Huomattavasti mielekkäämpi foorumi se on käytettävyydeltään.
  Lainaus:
  Otan tämän viestisi tuolta eilisestä Otteluseurantaketjusta hieman vapaasti lainaten, niin tuosta tippuu nuo esimerkkisi Tyrväisen-Kemiläinen -tapausta koskien pois. Pahoittelen.

  Jatkoajan ja Tappara.co:n vertaaminen noin suoraan on hieman hedelmätöntä. Jatkoaika pyrkii lähtökohtaisesti olemaan "objektiivinen" keskustelupalsta kaikkien seurojen faneille, useista eri sarjoista. Jatkoaika on suunnitelmallisesti lätkästä kiinnostuneille. Tappara.co ei edes pyri tuohon objektiivisuuteen. Se on nimenomaan yhden joukkueen, Tapparan, fani-palsta. Kieltämättä noita esimerkkisi kaltaisia ylilyöntejä, totaalisia mauttomuuksia tulee juurikin esim. otteluseurannoissa esiin. Mutta niin tapahtuu kaikkialla, missä yhden joukkueen fanit kokoontuvat yhteen. Tunteella mennään, niin yli menee. Vrt. vaikka maaotteluiden seurantaketjuihin, kun se "vastapaino" puuttuu, niin kollektiivin yksilöt sortuvat helpommin ylimeneviin mauttomuuksiinkin. Se mikä erottaa mm. .co:n ja Jatkoajan otteluseurannat onkin juuri tuo objektiisivuus. Molemmissa vedetään surutta värilasit silmillä, mutta .co:n puolella se tehdään suoraan myöntäen, koska se kuuluu fani-palstan perusluonteeseen, Jatkoajassa aika moni esittää väitteitä objektiivisuudesta, vaikka noita ketjuja seuraamalla voi helposti todeta, että värilaseilla mennään aika vahvasti... .Co on siis siinä mielessä, omalla tavallaan rehellisempi ympäristö. Yksivärinen kieltämättä, mutta eipä noissa otteluseurannoissa täällä jatkoajassakaan mitään rakentavaa kritiikkiä ole. Muissa ketjuissa ne rakentavat keskustelut käydään tunteiden laannuttua, niin täällä kuin .co:ssakin.

  Enkä minä ihan osta tuotakaan, etteikö .co:ssa olisi täysin samaa kritiikkiä, mikä jatkoajassa on joukkueiden omissa karsinoissa. Kyllähän sielläkin on sitä kritiikkiä, osin rakentavaa, osin vähemmän rakentavaa, kun jengi on heittämässä Haapalaa LeKiin, kun ei hattutemppua tehnyt ekaan erään. Nähdäkseni varsin samanluonteinen tuo .co on, kuin liiga-joukkueiden omat osiot täällä jatkoajassa muilla joukkueilla. Jos tahtoo keskustella IFK:sta, niin kannattaa mennä IFK-osioon jatkoajassa, jos tahtoo jutella Tapparasta, niin .co on oikea paikka. Jos jomman kumman joukkueen fanit tahtovat jutella seurastaan laajemmassa kontekstissa, niin kannattaa siirtyä jatkoajan Liiga-osioon.