1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha Barkov & Pate Laine
Tehollisesti näyttää menneen aika samaan tahtiin, vaikka toki vielä avausosuma Tapparassa tekemättä.
Tuli tästä mieleen edellinen TPS-peli, jossa Mikkola pääsi laukomaan toisesta aallosta b-pisteiden välistä. Oli tilaa ja aikaa, mutta kuti lähti joku 3 metriä yli ja 6 metriä ohi maalin. Vastaava tontti oli Kerhoa vastaa kotona, mutta ei osunut silloinkaan. Ehkä seuraava sitten :)
 
Ois pysyny vissyssä, niin olis bändissä viä

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Kolme viime peliä on jäänyt minulta väliin, Heljanko on torjunut kaikki ja Tappara on saanut 8 pistettä yhdeksästä mahdollisesta, joten melko paljon on lyhyessä ajassa muuttunut. Tuloksellisesti on kulkenut, peliesityksistä en osaa sanoa mutta raportit ovat olleet pääsääntöisesti positiivisia. Jo tässä vaiheessa on hyvä varoittaa, että palaan hallille 13. päivän KooKoo-kamppailuun, joten silloin ei todennäköisesti jääkiekon riemujuhlaa nähdä.

Tapparasta maajoukkueen mukaan lähtee samat naamat kuin Karjala-turnaukseenkin eli Mikko Lehtonen, Niko Mikkola sekä Jukka Peltola. Tulipa myös huomattua, että joulun jälkeen on Tapparalle seuraava kunnon testi tulossa. Reilun viikon sisään on vastassa Kärpät, Lukko, JYP ja TPS kaikki vieraissa. Toistaiseksi saldo kärkijoukkueita vastaan on kammottava, mutta tuon putken jälkeen pystyy varmasti jo sanomaan enemmän Tapparan iskukyvystä.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Reilun viikon sisään on vastassa Kärpät, Lukko, JYP ja TPS kaikki vieraissa. Toistaiseksi saldo kärkijoukkueita vastaan on kammottava, mutta tuon putken jälkeen pystyy varmasti jo sanomaan enemmän Tapparan iskukyvystä.
Kärpät 1-1, Lukko 1-1, JYP 2-1 ja TPS 0-2. Parantamisen varaa on reilusti, mutta en nyt kammottavaksi kutsuisi.

Vähemmän yllättäen paluu voittojen tielle tapahtui heti, kun Tappara lopetti puskemisen ja alkoi pelata tiiviillä viisikolla ja lyhytsyöttöpelillä. Saa nähdä, koska seuraavan kerran taas yritetään päästä seinästä läpi hakkaamalla siihen päätä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders
Saa nähdä, koska seuraavan kerran taas yritetään päästä seinästä läpi hakkaamalla siihen päätä.
En ihmettelisi jos maaotteluiden jalkeen nain kavisikin. Jos ei alkavan tauon, niin viimeistaan seuraavan jalkeen. Rautakorpi on sen verran kuitenkin jaarapainen etten usko viela antaneen periksi. Tai sitten on jo saanut tarpeekseen pelaajien taydellisesta vapaudesta etta suitset on pistetty koko loppukaudeksi tiukalle.
 
My life is a very complex drinking game

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Jatkoaikavedot 2017-2018: @HOOLIGAN_ (Tappara finaaliin), @Abdel (viisikkovedot x 4), @Kirjoittelija (Haapala väh. 15 ottelua NHL:ssä), @Kalikankosto (Otto Koivula väh. 36 pistettä), @Bobby (Mikko Lehtonen, väh. 32,5 pistettä) ja viiden hengen viisikkoveto.

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Uusi pelaaja, jatkosopimusuutisia vai jotain muuta?

Tappara Official Twitterissä: "#Tappara #Tapparanjoulu #Liiga https://t.co/mvvsnPUx8b"

Kuvassa muutama lahjalaatikko, Tapparan logo ja teksti: "Saa avata jo perjantaina kello 14!"
Viime vuonna Tappara tiedotti kuudesta jatkosopimuksesta 20.12. ja kolme päivää myöhemmin aatonaattona kerrottiin Lingletin liittymisestä joukkueeseen. Uudet hankinnat varmaan on tapauskohtaisia, mutta voisi kuvitella jatkosopimusneuvotteluiden menevän suunnilleen samalla kaavalla vuodesta toiseen. Veikkaan siis muutamaa jatkosopimusta.
 
Aika multaa puistot.

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Jatkosopimuksia. Karjalainen 2020, Kemmu ja Otso 2019, Rauhala ja Utunen 2021.

Kelpaa. Nämä kaverit ovat Tapparan ovat enenevissä määrin Tapparan joukkueen kulmakiviä.

Ennen siirtorajaa sitten sentteri vielä sisään, jos saa toivoa.
 
Jatkoaikavedot 2017-2018: @HOOLIGAN_ (Tappara finaaliin), @Abdel (viisikkovedot x 4), @Kirjoittelija (Haapala väh. 15 ottelua NHL:ssä), @Kalikankosto (Otto Koivula väh. 36 pistettä), @Bobby (Mikko Lehtonen, väh. 32,5 pistettä) ja viiden hengen viisikkoveto.

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Siirrytään vaikka tänne, niin ei ahdisteta ihmisiä liikaa puhumalla vain Tapparasta Liiga-puolella...
Tällä tahdilla Otto ei pelaa sopimusta loppuun Tampereella. Kun se on tälläkin hetkellä selkeä ykkössentteri, vaikka jostain syystä nelossentteri pelaa eniten.

Eikä se nyt ihan vielä Lajusen tasolla toki ole.
Totta. Rauhala on Karjalaisen kanssa ollut Tapparan hyökkäyksen terävin kärki jo pitkän aikaa. Totta sekin, että Rautakorven jonkin kuningasidean vuoksi Jasun peliaika vielä Rauhalalta minuutteja, jotka tuo olisi jopa ansainnut.

Pointtini tuolla "ykkössentteri" heitolla oli juurikin se, että ei Rauhala vielä ole sillä mystisellä "the ykkössentteri" -tasolla. Liigassa tuo "the ykkössentteri" kun on tarkoittanut jotain Ramstedteja ja Lajusia yleensä. Toki jos en ihan väärin muista, niin kyllä osa ihmisistä kyseenalaisti Lajusenkin riittävyyden ykkössentterinä "mestaruutta tavoittelevassa joukkueessa" aika pitkään... Rauhalan kehityskäyrä osoittaa kohti sitä "the ykkössentteri" -statusta, jolla tuo ei mielestäni vielä ole, vaikka taidot jo riittäisivät Liigassa ykkössentterin rooliakin hoitamaan.

"Riski" on toki suuri, että 2021 on niin kaukana, että Rauhalaa ei tuolla kehitystahdilla saada Tampereella pidettyä...
***
Muuten jatkoista voisi vielä sen verran kommentoida, että Salosen nimi olisi ollut kiva tuossa nähdä. Siellä on kuitenkin tilaa tulossa puolustukseen, kun lienee oletettavaa, että Mikkolaa ja Lehtosta poistuu. Ymmärrän toisaalta, jos Salonen haluaa lähteä etsimään isompaa roolia jostain muualta.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tulipa myös huomattua, että joulun jälkeen on Tapparalle seuraava kunnon testi tulossa. Reilun viikon sisään on vastassa Kärpät, Lukko, JYP ja TPS kaikki vieraissa. Toistaiseksi saldo kärkijoukkueita vastaan on kammottava, mutta tuon putken jälkeen pystyy varmasti jo sanomaan enemmän Tapparan iskukyvystä.
Odotetun paskasti meni tämä testi ja perin heikolta se iskukyky näyttää. Materiaali on joka osa-alueella liigan parhaimmistoa, mutta kiekon kanssa ei turhan paljoa hyviä asioita tapahdu. Jos vertaa kauden alun piste-ennustuksiin ja arvioihin, niin ei Tapparasta montaa ylisuorittajaa pisteiden valossa löydy. Mahtaako Rauhalan, Jasun ja Karjalaisen lisäksi edes olla muita? Kun yli 2/3 pelaajistosta alisuorittaa pisteiden valossa, on hankalaa olla kaatamatta hommaa valmennuksen niskaan.

Vieraskiertueesta tuli siis 3 pistettä 12 mahdollisesta. Alku kiertueelle oli hyvä, kun Kärpät kaatui 2-3. Avauserässä Kärpät oli selvästi parempi, mutta erätauolla homma kääntyi ja toinen erä oli yksi kauden parhaista eristä Tapparalta. Kokonaisuudessaan Kärpät vei silti tasakentällisin maalipaikat nimiinsä. Vehviläisen hörppy ja 5-3 ylivoima takasi Tapparan voiton muutoin varsin tasaisessa pelissä. Sitten oli vuorossa Rauman peli, joka muistetaan eeppisestä kolmannen erän sulamisesta. Eipä ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, sillä ainakin Kuopion vierailulla kävi sama homma. Jyväskylässä takkiin tuli 1-0. Numeroita viihdyttävämpi peli, mutta Tapparalla vähemmän laukauksia, vähemmän maalipaikkoja ja kotiin tuomisena nolla pistettä. Viivakudit + ohjaukset tuntuivat olevan jälleen hyökkäyssapluuna eikä tuolla lähes koko kauden nähdyllä taktiikalla nolla maalia ollut mikään iso yllätys. Tämän illan Turun peli oli odotetusti TPS:n juhlaa. Edes ykköspakkiparin (Tallinder-Juolevi) puuttuminen ei auttanut Tapparaa kunnon maalipaikoille ja liigan paras ylivoima teki myös vähemmän yllättäen tuhoja. Ei lähellekään kauden paskinta Tapparaa, mutta TPS on pirun kova.

Curtis Hamilton tuli myös tässä vieraskiertueen aikana Tapparaan. Eiköhän siinä ole tämän kauden Linglet. Alku ei ainakaan paljoa muuta lupaa. Mutulla sanoisin, että nämä suoraviivaiset P-Amerikkalaiset eivät Greeniä lukuunottamatta ole järin usein Tapparassa pärjänneet. Osaava pelaaja Hamilton on varmasti, mutten usko että tulee sopeutumaan Tapparan systeemeihin. Täällä kun ei hirveästi vapauksia tunnuta antavan, vaan pikemminkin pyrkimyksenä on muokata pelaajia tiettyyn muottiin. Saisi valmennus joka tapauksessa antaa Hamiltonille mahdollisuuden ylivoimalla, jotta Peltolan/Jasun minuutit saataisiin vihdoin kohtuullisille lukemille. Vaikea myös ymmärtää peliesitysten valossa, miksi Peltola ja Jasu olivat tänään lopun 6vs3 -tilanteessa Revon, Rauhalan, Karjalaisen, Järvisen, Hamiltonin tai Luodon sijaan kehissä.

Materiaaliin suhteutettuna Tapparan peli on ollut erittäin hidasta ja yllätyksetöntä. Verrattaessa esim. Kärppien syyskauden huippuhetkiin, on oululaisryhmä pelinopeudeltaan ollut aivan eri tasoa kuin Tappara. TPS on myös selvästi edellä, mitä tulee mielikuvitukselliseen kiekolliseen pelaamiseen. Tapparaa vastaan myös turkulaisten isot, mutta hyvin liikkuvat puolustajat ovat olleet omalla alueella aivan suvereeneja. TPS näyttääkin tällä hetkellä olevan Tapparalle ylivoimaisesti liigan hankalin vastustaja ja toivottavasti turkulaiset vältetään keväällä mahdollisimman pitkään. Perhana, kun omat aivot eivät tällä(kään) hetkellä riitä täysin ymmärtämään ja prosessoimaan mikä kaikki tuossa Tapparan pelaamisessa mättää, joten hankala antaa mitään konkreettisia korjausehdotuksia. Oli miten oli, alkukauden peliesityksillä en hirveän suurta todennäköisyyttä antaisi Tapparan triplamestaruudelle.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jasu siirtyi omalle paikalleen nelosen keskelle ehkä tärkein asia tältä illalta. Toivottavasti ei jäänyt yhden erän kokeiluksi.

Vieraskiertue hiipui loppua kohti. Erinomaiset pelit Kärppiä ja Lukkoa vastaan. JYPiä vastaan tasainen vääntö, mutta tänään ei ollut saumoja voittoon. Selkeä parannus edelliseen vieraskiertueeseen, mutta paljon varaa parantaa. Onneksi on 2,5 kuukautta aikaa.
 

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikä on tullut Revolle. Tapolan alasuudessa liigan tähti, mutta nyt ihan floppi. Jotenkin minulle ei aukea millasta lätkää Rautakorpi haluaisi Tapparan pelaavan?!?. Hyökkäyspeli tolla materiaalilla todella mielikuvitoksitonta kuin vain voi olla. Ai niin muistin , että pitää mennä ilon kautta, niin kuin Uusi Päivä sarjassa on opetettu.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
@pelimies69 Repo on aika hukassa tällä hetkellä, mutta ei ole ainoa. Myös J-M Järvinen, Zaborsky, Kuusela, Peltola alisuorittavat. Listaa voisi vielä jatkaakin. Hyökkäyspelissä ei näytä olevan punaista lankaa. Hieman huolestuttavaa kyllä.

Onneksi pudotuspeleihin on vielä aikaa.
 
Jatkoaikavedot 2017-2018: @HOOLIGAN_ (Tappara finaaliin), @Abdel (viisikkovedot x 4), @Kirjoittelija (Haapala väh. 15 ottelua NHL:ssä), @Kalikankosto (Otto Koivula väh. 36 pistettä), @Bobby (Mikko Lehtonen, väh. 32,5 pistettä) ja viiden hengen viisikkoveto.

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No onneksi pudotuspeleihin on aikaa, mutta itse olen huolestunut ja olen ollut sitä koko kauden. Pelivire ailahtelee illasta toiseen. Joo oli meillä loistava voittoputki, mutta niistä otteluista osa tuli kyllä tuurilla. No hyvällä joukkueella pitää olla tuuriakin. Nykyajan kiekko perustuu paljon luisteluvoimaan ja Tapparan peli on jotenkin tahmeeta. Ei ole luistin raikas. Tolla materiaalilla muu kuin finaalipaikka on suuri pettymys. Kaikki on kuitenkin vielä ihan auki, joten odotan suurta muutosta vielä peliin. Mikä Nurmessa vikana, kun ei mahdu kokoonpanoon? Hamilton kärkiviisikkoon tai hänet voi heittää pihalle. Oliko hänellä miten pitkä koeaika?
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
@pelimies69 Repo on aika hukassa tällä hetkellä, mutta ei ole ainoa. Myös J-M Järvinen, Zaborsky, Kuusela, Peltola alisuorittavat. Listaa voisi vielä jatkaakin. Hyökkäyspelissä ei näytä olevan punaista lankaa. Hieman huolestuttavaa kyllä.

Onneksi pudotuspeleihin on vielä aikaa.
Kyllähän Peltola on monessa matsissa pelannut huvin, kuten kapteenin kuuluukin ?
Koettanut sytyttää joukkuetta ?

Vieraskiertue oli kyllä floppi. Hieno taisteluvoitto Oulusta ja sit totaalinen perseily Raumalla. Siellä annettiin 2 pinnaa pois ja Jyväskylässäkin lahjoitettiin pisteitä ?

Tappara on varmaan 15 pinnaa ainakin sössinyt tällä kaudella munattomuuteen/saamattomuuteen/haluttomuuteen ?

Huomenna ois taas sit uusi mahdollisuus. Kotona pitäisi kyllä syttyä pelaamaan.
Vai annetaanko Kärjen taas tehoilla kuten viimeksi


@pelimies69 tappara.fi sivun mukaan loppukauden soppari Hamiltonin kanssa ?
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders
MJarvinen aloittaa tanaan "kakkosen" keskella. Toivottavasti saisivat kunnolla aikaa ja kemiat kuntoon koska paperilla tuo olisi tappava ketju parhaimmillaan.
Tosin kuten tama kausi on osoittanut, paperilla ei automaattisesti voiteta.

Taman paivan ketjuilla joukkue nayttaisi hyvalta, kunhan vaan peli saadaan kuntoon. Vaikka onkin taas vaikeampi jakso meneillaan niin en hirvittavasti jaksa viela menettaa hermojani. Jos kuukauden paasta peli nayttaa samalta niin sitten on eri asia. Kahden parhaan joukossa olisi silti hyva olla pleijareihin lahdettaessa.
 
My life is a very complex drinking game

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hamilton ei pelaamassa, poppareilla vai loukissa?
Varmaanki poppareilla. Ei taida olla kovin lennokkaassa kunnossa eikä peräkkäisten päivien pelit paranna tilannetta. Nurmellekin on hyvä saada peliaikaa. Voisin kuvitella, että vastaavaa vuorottelua tulee säännöllisesti nyt kun kaikki ovat terveenä.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomaristo, Kaavin Kaiku
Hamilton kävi pyörähtämässä muutaman minuutin kaukalossa, ei kelvannut. Täytyy sanoa että hukkui jopa tuohon virkamiesporukkaan täysin. Nyt sitten arvuutellaan kuka on seuraava stuntti. Itse soittaisin Valeri Krykovin paikalle ja nimi pahviin.
No, oikeasti ei hajuakaan uudesta äijästä, mutta jokuhan sieltä tullee.
 

Episodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Tappara
Johtavaa sentteriä tämä homma nyt kaipaisi? Kuka ja mistä...

Domi ei ole ollut aivan niin liekissä, kun voisi toivoa! Heljanko saisi aloittaa huomenna maalissa!
 
-Impossible is Nothing-

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Miten on selitettävissä se, että tällä kaudella poislähteneet pelaajat, kuten Kärki ja Hamilton, ovat uusissa seuroissa paljon paremmalla tasolla? Tuliko Tapparassa liian vähän peliaikaa?
 
Miten on selitettävissä se, että tällä kaudella poislähteneet pelaajat, kuten Kärki ja Hamilton, ovat uusissa seuroissa paljon paremmalla tasolla? Tuliko Tapparassa liian vähän peliaikaa?
Kärki sai paljon vastuuta alkuun, mutta tehoja ei tullut. Eikä sitten saanut pienemmällä vastuulla mitään lisäarvoa aikaan - Ässissä taas pääsi isoon rooliin ja sai niitä onnistumisia heti alkuun.

Hamilton oli todella raskasjalkainen ja oli vähän myöhässä koko ajan. Luulen, että oli täysin kokeilu - jos olisi heti säväyttänyt, olisi jäänyt, mutta nyt sai jatkaa matkaa, kun ei erottunut oikein mitenkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy