Trap on osa peliä. Jokainen joukkue menee jonkinlaisella trapilla, Liigassa ei ole yhtäkään joukkuetta, joka ei pelaisi trappia jossain kohtaa.
Totta, träppi on osa peliä ja taktiikka jota aikalailla jokainen Liiga-joukkue käyttää joskus, mutta kuinka usein ja missä tilanteissa sitä käytetään, niin siinä on paljon eroja. Näin ohimennen totean alkuun, että toissakauden runkosarjan voittaja ei träpännyt runkosarjassa juuri lainkaan, eikä oikeastaan playoffeissakaan vasta kuin finaaleissa Tapparaa vastaan. Tapolan ja Rautakorven Tapparat ovat träpänneet varmaan keskimääräistä Liiga-joukkuetta selvästi enemmän, ja se lienee syy miksi träppi yhdistetään usein nimenomaan Tapparaan. Ei läheskään jokainen Liiga-joukkue laita 3.erään johtoasemassa lähdettäessä keskialueen träppiä, ja taas Tapolan runkosarja Tappara tuntui tekevän sen lähes joka kerta.
IFK- & TPS-fanit mainostivat viime kaudella, kuinka hieno puolivälieräsarja oli, kun molemmat hyökkäsivät eikä seisottu trapissa. Satuin olemaan tuolloin kipeä ja sängyn pohjalla, joten minulla oli riittävästi aikaa tutustua tuon sarjan peleihin riittävästi. Mielenkiintoisin löydökseni oli se, että IFK pelasi todella huonoa trappia johtoasemassa, mutta se oli ihan puhdasta trappia. Se ero vaan oli siinä, että kun esim. Tapparan trap on tiivis viisikko, josta on vaikea päästä läpi niin IFK:lla oli sellainen omaan päähän tiivistyvä pidempi trap-muodostelma eli lähes punaviivapuolustus.
Isoin ero TPS - IFK sarjan viihdyttävyydessä esim. Tapparan sarjoihin tulikin niistä hyökkäyksiinlähdöistä, jossa kumpikin pyrki pelaamaan nopeasti kiekollisena ylöspäin. Se on pelin temmon kannalta merkittävää, jos heti puolustusalueen pelissä voitetun kiekon jälkeen lähdetään ylöspäin, sen sijaan että kiekoteltaisiin sivuille tai alaspäin. Jos toinen joukkue hidastelee hyökkäykseenlähdössä, niin vastustaja voi aina heittää ne kaksi laituria karvaamaan, mutta osaavat kiekkokontrolli-joukkueet kuten Marjamäen Kärpät tai Tapolan Tappara, osaavat kiekotella paineen allakin heittämällä pakki-pakkia tai pakki-sentteriä, ja siten se karvaaminenkaan ei välttämättä aja sitä pelin virtausta eteenpäin kuin näennäisesti. Viime kauden IFK:sta on viihteellisen pelitavan keskustelussa sinänsä huono vetää mitään esimerkkejä, koska kuten
@Jymäkkä ylempänä totesikin, viime kauden IFK oli 90% kaudesta paskaa, niin viihteellisen kuin taktisen mittariston osalta.
Hyvin organisoidut joukkueet, kun ne lyödään vastakkain niin se peli on viihdyttävää, piste. Oli siinä trappia tahi ei.
Kyllä, mutta hyvin organisoidusti voi pelata myös nopeasti kuten viime kauden TPS teki pääosan kaudesta, ollen JYP:n ohella mun mielestä Liigan viihdyttävimmät joukkueet, tai hyvin organisoidusti voi pelata myös hitaammin, kuten Tapolan Tappara teki usein. Tapolan Tapparalla oli oma rytmi jolla se pelasi mm. hyökkäyksiinlähdöt, ja se rytmi oli selvästi hitaampi kuin vaikkapa KalPalla, JYP:llä tai TPS:llä runkosarjassa. Ymmärrän että Tapparalaisille on kova pala myöntää että Tappara olisi Tapolan aikaan pelannut hitaampaa ja siten nopeasta temmosta pitävien fanien mielestä tylsempää lätkää, mutta niin se asia vaan taitaa olla, jos tekisi laajemman kyselyn muiden joukkueiden faneille, niin epäilen että aika moni muu joukkue äänestettäisiin viihteellisyyden osalta Tapolan Tapparan edelle. Träppi varmaan on myös tulevan kauden Tapparan työkaluna, mutta hyökkäyksiinlähdöt saattavat olla nopeampia kuin Tapolan aikaan. Harjoituspelit on vielä harjoituspelejä, mutta kyllä Tampere Cupissa Tappara lähti selvästi nopeammilla lähdöillä molemmissa näkemissäni peleissä.