Itse asun taloyhtiössä, jossa toteutettiin kylpyhuoneiden pintaremontti samalla, kun vaihdettiin 80-lukulainen elementtikylppärien kuivakaivo-kokoojakaivo-ratkaisu nykyaikaisempaan, eli tavallinen vesilukollinen lattiakaivo asennettiin asuntoihin ja runkolinjan kokoojakaivo poistettiin kokonaan.
Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että remontin suunnitelmista poiketen asuntojen käyttövesijohtoja ei uusittu. Itselleni toimitettiin isännöitsijän puolelta nähtäväksi suunnitelmat, jossa laitetaan asuntojen sisäpuolella uusiksi kaikki ja ainoastaan hormissa olevat runkolinjat jäävät alkuperäisiksi (mikä olisi sekin ollut aivan idoottimaista tällaisen rempan yhteydessä). Yllätys oli melkoinen, kun selvisi, ettei noita elementtikylppärien rakenteissa luikertelevia Fincu-putkia uusitakaan, vaan uudet kalusteet liitetään vanhoihin syöttöihin ja ne 30 vuotta huonosti säädetyissä virtaamissa syöpyneet putket jäävät edelleen käyttöön.
En löydä yhdestäkään viime vuosien yhtiökokouspöytäkirjoista mainintaa, että tällainen karsinta toteutussuunnitelmista on päätetty tehdä. Isännöinti ja hallitus eivät hekään osaa sanoa, missä yhteydessä päätös on tehty, mutta kuulemma päätös käyttövesiputkien jättämisestä urakan ulkopuolelle on nimenomaan yhtiökokouksen tekemä. Remontin yhteydessä ei ole myöskään säädetty mm. käyttövesipatterien virtaamia nykymääräysten mukaiselle tasolle, eli tuo LVI-puoli on suoraan sanoen hoidettu päin vittua. Mikähän mahtaa olla isännöinnin ja hallituksen vastuu tällaisessa tapauksessa, jos toteutustapa on eri kuin yhtiökokous on hyväksynyt? Tässä keississä saattaapi olla uusi remontti edessä muutaman vuoden sisällä ja ainakin itseäni korpeaa aivan vitusti oman asunnon jälleenmyyntiarvon kärsiminen tästä pelleilystä.