Talonrakennus- ja remonttiketju

  • 886 119
  • 4 118

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Liekö tämä kuitenkaan oikea ketju, mutta kokeillaan, kun täältä varmaan jonkunlaisia kokemuksia kodinkoneistakin on.

Eli tiskikone sylki vedet pihalle, syynä ilmeisesti kierrettävä ohjelmavalitsin, ei kannatta vaihtaa halpiskoneeseen. Nyt pitäisi sitten hankkia uusi kone, onko merkillä väliä? Eli käytännössähän 200-300e saa jo koneen, mutta kun tarjouksessa(?) on joku Bosch kolmella tasolla ja jollain hienoilla ominaisuuksilla 400e, kannattaako katse siirtää suorilta siihen? Onko Boschillakin se perinteinen systeemi, että kalliit koneet on saksalaista laatua ja nämä halvemat peruskoneet sitten samaa kuraa kuin kaikki muutkin?
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Pesukoneen viemäröintiliitin eli ns. "poistokulma" on alkanut satunnaisesti puskea roiskevettä siitä ilmareiästään, eli on ilmeisesti joku vika, tukossa tai sitten kumi on irrallaan. En oikein keksi millä tuota korjataan, mutta jos sellaisen vaihtaisi, lieneekö iso homma? Ts. missä määrin se menee seinän sisään asti, vai onko vain pinta-asennuksena vaihdettava? Lienee kuitenkin putkarin hommia?
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Onkos täällä ketään joka on päässyt tappelemaan toimitusten viivästysten korvauksista.
Keissihän on sikäli selvä, ylemmän hintakategorian keittiöfirman kalustetoimitus meni vähän reisille siltä osin että ovet jäivät alihankkijalta toimittamatta 27.5 jolloin toimituksen piti tapahtua. Vastaavasti avaimet käteen-asennusurakan piti sähköpostitse täsmennettynä olla about valmista 29.5, nyt siis keittiö on yhä vailla kaapinovia ja alihankkijan toimitusten tilanne yhä vähän avoin.

Eli: Käytännössä toimitus on nyt viivästynyt nyt paljolti varmuudella 4 viikkoa, itse valmis keittiö ehkä samaiset 4.
Jos siis ovet sattuisivat tulemaan tällä viikolla ja keittiö saataisiin paukutettua valmiiksi niin miten paljon kannattaa/voi lähteä puristamaan firmaa kiveksistä kompensaation muodossa. Yleiset sopimusehdothan ovat sikäli naurettavat että jos ovien hinta on esim. 1500e niin käytännössä alkavalta viikolta saa vakiokorvauksena 1% tuosta. Mutta kun meidän kohdalla käytännössä puhutaan siitä että lähemmäs 20ke edellämainitusti avaimet käteen-keittiö on ollut neljättä viikkoa ilman ovia ja siten osin käyttökelvoton, ei kyse ole enää siitä mikä on yksittäisen ovitoimituksen hinta vaan kokonaisvaltaisen vitutuksen osuus. Eli oikeastaan pitäisi osata hinnoitella vitutus järkevästi perusteltavaksi korvausvaatimukseksi. Toki todettakoon muutenkin että iso osa keittiöproggiksesta on mennyt aika surkeasti ja kyseinen puljun suunnittelupuoli tehnyt aika kakkosluokan työtä ja toisaalta taidokkaasti myös osannut olla osaamatta myydä asioita jotka a) olisivat parantaneet keittiön ulkoasua b) lisänneet heille itselleen myyntiä kun asiakaskin olisi tässä tapauksessa kyllä mielellään tuollaisia kohdan a) asioita maksanutkin jos vain joku olisi ehdottanut niitä. Sen siitä saa kun kuvittelee että maksamalla saisi asiantuntemusta.

Niin, tähän voisi päivittää pari hauskaa sattumaa:
- Ovia on lupailtu pitkin kesää ja kun ovia sitten tuli, tuli pelkät yläkaappien ovet (tästä ei ollut mitään tietoa kenelläkään, asia selvisi vasta toimituksen yhteydessä)
- Sitten taas jatkettiin lupailuita ja aina kun luvattiin että puuttuvat ovet ovat tulossa, lopputulos parin viikon odottelun jälkeen oli parhaimmillaan yksi ovi.
- Lopulta sitten periaatteessa kaikki puuttuvat ovet tulivat, no, mitä nyt siitä että asiakas sai hoitaa sisäänkannot vaikka ne työsopparin mukaan kuuluivat myyjälle ja vasta kun erikseen asiasta yhden toimituksen yhteydessä mainitsi, myyjä vaivautui soittelemaan asentajan hoitamaan sisäänkannot
- Niin, siis kaikki ovet tulivat mutta yksi olikin vääränkokoinen, ohos, no, lukumäärähän ratkaisee eikö vain
- Nopean reklamaation jälkeen lupailtiin että menee pari viikkoa kunnes puuttuva ovi tulee
- Nyt sitten 4 viikkoa myöhemmin saimme valmistajalta vihdoin tiedon että ei mitään noin nopeaa toimitusaikaa edes ole olemassa, ovi tulee 2 viikon päästä

Tulipa sitten muuten hankittua "vain timantilla naarmutettava" kvartsitaso joka on kyllä yhtä muottia olevine altaineen ihan hieno, paitsi että sellaisen 20 senttisen Hackmannin teräskattilan kannen lipeäminen kattilan päältä aikaansai selvän naarmun pintaan, ilmeisesti Hackman käyttää jo astetta kovempaa terästä kattiloissaan...niin ja toki keittotason tiiviste on laitettu vähän vasemmalla kädellä niin että se on hieman irtonainen ja taitaa jopa päästää mahdollisesti nestettä läpikin (en nyt ole sen kummemmin testannut).

Ettei nyt kenellekään jää epäselväksi niin kyse on toki Keittiömaailmasta (ts. Novart-konsernista) ja vieläpä kaikkien mainosmateriaalien mukaan kovinkin hienosta A La Carte-keittiöstä. Novartin kotisivuillakin lukee että se toimittaa keittiöt suomalaisiin koteihin, no, ehkä tekee, ehkä ei, mutta toimitusaika voi sitten olla laskettavissa vuosikalenterin kanssa. En voi enää suositella, mikä kyllä on sinänsä harmi kun aiemmat hankinnat sieltä ovat olleet hyvinkin laadukkaita ja homma toiminut hyvin.

Niinjoo, joku asia kyllä toimi nopeasti, laskut tulivat kotiin about kahdessa arkipäivässä siitä kun keittiötä oli aloitettu asentamaan, mitäs nyt siitä että sopimuksenmukaiset komponentit puuttuivat ja asennustyökin oli kasassa vasta rungon osalta.
 
Viimeksi muokattu:

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
@varjo ; Niin minkäslaista kompensaatiota jo sait/olet keskustellut tuosta sun ikuisuusprojektista?
 

Tuamas

Jäsen
Tulipa sitten muuten hankittua "vain timantilla naarmutettava" kvartsitaso joka on kyllä yhtä muottia olevine altaineen ihan hieno, paitsi että sellaisen 20 senttisen Hackmannin teräskattilan kannen lipeäminen kattilan päältä aikaansai selvän naarmun pintaan, ilmeisesti Hackman käyttää jo astetta kovempaa terästä kattiloissaan...niin ja toki keittotason tiiviste on laitettu vähän vasemmalla kädellä niin että se on hieman irtonainen ja taitaa jopa päästää mahdollisesti nestettä läpikin (en nyt ole sen kummemmin testannut).

Melkoista mainospuhetta käytetty, kvartsitasokin kun naarmuuntuu kyllä pienehköllä vaivalla ja voi jopa halkeilla jos siihen laskee kuuman kattilan.

Muista nyt reklamoida kaikki virheet ja korjauttaa ne tässä kohdassa, joku tuollainen tiivisteen repsotus vituttaa joka ikinen päivä kun sitä katsot (olettaen ettet osaa/viitsi tehdä asialle itse mitään).
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jahas, jänskättää kun meillä on myös tilattu Keittiömaailmasta köökin kalusteet. Ne on tosin jo tulleetkin ja tulivat ns. kokonaisina eli kaapeissa oli ovet kiinni valmiiksi. Saa nähdä koska ne saadaan paikalleen, vanhoja kalusteita kun ei ole vielä edes alettu purkamaan, aikataulut mennyt muiden syiden (ei siis tavarantoimittajan) takia vituiksi.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
@varjo ; Niin minkäslaista kompensaatiota jo sait/olet keskustellut tuosta sun ikuisuusprojektista?

Eipä ole mitään saatu revittyä irti vaikka asia on ollut esillä jo kesäkuusta lähtien ts. odottavat että teemme vaatimuksen ja sitten joko nauravat sen pois tai ovat tyytyväisiä ettemme tajunneet vaatia enempää. Vähän on tuossa sitten vielä kaikenlaista "asiakaspalvelua perseestä"-tyylistä suullista "kuuluu vakiovarusteena"->niin mutta tietenkin maksaa lisävarusteena, logiikka jota en ihan ole ymmärtänyt mikä tekee koko keissin tragikoomiseksi. Kyllä tuossa on pakko lähteä hakemaan viivästymiskorvausta koko keittiökokonaisuuden myöhästymisestä vaikka varmasti yrittävät vedota että viivästymiskorvauksen pitäisi koskea vain ovia (joille varmasti saadaan näppärästi laskettua joku HV-hinta, nythän tarjouksessa ei mitenkään eritellä niitten hintaa)+ sitten korvauksia siitä että asennustyösoppariin kuuluneita töitä päätyi meille tehtäväksi. Ja, onhan tossa vielä sekin että kiireen takia ostimme purkutöitä lisätöinä, mutta tosiasiassa konserni on tiennyt että ovissa on ollut toimitushaasteita ja ehkä 5 minuutin selvittämisellä olisi voinut tsekata onko meidän toimitus kokonainen ja mahdollisesti viivästyttää toimitusta, no, miksikäs tehdä niin kun asiakas maksaa lisätöitä.

Pitkä lista reklamoitavia asioita on jo kehissä, eipä tuo tiiviste ole keittiömaailmaa kiinnostanut 1,5 kuukauteen reklamaatiosta huolimatta joten oletan ettei ole akuutti ongelma.

Me kyllä tuota kvartsitasoa mietimme ja siitä keskustelimme ja minulle taas jäi juuri se kuva ettei se halkea koska se on puristemateriaali eikä siinä siksi ole mitään luonnollisia jännitekenttiä mitä esim. luonnonkivessä on, siksi siis halkeaminen jotenkin tuntuisi kaukaahaetulta, muut muodonmuutokset kyllä sitten taas ovat enemmän mahdollisia.
Jälkikäteen mietittynä olisi vaan pitänyt ottaa keraami, ei tässä siis raha edellä menty päätöksenteossa vaan juurikin myyjän suosituksilla, mutta vähän kyllä jo pelottaa mikä on tason jälleenmyyntiarvo 5-10v päästä jos naarmuja tulee tuota tahtia. Edellisessä kämpässä oli graniittitasot ja 13v käytön jälkeen ihan brännärit.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Novartilla on ehkä liian vakaa asema suomalaisissa keittiöissä ja mm suurista rakennusliikkeistäkin valtaosa käyttää ko. puljua. Tämä valitettavasti sitten näkyy negatiivisesti aikatauluissa, ja varsinkin tuolla virheiden ja puutteiden korjauspuolella. Kyllä siinä yksi jos toinenkin on naaman ja sähköpostin punaiseksi saanut ennen kuin alkaa tapahtumaan.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Pikku hiljaa pitäisi tehdä kattoremontti, kun siellä on jo pahviset aluskatteet paikoitellen aika surkeassa kunnossa. Onkos kellään kokemusta tuosta Hämeen Laaturemontista? Kolmeen päivään lupasi tuohon paritaloon tuon täydellisen kattoremontin. Katteet heillä on ainakin kohdallaan katteissa, kun yrityksen talouslukuja katselee. Tuossa on lähellä muutama heidän tekemä kattoremontti, täytyy varmaan käydä siellä kanssa kattoja katsemassa ja kokemuksia kysymässä. Ei näillä summilla viitsi ihan hirmuisen hätäisiä päätöksiä tehdä. Mutta niitä omakohtaisia kokemuksia heistä, varsinkin Jyväskylän yksiköstä, olisi mukava kuulla vaikka sitten YV:llä.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Täytyy tulla tänne kehuskelemaan hyvin onnistunutta kylpyhuoneen ehostusta. Mietimme pitkään mitä tehdä kylpyhuoneelle, joka ilmeisesti on remontoitu joskus 90-luvun lopulla. Tuon ajankohdan päätteli kylpyhuonekalusteiden myyjä kaakeleiden perusteella.

Ongelmana kylpyhuoneessamme oli se, että kaato oli huonosti tehty, minkä seurauksena vesi valui osittain ohi lattiakaivon. Niinpä kylpyuoneeseen ei ollut suihkussa käynnin jälkeen mitään asiaa sukat jalassa. Ikävää, koska tuolla on myös WC. Asunnossamme on myös toinen WC, mutta kun käyttäjiä on viisi, molempia tarvitaan.

Päädyimme kaakelien hyvän kunnon vuoksi kalustemyyjän suosituksesta uusimaan vain kalusteet ja hankkimaan suihkukaapin. Täytyy sanoa, että varsinkin suihkukaappi on yksi elämäni parhaita hankintoja. Päädyimme niin ikään kalustemyyjän suosituksesta Macro Fjord Semi -kaappiin, jolla hintaa oli pari tonnia. Itselläni oli suihkukaapeista sellainen mielikuva, että ovet nitisevät ja natisevat ja allas heiluu jne. Oman kokemukseni perusteella kaappiin kannatti satsata. Ovet toimivat juuri niin kuin pitää ja kaappi on vakaa. Nyt vesi valuu suoraan lattiakaivoon ja jopa vesihöyry pysyy paljon paremmin aisoissa.

Suihkukaapin hankkiminen mahdollisti mys muiden kalusteiden uusimisen. Osa kalusteista olikin kärsinyt kosteusvaurioita. Päädyimme yhdistelemään kotimaisia Temal- ja Arc Nova -kalusteita. Muuten olisi voinut ostaa vaikka Ikeastakin, mutta juuri kylpyhuoneen kosteuden takia tuntui että se olisi saattanut olla säästöä väärässä paikassa.

Koko ehostus tehtiin käytännössä yhden viikonlopun aikana ja hintaa tuli n. 3 500 euroa. Jos taas olisi tehnyt täysremontin, hinta olisi ollut jossain 15 000 euron paikkeilla.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
En parempaakaan ketjua löytänyt. Olisi tarkoitus hankkia radiokuulosuojaimet joissa olisi aux liitäntä. Ostin Tokmannilta viimevuonna halpaversiot, mutta ne ei kestä päivittäistä käyttöä. Kolme kertaa kävin takuuvaihtamassa.
Olisko perinteiset punaiset peltorit varma valinta vai löytyykö parempaa vaihtoehtoa suurinpiirtein samasta hintaluokasta?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
- Niin, siis kaikki ovet tulivat mutta yksi olikin vääränkokoinen, ohos, no, lukumäärähän ratkaisee eikö vain
- Nopean reklamaation jälkeen lupailtiin että menee pari viikkoa kunnes puuttuva ovi tulee
- Nyt sitten 4 viikkoa myöhemmin saimme valmistajalta vihdoin tiedon että ei mitään noin nopeaa toimitusaikaa edes ole olemassa, ovi tulee 2 viikon päästä

Toimarille suora soitto tästä, yrittäjävetoisessa puljussa saa yleensä vauhtia/oikeaa asennetta toimintaan.

Tulipa sitten muuten hankittua "vain timantilla naarmutettava" kvartsitaso joka on kyllä yhtä muottia olevine altaineen ihan hieno, paitsi että sellaisen 20 senttisen Hackmannin teräskattilan kannen lipeäminen kattilan päältä aikaansai selvän naarmun pintaan,

Kts. yllä. Kerro asia suoraan, tuo ei pitäisi olla mahdollista ellei tasosi ole hiekkakivestä.

Niinjoo, joku asia kyllä toimi nopeasti, laskut tulivat kotiin about kahdessa arkipäivässä siitä kun keittiötä oli aloitettu asentamaan, mitäs nyt siitä että sopimuksenmukaiset komponentit puuttuivat ja asennustyökin oli kasassa vasta rungon osalta.

Jos olet tehnyt sopparin kokonaistoimituksesta niin maksat sitten kun koko homma on toimitettu loppuun asti, ei sekuntiakaan ennen. Taas soitto firmaan selvittää asian.

Pitkä lista reklamoitavia asioita on jo kehissä, eipä tuo tiiviste ole keittiömaailmaa kiinnostanut 1,5 kuukauteen reklamaatiosta huolimatta joten oletan ettei ole akuutti ongelma.

Kunhan sinulla on dokumentaatio kaikesta niin homma ok, kuluttaja-asiamiehelle ilmoitus ja tämä tiedoksi puljulle. Tällä hetkellä on vahvasti ns. ostajan markkina ja negatiivinen julkisuus on myrkkyä.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen laittanut asuntoon olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen (erilliset tilat) oikeen kunnon sauvaparketin (tumma merbau pitkää sauvaa). Hionta ja pintakäsittely olisi ensi viikon jälkeen.

Kysymys. Öljy vai lakka? Vielä olisi aikaa päättää yksi viikko. Olen googlettanut +/- asioita. Ne perinteiset jutut on tiedossa jo eli lakkapinta helppohoitoisempi ja pienet iskut/naarmut ottaa lakkaosuus. Öljypintaa voi korjata naarmuosuudelta kun taas lakkapinnan olessa kyseessä se on koko alueenhionta.

Suosituksia, huomioita jne. Asunto on yksityisasunto, ei sis julkinen tila jonne automaattisesti tulisi lakka. En omista kotieläimiä ja niitä ei tule. Asunto on 62m2 kaikenkaikkiaan ja parketti on olo- ja makuuhuoneessa. Muussaosassa asuntoa kivilaatta.

Parkettilattia maksoi muuten helv. ja paljon mutta kyllä tulee hieno.
 

Boyko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Arsenal
Erillisen sähkölieden asennus. Kerrostaloasunnossani on erillisuuni ja -liesi. Uuni tuli jo vaihdettua ja hankin sähkömiehen apuun, mutta sitten tulikin huomattua, että uunissa oli ihan normaali verkkovirta liitäntä ja sen kytkentä olisi tietty onnistunut itsekin. Nyt pitäisi liesitaso päivittää kaksitasoisesta nelitasoiseen keraamiseen tai induktioon. Liesi on myös 230v liitännässä, mutta ilmeisesti lähes kaikki nelipaikkaiset uudet liesitasot tarvivat voimavirran, vai? Eli sähkömiestä tarvitaan apuun. Kuinka iso projekti tämä on ja onko ns. helppo homma uudessa 2005 kerrostalossa pk -seudulla? Entäpä sähkökaapin sulakkeet? Liedelle on yksi oma ja uunille yksi oma.
 

Boyko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Arsenal
Ei tosiaankaan ole voimavirralla toimivia kaikki, vaan pääsääntöisesti valovirralla(230v).
Hae nyt vaikka aluksi googlella induktiotaso 230v, niin vaihtoehtoja löytyy kyllä. Jos kuitenkin voimavirralla toimivan hommaat, joutuu sähkäri vetämään kaapilta tarvittavan piuhan, kytkemään vapaisiin sulakepaikkoihin(jos löytyy) eli siinä vaiheessa homma jo maksaa saman kuin tasokin.

Edit. Valovirtavehkeelle hommana helppo, ainakin pistokkeelliset mallit

Korjattakoon sen verran, että tuo pääsääntöisesti yllä on pahemman luokan liioittelua, valovirralla toimivia näyttää oleva nykyään selkeästi voimavirta vehkeitä vähemmän.

Kiitos. Onko valovirralla toimivien mallien osalta tarkkaa sulakkeen suhteen? Teknisissä tiedoissa ei oikein löydy mitään vaatimuksia näille?
 

PePo_17

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Duoda duoda.

Väitän, että melkein kaikki nykyiset erillisliedet voidaan kytkeä joko 1, 2 tai 3- vaiheella. Muistaakseni meilläkin on kaksi käytössä. Tsekkasin Mielen jonkun induktiotason oppaasta ja kyllä sielläkin sanottiin, että voidaan kytkeä kaikilla noilla kolmella vaihtoehdolla.

Kysyjän tapauksessa määräävää on nykyisen lieden syötön sulakkeen koko (ja syöttökaapeli tietysti). Sulake suojaa kaapelia, joten isompaa sulaketta ei voi vaihtaa mikäli kaapelin johtimien poikkipinta-ala ei riitä sulakkeen nimelliskuorman mukaisen virran kuljettamiseen. Yleisesti käytetty MMJ asennuskaapeli 1.5 mm2 poikkipinnalla sietää 10 A sulakkeen ja 2.5 mm2 16 A sulakkeen.

Yksivaiheinen 10 A (1.5 mm2 kaapeli) sallii noin 2.3 kW kuorman, kolmivaiheisena samalla kaapelilla 3x2.3 kW = 6.9 kW
Vastaavasti 16 A (2.5 mm2 kaapeli) 3.6 kW ja 11 kW

Itse tarkistaisin tuon nykyisen sulakkeen koon. Se antaa osviittaa syöttökaapelin kapasiteetista. Lisäksi varmistaisin, että nykyiselle liedelle _ei_ tule 3-vaihetta. Mikäli uuden tason liitäntäteho on suurempi kuin mitä kaapeli/sulake pystyy tarjoamaan, on syöttökaapeli ja sulake vaihdettava.

Tuntuu oudolta, että liedelle olisi varattu ainoastaan 230 VAC syöttö. Onko siinä tehty joskus remonttia, vai ovatko sähköt alkuperäiset?
 

hege

Jäsen
Täällä varmaan on joku viisaampi, kun kerrostaloasujana ei ole mitään kompetenssia näihin asioihin.

Eli voiko olla mitään järkeä (siis muu kuin asuinmukavuus) asentaa maalämmön kaveriksi ilmalämpöpumppua tai ilmavesilämpöpumppua? Maallikkona voisi kuvitella, että ilpin hyötysuhde on aina huonompi kuin maalämpöpumpun mutta onko oikeasti näin?
Toinen asia on, se että onko kenelläkään kokemusta vedenlämmittämisestä takan yhteyteen asennetulla putkistolla? Kuinka paljon näin voisi varaavan takan hyötysuhdetta parantaa?
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Eli voiko olla mitään järkeä (siis muu kuin asuinmukavuus) asentaa maalämmön kaveriksi ilmalämpöpumppua tai ilmavesilämpöpumppua? Maallikkona voisi kuvitella, että ilpin hyötysuhde on aina huonompi kuin maalämpöpumpun mutta onko oikeasti näin?
En mikään asiantuntija ole, mutta vaikea näin insinöörilogiikalla nähdä taloudellista hyötyä.

Jos maalämpö on jo hankittu/käytössä eli jo maksettu, niin sen käyttökustannukset ovat luultavasti niin alhaiset, että vaikka ILP:n avulla voisi vielä vähän säästää sähkölaskussa ja parantaa energiatehokkuutta, niin saavutettu hyöty rahassa mitattuna on niin pieni, että tuskin sillä edes säästää pumpun hankintahintaa käyttöiän aikana.

Jos oletetaan että perus normaalikokoinen okt niin vuoden lämmityskustannukset ml-pumpulla lasketaan satasissa. Sanotaan nyt että 800 EUR. Vaikka tuosta saisi 20% pois ILP:n avulla (onko tämä realistista tai mahdollista- en tiedä), niin säästö on n. 180 EUR / vuosi eli ehkä 10 vuodessa saat ILP:n hankintakustannukset katettua.

Luvut ihan hatusta vedetty mutta varmaan suuntaa-antavia.

Asumismukavuus eli viilennys sitten asia erikseen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Joo, vaikea siinä on järkeä nähdä jos maalämpö jo on. Ehkä jos on jotain tiloja joihin ei ole tehty lämmönjakojärjestelmää (pattereita/lattialämmitystä) tai joita ei ole otettu huomioon maalämpöä mitoittaessa niin voisi olla järkevämpää hankkia noihin tiloihin ilppi kuin asentaa lämmönjako ja/tai joutua käyttämään pumpun sähkövastuksia.
Mukavuus sitten taas, eli maakylmä on lähinnä "viilennystä", ilpillä voi puhua "jäähdytyksestä". Eli vain viimeksi mainitulla voi hankkia flunssan tai jäähdyttää nopeasti tiloja, mutta kyllä maakylmälläkin mukavasti saa ilman tuntumaan ulkoilmaa viileämmältä (kuivemmalta). Tietysti pitää varmaan olla porakaivo eikä maapiiri jos viilennellä haluaa. Periaatteessahan tuo maakylmä on ilmaista ja teoriassa jopa pumpun hyötysuhdetta parantava kun kesällä ladataan lämpöä kallioon.
 
Viimeksi muokattu:

seisnauraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit + muut kestomenestyjät
Jos ei yllätyksiä tule, niin helmikuun alussa olemme remonttia vaativan omakotitalon omistajia. Olisko kellään suositella Jyväskylän alueella remonttipalvelua, jolta hoituu kylpyhuone-, sauna- ja keittiöremontit? Tai sitten samat remontit erikseen. Googlellahan noita löytyy useitakin, mutta kun kaikki lupaa sivuillaan suunilleen samat asiat ja referenssikuvat näyttävät jokaisella suunilleen samantasoisilta. Arviokäynnille noita pitää tietenkin pyytää, mutta jotenkin pitäisi rajoittaa tuota vaihtoehtojen määrää.

Urakkamaailma.fi:tä ajattelin myös testata, mutta yleensä suorilla suosituksilla voi saada parempia.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo, vaikea siinä on järkeä nähdä jos maalämpö jo on. Ehkä jos on jotain tiloja joihin ei ole tehty lämmönjakojärjestelmää (pattereita/lattialämmitystä) tai joita ei ole otettu huomioon maalämpöä mitoittaessa niin voisi olla järkevämpää hankkia noihin tiloihin ilppi kuin asentaa lämmönjako ja/tai joutua käyttämään pumpun sähkövastuksia.
Mukavuus sitten taas, eli maakylmä on lähinnä "viilennystä", ilpillä voi puhua "jäähdytyksestä". Eli vain viimeksi mainitulla voi hankkia flunssan tai jäähdyttää nopeasti tiloja, mutta kyllä maakylmälläkin mukavasti saa ilman tuntumaan ulkoilmaa viileämmältä (kuivemmalta). Tietysti pitää varmaan olla porakaivo eikä maapiiri jos viilennellä haluaa. Periaatteessahan tuo maakylmä on ilmaista ja teoriassa jopa pumpun hyötysuhdetta parantava kun kesällä ladataan lämpöä kallioon.
Juu ei toimi maapiirillä tuo jäähdytys. Lisäksi huomioitava kondensioveden poist, eli ei välttämättä mitenkään helppo juttu asennella jälkeenpäin verrattuna sähkö ilpiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös