Jos kylppärissä on käyty suihkussa kuukauden sisällä, niin kosteusmittaus ei ole luotettava.
Toiseksi, syksyllä ilmat kylmenee ja näin ollen sisätilojen suhteellinen kosteus on pienempi kuin lämpimään aikaan kesällä.
Pintakosteusmittaus nyt ei koskaan ole mikään ns "luotettava", tai siis kyllähän se mittari kertoo luotettavasti sen, miten kosteus parin sentin syvyydessä vaihtelee esim lattian eri puolilla, jos rakenne pysyy samana. Kuukausi on kyllä omasta mielestäni todella pitkä aika kosteuden viipymiseen rakenteessa, muutama päivä pitäisi minusta riittää terveen kylppärin rakenteen kuivumiseen, vai onko sinulla jotain kättä pitempää tuon kuukauden tueksi?
Itse Bastin asiaan sanoisin, että vuodenajalla ei ole mitään ratkaisevaa väliä kuivatuksen yms kannalta.
fiftyeight kirjoitti:
Kph-tilan alakaton yläpuolista tilaa vaaditaan myös esim. Helsingissä varustettavaksi painovoimaisella ilmanvaihdolla. Eli iv-venttiili kph-tilan alakaton yläpuolisesta tilasta kuivaan tilaan.
Alaslasketun katon yläpuolisen tilan tuuletusräppänä kuulostaa kyllä melko mielenkiintoiselta ajatukselta. Eli ilmeisesti kylppärin poistoilma pitäisi johtaa ensin tuohon välitilaan ja sieltä hormiin sitten, vai häh? Eli sensijaan, että varmistettaisiin, että kosteuden mahdollisesti päästessä välitilaan, se pääsee myös kuivumaan, varmistetaankin, että kosteus varmasti pääsee välitilaan ja sieltä pois. Vai mitä en ymmärtänyt?
80-luvun lopun ja 90-luvun alun rakennukset ja varsinkin jostain syystä rivitalot ovat kyllä siitä mielenkiintoisia, että aina löytyy kupruja, jotka johtuvat joko siitä,
a)että alkuperäinen urakoitsija on mennyt/menossa konkkaan ja joku toinen on jatkanut, kunnes mennyt konkkaan ja sitten joku kolmas on fiksannut kämpät johonkin juurijajuuri luovutettavaan kuntoon.
b)että urakoitsijalla on mennyt niin helvetin lujaa, että kiireessä mm rakentamisen aikainen kosteudenhallinnan ja valvonnan puute on jäänyt retuperälle.
This is building bisnis.