Vekurinen kirjoitti:
Sopimus ei ole mielestäni voimassa, olen asian mielestäni hyvin perustellut. Mutta mitä nyt takerrut tuohon ennakkopäätökseen? Kyllä, asiasta on yksi EYTI:n ennakkotapaus (Bosman). Tämä ei estä asian viemistä EY-tuomioistuimeen. Myöskin on mahdollista, että suomalainen tuomioistuin soveltaa itsenäisesti EY 39 artiklaa tai pyytää ennakkoratkaisupyynnön. Trust me, mä ihan oikeasti tiedän tämän.
No mutta minkä helkkarin takia sitä kannattaa viedä EY-tuomioistuimeen kun lain tulkinta on täysin selvä? Sitä koko ajan perään, että miksi vetoat oikeusasteeseen, jonka käyttö on molemmille osapuolille tarpeetonta? Sopimus saattaa tosiaankin olla purkaantunut, mutta ottaen huomioon Hauhtosen tapauksen, asiassa on vielä paljon kysymyksiä auki. Onko ne kysymykset sitten oikeudellisesti täysin selviä on toinen kysymys, mutta liiga ei voi rakentaa sääntöjä, jotka ovat täysin kierrättävissä.
Vekurinen kirjoitti:
Ei voi. En jaksa enää toista itseäni.
Mutta kv. liitto
toimii juuri nyt näin. Jos asia menee oikeuteen, toimintatapa n. 100% todennäköisyydellä muuttuu.
Vekurinen kirjoitti:
Wookie-puolustus? Mulla taisi mennä prosessioikeuden oppitunnilla jotain ohi...
Epäreilua! Olen nimenomaan tähdentänyt, ettei ulkomaalaiskiintiöllä ole mitään merkitystä tässä asiassa!
Näin en tulkinnut aiempaa viestiäsi, joten joko väärin luettu tai kirjoitettu. case closed.
Vekurinen kirjoitti:
Mainittu n. tuhannessa viestissä tässä ketjussa, en ole lukenut Keskisuomalaista voidakseni käyttää sitä toisen käden lähteenä puhumattakaan että olisin puhunut Seppäsen kanssa.
Vekurinen kirjoitti:
Asia ei ole näin. Suosittelen perehtymään työsopimuksen ja työsuhteen käsitteeseen sekä työoikeuteen yleisemminkin.
Tässä on ehkä kaksi eri käsitettä. 1. Se onko sopimus voimassa siinä mielessä, että seuraava siirto voidaan plokata 2. Sopimusvelvoitteet.
Urheilusiirroissa tulkitaan, ja luultavasti lainopillisesti täysin persettä, että sopimus on sitomasta osapuolien toimintaa, kunnes sopimusvelvoitteet on täytetty. Esimerkkinä salibandy, jossa entisellä seuralla on oikeus evätä siirto siihen saakka kun pelaaja on täyttänyt velvoitteensa edellistä seuraa kohtaan (esim. kausimaksut). Elikkä kyseessä saattaa olla tilanne, jossa sopimus on loppunut, mutta siirtolupa heltiää vasta kun pelaaja on suorittanut velvollisuutensa. Mistä tullaankin omasta mielestäni seuraavaan kysymykseen: Onko pelaaja alkaessaan harrastamaan lajia sitoutunut silloin liiton sääntöihin ja täten edustusoikeus voidaan evätä? Kun kyseessä on harrastepohjainen toiminta, lienee aika kiistatonta. Nyt esitän Vekuriselle seuraavan kysymyksen:
Tommi Kovanen pelatessaan jääkiekkoa SM-liigan sääntöihin sitoutuneena, Suomen jääkiekkoliiton ja IIHF:n sääntöjen alla, onko hän sitoutunut myös siihen, että pelilupa otteluissa voidaan evätä sekä pelikieltona (esim. nyrkkitappelusta) että velvoitteiden täyttämättä jättämisestä kilpailussa mukana olevaa seuraan kohtaan? Nyt mielestäni kysymys ei enää pelkästään ole työlakisäädännöstä, vaan myös siitä, että sarjoissa on esim. siirtorajoja, jotka siis lienevät nekin laittomia? Näiden siirtorajojen tarkoitushan ei ole estää työvoiman liikkumista, vaan ne ovat kilpailullista syistä asetettuja. Voidaanko transfer cardin epääminen rinnastaa näihin?