Töitä, mutta mistä?

  • 330 194
  • 1 617

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Voi olla. Tyhmänä vain kysyin, kun TkT:llä ilmestyi eniten höpinää tietojenkäsittelyteoriasta. Ja kyllä, olen pihalla kaikesta, mikä liittyy tekniikkaan, oli kyseessä sitten tutkinnot tai leikkiautot. Miksi muuten tietojenkäsittelyteorian jatko-opiskelijat valmistuvat, tekniikan tohtoreiksiko? Tai mikä vielä parempaa, tekniikan tradenomiksi?
 
Viimeksi muokattu:

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jokeri23 kirjoitti:
Ilmeisesti siwojen tavarantoimittajan vaihtuminen näkyy?
Soita Tukolle. Asunnonkin saa Keravalta halvemmalla...
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
varjo kirjoitti:
Tjooh, omalta osaltani työnhaku päättyi 4 vuoden kohtuuvarmaan ja no...kiintoisaankin nakkiin, jonka jälkeen sitten voikin miettiä oikeitten töitten hakemista ylikoulutettuna tai sitten ei, ainakin TkT kalskahtaa työnhaussa paremmalta kuin FT tai FM.
Niihin paikkoihin mihin tuolloin haluat hakea niin et ole ylikoulutettu. Minusta koko käsite on hieman koominen. Jos tietysti tekniikan tohtorina ei halua tehdä mitään konkreettista niin ongelmia voi ilmetä, mutta muuten ei tuolla ole oikeasti mitään haittavaikutuksia.
varjo kirjoitti:
Tietenkin suhteellisesta työpaikan varmuudesta ja mahdollisesti löysähköstä työtahdista saa vastineeksi huomattavasti heikomman palkan kuin teollisuuden puolella (jostain lehdestä juuri katselin, että energia-alan DI:n alkupalkka on 2900€/kk ja töitä riittää alalla, missä sukupolvenvaihdos on käynnissään...jos ala ei vain olisi oikeasti niin tylsä, niin olisi varmaan pitänyt opiskella toisin).
No kyllähän sitä väitöskirjaa voi yrittää tehdä teollisuudessakin ja työtahti yliopistossa on lähinnä itsestä kiinni. Jos haluaa tehdä väitöskirjan parissa vuodessa niin kyllä sielläkin kiirettä pitää. Tosin kyllähän tuon mainitsemasi verran voi aika helposti myös yliopistomaailassa tienata, jos saa sopivan apurahan tai tekee konsultaatiota siinä sivussa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Flu kirjoitti:
Niihin paikkoihin mihin tuolloin haluat hakea niin et ole ylikoulutettu. Minusta koko käsite on hieman koominen. Jos tietysti tekniikan tohtorina ei halua tehdä mitään konkreettista niin ongelmia voi ilmetä, mutta muuten ei tuolla ole oikeasti mitään haittavaikutuksia.No kyllähän sitä väitöskirjaa voi yrittää tehdä teollisuudessakin ja työtahti yliopistossa on lähinnä itsestä kiinni. Jos haluaa tehdä väitöskirjan parissa vuodessa niin kyllä sielläkin kiirettä pitää. Tosin kyllähän tuon mainitsemasi verran voi aika helposti myös yliopistomaailassa tienata, jos saa sopivan apurahan tai tekee konsultaatiota siinä sivussa.

Niin, hieman huumorilla tuonkin heitin, lähinnä sen takia että näkee sitäkin keskustelua paljon, missä tohtoreita pidetään ylikoulutettuna moneen tehtävään. Ja toki väikkärin saisi puserrettua kasaan mahdollisesti nopeasti, mutta toisaalta julkaisuista ja niitä jumittavista lehdistä se on paljolti kiinni. Harva väittelee "nollista" alle kolmen vuoden, mutta jos on jo opiskeluaikana aloittanut tutkimustyön ja julkaisuja löytyy sekä pakollisista opinnoista iso osa on jo suoritettu niin näkyyhän niitäkin, jotka väittelevät 2 vuotta valmistumisesta. Noh, itsellä toki on julkaisuita, mutta tutkimusalue vaihtuu, joten ne eivät merkittävästi lohduta, eikä mulla kyllä mikään kiirekään ole.

Konsultointi lienee aikalailla absurdi tilanne, lähinnä varmaan enemmänkin Tutan/kauppatieteitten/oikiksen jatko-opiskelijoitten heiniä, mutta tietenkin apurahoja itkemällä voisi saada lisuketta palkan päälle.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Huh huh yllättynyt olo, mutta tietenkin positiivisesti, eli sain töitä! Ja vieläpä elämäni ensimmäisen vakipaikan. Lisäksi työ on täysin kiinnostuksen kohteita ja koulutusta vastaava. Täytyy sanoa, että ei harmita yhtään, että loppuu se työhaastatteluissa ravaaminen.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Flu kirjoitti:
Tosin kyllähän tuon mainitsemasi verran voi aika helposti myös yliopistomaailassa tienata, jos saa sopivan apurahan tai tekee konsultaatiota siinä sivussa.

Tähän on kyllä pakko sanoa sen verran, että melko paljon pitää vettä virrata tällaisten ansioiden saavuttamiseksi ainakin omalla alallani. En tiedä onko jollain aloilla mahdollista saada noinkin suuria apurahoja, koska pelkkä verottomuusraja on melko alhainen. Puhutko nyt projektirahoituksista? Tietysti jos lyö taskuun rahat muina miehinä (tai nostelee useampia apurahoja yhtä aikaa), niin voi tienata kovastikin, mutta se leikki loppuu aikanaan, kysy vaikka Riekkisiltä.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
er_bai_wu kirjoitti:
Tähän on kyllä pakko sanoa sen verran, että melko paljon pitää vettä virrata tällaisten ansioiden saavuttamiseksi ainakin omalla alallani. En tiedä onko jollain aloilla mahdollista saada noinkin suuria apurahoja, koska pelkkä verottomuusraja on melko alhainen. Puhutko nyt projektirahoituksista? Tietysti jos lyö taskuun rahat muina miehinä (tai nostelee useampia apurahoja yhtä aikaa), niin voi tienata kovastikin, mutta se leikki loppuu aikanaan, kysy vaikka Riekkisiltä.

No ei tuo 2900 nyt aivan mahdoton ole, jos siis hakee apurahaa normaalin jatko-opintopalkan lisäksi. Eräskin jatkoajassa vaikuttava entinen jatko-opiskelija mainitsi saaneensa 5000 euron apurahan ja kun sen jakaa 12:lla ja latoo normipalkan päälle niin ainakin UPJ:n ylempien tasojen mukaan ollaan 2900/kk tasolla...tosin tällöin ei enää olla aloittavia jatko-opiskelijoita, mutta jatko-opiskelijoita silti.
Muuten saa kyllä olla aika fakiiri, jos repii itselleen sellaisen apurahan, että pääsisi tuollaisiin tuloihin pelkästään (tai pitää tutkia jotain tolkuttoman mediaseksikästä asiaa), ainakin luonnontieteitten puolella näyttäisi siltä, että normaalit tutkijan päätoimiset apurahat ovat n. 16000 euroa ja niitä pitää sitten toki anoa joka vuosi uudestaan.

Mutta ei raha sinänsä ole kynnyskysymys, lähinnä vain ihmetyttää noinkin korkeat aloituspalkat jollain alalla.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
varjo kirjoitti:
Mutta ei raha sinänsä ole kynnyskysymys, lähinnä vain ihmetyttää noinkin korkeat aloituspalkat jollain alalla.

Energiatekniikassa on tosiaan korkeat alkupalkat. Samaten energiatekniikan alalla maksetaan huomattavasti muita aloja useammin TEK:n suosituksen mukaista kesätyöpalkkaa. Käsittääkseni kuitenkin hajonta on tuolla alalla palkkojen suhteen melko suuri.

Itselläni pitäisi alkupalkan olla jotain 2400€/kk + puhelinetu... saa nyt nähdä, mitä tulee. Se ei ole hyvä palkka DI:lle, mutta toimeen silläkin tulee komeasti. Ja koeajan jälkeen saatetaan palkkaa tarkastaa ylöspäin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kolme kuukautta olen nyt sätkinyt vuokrafirman kautta, kun edellinen ihan kelvollinen määräaikainen homma päättyi.

Tästä ei tule, ei yhtään mitään, mutta ei kai siitä sen enempää. Vuokratyö on paskaa, mutta se nyt ei kenellekään tulee varmasti yllätyksenä. Moni muukin asia on kiellettyä ja laitonta, saisi uusi hallitus tehdä asialle jotain.

No, katselin tuossa paikkoja ja bongasin yhden, missä haetaan "asiantuntijaa." Tottahan tuo on vain hämäysnimi jollekin ties mille. Soitin annetuun numeroon ja sain lisätietoja. Ainakin oman ilmoituksen mukaan urakehitys firmassa tulee olemaan huimaa ja visiot olivat kovat.

Tiedä sitten, mutta laitan kuitenkin hakemuksen sisään. Sitä aina joskus miettii, että kannattaako soittaa vai laittaa pelkästään hakemus. Noin sinänsähän se antaa tietysti aktiivisen kuvan, mutta yhtä lailla se voi olla hieman läpinäkyvää.

Tässä tapauksessa ei kyllä ollut kumpaakaan ja ukko ei todellakaan tule muistamaan kenen hakijan kanssa hän on puhunut. Siinä ei paljon suunvuoroa saanut, kun hän kertoi heidän superkonseptista. Esitin sitten muutamia kysymyksiä, se oli vähän kuin myyntipuhe mitä hän piti. Jotkut pienet kunnat ja muut saattavat joutua mainostamaan itseään rankastikin, että joku kiinnostuisi, mutta ei kai nyt tämmösiin tehtäviin yrityksen tarvitse itseään mainostaa. Puhelu loppuikin niin, että "mun pitäis nyt mennä, että tämmöstä tää on, laita vaan hakemus, jos kiinnostaa." Ei mitenkään sinänsä sen tylymmin, mutta kuitenkin.

Viilaan CV:n kuntoon ja rustaan hakemuksen. Tästä se sitten alkaa taas. Tähän mennessä olen kyllä saanut paikkani melko kivuttomasti, mutta ei nämä nyt niin hyviä hommia ole kuin koulutukseni sinänsä edellyttäisi.

Otan vastaan vaikka vähän huonommaltakin tuntuvan työn, jos vain pääsen vuokraikeestä pois. Vielä ei voi oikein sanoa, että elämme mielenkiintoisia aikoja, mutta ehkä jo kohta.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
pernaveikko kirjoitti:
No, katselin tuossa paikkoja ja bongasin yhden, missä haetaan "asiantuntijaa." Tottahan tuo on vain hämäysnimi jollekin ties mille.

Asiantuntija voi todellakin tarkoittaa mitä vain; tutkija lienee se toinen nimike nykyisellään, koska sillä on kätevää perustella määräaikaisuuksia, projektit kun kestävät vain sen silloisenkin hetken.

Vastaavasta työluokituksesta (ihan todellinen) en omaa kuin yhden työhaastattelun verran kokemusta, ja minulle jäi kuva, että paikalle otettiin vain kehittämään jo tavallaan työhön valitun ihmisen toimenkuvaa ja korjaamaan hänen puutteitaan; ideoimaan siis tavallaan ilmaiseksi. Älkää nyt ymmärtäkö väärin, en koe itseäni sorretuksi, koska tämä lienee ihan yleistä; siis kysytään haastattelussa niin tiiviisti pelkkiä oman spesialiteetin kysymyksiä, että varsinaiselle työhaastattelulle ei jäänyt sijaa. Oikeastaanhan tämä on järkevääkin, vaikka sinällään turhaa sen haastateltavan kohdalla. Mutta toisaalta voihan se sitten tulevaisuudessa olla etukin, koska on antanut itsestään sen kuvan, mitä on esittänyt osaavansakin.

Anyways, olen juuri päätynyt muutenkin siihen tulokseen, että lähden ulkomaille töihin pariksi vuodeksi, koska siellä näyttää olevan aika paljon paremmat palkat, enemmän töitä ja oikeastaan aika erinomaisen mielenkiintoisia tehtäviäkin omalla alallani. Ja vaikka ei töihin päädykään, niin mielelläni menen haastatteluun ulkomaille, kun ei edes itse tarvitse maksaa.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
pernaveikko kirjoitti:
Kolme kuukautta olen nyt sätkinyt vuokrafirman kautta, kun edellinen ihan kelvollinen määräaikainen homma päättyi.

Tästä ei tule, ei yhtään mitään, mutta ei kai siitä sen enempää. Vuokratyö on paskaa, mutta se nyt ei kenellekään tulee varmasti yllätyksenä. Moni muukin asia on kiellettyä ja laitonta, saisi uusi hallitus tehdä asialle jotain.

Meikäläinen oli tuossa parisen vuotta vuokrafirman kautta lainassa ja nyt olen tuon saman firman listoilla. Elikkäs jo useamman vuoden käytännössä tehnyt töitä samaan paikkaan. Palkanmaksaja on vain välillä vaihtunut.

Se etu vuokrahommissa on, jos vuokrafirma on hyvä, niin se painostaa varsinaisen työn antajaa erinäisissä loma- ja maksuasioissa. Sitten jos taas on joku Barona, niin voi veljet...

Että silleen...
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Äh. Kasa kesätyöhakemuksia on lähetetty (Noh, en kyllä ole aivan tyytyväinen tuohon määrään, olisi enempikin voinut) ja käyty kahdessa työhaastattelussa. Alan hommia nyt en edelleenkään kuvittele saavani (tietoliikennetekniikka, DI), eikä taida edes kannattaa yrittää muualle kuin varastoon/raksatyömaalle/siivoukseen. PUhelinmyynti on se vihoviimeinen paikka mihin viitsin hakea. En vaan yksinkertaisesti keksi vastenmielisempää työtä... Eipä sitä kyllä noistakaan yhtään millään osaa kuvitella saavansa töitä, vaikka ollaankin pk-seudulla. Mistähän noita kannattaisi edes hakea? Ei kai kaikkia paikkoja sentään mol.fi:hin ilmoiteta? Viime kesän vedin jo ilman kesätöitä kun ei löytynyt paikkaa, mut nyt ei ole mahdollisuutta edes opiskella niin kuin viime kesänä - ei ole saatavana liikaa kursseja...

Tänmä vuonna joutunee tyytymään opintolainarahoitteeseen kesälomaan. En edes osaa kuvitella miten paljon mua vituttaa tuollainen perseilykesä...
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Satellite kirjoitti:
Mistähän noita kannattaisi edes hakea? Ei kai kaikkia paikkoja sentään mol.fi:hin ilmoiteta? Viime kesän vedin jo ilman kesätöitä kun ei löytynyt paikkaa, mut nyt ei ole mahdollisuutta edes opiskella niin kuin viime kesänä - ei ole saatavana liikaa kursseja...

Sori, en ymmärrä. Siis IT-alalle opiskelevalle tulevalle DI:lle ei löydy muka kesätöitä? Itsellä on softapuolen insinööriopiskelijana ollut aina enemmänkin runsauden pulaa firmoista, joihin hakea ja joissa käydä haastatteluissa. Aina ei toki ole tärpännyt ihan ykkösvaihtoehtoa, mutta kiitettävästi alan kokemusta on ehtinyt opiskeluajalta kertyä. Ihmettelen, ettei muka pk-seudulta koulutuksellasi ja suuntautumisellasi töitä löytyisi? Vähän joutuu tietysti itsekin asiaa miettimään, mihin hakea ja mistä löytää ilmoituksia - siis muualtakin kuin molista, jonka ilmoituksiin vastaa satoja hakijoita joka kerta. No, tietoliikennepuolelta ei varmasti yhtä paljon töitä löydy kuin softapuolelta, mutta silti ihmettelen tuota.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Satellite kirjoitti:
Mistähän noita kannattaisi edes hakea? Ei kai kaikkia paikkoja sentään mol.fi:hin ilmoiteta? Tänmä vuonna joutunee tyytymään opintolainarahoitteeseen kesälomaan. En edes osaa kuvitella miten paljon mua vituttaa tuollainen perseilykesä...

Tuota noin. Mitä ihmettä sinä oikein sekoilet? Mol.fi:ssä on viikossa kymmeniä paikkoja hommiin mitä äsken mainitsit. Sen kuin kävelet sisään ja aloitat työt seuraavana päivänä tai sitten vaihtoehtoisesti heti lukuvuoden päättymisen jälkeen.

Vteich kertoi miten saatat päästä oikeisiin töihin ja minä kerron miten päästä johonkin töihin. Ei kai nyt sentään sinun puolesta pidä vielä soittaakin noihin paikkoihin?
 

merzyk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja Edmonton Oilers
Meikäläisen tilanne oli vielä viikko sitten ei-niin-hyvä, 7 kk takana vuokratyöläisenä huolintaliikkeen hommissa vailla mahdollisuuksia yletä mihinkään pitkään aikaan. Aloitin työnhaun jo silloin, kun takana oli vain reilut 2 kuukautta hommia, heti ensimmäisellä hakemuksella pääsin kisassa kolmen parhaan joukkoon, mutta ei napannut lopulta kuitenkaan. Koko kevät on tässä ollut todella heikkoa, kunnes viime maanantaina soiteltiin Puolustusvoimin kv.keskuksesta, lähden pikakomennuksella Kosovoon ihan koulutusta vastaaviin hommiin! Tämä siis, jos juoksen sen 2200 m Cooperin testiä vapun jälkeen, se tuskin on ongelma. Olin varma, että keväällä ei enää tule kutsua, koska koulutukset ym. olivat jo menneet, mutta välillä se onni potkii meikäläistäkin. Työpaikka josta lähden, on hyvinkin tunnettu vaihtuvuudestaan: alle neljässä vuodessa 19 työntekijää on lähtenyt 15 hengen tiimistä. Tämä kertoo jo varmaan jotain.

Vuokrafirmoista vielä sen verran, että ainakin Turun Eilakaislasta on pelkästään hyviä kokemuksia, soittelevat aina kun sopivia hommia tulee. wilcon mainitsemasta Baronasta olen kuullut myös vähemmän hyviä juttuja.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Vuokrafirmoista minulla on ollut sekä huonoja, että hyviä kokemuksia. Olen kaksi kertaa ollut töissä Manpowerin kautta ja oisin päässyt kolmannenkin. Yritykset joihin työllistyin olivat isoja tunnettuja firmoja ja kaikki Manpowerin kautta toimi erinomaisesti! En joutunut edes pompottelun kohteeksi vaan asiat luistivat nopeasti ja avoimesti. Ja olivatpa vielä molemmat hommat KTM-koulutusta vastaavia - joskaan en aivan vielä valmistunut ennen noita hommia.

Proffice HSG:stä on taas niin huonot kokemukset, että vieläkin puistattaa. Paikka ilmoitetaan vakituisena ja sitten asiakasyrityksen kautta selviääkin, että paikka on ajateltu lähinnä kesäksi. Muutenkin aivan naurattavaa ja amatöörimäistä toimintaa. Tilatkin Pukinmäessäkin olivat lähinnä kuin joku vitsi kuin vertasi muihin alan isompiin toimijoihin (Joihin Proffice katsoo kuuluvansa).
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Hehe, menee homma vaan naurettavammaksi. Äsken ilmoitettiin, että tämän kuun loppuun asti oleva sopimus ei jatku enää. Kenellekään ei sitten tullut mieleen ilmoittaa aikaisemmin vai keksittiinköhän se tosiaan vasta äsken? Just.

Soitin vuokrafirmaan ja yksi homma saattaisi onnistua. Paskaahan sekin olisi, mutta olisipa edes jotain, että ei tarvitsisi ikkunoita enää pestä. Tosin se käy minulle aivan hyvin sekin. On se nyt kumma, jos ei metropolista löydy yhtä vakituista paikkaa. Pitää etsiä, ei kai siinä sen kummempaa.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
merzyk kirjoitti:
Vuokrafirmoista vielä sen verran, että ainakin Turun Eilakaislasta on pelkästään hyviä kokemuksia, soittelevat aina kun sopivia hommia tulee. wilcon mainitsemasta Baronasta olen kuullut myös vähemmän hyviä juttuja.
Itse tiedän ja olen kokenut Helsingin Eilakaislasta sekä hyvää, että pahaa ja kokenut Baronasta pelkkää hyvää, eli ei näistä voi mitään johtopäätöksiä vetää. Kokemukset vaihtelevat varmaan pajon riippuen alasta ja yksittäisistä henkilöistä.
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Vteich kirjoitti:
No, tietoliikennepuolelta ei varmasti yhtä paljon töitä löydy kuin softapuolelta, mutta silti ihmettelen tuota.
Ero on huomattava. IT-alan yrityksiä on moninkertainen määrä kaikin puolin lähteideni perusteella. Löysin kyllä paljon erilaisia alan yrityksiä joihin pistin hakemuksen, suurimpaan osaan on kielletty "puhelintiedustelu", siinä sitten erottumaan joukosta hakemuksen perusteella... Vaikea jotenkin kuvitella että muutenkaan niin hirveästi vielä ketään kiinostaisi toisen vuoden opiskelija.

Olen soittanut kahteen alan työpaikkailmoitukseen. Ensimmäinen näistä oli suhteilla hankittu, ei edes yleisessä haussa ollut paikka. Totesivat etteivät pystykään palkkaamaan harjoittelijaaa, sanoivat kyllä että saa soittaa jos hakee ensi kesäksi jotain paikkaa. Toinen puhelu sai aikaan sen, että yleinen hakemukseni lähetettiin "oikeille ihmisille". Odotin turhaan että ottaisivat yhteyttä. Kaveri, joka opiskelee samalla vuosikurssilla (aika paljonkin vähemmän opintoja suoritettuna) pääsi samaan yritykseen työhaastatteluun, vaikkei edes soittanut hakemuksen perään... Ehkä mun hakemus on sitten tappavan tylsä tai jotain.

pernaveikko kirjoitti:
Tuota noin. Mitä ihmettä sinä oikein sekoilet? Mol.fi:ssä on viikossa kymmeniä paikkoja hommiin mitä äsken mainitsit. Sen kuin kävelet sisään ja aloitat työt seuraavana päivänä tai sitten vaihtoehtoisesti heti lukuvuoden päättymisen jälkeen.

Vteich kertoi miten saatat päästä oikeisiin töihin ja minä kerron miten päästä johonkin töihin. Ei kai nyt sentään sinun puolesta pidä vielä soittaakin noihin paikkoihin?
Sitähän tässä koko ajan teenkin. Ei tässä muita vaihtoehtojakaan ole. Toistaiseksi tuloksena on vastaus "paikat täynnä" (varasto), tänään ei oikein kerennyt soitella muiden menojen takia. Raksan paikkoja tuolla on kyllä tasan yksi pk-seudulle..
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tommy kirjoitti:
Jos varasto lasketaan raksaksi, niin Inex.
www.inex.fi - sinne vaan.

Ja eilen oli Hesarissa joku välitysfirma missä oli "kymmeniä paikkoja raksalle." Kyllä niitä on, vaikka jonain päivänä mol.fi ei oikein lupaavalta näyttäisikään. Sitten katsotaan seuraavana päivänä uudelleen.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Jännä homma miten ei tästä kaupungista (maasta) löydy tarjoilijoita. Paikkoja on auki kai joku 750, ja siinä ei edes vielä ole kaikki. Meilläkin olisi duunissa heti vapaana kaksi-kolme paikkaa, mutta ei ole ottajia. Ekstraa käy pyörimässä, mutta ei kukaan halua vakituista työpaikkaa, kun ekstraamalla saa kuulemma paremmin liksaa ja saa paremmin valita työajat. Kyseessä on kuitenkin suht yksinkertainen homma, minkä normaalilla älyllä varustettu ahkera ihminen kyllä omaksuu suht nopeasti. Ihmettelyketjukamaa kai tämäkin melkein olisi, mutta jos nyt joku tarjoilija jostain kaukaa maakunnista lukee tämän niin muuttakaa helsinkiin, päivässä saa varmasti töitä.
 

nastamuumio

Jäsen
Suosikkijoukkue
TIIKERIT (kovin junnuseura ikinä!)
Footless kirjoitti:
Jännä homma miten ei tästä kaupungista (maasta) löydy tarjoilijoita. Paikkoja on auki kai joku 750, ja siinä ei edes vielä ole kaikki. Meilläkin olisi duunissa heti vapaana kaksi-kolme paikkaa, mutta ei ole ottajia. Ekstraa käy pyörimässä, mutta ei kukaan halua vakituista työpaikkaa, kun ekstraamalla saa kuulemma paremmin liksaa ja saa paremmin valita työajat. Kyseessä on kuitenkin suht yksinkertainen homma, minkä normaalilla älyllä varustettu ahkera ihminen kyllä omaksuu suht nopeasti. Ihmettelyketjukamaa kai tämäkin melkein olisi, mutta jos nyt joku tarjoilija jostain kaukaa maakunnista lukee tämän niin muuttakaa helsinkiin, päivässä saa varmasti töitä.

- rankka duuni
- paskat liksat
- ei mitään tsäänssii kehittyä tehtävän mukana
- asiakkaat vittuilee
- kaverit nauraa selän takana
- pomo vetää kaikki tuotot liiveihin ja elvistelee kaupungilla
- ei voi kun toivoa, että maahanmuuttajat ottaisivat pikku hiljaa koko ravinto-alan haltuunsa, koska ne tekee kaikki hommat itse eivätkä ole koko ajan hakemassa jostain päin kaupungia sitä halpatyövoimaa. Ne varmaan edes tunne vapaa-ajan käsitettä nämä etniset kaverit. Ahkeria perkeleitä!
 

Timppa73

Jäsen
Footless kirjoitti:
Ihmettelyketjukamaa kai tämäkin melkein olisi, mutta jos nyt joku tarjoilija jostain kaukaa maakunnista lukee tämän niin muuttakaa helsinkiin, päivässä saa varmasti töitä.
Töitä löytyy, mutta asuntoa ei nopeasti. Ja jos löytyy, on hintakin sen mukainen.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
nastamuumio kirjoitti:
- rankka duuni
- paskat liksat
- ei mitään tsäänssii kehittyä tehtävän mukana
- asiakkaat vittuilee
- kaverit nauraa selän takana
- pomo vetää kaikki tuotot liiveihin ja elvistelee kaupungilla
- ei voi kun toivoa, että maahanmuuttajat ottaisivat pikku hiljaa koko ravinto-alan haltuunsa, koska ne tekee kaikki hommat itse eivätkä ole koko ajan hakemassa jostain päin kaupungia sitä halpatyövoimaa. Ne varmaan edes tunne vapaa-ajan käsitettä nämä etniset kaverit. Ahkeria perkeleitä!
Nojoo, aika paljon tottakin tuossa. Paska liksa on tietysti suhteellista, kyllä stadissa pääsee tippien kanssa helposti keskiansioille (jotain 2500€ taitaa olla?) jos on vähänkin kokemusta. Ja ahkera ja fiksu ihminen kyllä pääsee etenemään myös ravintola-alalla, monesti helpommin kuin jossain muualla. Ravintola-alalla kuitenkin työkokemusta ja osaamista arvostetaan paljon koulutuksen edelle, vastavalmistuneet restonomit on yleinen vitsin aihe.

Duunihan kyllä on rankkaa, eipä tuokaan homma kai nykyiselle pullamössöjengille kelpaa. On aika erikoista yrittäjää kyllä tullut vastaan. Niin ja, asiakkaille vittuillaan tietysti takaisin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös