Parahin Iisoppi. Kun pientä alle kiloista haukea tulee riesaksi asti, niin fileiksi, nahka ja maharuodot pois. Mieluiten se Y ruoto kans. Aja kaksi kertaa lihamyllyn läpi, mausteeksi suolaa,pippuria ja ruohosipulia. Tosiaan kuivaksi menneet sämpylät voi täräyttää huoletta sekaan. Hauessa on valkuaista niin paljon, että kananmunaa ei tarvitse laittaa taikinaan.
Sitte taikinasta isoja palloja, pallo muurikalle ja painetaan lastalla pihviksi. On hyvä ja koska on aika isotöinen, niin kannattaa tehdä isompi satsi kerralla. Haukifileitähän voi jemmailla pakkaseen. Valmis pihvi on erinomainen panos esim kylmänä leivän päällä. Kunhan vaan muistaa, että meillä Hakalissa paistamiseen käytetään voita, niin toimii. Kannattaa kokeilla. Jos hauessa ei olisi sitä Y ruotoa, niin olisi huomattavasti suositumpi kala.
Isommat hauet olen tehnyt niin, että fileiksi, fileet annospaloiksi, muurikalle ja pekonipaloja sekaan.
Youtubesta löytyy helposti ohjeet, miten saat hauesta ruodottoman.
Ja jos keittoa teet, niin kirkasliemisen kalakeiton taika on raakaa sipulia hakkeena lautaselle siihen keiton päälle.