Tähtien Sota Disneylle – Jedien todellinen paluu

  • 535 554
  • 3 315

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Episodit 3, 4 ja 5 ovat hyviä. Voi olla yllättävä mielipide, mutta musta Jedin paluu on paskin. En edes lapsena tykännyt siitä, että jonku suuren ja mahtavan imperiumin voi kukistaa jotku helvetin halinallet parilla tukilla. On typerää laulukohtausta, Boba Fett tippuu jonnekin kuoppaan kun sokea Han Solo lyö kepillä vahingossa perseeseen. Höhöhö. C3PO on joku kultainen jumala niille nalleille. Ja sitten miksi Luke nakkaa valomiekan pois siinä kun julistaa olevansa jedi? Tollo. Sitten ne lopun juhlat. Uusintakerroilla VHS-kasetti lähti soittimesta aina viimeistään siinä vaiheessa kun Vader kuoli. Jännä, että tämän leffan hölmöilyt ei haittaa yleensä ihmisiä, mutta kaikki prequelsissa on pahinta syöpää ikinä sitten.

Force Awakensia enkä tulevia edes laske Star Wars-leffoiksi. Star Wars on George Lucasin tarina (hyvässä ja pahassa) ja ilman Darth Vaderia/Anakinia homma ei toimi. Ei ainakaan mulle.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
@Nosebleed Kyllä Jedin Paluu on saanut myös niskaansa melkoisia määriä paskaa. Etenkin ewokit ja Boba Fettin nolo kuolema ovat saaneet paljon paskaa. Onhan se muutenkin alkuperäisen trilogian heikoin osa johtuen korostetun onnellisesta lopusta ja ainakin omasta mielestäni myös Leia on Luken sisko hommasta. Maailma tehtiin liian pieneksi taas.
 

Rocco

Jäsen
Rogue One on nyt nähty. En halua paljastaa mitään juonesta, tai hahmoista, mutta ehdottomasti kannattaa mennä se katsomaan. Monet jälkikäteen mysteereiksi jääneet porsaanreiät tarinoissa ja tapahtumissa saavat vastauksia, ja jotenkin tietty tyhjiö ennen Episodi IV:tä täyttyy. Nyt vain harmittaa, ettei I-III episodit tehty kunnolla, vaan niistä tehtiin sellaista roskaa mitä ovat. Rogue One on hieman erilainen, hieman poikkeava, mutta niin kai sen tietynlaisena spin-off:ina pitääkin olla. Kuitenkin, alusta loppuun taattua Star Wars -tavaraa.

Jos ei ole kova sarjan seuraaja, leffa ei anna paljon mitään. Mutta jos taas on seurannut leffoja pitkään ja tuntee maailman, jäätte paljosta paitsi jos ette leffaa mene katsomaan.

OK, tässä aika hyvä spoiler jos haluatte lukea...

OLETKO NYT IHAN VARMA ETTÄ HALUAT LUKEA TEKSTIN?










OMALLA VASTUULLA!








Okei, aika paljon tiedetään jo etukäteen, eli Galen Erso (Mads Mikkelsen) on kapinallinen, kuka on suunnitellut Death Starin. Hän on paossa perheensä kanssa etäisellä planeetalla, mutta Orson Crennic (Ben Mehdelsohn), Imperiumin päässä rakentamisesta vastaava upseeri tulee noutamaan hänet takaisin. Vaimo ammutaan ja lapsi Jyn Erso (myöhemmin Felicity Jones) pakenee etukäteen sovittuun suojaluolaan. Hänet noutaa sieltä myöhemmin Saw Gerrera (Forest Whitaker), kuka on Galen Erson tuttu.

Myöhemmin aikuisena Jyn Erso on Imperiumin vankina työleirillä, kuitenkin väärän nimen perusteella. Hänet pelastetaan entisen uudelleenohjelmoidun Imperiumin droidin K-2SO:n ja iskuryhmän toimesta. Yhdessä kapinallisveteraanin Cassian Andorin (Diego Luna) ja parin muun kanssa he lähtevät kohti vanhaa kaivoskaupunkia, minne Imperium on mennyt ryöväämään kyberkristalleja Death Staria varten. Samassa kaupungissa asuu Saw Gerrera, ja kapinalliset haluavat hänet, koska hänellä on tietoa Death Starista. Kaupunkiin on tullut myös entinen imperiumin pilotti Bodhi Rook (Riz Ahmed), kuka lähetettiin Galen Erson toimesta aluksella pois, ja viemään Gerreralle viesti. Kapinallisryhmän tehtävä on saada eristäytynyt radikaali Gerrera takaisin liittymään heihin, Jyn Ersolla on vain mielenkiinto löytää isänsä Galen Erso.

Planeetalta löytyy matkaan myös palkkamurhaaja Baze Malbus (Jiang Wen) ja sokea, voiman tunteva kaivosvahti Chirrut Imwe (Donnie Yen). Andor, Jyn ja K-2SO tietävät myös, että jonkinlainen viesti on toimitettu kaupunkiin, ja Jyn Erso sen näkeekin, kun lopulta Gerrera löytyy. Viesti minkä Bodhi Rook toi, on hologrammi Jyn Ersolle, ja siinä on hänen isä Galen Erso. Hän paljastaa, että samalla kun hänet pakotettiin viimeistelemään Death Star, hän on salaa ujuttanut järjestelmään vian, mikä on - yllätys yllätys - pieni kanava Death Starin reaktoriin, mikä johtaa tuhossa koko aseman räjähdykseen. Samalla paljastuu missä tiedostot ovat piilotettuna.

Kun viesti on nähty, Death Starilla ollaan valmiita tuhoamaan kaupunki, ja samalla Moff Tarkin (kyllä, hänkin on leffassa!) haluaa näyttää että asema toimii. Asetta testataan pienellä teholla, ja kaupunki, samalla Gerrera menehtyy. Tähdet toki pääsevät karkuun. He suuntaavat Imperiumin tukikohtaan vuoristoiselle ja sateiselle planeetalle, missä Galen Ersoa pidetään vankina. Orson Crennic saapuu myös paikalle tutkimaan kuka on salaa lähettänyt viestejä kapinallisille. Cassian Andorin tehtävä ei olekaan pelastaa Galen Ersoa, vaan tappaa hänet, ennenkuin Death Star saadaan valmiiksi. Tätä ei toki muut tiedä. Andor empii ampua, ja samaan aikaan Jyn Erso on livahtanut tukokohdan oven tuntumaan, missä Galen Erso ja Orson Crennic kohtaavat toisensa. Kapinalliset ovat saaneet tiedon tästä tapahtumasta, ja lähettävät pienen iskuryhmän paikalle, ja ennenkuin mitään ehtii tapahtua, kapinallisten alukset iskevät paikalle. Galen Erso kuolee, ja Crennic pääsee pakoon.

Porukka suuntaa Yaviniin, missä on kapinallisten tukikohta. Siellä käydään isoa keskustelua mitä tehdään. Kapinalliset ovat tietoisia Death Starista, mutta eivät uskalla lähteä täyteen hyökkäykseen, peläten että se on ansa. Etenkin kun Jyn Ersolla ei ole mitään fyysistä tietoa missään. Vain tieto eri planeetalla olevista piirrustuksista.

Kapinalliset keräävät Cassianin johdolla iskuryhmää, kuka lähtee hakemaan piirrustuksia. Noin parikymmentä sotilasta, Jyn Erso, Bodhi Rook pilottina, K-2SO, Imwe ja Baze Malbus ovat myös mukana. He pääsevät planeetalle varastetulla aluksella, Bodhi Rookin sisäpiirin tiedon ja K-2SO:n tietojen avulla. He suorittavat onnistuneen yllätyshyökkäyksen, ja pääsevät sisälle rakennukseen, missä piirrustukset ja muutkin Imperiumin tärkeät tiedot on tallessa. Kapinalliset saavat tietää tästä salahyökkäyksestä, ja lähettävät ison kaluston apuun. He eivät muutamaa hävittäjää lukuunottamatta pääse planeetalle. Sekä tietojen lähetys aluksille, että kulku planeetalle että pois riippuu suojaportin tuhoamisesta.

Erso ja Cassian pääsevät käsiksi tietoihin, mutta eivät voi niitä lähettää siltä paikalta, kun K-2SO:n vartiopaikka tuhotaan ja droidi tuhoutuu mukana. Ainoa vaihtoehto on saada radioyhteys aluksiin, mutta se ei onnistu ennenkuin planeetan taistelun keskellä Bodhi Rook saa yhteyden aluksen radioista Imperiumin rakennuksiin. Se onnistuu, ja kapinalliset avaruudessa portin ulkopuolella osaavat odottaa Death Starin tiedostoja, mutta se vaatii odottamista ja portin avautumista. Bodhi Rook räjähtää aluksen mukana, ja Imwe ja Baze Malbus kuolevat ulkona tulituksessa, saatuaan yhteydet kytkettyä kuntoon. Tornin huipulle kiivetessään Jyn Yrso ja Cassian kohtaavat Crennicin ja pari Stormtrooperia, ja Cassian putoaa kuiluun. Huipulle päästyään Jyn Erso on lähettämässä tietoja, kun Crennic saapuu paikalle. Cassian on sittenkin selvinnyt huipulle ja ampuu Crennicin. Lähetys aluksille onnistuu, ja kapinalliset saavat tiedot, kun he onnistuvat tuhoamaan kaksi Star Destroyeria ja ohjaamaan ne kohti porttia vartioivaa alusta.

Death Starilla, Moff Tarkin päättää tuhota koko tukikohdan. Taas yksi laukaus kevyellä voimalla tuhoaa tukikohdan, samalla tappaen rannalle Jyn Erson ja Cassianin, ja loput kapinallisista planeetalla.

Darth Vader on ensi kertaa tositoimissa, ja on yhdellä Star Destroyerilla kyydissä, yrittäen vallata pientä kulejtusalusta, minne tiedot on toimitettu. Vader tunkeutuu alukselle, tappaen kapinallissotilaat, mutta ei ennenkuin tiedot on toimitettu Leia Organalle, kuka aluksellaan pääsee karkuun Star Destroyerin otteesta. Eli, tämä leffa loppuu tasan tarkkaan siihen, mistä Episode IV alkaa.

Leffassa on paljon viitteitä Episodi IV:ään. Darth Vader tekee debyytin. Moff Tarkin on mukana (tietokoneella tehty kasvot toisen näyttelijän kasvojen päälle. Hyvin tehty, mutta näkee ettei ole täysin aito henkilö), samoin osa piloteista ketkä lentävät IV:ssä tuhoamaan Death Staria. Nämä näyttelijät on saatu mukaan käyttämällä IV:n kuvaa, muokkaamalla sitä ja lisäämällä ääntä yms. Hienoa tekniikkaa. Leia Organa vilahtaa leffassa nuorena, varmaan jonkun nuoren näyttelijän tekemällä roolilla, R2-D2 ja C-3PO vilahtaa muutaman sekunnin verran, Death Starin ampumiskohtaukset on joko sama kuva mikä IV:ssä, tai hyvin tehty samannäköiseksi uudelleen jne jne. Eli loistavia flashbackeja IV:sta!

Roolitus oli muuten aika OK, mutta jotenkin vaisuiksi osa roolesta jää. Pakko myöntää. Onneksi leffa on kuvatt todella pitkälle aidoissa kohteissa, eikä missään vihreän seinän edessä. Tehosteita on kyll paljon, mutta Force Awakensin tavoin ne ovat täydentämässä aitoja paikkoja, eikä ole koko tausta kuten I-III:ssa kaikkialla oli.
 
Viimeksi muokattu:

teppana

Jäsen
Huikeaa että leffa on ulkona. Pakko päästä ensi tilassa katsomaan. Tunnustaudun pieneksi Star Wars friikiksi. Tosin, aika moni 80-luvulla syntynyt varmasti sanoo samaa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ai joko tää tuli leffoihin? Vois käydä katsomassa niin ei tarvitse spoilereita pelätä. Eikun siis...
 

markusst

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS | Miami Dolphins
Jedhan tuho oli kyllä yksi hienoimmista kohtauksista mitä olen vähään aikaan elokuvissa nähnyt.

Grand Moff Tarkin ja Leia tipahtivat uncanny valleyyn, kävin katsomassa 2D-version, ehkä toimivat paremmin 3D:nä. Parempi olisi ollut jos Leian naama olisi heijastunut vaikka jostain ikkunasta.

Kova leffa näin fanipojan silmiin, olihan se 110% fan serviceä ja kyllä meinasi olla välillä hankalaa pysyä housuissaan kun ikonista kuvastoa tykitettiin silmille jatkuvalla syötöllä.
 

Rocco

Jäsen
Jedhan tuho oli kyllä yksi hienoimmista kohtauksista mitä olen vähään aikaan elokuvissa nähnyt.

Grand Moff Tarkin ja Leia tipahtivat uncanny valleyyn, kävin katsomassa 2D-version, ehkä toimivat paremmin 3D:nä. Parempi olisi ollut jos Leian naama olisi heijastunut vaikka jostain ikkunasta.

Kova leffa näin fanipojan silmiin, olihan se 110% fan serviceä ja kyllä meinasi olla välillä hankalaa pysyä housuissaan kun ikonista kuvastoa tykitettiin silmille jatkuvalla syötöllä.
3D:ssä ongelma oli se, että kuva oli usein tarkennettu paikkaan, minne ei aina halunnut itse katsoa. Yksi kohde jossakin valkokankaalla oli tarkennettu, muu oli tosi sumeaa. Itse en tykännyt. Nyt leffantekijät vaan halusivat kiinnittää huonion yhteen paikkaan. Sen takia tekisi mieli mennä katsomaan uudelleen 2D:nä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Olihan se kyllä aivan helvetin kova leffa! Kylmiä väreitä meni, kun Kuolontähti ja Darth Vader ilmestyivät ruutuun. Loppukliimaksi oli ihan huikeaa tykitystä. En meinannut housuissani kyllä pysyä. Vanha Star Wars-henki oli leffassa hyvin vahvasti läsnä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Oli kova, ainakin fanboylle. 2D versio tietysti ensin. 3D sit joskus myöhemmin kuten FA kanssa tein. Tosin tuo, että leffat kuvataan 3Dnä vaikuttaa kyllä ikävästi leffojen syväterävyyteen myös 2Dssä. kun 3Dssä syväterävyyttä ei voi paljoa ollla, jää se käyttämättä leffan tehokeinona, tai teknisenä taitona (Citizen Kane enivan?).


Alussa EI ollut StarWars tekstiä, eikä skrollaavaa tilannetekstiä... ja leffan nimi tuli tosi myähään. en valita, kuhan pisti silmään...

Vaderin lopun Voiman käyttö ja miekanheilutus, ilopissin paikka. Leija toimi imo hyvin, ja lopputeksteissä oli erillinen kiitos Carrie Fisherille. Moff Tarkin nyt oli must ja hyvin tehty. Mon Mothma oli toki ollut jo trailereissa, mutta olihan hienoa että myös prequel hahmoista että mm. Bail Organa oli kehissä (toki kaikki EUnsa lukeneet ilman prequeleitakin tietää kuka on kyseessä).

Javin tukikohta vartija tsiigaa lähtevää alusta kuvakulma jne. mahtavuutta. Action setti aivan loistavaa AT-AT kruunas viä homman.

No, mikään eeppinen tarinhan tuo ei ollut, eikä ehkä näyttelijöistä kauheesti tähtiainesta tai karismaa löytyny, mutta fanboytä ei haittaa pätkääkään
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
No olihan tuo nyt ihan mieletöntä tykitystä. 3D:nä ne hävittäjien taistelut näytti ihan häkellyttävän upeilta ja Vaderin lopun dominoinnit oli yksi leffan useammasta kohdasta joka sai leuan putoamaan auki ja hykeltelemään tuolilla. Toinen oli kun se kapinallisten laivasto ilmestyi taistelukentälle ja se niiden komentaja joka on episode IV:ssä myös antoi ensi komennuksensa. Ei kyllä tule mieleen ihan lähivuosilta elokuvaa joka olisi tuolla tavalla saanut sisäistä pikkupoikaa heräämään henkiin ja siis muutenkin ihan helposti paras elokuva pitkään aikaan jota olen nähnyt. Pidin myös siitä että tämä elokuva jotenkin täydensi tätä Star Warsin tarinaa. Tietty esimerkiksi siitä saisi vielä myös ihan kokonaan oman elokuvansa, että miten sylivauva Leiasta on tullut kapinallisten päällikkö.
 

Avuton tunari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vähän kaikki.
Toinen iso ongelma uudessa trilogiassa oli, että se yhdistä-pisteet-viivalla tehtäväkään ei lopulta onnistunut mitenkään kaksisesti. Anakin/Darth Vader on ensin sietämätön kakara, sitten angstinen teini, joka kääntyy pimeälle puolelle pikaistuksissaan ja kovin helposti. Palpatine/Darth Sidious juonittelee kovin läpinäkyvästi, mutta se riittää kuitenkin niin Anakinin käännyttämiseen kuin pahan Imperiumin luomiseen. Kuperkeikkoja heittävä ja lasermiekkaansa heilutteleva Yoda on myös pettymys siihen nähden, miten kiehtova tämä hahmo oli vanhassa trilogiassa.

Sitten on yleisesti ottaen epämieluisampi (muovisempi) visuaalinen ilme, heikommat toimintakohtaukset, vähemmän karismaattiset näyttelijät, karmea dialogi ja Jar-Jar Binks, niin eiköhän siinä ole syitä, miksi prequel-osia voi pitää tuollaisina 1-2 tähden tuotoksina, kun alkuperäinen trilogia on luokkaa 4-5 tähteä.
Tähän on pakko sanoa, että olen eri mieltä kaikesta. Ihmettelen aina, miksi kyseisiä elokuvia haukutaan, vaikka niissä on uskomattoman hyvä juoni, hyvät näyttelijät ja vähintääkin mielenkiintoiset hahmot. Jar-Jar Binks on myös hauska hahmo joka sopi elokuviin oikein hyvin. Myös Anakinin muuttuminen Dart Vaderiksi oli toteutetti erittäin taitavasti ja sopivan näyttävästi.
Itse en havaitse Anakinin olevan missään vaiheesaa angstinen teini tai sietämätön kakara.
Palpatinen juonittelu oli mestarillista, samoin kuin Yodan olemus. Ainoana asiana jäi harmittamaan Yodan ulkonäkö ensimmäisessä elokuvassa.
Lopuksi sanottakoon, että näistä uusista elokuvista ( joista kerron myöhemmin) tulee mieleen juurikin episodit 1-3, vaikka juonellisesti 7 muistuttikin liikaa Uutta Toivoa (=nelosta).
 

Rocco

Jäsen
Itse en arvosta pätkääkään Episodi I-III, koska...

- Jar Jar Binks
- Midichlorianit tai mitä ne nyt olikaan
- Partakone radiopuhelimena
- Isätön lapsi
- Hayden Christensen on jäykempi ja tylsempi kuin rautakanki.
- Natalie Portman on kylmempi ja valjumpi kuin talveksi parvekkeelle unohdettu olut
- Leffat on avain liian digitaalisia, ja osa niin surkeasti tehtyjä, että ne iskevät silmään auttamatta
- Leffoista yritetty tehdä väkisin aivan liian eeppisiä, ja siinä epäonnistutaan todella pahasti
- Kaikki laitteet ja alukset ovat paljon edistyksellisempiä, mitä tuona aikana aikajanaa katsoen olisi voinut olla.
- Kalervo Kummola look-a-like sammakkokansa
- Dialogit on kuin jostakin romcomista
- Leffat on aivan liikaa lapsille suunnattuja, ja se näkyy
- Lucas aloitti jo Jedin paluussa, jatkaen IV-VI episodien lisäosilla, leffojen turhaa lapsentamista, mutta onneksi Disney pelasti tilanteen, ja palautti paljon aitoutta.
- Lucas unohti "keep it real"
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
... onneksi Disney pelasti tilanteen, ja palautti paljon aitoutta."

Samanlaisen listan saisi väännettyä Force Awakensistakin.

- juoni on suora kopio Episodi IV:stä
- Deathstar 3
- "paluu vanhaan" mä halusin tietää miten tarina jatkuu, en tuttua ja turvallista, fanfictionia tai soft-reboottia.
- Finn on rasittavampi kuin Jar Jar, oikeasti.
- Rey on Mary Sue
- Kylo Ren on floppi pahis eikä pärjää edes tytölle, joka ei ole koskaan koskenut valomiekkaan tai tiennyt koko Voimasta.
- Ruma ja epäkäytännöllinen lightsaber
- Captain Phasma oli turhake
- leffassa on liikaa CGItä, ja osa niin surkeasti tehtyjä, että ne iskevät silmään auttamatta (Snoke, Maz, Unkar jne..)
- leffa on aivan liikaa lapsille suunnattuja, ja se näkyy
- Droid, please
- Leia ei halannut Chewbaccaa Hanin kuoleman jälkeen vaan jotain random tyttöä.
- R2D2ssa ei ole vissiin on/off nappia.
- Luke ei aistinut Hanin olevan vaarassa.
jne..

Mut nostalgia on kivaa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Aika erikoista on hehkuttaa perqueleita, jos vähääkään elokuvia tai scifiä harrastaa... (tai SW universumia harrastaneet dissata FA:ta)

Mutta se on taaksejäänyttä elämää, käykää ny se Rogue One kattomassa ja kertokaa siitä.
 

Rocco

Jäsen
Samanlaisen listan saisi väännettyä Force Awakensistakin.

- juoni on suora kopio Episodi IV:stä
- Deathstar 3
- "paluu vanhaan" mä halusin tietää miten tarina jatkuu, en tuttua ja turvallista, fanfictionia tai soft-reboottia.
- Finn on rasittavampi kuin Jar Jar, oikeasti.
- Rey on Mary Sue
- Kylo Ren on floppi pahis eikä pärjää edes tytölle, joka ei ole koskaan koskenut valomiekkaan tai tiennyt koko Voimasta.
- Ruma ja epäkäytännöllinen lightsaber
- Captain Phasma oli turhake
- leffassa on liikaa CGItä, ja osa niin surkeasti tehtyjä, että ne iskevät silmään auttamatta (Snoke, Maz, Unkar jne..)
- leffa on aivan liikaa lapsille suunnattuja, ja se näkyy
- Droid, please
- Leia ei halannut Chewbaccaa Hanin kuoleman jälkeen vaan jotain random tyttöä.
- R2D2ssa ei ole vissiin on/off nappia.
- Luke ei aistinut Hanin olevan vaarassa.
jne..

Mut nostalgia on kivaa.
Disney palautti paljon asioita, mitä Lucas teki väärin I-III:ssa. EIhän Force Awakens ollut elokuvana huippu, mutta se loikka III:sta VII:hin oli täyskäännös elokuvasarjan suunnassa. Nyt vasta Rogue One näytti sen, mitä ne I-III OLISI VOINUT OLLA, jos Lucas ei olisi itse "toteuttanut itseään" sillä teknologialla mikä hänellä oli käytössä.

Eli, mahdollisimman vähän green screeniä, ei tyhmiä vitsejä, ei banthan paskaan astuvia olioita, edes jollakin tavalla luontevaa näyttelemistä kaavamaisen virkamies-dialogin sijaan.

Juonessa on paljon samaa IV:n kanssa, kyllä. Finn on ylinäyttelevä, kyllä. Muutama muukin asia on totta, mutta...

Olisiko Star Wars jo kuopattu, jos Lucas olisi jatkanut samalla tavalla itse VII:n kanssa, kuin teki I-III? Todennäköisesti.

I-III oli niin surkeaa Star Warsia, että vaihdos oli pakollinen, että Star Wars saisi jatkoa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Rogue One oli kyllä kova. Oikein naurattaa Lucasin prequelit, olivat kyllä sellaista kakkendaalia, ettei pahemmasta väliä. Pidin myös Force Awakensista, mutta Rogue One oli kyllä tosi hyvällä tavalla "aitoa" Star Warsia.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Siistiä, kuinka hyvän leffan voi tehdä kun ei tarvitse välittää jatkosta. Loppu on jo tiedossa. On vain yksi kohtaus, jonka perusteella rakennetaan täysin uusi elokuva.

Vittulainen notta oli hyvä
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oli hienoa nähdä miten oltiin rakennettu sitä ainoaa oikeaa Star Wars maailmaa toteuttava elokuva:kapinalliset 70-luvun viiksineen etc. Muutenkin kaikki viittaukset niihin alkuperäisiin elokuviin oli toteutettu upeasti. Erityisesti pidin siitä kuinka Kuolemantähden kohtuullisen helppo tuhoaminen ensimmäisessä elokuvassa selitettiin mahdolliseksi.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Vader-kohtaukset olivat silkkaa seksiä. Voi morjens, itselle Star Warseissa iskee tuo universumi ja mahtavaa nähdä kerrankin keskikertaista parempaa settiä tuohon maailmaan sijoitettuna. Jos nyt heittää plussia ja miinuksia tosta Rogue Onesta:
+++++ Vader ai että
+ Kaikki ei mystisesti ole aina sukua keskenään
+ Uusia planeettoja
+ Se droidi oli hauska
+ Forest Whitaker
+ Mads Mikkelsen
+ Taistelukohtaukset ns rivimiehen näkökulmasta, mielenkiintoista vaihtelua. Kyllä tulisi paskat housun jos pitäisi lähteä sotimaan jedejä/sithejä vastaan. Eikä noi walkerit (at-at (?)) myöskään näytä yhtään niin naurettavilta ja heikoilta maasta käsin.
+ Pahisten puolta näytettiin kanssa kivasti.
+ ei ihan niin yksiuloitteisia hahmoja vaikka osa aika karikatyyrejä tietysti onkin.
+vikat kohtaukset ja miten sidottiin episodi neloseen

- satunnaiset hieman väsyneet huumorit
- liian paksu fan service, r2 ja c3po sekä "i got a bad feeling about this" oli aika väkisin väännettyjä
- se discount han solo oli kyllä tylsä ja mielenkiinnoton hahmo
- se lopun naama oli creepy
- noi päähenkilöt jäi vähän ehkä ontoiksi kuitenki. En muista sen päänaisen nimeä edes, vaikka ihan hyvin näyttelikin niin silti ei nyt ihan niin mieleenpainuvaksi jäänyt kun vaikka toi Reykin.
- juoni nyt ei ollut mikään mestarillinen, aika basic

4/5
kaksi star warsia putkeen jotka ovat olleet parempia kuin odotin, kelpaa!
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Toki kaikki tietävät, että elokuvateknologian kehitys on tuo oikea syy miekkataisteluiden eroihin, mutta jos nyt puhutaan ihan sarjan sisällä niin mielestäni tämäkin puoli on logiikaltaan ihan kunnossa.

Olin jostain lukevinani, että Lucas nimenomaan halusi sen miekkailun näyttävän haastavalta. Kuulemma ovat hyvin raskaita kapistuksia. Tästä ajatusmallista sittemmin hieman lipsuttu, koska kyllähän miekkataistelut näyttävät paremmilta kun siihen lisätään hieman yliluonnollista akrobatiaa mukaan.

Rogue One vielä katsomatta, pitää tässä viikolla ennen Joulua käydä tsiikaamassa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tämähän oli yllättävän hyvä. Vahingossa olin näköjään varannut 3D-näytökseen liput, mutta toimihan tuo noinkin. Enpä vissiin ole Avatarin jälkeen 3D-elokuvaa katsellutkaan. Parin ekan kohtauksen jälkeen sen jo unohti ja 3D:hen tottui.
Kyllähän ne Tarkinin sekä Leian naamat näyttivät aika hyvältä ainakin 3D-näytöksessä. Alkuun mietin, että onko toi Tarkin tehty tietokoneella vai onko ne oikeasti löytäny jonkun noin samannäköisen tyypin.
Tosi jees. Annan 4/5.
 

Lynyrd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko.
Vader-kohtaukset olivat silkkaa seksiä. Voi morjens, itselle Star Warseissa iskee tuo universumi ja mahtavaa nähdä kerrankin keskikertaista parempaa settiä tuohon maailmaan sijoitettuna.
Kyllä oli Vader kohtaukset semmosta silmäkarkkia, että vanha fani meinas itkun tirauttaa onnesta. Koko leffa oli muutenkin aivan loistava, heittämällä top kolmeen Star Wars elokuvista.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No niin, sanotaanpa nyt jotain itsekin tästä. Käytiin viime torstaina katsomassa leffa. Kyllä niitä odotuksia oli, mutta huomattavasti maltillisemmin mitä TFA:n kohdalla ja silloinhan odotukset ei ihan täyttyneet, vaikka se kelpo elokuvaksi onkin muodostunut.

Luvassa hienoisia spoilauksia, joten lue eteenpäin varauksella jos et ole elokuvaa nähnyt. En jaksa nyt tässä kohtaa laittaa tageihin:

Leffa käynnistyi mielestäni vähän ontuvasti ja alkupuolta leimasi aika paljon tietty sekavuus ja pikakelaus. Usein oon kaivannut, että tutustutaan erilaisiin maailmoihin, mutta näin tiiviissä kerronnassa se tuntuu jotenkin älyttömältä hyppelehtimiseltä ja itse maailmojen kuvaus jää aika hemmetin pintapuoliseksi. Nyt esim. yhdenkään planeetan ja kuun flooraa ja faunaa ei esitelty lainkaan, mitä yleensä Star Warseissa on tehty ja luo kivaa immersiota. Sama tietysti näkyi useimmissa keskeisemmissä henkilöhahmoissakin, eli aika pintapuolisiksi tuttavuuksiksihan ne jäivät, osin tietysti ymmärrettävistä syistä kun 2h elokuvalle on rajallinen ja niitä hahmoja tässä on loppujen lopuksi aika paljon. Onneksi tarinankerronta jotenkin tiivistyi ja vakautui loppua kohden, joten leffan loppupuolisko olikin aika lailla nautintoa. Toki tiettyjä tuttuuden tunteita oli, mutta niin toisaalta pitääkin. Ihan niin täysin toisinto aiemmista loppukahnauksista ei kuitenkaan ollut, toisin kuin TFA:ssa. Visuaalisestikin tässä oli tuo loppupuolisko ehkä mielenkiintoisemmin toteutettu ja jotenkin raadollisempaa ja intensiivisempää kuin viime vuoden tapauksessa. Leffan n. vika vartti nyt on sitten silkkaa hunajaa mielelle ja hyvä, ettei päässyt uikahdus suusta teatterissa kun ehkä kaikkien aikojen legendaarisin ja suurin leffapahis päästettiin irti. Vastustajat nyt oli silkkaa paperia, mutta eipä siinä mitään. Oli jotain niin valtavan upeaa, etten ole toviin nähnyt. Jotain tälläistä jäi kaipaamaan Sithin Kostossa, missä tyydyttiin vaan lähinnä ulvomaan menetettyä rakkautta ja pistämään putkistoja sauhuamaan. Näin sen pitää mennä. Ainoa nega, että jäi kaipaamaan lisää... eikä sitä välttämättä ole tiedossa ihan heti. Jäi siis todella hyvä maku suuhun leffan päätöksestä ja siitä, miten näppärästi kudottiin langat ep IV:en.

Näyttelijät oli kauttaaltaan hyvin valikoituja ja seassa ihan meritoituneitakin, kuten Mads Mikkelsen, jonka rooli ehkä jäi pienemmäksi mitä odotin. Felicity Jones oli ihana ja uskottava poikatyttö, Ben Mendelsohn varsin liuhu, onnistunut pahis ja jotenkin henki sellaista sopivaa arroganttia starwarsimaisuutta koko hahmo ja näyttelijän habitus, aivan kuten pitikin. Jälleen kerran droidihahmo tahtoi varastaa show'ta, mutta sekin kuuluu saagaan olennaisena, että droidit keräilee irtopisteitä ja pelastaa päivän. Muu crew oli ok, Donnie Yen sokeana soturimunkkina oli varsin näppärä hahmo ja hiukan korvasi ehkä viisaiden jedimestarien puutetta, mutta oli myös koominen keventäjä. Forest Whitaker jäi kanssa aika pieneen rooliin, mutta on toki aina pätevä roolissa kuin roolissa. Hyvät castaukset siis ja kivaa, että prequel trilogiaa ei olla täysin kuopattu, vaan siltaa niihin tuotiin Genevieve O'Reillyn esittämän Mon Mothman ja Jimmy Smitsin tulkitseman Bail Organan muodossa.

Sääli tietysti se, että kun tämä on stand alone -leffa, niin sinänsä mielenkiintoisilta vaikuttaviin hahmoihin ei pääse tutustumaan sen paremmin, joten ihan kaikkea ei tässä ajassa irti saanut ja kohtalotkin kun useimmilla oli mitä oli.

Leffan heikoimpiin puoliin alun tietyn sekavuuden ja levottoman hyppelehtimisen, sekä ajoittain vähän väkinäisenkin synkistelyn lisäksi laskisin digitaalisesti tehdyt hahmot, siis nämä ihmishahmot. Eritoten Grand Moff Tarkinin. Olihan se toki hienosti toteutettu, mutta särähti silti tilanteissa silmään jokseenkin elottoman oloisena hahmona. Etenkin silmistä näkee, että hahmo ei ole sillä tapaa läsnä. Korostuu oikeiden näyttelijöiden keskellä. Ymmärrettävästi hahmo on keskeinen ja se pitikin tuoda tarinaan jotain kautta, mutta miettii sitä, olisiko se kannattanut ennemmin maskeerata taitavasti näyttelijällä jolla on samankaltaiset kasvonpiirteet kuin Peter Cushingilla. Nythän toki oli näyttelijä hahmolla kyllä, mutta kasvot tosiaan toteutettu digitaalisesti. Tai toinen vaihtoehto, että kasvoja ei olisi näytetty niin paljon ja tarkasti, vaan esim. heijastuksena aluksen ikkunasta, tai varjoista tms. Voimakas, nostalginen hahmo, mutta CGI ei vieläkään ole ihan sillä tasolla, että hämättäisiin täysin. Kokonaan CGI:lla tehdyssä elokuvassa ei ehkä olisi häirinnyt samalla lailla. Vähän sama ongelma Leian kanssa, mutta häntä nyt näytettiin lyhyemmän aikaa ruudulla. Leian kohdallakin olisin melkein jättänyt siihen, että kuvataan takaapäin ja kuullaan ääni ja kasvot olisi voitu jättää pois. No, nämä on näitä. Osalle tuntui toimineen, mutta oma silmä poimi liikaa elottomuutta ja videopelimäisyyttä noista hahmoista. Molempien läsnäolo tarinassa itsessään toki säväytti.

Leffan musiikista vielä, että Giacchino hienosti ympännyt Williamsin kuolemattomia teemoja sekaan ja omat sävellyksetkin kuulostivat mukavan SW-henkisiltä, vaikka ei mies nyt mikään John Williams tietenkään ole. Tunnelma ei kuitenkaan latistunut siihen millään muotoa, joten eiköhän nuoremmat säveltäjät osaa noudattaa pappa Williamsin musiikillista perintöä tulevaisuudessa ja olemassaolevia teemoja on niin paljon, että niitä voidaan kierrättää ja soveltaa jatkossakin.

Oikein onnistunut SW-leffa, hengeltään selkeästi lähinnä Imperiumin Vastaiskua, mikä on hyvä homma. Voin sanoa, että pidin tästä hiukan enemmän mitä TFA:sta, osin juuri siksi, että siinä missä TFA toimi alkupuolillaan ja jotenkin alkoi notkahdella ja väsyä edetessään, niin tässä kävi toisinpäin. Sillä on merkitystä, kun elokuva parantaa kierroksiaan loppuaan kohden.

4/5 Death Staria.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eikä sovi unohtaa sitä tosiasiaa, että näiden kahden viimeisimmän Star Warsin myötä leffasarja on puhallettu jälleen ihan uudella tapaa eloon. Prequelien jälkeen tuskin kukaan enää halusi nähdä samanlaista shittiä valkokankaalla, nyt ihan innoissaan odottaa jo seuraavaa episodia joka tulee vuoden päästä(?).
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Eikä sovi unohtaa sitä tosiasiaa, että näiden kahden viimeisimmän Star Warsin myötä leffasarja on puhallettu jälleen ihan uudella tapaa eloon. Prequelien jälkeen tuskin kukaan enää halusi nähdä samanlaista shittiä valkokankaalla, nyt ihan innoissaan odottaa jo seuraavaa episodia joka tulee vuoden päästä(?).

Kannattaisikohan teidän vanhempien parrujen jo hyväksyä että on olemassa episodien I-III diggareita, eri ikäluokan faneja ja sitä kautta eri tavalla SW-universumin omaksunutta jengiä? Sinun mainostama tosiasia on todellisuudessa vain mielipiteesi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös