Tähtien Sota Disneylle – Jedien todellinen paluu

  • 533 769
  • 3 313

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Minä lukaisin teorian että Rey on Anakin, siis kirjaimellisesti Anakin reincarnated. Tuon teorian kommenteista päätellen Star Wars ja sen kaanon on aika serious business faneille, mutta ihan hauskoja ajatusleikkejä. Rey = Luken tytär olisi aika tylsää.
Tästä lisätietoja? Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta.
 

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
Jos Snoke on Plagueis niin ihmettelen suuresti sitä miksei Snoke tullut haastamaan Sidiousta missään vaiheessa. Lisäksi, Rey voi hyvinkin olla Luken tyttö mutta voi olla myös sukulainen jollekin muulle aikaisemman trilogian hahmolle. Olisi kyllä hienoa jos Rey olisi Luken ja Mara Jaden tytär. Joku oli kehittänyt trilogian että Rey olisi Obi-Wan lapsenlapsi mutta mielestäni tuo teoria on aika kaukaa haeuttu. Siitä teoriasta oli ihan videokin tehty jossa asiaa on selitetty.

Apheu kirjoittikin jo aika hyvin : "Ehkäpä Plagueis loi Anakinin, jonka tiesi tuhoavan Sidiousin sitten aikanaan. Master plan? Anakinhan "sikisi" tyhjästä ja Plagueis oli tunnettu siitä, että yritti luoda elämää ja tekeytyä kuolemattomaksi, kuten Palpatine puhuu Anakinille III Sithin kostossa. En tiedä, onko myöskään se sattumaa, että samassa kohtauksessa (jossa Palpatine kertoo Darth Plagueisin tarinan) kuultu soundtrack on lähes identtinen uuden leffan Snoke -themen kanssa."

Joo Obi-Wan ja muut jedit on aika kaukaa haettuja, eihän jedeillä ollut perhettä. Anakin ja mahdollisesti Luke ovat poikkeuksia koska heitä ei koulutettu lapsesta asti jedeiksi vaan vasta myöhemmällä iällä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kirjan mukaan Leia oli todennut Hanille että Snoke oli ohjannut Ben Soloa pimeälle puolelle pienestä lapsesta asti vaikuttaen jotenkin hänen valintoihinsa.
En ole lukenut ainuttakaan SW-kirjaa, mutta eikös tuo ole hiukan yliselittämistä? Ei kai noilla kirjoilla ole mitään tekemistä leffakässärien kanssa, vaan ovat ennemminkin spinoffeja leffoista tms.?
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
En ole lukenut ainuttakaan SW-kirjaa, mutta eikös tuo ole hiukan yliselittämistä? Ei kai noilla kirjoilla ole mitään tekemistä leffakässärien kanssa, vaan ovat ennemminkin spinoffeja leffoista tms.?
Tässä tapauksessa kirjan kirjoittaja on sama kaveri joka on toiminut haamukirjoittajana alkuperäisen elokuvan romaanissa. Kirja on merkitty Lucasin kirjoittamaksi. Tässä The Force Awakens - kirjassa kirjoittaja on saanut lukea käsikirjoituksen elokuvalle ja kirjoittanut kirjansa sen perusteella. Itse leffasta on sitten joitakin asioita pätkitty pois mitä käsikirjoituksessa on vielä ollut ja nämä pätkät ovat vielä kirjassa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Siinä A New Hopesta kirjoitetussa kirjassakin on useita kohtia joita ei elokuvaan asti koskaan päässyt. Mm. kirjan alkupuolilla Luke taidettiin ensi kertaa esitellä siten, että hän katselee kiikareilla Tatooinella taivaalle ja näkee välkettä, eli sen kahnauksen, missä Imperiumi kaappaa sen aluksen missä Leia ja droidit matkaavat. Elokuvassahan Luke esitellään vasta siellä kotitilalla. Lisäksi kirjassa oli myös kohta missä Luke käy tapaamassa kavereitaan lähikylässä, mm. Biggsin (joka nähdään elokuvassa vasta loppupuolilla) ja siinä puhutaan enemmän siitä Luken haaveilusta olla avaruuspilotti ja päästä sinne akatemiaan. Joitain muitakin pieniä kohtia saattoi olla, mutta nuo nyt muistan selkeimmin. Samoin kun Ben Kenobi ilmestyy ensi kertaa, niin kirjassa hänen ilmestymisensä kuvataan jonain groteskina (kookkaana?) olentona jota hiekkaihmiset pelästyvät. Elokuvassahan Obi-Wan päästää ainoastaan outoa korkeaa ääntä ja on sellainen kaavussa huojuva hahmo. Oletettavasti sen aikaisella tekniikalla ei mitään hirviötä saatu aikaan.

Sellainen käsitys kyllä on, että nuo edellämainitut Lukeen liittyvät skenet kyllä taidettiin kuvata jossain muodossa, mutta niitä ei koskaan käytetty sitten, edes näissä myöhemmissä versioissa.

Jedin Paluun kirjaversiosta muistan myös, että alkupuolilla on kohta, missä Luke ilmeisesti Obi-Wanin vanhan asunnon luona sijoittaa sen valomiekan R2-D2:en, ennen kuin tämä yhdessä C-3PO:n kanssa lähtee kohti Jabban palatsia.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Salapoliisityöni antoi seuraavat tiedonmurut: Alan Dean Foster kirjoitti ensimmäisen SW kirjan George Lucasin elokuvakäsikirjoituksen pohjalta. Muna-kana kääntyy siis GL:n voitoksi tässä tapauksessa. GL:llä oli jonkinlainen taustatarina kehitettynä ekaa trilogiaa varten, mutta olen kyllä 100% varma, että vasta Phantom Menacen aikoihin piti ruveta keksimään raamatullisia syntymekanismeja selittämättömille asioille, jotka eivät oikeastaan edes kaivanneet selitystä.

Satu on satu, ja minusta on todella kornia, että näitä juttuja analysoidaan puhki. En sitten tiedä, kumpi on kornimpaa, GL:n jälkikäteen säätämä epätoivoinen luomiskertomus vai faniyhteisön vielä raivokkaampi eläytyminen tähän analysointiin. Leffa on leffa, antakaa epäloogisuuksien jäädä kerronnan varjoon ihan suosiolla.
 

Morgoth

Jäsen
Plaguesilla käytössä. Kyllä tuossa on pieniä tiedonmurusia annettu jotka tukevat sitä teoriaa että Snoke olisi oikeasti Darth Plagueis.

Itse olen ainakin pettynyt, jos näin ei ole. Pahiksen pitäisi mielestäni olla vielä kauheampi kuin Darth Sidious tai muuten tämä trilogia jää hieman vaisuksi mielestäni. Jollakin tavallahan on pakko pistää paremmaksi kuin aikaisemmissa osissa! Darth Plagueisilla pystyisi aikaisemmat trilogiat liittämään mukavasti tähän ja samaan kasaan jonkinlainen yhtenäinen tarina, joka kattaisi kaikki tapahtumat. Ihan kamalan luovaa käsikirjoitusta ei edes tarvita selittämään miten Plagueis selviytyi Sidiouksen murhasta yms. Toki yhtenä vaihtoehtona käy myös, että Snoke on jokin muu muinainen Sith Lord. Ei kai Snoke voi olla kuin joku noista vaihtoehdoista? Muuten on surkea käsikirjoitus.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Liian myöhäistä kun tämä tarina ja siihen liittyvät asiat ei ole pelkästään leffa monille ihmisille, vaan jotain isompaa. Halusi jotkut sitä, tai ei. Tai näkevät tuossa siihen aineksia tai ei. Näin on jo tapahtunut, eikä sitä voida muuttaa.

Itsekään en voi suhtautua näihin puhtaasti elokuvina, vaan fiktiivisenä universumina, missä itse asiassa se universumi on pääroolissa ja sikäli iso kuva ratkaisee. Sama juttu on tapahtunut muutaman muun asian kohdallakin. Myönnän, että olen aivan tolkuttoman altis viehättymään fiktiiviisiin universumeihin ja niiden rakenteisiin ja toimivuuteen. Sen takia asioita tulee ehkä joskus pengottua liian kanssa, mutta sille ei vaan voi mitään. Lapsesta saakka on ollut tämä ylenpalttinen viehätys ja omia fiktiivisiä universumejakin tullut aikojen saatossa yritettyä rakennella.

Toki yhtenä vaihtoehtona käy myös, että Snoke on jokin muu muinainen Sith Lord. Ei kai Snoke voi olla kuin joku noista vaihtoehdoista? Muuten on surkea käsikirjoitus.
Minulle tuossa yksi kerta tuli mieleen unenpöpperöissäni, että Snoke olisi ainoastaan jonkun taustalla vaikuttavan isomman tekijän sanansaattaja, että tämä itse pysyisi paremmin salassa ja henkilöllisyydestään ei olisi mitään hajua edes useimmilla alaisilla (kuten Hux). Vähän samaan tapaan kuin Marvelin Avengersissa aluksi vaikutti, että "The Other" on joku isompi pahis joka antaa Lokille käskyjä, mutta paljastui lopuksi Thanoksen kätyriksi ja puhemieheksi.

No, ehkä vähän kaukaa haettua ja todennäköisesti Snoke on se taustalla oleva iso paha, mutta kävi mielessä jos todellista mastermindia halutaan vielä pimittää yleisöltä ja hämätä. Tiedä sitten.
 
Viimeksi muokattu:

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siinä A New Hopesta kirjoitetussa kirjassakin on useita kohtia joita ei elokuvaan asti koskaan päässyt. Mm. kirjan alkupuolilla Luke taidettiin ensi kertaa esitellä siten, että hän katselee kiikareilla Tatooinella taivaalle ja näkee välkettä, eli sen kahnauksen, missä Imperiumi kaappaa sen aluksen missä Leia ja droidit matkaavat. Elokuvassahan Luke esitellään vasta siellä kotitilalla. Lisäksi kirjassa oli myös kohta missä Luke käy tapaamassa kavereitaan lähikylässä, mm. Biggsin (joka nähdään elokuvassa vasta loppupuolilla) ja siinä puhutaan enemmän siitä Luken haaveilusta olla avaruuspilotti ja päästä sinne akatemiaan.

Sellainen käsitys kyllä on, että nuo edellämainitut Lukeen liittyvät skenet kyllä taidettiin kuvata jossain muodossa, mutta niitä ei koskaan käytetty sitten, edes näissä myöhemmissä versioissa.
Oikein muistelet, nuo edellämainitut kohtaukset löytyvät New Hopen poistetuista kohtauksista. https://www.youtube.com/watch?v=f00IkrWvur4 ja kohdasta 0:28 eteenpäin. Alkuperäistrilogian poistetuista kohtauksista voi olla montaa mieltä, mutta tuo Tosche Station-kohtaus olisi mielestäni ehdottomasti mahtunut myös itse elokuvaan. Esiosista sitten taas poistettiin lukuisia todella hyviä kohtauksia, mm. episodi kakkosesta suurin piirtein kaikki toimivat Anakinin ja Padmén suhdetta syventäneet kohtaukset.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Satu on satu, ja minusta on todella kornia, että näitä juttuja analysoidaan puhki. En sitten tiedä, kumpi on kornimpaa, GL:n jälkikäteen säätämä epätoivoinen luomiskertomus vai faniyhteisön vielä raivokkaampi eläytyminen tähän analysointiin. Leffa on leffa, antakaa epäloogisuuksien jäädä kerronnan varjoon ihan suosiolla.

Se se vasta huvittavaa onkin, jos käsikirjoittajien älynväläys olisi lopulta todella tämän kaltainen:


Voin kuvitella kuinka vaivauttavaksi tuo menee katsojan kannalta, kun päähahmot (varmaankin Leian ja Luken johdolla...) alkavat "selittää katsojille", miten on mahdollista, että Anakin piileksiikin nyt nuoren naisen eli Reyn kropassa.

En kyllä tosin usko, että näin kävisi.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Voin kuvitella kuinka vaivauttavaksi tuo menee katsojan kannalta, kun päähahmot (varmaankin Leian ja Luken johdolla...) alkavat "selittää katsojille", miten on mahdollista, että Anakin piileksiikin nyt nuoren naisen eli Reyn kropassa.
Minäkin voin kuvitella seuraavan osan loppukohtauksen, jossa Rey lausahtaa Lukelle "Luke, I'm your father!".
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Lisäksi kirjassa oli myös kohta missä Luke käy tapaamassa kavereitaan lähikylässä, mm. Biggsin (joka nähdään elokuvassa vasta loppupuolilla).

Biggs oli Luken paras kaveri Tatoineella.. kirjoista on aikaa, mutta eikös Biggs kuole Batlle of Javinissa? Vai kävikö niin vain sarjakuvassa?

Mutta siis Ted:in tapaan tämä satu on vaan ollut tärkeä juttu 10v lähtien ja siitä jaksaa analydoida ja pohtia loputtomiin. Uutta intoa tavallaan, kun EU pyyhkästiin pois, ja oikeesti ei tiedä mitään Jedin paluun jälkeisestä ajasta, muuten kun Force awakensin kautta (kirja ja shortstories luetaan, kun käsiin saadaan)
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Biggs oli Luken paras kaveri Tatoineella.. kirjoista on aikaa, mutta eikös Biggs kuole Batlle of Javinissa? Vai kävikö niin vain sarjakuvassa?
Räjähtäähän se päreiksi tosiaan siinä taistelussa Death Staria vastaan.

Jos nuo jutut missä Luke juttelee Biggsin kanssa Tatooinella olisi sisällytetty elokuvaan, niin hahmojen suhde olisi saatu tuotua paremmin esiin ja miksi Biggsin kuolema sai Lukessa aikaan reaktiot. Katselin siis nuo pätkät ja mielestäni niistä varsinkin Tosche Station olisi kyllä tuonut leffaan oikeastikin tarinallista lisäsisältöä ja syventävää piirrettä hahmoihin. Ei haittaisi jos vaikka vielä tulisi joku erikoisversio mihin nuo olisi saatu editoitua. Kuvamateriaali nyt vaikuttaa ihan kohtuu laadukkaalta. Ennemmin tuollaisia katselisi kuin jotain piereskeleviä alieneita ja muita hölmöilyjä ympättynä Mos Eisleyyn.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Miten helvetissä se neekeritrooper taistelee valomiekoilla sithoppilaan kanssa joka on niin vahva voiman kanssa että pystyy pysäyttämään aseiden laukauksetkin?

Siksi, että kyseessä ei ollut sith, vaan joku yhtä hölmön kuuloinen Knights of Ren -järjestö, jonka jonkun tason mestari tämä emo-Kylo ilmeisesti on. Vaikka Star Wars onkin tällä(kin) palstalla joillekin VAKAVA JUTTU - eikä siinä tietysti mitään pahaa ole - todettakoon, että nimissä on ainakin pidetty ihan yhtä hölmö linja kuin ennenkin.

Muttajoo, eihän missään ole sanottu, että toi valomiekka olisi mitään muuta kuin miekka. Jotkut osaavat huitoa sillä paremmin kuin toiset. Sitten on ne Lucasin aivopieruilut prequeleissa, joissa valomiekoilla kyllä huidotaan niin maan penteleesti, mutta mitään järkevää ei tapahdu. TJEU: Star Wars: The (Totally) Phantom Menace - YouTube (ja tää sentään on koko prequelien paras kohtaus).

Näistä Plaguois-teorioista tulee mieleen theforce.netin hyväuskoiset hölmöt joskus tokan prequelin ilmestymisen jälkeen. Siellä oli samanlaisia toinen toistaan huvittavampia spekulaatioita, joilla hölmölle juonelle yritettiin luoda syvyyttä jota sille ei koskaan ollut kukaan tarkoittanut. No yllättäen ne menivät ihan metsään kun episodi 3 töräytettiin märkänä ja haisevana, sillein vähän lotisevana löräytyksenä katsojien kasvoille. Veikkaan vähän samoin käyvän tässä (vaikka toki leffa itse kaikessa todennäköisyyksissä Lucasin tekeleitä parempi onkin).
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Siellä oli samanlaisia toinen toistaan huvittavampia spekulaatioita, joilla hölmölle juonelle yritettiin luoda syvyyttä jota sille ei koskaan ollut kukaan tarkoittanut. No yllättäen ne menivät ihan metsään kun episodi 3 töräytettiin märkänä ja haisevana, sillein vähän lotisevana löräytyksenä katsojien kasvoille.


Täytyy muistaa, että tuolloin oli voimassa ja olemassa koko EU kaanon. "tiesimme" paljon asioita tasavallan ajoilta ja tapahtumista ennen Battle of Javinia. Oli Kyle Katarnia ja Mara Jadea sekä Knights of the old repuplic jne. Tuolloin siis paskan spekuloimien taustatiedoin oli ymmärrettävää, koska dataa oli käytössä paljon (EU oli siis LucasArtsin hyväksymää universumia. Lisäksi stten oli EU:n hyväksymätöntäkin kamaa)


JA Vakavaa… toki toki, mutta ei se poista ymmärrystä siitä, että kyse on sadusta. Ihan saman lailla LOTR (kirjat) hurahtaneita on ollut vuosikymmeniä…
 

Maglor

Jäsen
Suosikkijoukkue
EDM
Jos nuo jutut missä Luke juttelee Biggsin kanssa Tatooinella olisi sisällytetty elokuvaan, niin hahmojen suhde olisi saatu tuotua paremmin esiin ja miksi Biggsin kuolema sai Lukessa aikaan reaktiot. Katselin siis nuo pätkät ja mielestäni niistä varsinkin Tosche Station olisi kyllä tuonut leffaan oikeastikin tarinallista lisäsisältöä ja syventävää piirrettä hahmoihin. Ei haittaisi jos vaikka vielä tulisi joku erikoisversio mihin nuo olisi saatu editoitua. Kuvamateriaali nyt vaikuttaa ihan kohtuu laadukkaalta. Ennemmin tuollaisia katselisi kuin jotain piereskeleviä alieneita ja muita hölmöilyjä ympättynä Mos Eisleyyn.
Jos nyt ohitetaan kritiikki piereskelevien alieneiden mielekkyydestä, niin olen eri mieltä Tosche Stationin leikkaamisesta. Minusta leffa toimii paremmin Luken kasvutarinana, kun vastarintaa ei mainosteta nuorelle Skywalkerille ennen Kuolemantähteä. Lukehan liittyy vastarintaliikkeeseen menetysten kautta. Kotitilan tuhon jälkeen hän heittäytyy Obi-Wanin matkaan, ja mestari Kenobin kuoleman myötä hänellä ei oikein ole jäljellä muuta kuin Leia, Han ja kapinalliset. Tosche Station vaikuttaa jo elokuvan moneen kertaan nähneelle ja jonkin verran EU:ta tunteville syventävältä ja mielenkiintoiselta. Itse elokuvalta se olisi kuitenkin vienyt tehoja.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Pitkällisen harkinnan jälkeen tuorein SW väijytty ja pääasiassa hyväksi havaittu. Ylimääräiset tehosteperseilykikkailut ja turhamaisuudet tosiaan loistivat poissaolollaan ja tuolla luomummalla meiningillä olisi 1-3 pitänyt tehdä. Jonkinmoisesta juurille palaamisesta isoa plussaa.

Hahmojen osalta tämä trilogia lienee Reyn ja Kylo Renin tarina. Finn on loistava sidekick Reylle ja toivottavasti sellaisena myös pysyy eikä ole isommassa yhteydessä voimaan. Vähän vain hirvittää että Finnille on isompaa tonttia tarjolla vaikka pelkästään stormtrooperinkin tarina kiinnostaisi ja kantaisi sellaisenaan. Tuo Renille pärjääminen miekkojen heiluttelussa jäi vain kummittelemaan. Poe on Han Solo 0.5 ja hyvä haku uuteen trilogiaan. Harmiton hölmö isolla asenteella. Vanha kaarti herkisti allekirjoittaneen ja Harrison Fordin showhan tämä oli.

Ainoa merkittävämpi kritiikki lähtee elokuvan pahiskaartille. Snokesta vain sen verran että en tiedä mitä ajatella pahiksesta joka näyttää siltä kuin klonkku olisi saanut lapsen siskonsa kanssa. "Hän on niin viisas" -heitto tarvitsee jatkossa myös lihaa luiden ympärille. First Order isojen pyssyjensä kera toi mieleen sen pienellä meisselillä varustetun bemmikuskin. Paikkaillaan isoilla leluilla kun muuten ei riitä. Kylo Ren sitten kruunasi kaiken. Ensivaikutelma tehdään vain kerran ja tuo angstaava myöhäisteini oli silkkaa komediaa vaikka tarkoitus oli kaiketi ilmentää sisäistä ristiriitaa potevaa raakiletta. Jatkossa on aivan sama montako kylällistä pistetään multiin tai montako planeettaa pamautetaan paskaksi. Uskottavaa pahista Kylo Renistä ei saa ja siksi sopiikin toivoa että jotain muuta luvassa. Muutenkin hahmoa esiteltiin turhan avoimesti. Ei sitä mystisyyttä nyt ihan turhan takia ole hyväksi havaittu. Sanottava vielä ettei tuo keskeneräinen koulutus ja haavoittuminen uppoa selityksenä kun kaksi rookieta kyykytti mr. identiteettikriisiä.

Seuraava osa voikin sitten olla todella kovaa kamaa kun ruvetaan antamaan vastauksia isoihin kysymyksiin. Sitä odotellessa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Tämä ketju jo toisella sivulla. Eihän niin voi olla?

Abrams on nyt kommentoinut elokuvan kestoa ja tulevia dvd ja bluray -julkaisuja ainakin sen verran että pisimpänä elokuva oli ehkä noin 30 minuuttia pidempi krediitteineen kuin teatterijulkaisu. Mitään Directors Cut tai Extended Editionia ei ole tulossa. Leffa pysyy tuollaisenaan myös kotijulkaisuna mutta levyllä on tietenkin poistetut kohtaukset mukana erillisenä osiona kuten on käytännöksi tullut.

Lähde löytyypi täältä: Star Wars: The Force Awakens DVD to have deleted scenes, but no extended cut | EW.com
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kävin tänään (tai no eilen) katsomassa tämän The Force Awakensin uudelleen ja maistuihan se lähes joka osa-alueella paremmalta ja tiettyihin yksityiskohtiin ja tarinan rytmitykseen kiinnitti eri tavalla huomiota. Monet sellaiset jutut jotka aiemmin häiritsi, tuntui nyt paljon järkeenkäyvemmiltä.

Hieno leffa ja jatko-osaa mielenkiinnolla odotellen.

No, se Starkiller Base ja sen toimintaperiaate jotenkin häiritsi edelleen, mutta ehkä se on aika irrelevantti asia noin fantasian omaisessa maailmassa. Hiukan nuupahtanut idea vaan nämä "Death Starit" jo.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Ainoa merkittävämpi kritiikki lähtee elokuvan pahiskaartille. Snokesta vain sen verran että en tiedä mitä ajatella pahiksesta joka näyttää siltä kuin klonkku olisi saanut lapsen siskonsa kanssa. "Hän on niin viisas" -heitto tarvitsee jatkossa myös lihaa luiden ympärille. First Order isojen pyssyjensä kera toi mieleen sen pienellä meisselillä varustetun bemmikuskin. Paikkaillaan isoilla leluilla kun muuten ei riitä. Kylo Ren sitten kruunasi kaiken. Ensivaikutelma tehdään vain kerran ja tuo angstaava myöhäisteini oli silkkaa komediaa vaikka tarkoitus oli kaiketi ilmentää sisäistä ristiriitaa potevaa raakiletta. Jatkossa on aivan sama montako kylällistä pistetään multiin tai montako planeettaa pamautetaan paskaksi. Uskottavaa pahista Kylo Renistä ei saa ja siksi sopiikin toivoa että jotain muuta luvassa. Muutenkin hahmoa esiteltiin turhan avoimesti. Ei sitä mystisyyttä nyt ihan turhan takia ole hyväksi havaittu. Sanottava vielä ettei tuo keskeneräinen koulutus ja haavoittuminen uppoa selityksenä kun kaksi rookieta kyykytti mr. identiteettikriisiä.

Jep. Pahikset olivat täysiä floppeja. Snoke varsinkin oli lähinnä koominen hahmo. Hammaspeikkokin on pelottavampi.

Kahden elokuvahistorian onnistuneimman pahiksen jälkeen tuodaan tällaiset kahden markan roistot. Ei hyvä ollenkaan.

Puoleen väliin asti Kylo Ren oli kiinnostava. Erityisesti se kohta, missä Rey avasi laatikon, josta Luken miekka löytyi. Ne flashbackit olivat elokuvan parasta antia. Sitten tosiaan, kun naamari lähti ei oikein tiennyt, pitäisikö itkeä vai nauraa. Ja lopuksi sai vielä naiselta pataansa. Kylo Ren = Darth Vader meets Justin Bieber.

Muuten leffassa ei paljoakaan valittamista, episode IV:n juonenkäänteiden liialliseta seuraamisesta huolimatta.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Olihan tuo loistava, ja nimenomaan paluu juurille. Episodien 1-3 piirretyltä näyttäneet taistelukohtaukset loistivat poissaolollaan ja hyvä niin. Varsinaista arvostelua on kaltaiseni fanipojan turha kirjoittaa, mutta hyvin on Disney tällä kertaa homman hoitanut, vaikka ensireaktio Disneyn ostettua oikeudet oli järkytys. Sarjan isä Lucas ryssi nuo episodit 1-3 ihan itse. Ja erityisplussa vanhojen starojen mukaan saamiselle, eihän tuo olisi ollut sama ilman heitä. Ilmeisesti Luke ja Leia tullaan näkemään jatko- osissakin, sellainen vaikutelma mulle ainakin jäi. En tähän ketjuunkaan uskaltanut aiemmin tulla kurkkimaan, ja Luken minimaalinen rooli elokuvassa tuli ihan puskista. Olin etukäteen aivan varma, että episodien 1 ja 4 tavoin vanha jedi heittää elokuvassa henkensä.

Useat pikkuviittaukset vanhoihin leffoihin hymyilyttivät myös, enkä noita varmaan edes kaikkia ensikatsomalla huomannut. Mutta ainakin baarikohtaus, jätekuilu ja "shakki" Falconilla jäivät mieleen.

Jos jotain negatiivista hakee, niin juonen lähtöasetelmasta olin hieman yllättynyt ja pettynytkin. Aivan kuin episodin 6 veret seisauttavaa voittoa ei olisi ollutkaan, vaan uusi pahisryhmittymä oli jo valmiina ja vallassa, ja hyvikset olivat taas vastarintaliikkeen osassa. Ja aikaahan ei ollut siis kulunut episodin 6 tapahtumista kuin sen n. 30 vuotta. Mutta toisaalta ymmärrän, nyt ei tarvinnut kuluttaa leffa- aikaa ritarikunnan nousun esittelyyn.

Ja kuolemantähden toimintaperiaate varmaan käsitelty jo useaan otteeseen. Ei vaan voi planeettajärjestelmistä aurinkoja imeä tyhjiin ilman vakavahkoja seuraamuksia :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös