Sympatiat ja antipatiat Liigajoukkueille

  • 186 711
  • 501

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Kaikki on paskaa paitsi kusi (SaiPa).
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Mikään vastustaja ei ole herättänyt yhtä suuria tunteita kuin Jokerit.

Kyllä!

Odotan Jokereiden paluuta kuin kuuta nousevaa. Vaikka menisi sitten 10 vuotta perkele! Jokereita vastaan pelatessa syntyy tunteita joita ei voi oikein kuvailla. Jos johonkin yrittäisi verrata niin varmasti joku extremelaji, jossa uhmataan loukkaantumista tai kuolemaa, voisi saada aikaan samankaltaisia tunteita (tietenkin paljon vahvempina versiona).

Taivas ja helvetti ovat todellakin vahvasti läsnä kun nämä joukkueet kohtaavat!

ULTIMATE SYDÄNPYSÄHDYS SKENAARIO: Kärpät - Jokerit Liigafinaalin GAME7:ssä jatkoajalla Jokereilla paikka àla Palola. Voin erittäin pahoin pelkästä ajatuksesta...
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sympatiat:
SaiPa - Kyllä itäsuomalaisten vaan täytyy pitää yhtä. Pienellä budjetilla jatkuvalla syötöllä miljoonanipuille kampoihin. Ihan vilpittömästi toivon aina SaiPalle menestystä jos se ei tule KalPan kustannuksella. Ja onhan se peliasun väritys kaunis.

Viha-rakkaus:
Jyp - Jyppi on Ruotsi ja KalPa on Suomi. Isoveli joka vähän turhan usein meitä kouluttaa. Radio City, Jyväskylän taajuudella, raikaa usein radiosta ja vitutus on aina suunnaton. Tavallaan aina toivoo samalla Jypille menestystä, mutta taas toisaalta toivoo pahaa epäonnea. Puolustava ja raatava pelitapa saa näin savolaiseen "naatitaan, naatitaan, elä laakase"-pelityyliin ja kulmamyllyyn ihastuneena näkemään punaista. En tiedä. Vitun Valtra ja vitun Jyppi.

Kärpät - Oulussa asuneena ja Kärppien tätä edellistä mestaruutta Raksilassa seuranneenakin vähän sama kuin tuon Jypin kohdalla. Jatkuva menestys vituttaa ja koko puolensuomenkyrpät-imago on äärimmäisen rasittava. Hienoja pelaajia siitä ei pääse mihinkään. Junnolle vielä semmoiset terveiset että: "Ime persettä"

Antipatiat:
Lukko - Ikämieskiekko ei vaan säväytä.
TPS - Hunajata hunajata saatana.

Välillä antipatiaa ja välillä sympatiaa:
HIFK
Tappara
Ässät
Sport(?)

HMV:
HMV eikun siis HPK
Ilves
Pelicans
Blues
 

Larsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Antipatiat:
Lukko - Ikämieskiekko ei vaan säväytä.
Onneksi mielipiteitä saa viljellä vapaasti. Joten paalutan omani heti tähän perään ja se kuuluu näin: Mieluummin ikämieskiekkoa kuin Pekka "doku" Virran kiekollista osaamista. Homma toimi suipoissakin kuin pendolinon vessa pakkasella.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Sympatiat

Ässät - Hieno seura kaikin puolin, pakko tykätä jo ihan pelitapansa puolesta.
HIFK - Lue ylempää.
Tappara - Hieno ja legendaarinen seura ja varsinkin Ville Niemisen takia tuli sympisteltyä. Saas kattoo nyt kun Ville lähti..
Sport - Liiganousija kiinnostaa aina ja iloitsen aidosti jokaisesta voitosta jonka Sport tulee ottamaan liigassa.
SaiPa - Helvetin hienoa duunia organisaatiolta ja huikea viime kausi. Toivottavasti menestys saisi jatkoakin.

Antipatiat

KalPa - KalPa - TPS pelejä on tullut nähtyä jokusen kipaletta ja parisen KalPan peliä noin muutenkin ja yleisöstä alkaen kaikki seurassa vituttaa.
Pelicans - Ei vaan jaksa enää kiinnostaa ja osa faneistakin on revitty suoraan perseestä.. 2000-luvun puolivälissä tuli kovasti sympattua.
HPK - Ei nyt varsinaisesti sytytä mitään vihan liekkejä sisälläni, mutta ei vaan voi olla inhoamatta, edes vähän..
JYP - Uimalakki pilasi seuran silmissäni..
Lukko - Lue ylempi. Ainoa mikä seurassa miellyttää on Ville V jolle toivon todella menestystä ja kaikkea parasta.

Muut sitten eivät herätä sen suurempia tunteita suuntaan taikka toiseen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Sympatiat

Tappara - Legendaarinen seura. Jostain kumman syystä tunnen myös paljon mukavia Tappara-faneja, joiden takia sitten suo mielellään menestystä seuralle.

Ilves - Legendaarinen seura jonka faneja on koeteltu jo pitkään omistajan taholta.

Lukko - Ikämieskiekko säväyttää! Muutenkin on tullu aina sympattua tätä pienimmän liigapaikkakunnan jengiä.

Ässät - Perinteikäs seura joka toivottavasti koettaa pitää kiinni perinteikkäästä pelityylistään. Parhaimillaan liigan väriläiskä.

Antipatiat

Kärpät - POOHJOSEN rahajengi. Mielenkiintoista nähdä tuleeko Kärpät perimään pikkuhiljaa Jokerien paikan liigan inhotuimpana jenginä. Se kun yleensä on se suurimman ja mahtavimman jengin kohtalo.

HIFK - Paikallisvastustaja, joten pitää löytyä inhokkilistalla. Tämän PK-seudun kolmosjengin ruumilistuma on tällä hetkellä Tom Nybondas.

Muut sitten eivät herätä sen suurempia tunteita suuntaan taikka toiseen tai ovat vain ns. tylsiä. Pelicans olisi sympatia listalla jos käyttäisi vielä perinteikästä Lahden Reipas nimeä. Mutta kun ei käytä niin on sitten täysin neutraali jengi meikäläiselle. Ennen antipatiat listalla olisi ollut myös TPS, mutta nykyään seurassa ei ärsytä mikään muu kuin se hunajata biisi. Ja sekin kuulema soi viime kaudella niin harvoin nakkiareenassa joten ei sekään ole syy pistää Tepsiä enään tälle listalle.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Sympatiat:

HIFK - Tätä on nyt perusteltu edellisissäkin viesteissä useaan otteeseen. Perinteet, pelityyli jne. Hienoja matseja aina kun punaiset kohtaa.

SaiPa - Pieni ja pippurinen. Aina mukavaa, kun menestystä jakautuu myös pienemmille seuroille.

Antipatiat:

En enää varsinaisesti vihaa mitään joukkuetta, mutta seuraavat jengit herättävät suhteessa enemmän negatiivisia, kuin positiivisia tunteita:

Lukko - Viha/rakkaussuhde. Vekkulia porukkaa, jonka puheesta ei meinaa saada selvää. En kuitenkaan panisi pahakseni, mikäli sitä mestaruutta odotettaisiin Raumalla vielä seuraavat 51 vuotta. Vaikka paikallispelit ovat viime vuosina olleet melko lässähtäneitä, olisi Liiga kuitenkin aika paljon tylsempää seurattavaa ilman Lukkoa.

Pelicans - Vatipääfanit. Olen muodostanut teorian, jonka mukaan lahtelaisia vituttaa se, ettei jengillä ole identiteettiä tai paikallisvastustajaa ja siksi pitää aukoa päätään väkisin joka vastustajalle.

TPS - Ei mitään joukkuetta tai faneja vastaan, mutta näin Turussa asuvana on huomattavasti mielekkäämpää jutella lätkästä niin kauan kun Tepsi on Padan alapuolella sarjataulukossa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Loppujenlopuksi kaikissa on enemmän sympaatiaa kuin antipatiaa aiheuttavaa. Jokaisella liigajoukkueella on tietty oma juttunsa jota diggaan. Ehkä nyt eniten symppispisteitä multa saavat kumminkin:
- SaiPa, Ilves ja pienellä varauksella Pelicans.

Jos nyt jotain antipatiaakin:

Kärpät on monessakin mielessä ottanut liigasta Venäjälle pudonneen Jokerien paikan: kannattajat jotka itkevät tuomareista ja ylvästelevät "muut vihaa, me ei välitetä, rahaa on" -tyylillä. Jotain narrimaista oli myös tuossa SaiPan koko ulkomaalaisosaston (pl. Giliati) ostamisessa pois.

HIFK, lähinnä omassa erinomaisuudessaan rypevän kannattajakulttuurin vuoksi. Joka sitä paitsi on pahasti jämähtänyt jonnekin 90-luvulle. Ja sen takia että lähes jokaisella naamakirjassa riehuvalla Big Reds -henkisellä teinillä lukee asuinpaikkana Espoo. Ja ovat sitten olevinaan niin Stadia.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Kaikista eniten tympivät seuraavat:

-Kärpät, oli melko väritön ennen viime kautta, joka tuntuu sittemmin jo herättäneen melkoista ylimielisyyttä osassa fanipohjaa. Toisaalta en tiedä, onko se oikeasti ylimielisyyttä, koska joukkuehan on helvetin hyvä, mutta sanotaan koppavuutta.

-SaiPa, en todellakaan tunne mitään sympatiaa vain siksi että on Itä-Suomesta ja että käyttää keltamustia värejä. Itse asiassa nämä toisinaan toimivat enemmänkin vain ärsytyksen lähteenä ja tuntuu että kyseessä on joku kopioiva pyrkyriseura... noin kärjistäen : ) Ja sitten viime kevät, huhhuh. Joka tuutista pientä ja pippurista SaiPaa. Painukoot takaisin pohjamutiin, tai pikemminkin tulkoot tänne meidän seuraksi.

-HIFK, hyvä vaan että johto on niin ammattitaidotonta, koska voisi muuten dominoida vuodesta toiseen. "Stadilaisuus", Ville Jeesus Kristus Peltonen. Fanit valittavat kurjuudesta ja paskasta joukkueesta, joka on playoffeissa oikeastaan aina.

-Lisäksi kunniamaininta Ässille, joiden fanit ovat Jatkoajan moukkamaisinta porukkaa. Mutta kenties se on sitä pohjanmaalaista uhoa sitten.

Kaikki muutkin 13 KalPan lisäksi liigaa pelaavasta joukkueesta ovat ihan arsesta, mutta nämä kolme yleensä ärsyttävät eniten. Lukon ja Tapparan menestyminen on siedettävää.

Toisaalta mainittakoon myös Kuopion KalPa, joka ottaa päähän enemmän kuin yksikään muista joukkueista, mutta eri syistä kuin muut.
 
Viimeksi muokattu:

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaikista eniten tympivät seuraavat:
-SaiPa, en todellakaan tunne mitään sympatiaa vain siksi että on Itä-Suomesta ja että käyttää keltamustia värejä. Itse asiassa nämä toisinaan toimivat enemmänkin vain ärsytyksen lähteenä ja tuntuu että kyseessä on joku kopioiva pyrkyriseura... noin kärjistäen : ) Ja sitten viime kevät, huhhuh. Joka tuutista pientä ja pippurista SaiPaa. Painukoot takaisin pohjamutiin, tai pikemminkin tulkoot tänne meidän seuraksi.

Boldattuun on pakko kommentoida sen verran, että jonkin verran aiheutti naurua syksyllä Kuopiossa ollessani ja huomatessani Niiralanmontussa "Meidän KalPa" -julisteet...

Ja KalPahan on viime vuosina profiloitunut lähinnä "tummana" joukkueena niin peliasunsa kuin logonsakin puolesta. Kyseessä on enemmänkin mustakeltainen joukkue. Kyllä se ainoa oikea keltamusta joukkue on tuo Etelä-Karjalan SaiPa. ;)

Mutta ymmärrän kyllä ärsytyksen, ei siinä mitään väärää ole. Urheilun yksi hienoimpia asioita on se, että tässä on tunne aina mukana. Ilman tunnetta ei ole intohimoa ja ilman sitä melkoista HMV-sarjaa seuraisimmekin!
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Boldattuun on pakko kommentoida sen verran, että jonkin verran aiheutti naurua syksyllä Kuopiossa ollessani ja huomatessani Niiralanmontussa "Meidän KalPa" -julisteet...

Ja KalPahan on viime vuosina profiloitunut lähinnä "tummana" joukkueena niin peliasunsa kuin logonsakin puolesta. Kyseessä on enemmänkin mustakeltainen joukkue. Kyllä se ainoa oikea keltamusta joukkue on tuo Etelä-Karjalan SaiPa. ;)

Mutta ymmärrän kyllä ärsytyksen, ei siinä mitään väärää ole. Urheilun yksi hienoimpia asioita on se, että tässä on tunne aina mukana. Ilman tunnetta ei ole intohimoa ja ilman sitä melkoista HMV-sarjaa seuraisimmekin!

Aa, niin, "Meidän Pojat". Tosiaan. Tuo Meidän KalPa-kampanja itsessään oli lopulta melko epäonnistunut, mutta ei kyllä kertaakaan käynyt SaiPa mielessä sen aikana ja tuskinpa tuota suunnitellessa on SaiPan sloganista erityisesti inspiraatiota lähdettykään hakemaan. KalPa on tosiaan ollut enemmän "tumma" joukkue peliasua ja urheilutoimenjohtajaa myöten, mutta nyt tuo pääväri muutettiin keltaiseksi, eikä mustaa kauheasti enää näy mainonnassa. Tällä joko haluttiin tehdä enemmän eroa katastrofaaliseen viime kauteen tahi sitten kenties ottaa hyöty irti siitä, että keltainen on selvästi buumivääri : ) Jälkimmäinen vaihtoehto kieltämättä olisi kyllä aika mielenkiintoinen ja minulle olisi käynyt "mustakeltaisena" jatkaminenkin.
 

Toeryl

Jäsen
Sympatiat:

SaiPa: Mukavia faneja ja organisaatio tehnyt hyvää duunia. Kisapuisto on myös vetytehtaan läheisyydessä, joten täytyy antaa kausikorttilaisille sinnepäin arvostusta - 30(+poffit) matsia runkosarjassa paskanhajun sietämistä. Melkosta.

HIFK: Tän pitäs espoolaisena olla antipatioissa, mutta HIFK-fanit on parasta viihdettä täällä jatkoajassa. Ihan huikeeta settiä mm. joulupatakeräyksessä, ja aina jaksaa naurattaa nää HIFK:n superpelaajahankinnat, jotka katoaa kuin pieru saharaan ja sitten täytetään Nybäri-ketjua täyteen. Parasta viihdettä koko keskustelupalstalla vuodesta toiseen. Ja nyt kun vaikuttaa, että Ahon aikakaudella siniset voittaa punaiset niin hyvältähän sitä tuntuu IFK:ta sympata.

TPS: Ysärillä alkoi oma liigan seuraaminen, niin sieltä asti jäänyt mieleen TPS "ykkösjenginä" Suomessa. Harmittaa vietävästi organisaation taso viime vuosina, mutta faneille toivon mitä parasta ja toivottavasti tulevalla kaudella TPS kamppailisi kärkisijoista.

Antipatiaa:

Lukko on antipatiaseuroista numero 1. Harmi, koska Lukossa pelasi menneellä kaudella hienoja pelimiehiä. Ja pelaa tulevalla kaudellakin. Mutta ne fanit. Muutama todella fiksu kaveri löytyy (yleistäen), mutta loput olivat onnesta jäykkinä kun Nurmi lanasi Huhtalan poffeissa. Ja toivoivat Huhtalalle lisäloukkaantumisia MM-skaboissakin. Ymmärrän toki, että Huhtala teki ikävän taklauksen aikanaan, joka lopetti TK:n uran, mutta heti Nurmen taklauksen myötä fanit suorastaan hyppivät tasajalkaa ja mieltivät sen kostoksi. Vaikka kostosta ei ollut milläänlailla kyse..

Aika yksittäisen syyn takia Lukkoakin antipatioin, mutta hyvä vaan. Ajan myötä eri jengit kolahtavat omalle kohdalle eri tavoin, ja sehän se vaan lisää jääkiekon kiinnostavuutta!
 

Valdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kausihan on mennyt hyvin, kun kolmikko JYP-Tappara-Jokerit ei juhli pokaali käsivarsilla. Nämä seurat eivät jätä kyllä yhtään kylmäksi.

Tappara on ollut Kärppien suurmenestyksen tiellä liian monta kertaa. Median lemmikki ja ikisuosikki Jokerit on vaan niin mukava voittaa. JYP kuppasi 80-luvun puolivälissä Kärpiltä Huikarin ja Arbeliuksen, ja ne siirrot olivat jälkiviisaana ennusmerkkejä alkavalle korpivaellukselle. Voitto JYPistä, Tapparasta (ja Jokereista) on tae useamman päivän hyvälle fiilikselle. Tappara-JYP-Jokerit-fanipohjasta löytyy provoajia tai mitään en myönnä -faneja ehkäpä normaalia siedäntää ajatellen liikaa. Tapparan ja JYPin tapa pelata lätkää ei myöskään miellytä.

KalPa kiusasi liigajumbona usean vuoden ajan Kärppiä liigakarsinnoissa, joten siitä jäi hampaankoloon. Tuo pitkäkestoinen Junno-viha ihmetyttää mutta ei häiritse: Junnohan on niin kärppä kuin vain voi. Tuosta piirteestä huolimatta KalPa-fanit ovat ihan jees -poppoota.

Sitten ovat nämä perinteiset seurat HIFK, Ässät, Lukko, TPS ja SaiPa ja Ilves, joita arvostan ilman muuta. HIFK:n ja TPS:n rämpimistä ihmettelen kyllä joka vuosi. Miten tuolla junioripohjalla, perinteillä ja vahvalla kannatuksella voi sössiä enemmän kuin onnistua. Kesän mestareita molemmat!

Blues, Sport ja HPK sekä Pelicans ovat minulle pieniä ja viattomia rimpuilijoita. Suurvoitto jollekin näistä herättäisi melkoisen buumin eikä häiritsisi ollenkaan. Päinvastoin. Pelicans kuuluisi minulle perinteisten seurojen joukkoon, jos joukkueen nimi olisi edelleen K-Reipas.
 
Viimeksi muokattu:

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Antipatiat:

Blues – Kiekko-Espoosta vielä viestittyi urheilullinen pieni seura, jolle ei toivonut pahaa, mutta ei hyvääkään. Koko ajan tuntui, että Espoo on liigakartalla vain väliaikaisesti. Sitten miljoonärinrenttu osti itselleen isojen poikien muovilelun ja nimesi sen yhtä muoviseksi niin kuin asiaan kuuluu. Espoolaisen kiekkoilun sielu (jos sellaista edes koskaan oli) joutui ikuiseen kadotukseen. Bluesin muutto uuteen halliin oli viimeinen silaus, että siitä tuli uusi versio Hjalliksen versio, mutta Jokereilla on sentään perinteet. Bluesin juniorimenestyskin perustuu siihen, että Espoossa asuu enemmän hyvätuloisia lapsiperheitä kuin missään muualla.

Pelicans – olisitte pitäneet Viipurin Reippaan legendan elossa, niin Pelicans ei kuuluisi tähän lokeroon. Hieno urheilukaupunki ansaitsisi kiekkojoukkueen, jolla on kunnon nimi, nykyisestä kun tulee mieleen hampurilaisravintolasta lastenaterian kylkiäisenä saatu muovilelu, jolla ei tee mitään.

Sport – tulee Pohjanmaalta.

TPS – arvostan TPS:n perinteitä, menestystä ja kovia maailmalle päässeitä kasvatteja, mutta jostain syystä en koe sympatiaa samaan tapaan kuin muita isojen kaupunkien legendoja, Ilvestä ja HIFK:ta, kohtaan. Yksi iso ärsytys on se, että varsinkin 90-luvun menestyksen aikana TPS:n kannattajat tuntuivat omimaan Turun ulkopuolelta tulleita omiksi kasvateikseen. Esa Keskinen, Jere Lehtinen ja Kimmo Timonen mainitakseni. Ilman Vladimir Jursinovia olisi moni suomalainen jääkiekkoilija jäänyt kauaksi siitä tasostaan, mihin lopulta pääsivät, mutta ei se tee Jere Lehtisestä tai Kimmo Timosesta TPS:n kasvatteja. Muistan kuulleeni Turun suunnasta ihmetystä, kun Jere Lehtinen toi eräs kesä Stanley Cupin Espooseen, eikä Turkuun. TPS on kuitenkin yksi legendaarisimmasta seuroista, jota ilman SM-liiga ei olisi SM-liiga. Täysin päinvastoin kuin joku Kiekko-Blues.

Sympatiat:

KalPa ja SaiPa – perinteistä joukkueita, joilla on vähän saavutuksia. Kuopio ja Lappeenranta sijaitsevat maan kauneimmilla seuduilla, eikä ihmisistäkään ole pahaa sanottavaa.

Ilves ja Tappara – Tampere on suomalaisen jääkiekkoilun syntykaupunki, mistä syystä haluan vähintään toisen paikkakunnan joukkueista pelaavan hyvin.
 

JohnDorian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NHL, Winnipeg Jets
Sympatiat:

HIFK: Toista punaista vastaan on ollut aina kuumia vääntöjä, hieno seura ja brändätty pelitapa!

Ilves: Kahdesta manselaisesta selkeästi parempi. Hakametsässä on edes jotain fiilistä, kun on Ipan kotimatsi.

SaiPa: Noussut parin viime kauden aikana sympatioihin, pikkuseura jossa on tehty jotain oikein!

Antipatiat:

KalPa: Pikkuseura, jolla nousi kusi päähän. Mielikuva, että olisi ollut jo vuosia pohjalla ilman Kapasia ja Timosia yms. Harmi kun Liigasta ei voi enää tippua Mestikseen.

Kärpät: Fanit eivät osaa laulaa omaa kansallislauluaan muuta kuin yhden sanan. Ja sekin täytyy karjua.

JYP: Ärsyttävän tylsä ja tehokas robottikiekko, kuten NHL:n LA Kings. Ärsyttävät fanit.

TPS: Viime kesän "case Vahalahti" ja ikävän näköiset tyhjät katsomonosat aina kun tulee Tepsin peli jostain nähtyä. Ikävästi saivat kuitenki hyviä vahvistuksia ensi kaudeksi.

Ei niin mitään tunnetta:

Blues
HPK (Onks tää muka sikakatsomo?)
Lukko (Paikallispelit ovat timantteja, koska tunnelmaa riittää. Muuten ei mitään väliä miten menestyvät.)
Pelsut
Sport (poislukien 2009, never forget)
Tappara

PS. Jokereita tulee ikävä.
 

Rantsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, KalPa
...

Antipatiat:

KalPa: Pikkuseura, jolla nousi kusi päähän. Mielikuva, että olisi ollut jo vuosia pohjalla ilman Kapasia ja Timosia yms. Harmi kun Liigasta ei voi enää tippua Mestikseen.
Pointtisi? Eiköhän jokainen seura olisi ns. pohjilla ilman pääomistajiaan?
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
-Lisäksi kunniamaininta Ässille, joiden fanit ovat Jatkoajan moukkamaisinta porukkaa. Mutta kenties se on sitä pohjanmaalaista uhoa sitten.
Taisi jäädä koulussa muutamakin maantiedon tunti väliin?
Oma listaus:
Sympatiat menee IFK:lle ja SaiPalle. Syyt samat, jotka täällä ovat monet muut Ässä-fanit maininneet.
Lisäksi Blues-fanien kanssa on aina tullut hyvin juttuun, joten sinnekin päin pienet sympatiat.
Antipatiat:
lugu. Moukkamainen ostojoukkue.
Kärpät. Mahatifot.
Muista joukkueista Ilves ja TPS herättivät aiemmin tunteita, johtuen silloisen kaveripiirin fanituksen kohteista. Nykyään nekin ovat samaa harmaata massaa loppujen porukoiden kanssa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jos puhutaan aidosta symppaamisesta, niin vain oikeastaan Ässät voi laskea tähän kategoriaan. Todella sympaattinen, kuoleman kourissa pyristellyt seura, joka nousi viime hetkillä takaisin varteenotettavaksi liigajengiksi.



Kiinnostavia seuroja on sitten useampi, kärjessä HIFK, joka jää nyt sitten Bluesin paikallisvastustajaksi. Hieno seura monella tapaa, raivostuttava joukkue monena vuonna.



Antipatioita ei ole enää juurikaan, mutta rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että joka syksy Jatkoajan kausiveikkausta täyttäessä pari jengiä unohtuu listalta, enkä millään muista mikä joukkue listalta puuttuu. Ne jengit ovat aina Lukko tai HPK.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Boldattuun on pakko kommentoida sen verran, että jonkin verran aiheutti naurua syksyllä Kuopiossa ollessani ja huomatessani Niiralanmontussa "Meidän KalPa" -julisteet...

Ja KalPahan on viime vuosina profiloitunut lähinnä "tummana" joukkueena niin peliasunsa kuin logonsakin puolesta. Kyseessä on enemmänkin mustakeltainen joukkue. Kyllä se ainoa oikea keltamusta joukkue on tuo Etelä-Karjalan SaiPa. ;)

Mutta ymmärrän kyllä ärsytyksen, ei siinä mitään väärää ole. Urheilun yksi hienoimpia asioita on se, että tässä on tunne aina mukana. Ilman tunnetta ei ole intohimoa ja ilman sitä melkoista HMV-sarjaa seuraisimmekin!

Ja jos palataan asian luihin ja ytimiin ei kukaan syytä SaiPaa kopinoinnista ihan tosissaan, koska KalPa on alkujaan kelta-musta-punainen! : D
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Bluesin juniorimenestyskin perustuu siihen, että Espoossa asuu enemmän hyvätuloisia lapsiperheitä kuin missään muualla.
Ihanan katkeraa.

On kyllä totta, että junioreira löytyy paljon ja kyllähän sieltä pitäisi vähän menestysäkin tulla. Se, että menestys johtuisi ainoastaan juniorien suuresta määrästä ei oikein täsmää, koska asiahan ei ole aina näin ollut. Jotain tehdään oikein, mutta paljon parempaan olisi saumat yksilöpuolella etenkin.

HMV-asteikko on varmaankin aika lähellä vieraspelien yleisömääriä. HIFK, Jokerit, Ilves ja Tappara tosin pelaavat enemmän joukkueita vastaan, joilla on isot hallit ja / suht korkeat yleisömäärät. Näin laskien Jokerit, Kärpät ja HIFK ovat "vähiten" HMV ja KalPa "eniten". KalPan edellä ovat JYP, HPK, Blues, SaiPa, TPS ja Pelsut, kaikki suunnilleen tasoissa. Ässät, Ilves Tappara ja Lukko ovat sitten ns. ylempi keskikasti.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
On kyllä totta, että junioreira löytyy paljon ja kyllähän sieltä pitäisi vähän menestysäkin tulla. Se, että menestys johtuisi ainoastaan juniorien suuresta määrästä ei oikein täsmää, koska asiahan ei ole aina näin ollut. Jotain tehdään oikein, mutta paljon parempaan olisi saumat yksilöpuolella etenkin.

En minä sitä sano, etteikö Espoossa tehtäisi jotain oikein. Varmasti tehdään, mutta ei mitään sellaista, mitä muualla ei tehdä. Jos tutustutaan asukaspohjaan, on esimerkiksi Ässät tehnyt tulosta niin joukkueena kuin yksilöpuolella, josta Haula pääsi Minnesotan vakiokokoonpanoon.

Kiekonpeluusta on tullut vuosi vuodelta yhä kalliimpaa, joten en ihmettele yhtään, että Espoossa nimenomaan juniorijoukkueet ovat tehneet tulosta. Yhtään kovaa kansainvälistä jääkiekkoilijaa sieltä ei muistaakseni ole jo peliuransa lopettaneen Jere Lehtisen jälkeen tullutkaan.

Antipatioita ei ole enää juurikaan, mutta rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että joka syksy Jatkoajan kausiveikkausta täyttäessä pari jengiä unohtuu listalta, enkä millään muista mikä joukkue listalta puuttuu. Ne jengit ovat aina Lukko tai HPK.

Lukko ja HPK aloittivat pääsarjassa viime vuosisadan puolivälissä. Enhän minä mitään kenenkään muistille mitään voi, mutta luulisi noin pitkään kuvioissa olleet muistuvan helposti mieleen.
 
Viimeksi muokattu:

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Lukko ja HPK aloittivat pääsarjassa viime vuosisadan puolivälissä. Enhän minä mitään kenenkään muistille mitään voi, mutta luulisi noin pitkään kuvioissa olleet muistuvan helposti mieleen.

Mites se kenenkään muistia auttaa, vaikka olisivat aloittaneet pari vuosisataa sitten? Vain omat kokemukset seurojen kanssa merkitsevät ja omalla kohdalla näitä on vasta 80-luvulta lähtien. Siksi esim. Sport ei sano mulle yhtään mitään, ihan täyttä tyhjää täynnä kunnes sen kanssa kokee jotain.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olen aika hyvällä tuulella, joten ehkäpä uskallan tännekin joukkueita listata ilman että kenenkään mieli menee rikki. Joukkueet sympaattisemmista vähemmän sympaattisiin:

1. HPK. 2012-2013 A-junioreiden mestaruuden menettäminen Saroksen takia kirvelee vieläkin, mutta Hämeenlinnassa on tullut käytyä niin monta kertaa, että tämä pikkuseura on alkanut tuntua kotoisalta.

2. Pelicans. Tästä jengistä ei B-fanina kai saisi tykätä, mutta itse lasken turkoosin sinisen värisävyksi, ja on Bluesilla ja Pelicansilla paljon muutakin yhteistä. Lahdessa on hemmetin kiva käydä katsomassa pelejä. Jotkut kannattajat ovat idiootteja kusipäitä, mutta mun ihon alle ei sillä pääse.

3. KalPa. Kapaset ovat kai tehneet paljon hyvää ja ainakin paljon hallaa. Se ei kuitenkaan ole kannattajien vika ja savolaiset ovat hyvin leppoisaa porukkaa.

4. SaiPa. Karjalaiset ne vasta mukavia ovatkin. Vähän haittaa että "kaikki symppaa", yritänhän aina etsiä uusia näkökulmia. Positiivisen puolella ollaan vielä.

5. Ilves. Tampere on tosi kiva. Ilves on pehmoisempi kuin Tappara. Tommi Huhtala.

6. Lukko. Antipatioita on herättänyt ainakin Huhtala-Kovanen-casen jälkipyykki, kova mekkalointi omasta fanitoiminnasta, toisten joukkueiden seuraikonien palkkaminen (vika ei ehkä ole Lukossa) ja Äijänsuon paska akustiikka. Tämän kevään playoffs-sarja oli kuitenkin niin hieno, että annan rispektiä. Väärä joukkue voitti, mutta se kuuluu urheiluun! Petri Lammassaaren takia myös sympatiaa. Sielu taistelee vastaan, että Lukko on listassa näinkin ylhäällä.

7. Ässät. Oikeasti tykkään Ässistä paljon enemmän kuin Lukosta. Ässät on varmaan vähiten feikki joukkue Liigassa???

8. Sport. Vesa Jokisella oli joskus 90-luvun alussa Sport-paita päällä keikoilla. Sen jälkeistä Klamydian tuotantoa en ole kuunnellutkaan. Lievästi suhtaudun positiivisesti tällä hetkellä.

9. JYP. Jyväskylän läpi ajaessa rautatieasema saa aina minussa hymyn aikaan. Muutkin ovat reissussa. Kannattajat ovat ystävällisiä, mutta joukkue ei herätä suurempia tunteita suuntaan tai toiseen.

10. Tappara. Suhtaudun lievän negatiivisesti.

11. HIFK. Tunteita on suuntaan jos toiseen. Perinteikäs seura. Koen suurta vahingoniloa aina kun HIFK epäonnistuu.

12. TPS. En tiedä itkeäkö vai nauraa. Toivon että seura lopettaa sekoilemisen ja kokoaa vielä joskus menestyvän HMV-jengin höystettynä muutamalla kokeneella mutta pelikykyisellä seuraikonilla.

13. Jokerit. Ei pelaa enää liigassa. En enää vihaa Jokereita ja tunnen yhden ultras-kannattajan, joka on huipputyyppi. Moni kannattaja on ihan käsittämätön juntti, joka kuvittelee että Helsinki on maailman napa. "On vain Jokerit" saa minut myötähäpeän valtaan, koska asun itse Helsingissä.

14. Kärpät. Olen kateellinen. Ärsyttää, kun seura ei menesty niiden arvojen ansiosta, joita itse arvostan. Oululaiset on ihmisinä huippuporukkaa, mutta Oulun yliopiston uskottavuusongelma langettaa varjon koko kaupungin ylle.

Kun tuota ylläolevaa listaa katsoo, niin täytyy todeta että järjestys olisi voinut olla hyvinkin erilainen...
 

emiilioo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Flyers, Barca, Azzurri
Semisti posin puolella

Ilves. Mansen joukkueista se ehdottomasti tyylikkäämpi. Pikkukissat maukuu ja pelaa taitokiekkoa. Faneja käy sääliksi seurajohdon vuosikausia jatkunut sekoilu.

SaiPa. Tekee sen minkä pystyy. Jostain syystä maalikoosteet Kisapuistosta näyttää aina komeilta (johtuuko kameran asemoinnista?).

HIFK. Plussaa yliampuvasta stadilaisuuden korostamisesta (kuuluttaja, fanit, mainokset). Tyylikäs logo ja pelipaita. Uskomatonta resurssien tuhlaamista vuodesta toiseen, mutta ilman sitä Liiga olisi aika paljon tylsempi.

Lukko. Rauma on pikkukaupunkina (murteineen kaikkineen) sen verran sympaattinen, että Lukolle voi toivoa menestystä. Ok, rahaa löytyy, mutta eihän se Lugun vika ole.

Blues. Junnutuotanto huippuluokkaa. Taisteleva pelityyli (ainakin pleijareissa viime vuosina). Markkinointi ammattimaista. Mielikuvissa kuitenkin edelleen se Matinkylän ladossa kovaa yrittänyt, mutta vähän aikaan saanut Kiekko-Espoo. Baronan ja uuden visuaalisen ilmeen myötä kuin pikkupoika, joka on saanut äidiltään uudet kouluvaatteet.

Välimaasto

Ässät. Hyvä, että saivat mestaruuden vuosi sitten, kunhan ei voita enempää. Varmasti alkaisi siilitukilla mopo keulimaan. Koko yhteisöstä välittyy tarpeeton uho. Hieno tunnelma toisinaan, plussaa siitä.

Sport. Vaikea kommentoida, aika näyttää. Olin katsomassa karsintapelin Ilvestä vastaan Hakametsässä ja fanit pitivät uskomatonta mekkalaa. Tuo väriä Liigaan varmasti, mutta vähän samat fibat kuin Ässien kohdalla.

Pelicans. Nojaa, pelsut. Ei herätä tunteita puoleen tai toiseen. Ehkä siksi, että hämeenlinnalaisia on piinattu Pelsu-otteluilla männävuosina tarpeeksi (8 per kausi taisi olla jossain vaiheessa).

Semisti negan puolella

TPS. Turku & turkulaiset, tarvitseeko sanoa enempää?

Tappara. Vähän sääntöjen rajamailla vuodesta toiseen. Istuva fanikatsomo. Kulmikkaat pelaajat. Kuuluttaja peruna suussa. Rumat värisävyt. Toisaalta organisaatio on rehellisesti ja täysin avoimesti juntti, joten kannattaako sitä dissailla?

KalPa. Vaikea perustella. Savolaiset on leppoisaa porukkaa. Jotenkin ei vaan nappaa.

Kärpät. Menestys ja raha ärsyttää, tottakai. Puolen Suomen hössötys. Jotenkin teennäisiltä vaikuttavat Etä-Kärpät. Kun mestaruus menee Ouluun, niin tuntuu ettei kautta olisi pelattu ollenkaan, ei jätä muistijälkiä. Johtuu tietysti siitä, että on ollut niin yleistä viime vuosina.

JYP. Tuli viimeisenä mieleen. Ei mitenkään suuri inhokki, mutta joku Valtrassa mättää. Ehkä Kari Tyni & idioottimaiset markkinointitempaukset.
 

JiiGeePee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo & Raha
Sympatiat suuruus järjestyksessä:

1) HIFK
Jotenkin siittä vaan tykkää. Ruotsinkielisyydestä ja fanien stadilaisesta positiivisesta tyhmänpulskeudesta vielä lisää pisteitä.

2) IPA
Mun elinikäni aikana Ipa on voittanut yhden mestaruuden ja puolenkymmentä himmeämpää mitalia. Mitään sen suurempaa kateutta ja katkeruutta nuo ei herätä. Enempikin semmoista säälin sekaista sympatiaa. Jos nyt saisivat juttunsa jiiriin ja pääsisivät vaikka pronssin kylkeen murjasemaan, niin saattaisin jopa vaikka antaa aplodit.

3) ÄSSÄT
Aikaisempina vuosina lievää antipatiaa herättänyt hmv-joukkue, joka kuitenkin on viimevuosina alkanut maistua paremmalta. Töiden puolesta joutuu nykyään myöskin ihan vähän huomioimaan positiivisesti. Toivoin finaalivastukseksi ja olin alkupettymyksen jälkeen ihan tyytyväinen kun menivät ja voittivat.

4) LUKKO
Hieman sama tarina kuin Ässien suhteen. Muutama kettutyttö on saanut aikaan positiivista suhtautumista, samoin kuin tuoreimmat po-sarjat.

5) JOKERIT
Kuuluuks tää tänne enää? Anyways... Ei sytytä samalla tavalla kun HIFK, mutta se tyyli miten Hjallis alkoi aikanaan Jokerit-dynastiaansa rakentamaan herättää kuitenkin enemmen positiivista arvostusta, kuin negatiivista kateutta. Historia pisteitä ei tosin kerää meinneisyydestään ennen Hjalliksen aikoja.

6-7) PELICANS & BLUES
Vaikka vähän muovinen hmv-joukkue onkin, niin silti jotenkin sympaattinen mukana sinnittelijä.

8) TPS
Hieman laskevalla trendillä hiipumassa tunteita herättämättömäksi, mutta ei missään nimessä inhottava. Paitsi se maalilaulu...


Antipatiat:

1) LEGENDAARINEN ILVES
Se ainoa oikea tamperelainen. Se kaikkien aikojen menestynein jääkiekkoseura. Taitokiekko-Ilves. Antipatiat siis eivät mene joukkueelle, vaan niille väsymättömille mantran hokijoille. Viimeiseen neljään vuosikymmeneen kun seuran meriitteihin ei voida laskea muuta legendaarista kuin legendaarinen perseily, niin en vaan oikein mitenkään pysty samaistumaan tuohon "suurin, kaunein ja legendaarisin" ajatusmaailmaan. Itselle sympaattinen kotikaupungin kakkosseura ollut koko tämän astisen elämän ajan ja tuskin tulee muuksi muuttumaan, ellei Dynamo tule takaa rinnalle ja ohi...

2) Kaikki muut tähän asti mainitsemattomat liigaseurat ja paikkakunnat.
En ala kaikkia edes muistelemaan. Mun liigaa voitais pelata ilman teitä ja on pelattukin. Eniten ärsyttää noitten juntit fanit, ja toisteks eniten juntit jotka fanittavat silloin kun harvoin sattuu tulemaan jotain menestystäkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös