Sympatiat/antipatiat NHL-joukkueille

  • 235 591
  • 773

Nuottipaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
St.Louis Blues, Rauman Lukko, Middlesbrough FC
Oma jengi: St. Louis Blues.

Sympatiat: Winnipeg Jets (tervetuloa takaisin!), Quebec Nordiques (aivan oikein, odottelen paluutasi), Hartford Whalers (odottelen sinunkin paluutasi Carolinasta).

Antipatiat: New Jersey (suokiekkoa, hyi hitto), kaikki Bettmanin projektit eli väkipakolla väärille alueille istutetut laajennusjoukkueet, Tampaa lukuunottamatta (voitti pytyn ja alkaa nyt Yzermanin käsissä muistuttamaan ihan kunnon jengiä, jota johdetaan järjellä). Siirtäkää Florida Hamiltoniin, please :)
En myöskään järin paljon pidä Vancouver Canucksista (kiitos Boston!).
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
Sympatiat:

Anaheim
Vanhemman Koivun takia tietenkin

Minnesota
Nuoremman Koivun takia sympatisoin jo aiemmin, nyt myös Granlundin takia. Lisäksi fanikanta on innokasta Minnesotassa ja yleisö äänekäs, mikä myös "lisää sympatiaa".

Ei voi ehkä sanoa sympatiaksi, mutta lisämielenkiintoa on myös Pittsburghin suuntaan. Washingtonia on myös jonkin verran tullut seurattua aikaisempina kausina, viime kaudella ei niinkään. Lisäksi Tampa Bayta voisi seurata ensi kaudella vähän enemmän. Nämä joukkueet lähinnä supertähtiensä takia.

ex-sympatiajoukkue:
Colorado (Foppa ja Roy)


Antipatiat kohdistuu enemmän lähinnä yksittäisiin pelaajiin, mutta vastustajina sytyttää erityisesti Boston, Philadelphia ja Toronto myös edellä mainitut "supertähtijoukkueet" PIT, WSH ja TB. Antipatioita oli joskus Detroitin ja New Jerseyn suuntaan "liian hyvästä menestyksestä" tms.

Oikeastaan pahin kasti on ei kiinnosta-kasti, johon kuuluu lähinnä laajennusjoukkueita tms. Ensimmäisinä näistä tulee mieleen Columbus ja Phoenix. Jostain syystä St. Louis ei ole myöskään juuri ikinä kiinnostanut, siellä ei ole lähestulkoon koskaan pelannut ketään kovin kiinnostavaa pelaajaa. Nashville ei myöskään ole kovin kiinnostava, mutta on siellä sentään pelannut Timonen ja nykyään Rinne, joten ei nyt ihan evvk-kastia mutta melkein. Hyökkäys on aina ollut melko pannukakku-tasoa, ja hyökkääjät minua yleensä eniten kiinnostaa. Nyt onkin tullut jo mainittua puolet jengeistä joten eiköhän tämä riitä tältä erää.
 

Jonte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Detroit Red Wings
Mielipiteensä kaikilla. Tietysti ymmärrän, että Ankkojen saama mediahuomio voi joitakin harmittaa. Mielenkiinnosta kuitenkin kuulisin, että mikä tekee joukkueen kolmesta parhaasta hyökkääjästä vastenmielisiä pelaajia?

Perrystä taotao tuossa edellä jo mainitsikin, mutta Getzlafissa eniten ärsyttää se että on niin suuressa mielialapelaajan maineessa ja hiihtelee välillä missä ja milloin sattuu. Toki Getzlafilla on taitoa vaikka muille jakaa, kunhan yrittäisi aina kun pelaisi. Selänne sen sijaan ei ole koskaan iskenyt itselleni, johtuen varmaan että meidän taloudessa junnuna ihannoitiin ruotsalaisia, Sundinia, Forsbergiä jne.. Mutta Anaheimista sen verran että muutama pelaaja on ihan lempipelaajien joukossa (Ryan, Koivu ja Hiller), että ei se ihan läpeensä vittumainen organisaatio ole.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Jos nyt sitten itsekin hieman pohtii, vaikka näistä nyt niin välittäisi.

Sympatiat eli miellyttävät joukkueet:
Minnesota
Philadelphia
Anaheim
aavistuksen Boston.

Antiapatiaa ja jotain pientä kränää:
Columbus
New Jersey
Vancouver
Montreal

Perusteluja hieman myöhemmin.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Perrystä taotao tuossa edellä jo mainitsikin, mutta Getzlafissa eniten ärsyttää se että on niin suuressa mielialapelaajan maineessa ja hiihtelee välillä missä ja milloin sattuu. Toki Getzlafilla on taitoa vaikka muille jakaa, kunhan yrittäisi aina kun pelaisi. Selänne sen sijaan ei ole koskaan iskenyt itselleni, johtuen varmaan että meidän taloudessa junnuna ihannoitiin ruotsalaisia, Sundinia, Forsbergiä jne.. Mutta Anaheimista sen verran että muutama pelaaja on ihan lempipelaajien joukossa (Ryan, Koivu ja Hiller), että ei se ihan läpeensä vittumainen organisaatio ole.

Kiitokset perusteluista. Mielestäni ne vähän ontuivat Getzlafin ja varsinkin Selänteen kohdalla. Getzlafin peli laiskan näköistä, mutta tehokasta. Okei ymmärrän, ettei siitä pidä, mutta vastenmielinen? Selänteestä tekee vastenmielisen se, että ei ole koskaan iskenyt ja aina pidetty muista pelaajista? Toisaalta turhaanpa tässä mielipiteistä vänkäilen, joten antaapi olla :)
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Itse jotenkin vetäydyn tuolle itärannikon puolelle parin joukkueen ansiosta: totta kai Phillyn, mutta ihme kyllä myös Pittsburghin ja Washingtonin meno kiinnostaa. Flyersiä tässä ollaan kannustettu jo monta vuotta, mutta niin vain tuo Caps ja Pens jaksaa jollain sairaalla tavalla kiehtoa. Laitetaan vielä jonkunmoinen lista.

Ykkösjenginä siis Flyers.

Sympatiat:
- Tuntuu jotenkin henkisesti sairaalta kirjoittaa tätä, mutta kummatkin ns. itärannikon paikallisvastustajat Pens ja Caps tuntuu jotenkin niin läheiseltä, mutta kuitenkin ns. viharakkaus-suhde jengiltä.

- Hurricanes on parin viime kauden aikana tuntunut sellaiselta ylöspäin pyrkivältä, silti jotenkin puolitiehen jäävältä jengiltä, jonka menoa on ollut kiva seurata. Totta kai joukkueen suomalaisporukka tuo lisää mielenkiintoa tuohon Carolinan seuraamiseen, sekä joukkueen muut johtavat nimet kuten Staal, Ward, Sutter ja Skinner lisäävät mielenkiintoa pelaajina. Potentiaalinen ja nuori johtoporukka 'Canesilla on koossa ja heidän menoa on varmasti mukava seurata myös ensi kaudella.

Antipatiat
- Jotenkin ärsyttävän kuvan itsestään antanut joukkue: Vancouver Canucks. Jäänyt jotenkin tälläinen uuden sukupolven superorganisaatio joukkueesta mieleen, joka loppupeleissä kuitenkaan ei saa mitään aikaan. Joukkue murtuu sillä hetkellä, kun sitä vähiten odottaa. Tätä on saatu todistaa nyt viimeisien kausien aikana ja jotenkin jaksaa ihmetyttää Canucksin meno.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ehdottomasti sympatiat Winnipeg Jetsin suuntaan! Ja Buffalo, Leinon takia :)

Antipatiat sitten New Jerseysin suuntaan. Juontaa juurensa 90-luvun trap-pelityyliin.
 
Minussa sympatiaa herättävät lähes poikkeuksetta rebuilding-joukkueet. Niistä oikeastaan vain Columbus ärsyttää harmaudellaan. Eniten sympatiaa saavat Maple Leafs ja Islanders.

Myös Florida, Blues, Oilers, Colorado ja viime talvesta lähtien

Kyllä, herkästi tulee seurattua juuri tuota uudelleenrakennusta, kun joku joukkue yrittää nousta ylös pohjalta. Siihen liittyy mielenkiintoisia asioita, kuten varaukset ja pelaajakaupat. Usein heikkoon joukkueeseen varataan joku tulevaisuuden tähti tai useampia, joiden kehitystä on kiinnostavaa seurata.

Yllättävän moni ei pidä Vancouver Canucksista, ja Sedineistä.
Itse kyllä harmittelin että olis ollu hienoo jos Canucks ja Sedinit olisivat voittaneet. Ja olihan se todellisuudessa TODELLA lähellä.
Hienoo miten Sedinit kypsällä iällä muutama vuosi sitten nousivat tähtiluokkaan, molemmat pistepörssin voittajia. Se oli hienoa.
Ja juuri samaan tahtiin Sedinien nousun kanssa myös Canucks nousi huipulle, seitsemänteen finaaliin asti. Sattumaakoh, -köh?
 

kingjasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
No Calgary on tietenkin se ykkönen mutta löytyy liigasta symppisjoukkueitakin muutamia erinäisistä syistä ja tässä ne tulevat. Myös antipatiat.

Sympatiat:

Montreal Canadiens
Syynä on veljeni, koska hän on kannattanut kyseistä joukkuetta jo silloin kun minä en tiennyt lätkästä mitään ja osittain hänen kauttaa olen NHL:n tutustunut. Hieno seura, hienot perinteet, uskomaton historia, varmaan liigan hulluin kotiyleisö, hienot paidat ja aiemmin myös Saku Koivu kapteenina tekivät vaikutuksen. Tulevaisuudessa jos tulee lähdettyä rapakon taakse katsomaan lätkää voi olla, että Montreal on se paikka, pitää vaan saada katsottua sit silleen että Flames vierailisi Montrealissa, mutta tämä joskus tulevaisuudessa. Habsin otteita tulee seurattua toiseksi eniten ja on meikäläiselle Itäisestä Konferenssista se joukkue, jota tavallaan kannatan ja toivon menestystä.

Anaheim Ducks
Tähän on syynä Teemu Selänne. Silloin kun aloin jääkiekosta ymmärtää oli Teemu esikuvana ja silloin hän pelasi Anaheimissa ja ensimmäinen lätkäpaitanikin taisi olla mighty ducks. Tavallaan ensimmäinen joukkue, jota tuli seurattua mutta joukkueeseen ei kuitenkaan tullut mitään sidettä, ehkä se johtui siitä kun Teemu lähti kokeilemaan Coloradossa ja San Josessa Cupin metsästystä ja sitten itse kasvoin ja etsin vielä suosikkiani.

Minnesota Wild
Jostain syystä olen aina toivonut menestystä myös Minnesotaan, vaikka onkin Flamesin kanssa samassa divisioonassa. Ehkä se johtuu hienosta kiekkokulttuurista seudulla ja pelaajista, tulevaisuudessa tulee varmasti seurattua sitä miten Granlundin ura lähtee Mikon johtamassa tiimissä käyntiin.

Antipatiat:

Detroit Red Wings
En ole koskaan tykännyt, jotenkin ne paidatkin on sellaset punakoneen oloset ja aikoinaan pelasi venäläisiä niin paljon ja nykyisin hurreja täynnä joukkue. Ollut myös Calgarylle vaikea vastus ja ehkä sekin alkoi ärsyttää kun joukkue menestyi niin paljon ja aina playoffeissa, en vain tykkää.

Boston Bruins
Noh, Montreal on se idän suosikki ja ehkäpä sen takia en joukkueesta tykkää. Alkanut jotenkin ärsyttämään enemmän ja enemmän ja olisin toivonut jonkun muun seuran vievän Stanleyn kotiinsa.

Edmonton Oilers
Calgaryn Albertan kilpakumppani, viharakkaussuhde mutta en kyllä vois joukkuetta ikinä sympeerata millään tavalla.

Colorado Avalanche
Samassa divarissa Calgaryn kanssa ja aikoinaan ärsytti Foppa, Sakic ja Roy ja muutenkaan en tykkää seuran väreistä ja logosta, inhokki.

New Jersey Devils
Viimeisenä pistän tämän listaan, en oo koskaan tykännyt paidoista ja pelaajista, jotenkin vain ärsyttävä ja kun aloin lätkää seuraamaan menestyi silloin myös aika säännöllisesti.
 

Fled45

Jäsen
Sympatiat

Minnesota Wild Kiekkohullu kaupunki, jossa hyvät fanit. Lisäksi suomalaiset vahvassa roolissa.

Montreal Canadiens Pitkät perinteet, mahtavat fanit ja aikanaan Saku Koivun edustus. Hieno joukkue.

Winnipeg Jets Lämmitti kyllä paljon mieltä kun pikkukaupungin kiekkohullut fanit saivat jälleen joukkueen. Erityisesti plussaa Jets-nimen säilyttämisestä.

Pientä sympatiaa: Predators, Bruins ja Sabers.

Antipatiat

Pittsburgh Penguins En pidä yhtään tavasta, jolla Penguins on joukkueensa rakentanut. Ensin rämmitään pohjalla, ja sitten parilla kärkivarauksella liigan huipulle.

New York Rangers Varmaan monella muulla samat perustelut, kalliita tähtien ostoa järjettömillä pahveilla.

Ottawa Senators Syytä on vaikea kertoa, mutta jostain syystä ei Ottawa ei ole ikinä napannut. Ehkä syynä on se, että ensimmäinen mielikuva Senatorsista on Alfredssonin helvetin ärsyttävä naama.

Pientä antipatiaa: Blue Jackets, Avalanche ja Blues.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Sympatia

Buffalo Sabres: Ollut jo suosikki lähes niin kauan, kun jääkiekosta/NHL:stä tiennyt, eli kauan. Joukkue vain sytyttää itseni aina, ja paljon arvostusta ei joukkue saa.

Anaheim Ducks: Ei hirveän kauaa ole ollut sellainen kakkos-suosikki, mutta kun tullut seurattua Selänteen touhuja, niin arvostus sinne suuntaan. Propsit myös siitä, että joukkueessa pelaa Koivu ja ex-Sabre Lydman.

Antipatia

Boston Bruins: Lähinnä pari kautta sitten poffeissa meidät pudotti, ja ärsyttäviä pelaajia löytyy joukkueesta, kuten Lucic. Divisioona kamppailu lähinnä ollut Sabres-Bruins.

Inhokkeihiin löytyy myös hieman Caps, Pens sekä Red Wings. Johtuen ehkä muutamista pelaajista.
 

BigD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Sympatiat:

Anaheim Ducks - Teemu Selanne on ollut meikäläisen yksi suosikeista aina, joten siinä suurin syy miksi symppaan Ankkoja.

Philadelphia Flyers - 05-06 kaudella tuli paljon kateltua Flyersin matseja ja tykkäsin heidän pelityylistä paljon. Siihen aikaan siellä pelasi suomalaisia isoissa ruuduissa (Niittymäki, S. Kapanen, Pitkänen), joten heidän otteitaan oli myös hienoa seurata. Ja Fobba oli huikea muutamissa matseissa mitä näin tuolla kaudella. Hieno seura ja mahtava se heidän oranssi pelipaita!

Carolina Hurricanes - En oikein itsekkään tiedä, miksi Hurricanesista pidän. Eric Staal on mahtava pelaaja ja upea voimahyökkääjä. Nykyisin tulee myös seurattua suomalaisten otteita Carolinassa. Tuomo Ruutu on myös yksi suosikkipelaajistani, joten siitä varmaan myös osittain johtuu Carolinalle peukkujen pitäminen.

Antipatiat:

San Jose Sharks - Rakas vihollinen samasta divisioonasta, jonka Dallas kohtaa useasti yhden kauden aikana. Jotenki Thorntonin ja Marleau'n naamat ärsyttää, vaikkeivat nyt mitään Jarkko Ruutuja ole. Koko organisaatio on jotenkin ärsyttävä, matsien selostajista lähtien. Mahtava fiilis oli kyllä keväällä -08, kun Dallas pudotti San Josen jatkosta playoffeissa.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sympatiat TOP3:
Edmonton Oilers
Phoenix Coyotes
San Jose Sharks

Antipatiat TOP3:
Detroit Red Wings
Ottawa Senators
Columbus Blue Jackets
 

brazier

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Vuosien aikana NHL:ää seuratessa on joukkueista muodostunut erilaisia mielikuvia ja mielipiteitä. Varsinaista suosikkijoukkuetta ei ole, mutta yritän siitä huolimatta jonkinlaisessa "paremmuus"järjestyksessä sympattavat joukkueet listata.

Sympatiat:

1. New Jersey Devils
Noussut Wayne Gretzkyn haukkumasta mikkihiiriorganisaatiosta kolminkertaiseksi Stanley Cup- voittajaksi. Lou Lamoriellon myötä jättänyt mielikuvan omalla johdonmukaisella tyylillään toimivasta kunnianhimoisesta seurasta, jossa joukkueen etu menee kaiken muun edelle. Pelaajia ei osteta muualta suurella rahalla vaan turvaudutaan mieluummin omiin varauksiin ja pelisysteemin kannalta parhaiten joukkueeseen istuviin pelaajiin. Säröä imagoon tosin jätti viime kesän Kovalchuk-sähläily. Nähtäväksi jää tyytyvätkö Zach Parise ja mahdollisesti myöhemmin muut pelaajat enää markkinahintaa pienempään diiliin joukkueen edun nimissä.

Suurin yksittäinen syy Devils- sympatioille lienee Martin Brodeur. Vaatimaton kanadalainen maalivahti ja organisaation kasvot. Todella miellyttävän oloinen persoona ja pelillisesti ehkä jopa kaikkien aikojen paras maalivahti? Nousi huipulle juuri kun oma kiinnostus NHL:ään heräsi ja täten miehen uraa on ollut helppo seurata.

Kiinnostuksen heräämistä ovat edesauttaneet myös joukkueen hieno logo ja tyylikkäät pelipaidat.

2. Detroit Red Wings
Perinteikäs O6- seura mustekalatraditioineen. Kestomenestyjä, jonka kykyä pysyä huipulla vuodesta toiseen ei voi kuin ihailla. Viihdyttävä joukkue joka on ollut aina täynnä persoonallisia pelaajia. Yzerman, Fedorov, Shanahan, Hasek, Probert, Datsyuk, Zetterberg, Lidström jne jne. Lista on loputon. Lisäksi organisaatiota hoidetaan tavalla, joka tekee vielä Devilsiakin suuremman vaikutuksen. Omista huolehditaan ja myös toimisto pyritään täyttämään henkilöillä joiden sydän sykkii Red Wingsille. Tulevaisuudessa kiinnostukseni joukkuetta kohtaan luultavasti vain nousee kun toinenkin Jokeritaustan omaava pelaaja (Teemu Pulkkinen) muuttaa autokaupunkiin.

Plussaa myös Wingsille hienosta logosta ja pelipaidoista.

3. Tampa Bay Lightning
Kiinnostus Lightningiin heräsi oikeastaan vasta toissa kauden lopussa. Syynä lähinnä huikeat yksilöt (St.Louis, Lecavalier, Stamkos jne.). Joukkueesta näki, että toimintaan oli vihdoin alettu saamaan järkeä ja Yzermanin palkkaamisen jälkeen tunne tästä vain vahvistui. Steve toi mukanaan Detroitin kulttuuria ja homma alkoi heti ensimmäisellä kaudella toimimaan. Guy Boucher on valmentajana nouseva nimi ja pidän miehen tavasta valmentaa ja peluuttaa joukkuetta. Yksi tämän hetken kiinnostavimpia joukkueita NHL:ssä, jos jätetään huomioimatta se fakta ettei Florida ole erityisen otollista aluetta jääkiekkoilulle.

4. New York Rangers
Symppaaminen sai alkunsa 1993-94 Stanley Cup- joukkueesta ja tavasta jolla voitto tuli. Messier, Richter, Leetch, Zubov, Graves, Tikkanen jne. Sittemmin glooria hiukan haihtunut, mutta kyllä seura aiheuttaa vielä nykyiselläänkin pienen poltteen. Lisäksi joukkuetta valmentaa John Tortorella, joka on yksi kaikkien aikojen suosikeistani.

5. Anaheim Ducks
Ducks- sympatiat nivoutuvat pitkälti imagoon "suomalaisjoukkueesta". Selänteen myötä ankkoja tuli seurattua jo aikana jolloin Teme teki tuhoa Paul Kariyan kanssa.

6. Minnesota Wild
Minnesotassa jääkiekkoa osataan arvostaa ja fanit ansaitsisivat paremmin menestyvän joukkueen. Riittävätkö Koivu, Granlund ja Heatley nostamaan tasoa tulevaisuudessa?

Antipatiat:

Vancouver Canucks
Ennen kulunutta kautta enemmänkin ns. HMV- joukkue, mutta kannattajien sekoaminen jälleen hävityn finaalin jälkeen herätti inhoa ja sai toivomaan ettei Nucks jatkossakaan voita. Pelaajistossakaan ei oikeastaan koskaan ole suurempia suosikkeja ollut (poikkeuksena Pavel Bure). Sedinien sukellukset, Burrowsin ja Torresin rottailut..äääh.

Columbus Blue Jackets
Todella mitäänsanomaton organisaatio, joka ei menesty koskaan. Varaushistoria on surkea eikä joukkueen rakennus ole tainnut oikein koskaan muutenkaan onnistua. Rick Nash heittää uraansa hukkaan Columbuksessa. Lisäksi seura sijaitsee alueella jossa kiekkokulttuuri on käsittääkseni melko olematonta. Henkilöstö uusiksi toimiston puolella ja siirto vaikka Quebeciin, kiitos.

Florida Panthers
Aivan päin honkia hoidettu organisaatio, joka yhtä hyvää kevättä lukuun ottamatta ei ole tainnut saavuttaa yhtikäs mitään. Mitä Floridan osavaltio sitä paitsi tekee kahdella NHL-joukkueella? Dale Tallonin myötä tulevaisuus näyttää hiukan paremmalta, mutta siirtäisin pantterit silti ilomielin Kanadan puolelle. Tampassa asiat on hoidettu pitkällä aikavälillä paremmin ja Lightning ansaitsee paikkansa NHL-kartalla ennemmin kuin Panthers, jos Floridassa nyt ylipäätään on järkevää joukkuetta pitää.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Kyllä omat sympatiat menee näille oman divisioonan joukkueille.

Montrealia
vastaan pelissä on aina ylimääräistä latausta ja vieraspelejä katsoo aina ihastellen miten yleisö elää mukana, tykkäsi muutamasta kannatuslaulusta tai ei. Habsin peli on usein kuin kryptoniittia mutta taistelu on aina kovaa, paras vastustaja kaudesta toiseen.

Torontoon tutustuin lähemmin vasta Kesselin kauppojen myötä ja Maple Leafs on parin viime vuoden aikana noussut selväksi kakkossuosikiksi koko liigassa (aiemmin Sundin herätti vain pientä kunnioituksensekaista inhoa). Joukkue on taisteleva, mielenkiintoisia yksilöitä sisältävä ja pian ison hypyn ylöspäin sarjataulukossa tekevä. Näin ainakin uskon ja toivon (jatkoajan) fanien puolesta, perinteinen seura kuuluu pudotuspeleihin.

Muidenkin Northeastin joukkueiden eli Buffalon ja Ottawan kannattajat ovat asiantuntevaa ja mukavaa porukkaa ja divisioonavastustajien fanien tuntemuksista on mielenkiintoista lukea.
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sympatiat:
1. St.Louis Blues
2. Minnesota Wild
3. Winnipeg Jets
4. Calgary Flames

Antipatiat:

1. LA Kings
2. Canucks
3. Pitspurg Penguins
4. Blackhawks
5. NY Rangers
 

Joghey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sympatiat:

1. Minnesota Wild
Marian Gaborik onnistui luomaan kiinnostusta seuraa kohtaan ja suosikiksi joukkue alkoi nousta, kun Mikko Koivu siirtyi Minnesotaan ja viimeistään lapsuuden suosikkini Petteri Nummelinin siirron yhteydessä. Kiekkokulttuuri nostaa entisestään joukkueen kiinnostusta omissa silmissä. Joukkueen otteita tulee seurattua koko kauden aikana ja otteluita katsottua aina kuin mahdollista. Ei voisi lisätä suosikkijoukkueet-listaan tässä vaiheessa ilman Granlund-junaan hyppäämisleimaa, mutta ei kiinnosta.

2. New York Rangers
Kaipa Rangersin seuraaminen on alkanut aikanaan ihan vain kaupungin takia ja myöhemmin seuraan on syntynyt jonkinlainen side. Boogardin ja Gaborikin siirtyminen New Yorkiin lisäsi luonnollisesti kiinnostusta entisestään.

3. Dallas Stars
NHL-kausi 1998-1999 on oikeastaan ensimmäinen, josta minulla on vähän enemmän muistoja, vaikkakin lähinnä lehtiartikkelien muodossa. Dallasin mestaruuden jälkeen Dallas tuli valittua aina EA:n NHL-peleihin koko Playstation 1 -aikakaudeksi.

Muita seuroja ainakin Boston ja Edmonton. Anaheimin suomalaispappojen otteet kiinnostavat myös, mutta muuten ankkojen suuntaan ei ole mitään kiinnostusta.

Antipatiat:
1. Chicago Blackhawks
En edes tiedä miksi Chicago on jonkinnäköinen inhokki. En ole ikinä pitänyt joukkueesta, mutta pidän joukkuetta toki mielenkiintoisena ja katson ihan mielelläni Chicagon pelejäkin. Vuoden takaisissa finaaleissa olin selvästi Philadelphian puolella ja tappio harmitti yllättävän paljon.

2. Washington Capitals
Olin pitkään näissä Crosby vs. Ovechkin -väännöissä Alexin kelkassa, mutta jossain vaiheessa Sid olikin kovempi tyyppi ja samalla Washington ärsyttävä joukkue. Capitalsin pelejäkin katsoo toki ihan mielellään, mutta yleensä ottelun suosikki löytyy sieltä vastustajan puolelta.

3. Tampa Bay Lighting
Tampa on ollut jonkinlainen inhokki siitä lähtien, kun se vei mestaruuden Calgaryn edestä työsulkua edeltäneellä kaudella. Mielenkiintoinen joukkue Tampallakin on, muttei jaksa sytyttää yhtä paljon kuin kaksi edellistä.

Havaitsin kirjoittaessa, että näille kaikelle kolmelle antipatia-joukkueelle löytyy jostain syystä kannattajia omassa kaveripiirissä. Ei ole mitenkään tarkoituksellista, mutta jotain alitajuista vihaamista tässä selvästi on. Antipatia-listan joukkueet ovat omalla kohdallani varsin mielenkiintoisia, joten niitä seuraa huomattavasti suuremmalla mielenkiinnolla kuin näitä buffaloja, ottawia ja floridoita, jotka eivät jaksa kiinnostaa sen vertaa, että niitä jaksaisi laittaa tälläiselle listalle. Myönnetään tosin, että juuri noista kolmesta joukkueesta Buffalo ja Florida ovat kesällä muuttuneet huomattavasti aikaisempaa mielenkiintoisemmiksi.
 

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Sympatiat ja Antipatiat

-Blackhawks
Jeremy Roenick teki pentuna niin kovan vaikutuksen että pakko nostaa listoille.

Antipatiat
Pittsburgh
Sidney Crosby varmasti paras tällä hetkellä. Mutta ei vain jaksa katsoa #87 esityksiä.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
En itse pysty kannustamaan mitään joukkuetta, vaikka ehkä haluaisinkin. Laitetaan kuitenkin jonkunlainen lista.

Sympatiat:

1. Buffalo Sabres

Afinogenov piti minua tämän seuran "fanina" pitkään. Affyn poistuttua ei juuri enää innosta, mutta huikean selostajan, Nathan Gerben sekä muistojen takia edelleen ykkössuosikki.

2. Anaheim Ducks

Saku Koivu.

3. Montreal Canadiens

Pieniä taitavia hyökkääjiä sekä P.K Subban! Ilo seurata tätä joukkuetta.

4. Edmonton Oilers

Linus Omark.


Antipatiat:

1. San Jose Sharks


Voiko tylsempää joukkuetta olla? Tähtihyökkääjät isokokoisia ja harvinaisen tylsiä seurata. Pelipaidat rumimmat koko liigassa, vaikka logo ihan hieno onkin. Dan Boyle koko joukkueen ainoa valopilkku.

2. Ottawa Senators

Ei ainuttakaan pelaajaa josta pitäisin. Siihen lisätään suuri inhokki Alfredson niin soppa on valmis.


Siinäpä ne tärkeimmät.
 

Sorcerer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sympatiat:

1. Washington on ollu 1 suosikki pienestä asti Kölzigin ansiosta ja silloisen kotka logon takia. Nykysinki seuraan seuran pelejä öisin.

2. Anaheim totta kai Selänteen ja muiden yksilöiden takia.

3. Galgarya on tullu Kipperin takia kannustettua pitkään.

4. Winnipegiä tulen varmasti seuraamaan tulevalla kaudella. Harmi että logon menivät vaihtamaan.

Antipatiat:

1. Nashville on ollut aina inhokki alusta asti. Joukkue aina ollut surkean tylsä ja tulevat keltaset paidat lisäävät vihaa seuraa kohtaan.

2. New Jersey pelitaktiikka ja monet pelaajat
 
Sympatiat:

1. New Jersey Devils.
Shawn Chambersin hankkiminen joukkueeseen iski syystä tai toisesta silloin pieneen mieleeni. Lisäksi tuohon aikaan joukkueessa pelasi Scott Stevens, Mike Peluso, Ken Daneyko ja Martin Brodeur. Rakkautta kaudesta 1994-1995 saakka. Lisä plussa tulee ehdottomasti siitä, ettei ole lähdetty logon kanssa pelleilemään. Yksinkertainen on kaunista ja Devilsin logo ehdottomasti yksi liigan hienoimmista.

2. Los Angeles Kings
Johtuu varmaan Wayne Gretzkystä, mutta aina jotenkin ollut sympatiat Kingsin puolella. Tietysti helpottaa sekin, että pelaa lännessä, niin ei ole Devilsiä vastassa kovin usein. Vielä kun ottaisivat käyttöön ehdottoman tyylikäät asunsa 90-luvun alusta.

3. San Jose Sharks
Tämä vain siksi, että mulla oli pikkupoikana aivan saatanan hieno Sharks lippis, jonka hävitin. Sympatiat jäi, vaikkakin Dany Heatleyn hankinnan myötä suuri osa niistä hävisikin.

Antipatiat:

1. Philadelphia Flyers
Eric Lindroos, Janne Niinimaa ja rumat oranssit peliasut. En osaa sitä sen paremmin selittää, Flyers on vaan yököttävä seura.

2. New York Rangers
Paikalliskilpailija. Rahalla pröystäilevä ja silti kovin menestyksetön New Yorkin ykkösjoukkue. Kertoo paljon seurasta kun saa Brendan Shanahaninkin tuntumaan vastenmieliseltä pelaajalta.

3. Detroit Red Wings
Usein olen miettinyt miksi en pidä Detroitista. Mitään järkevää selitystä en ole keksinyt, muuta kuin vuoden 95 finaalit, joihin punasiivet lähtivät selkeänä ennakkosuosikkina. No oli syy mikä tahansa, en pidä Detroit Red Wingsistä.

Erikoisantipatiat (eivät kohdistu niinkään seuraan):

1. Pittsburg Penguins
Sidney Crosby.

2. Anaheim Ducks
Teemu Selänne -hype.

3. Minnesota Wild
Dany "Mä en taho enää pelata täällä, myykää mut muualle" Heatley
 

RepoMies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maple Leafs
Sympatiat:

1. Los Angeles Kings
Mielenkiintoinen ja nuori ronko. Uudet vahvistukset vain lisäsivät kiinnostusta.

2. New York Islanders
Okposon, Tavaresin, Grabnerin ja kumppaneiden kehitystä on mukava seurata.

3. Dallas Stars
Kiinnostus vähän laski Richardsin ja Nealin lähdön myötä, mutta silti paljon seuraamisen arvoisia pelaajia kuten Goligoski, Eriksson, Benn ja Ribeiro.

4. St. Louis Blues
Erittäin leveä ja nuori materiaali. Oshie ja Stewart kuuluvat suosikki pelaajiini.

5.Nashville Predators
Weber, Suter ja Rinne muodostavat hyvän rungon.

Antipatiat:

Detroit Red Wings
Holmström, Bertuzzi, Hudler ja Franzen kuuluvat omiin inhokki pelaajiin, enkä ole Lidströmistäkään koskaann pitänyt.

Montreal Canadiens
Joukkueessa ei ole mitään mielenkiintoa herättävää. Gomez, Kostitsyn, Gionta, Spacek ja kumppanit eivät vain sytytä.

Calgary Flames
Eipä oikeastaan ketään kiinnostavaa pelaajaa. Iginla ehkä jossain määrin, mutta ei kuulu omiin suosikkeihin.

Carolina Hurricanes.
Kaikin puolin ärsyttävä joukkue. Suomalaiset ehkä vähän lievittävät tunnetta.

Minnesota Wild
Samat sanat kuin Carolinasta.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Sympatiat

1. Winnipeg - Back in business. Sympatiat hyvin pitkälti kullattuja muistoja Teemun myötä. Silti hienoa nähdä seura takaisin.

2. Colorado - Roy perintöä. Ainoa seura Ducksin ohella jonka mestaruus on lämmittänyt.

3. Anaheim - Teemu.

4. Los Angeles - Hienot muistot 93', toivoisi joskus jotain sinnekin suuntaan. Ehkäpä jo lähivuosina.

5. Calgary, en osaa tarkempaa syytä eritellä. Jotenkin Kanadan jengeistä (Jets poislukien) Calgarylle on toivonut menestystä.

Inhokit

1. Bruins - Nro. 1 Rivalry vastustaja ylimielisine faneineen, sai vielä kaiken kukkuraksi egobuustausta jolla voi brassailla seuraavat 20 vuotta seuraavaa odotellessa.

2. Philadelphia - Samat pelilliset piirteet ärsyttää kuin Bruinsissakin. Kun ei pelillisesti pärjätä pistetään hulinaksi.

3. Toronto - Inhokkilistalla vaikka taaperrus on vienyt ihnokkistatusta roimasti alaspäin.

4. Detroit - Liika menestys, eipä sitä sen kummempia tarvitse.

5. HMV joukkueet Wild, Coyotes, Predators, Jackets, Panthers. Ketä kiinnostaa.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Inhokit

5. HMV joukkueet Wild, Coyotes, Predators, Jackets, Panthers. Ketä kiinnostaa.


Jos ovat inhokkeja kuitenkin, niin ilmeisesti jonkun verran ainakin kiinnostaa.

Omat sympatiat liikkuvat enemmän pelaajissa kuin joukkueissa. Toisaalta viime kauden Islanders oli kohtalaisen hieno jengi, joten Long Islandille toivoisi nyt ainakin pudotuspelipaikan jos ei muuta. Samaten Kings Doughtyn ja Johnsonin johdolla on mielenkiintoinen joukkue, ja Mike Richardsin saapumisen jälkeen on Los Angeles Wildin jälkeen yksi kiinnostavimmista joukkueista Lännessä.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Jospa jotain listausta itsekin yrittäisin koota...

Sympatiat:

1. San Jose Sharks
Oma suosikkijoukkue, jonka johdosta itseoikeutetusti numero yksi.

2. Winnipeg Jets
Vihdoin on Jets myös takaisin, tosin uusi logo on omasta mielestäni syntisen ruma.

3. Colorado Avalanche
Jostain syystä aina pitänyt Avsista. Harmi vain että GM:n paikalla muuan Sherman...

4. Anaheim Ducks
Syystäkin listalle. Teemun ja Sakun vuoksi tietenkin. Toki Lydmankin joukkueessa pelaa, tulee seurattua.

5. New York Islanders
Milloin alkaa nousu pohjalta? On sitä odotettukin...

Antipatiat:

1. Detroit Red Wings
Menestys yhtenä syynä, toinen on se että joukkue vilisee sved...*höm- ruotsalaisia.

2. New Jersey Devils
Jostain syystä aina tullut Devilsiä vihattua. Liekö vain sen takia että lähes aina kova luu. Kovalchukistakaan en erityisemmin pidä.

3. Washington Capitals
Ei Capskaan ikinä ole sytyttänyt. Ovechkin ja kumppanit eivät suosikkilistalla syystä tai toisesta ole.

4. St. Louis Blues
Koskaan en ole tarkemmin Bluesin touhuja seuraillut joten se lienee syynä listalla mukana oloon.

5. Boston Bruins
2011 Stanley Cupin voittaja listalle tietenkin. Canucksille toivoin voittoa muttei tullut. Maskotti (http://www.youtube.com/watch?v=V8Vn35Ybr90) on yksi ainoista sympatiaa aiheuttavista asioista joukkueessa.

Linkki vie Bruins Hockey Rules- videoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös