Polarin uskollisena käyttäjänä nyt muutamia kuukausia takana Polar Vantage M ranteessa.
Hyviä puolia:
-aika tarkka ranteen sykkeenmittaus. Vain lajeissa, jossa puristan kädellä tai pidän pitkää paitaa/takkia päällä on tarvetta käyttää sykevyötä
-Akku kestää helposti ainakin viikon, vaikka olisi lähes joka päivä harjoitusta.
-Mielenkiintoinen Kardiokuormamittaus sekä Polarin Vo2Max kuntotesti.
-Ulkoasu Polarin kelloista kirkkainta kärkeä. Kelpaa pitää tavallisena kellona kädessä.
-Ei tule huonoja puolia juuri mieleen.
Hyvistä puolista pitkälle samaa mieltä. Akku kestää ehkä vajaan viikon päivät 1-2 päivittäisellä treenillä, sykemittaus tuntuu toimivan kuin nakutettu, kuten myös matkojen mittaukset juostessa. Vanhan liiton manuaaliset nappulat toimivat hyvin ja simppeli käyttöliittymä sopii vempeleeseen mutkattomasti, pääasiassahan kuitenkin kyseessä on vain dataa keräävä sensori. Huomaan myös saavani päivittäisestä aktiivisuusprosentista vähän sellaista "liikkeelle, laiska paska" -tyyppistä kannustetta.
Huonojakin puolia valitettavasti löytyy. Olin itse asiassa hakemassa ensisijaisesti uintiin sopivaa laitetta, joka mittaisi kellontarkasti (pun intended) altaassa uidut matkat, mutta siihen tarkoitukseen ainakin tämä Vantage M on valitettavasti aivan lapanen. Uintityylistä, vauhdista, seurasta ja varmaan planeettojen asennosta riippuen mittari saattaa lyödä tiskiin aivan millaisia lukemia tahansa. Hitaammin seuran kanssa ja sosiaalisesti uidessa mittari ei näytä hahmottavan liikettä ollenkaan, ja esimerkiksi kilometrin luikauksesta mittari saattaa näyttää uiduksi matkaksi esim. 350 metriä, Vastaavasti jos käyn yksin kiskomassa vapaatyylillä vähän nopeampaa tahtia, mittarissa saattaa jo ensimmäisen uimastadikan 50 metrin altaanpään jälkeen olla 150 m. Yleisellä tasolla näyttää siltä, että hitaammin uidessa liikettä ei rekisteröidä lainkaan, kun taas männä viikolla kahden kilometrin nopeamman uinnin tulos oli optimistisen Polarin mukaan hulppeat 3800 m. Vapise Johnny Weissmüller! Tulokseen ei näytä vaikuttavan altaan pituus (sekä 25 m että 50 m testattu moneen otteeseen) eikä se, onko kyseessä ulkona oleva uimastadikka tai maauimala vai sisähalli. En varsinaisesti ollut hakemassa laitetta, jonka puolesta pitää laskea uidut matkat (tämä toki onnistuu manuaalisesti rekisteröimällä "lap" aina altaanpään jälkeen) mutta tässä tapauksessa häntä tuntuu vähän heiluttavan koiraa.
Toinen huvitusta herättävä seikka on unen laadun arviointi. Kello tuntuu menevän tässä tyylikkäästi metsään, kun ruumismaisen huonosti nukutun yön arviona saattaa olla "mahtavasti palauduttu" ja päin vastoin. Toki arviot siitä, missä vaiheessa on nukahtanut ja kauanko uni on kestänyt ovat kiinnostavia ja kohtalaisen osuvia.