Syötkö aamupalaa?

  • 28 272
  • 278

Syötkö aamupalaa?

  • Kyllä, joka päivä

    Ääniä: 182 48,9%
  • Kyllä, silloin tällöin

    Ääniä: 104 28,0%
  • En syö ollenkaan

    Ääniä: 86 23,1%

  • Äänestäjiä
    372

cobra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManUtd
Erittäin huonosti. Jostain syystä aamulla ei saa mitään alas, ja yleensä lounasaikaan on jo niin kova nälkä, että näköä haittaa ja päätä särkee. Jos osaisi syödä aamulla hyvin, voisi jaksaa päivätkin paremmin, mutta mikään ei vaan uppoa.

aamen
 

Raparberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho ja HIFK
Silloin tällöin. Kotioloissa en koskaan, ei kertakaikkiaan ota kroppa vastaan mitään, ei ihan heti edes kahvia. Kummasti tämä muuttuu kun on reissun päällä, hotellioloissa aamupala puolestaan uppoaa. Ei silloinkaan kovin raskas, mutta edes jotain, kuten muroja jogurtin kanssa ja joku voileipähökötys.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Rauhassa nautittu aamupala avaa päivän hienosti. Jos on aikaa niin panostan kunnolla aamusafkaan. Vaikka aikaa olisi niukalti niin jotain syön joka tapauksessa. Ohessa pari suuntaa antavaa esimerkkiaamiaista jonka tyyppisiä suosin, käytettävissä olevasta ajasta ja ruokatarvikkeista riippuen:

Variaatio 1: Kiireetön aamu omin päin
- Kahvia (miel. tumma paahto, parisienne tms.)
- Munakas jossa täytteenä sieniä/tomaattia/juustoa/kinkkua/rucolaa ym.
- Pitkittäin halkaistuja suolakurkkuja joihin päälle hunajaa ja snadisti ranskankermaa
- Ruisleipää/täysjyväpaahtoleipää johon päälle esim. mustaleima-emmentalia, jotain kinkkua ja kauden vihanneksia
- Appelsiinimehua, mielellään Tropicanaa

Variaatio 2: Normiaikataulun aamu perheen kanssa
- Kahvia kuten edellä
- Puuroa (kaura/mannaryyni/ohra), maitoon tai maitovesi 50-50
- Vaihtoehtoisesti mysliä maidon tai jogurtin kanssa
- Ruisleipää/paahtoleipää ja päälle juustoa/makkaraa
- Appelsiini- tai omenamehua

Variaatio 3: Kiire
- Kahvia jos ehdin keittää, jos en niin kylmää kaakaota tai jotain mehua
- Pari palaa ruisleipää johon päälle mitä kaapista löytyy
- Tuon kanssa jogurttia tai viiliä, jos ehtii

Teen jonkin verran työmatkoja joihin liittyy hotelliyöpymisiä. Jos mahdollista niin syön hotelliaamiaisen rauhallisesti ja hätäilemättä, vaikka vähäsen aikaistamalla ylösnousua. Hotelleissa silmäilen josko aamiaispöydästä löytyisi jotain paikallisia erikoisuuksia, tai muuta bisneshotellien kv-standardista poikkeavaa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Emmä kerkii.

Nuorempana oli aamuisin kiljuva nälkä ja tukeva aamiainen kuului jokapäiväiseen rutiiniin. Sitten tuo aamunälkä hävisi aivan kertaheitolla ja nykyään aamiaisen virkaa saa hoitaa työpaikalla nautittu kahvimukillinen.

Viikonloppuisin toki nautitaan hyvä aamiainen, kun ei ole pakko ihan seitsemältä hilata persettään ylös punkasta.
 

scholl

Jäsen
Joskus syön, joskus en. Tänään en ole vielä pohtinut, söiskö vai enkö.

Ei minullakaan nälkä ole heti herättyäni, mutta jos käyn urheilemassa heräämisen jälkeen tyhjään vatsaan vaikka ihan snadinkin lenkin niin sitten kyllä se safka maistuisi. Ehkä useimmin ei tule syötyä, kun elän niin epäsäännöllistä elämää.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Aamupalan syöminen riippuu vähän tulevasta päivästä. Mikäli seuraavaan ruokailuun on vielä monta tuntia, niin syön yleensä aamupalaa. Toisaalta taas jos seuraava ruokailu odottaa jo parin tunnin päästä, niin aamupala on ainakin itselleni melko turha.

Mikäli aamupalaa tulee syötyä, niin silloin se on yleensä jokunen leipä + maitoa/mehua. Kaikki kauralliset ruuat ovat erittäin hyviä aamupaloja. Kaurapuuro, kauraleivät... Mmm.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Perussetti on kolme tai neljä viipaletta täysjyvä/ruisleipää juustolla ja leikkeleillä, kuppi kaffetta ja tuoremehua. Joskus keitän kaurapuuron, jolloin leivät jäävät väliin, tai korvaan osan leivistä jogurtilla. Syön aamupalan joka aamu, ellei joskus harvoin tule vedeltyä niin lähelle lounasaikaa, että on käytännöllisempää hypätä suoraan ruokapöytään.

Tätä on taidettu joskus kysellä, mutta en löytänyt äkkiseltään ketjua.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Pelkällä kahvillahan se aamu lähtee yleensä liikkeelle. Ei vaan aamulla kertakaikkiaan ruoka maita.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Niinkin erikoinen hakusana, kuin aamiainen toi vastauksen kysymykseesi.
Jees, aamupalalla kokeilin, kun aamiaista ei omaan sanastooni kuulu. Ja koska asialla ei loppujen lopuksi ollut sen kummempaa merkitystä itselleni, jätin kokeilun yhteen hakuun.
 

ipaz

Jäsen
Normi aamupalani on pari kuppia vihreää teetä, ruisleipää juustolla ja maksamakkaralla, rasvatonta jogurttia ja appelsiinimehua. Ja jos ei leipä maistu, niin sitten syön mysliä. En voisi kuvitellakaan että lähtisin töihin ilman aamupalaa. Ei tulisi yhtään mistään yhtään mitään. Yleensä otan aamut todella rauhallisesti, eli herään hyvissä ajoin (vähintään kaksi tuntia) ennen töihin lähtöä ja syön aamiaisen telkkaria katsellen ja Radio Rockin Korporaatiota kuunnellen.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Aamupala on todellakin tärkeä, koska se vaikuttaa koko muun päivän ruokarytmiin, ainakin allekirjoittaneella. Ennen en saanut aamupalaa syötyä edes pakottamalla, mutta elintapojen muututtua terveellisemmäksi, aamupalakin on tullut mukaan kuvioihin ikäänkuin itsestään. Kaikki lähti itselläni liikkeelle siitä, että lopetin iltasyöpöttelyn kokonaan.

Oma setti arkisin on mukillinen teetä, monivitamiini ja kalanmaksaöljytabletit ja ravintolisä-juoma, jossa paljon mm. kuitua. Lisäksi yksi annos hedelmä-coctail (erilaisia hedelmiä pilkottu ja sekoitettu...). Puuro ei valitettavasti vieläkään uppoa, myslien ja murojen kanssakin vähän niin ja näin. Ei ainakaan säännöllisesti. Lounaan syön 12 ja yhden välillä arkisin ja kun nyt aamupala maistuu, niin lounaalla ei ole nykyään tarvetta syödä liian raskaasti. Kotipäivällinen tarjoillaan arkisin noin noin kello 18:30-19 aikaan, silloin kun ei ole edustusillallisia tai muita illanriekkujaisia.

Viikonloppuisin meillä jää normaali aamupala/lounas yhdistelmä käytännössä väliin, sillä syömme klo. 10-11 aikaan brunssin. Runsas sieni-juusto-kasvis omletti, lisäksi makkaraa, leikkelettä, hyvää leipää, hedelmiä jne. Herkullista, mutta ei liian epäterveellistä. Näillä pärjääkin tuonne 5-7 aikaan (päivän aktiviteeteista riippuen), jolloin syömme varhaisen dinnerin.

Iltasyöpöttely on viimeisen vuoden aikana jäänyt lähes kokonaan pois, lukuunottamatta edustus-dinnereitä, juhlia jne, jolloin skippaan puolestaan päivällisen kotona. Näitä on noin 1-2 viikossa. Todella monivuotisen hapuilun jälkeen olen vihdoin löytänyt systeemin, joka toimii ainakin itsellä. Avainasia tässä muutoksessa oli iltasyömisen lopettaminen ja aamupalan aloittaminen. Tällä on ollut suora vaikutus siihen, ettei päiväsaikaan ole pakottavaa tarvetta vetää pikahampurilaista, suklaapatukkaa tms. jolla nopeasti yrittää kuitata nälän.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Pääsääntöisesti pyrin jotain aamulla haukkaamaan, mutta välillä ei vaan ehdi. Tosin joskus ei ole tarvettakaan jos lounaan saa piakkoin.

Yleensä tulee syötyä pari leipää ja joku hedelmä. Joskus jogurttiakin. Jos on enemmän aikaa niin sitten voin valmistaa vaikkapa kaurapuuron tai munakkaan. Niin ja mukillinen teetä tulee myös nautittua.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kun ruokailusta on tullut yleisemminkin juttua, on pakko ihmetellä, että jengi jaksaa jollain kolmella ruokailulla päivän lävitse. Jokainen toki tyylillään, ei siinä mitään, mutta mulla päivä rytmittyy yleensä klo 6-9 aamupalaan, 10.30-12 lounaaseen, mahdolliseen välipalaan joskus klo 14 kieppeillä, klo 15-18 haarukkaan sattuvaan ruokaan ja iltapalaan joskus 20-22 välillä. Ja päiväkahvia lukuunottamatta näillä kaikilla yleensä syön kunnolla, en siis mitään hedelmäiltapaloja tai salaattilounasta. Tosin hiilarit otan pääasiassa täysjyväleivistä (ja pullasta...), ellei ole nimenomaan jotain pastaruokaa tai laatikkoa, johon potaatti ehdottomasti kuuluu.

Mun pötsi ei yksinkertaisesti vedä mitään kymmenen perunan annoksi, enkä edes pidä potuista, joten mielummin syön useasti ja kohtalaisen paljon, kuin pari kertaa itseni aivan jumiin. Pakko todeta ihan yleisesti, että keitinperunat ovat persiistä. Onneksi eivät kuulu aamupalaan noin yleensä.
 

girlzilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aikaisemmin oli todella iso ongelma syödä mitään aamupalaa. Kolme kuppia kahvia meni, mutta ei mitään syötävää. Joko ongelmana oli kiire, tai vaihtoehtoisesti se että "aamulla ei vaan pysty syömään". Löysin tähän sitten hetki sitten ratkaisun, eli en syö iltaisin mitään. Sitten huomaakin jo että aamuisin onkin hirveä nälkä! Olen myös ruvennut heräämään puoli tuntia aiemmin kuin muuten heräisin. Ja kyllähän se auttaa, ei ole hirveä nälkä klo 11 ja ruokarytmi on tasaantunut...On muuten myöskin paino tippunut kun on iltasyöpöttely jäänyt pois.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Vakiosetti on muutama kuppi kahvia ja muutama leipäpala, lisäksi mehua/jugurttia. Sit tukka päähän ja töihin.

Krapulaaamuin aamiainen on nestemmäinen, vapisevin käsin jaffaa suuhun ja rinnuksille.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Kun ruokailusta on tullut yleisemminkin juttua, on pakko ihmetellä, että jengi jaksaa jollain kolmella ruokailulla päivän lävitse. Jokainen toki tyylillään, ei siinä mitään, mutta mulla päivä rytmittyy yleensä klo 6-9 aamupalaan, 10.30-12 lounaaseen...
Näin on. Lämpimiä ruokia urheilusta riippuen kahdesta kolmeen kappaletta, ja sitten sinne välille leipää, hedelmiä, jogurttia ym. Itselläni tuo osasto "muut" tuppaa tosin olemaan aika hajanaista, eli yksi leipä siellä ja vaikka vajaan tunnin päästä banaani. Varsinainen rytmi on siis välillä hukassa välipalojen osalta, mutta toisaalta pääasia, että ravintoa saa riittävästi ja tasaisesti.

Yhtään päivää en muista, etten olisi jotain aamupalaksi syönyt. Toki joskus rapsapäivinä se aamiainen on suoraan lounas, mutta joka tapauksessa herättyään on päivän käyntiin saamiseksi ruokaa saatava. Junnuna se oli perinteisesti puuro, jota tuli lapettua. Nyttemmin menee fiilispohjalta jogurtti+mysli, ehkä joku maitorahkasetti tai sitten vain leipää juustoilla ja leikkeleillä. Kiireessä joku hedelmäkin on ihan hyvä, joinakin aamuina taas kaikki edellä olleet. Tietysti myös tuoremehua ja vettä muutama lasi sekä vitamiinit. Siitä se päivä lähtee!
____
Evilin viestistä lisäystä sen verran, että myös itselläni yö/myöhäisiltasyönti on yleistä. Monesti menee ihan lämmin ruoka vielä kevyesti seuraavan vuorokauden puolellakin.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Enpä syö aamulla kuin kahvia tai tasoittavia, tilanteesta riippuen.

Sanonnan mukaan herrasmies ei dokaa ennen puoltapäivää, minä en syö ennen kuin iltapäivällä. Iltaisin puputan paljonkin ja yöpalaa vetelen vielä pikkutunneilla usein.

Aamupalattomuus juontanee juurensa yläasteen ja lukion aikoihin, jolloin vääntäydyin punkasta ylös vasta noin puoli tuntia ennen ensimmäisen oppitunnin alkua - täten syömiseen ei jäänyt aikaa. 90-luvulla ei sitten pysynyt mikään sisällä ennen keskipäivää, hehheh... Siitä vuosikymmenestä en oikeastaan muista mitään, joten ehkä olen joskus syönytkin.
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tulisi mieleenkään pitkittää töihinlähdön tuskaa jollain aamiaiskattauksella. Nautin yhden jugurtin pimeässä keittiössä munasillani seisten, jotta jaksan autolle asti. Samalla pohdin, miten ratkaisen taloudellisen riippuvuuden dilemmani. Duunissa sitten kahvit, ja brunssihenkinen lounas olemattomasta aamupalasta johtuen.

Viikonloppuisin makustelen jugurttia paremmin levänneenä, ja nautin sen seurana müsliä sekä karpalomehua. Vaihtoehtoisesti paistan muutaman siivun pekonia ja munan tahi kaksi. Mukillinen Presidenttiä kuuluu myös omaehtoiseen aamiaiseen.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aika harvoin tulee syötyä.

Muutenkin ruokailutottumukset ovat vähintäänkin epäterveelliset.

4 vuotta tuli tehtyä putkeen pelkkää yötyötä. Silloin kyllä söin aamuisin, mutta se johtui siitä etten yön aikana syönyt oikeastaan mitään, ja ennen nukkumaan menoa oli sitten hyvä Hesaria lukiessa syödä kasa leipiä.

Nykyään sitten syön, jos satun muksujen kanssa samaan aikaan aamiaispöytään (viikonloppuisin, jos ei ole aamuvuoroa).

Päivän läpi jaksamisesta sen verran, että itselläni ei ole koskaan ollut ongelma jos jättää aamupalan väliin. Entisessä elämässä, kun palkan maksoi Suomen valtio, saattoi käydä niin, että iltapäivällä kyllä painotti varusmiehille seuraavan päivän marssia varten tankkauksen merkityksestä, mutta sitten kun itse lähti kotiin ja söi päivällisen niin seurava ruokailu olikin sitten seuraavana päivänä puolessa väliä marssia, kun aamulla nukkuminen voitti (ja voittaa edelleen) syömisen.

Tänään söin aamulla muutaman leivän, kun muksujen kanssa olin aamiaispöydässä. (Iltavuoro, vein tarhaan vasta klo 11). Töihin en ottanut mitään eväitä. Illalla sitten syödään jotain, jos jaksetaan.

Mutta niinkuin sanoin. Erittäin epäterveellistä. Melkein yhtä epäterveelliset kuin nukkumistottumukset, mutta ne ei liity tähän ketjuun.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Kyllähän sitä aamupalaa tulee syötyä päivittäin. Ei mitään sen kummempaa aamupalaa hienouksineen mutta kuitenkin.

Aamupalani koostuu usein muroista tai siihen rinnastettavista elintarvikkeista kuten weetabikseista. Joskus kuten yleensä vapaapäivisin aamupalaksi syön leipää ja/tai mahdollisesti jogurttia.

Itselläni ainakin tulee nopeasti nälkä jos en mitään syö aamupalaksi ja jos menen vaikka 8-9 kouluun niin pakko sitä on jotain syödä aamulla kun ruokailu on kuitenkin vasta yhdentoista aikaan.
 

dal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ne parit
Eipä aamusella (varsinki aikasin ja väsyneenä herätessä) tähän mahaan uppoa oikeen mikään, ei makuaistikaan toimi. Jos aikaa on enemmän, niin kahvi maistuu mainiosti, mutta sitten pitää olla myös aikaa käydä kaakelihuoneessa vatsaa helpottamassa. Yhtälö ei siis toimi arkipäivisin.

Viikonloppusin ja vapaapäivinä tulee nukuttua vähän paremmin ja pidempään ja aamupalankin syöntiin jää enemmän aikaa, jollon tulee syötyä toisinaan ihan reilustikin. Ja tekee kyllä hyvää.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä en oo mikään homppeli, mutta vihreetä teetä tulee aamuisin juotua pari kuppia. Ruoka ei oikein maistu heräämisen jälkeen ainakaan pariin tuntiin. Sen jälkeen joskus keitän pikapuuroa, mutta monesti vasta lounas on mulle päivän eka safka. Krapulapäivinä ei tule syötyä kuin vasta illalla. Ja normaalistikin mä syön melko myöhään illalla päivän toisen isomman aterian. Oikeastaan paljoa muuta mä en syökkään, paitsi mässäilen jotain pientä.
 

Erik Loka

Jäsen
Lomalla ei tule yleensä syötyä aamulla mitään, usein johtuen siitä, että heräilee vasta keskipäivän tienoolla. Mutta jos on koulua/muuta niin silloin on pakko syödä että jaksaa edes vähän alusta.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En syö ikinä aamupalaa. Vapaapäivinä vedän kupin kahvia, duunipäivinä sitäkään ei ehdi. Mistä te ihmiset oikein revitte aikaa tuohon aamupalaan? Aamullahan nukutaan. Mitään en syö myöskään silloin, jos menen töihin iltavuoroon vaikka kello 14:00, koska en silloinkaan ehdi. "Lounas" onkin sitten vasta kello 18:00 ja sitten kyllä on näläkä.

Niin ja yksi lämmin ruoka päivässä riittää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös