Suosikkimakkara?

  • 18 087
  • 158

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olen aina kuvitellut olevani suurin piirtein ainoa, joka pitää jauhomakkaroista, mutta enpä ole. Itse asiassa valintani on halpa ja turvallinen OK-grillimakkara. A-luokan makkarat on elitististä hapatusta ihan samoin kuin että joku oikeasti väittäisi valkoviinin olevan hyvää. Kyllä näin on!
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Korpelan börssimakkara on melkeinpä parasta, mutta myös melko hintavaa. Kivikylän Huiluntuhti on myös hyvää.

Itselle kelpaa mainiosti myös nuo aivan tavalliset halvemmat grillimakkarat.

Tänä kesänä ajattelin kyllä, että voisi kokeilla jotain erikoisempia makkaroita, tosin tuota sinihomejuusto viritelmää en taida kyllä maistaa, kun sinihomejuusto kuuluu inhokkilistalle :)
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukilahden Työväen Ampujat
kaupan tädin makkaroista perus-Wilhelm on hyvää mutta itse tehty makkara on parasta. Tosin saattaa olla vähän hankalaa grillattavaa tikun nokassa. Muutama vuosi sitten Jutin makkara oli "parasta mitä rahalla saa"
 

Valkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti BigRedBob
Saatana, kuka on vastuussa, kuka on riistänyt meiltä Chorizo-Campingin?! Se oli maukasta. Tänä kesänä on täytynyt tyytyä mm. Hot Bacon Kabanossiin ja johonkin Hot BBQ(?) Campingiin, mutta eihän ne ole yhtä hyviä kuin Chorizo-kämppäri.

Ehdottomasti samaa mieltä. Laitoin palautetta HK -ruokatalolle ja tosiaan ilmoittivat, että Chorizo on poistunut mallistosta. Tämä BBQ on sitten kuulemma korvaaja. Lupasivat kuitenkin viedä asian markkinointiporukan tiedoksi. Täytyy varmaan kokeilla mainitsemaasi Hot Chili Wilhelmiä...
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
A-luokan makkaroita yleensä, mutta kyllä jauhomakkarakin menee. Kabanossia ja Wilhelmiä tulee eniten syötyä.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Perinteisistä perinteisimmät

Oma valintani grilliiin on ehdottomasti joko HK Blöö tahi perus-Camping. Useimmin tulee ostettua Campingiä. Juusto- ja texmex-cämppäreille sanon nou thanks - eli vain paremman puutteessa.

Homejuusto-valkosipuli Wilhelm kuullosti sen verran maukkaalta yhdistelmältä, että sen vuoksi voisin rikkoa satavuotisen perinteeni olla ostamatta A-luokan mangaroita. Vaikka en A:sta tässäkään yhteydessä pidä, ovat homejuusto ja valkosipuli kuitenkin siinä määrin herkullisia makuja, että kenties niillä pystytään peittämään A-makkaran voimakkaan pröystäilevä vivahde.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Perinteinen hiillos, se on siinä. Wilhelmit ja muut "lihaisat" versiot voidaan survaista katiskaan suklaamonnin syöteiksi.
 
Mikä se makkara on?

Jos grillataan se on camping tahi vastaava vihannes.

Jos ei grillata se on HK, malli sininen ruisleivällä, juustolla ja sinapilla.

Jos vastaan väitetään sopii tulla keskustelemaan.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Itselleni ylivoimainen ykkönen on mikkeliläisen Järvi-Suomen Portin (ent. Karjaportti) valmistama A-luokan Ukko-Pekka. Joko juustolla tai ilman. Jos satutte kaupan tiskissä tätä näkemään, tutustukaa ihmeessä.

Paremman puutteessa menevät Kabanossi ja Wilhelm. Lisäksi on mainittava, että Lidlin bratwurstit ovat myös kelpo vaihtoehtoja.
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti BigRedBob
Saatana, kuka on vastuussa, kuka on riistänyt meiltä Chorizo-Campingin?! Se oli maukasta. Tänä kesänä on täytynyt tyytyä mm. Hot Bacon Kabanossiin ja johonkin Hot BBQ(?) Campingiin, mutta eihän ne ole yhtä hyviä kuin Chorizo-kämppäri.

EIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!

Tätä hetkeä on viimeiset neljä-viisi kesää pelolla odotettu. Aina on kuitenkin Chorizot ilmestyneet lopulta kiltisti hyllyille. Ja sitten niitä onkin vedetty kuin viimeistä päivää. Kesän lopulla alkaa jo pikkaisen tökkiä, mutta seuraavan vuoden huhtikuussa odotetaan taas vesi kielellä chorizoja hyllyille.

Kysymys kuuluu: Mitä vittua me nyt tehdään? Kesä pilalla ja peruttu. Miksi, oi miksi???

Mikään ei voi korvata Camping-Chorizoa. Kaikki siihen koukkuun jääneet sen tietävät ja itkevät mielessään tätä parhaan kaverin poismenoa. Suruliputus.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Parasta makkaraa lähialueilla tehdään Virossa.

Ns. A-luokan makkarat (ja nakit) ovat suomalaisista ainoita syöntikelpoisia. Wilhelmit etulinjassa meikäläisellä, aika hilpeä uutuus siellä päässä nämä makkarapihvit.

Uunilenkit ja muu vastaava skeida pitäisi ampua kuuhun. Jauhon ja laardin yhdistelmä ei ole hyväksi kenellekään.


EDIT: HK:n pölö unohtui. Ainoa oikea raaka-aine makkarakeittoa tehdessä!
 
Viimeksi muokattu:

Viljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki hyvät
Itku silmässä ja nyyhkyttäen luen tätä ketjua ja kuvittelen millaista olisikaan asua maassa jossa saa ensiluokkaista grillimakkaraa lähikaupasta...
Täällä doping puhtoisten hiihtäjien turskalandiassa kun "grillimakkarat" muistuttavat koiran kakkia ulkomuodoltaan ja todennäköisesti maultaan (ei, en ole maistanut).
Lomalla Suomessa sitten raivokkaasti wilhelmin big juicyyn ja valkosipuli/sinihomeeseen sekä kylmähköön keskiolueeseen kiinni...
 

Steele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Florida Panthers
Kaikki tavalliset grillimakkarat Poprillistä Atrilliin on mun suosikkeja.
A-luokankin makkarat menettelee.
 

Tobias

Jäsen
Viestin lähetti Panzerfaust
Minähän en rupea merkkejä mainostamaan, mutta parhaat makkarat on saksalaistyylisiä wursteja, jotka eivät ole jauhoilla paisutettu. Grillausta mielummin ne paistetaan pannulla tirisevässä rasvassa. Kyytipoikana hapankaalia ja omaa suosikkiolutta. Bissen voi vaihtaa myös punaviiniin, jota kiskotaan huiviin pullollinen kunnon kulauksina, ilman mitään hinttimäistä lipittämistä tai maiskuttelua. Myytti, jonka mukaan viini on jotain hienostelujuomaa, on täysin homojen ja kommunistien salajuonia.

Eli paketti lihaisia bratwursteja, laadukasta hapankaalia, paistettua sipulia ja viinipullo tai sixpack. Kyllä lähtee pahin nälkä. Jos menee ylensyömiseksi, niin olotilaa helpottaa sopiva määrä konjakkia.

Makkarasafkojen kuningas on tietty Sauerkraut-ateria, mutta se pitää ihan oikeasti valmistaa ja lenkin pureksemisessa pitää olla spontaania pikaruokafiilistä.

Voiko mies enempää oikeassa olla? No ei voi.

Olen asunut Bayerissa verrattain pitkään ja voi herran pieksut että siellä on makkaraskene aivan eri tasolla kuin täällä kotimaassa Suomessa. Jauhot myydään siellä eri kaupassa kuin makkarat. Ja nimenomaan Sauerkraut ja päälle olutta oli sitten Hefeä tai Pilsneriä, oman makunsa mukaan kukin. Myös Panzerfaustin mainitsema viini sopii kuvioihin, sitä vain täytyy olla riittävästi eikä mistään perkeleen tikkulaseista naukkailtuna.

Näin on, jos joku muuta väittää on väärässä, koska minä olen Panzerfaustin kanssa oikeassa.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Kyllä parasta makkaraa grillattavaksi ja ihan muutenkin on Itikan Käriste tai no Atrian Käriste se on tainnut olla jo parikymmentä vuotta, vaan kun sitä on Itikaksi tottunut kutsumaan, niin olkoot Itikka.
A-luokan makkarat menevät jos on kyseessä iso nälkä eikä muuta vaihtoehtoa.
Liha lihana ja makkara makkarana.
 

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Grillattuna mieluiten jotain perin lihaisaa - Wilhelmit ja kumppanit menevät hyvin, merkillä ei ole niin väliä. Toki myös perinteinen Camping-sarja kelpaa, mutta mieluiten lihaisaa.

Leivän päällä kuuluu vedellä beisikkiä HK:n sinistä, siinä on Sitä Jotakin.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Kiukaalla foliossa Pajuniemen Saunalenkki on ylivoimainen herkku. Grillissa Kabanossit ja Wilhelmit. Etenkin Juusto-Kaba ja Aurajuusto-Wilhelm toimivat aina. Myos Tapolan Aurella oh hyva makkara.

Kammottavin makkarakokemus on kylla ollut Tapolan dieettimakkara, jossa oli rasvaa muistaakseni n. 3 %. Siina oli makkarankuori kuin puristettu tayteen uretaania - maultaan ja suutuntumaltaan. Tofut ja soijanakot eivat ole makkaroita. Nakki on aina a-luokan ruokamakkara. Siksi tama soijahirvitys on pitanyt nimeta nakoksi. Nakko... Huh!

Ike
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Sopivan ajankohtainen otsikko kun tänään on meikäläisen grillauskauden avajaiset.

HK:n sininen on paras makkara keittoihin, lämpimiin voileipiin, munakkaisiin jne. Grillatessa taas toimii perinteinen Hiillosmakkara. Jos jotain erikoisempaa lerstiä pitää grilliin saada niin ehdoton suosikkini on Tulikeppi. Wilhelmit sun muut "A-luokan" makkarat on aika onnettomia kaikki.
 

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Selvä peli

Camping grilliin, sininen ruisleivälle kylmänä ja HK:n gotler vakuumista viipaleina keltaisella jaffalla. Röyh!
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Camping - aina ja iankaikkisesti.

Jos kuitenkin haluaa hifistellä, niin juusto-täytteiset makkarat ovat aika mainioita. Esmes Wilhelmin pippurijuusto tai Tapolan Aurella.
 

rectum

Jäsen
Suosikkijoukkue
jokerit
Grillatessa ainoa oikea vaihtoehto on A-luokan makkara. Parhaiten uppoavat perinteinen Kabanossi sekä Wilhelmin valkosipuli-sinihomejuustomakkara. Pirkan krakovanmakkara on myös ihan maistuva tapaus.

Onkos kenenkään jatkoaikalaisen pallogrilliin eksynyt vielä tämän kesän uutuutta, salmiakkimakkaraa?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Campingihan se. Klassikko joka ei menetä viehätystään. Se vaan maistuu parhaiten, jotenkin nämä ns. lihamakkarat ei tunnu grillimakkaroilta, vaikka varmasti laatua ovat.
 

Kiisa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HPK-Inkkarit, IHN ja FC HML
Grilliin laitetaan Campingia.

Keittiökokkuaksessa käytetään HK:n Sinistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös