Viestin lähetti JJO
On joko voittajia tai häviäjiä, hyvin harvoin mitään siltä väliltä. Häviäjilläkin voi olla tonnikaupalla rahaa ja palkintoja (kts. esim Charles Barkley, Curtis Joseph, Jeremy Roenick (NHL:ssä)), mutta kaikki harmittelevat yhteen ääneen voittojen puuttumista. Ja useimmiten sen voiton puuttuminen on kulminoitunut näihin yksittäisiin pelaajiin koko joukkueen sijasta Selänteen tyyliin. Ehkä hieman epäreilua, mutta kun sama tapahtuu laadukkaissa seuroissa vuodesta toiseen ilman mitään järkevää syytä kuin tärkeiden pelaajien hiipuminen suurimmilla hetkillä, alkavat epäilykset herätä. Lisäksi pelaajat suorastaan kerjäävät sitä kohdalleen kun siirtyvät nimenomaan mestaruuksien toivossa seurasta toiseen ja aina epäonnistuvat.
Viestin lähetti JJO
Näkyykö Selänteen pelityylissä muutoksia hidastumisen ja kokemuksien myötä? Onko yksikään valmentaja saanut häntä ruotuun tai muuttamaan mitään pelissään edellämainittujen tavalla? Onko Teemu missään joukkueessan ollut tärkeä henkinen johtaja, esimerkin näyttäjä ja suurten pelien ratkoja? Uskallan väittää että jos Selänne olisi muiden tavoin niellyt ylpeytensä ja alkanut panostaa enemmän kahden suunnan peliinsä niin hän voisi olla hyvinkin erilaisessa tilanteessa nyt.
Viestin lähetti JJO
Tärkein pointtini on kuitenkin se, että Selänne ei ole koskaan ollut suurten pelien mies. Toisin kuin mainostamani voittajatyypit, Selänne ei ole parhaimmillaan isoimmissa peleissä ja siksi ei ole voittaja. Hän ei nosta pelinsä tasoa tärkeimmillä hetkillä kuten Yzermanit, (C&M) Lemieux't, Kurrit, Roy't, Fuhrit, Hullit, Sakicit, Forsbergit ja kumppanit. .
Viestin lähetti JJO
Tärkein pointtini on kuitenkin se, että Selänne ei ole koskaan ollut suurten pelien mies. Toisin kuin mainostamani voittajatyypit, Selänne ei ole parhaimmillaan isoimmissa peleissä ja siksi ei ole voittaja. Hän ei nosta pelinsä tasoa tärkeimmillä hetkillä kuten Yzermanit, (C&M) Lemieux't, Kurrit, Roy't, Fuhrit, Hullit, Sakicit, Forsbergit ja kumppanit. He ovat pelaajia jotka suorastaan pakottavat joukkueensa voittoihin, nostavat pelikavereiden tasoa tärkeimmillä hetkillä ja yksilösuorituksillaan ratkovat pelejä (kuten tosivoittaja tekee). Hekään eivät aina voi voittaa, mutta ovat aina parhaimmillaan kun heitä tarvitaan eniten. Voiko Selänteestä ihan oikeasti sanoa samaa? Ja se on ratkaisevinta, ei pankkitilin saldo tai autojen määrä. Nyt puhutaan voittajista, ei raharikkaista.
Onko Teemu missään joukkueessan ollut tärkeä henkinen johtaja, esimerkin näyttäjä ja suurten pelien ratkoja? Uskallan väittää että jos Selänne olisi muiden tavoin niellyt ylpeytensä ja alkanut panostaa enemmän kahden suunnan peliinsä niin hän voisi olla hyvinkin erilaisessa tilanteessa nyt.
Viestin lähetti Raymond Pearl
Se, ettei Selänne ole voittanut Stanley Cupia, ei kuitenkaan hänestä vielä ikuista häviäjää tee.
Viestin lähetti Jukka
Selänne on pelannut peräti kerran urallaan joukkueessa, jolla on ollut realistiset mahdollisuudet Stanley Cupiin. Missä hän on ollut tarkkaan ottaen itkupillinä? Ja miten?
Viestin lähetti Jukka
Selänne on pelannut peräti kerran urallaan joukkueessa, jolla on ollut realistiset mahdollisuudet Stanley Cupiin. Missä hän on ollut tarkkaan ottaen itkupillinä? Ja miten?
Viestin lähetti IceBreezer
Eri mieltä. Selänne ei ole kovinkaan monessa suuressa pelissä ollut, mukana - siitä häntä sitten ehkä voi syyttää, ettei ole johtanut Anaheimia ja San Josea Stanley Cupiin.
Viestin lähetti IceBreezer
Naganossa Suomi voitti Ruotsin yhdessä jääkiekkohistoriamme suurimmissa otteluissa. Selänne oli ottelussa ihan edukseen.
Norjan MM-kisoissa 1999, Selänne oli semifinaaleissa erittäin hyvä. Finaaleissa ei ihan natsannut.
Salt Lake Cityssä, Suomi voitti ainoan kerran toistaiseksi Venäjän parhaan joukkueem, Teemu piiskasi henkilökohtaisella ratkaisullaan joukkueen voiton tielle. Kanada-ottelussa, maailman ehkäpä vahvin puolustus keskittyi pitämään Selänteen nollilla - ja onnistuivat. Mielestäni kukaan yksittäinen pelaaja ei olisi niistä pihdeistä selvinnyt.
MM2003 Ruotsi ottelussa Teemu teki 3 maalia, eikä ollut kentällä yhdenkään Ruotsin maalin aikana. Mitä hän olisi voinut tehdä paremmin?
Viestin lähetti IceBreezer
JJO:n argumentit eivät pidä. Sorry,
Viestin lähetti Raymond Pearl
Mielestäni Suomen yksi suurimmista voitoista on Naganosta erittäin nimekästä Ruotsia vastaan ja kuka tämän pelin ratkaisikaan? Nöyryys ja muun joukkueen taistelutahdon herättäminen nähtiin SLC:n Kanada-pelissä Teemun taklatessa Prongerin seinille jne. Se, ettei Selänne ole voittanut Stanley Cupia, ei kuitenkaan hänestä vielä ikuista häviäjää tee.
Viestin lähetti flintstone
Kumpi Stanley Cupin voittaakseen Coloradoon siirtynyt Raymond Bourque on? Entäs yli 20 kautta Stanleytä metsästänyt ja viime kaudella vihdoin sen voittanut Dave Andreychuk? Muuttuuko Selänne voittajaksi jos hän voittaa Stanley Cupin?
Viestin lähetti flintstone
Onhan Selänne panostanut selkeästi oman puolustuspelinsä paranemiseen, ei Teemu missään keskialueella vain sitö vapauttavaa läpisyöttöä kyttäävä pelaaja ole. Menneelläkin kaudella muistan aivan hyvin kun Selänne Avsin ja Sharksien sarjassa alinpana miehenä pelasti kiekon oman maalin maaliviivalta ja Sharks ei saanut maalia vaikka kiekko sinne olikin jo lipumassa.
Viestin lähetti Jukka
Mitä itse näin Selänteen haastatteluja viime vuonna, niin mies kertoi syyn tehottomuudelleen, kun sitä varta vasten häneltä kysyttiin. Ihan selvähän se on, että jarruketjussa tehoja ei snaipperille tule. Ilmeisesti virhe oli siinä, että hän sanoi rehellisesti mitä ajatteli. Olisi kai pitänyt olla vain hiljaa ja antaa median kehitellä oma versionsa.
Kerropa Vlad, montako kertaa Selänne pelasi viime vuonna Coloradon 1. tai 2. ketjussa. Tai 1.ylivoimassa. Se, että esimerkiksi Steve Konowalchuk pelasi kakkosessa kertoo aika paljon Granaton ajattelutavasta.
Viestin lähetti dana77
Perustele vielä että miksi Saku Koivu ei olisi ikuinen häviäjä suhteessa Selänteeseen.
Viestin lähetti dana77
Perustele vielä että miksi Saku Koivu ei olisi ikuinen häviäjä suhteessa Selänteeseen.
Viestin lähetti Jukka
Niissä haastatteluissa, jotka minä olen nähnyt, Selänteeltä on kysytty, miksei tehoja tule. Selänne on vastannut(sen kummemmin haukkumatta ketjukavereitaan) että puolustavassa roolissa niitä ei tule. Lisäksi hän on ihmetellyt sitä, miksei häntä ja Paul Kariyaa edes kokeiltu samassa ketjussa. Mielestäni ihan aiheellinen kysymys ja kyllä varmaan Ron Wilsoniakin nauratti, kun Kono pelaa hyökkäävässä roolissa ja Selänne jarruketjussa, kun on kumpaakin herraa valmentanut. Ja kyllä se vain niin on, että tehopisteet ovat kiinni ketjukavereista, roolista ja peliajasta. Väitettä, että Selänne ei ole suurien pelien mies on kuitenkin aika vaikea miehen NHL-uran perusteella näyttää toteen. Coloradossa mies ei saanut koskaan mielestäni kunnon mahdollisuutta näyttää taitojaan. Ja Granaton tulokset valmentajana ovat vielä kovin keskinkertaiset, joten häntä ei voi minään auktoriteettina osaa pitää. Ihmeellistä, että saa jatkaa edelleen.
Viestin lähetti Jukka
Montako peliä tämä arvostettu Jaymond Flurrie muuten omin silmin näki? Voit myös itse edelleen vastata siihen, kuinka paljon Selänne oikeasti sai sitä peliaikaa hyökkäävässä roolissa?
Tässä vertailussa on vain se helvetin iso vika, että Selänne on yli neljä vuotta vanhempi ja siten hänen uransa on jo selvästi laskussa, kun taas Koivulla tuo vaihe ei vielä ole alkanut. Koivu on nyt pelannut 9 vuotta Canadiensissä, Selänne pelasi Winnipegissä/Anaheimissa 10 vuotta, joten "ei ole koskaan pelannut mestaruuskaliiberin joukkueessa eikä ole jupissut ja junaillut itselleen useampia siirtoja mestarikandidaatteihin" on toiseksi täysin kestämätön perustelu. Koivun ikäiseksi asti Selänne pelasi playoffsit aika tasan piste per peli tehoilla (Koivun keskiarvo 0.85), joten hirveästi Teemu ei niissä hyytynyt. Samoin playoffseihin pääsy on tuona aikana ollut VÄHINTÄÄN yhtä paljon hänen ansiotaan kuin Koivunkin.Viestin lähetti JJO
No jos ei muuta niin kantoi Suomen panoksellaan surullisenkuuluisaan mömmöm-95 voittoon. Ja jos se ei riitä niin toisin kuin Selänne, Koivu on parhaimmillaan NHL-playoffeissa maajoukkueen lisäksi, nostaa omien ja muiden tasoa. Ei pelaa vain itselleen. Siinä on suuri ero vaikkei Sakulla olekaan sormusta.
Lisäksi Saku ei ole koskaan pelannut mestaruuskaliiberin joukkueessa eikä ole jupissut ja junaillut itselleen useampia siirtoja mestarikandidaatteihin vain kaiken mennäkseen perseelleen. Saku on jäänyt johtamaan Montrealia ja siis todella johtamaan. Koivu on aina ollut Habsin parhaimmistoa playoffien läpi ja voi hyvin sanoa että ilman hänen panostaan joukkue olisi usein jäänyt playoffien ulkopuolelle tai useammat Bostonin-pudottamiset olisivat jääneet tekemättä. Samaa ei voi sanoa Selänteen vuosista San Josessa ja Coloradossa.