Ainakin Lappeenrannassa venäläistaustaiset ovat osoittaneet mieltään rajan avaamisen puolesta.
Ovatko osoittaneet mieltään sotaa vastaan? Ei tarvitse vastata.
Ainakin Lappeenrannassa venäläistaustaiset ovat osoittaneet mieltään rajan avaamisen puolesta.
Varmasti monet yksittäiset suomenvenäläiset ovat olleet muiden mukana osoittamassa mieltään Venäjän hyökkäystä vastaan, mutta laajempi Putin-vastainen liikehdintä antaa odottaa itseään.Ovatko osoittaneet mieltään sotaa vastaan? Ei tarvitse vastata.
Eivät ole mieltä osoittaneet, mutta kaupungissa on sotkettu Ukraina-tunnuksia sekä tehty ilkivaltaa mm. autoille, joissa noita tunnuksia(tarroja yms) oli. Tekijöitä ei taidettu juuri tavoittaa. Tätä oli sodan alkupuolella, kun noita enemmän ihmisillä oli esillä.Ainakin Lappeenrannassa venäläistaustaiset ovat osoittaneet mieltään rajan avaamisen puolesta. En tiedä, ovatko Imatralla.
Mielenosoituksia kolmessa kaupungissa – suomenvenäläisten yhdistys haluaa kaksoiskansalaisille oikeuden ylittää itäraja
Mielenosoittajat vaativat, että hallitus etsisi ratkaisuja itärajan täyssulun purkamiseksi.yle.fi
Tuommoinen näkyvä paskanaamailu on siitäkin ikävää, kun yksikin terroristeja ja raiskaajia tsemppaava nilkki riittää ison näkyvän sivistyksen ja ihmisyyden vastaisen demonstraation tekemiseen ja samalla sitten myös mm. vihan ja ahdistuksen tunteiden leviämiseen. Näiden takia toki suomenvenäläisten yhteisöjen tulisi olla julkisesti tuota paskiaistelua vastaan. Sinänsähän tuommoisen natsismia ja kansanmurhia ihannoivia viestejä ihmisten paikoille sotkevan kusimutterin ei tarvitse olla edes millään lailla ideologisesti mätä, kun terroritunkio saa kyllä rekryttyä myös laitapuolelta pirinistin tai muuten elämän syrjästä irtaantuneen kaljapalkalla operaattorikseen, jonka touhuilla voi perustella miten kansan syvät rivit sitä kannattaa ihan tosissaan ja varpilla.Eivät ole mieltä osoittaneet, mutta kaupungissa on sotkettu Ukraina-tunnuksia sekä tehty ilkivaltaa mm. autoille, joissa noita tunnuksia(tarroja yms) oli. Tekijöitä ei taidettu juuri tavoittaa. Tätä oli sodan alkupuolella, kun noita enemmän ihmisillä oli esillä.
Ei tuo Aleksanterinliitto kovin näkyvä toimija ole, kun kaikki YLEä myöten kirjoittavat nimenkin väärin. Täälläkään sen olemassa oloa tuskin muistettaisiin, ellet aika ajoin nostaisi sitä esiin.Varmasti monet yksittäiset suomenvenäläiset ovat olleet muiden mukana osoittamassa mieltään Venäjän hyökkäystä vastaan, mutta laajempi Putin-vastainen liikehdintä antaa odottaa itseään.
Itse asiassa olen tästä jopa yllättynyt. Huomioiden, että Suomen venäläistaustainen väestö on yksi länsimaiden suurimmista, olisi Suomesta voinut tulla yksi Venäjän länsimielisen opposition keskuksista, mutta tämä antaa edelleen odottaa itseään ja vaikka tutkitusti enemmistö suomenvenäläisistä ei hyökkäyssotaa kannatakaan, ovat suomenvenäläisten kasvoina julkisuudessa valitettavasti olleet Aleksanteriliitto, sekä muut Suomea syyllistävät äänekkäät.
Kiitos korjauksesta, joka paikassa kun tuota väärää kirjoitusasua on käytetty.Ei tuo Aleksanterinliitto kovin näkyvä toimija ole, kun kaikki YLEä myöten kirjoittavat nimenkin väärin. Täälläkään sen olemassa oloa tuskin muistettaisiin, ellet aika ajoin nostaisi sitä esiin.
Vaikuttavat toimivan laillisin keinoin valituksia ja kirjelmiä tekemällä, mutta enhän minä tiedä mitä he yön hiljaisina hetkinä puuhailevat.
Ainakin Lappeenrannassa venäläistaustaiset ovat osoittaneet mieltään rajan avaamisen puolesta.
Varmasti monet yksittäiset suomenvenäläiset ovat olleet muiden mukana osoittamassa mieltään Venäjän hyökkäystä vastaan, mutta laajempi Putin-vastainen liikehdintä antaa odottaa itseään.
Itse asiassa olen tästä jopa yllättynyt. Huomioiden, että Suomen venäläistaustainen väestö on yksi länsimaiden suurimmista, olisi Suomesta voinut tulla yksi Venäjän länsimielisen opposition keskuksista, mutta tämä antaa edelleen odottaa itseään ja vaikka tutkitusti enemmistö suomenvenäläisistä ei hyökkäyssotaa kannatakaan, ovat suomenvenäläisten kasvoina julkisuudessa valitettavasti olleet Aleksanteriliitto, sekä muut Suomea syyllistävät äänekkäät.
Tuo Ahvenanmaa mietitytti pari vuotta sitten kun Suomi ei ollut vielä Naton jäsen että Venäjä olisi voinut jotain operaatiota sinne yrittää jotta saisi Suomen Nato-jäsenyyden blokattua.
En oikein näe nykytilanteessa miten Venäjä voisi hyödyntää Ahvenanmaata koska tuo nyt on joka tapauksessa täysi sota jos tuonne yrittävät maihinnousua.
Lisäksi Ahvenanmaa ei ole mikään Krim vaan pieni pläntti joka olisi jatkuvasti alttiina ilmapommituksille. Myös sijainti on aivan liian kaukana Venäjän lähimmästä satamasta jotta tuota pystyttäisiin sotatilanteessa mitenkään järkevästi huoltamaan varsinkin kun Suomenlahdella on molemmilla puolilla Nato-maita nyt.
Nyt todella kannattaisi Suomen ja myös Ruotsin merivoimien tarkkailla tota Ahvenanmaan aluetta ihan kaiken varalta.
– En pitänyt lainkaan Suomen presidentinvaalien aikaisista keskusteluista, että kaikilta Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisilta pitäisi poistaa Suomen kansalaisuus paitsi jos he luopuvat Venäjän kansalaisuudesta.
Ilta-Sanomien tentissä Alexander Stubb (kok), Jussi Halla-aho (ps) ja Sari Essayah (kd) vastasivat, että poistaisivat kaksoiskansalaisuuden venäläisiltä myös takautuvasti. Myöhemmin Stubb hieman peruutteli ja perusteli näkemystään.
Moshesilta kysyttiin Upin järjestämässä Helsinki Security Forumissa, voiko Venäjään vaikuttaa millään muulla tavalla kuin sotilaallisella pidäkkeellä.
– Venäjän heikentämiseksi meidän tulisi ottaa täysin erilainen lähestymistapa ulkomailla asuviin Venäjän kansalaisiin, Moshes sanoo.
Juttua lukematta ja vain tuon lainaamasi kohdan perusteella voisin antaa myös kritiikkiä.Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Arkady Moshesilta kovaa kritiikkiä Suomea kohtaan.
Asiantuntija: Olemme pettäneet Venäjälle jääneet sodan vastustajat
Arkady Moshesilta kysyttiin Upin järjestämässä Helsinki Security Forumissa, voiko Venäjään vaikuttaa millään muulla tavalla kuin sotilaallisella pidäkkeellä. Hän sanoo, että lännen pitäisi katsoa omaan pesäänsä.www.iltalehti.fi
Varmasti monet yksittäiset suomenvenäläiset ovat olleet muiden mukana osoittamassa mieltään Venäjän hyökkäystä vastaan, mutta laajempi Putin-vastainen liikehdintä antaa odottaa itseään.
Kuumat suomalaismiehet ”viittaa venäläisten käsitykseen, jonka mukaan suomalaiset miehet ovat yleisesti ottaen hitaita, hieman tyhmänsorttisia eikä ainakaan mitenkään erityisen seksikkäitä eikä kuumaverisiä.”
Journalismin perustehtävä kai on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. Nyt Venäjä-uutisoinnin suhteen osa poliitikoista ja kansasta tuntuu olevan vähän sillä kannalla, että kaikki edes hitusen Venäjän positiivisessa valossa esittävä journalismi on propagandaa ja ainoastaan kriittinen journalismi olisi ok. Sitten Ukrainan suhteen ajatus on jotakuinkin päinvastainen.
Tuollainen ajattelu on vaarallista, koska silloin ei enää enää pyritä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. Se, että Moskovan ja Pietarin välillä junamatkustamisen kokemus on mieluisampi kuin VR:n junamatkustuksessa, on minusta ihan esille tuomisen arvoinen asia.
En väitä, että jokainen Venäjää käsittelevä artikkeli tulisi olla paasaavaan sävyyn maan kauheudesta kirjoittava, mutta ihmettelen kuitenkin Jeskasen tyyliä. Venäjä ei ole ystävämme. Paljon mieluummin lukisin Hesarin juttuja vaikka arjesta Ukrainassa.
Jenni Jeskanen on sama toimittaja, kuka kesällä kirjoitti pöyristyttävän artikkelin Narvasta, missä ihmiset jonottavat pitkään Venäjälle pääsyä.
Minun nähdäkseni Venäjällä jos missä kirjeenvaihtajasta on tällä hetkellä merkittävä journalistinen lisäarvo. Jonkun Tuhkolman kirjeenvaihtajan tuoma lisäarvo on paljon kyseenalaisempi, kun kaiketi ruotsalaisiin tiedotusvälineisiin tai viranomaisiin voi luottaa ihan eri tavalla lähteinä kuin Venäjän vastaaviin.Jos Yle ja mediatalot pohtivat leikkauskohteita, olisivat Moskovan kirjeenvaihtajista luopuminen hyvä sellainen. Emme tarvitse Pjöngjangistakaan suomalaisen toimittajan kirjoittamia juttuja.
Olkoon pöyristyttävä tai mikä tahansa, mutta raja on viisaampaa pitää kiinni, koska itänaapuri on sekä vaarallinen että täysin epäluotettava. Ei ole mitään syytä edes pohtia rajan avaamista nykyisessä tilanteessa. Kirjoittahaan saa tietysti mitä haluaa, sen takaa täällä sananvapaus, toisin kuin Venäjällä.Jos Jeskasen jutun lopussa esittämä toive itärajan avaamisesta talvipakkasiin mennessä on pöyristyttävä, niin aika ahdasmieliseksi on poliittinen ilmasto rajatilanteen osalta mennyt.
Näin naapurissa ohjelmaa on jo kylliksi tullut. Journalismia on tarttuminen myös epäkohtiin. Onhan esimerkiksi talouslehdissä täysin kritiikittömiä juttuja, mutta niissä onkin sitten mainittu "ilmoitusliite".Kolumni | Matkustajat kärsivät, kun itäraja on kiinni
Oikeusoppineet ovat olleet huolissaan turvapaikanhakijoiden oikeuksista itärajalla, mutta matkustajien tilanne ei kiinnosta Suomessa juuri ketään.www.hs.fi
Tarkoitat varmaan tuota juttua? Minä en ihan saa kiinni, miksi juttu olisi pöyristyttävä? Nähdäkseni siinä kuvataan ihan asianmukaisesti tilannetta Narvan rajanylityspaikalla. Ei minulla ainakaan ole järkisyitä epäillä Jeskasen kuvailun totuudenmukaisuutta. Jos Jeskasen jutun lopussa esittämä toive itärajan avaamisesta talvipakkasiin mennessä on pöyristyttävä, niin aika ahdasmieliseksi on poliittinen ilmasto rajatilanteen osalta mennyt.
Minun nähdäkseni Venäjällä jos missä kirjeenvaihtajasta on tällä hetkellä merkittävä journalistinen lisäarvo. Jonkun Tuhkolman kirjeenvaihtajan tuoma lisäarvo on paljon kyseenalaisempi, kun kaiketi ruotsalaisiin tiedotusvälineisiin tai viranomaisiin voi luottaa ihan eri tavalla lähteinä kuin Venäjän vastaaviin.
Vertailu Pohjois-Koreaan on onneton. Vaikka Venäjää pitäisi millaisena persereikävaltiona, niin on suomalaisten etu silti saada mahdollisimman totuudenmukaista informaatiota. Osin siksi, että Venäjä on turvallisuuspoliittisesti paljon oleellisempi maa meidän näkökulmasta kuin Pohjois-Korea ja osin siksi, että Suomessa on verrattain merkittävä venäläisvähemmistö. Pohjoiskorealaisia maahanmuuttajia Suomessa ei käsittääkseni juurikaan ole.
Journalismin perustehtävä kai on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. Nyt Venäjä-uutisoinnin suhteen osa poliitikoista ja kansasta tuntuu olevan vähän sillä kannalla, että kaikki edes hitusen Venäjän positiivisessa valossa esittävä journalismi on propagandaa ja ainoastaan kriittinen journalismi olisi ok. Sitten Ukrainan suhteen ajatus on jotakuinkin päinvastainen.
Tuollainen ajattelu on vaarallista, koska silloin ei enää enää pyritä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. Se, että Moskovan ja Pietarin välillä junamatkustamisen kokemus on mieluisampi kuin VR:n junamatkustuksessa, on minusta ihan esille tuomisen arvoinen asia.