Suomi Vancouverissa 2010

  • 1 099 249
  • 3 563
Tila
Viestiketju on suljettu.

Largostos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Anaheim/Teukka
Onhan tää nyt jo ihan käsittämätöntä että valitetaan Kiprun peliesityksiä, kun ilman kaverin muutamia paraatipelastuksia luvut ois ollu 6-0 ja suomi karsimaan. Suomen peli tasaviisikoin, yv ja puolustuksen osalta oli sitä luokkaa, että 3-0 on kohtuu tulos, kun lukemat olis voinu olla jotain ihan muuta. Millä hemmetin silmillä täällä peliä on katottu? Eriksson sai poikittaissyötön takatolpalle, jonka jälkee pakit anto sen leipoo kiekkoa minuutin verran Kiprun patjaa ettei varmasti tuu epäselvyyttä tehdäänkö siitä paikasta maali. Toinen maali oli Kukkosen suorastaan jäätävien yksilösuoritusten seurausta. Bäckströmin viimeistelyn kolme metrin etäisyydeltä yläkulmaa. Sekö olisi pitäny napata?
Erikssonin toinen maali oli taas kerran suomen pakkien (Kukkosen) alustus, jonka seurauksena pääsi täysin yksin venyttämään kiekon reppuun. Kahdet näistä maaleista oli yv maaleja. Maalille ei yksinkertaisesti voi päästää niin vapaasti ja vaikka siellä roikkuis 300kg äijä, nii maila pelataa pois tilanteesta. Näissä tapauksissa ei puhettakaan siitä, että molaria olis autettu yhtään.
Kertoo vaan Kiprusofin nöyryydestä todeta pelin jälkeen, että olis voinu paremminki pelata.
Seuraavan kerran optikon kautta kisastudiolle, jos se on noin vaikeeta nähdä metsää puilta.
 

Tenho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Mutta joo, ihan keskustelunavauksena: onko kukaan täällä sitä mieltä, että toimivan kentän rakentaminen O.Jokisen ympärille (vaikka sitten olli laidassa pelaisikin) tuntuu olevan ylivoimainen tehtävä? Yhdet hyvät arvokisat Olli pelasi, mutta muuten vaihtoruletti tuntuu aina koskevan juuri Ollin ketjua.

No on varmaan samaa mieltä, mutta sen verran kyllä täytyy Jokisestakin sanoa että Jalosen peluutuskaan ei kyllä helpoita tuon kentällisen / Jokisen peliä. Jokinen pelaa yhtä YV:tä, Hagman pelaa toista YV:tä, Immonen ei pelaa YV:tä tai AV:ta. Immosen minuutit pelissä 7 ja risat. Niistä huomattava osa jossain repaleketjussa Lehtinen-Immonen-Filppula, jonka tarkoituksena on vaan selvitä siitä että myöskin repaleiset yv/av-ketjut saavat happea. Ei tuo kolmosketju saa näillä peluutuksilla edes peliaikaa niin paljon että normi viisikkopeli voisi toimia.
Voitaisko vaikka pikku hiljaa pelata normiketjuilla sitä YV:tä? Ihan sama sitten mitkä ne ketjut on. Ja Immosta vaikka AV:lla sitten käyttöön, jos rahkeet ei YV:lle riitä. Siellä on jo se Miettinen puremassa tuppea, toista penkinlämmittäjää ei tarvita.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Epäilemättä. Tosin vielä parempi valinta olisi ollut jättää Miettinen pois ja J.Jokinen sille paikalle. Kaikella kunnioituksella Anttia kohtaan, mutta kahdessa ensimmäisessä pelissä heikkoja vastustajia vastaan _täysin_ pimennossa.

Toisaalta, olisihan se ollut ihan fiksua, että jos kerran Minnesotasta otetaan kaksi saman kentän pelaajaa, niin niitä peluutettaisiin myös maajoukkueessa samassa ketjussa. Yhteen hitsautuminen 50 NHL-pelin aikana luulisi olevan helpompaa kuin kolmen maajoukkuepelin aikana, mutta voinhan minä olla väärässäkin.

Jos nyt vaikka Tsekkiä vastaan palattaisiin siihen yksinkertaisuuteen:
Miettinen-MKoivu-TRuutu
Lehtinen-SKoivu-Selänne
Hagman-Filppula-OJ
Peltonen-Kapanen-JRuutu

Jos noilla tulee turpaan, niin eipä sille sitten mitään voi, mutta olisi jonkinlaiset edellytykset sille että ykkös-, kakkos- ja neloskentän pelaajat löytävät toisensa. Kolmoskenttä jäisi sitten kysymysmerkiksi.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Hehe, ruotsalaiset vihjaavat, että Suomi hävisi Ruotsille tahallaan. Niin poikkeuksellisen hengetön Suomi kyllä oli, että pieni osa minusta uskoo tuohon väitteeseen.

Heh. Suomi oli siis niin paska, että ruotsalaiset luulevat Suomen hävinneen tahallaan :D

Ei siinä - ruotsalaisten epäilyt ovat varsin ymmärrettäviä. Ruotsi itse on sekä jääkiekossa että jalkapallossa tahallaan järjestellytkin tuloksia. Torino mainittiinkin. Futiksen puolelta voisi mainita sopuisan tasurin Tanskan kanssa vuoden 2004 EM-kisoissa, jolla järkättiin Italia laulukuoroon. Italian lehdistö muuten otti tuon vastaan "ymmärrettävänä ja fiksuna vetona".

Suomalaiset äärettömän rehellisenä ja sinisilmäisenä kansana pitävät moista toimintaa epäurheilullisena ja tuomittavana. Ehkä se sitä voi ollakin, mutta kaikkialla ei ajatella näin.

Vaikka Jalonen on mailan mittauttanutkin, ei vain pysty millään ajattelemaan tuossa mitään tahallista. Suomi pelasi vain paskasti ja Ruotsi hyvin.

Aika nöyryyttävää silti, että Bengt-Ookkekin vihjailee tuohon suuntaan (Aftonbladetin juttu). Aika paskasti on täytynyt pelin mennä :D
 

Baldrick

Jäsen
Täällä tullut esille, että hävisikö Suomi tahallaan? Itseasiassa kun miettii, mistä nämä Kukkosten ja Pappaketjujen peliajat ovat peräisin? Kai se Jalonen on sittenkin nero...

Ja nyt ehkä sitten Tsekkiä vastaan ei tule niin sumppupuolustusta, niin jospa sitä joku maalinkin tekis.

Ja Immosen ja J.Jokisen vertailut voi mielestäni jättää sikseen. J. Jokinen olisi mielestäni tiputtanut kokoonpanosta altaan kaikki paitsi T. Ruudun, Filppulan ja Hagmanin. Mutta nämä spekuloinnit sikseen. Immonen on sitä paitsi sentteri ja Jokinen laituri. Jatketaan Jussi Jokisella sitten vaikka kisojen jälkeen, jos siitä kaikki eivät vielä ole tarpeekseen saaneet.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heh. Suomi oli siis niin paska, että ruotsalaiset luulevat Suomen hävinneen tahallaan :D

Vaikea uskoa, että edes ruotsalaiset olisivat niin tyhmiä, että uskoisivat Suomen menettäneen tahallaan "vapaalipun" välierään vain vittuillakseen naapurille. Sen sijaan on aika ymmärrettävää, ettei Suomella ollut kamalaa hinkua yrittää saada peliä jatkoajalle. Jos oikein laskin, niin jatkoaikavoitto olisi keikauttanut Suomen ja Ruotsin toisin päin taulukossa, jatkoaikatappio puolestaan laittanut Suomen Venäjän paikalle.

Eli kun ei voitettu, kannatti ottaa ennemmin kunnolla turpiin...
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Vaikea uskoa, että edes ruotsalaiset olisivat niin tyhmiä, että uskoisivat Suomen menettäneen tahallaan "vapaalipun" välierään vain vittuillakseen naapurille.

Noh... Ruotsissa ajatellaan aina ensimmäisenä tietä kultamitaliin. Suomessa ennemminkin mitalipeleihin. Siinä mielessä siis ymmärrän hyvin, että Ruotsissa alkoi keskustelu asiasta ennen kuin Suomessa moinen putkahti kenenkään mieleenkään.

Mutta tottahan on se, että ilman muuta Suomi halusi tämän voittaa. Se kun olisi tiennyt tosiaan melko varmaa välieräpaikkaa, joka taas riittää Suomessa täyttämään kriteerit onnistuneesta turnauksesta.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Suomen kisat ohi, kivitetään Dufva, Immonen ja Jalonen hallin takapihalla ja annetaan Kummolan kilauttaa Jokisen Jussille notta kiinnostaisko pelaajavalmentajan hommat. Tulosta tulee kuin lihanjalostamolla pornaisissa ja kaikki on iloisia.

Jos nyt katsotaan suomen peliä niin en ole ollenkaan ihmetellyt miksi Olli Jokisen vierellä on ovista ja ikkunoista lapannut porukkaa kuin vanhan mummon ruletissa konsanaan kun peli ei toimi. Olli olet niin nähty.

Oli koostumukset tuossa mitkä tahansa niin jos ne ei tuon paremmin toimi niin tuskin sitä yksi rankkarispesialisti olisi kelkkaaa kääntänyt.
Ottakaa hyvät ihmiset jo itseänne niskasta kiinni. Vancouverissa pelataan kaikkien aikojen olympialätkää ja täällä kitistään yhdestä hemmetin pelaajasta.

Nautitaan vielä kun keretään, ei mulla muuta.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
"Keskiviikkona sitten nähdään, mitä menetimme kun Joni ei saa pelata, päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi."

Olen haistavinani tuossa ihan lievää ivailua. Heh.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toisaalta, olisihan se ollut ihan fiksua, että jos kerran Minnesotasta otetaan kaksi saman kentän pelaajaa, niin niitä peluutettaisiin myös maajoukkueessa samassa ketjussa.

Juu, alun perinkin tämä kieltämättä yllätti, ettei Koivua ja Miettistä yhdessä kokeiltu. Sitten kaikki "asiantuntijat" alkoivat puhua Jalosen nerokkuudesta, että näinhän sen pitikin mennä, ja itse aloin miettiä, että olenko poikkeuksellisen tyhmä, kun haluaisin pitää ketjut simppeleinä. Jotenkin alun perin ajattelin, että ainoa syy, miksi Miettinen mukaan otettiin, olisi peluutus M.Koivun kanssa.

No on varmaan samaa mieltä, mutta sen verran kyllä täytyy Jokisestakin sanoa että Jalosen peluutuskaan ei kyllä helpoita tuon kentällisen / Jokisen peliä. Jokinen pelaa yhtä YV:tä, Hagman pelaa toista YV:tä, Immonen ei pelaa YV:tä tai AV:ta. Immosen minuutit pelissä 7 ja risat. Niistä huomattava osa jossain repaleketjussa Lehtinen-Immonen-Filppula, jonka tarkoituksena on vaan selvitä siitä että myöskin repaleiset yv/av-ketjut saavat happea. Ei tuo kolmosketju saa näillä peluutuksilla edes peliaikaa niin paljon että normi viisikkopeli voisi toimia.

Niin, ei tee nyt joukkueen "ykköspiru" Dufva kyllä "saunakaverille" palvelusta tällä :) Aika vaikea tuollaisessa tilanteessa on viisikkopeliä luoda, kun muukin joukkue koomailee, minkä ehtii. Tosin, Immonen taisi sentään yrittää olla sentteri eikä laituri, toisin kuin Koivut tänään (keskikaistan käyttö siis).
 

Von Leka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
suomihan hävis vaan 3-0, ruotsilla on pari kentällistä nhl;n ykkösketjun miehiä,jotka tekee nhl;ssä lähemmäs 100 pistettä / kausi onnistuessaan.
suomella on ehkä yksi 60+pisteen mies ja loput 30-50 pisteen nhl miehiä.
mielestäni aika siedettävä tulos tämmöisellä rupu porukalla kärkimaata vastaan

suomen tämän hetkisistä pelaajista ei kukaan ole 30+ maalin mies nhl;ssä (tuurissaan joku voi tehdä yhden komeetta kauden esim. hagman ja j.jokinen)

suomella ei ole yhtään kundia joka kykenisi 50+ maaliin nhl;ssä, muilla mailla näitä löytyy jopa yhden käden sormien verran potentiaalisia 50 maalin pelaajia

väitän että yksikään suomen hyökkääjä ei olisi mahtunut canadan tai venäjän kokoonpanoon.

pakko hehkuttaa vielä jagria, se on ihan saatanan kovassa iskussaan, kädet käy samalla tavalla kuin 10v sitten, ei voi verratakaan muihin saman ikäisiin pelaajiin, mutta jaakarhan onkin nhl:n ehkä kaikkien aikojen taitavin pelaaja (heti lemieuxin jälkeen), ei se taito siitä mihinkään häviä. jagr taitaa olla 38vuotias ei voi verratakaan esim. selänteeseen, jagr jos pelais jonkun hyvän kanukki pelaajan tai malkinin kanssa nhl;ssä ni tekis vielä varmasti 50 pörsää.

edit.
nii ja en usko että jussi jokinen ois vahvistanu suomen joukkuetta, sillä on vaan komeetta kausi menossa ja asiaan perehtymättömät ei tätä ymmärrä ja itkevät kun jussi jokinen ei ole mukana. luulen että suomen joukkueen nimennyt hemmo on vähä pätevämpi jätkä kuin yksikään tämän foorumin käyttäjä
 
Viimeksi muokattu:

czerkawski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sidney Crosby, Penguins, Colorado, NYR
Vaikea uskoa, että edes ruotsalaiset olisivat niin tyhmiä, että uskoisivat Suomen menettäneen tahallaan "vapaalipun" välierään vain vittuillakseen naapurille. Sen sijaan on aika ymmärrettävää, ettei Suomella ollut kamalaa hinkua yrittää saada peliä jatkoajalle. Jos oikein laskin, niin jatkoaikavoitto olisi keikauttanut Suomen ja Ruotsin toisin päin taulukossa, jatkoaikatappio puolestaan laittanut Suomen Venäjän paikalle.

Eli kun ei voitettu, kannatti ottaa ennemmin kunnolla turpiin...

Ei aivan pidä paikkaansa, lohkovoittajat kun olivat alkulohkossa joka tapauksessa kaikkien kakkosten edellä. Lohkosijoitus oli ensisijainen kriteeri kaaviosijoitukselle. Veikkaan tuohon ruotsalaisten pohdintaan liittyvän enemmän tuollaista psyykkausyritystä, siinä mielessä olen hyvin samaa mieltä kanssasi että eivät ne noita väitteitä luultavasti kovin paljoa usko.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Suomen avauspelaaminen on mielestäni avainasia mikäli Suomi haluaa vielä menestyä näissä kisoissa. Käsittämätöntä, että jopa aivan ykköspakkien ja sentterien yhteispeli ei vieläkään toiminut tämän paremmin. Ruotsilla oli suorastaan helppo työ pysäyttää hyökkäykset jo keskialueella.

Tämä on myös yksi syy miksi Suomen hyökkääjät lähes kaikki näyttävät niin huonoilta. Kun peliä ei saada kunnolla vauhtiin ja vastustajan siniviivaa ylitettyä ei meidän suht hitailla laitureilla ole myöskään juuri mitään mahdollisuuksia rakennella vaarallisia hyökkäyksiä.

Jalosen piikkiin menee paljon, kun ei saa pelaajien ajoituksia tuon paremmin kuntoon.
 
Olli olet niin nähty.

Tuskin kukaan kaksisesti onnistuu tällä tasolla, kun vieressä putputtaa Jyväskylän ylihypetetty ja kaksi hartianleveyttä muita jäljessä oleva pikkukeisari. OJ:n pitää luonnollisesti parantaa myös ja paljon.

Kyllä tuo ketju tarvitsee sen pelintekijän. Siihen Immosesta ei YLLÄTYKSELLISESTI ollutkaan näissä peleissä. OJ:n pitää päästä myös tutummalle paikalleen, sen verran meni hukkaan laidalla.

Jalonen voisi nyt rikkoa kaikki koostumukset pappaketjua lukuunottamatta. Koivun rinnalle ykköseen Hakki ja Miettinen. Kolmoseen sitten OJ:n laidoille Tuomo Ruutu ja Filppula. Jos Miettinen ei onnistu taaskaan, Miettisen tilalle Valle. Vallen paikalle Peltonen ja Peltosen tilalle Miettinen tutun Kapasen vierelle.

Eli:

Hakki-Mikko-Miettinen
TRuutu-OJ-Filppula

tai

Hakki-Mikko-Filppula
TRuutu-OJ-Peltonen
Miettinen-Kapanen-JRuutu


Nyt kun tämäkin on tuotu esiin jollain julkisella palstalla, niin Jalonenhan ei varmasti muokkaa kenttiä mihinkään suuntaan.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Oma ehdotukseni on, että mennään kolmella ketjulla ja pistetään pappaketju vilttiin, jos Jalosen haluama pelitapa on niin vaikeaa toteuttaa. Kerrassaan surkeaa räpellystä.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Jukka Ropponen on sanonut niin televisiossa aikoinaan. Toisekseen, jos lisäperusteluita kaipaat niin se on se, että Kiprusoff pomputtelee kiekkoa, kun taas Bäckström tekee varmoja torjuntoja. Eikä Nikke olisi tuota kolmatta maalia päästänyt.

Kiprusoff pelaa peruspeliä, mutta Nikke torjuisi otteluvoittoja kuten Ruotsin Lundqvist tai USA:n Miller.

Suomen päiväkotijärjestelmä on natsisaksaan verrattavissa oleva järjestelmä koska se idiootin äijän idiootti muija sanoi niin televisiossa?

Näistä kahdesta se on Bäckström joka torjuu eleettömästi kiekot, osaa toki venyä ja on niin NHL-uransa aikana tehnytkin useissa otteluissa. Hyvän ja huonon päivän erä on selvästi pienempi kuin Kiprusoffilla, mutta normipäivinään Nikeltä ei esimerkiksi kovin kummoisia gamesavereita kannata odottaa, ottaa kyllä kaikki mitkä näkee, sivuttaisliike on ihan hyvää ja sijoittuu oikein. Pomputtelee kyllä siinä missä muutkin huippuvahdit. Kiprusoff omaa taas potentiaalin normipäivänään pysäyttää "kaiken".

Tai sitten olen väärässä, mutta viimeisen kahden kauden aikana viitisenkymmentä peliä Bäckströmiltä nähneenä olen kohtalaisen varma että olen kartalla ainakin Niken tasosta. Kiprusoffin näkeminen rajoittuu tällä kaudella ~5-10 otteluun ja highlightseihin, joten muiden tarinoiden perusteella menen enemmän kuin omien havaintojen. Ollut toki mahtava niissä peleissä mitkä olen nähnyt.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Ei siinä mitään -päävalmentaja vastaa joukkueen menestyksestä.

Hyvää tässä tilanteessa on, että ei tarvitse kiistellä kumpi on parempi tai huonompi: Koivu ja Jokinen. Ne on yhtä huonoja, ja molempien johtamat ketjut ovat aivan yössä. Suurin rakenteellinen heikkous Suomen joukueessa on puolustajien kiekollisessa osaamisessa verrattuna kuuteen muuhun kärkimaahan. Kiekkokontrolli on näyttänyt välillä vaikealta jopa ilman varsinaista painetta. Sen lisäksi jonkin sortin ongelma on, että joukueeseen puolustavana puolustajana valittu kaveri puolustaa huonoiten.

Ei se mitään; asenteella kaikki on vielä korjattavissa. Seuraavassa pelissä ei tissiposkimeininki auta. Muidenkin kuin Ruudun veljesten pitäisi taklata ja jokaisesta kiekosta pitäisi taistella apinanraivolla. Jos vaikka Jokisen Chieffi näyttäisi esimerkkiä.
 

Von Leka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Suomen kisat ohi, kivitetään Dufva, Immonen ja Jalonen hallin takapihalla ja annetaan Kummolan kilauttaa Jokisen Jussille notta kiinnostaisko pelaajavalmentajan hommat. Tulosta tulee kuin lihanjalostamolla pornaisissa ja kaikki on iloisia.

Jos nyt katsotaan suomen peliä niin en ole ollenkaan ihmetellyt miksi Olli Jokisen vierellä on ovista ja ikkunoista lapannut porukkaa kuin vanhan mummon ruletissa konsanaan kun peli ei toimi. Olli olet niin nähty.

Oli koostumukset tuossa mitkä tahansa niin jos ne ei tuon paremmin toimi niin tuskin sitä yksi rankkarispesialisti olisi kelkkaaa kääntänyt.
Ottakaa hyvät ihmiset jo itseänne niskasta kiinni. Vancouverissa pelataan kaikkien aikojen olympialätkää ja täällä kitistään yhdestä hemmetin pelaajasta.

Nautitaan vielä kun keretään, ei mulla muuta.

Näyttäkääpäs mulle youtube linkeistä muutama Olli Jokisen highlight maali, niin katsotaan miten kova peli mies se on? Minun mielestäni se ei oo sen kummasempi kuin mikään muukaan Suomen pelaaja. Pois lukien M. Koivu joka on selkeästi muita parempi ja Selänne ja S.Koivu jotka pelaavat kuin neidit, pelkääkö ne jotain?
 

SjV

Jäsen
Tuskin kukaan kaksisesti onnistuu tällä tasolla, kun vieressä putputtaa Jyväskylän ylihypetetty ja kaksi hartianleveyttä muita jäljessä oleva pikkukeisari. OJ:n pitää luonnollisesti parantaa myös ja paljon.
Astun nyt tässä suosiolla miinaan. Tänään kyllä OJ peliajasta (13:34) suurin osa tuli YV-pelissä, jossa oli mukana eri kaliberin kaverit kuin JI.
 

Weber80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
nii ja en usko että jussi jokinen ois vahvistanu suomen joukkuetta, sillä on vaan komeetta kausi menossa ja asiaan perehtymättömät ei tätä ymmärrä ja itkevät kun jussi jokinen ei ole mukana. luulen että suomen joukkueen nimennyt hemmo on vähä pätevämpi jätkä kuin yksikään tämän foorumin käyttäjä

Tuosta viimeisestä lauseesta olen samaa mieltä, mutta eikö kisoihin pitäisi valita ne joilla peli kulkee? Aivan sama kulkeeko se peli yhden kauden, jos siitä joukkueelle on hyötyä juuri silloin "komeetta" kaudella. Tuon sinun ajatusmallin mukaan siellä pelailee juuri peltoset ja lehtiset, joilla peli on kulkenut silloin joskus. Toivottavasti Jussi pääsee sitten 2014 mukaan, kun se kuitenkin pelasi hyvän kauden 2010.

No mutta näillä mennään ja torstaina kaadetaan takatukkajaagerit.
 

Von Leka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
OJ:n pitää luonnollisesti parantaa myös ja paljon.

Ei se pysty pelaamaan huippumaita vastaan tuon paremmin kun ei rahkeet riitä, Ruotsilta löytyy kourallinen puolet parempia miehiä. Eihän OJ nyt ole loppupeleissä kummonen pelaaja, mielestäni tietyissä piireissä täysin yliarvostettu, onko OJ ikinä ratkaissut mitään huippu pelejä tai dominoinut kenttää NHL:ssä tai kärkimaita vastaan maajoukkueessa?
 

Fordél

Jäsen
Hyvän ja huonon päivän erä on selvästi pienempi kuin Kiprusoffilla, mutta normipäivinään Nikeltä ei esimerkiksi kovin kummoisia gamesavereita kannata odottaa, ottaa kyllä kaikki mitkä näkee, sivuttaisliike on ihan hyvää ja sijoittuu oikein.

Gamesaverien määrä ei ole paras mittari maalivahteja vertaillessa, sillä monelle huipulle niitä ei tule, koska osaavat lukea peliä tarpeeksi hyvin. Eli jos gamesaver johtuu veskan omasta moasta, ei siitä pidä antaa meriittiä veskalle. Maalivahtipeli vaikuttaa tottakai myös koko muun kentän pelaamiseen eli rauhallinen Bäckström voi olla juuri se mitä Suomen pakisto kaipaa taakseen. En ole maalivahtipelin asiantuntija, joten en osaa sanoa, että kumman veskan kanssa puolustuksen yhteispeli sujuu paremmin. Saksa-pelissä se oli ainakin ihan hyvännäköistä. Ei sillä, että Kipperin kohdalla olisi jotain valittamista ja Suomen pelin ongelmat ovat jossain aivan muualla kuin maalivahtipelissä, joka toimii pelin osa-alueista tällä hetkellä parhaiten.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
onko OJ ikinä ratkaissut mitään huippu pelejä tai dominoinut kenttää NHL:ssä tai kärkimaita vastaan maajoukkueessa?

Noh.

On se nyt kuitenkin pelannut NHL:ää yli 10 kautta. Suurimpana osana noista kausista noin piste / ottelu tahdilla - joinakin kausina jopa reippaasti kovemmalla tahdilla keskinkertaisessa joukkueessa.

Eiköhän joukkoon mahdu muutama ratkaistu huippupelikin.
 

Von Leka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tuosta viimeisestä lauseesta olen samaa mieltä, mutta eikö kisoihin pitäisi valita ne joilla peli kulkee? Aivan sama kulkeeko se peli yhden kauden, jos siitä joukkueelle on hyötyä juuri silloin "komeetta" kaudella. Tuon sinun ajatusmallin mukaan siellä pelailee juuri peltoset ja lehtiset, joilla peli on kulkenut silloin joskus. Toivottavasti Jussi pääsee sitten 2014 mukaan, kun se kuitenkin pelasi hyvän kauden 2010.

No mutta näillä mennään ja torstaina kaadetaan takatukkajaagerit.

Kyllä NHL pelit on täysin eriasia kuin maajoukkue pelit, ei Jussi Jokinen pysty dominoimaan MIELESTÄNI kunnon peleissä, oletko nähnyt millä tavalla jokisen pisteet ja keitä vastaan on tullut NHL;ssä? Kyllä kokonaisuus ratkaisee ei muutamat "tuuri" pisteet NHL;ssä. Arvostan kyllä Jussi Jokista mutta ei siitä nyt yx kax yhtääkkiä ole voinut tulla superstruperstar.
Immosen pelaamista ja valintaa en ymmärrä yhtään, Jussi Jokinen tottakai sen tilalle.

Ville Peltonen on aina pelannut hyvin maajoukkueessa. En ymmärrä ihmisiä jotka sanoo että peltonen on vuoden 95 meriiteillä mukana joka kisoissa.
Vaikka joskus ei tule joka pelissä pisteitä niin muistaakseni yhtään paskaa peliä ei ole Peltonen pelannut tai mokannut mitään. Näitä kisoja ei voida laskea tähän koska ei ole paljoa peliaikaa.

Toivon että Suomi voittaa ja samalla myös sitä että Jagr näyttäisi mallia kuinka papat pelaa ja tekisi pari maalia ja pari nättiä syöttöä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös