Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Suomi-sarjan playout ja karsinnat 2017

Viestiketju osiossa 'Suomi-sarja' , aloittajana zeitgeist, 25.02.2017 klo 18.58.

 1. zeitgeist Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tavoitteelliset pikkuseurat
  Länsirannikon kakkosen finaalikuulumisia luettavissa Muut Suomalaiset sarjat (länsirannikko)-osiossa. Tänään Lauttakylässä nk. "iso peli". Jännittävää tulee tosiaan olemaan nähdä montako haastajaa kakkosesta ilmoittautuu. Yleinen kiinnostus ylöspäin tuntuisi hieman suuremmalta kuin vuosi sitten.
   
 2. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Do diin... viimeisiksi Suomi-sarjakarsijoiksi (mikäli joukkueet niin tahtovat) seuloutuivat tänään Haukat, LLuja ja PEPO.

  Toivoa sopii, että ihka oikea karsintasarja pelataan mahdollisimman monen joukkueen voimin, sillä playout-tyyppinen karsinta ei sytytä yhtikäs ketään.
   
 3. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Haukat voisi olla vahva joukkue ja PEPO:lla on hyviä pelaajia, mutta taitaa neljän kentällisen saaminen kasaan olla hiukan kiven takana..?! Kova yleisömäärä PEPO:lla tuo 523..! Saa nähdä, mutta Kiekkokopla tuntuu vieläkin vain todella vahvalta joukkueelta tuohon kastiin. En tiedä sitten, millainen KJT on parhaimmillaan/saatuaan pelaajia kasaan, muttei ole ainakaan vakuuttanut!

  Jotenkin sellainen tunne, että kovempia pelejä kauden pelanneilla S-Sarjajoukkueilla on sama "etu", kuin Mestisjoukkueilla karsintaa ylempänä. Koko kausi kovatasoisempia, tasaisempia ja vauhdikkaampia otteluita, Kopla haastoi loppuun saakka paikan suorasta säilymisestä. Luulen Koplan saavan täyden miehistön, tauko on venynyt, joten alkuvaikeuksia varmasti, mutta materiaali on vahva.

  Pelinopeus, Koplan yksilötaso on kärkipelaajien osalta erittäin hyvää ja Heikkonen varma maalilla. Tiivistahtinen karsintasarja varsinkin II-Divisioonan joukkueille on raskas. Tässä PEPO:n reilu kolmen kentällisen joukkueella tekemistä.

  Toivon Kiekkokoplan ja uskon myös pitävän sarjapaikan ja KJT joutaakin pois tuosta S-Sarjasta..! Tämä vain henkilökohtainen mielipide ja S-Sarjalle mielestäni Koplalla olisi enemmän annettavaa KJT:n sijaan. Haukkoja en arvioi tai en tiedä joukkueesta paljon. Samoin Lauttakylän Luja on jäänyt liian vähille huomioille arvostelua/arviointia varten!

  Haukoilla yleisömäärä oli ilmeisesti ihan mukava! Joukkueella varmaan sarjalle enemmän annettavaa, kuin KJT:llä oli..?! Tätä lähinnä Koplan säilymisellä tarkoitin: Kohtuullinen yleisömäärä, olosuhteet kunnossa, Jokipojat kasvattaa pelaajia, jotka tarvitsevat peliaikaa S-Sarjassa kehittyäkseen Jokipoikien A-Nuorista jäädessään yli-ikäiseksi.

  Jokipoikiin on vaikea mahtua ja tälläkin kaudella mm. Eppu Rissanen ponnisti hienosti Koplasta Mestikseen ja tälläsi ensimmäisessä pelissään uransa ensimmäisen maalin ja jäi vielä voittomaaliksi. Roope Hämäläinen pelasi kauden taas Koplassa, kun ei kuntoutunut Jokipoikien mukaan. Hyvää yhteistyötä ja Kopla olisi alueelle tärkeä seura. Monille mahdollisuus sitä kautta Mestikseen ja ylöspäin..!
   
 4. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Karsintasarja on aina mielekkäämpi, kuin paras viidestä/seitsemästä ottelusarjat! Yllätysmahdollisuus paranee ennakkoon altavastaajilla mielestäni paljon yksittäisessä ottelussa ja sarjamuoto on mielenkiintoinen. Joukkueet pelaavat kuitenkin ristiin! Ainut tapaus Play Out-systeemissä on hyvä tuo kahden viimeisen seulominen. Sarjan sisällä, mutta karsintaan sarjamuotoinen on viihdyttävämpi.

  Koplan ja KJT pelaavat sitten paras viidestä, jos nämä kakkosen joukkueet eivät karsintasarjaan lähtisi. Silloin se olisi ainut oikea tapa ratkaista se putoaja. Viime kauden "yhden ottelun nousuratkaisu" = S-Sarjan Finaalin voittaja oli aika raaka ratkaisu! Tosin, sama molemmille, mutta silti...!

  Kyse sarjapaikasta ja yhden ottelun perusteella ei todellista paremmuutta ratkota! Siinä epäonnistunut maalivahtipeli, tms, voi ratkaista koko homman! Tätä pidin hiukan huonona päätöksenä, siillä kyllä sarjapaikka on pelattava useammasta otteluvoitosta tai karsintasarjana tietenkin, jos suinkin mahdollista..!
   
 5. spurger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Jos Jyp Akatemia tippuu Suomisarjaan, niin kenenkään ei välttämättä tarvitse pudota Suomisarjasta. Tuskin Jyväskylästä Suomisarjaan tulee kolmea joukkuetta. Tosin KJT joutaa tippumaan.
   
 6. SeitsemäsPakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sydämellä pelaavat
  Kyllähän tuo Akatemia tippuminen olisi negatiivisella tavalla suuri juttu Jyväskylän kiekkoilulle. Kolmea jengiä ei Suomi-sarjassa nähdä se on varma. Varmasti tämä toisi pelaajaliikennettä Keuruun suuntaan ja Uskoisin, että Riemu olisi myös suuri hyötyjä tästä. Erilaisia yhteyksiä on jo ennestään Keuruun suuntaan. Mutta tämä nyt vähän OT.

  Jännä nähdä kuinka rautaliigajengit pystyy haastamaan koplaa. Jos kopla ei pysy sarjassa, niin olisi mielenkiintoista nähdä haukat ylempänä. KJT:lle en toivo mitään hyvää tähän sarjaan. Toiminta on sellaisella puuhastelutasolla striimeistä lähtien, ettei joukkue tuo mitään lisäarvoa sarjaan.
   
 7. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  SJL:n tulospalvelusivuilta löytyy nyt Suomi-sarjan karsintavaihe 2:sen lohko A ja lohko B.

  II-divisioonalohkojensa voittajista näemmä Uplakers ja LLuja ovat suosiolla jättäytyneet ”nousujunasta” pois ennen päätepysäkkiä, joten mukana on siis kuusi joukkuetta kilvoittelemassa pääsystä Suomi-sarjakekkereihin.

  Kummassakin lohkossa on mielestäni selkeä ennakkosuosikki – A:ssa tämä viitta lankeaa Haukoille (muut joukkueet KJT & PEPO), kun taas B:ssä kyseinen vaatekappale sovitellaan Kiekkokoplalle (muut joukkueet TIHC & Muik Hockey).

  Viiva on molemmissa lohkoissa vedetty 1. sijan jälkeen, joten voiko tästä vedellä sellaiset johtopäätökset, että kummankin lohkon voittaja pelaa ensi kaudella Suomi-sarjassa, vai pelataanko vielä tämänkin jälkeen jonkinlainen playoff-sarja tai sitten yksittäinen karsintafinaali, jonka voittaja on mukana ensi kauden Suomi-sarjassa?

  SJL kun linjasi jo viime vuoden toukokuussa, että vain yksi joukkue pääsee karsinnoista mukaan Suomi-sarjaan kaudelle 2017–2018.
   
 8. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Haukkojen sivuilla on nyt infoa siitä miten pelataan, tärkeimpänä lisätietona ylläolevaan siis tämä:

  "Lohkojen voittajat pelaavat paras kolmesta –menetelmällä yhdestä Suomi-sarjan paikasta aikavälillä la 1.4. – la 8.4."

  Mitenköhän määräytyy kotietu jos molemmat lohkovoittajat ovat Rautaliigan puolelta?
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2017 klo 14.41
 9. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Hyvä, että tähänkin saatiin selvyys. Sarjajärjestelmä meni näemmä vielä näin keväänkin korvilla uusiksi, mutta pääasia on, että karsinnoista paras nippu pelaa ensi kaudella Suomi-sarjassa, mikäli vain täyttää lisenssiin vaadittavat ehdot.

  Lainaus:
  Voisin veikata kylmästi vaihtoehtoa arvapelillä, mutta eiköhän tällekin mahdollisuudelle ole jokin hieno suunnitelma luvassa, mikäli niin tulee käymään.

  Jos taas viimeisessä vaiheessa vastakkain asettuvat vaikkapa KJT sekä PEPO, niin onkohan tällöin kotietu suomi-sarjalaisella vaiko rautaliigalaisella ja mikähän tällöin on peruste kotiedun jakamiselle? :)
   
 10. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Tässä tapauksessa luulisin että paremmin sijoittunut saa kotiedun - eli suomisarjalainen. Samoin jos KJT ja Kiekkokopla ovat vastakkain niin Kiekkokoplalla olisi kotietu. Ainoa tilanne jossa paremmin sijoittunutta ei pysty mielestäni mitenkään järkevästi määrittelemään, on tuo että kaksi Rautaliigan lohkomestaria olisi vastakkain.
   
 11. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Haukat ovat kyllä oman lohkonsa selkeä ykkössuosikki, mutta jatkokarsinnassa tulee siten kova luu vastaan mikäli ennakkoasetelmat pitävät kutinsa eli Suomi-sarjassa pelaamisesta taistelisivat Kiekkokopla ja Haukat. Mitä tulee itse pelaamiseen Suom-sarjassa, niin jos käy niin että Haukat nousee, niin oletusarvo on että Haukat kyllä täyttää kriteerit helposti.
   
 12. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Haukathan on jo aikaa sitten ilmoittanut tavoittelevansa tosissaan Suomi-sarjapaikkaa tulevalle kaudelle. Myös oman lohkonsa voittanut PEPO lähtee tosimielellä haastamaan isompiaan ja hakemaan paluuta takaisin Suomi-sarjaan, joten KJT saa kyllä pelata kauden parasta kiekkoaan, mikäli tuusulalaiset mielivät säilyttää paikkansa Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

  Kiekkokopla haluaa luonnollisesti pitää omat asemansa ja jatkaa Suomi-sarjassa, mutta mitenkäs on sitten TIHC:n ja Muik Hockeyn laita? Tokihan kumpikin on liitolle oman suostumuksensa Suomi-sarjassa pelaamisesta jo ilmoittanut, mutta aikovatko torniolaiset ja uusikaarlepyyläiset iskeä sittenkään kaikkea likoon... paremmin asioista tietävät voisivat kertoilla faktoja näiden joukkueiden päämääristä.
   
 13. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Muik Hockey:stä tiedän ainoastaan Andre Smulterin. Oli jo A-Nuorissa myös Sportin miesten I-Divisioonajoukkueen mukana ja erittäin lahjakas nuorempana. Suomen Nuorten Maajoukkueringissä! Ei kuitenkaan koskaan lyönyt kunnolla läpi Suomessa ja pelasi paljon Ruotsin puolella. Pelaaja-valmentajana ollut jo useamman, viiden kauden ajan Muik Hockey:ssä!

  Ikää alkaa jo olla, mutta ainakin kokemusta Norjasta, Ruotsista, kolme kautta Englannin toiseksi korkeimmalla tasolla ja I-Div./ Mestistä Sportin riveissä. Muistan pelaajan jo junioriajoilta, niin seuraillut miehen pelaamisia. Mielenkiintoinen ura ja jaksanut pelata pitkään! Uskoisin olevan vieläkin hyvä pelaaja tuohon karsintaan!

  Joukkueista ei sen kummempaa, kuin "arvailuja"! Tornio, miksei Uuskaarlepyykin..?! No, talous varmaan se suurin juttu ja miten näillä käynyt yleisöä, mutta Tornion voisi luulla pystyvän S-Sarjajoukkueen taloudellisesti pitämään, jos vain pelin taso riittää..?!

  The Rock Tuossa hiukan pohdiskelikin varmaan samaa, kuin mietin itsekin: Ehkä lähtivät mittaamaan joukkueittensa tasoa ja ainakaan en ole kummankaan joukkueen puolelta mitään "tavoitteita" kuullut/lukenut mistään..?!

  KJT:lle luultavasti pärjäävät, mutta pidän vieläkin Kiekkokoplaa todella vahvana joukkueena. Verrata on vaikea, kun näiden II-Divisioonajoukkueiden todellista tasoa on mahdotonta tietää "täältä käsin"..! Ainakin KJT:n sarjapaikasta tuntuu porukka olevan aika yhtä mieltä!

  P.S. Poistin ja pahoittelen..!
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2017 klo 21.51
 14. pippurimylly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHT / Boston Bruins
  Olipa rumia lukuja tämän iltaisissa karsintapeleissä MUIK-TIHC 7-3 ja *************

  EDIT: olen maininnut mestis karsintojen lopputuloksen tässä ketjussa, pahoittelut (pippurimylly lausuu kymmenen aave mariaa, antaa seuraavan tilipussin kokonaisuudessaan kolehtiin ja käy ensi sunnuntaina ripittäytymässä)
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2017 klo 21.25
 15. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Mestiksen karsintasarjapuinneille on oma ketjunsa Mestis-osiossa, joten josko keskusteltaisiin niistä peleistä siellä ja pyhitettäisiin tämä viestiketju Suomi-sarjan karsinnoille?

  Muik Hockey tosiaankin näytti pohjoisen pojille kaapin paikan ja lähetti TIHC:n kotimatkalle rökäletappio niskassaan. Uskoisin kuitenkin, että kumpikin II-divisioonasta tähän karsintalohkoon selviytynyt porukka on kova kotonaan, mutta vieraissa onkin sitten vaikeampaa.

  Jännä nähdä miten tämä parivaljakko kykenee Kiekkokoplaa haastamaan, jonka uskon tästä lohkosta menevän karsinnan viimeiseen vaiheeseen.
   
 16. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Huomenna varmaan todellinen taso selvinnee paremmin Koplaa vastaan..! Suomenruotsalaisia nimiä, ei kauhean "tuttuja", mutta hyvin näköjään peli kulki. Tiedä sitten TIHC:n vahvuutta. Ainakin kolmen kentällisen voimin koittivat pärjätä..!

  Yleisöäkin ihan S-Sarjan lukuja..!
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2017 klo 22.00
 17. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  TIHC:n nimekkäin pelaaja on 167 liigaottelua Kärpissä, Tapparassa ja Pelicansissa tahkonnut Tomi Pekkala, joka voitti kaudella 2013-14 Mestiksen maalikuninkuuden 30 osumalla. Nykyisellään mies on kyllä taantunut pahasti niistä vuosista. Myös Juha Silvander on tällä kaudella pelannut pari peliä, mutta hän on tainnut ripustaa hokkarit naulaan.
   
 18. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Kiekkokopla oli karsinta-avauksessaan juuri niin vahva kuin odottaa sopi ja vei Muik Hockeyta oikein huolella (9-3-lopputulos), jonka myötä lopussa tulleet vieraiden kavennusmaalit olivat vain pelkkää kosmetiikkaa. En edelleenkään näe, että B-lohkon rautaliigalaisista olisi joensuulaisia haastamaaan, mutta toki vielä on pelejä rutkasti jäljellä. Joka tapauksessa vahva statement Koplalta kotiyleisön edessä.

  PEPO sitä vastoin järjesti näiden karsintojen ensimmäisen pienimuotoisen yllätyksen, kun se kepitti kotiaskissaan vierailleen Haukat voittolaukauksien jälkeen maalein 6-5. Isännille kaikki kaikessa näkyy tilastojen valossa olleen ykköskenttä, joka on marinoitu lähes täysin viime kaudella Ketterässä pelanneilla pelimiehillä.

  KJT-leirissä edellä mainittu ”tasuri” ja eritoten Haukkojen ”kömmähdys” otettiin varmasti ilolla vastaan, sillä nyt järvenpääläisiä ei välttämättä tarvitse kahteen kertaan voittaa. Tosin... PEPO:lla voi tähän spekulointiin olla vielä oma painava sanansa sanottavana.
   
 19. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  PEPO:n maalivahdit onnistuivat ilmeisen hyvin. Tero Rantalaisella kova torjuntamäärä ja voittolaukauksiin kylmiltään maaliin vaihdettu Perttu Martikainen nappasi kaksi kolmesta kiinni! Jaska Vilen ainoana onnistujana. Pitkään on jaksanut Vilen pelata! Kunnioitettava ura ja lähes kaikki sarjatasot läpikäytynä!

  Haukat on todella kokenut joukkue. Ei montaa nuorempaa pelaajaa ole!

  Kiekkokopla oli jopa yllättävän ylivoimainen. Saa nähdä, miten huominen vierasreissu pohjoiseen. Ennakkoon ei pitäisi olla Koplalla vaikeuksia..!
   
 20. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Jaahas, näyttää KJT Edustus saaneen apuja KJT Miehiltä kokoonpanoonsa. Ainakin hyökkääjistä Miesten sisäisen pistepörssin (runkosarja+playoff) ykkönen Miikka Lindholm, pistepörssin pistekeskiarvoltaan paras pelaaja Mikael Kivinen ja Petri Sinkkonen, sekä pakki Joona Ritala että maalivahti Niko Tammi jatkavat kauttaan edarissa... kai tämä sitten on sallittua?
   
 21. mluv Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  TIHC laittoi koplan lujille Torniossa.
  Ottelun tilannekoostetta.
   
 22. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Jokainen em. viisikosta pelasi II-divisioonapelejä siirtotakarajan umpeutumisen jälkeen, joten maalaisjärjen mukaan Tammen, Ritalan, Sinkkosen, Kivisen ja Lindholmin pitäisi täten olla loppukauden ajan KJT Miesten kirjoilla, eikä heillä näin olisi mahdollisuutta minkään seurayhteisökikkailun avulla edustaa toista aikuisten edustusjoukkuetta missään muussa sarjassa.

  Juuri tällainen kikkailu siirtotakarajojen jälkeen on aivan sieltä mihin aurinko ei paista, mutta minkäpä teet kun SJL:n sen kilpailusääntöjensä nojalla sallii.
   
 23. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  SJL ja Pike taas oikein tulessa... joo milläköhän oikeuksilla KJT saa nuo pelaajat ottaa. Varsinkin Lindholm on todella kova vahvistus niinkuin varmaankin kaikki muutkin. Tätä vauhtia saadaan "nauttia" KJT:sta Suomi-Sarjassa vielä ensi kaudella.

  Itse olen kyllä ihan pihalla noista KJT:n touhuista. Edustus Suomi-Sarjassa mutta parhaat pelaajat II-divarissa?
   
 24. Jawested Jäsen

  Ylempään sarjaan siirtyminen on seurayhteisön sisällä sallittua, mutta Suomi-Sarjasta siirtorajan jälkeen alaspäin siirtymiseen on jonkinlainen pelattujen pelien raja. Näin muistelisin itse lukeneeni kilpailusäännöistä kauden aikana, voi olla että olen jossain kohtaa väärässä. KJT ei kuitenkaan mitään sääntöjä tässä riko, vaikka kyseisestä toiminnasta voi montaa mieltä olla. Tiedä sitten millä motiiveilla kyseiset II-divarin pelaajat ovat pitämässä jo kauan uppoamassa ollutta laivaa pinnalla. Todennäköisesti ei vain haluta kahta KJT:n joukkuetta samaan sarjaan.
   
 25. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Eipä auta EJT... eikun KJT edaria vaikka ryhmään liittyi vielä Tommi Finnilä, KJT Miesten paras pakki, Haukat vei 6-4 ... ja hyvä niin. Ekan kierroksen jälkeen Haukat johtaa ja perjantaina iso matsi taas. Silloin Raimon rasiassa reilu 100 nopeinta fania mahtuu katsomoon tsekkaamaan, kumpi vie toisen derbyn. KJT:llä pakkovoitto, sillä jos Haukat vie senkin, niin KJT Edustus on varma tippuja...