Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Suomi-sarjan playout ja karsinnat 2017

Viestiketju osiossa 'Suomi-sarja' , aloittajana zeitgeist, 25.02.2017 klo 18.58.

 1. zeitgeist Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tavoitteelliset pikkuseurat
  Huh.. VG oli ollut tänään kunnon helteessä KJT:n kanssa ja kyennyt ratkaisemaan 1. kotiosaottelun vasta 73. minuutilla tulokseen 3-2, vaikka justiin tuossa runkosarjan lopulla vastaava peli päättyi 8-0.

  Pitäisiköhän tuosta päätellä, että KJT varsin venäläispainotteisella joukkueellaan vielä ryhtyy asenteella taistoon SS-paikkansa puolesta, vaikka 2-divaria on jo monessakin yhteydessä ehditty tuolle poikkeuksellisen pienelle yleisölle pelaavalle tiimille povata?

  VG:n touhukaan ei mitenkään ole kahtena edellisenä keväänä ratkaisupeleissä luottamusta herättänyt. Pitää muistaa että kumpanakin edellisenä keväänä sarjapaikka on jäänyt Naantaliin vain siksi, että alempaa ei ole sittenkään tullut halukkaita tilalle tulijoita ratkaisevalla hetkellä. Itse karsinnoissa joukkue on kuitenkin jäänyt "väärälle" puolelle siis jo kahdesti.

  Hyvää tämänpäiväisessä oli se, että VG:n ratkaisijoiksi olivat nousseet eri nimet kuin perinteinen tehokolmikko Lehtonen-Savolainen-Seinelä.

  Aivan kohta alkaa Joensuussa Koplan ja Karhun toinen play-out-taisto, jonka koen vaikeaksi ennustaa niin ikään. Ilmeisesti kuitenkaan kummallakaan ei liene minkäänlaista luovutusmielialaa?

  Kannattaisi kyllä säilyttää nyt sarjapaikka ilman karsintoja kun voi olla, että ainakin Helsingin seudun kakkosen lohkosta ellei peräti jostain muualtakin (Lapinlahti/muut?) voi ylös yrittää jokin hankalampikin jengi.
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2017 klo 19.03
 2. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Yksi tippuu ja se ratkaistaan näiden osaotteluiden häviäjien kesken paras viidestä (kolme voittoa), jos II-Divarista ei ole tulijoita! Mestiksestä tulee yksi ja yksi lähtee S-Sarjasta..!

  PK-Seudun (Etelä) lohko on yleensä kakkosen kovatasoisin, mutta Savo-Karjala ainakin muutamia vuosia sitten pärjäsi hyvin kevään ristiinkarsinnoissa lohkojen parhaiden kanssa. Lapinlahden joukkuetta pidän erittäin vahvana, mutta IPK:n olisi säilytettävä Mestispaikka. En usko alueen, muutaman kymmenen kilometrin säteellä kahteen SS-joukkueeseen!
   
 3. vantaanvandaali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Vantaa, Haukat, HPK
  Eikö kakkosdivarissa pelaa toinen KjT jolla on isommat yleisömäärät kun SS-KJT:llä?
   
 4. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Pelaa ja kohtaa Play Off:eissa, huomenna alkavissa välierissä sarjavoittaja Haukat. II-Divarissa on hyviä katsojalukuja! KJT M:llä oli 155 katsojaa puolivälierissä HC Vantaata vastaan. Keskiarvo runkosarjassa 115! Lohkon paras oli Hyvinkään H.K.H, millä runkosarjassa ka. peräti 321. Haukat veti 235 ja Riihimäen Nikkarit 201, vaikka jäi toiseksi viimeiseksi. "Rautaliiga" kiinnostaa hyvin, kun joillakin paikkakunnilla urheilun ykkösasia, kuten Itä-Suomen pikkukaupungeissa!

  Varkaudessakin oli Lappeenrannan PEPO:a vastaan 378, mikä on aika hyvin. Vasta lohkon sisäiset välierät, niin päästessään eteenpäin siellä menee 500 rikki vuodesta toiseen. Nyt taitaa loppua kausi, mutta aiemmilla on ollut kovia määriä, kun ovat päässeet ristiinkarsintoihin muiden lohkojen joukkueita vastaan! Kuopion ja Varkauden välissä oleva Leppävirran kunta, siellä pelaava LeKi-75 veti aikanaan paikallispeliin, 20 km:ä Varkaudesta, niin lähes 800 katsojaa. Ne on upeita hetkiä alasarjakiekkoilijoille..!

  Listasin joskus II-Divisioonan parhaat yleisömäärät, kun S-Sarjaa oli verrattu Mestiksen farmijoukkueiden katsojamääriin. Samoin, kun ei Mestiksessä "pelata mistään", mutta 40000 euroa runkosarjan voitosta ja toiset mestaruudesta, niin 80000 on niin paljon rahaa mm. Savonlinnan kokoisen kaupungin joukkueelle, että turvaa seuran taloutta pitkälle! Jo runkosarjan voitto tuo hyvän avun jatkoa ajatellen. Toinen saa 20000, kolmas 10000 ja neljäs 5000. Käsittääkseni samat summat jaetaan vielä pleijareiden jälkeen. Maksimipotti on pikkukaupungin joukkueille kova juttu ja pitkällä tähtäimellä mahdollistaa kärkikamppailussa pysymisen jatkossakin.

  Mestis on pelimääränsä vuoksi ja pelaajapalkkioitakin maksettavana sarjana kallis! Vaikka tie Liigaan on suljettu, ei edes karsintoja, niin nuo rahapalkinnot antavat tosiaan mahdollisuuden rakentaa pysyvää pohjaa seuralle kestää kärkikamppailussa ja mahdollisesti myös joillekin seuroille olisi "elossa pysymiseen" tärkeitä! Joensuussa talousongelmia jatkuvasti, kun kilpailu kovaa urheiluseurojen välillä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2017 klo 13.53
 5. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Suomi-sarjasta karsimaan joutuvat joukkueet selvisivät tänään, kun niin VG-62 kuin Karhu HT:kin nappasivat kotipeleissään kolmannet voitot ja syöksivät KJT:n sekä Kiekkokoplan jatkamaan kauttaan II-divisioonasta tulevien ”nousukkaiden” kanssa.

  Tuusulassa sekä Joensuussa saadaan nyt kahden viikon ajan valmistautua ”elämän ja kuoleman otteluihin”, sillä Suomi-sarjan karsintasarja pyörähtää käyntiin 18. päivä kuluvaa kuuta.

  Jännä nähdä mitkä jengit kakkosesta lopulta tulevat suomi-sarjalaisia haastamaan, joskin se lienee selvää, että helpolla ei KJT tai Kiekkokopla tule omaa vakanssiaan ensi kaudeksi Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla säilyttämään.
   
 6. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Joo, toinen tippuu kuitenkin..Tai yksi, niin luulen ja toivonkin osaltaan Koplan pitävän sarjapaikkansa! Olisi kuitenkin Jokipoikien pelaajilla vahvistettuna hyvä joukkue S-Sarjalle ja suht. hyvin käy pelejäkin ihmiset katsomassa! Lapinlahti olisi mielenkiintoinen nousija, jos IPK kykenisi pitämään Mestispaikkansa. Siellä on todella kova nippu, mutta todella huono halli ja en tiedä rahapuolta..?! Lyytisen, Kiiskisen "tähdittämä" hiukan IPK-farmi ja ei juurikaan ole kaudella hävinnyt..! Olisi kyläyleisöä sielläkin varmaan ihan mukavasti noustessa!
   
 7. zeitgeist Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tavoitteelliset pikkuseurat
  Jees, länsirannikko jyräsi eilen vakuuttavasti sarjapaikat himaan! VG:llä kävi kyllä aikamoinen tuuri, kun se maalierolla sai tähän ykköskierrokseen vastaan nimenomaan KJT:n, joka varmastikin oli sarjan selkeästi heikoin joukkue. (Auttoi asiassa varmaan myös hieman epätasapuolinen sarjajärjestelmä, kun Koplalla tuli runkosarjassa useammin vastaan mm. Ketterä). Muuten VG:tä vastaan olisi tullut huomattavasti hankalampi ja loppukaudesta piristynyt KHT.

  Takavuosilta muistan todella kovan TuusKin, mutta siitä perinnöstä ei kyllä eilisessä KJT:ssä ollut havaittavissa jälkeäkään. Vaikka joukkue sinänsä ihan kiitettävästi yritti ja piti VG:tä eilen pari erää jopa ahtaalla, niin viimeiseen erään ei enää paukkuja löytynyt. Yksittäisten pelaajien taitotaso ei vaan ollut samaa luokkaa kuin kotijoukkueella, josta näin loppukaudesta nousi esiin uusi kärkihyökkääjä, 7 maalia karsintasarjassa viimeistellyt Sakari Nurmi.

  Pitänee tosiaan kääntää katse nyt kakkosen mahdollisiin haastajiin. Keski-Uudenmaan sivulliselle melko vaikeaselkoiseen kiekkosoppaan saattaa solahtaa lisää sattumia, kun Rautaliigassa pelaa toinen KJT (Miehet) ja uutta paluuta tekevät Haukat. Lounaassa ovat vahvoja olleet ainakin Lauttakylän Luja ja Harjavallan Kuparikiekko, mutta en tiedä olisiko niillä saumaa yrittää Suomi-sarjaan asti. Yleisöä ne kumminkin vetävät enemmän kuin Turun ympäristön Suomi-sarjaseurat tai KHT.

  Muiden lohkojen joukkueista en tiedä juurikaan mitään, mutta olisihan tuo Näkökulman mainitsema Lapinlahti eksoottinen uusi paikkakunta, joten pienet peukut sillekin!
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2017 klo 10.31
 8. Big Bear Jäsen

  Lapinlahti aloitti hieman nikotellen kakkosdivarilohkonsa välierät häviten keskiviikkona kotona Kangasniemelle jatkoerässä 3-4. Lauantaina korjasivat erheensä voittamalla vieraissa 9-3. Tänään kolmas ja ratkaiseva peli LaLun kotihallissa, joka ei sinänsä huono ole, toki hemmetin kylmä.
  Jos olen oikein ymmärtänyt, niin Lapinlahdella on ihan aito halu nousta Suomi-sarjaan. Jos IPK putoaa, niin se muuttaa kuviota. LaLussa pelaa kymmenkunta viime tai edelliskaudella IPK:ssa pelannutta kiekkoilijaa. Nykyjoukkue on mielestäni ihan Suomi-sarjatasoa.
   
 9. Franto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Pohjanmaan lohkon voitosta kilvoittelevat uusikaarlepyyläinen Muik Hockey ja kruunupyyläinen IK Kronan ovat ilmoittaneet halukkuudestaan osallistua Suomi-sarjan karsintoihin. IK Kronan on tällä hetkellä vahvoilla lohkon voittajaksi, kun se eilen onnistui kaatamaan pahimman kilpailijansa Muik Hockeyn vieraskaukalossa ja pääsi sarjassa pienelle karkumatkalle.
  Lohkossahan ei pelata playoffeja, vaan ns. ylempi jatkosarja, jonka voittajasta tulee mestari.

  IK Kronanin joukkueesta n. puolet tulee Kokkolasta, joilla on Hermeksen nutusta mm. Suomi-sarjakokemusta. Kruunupyyhän sijaitsee 15 km päässä Kokkolasta.
  Jompikumpi joukkue noustessaan olisi taatusti mielenkiintoinen väriläistä Suomi-sarjakartalle. Kumpikaan seura ei aiemmin historiassa ole pelannut II-divisioonaa korkeammalla ja kumpikin paikkakunta on vahvasti ruotsinkielinen.
   
 10. SeitsemäsPakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sydämellä pelaavat
  Lainaus:
  Fasiliteetit ovat vaan varsinkin Kruunupyyssä onnettomat, mutta kai tuonnekkin jotain parannuksia tullaan tekemään mikäli nousu tulisi. Itse pidän vahvimpana nousuehdokkaana LaLua, joka on ollut täysin ylivoimainen lähes koko kauden. Toki hävisivät ensimmäisen välierän KaPa:lle, joten eivät hekään voittamattomia ole.

  OT:na sen verran, että rannikolla on vahva buumi kiekossa. Nyt joko muik tai IKK nousemassa karsintoihin ja karsinnoista rautaliigaan nousee MIF ja IFK Lepplax. Muuttuu keskimaan rautaliiga rannikon omaksi sarjaksi.
   
 11. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Niin vain koko runkosarjan ajan voitosta voittoon hurjastellut LL-89 päätti sitten kautensa kotiyleisönsä edessä 1-2-tappioon KaPa-51:selle. Mitä ilmeisimmin tässä on yksi kevään isoimmista pommeista alasarjojen osalta, sillä käsitin itsekin LaLun olevan päivänselvä ylöspäinkarsija Suomi-sarjaan kaiken sen hypen ja joukkueen esittämän tuloskunnon myötä.

  Noh... tässä nähtiin taas kerran, ettei pelejä pelata paperilla, vaan nimenomaan kaukalon puolella. Ratkaisupeleissä LaLulta ei sitten enää löytynytkään riittävästi taustatukea Jani Lyytisen johtamalle ykkösvitjalle, jonka myötä KaPa puolusti maalivahtinsa Pekka Lahikaisen johdolla finaalipaikan itselleen.

  Mikähän mahtaa olla KaPa-51:sen tai sen finaalivastus PEPO HC:n halu Suomi-sarjaan? Vahva veikkaus on, ettei kumpikaan halua nousta, mutta eihän sitä ikinä tiedä...
   
 12. Big Bear Jäsen

  Kova pommi tosiaan Lapinlahden iglusta. Harmi, etten päässyt paikan päälle. Varsinainen sulaminen LaLulta runkosarjan jälkeen. Taisivat tosin langeta siihen ansoista pahimpaan: voitot tulivat sarjassa usein puolivaloilla ja kuvittelivat varmaan, että näin käy pudotuspeleissäkin. Kaikki kunnia Kangasniemen porukalle, jossa siinäkin on muutamia todella kokeneita pelimiehiä. Näkyi IPK:ssa aikoinaan pelannut Ryynäsen Henkka olleen sunnuntaina Lahikaisen ohella yksi ratkaisupelaajista. Onnittelut Henkalle ja KaPa-51:lle!
  Minäkään en usko, että Savo-Karjalan finaalijoukkueilla on hinku Suomi-sarjaan.
   
 13. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Etelälohkosta on ainakin Järvenpään Haukat ilmaissut nousuhalukkuutensa mikäli voittaa lohkonsa.
   
 14. SeitsemäsPakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sydämellä pelaavat
  Jos Pepolla tai Kapalla ei ole haluja npusta, niin onko Lapinlahdella mahdollisuus anoa paikkaa karsintoihin?
   
 15. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Tuskinpa on. Viime kaudella muistan SJL:n linjanneen, että oma II-divisioonalohko pitää ensiksi voittaa, jotta on oikeutettu karsimaan Suomi-sarjaan.
   
 16. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Ei varmastikaan "niin kaukaa", kun tippuivat jo Finaalista! KaPa-51 voi paikan ottaa, jos esitykset vain siihen riittäisivät! Uskoin Lapinlahteen, mutta nimivahva joukkue ei riittänyt!

  Kangasniemi on pieni kylä, mutta vain 50 km:ä Mikkelistä ja Jyväskylästä! Siinä on paljon pieniä paikkoja, mistä voisivat saada kelpo pelaajia. Pelaajat ovat vuosikausia liikkuneet Pieksämäki-Mikkeli-Jyväskylä -alueelta ja on heillä S-Sarjaan mahdollisuus koota sarjapaikasta taisteleva joukkue. Katsojamäärä on jo nyt hyvä, n. 250 ja kasvaisi lähelle S-Sarjan kärkipäätä. Nykyinenkin joukkue, KaPa-51 tai PEPO haastaa karsijat, mutta Kiekkokopla lienee vahvempi. Yksi tippuu S-Sarjastakin, joten en usko nyt Lapinlahden tiputtua II-Divisioonajoukkueiden lyövän Koplaa.

  KaPa-51 taas voi tippua PEPO:lle vielä Lohkofinaalissa ja miksei Lappeenranta pystyisi S-Sarjajoukkuetta ylläpitämään, varsinkin, jos Ketterä nousisi Mestikseen..?! Silloin olisi jopa tarvetta S-Sarjajoukkueelle!

  PK-Seudun lohkon tasoa en tiedä! Siellä Haukat kerää yleisöä ja Kauniaisissa on kyllä rahaa..?! Molemmat ovat ihan realistisia S-Sarjapaikkakuntia. Eiköhän halukkaat karsijat löydy ihan pelaamalla!

  SaPKo tekee yhteistyötä Varkauden kanssa ja joskus parin, kolmen vuoden kuluttua Warkiksen S-Sarjapaikka voisi olla realistinen. Pohjan rakennus hyvällä mallilla! PEPO noustessaan saisi pelaajia täältäkin, kun Ketterä ei tarvitse! Nytkin joukkueessa on Traitors-taustaa, joukkueesta, mikä lopetti täällä II-Divisioonasta. Lappeenrantaan siirrytään täältä työ- ja opiskelupaikkojen perässä, niin kuin Joensuuhunkin. Koplastakin löytyy mm. Petja Summanen, joka oli täällä pelaaja SaPKo:ssa, Traitors:ssa, sitten taitovalmentaja, yms! Lasse Tiilikainen pelasi viime kauden Mestistä täällä!

  Näihin vaikuttaa paljon lähikylien, -kaupunkien menestys. Ketterän noustua PEPO:lle jäisi lisää "Reposia", yms, hyviä pelaajia. SaiPa:n A-Nuorille pelipaikka, kun Ketterään ei mahdu! Kýllä nämä pystyvät S-Sarjaa pelaamaan häntäpäässä taistellen sarjapaikasta, miksei jopa Play Off-paikasta, jos sattuisivat nousemaan! Eri asia, pärjääkö Kiekkokoplalle kukaan..?! En usko!

  KJT on vaikeuksissa kyllä, mutta Kopla on aika hyvä joukkue tuohon karsintaan!
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2017 klo 11.44
 17. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Hämeen II-divarilohkosta käsittääkseni Hollolan HC Giants havittelisi Suomi-sarjapaikkaa. Joukkue aloittaa tänään kakkosen finaalisarjan kotonaan. Giantsin riveistä löytyy lupaavia Mestistäkin nähneitä pelimiehiä. Monta heinolalaispeluria joukosta löytyy ja tietenkin Marko Jantunen. Giantsin nousu tietäisi mitä otaksuttavimmin tiivistä yhteistyötä Peliittojen ja Pelicansin junnujen suuntaan. Helpolla ei kakkosesta Suomi-sarjaan nousta. Ainakin Kiekkokopla tulee olemaan todella kova vastus.

  Warkis olisi kyllä mielenkiintoista nähdä pitkästä aikaa Suomi-sarjassa. Vilkaisin Warkiksen pudotuspelin yleisömäärää, joka näytti olevan +600. Yleisöpotentiaalia Varkaudesta kyllä löytyy. Valitettavasti pudotuspeleihin se matka jo katkesikin.
   
 18. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Haukat on kyllä aika kone... ja osittain aikakone, sillä kokemusta riittäää niin jäällä kuin penkin takana. Myös kovuutta ja nuoruuden intoa sopivassa paketissa. Hyvä ja tasapainoinen maalivahtikaksikko. KJT edari saa ainakin kyytiä ja uskon että Kiekkokoplakin on tiukilla.
   
 19. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Etelälohko on ollut kautta aikojen kovatasoisin kärjen osalta. Lisään tähän, että sieltä vain ei ole ollut aina nousuhalukkuutta joukkueilla ja eivät ole lähteneet karsintaan. Ainakin joskus aiemmin..! Useissa ristiinkarsinnoissa tämä todettua ja Savo-Karjala on myös hyvätasoinen. Lohkojen välillä on eroja! Kiertelin aikoinaan n. 200 ottelua II-Divisioonaa ja alempaa S-Sarjaa, mikä oli käytössä vuosia sitten! S-Sarjakarsinnassa Jeppis(Pietarsaari), SHT (Seinäjoki) ja Warkis (Varkaus), sitten JHT (Kalajoki) oli S-Sarjajoukkueena. Tästä on paljon aikaa ja silloin S-Sarjakin oli kahdessa lohkossa. Warkis nousi pariksi vuodeksi Jokipoikien ja SaPKo:n oltua S-Sarjassa samaan lohkoon. JHT tippui vielä hiukan yllätyksenä!

  Häme on myös hiukan vähemmän "tuttu", mutta Giants nyt Jantusen vuoksi tullut esille.

  Paljon hyviä joukkueita, mutta en tiedä, miten sitten riittävät resurssit valtakunnalliseen S-Sarjaan alueellisen II-Divisioonan jälkeen? Kerran kopissa eräällä paikkakunnalla ilmoitettiin Joulutauolla: "Voitte mennä niin pitkälle, kuin pääsette, mutta on reilua meidän (seurajohdon) puolesta ilmoittaa jo nyt, ettemme voi ottaa mahdollista S-Sarjapaikkaa vastaan." Joukkue oli kova, mutta matkat toisivat liikaa kuluja! Katsojia kuitenkin hyvin jo kakkosessa ja tuskin merkittävästi pikkukylillä muuttuu, vaikka nousu tapahtuisi.

  Warkis rakentaa nuorta pohjaa ja tullee parin, kolmen vuoden kuluttua olemaan vahva! Viimeksi kaksivuotinen S-Sarjataival päättyi sarjasta luopumiseen, joten siellä tiedostetaan kulut. Silloin tosiaan oli vielä lohkojako S-Sarjassakin! Nyt matkakulut ovat aika kovat kauden aikana monille pienille seuroille.

  Kiekkokopla on neljän ketjun voimalla ja hyvällä maalivahdilla todella vahva tuohon karsintaan. Roope Hämäläinen, Nemo Huhta, Petja Summanen, muutama muukin on vaikeita pideltäviä II-Divisioonajoukkueille. Mahdottomuus ei ole, mutta sarjanousut ovat tällä kaudella vaikeita. Mestiksestä ja S-Sarjasta tippuu yksi väkisin ja näin uskon muiden sarjojen joukkueiden pitävän karsinnoissa paikkansa, niin Koplan S-Sarjassa, kuin kahden Mestisjoukkueenkin.
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2017 klo 13.17
 20. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Jännä nähdä löytyykö tälläkään kaudella II-divisioonasta riittävästi halukkaita ylöspäin pyrkijöitä, jotta kunnollinen karsintasarja saadaan aikaiseksi? Onneksi SJL oli nyt kuitenkin hereillä (kiitos viime kevään farssin) ja pisti Suomi-sarjajoukkueet pelaamaan keskinäisen playoutin, jonka voittaja säilyy ja häviäjä putoaa sarjaporrasta alemmas.

  Ihan siitä syystä tätä asiaa pohdin, sillä nyt jo kaksi ”pomminvarmaa” karsijaa (LL-89 & HC Giants) on kompastunut matkalla Rautaliigamestaruuteen ja päästänyt altavastaajan yllättämään itsensä. Näinköhän siis Haukat (mikäli voittaa GrIFK:n) tulee olemaan ainoa nousukas, joka oikeasti haluaa lähteä suomi-sarjalaisia haastamaan?
   
 21. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Suomi-sarjasta karsintoihin ovat siis ensimmäisen karsintakierroksen pohjalta paikkansa lunastaneet Kiekkokopla ja KJT.

  II-divisioonasta, mikäli kaikkien lohkojen voittajat ovat ilmoittaneet liitolle halukkuutensa Suomi-sarjaan kaudeksi 2017–2018, tulisi täten kuusi joukkuetta, joista varmat tapaukset ovat Uplakers (Häme), Muik Hockey (Keskimaa) ja TIHC (Pohjoinen) sekä jompi kumpi parivaljakoista Haukat / GrIFK (Etelä), LLuja / KuKi (Länsirannikko) ja PEPO / KaPa-51 (Savo-Karjala).

  Mielenkiintoinen karsintasarja on varmasti tuloillaan, mikäli se nyt vain pelataan. Uskaltaisin jo tässä vaiheessa iskeä roponi sekä Kiekkokoplan että Haukkojen (jos vain voittavat Granin) puolesta, sillä en jaksa uskoa muista olevan näille kahdelle vastusta. Yksi paikka Suomi-sarjaan on tosin vain jaossa, eli mikä näistä jengeistä sen sitten saavuttaakaan, voi se olla oikeasti ylpeä saavutuksestaan.

  EDIT: Vaihdettu IK Kronanin tilalle Muik Hockey.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2017 klo 21.47
 22. Franto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Lainaus:
  Keskimaan lohkosta IK Kronan ja Muik Hockey ovat ilmoittaneet halukkuudestaan osallistua karsintoihin ja tämän hetken taulukon mukaan IK Kronan olisi sinne menossa, mutta, mutta.. Muik Hockey oli tehnyt protestin IK Kronanin käyttämistä edustuskelvottomista pelaajista IK Kronan-Virkiä ja Muik Hockey-IK Kronan peleissä, jotka IK Kronan molemmat voitti. Protesti olisi ilmeisesti hyväksytty ja IK Kronan tuomittu menettämään 6 pistettä. Mielenkiintoisen tilanteesta tekee sen, että IK Kronanin puolelta oltiin oltu liittoon yhteydessä ja kyselty, että ovatko tietyt pelaajat edustuskelposia, kun olivat edellisissä peleissä saaneet isommat rangaistukset. Pelilupa oli liitosta tullut ja pelaajat merkattiin kokoonpanoon. Nyt kuitenkin Muik Hockeyn protestin myötä liitto olikin sitä mieltä, että pelaajien olisi pitänyt olla pelikiellossa. Aiheesta voi lukea mm. IK Kronanin facebook-sivuilta.

  EDIT: Sarjataulukko päivitetty, joten Muik Hockey menossa karsintaan.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2017 klo 21.08
 23. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Eihän tuossa ole mitään epäselvyyttä. Sekä Sippola että Kaas täyttivät kymppitilinsä tempauksillaan, sillä 10+20min rangaistuksista tulee kaksi merkintää kymppitiliin, joka täyttää tilin.

  Lainaus:
  Lisäseuraamuksiahan tuosta 20 minuutin rangaistuksesta ei tullut, mutta IK Kronanin olisi pitänyt osata laskea kymppitilin täyttyvän ja pitävän pelaajat pois kehistä. Tässä ei kyllä voi kuin seurajohto, valmennus ja joukkueenjohtaja katsoa peiliin sekä opetella säännöt.
   
 24. Laus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, FPS
  Tuolla alueella on ennenkin ollut vääntöä kympeistä. Muutama kausi sitten tämä MuIK joka nyt hyötyy olisi noussut suomisarjaan ja pudottanut Hermeksen kakkoseen mutta kun onnettomat käyttivät edustuskelvotonta pelaajaa ja Hermes pelastui ja nostettiin seuraavan kauden jälkeen mestikseen kabinettipäätöksellä . Eli aika rajuja ratkaisuja nämä edustusvirheet voivat tuoda. Esim Hermes olisi voinut vasta takaisin Suomisarjaan kaudella jolloin liitto nosti sen jo mestikseen...
   
 25. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  SaPKo sai viime kaudella sakot ja ottelu tuomittiin 5-0 tappioksi peluutettuaan TPS:n Markus Kojoa. Kojolla oli kympit Liigasta täynnä, eikä seura tai pelaaja huomannut asiaa!

  TUTO:n A-Nuoret menettivät pisteitä aikoinaan A-Nuorten I-Divisioonassa peluutettuaan TUTO:n miesten joukkueeseen tammikuun puolella TPS:n A-Nuorista siirtyneitä Tommi Hannusta, sekä Mikko Rauteeta. A-Nuorten sarjoissa siirtoraja oli vuoden loppuun, miesten tammikuun loppuun. Eivät olisi saaneet enää pelata A-Nuorissa. TUTO menetti viikonlopun molemmat pisteensä ja ottelut tilastoihin 5-0. Kaksi ihan eri ajalta ja sarjoista tapahtunutta. Käytäntö ollut aina sama!