Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Suomi-sarjan playout ja karsinnat 2017

Viestiketju osiossa 'Suomi-sarja' , aloittajana zeitgeist, 25.02.2017 klo 18.58.

 1. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Haukat näytti karsintojen ensimmäisessä paikalliskohtaamisessa KJT:lle kaapin paikan ja hyvä niin, sillä toivon visusti sitä, että joko Haukat tai PEPO menee lohko A:sta viimeiseen karsintavaiheeseen ja KJT putoaa puuhastelemaan sarjaporrasta alemmaksi.

  Puolet peleistä pelattu ja järjestys on seuraava: Haukat 4p, KJT 3p ja PEPO 2p. Jännitys tiivistyy...

  Lainaus:
  KJT mainostaa facebook-sivuillaan pelaavansa Haukat-kotiottelun Hyrylän vanhassa jäähallissa, joka ei käsittääkseni ole mainitsemasi Raimon rasia, vai olenko aivan ulapalla?
   
 2. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Lainaus:
  Etpä ole, sentään jonkin verran järki leikkaa Edarinkin touhuissa, nyt odotettavissa paikalle 40 tuusulalaista ja yli 500 Haukkafania ;-)
   
 3. mluv Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  B-lohkossa Muik Hockey kävi hakemassa täydet pisteet Torniosta.
  TIHC - Muik Hockey ottelun tilannekooste.
   
 4. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Eipä ollut 500 Haukkafania, mutta Haukat vankisti jatkomahdollisuuksiaan voittamalla 3-2 voittolaukauksilla...
   
 5. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Haukat voi PEPO:n kaatamalla passittaa KJT:n II-divisioonaan. Siinä varsin maukas lähtötilanne lauantai-illalle. PEPO tuskin kuitenkaan nahkaansa halvalla myy, sillä laprandalaisillakin on vielä mahdollisuutensa karsintaan voittamalla molemmat jäljellä olevat pelinsä.

  KJT pelastuu ainostaan, mikäli Haukat häviää PEPO:lle normaalilla peliajalla ja PEPO taas tuusulalaisille niin ikään normaalilla peliajalla. Kutkuttavan jännittävä tilanne siis A-lohkossa.

  B-lohkosta on pakko nostaa esiin viisi maalia iskenyt ja yhden syötön siihen päälle vielä TIHC:ta vastaan rohmunnut Muik Hockeyn virolaistykki Artjom Gornostajev, joka ainakin allekirjoittaneelle oli ennen tätä karsintasarjaa täysin tuntematon suuruus.

  Nyt kun miehen tilastoja ihan mielenkiinnosta tutkailin, niin kyseessähän on aikamoinen Rautaliigan pisteruisku sekä myös Viron maajoukkueessakin taajaan esiintynyt kaveri. Miksiköhän Gornostajevia ei ole missään vaiheessa poimittu minkään seuran toimesta kokeilemaan Suomi-sarjan vauhtia?
   
 6. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Joo ei ollut, mutta 200 oli kuitenkin. Tunnelman puolesta tuo oli Haukoille kotiottelu.. Nyt enää voitto PEPO:sta ja jatkopaikka olisi sitten siinä.
  Santtu Viitaluoma on huvittava, kertoo Keski-Uusimaassa kuinka heillä oli paikat ratkaista varsinaisella mutta Haukoilla kävi tuuri - ihan kuin niitä ratkaisupaikkoja ei olisi ollut Haukoilla vähintään yhtä paljon. Jos on ihan tosissaan, niin ei ihme että KJT Allstars on nyt putoamassa sarjasta.
   
 7. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Henkilökohtaisesti olen kyllä todella nihkeänä tuolle KJT:n pelaajapelleilylle. Onhan se varmasti sääntöjenmukaista mutta hyvän urheiluhengen vastaista. Tuota sääntöä seurayhteisössä ylöspäin siirtymisestä voisi muuttaa siten, että mikäli alemmalla sarjatasolla pelaavan joukkueen runkosarja on loppunut, ei voi enää siirtyä ylöspäin.

  Mutta tuossa Tuusulan KJT:ssä harvemmin ajatellaan sitä urheilullisuutta, joten sinänsä en ole yllättynyt.

  Toivon että tänään Haukat kairaa sen tarvittavat kaksi pistettä ja varmistavat jatkokarsinnan jossa vastaan tod. näk. tulisi Kiekkokopla...

  Tuollaiselle edaripelleilylle mitä Tuusulassa puuhastellaan ei ole sijaa Suomi-sarjassa.
   
 8. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Voihan Kiekkokopla minkä menit tekemään kotiottelussasi 3-0-johtoasemassa. Mitä ilmeisimmin joensuulaiset lopettivat pelaamisen varman voiton ja viimeisen karsintavaiheen jo siintäessä silmissä ja sarjajumboksi varmuudella jo ennen viimeisiä pelejä jäävä TIHC kiitti sekä kuittasi lopulta jatkoilla 3-4-vierasvoiton itselleen.

  Tämä tarkoittaa sitä, että kumpi tahansa parivaljakosta Kiekkokopla ja Muik Hockey mieliikään viimeiseen karsintavaiheeseen, täytyy sen voittaa huominen Uusikaarlepyyssä pelattava koitos. Mikäli Kopla ei olisi tänään sössinyt peliä näpeistään, ei sille olisi tullut pakkovoiton mukanaan tuomia paineita, vaan joensuulaisille olisi riittänyt 1. sijan varmistamiseen myös tappio joko jatkoajalla tai voittolaukauksilla.

  Voinen veikata, että huomenna Muik Hockeyn kotihallissa paukkuu ja poksahtelee, kun rantaruottalaiset kettufarmarit täyttävät areenansa viimeistä paikkaa myöten täyteen ja ovat valmiita huutamaan suosikkinsa jo Suomi-sarjan porteille. Ei saletisti mikään mukavin paikka lähteä hakemaan pitkän linja-automatkan päälle pakollista voittoa...

  Myös toisessa lohkossa saatiin kuin saatiinkin todella mielenkiintoiset asetelmat sunnuntaille, kun PEPO haki lopun venymisensä ansiosta huipputärkeän 1-2-jatkoaikavoiton Haukoista ja petasi näin itselleen loistavan paikan huomiseen kotipeliinsä.

  Lappeenrantalaisten tulee siis voittaa vieraaksi saapuva KJT normaalilla peliajalla, jonka myötä PEPO ja Haukat päätyvät sarjassa tasapisteisiin = PEPO menee viimeiseen vaiheeseen SJL:n kilpailusääntöjen pykälän 6.5.4 nojalla, koska on keskinäisissä otteluissa Haukkoja parempi pistein 4-2.

  Kisapuistossa on siis luvassa draamaa isolla draalla ja Haukat saa täten jännittää oikein huolella sekä asettaa samalla kaiken toivonsa omat mahdollisuutensa viimeiseen karsintavaiheeseen menettäneen KJT:n varaan, jottei järvenpääläisten jo tähän mennessä hienosti sujunut kausi päättynyt PEPO-hyökkääjä Sami Koskelan laukomaan äkkikuolemaosumaan.

  On nämä karsintasarjat -ja pelit vaan hienoja juttuja.
   
 9. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  PEPO voitti Haukat jatkoajalla ja A-lohkossa on kaikki vielä auki. Mikä tahansa kolmesta joukkueesta voi vielä olla lohkovoittaja.

  Alla lohkon tilanne lauantain pelin jälkeen:
  Haukat, 7 pistettä, maaliero +1
  KJT, 4 pistettä, maaliero +2
  PEPO, 4 pistettä, maaliero -3.

  Haukat ei enää pelaa, joten sen tilastot ei tuosta muutu.

  Jos KJT voittaa huomenna suoraan PEPO:n Lappeenrannassa, nousee se tasapisteisiin Haukkojen kanssa ja sillä on silloin automaattisesti parempi maaliero kuin Haukoilla. Ja menee siten lohkovoittajaksi. Noustakseen lohkoykköseksi tulee taas PEPO:n voittaa KJT murskalukemin, koska maaliero pitäisi saada paremmaksi kuin +1. Näin, jos tulkitsin kilpailusääntöjä oikein. Alla lainaus kilpailusäännöistä.

  Lainaus:
  Jos Lappeenrannassa menevät huomenna jatkoerään, on Haukat varmasti lohkovoittaja.
   
 10. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Niin... kumpi näitä pykälistä nyt sitten pätee tässä kohtaa?

  Lainaus:
   
 11. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Jahas, @The Rock kumpikohan tulkitsee kilpailusääntöjä oikein ja kumpi väärin. Itse olen sitä mieltä, että kilpailusääntöjen pykälää 6.5.4 ei vielä tässä kohtaa sovelleta, koska huomisen jälkeen lohkovoittaja vielä jatkaa pelejään. Alla lainaus ko. sääntökohdasta, boldaus minun. En väitä olevani oikeassa, vaan oma tulkintani voi olla myös se väärä. Ks. myös yllä oleva viestini.

  Lainaus:
   
 12. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Sitä tässä itsekin mietin, kun ei tuosta oikein kunnolla selviä miten toimitaan karsintavaiheessa, jossa kuitenkin on jaossa ensi kauden sarjapaikka esim. juuri KJT:n kohdalla, joka sen voi tuon pykälän 6.5.4 varjolla menettää. :)

  Noh... katsellaan huominen peli ja tutkaillaan sen jälkeen järjestys A-lohkon sarjataulukossa, johon se toivottavasti on sitten merkitty oikein, niin ei tarvitse enempää spekuloida aiheella.
   
 13. Kolmas Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat
  Lainaus:
  Itse tulkitsen, että juuri tuo jatkokarsinta tässä merkitsee, eli maaliero ratkaisee. Eli Tuusulalla olisi tässä nyt etulyöntiasema. No, pakko toivoa jatkoaikaa tai PePon niukkaa voittoa. Toisaalta kun ei tämän varmempaa tietoa sarjan tarkoista säännöistä ole, niin ehkä vain jatkoajan toivominen on turvallisinta.

  Tilastopalvelun refresh-nappi oli tänään ankarassa käytössä (maantieteellisistä syistä) - siellä muuten näytettiin aluksi Haukkojen tehneen jatkoajalla rankkarista voittomaalin. Ehdin tehdä jo pari fist pump -liikettä, kun tilanne pian päivittyikin päinvastaiseksi. Äh. Vähän turhan jännittäväksi meni!
   
 14. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Minun mielestäni tämän pitäisi olla ihan selvä asia: lohkovaiheessa ratkaisee maaliero, koska tämän lohkovaiheen jälkeen on vielä otteluita jäljellä, ja lohkovoitto ei vielä ratkaise sarjapaikkaa.
   
 15. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Jos KJT on ns. reilulla pelillä viimeisen viiden minuutin kohdalla vaikkapa kolme maalia tappiolla, niin en ihmettelisi jos äkkiä vaikka lähtevät jo silloin yrittämään ilman kassaria ja hups PEPO saisi maalin tai pari jolloin Haukat ei pääsisikään jatkoon... Kukaan ei epäilisi mitään... paitsi minä ja ehkä Mikke73... Saa nähdä miten käy mutta onpa panosta molempien lohkojen viimeisissä matseissa...
   
 16. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Ajattelit sitten että KJT haluaa pelata Haukkojen kanssa samassa lohkossa Rautaliigaa? Olisihan tuosta tietty se hyöty, että KJT:llakin olisi edes joku kotipeli jossa on katsojia paikalla.
   
 17. Oakley Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punanutut
  KJT kahden kentän voimin Lappeenrantaan. Haiskahtaa PEPOn lohkovoitolle...

  On kyllä surullista touhua tämä KJT:n meno. Kauden tärkeimpään peliin 10 kenttäpelaajaa + 2 molaria saatu kasaan.
   
 18. Dynamo_FIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Toivottavasti PEPO vetelee nyt molemmille poskille ja oikein huolella. (en jaksa ymmärtää tuollaista puuhastelua)
  Nyt Arttu, Ville, Jesse & Knit - takokaa!!!
   
 19. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Tumppu pystyyn virheen merkiksi. Kuten tästä Etelä-Saimaan jutustakin on luettavissa, pitää PEPO:n voittaa KJT kotipelissään vähintään neljällä maalilla, mutta tulos ei voi olla 4-0, koska silloin tehdyt maalit eivät riitä Haukkojen ohittamiseen.
   
 20. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Kuten jo aiemmin tässä viestiketjussa totesin, on tuo KJT:n touhu aivan täyttä puuhastelua ja siksi uskonkin kaikkien alasarjakiekon ystävien sekä muiden Suomi-sarjaseurojen toivovan tuusulalaisten putoamista ensi kaudeksi pois sarjasta.
   
 21. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Tai mieluummin putoamista Suomen jääkiekkokartalta kokonaan. Tekisi mieli sanoa että vituttaa Haukkojen puolesta, mutta se on kuitenkin ihan Haukkojen omaa syytä että tässä tilanteessa ollaan - eilenkin kun oli PEPO:a vastaan paikat ottaa täydet kolme pistettä, mutta kun ei kelpaa niin ei.
  Vähän on maalipaikoissa näkynyt turhaa mailan puristamista, vaikka paikkoja on kyllä tehty enemmän kuin riittävästi. Siinäpä se tärkein miksi pisteitä ei tämän enempää ole, ja ollaan nyt sitten muiden varassa.
   
 22. SFPerkele Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, H.K.H.
  Kyllä tässä kovasti tuntuu mädäntyneen haju nenässä, kun tuota touhua hieman tarkastelee. Joku enemmän vainoharhainen voisi jopa alkaa ajattelemaan, ettei KJT edarilla ole haluja itse jatkaa Suomi-sarjassa eikä toisaalta tahdo paikallisvastustajankaan saavan nousumahdollisuutta. On nimittäin hieman outoa, ettei joukkue saa matkaan kymmentä kenttäpelaajaa enempää, vaikka pelureita karsintoihin napattiin vielä KJT Miestenkin rosterista.
   
 23. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Miksi toivoa KJT pois Suomi-Sarjasta?! Heillä on hieno halli ja loistava tunnelma joka kotiottelussa. Muilla paikkakunnilla katsomot pullistelevat joka kerta, kun tuusulalaisporukka saapuu kylään. ;)

  Ei vais, saa minunkin puolesta moiset puuhastelijat tipahtaa niin alas kuin mahdollista. Suomi-Sarjassa on hienoja seuroja joilla on tavoitteita ja perinteitä, joten tälläisiä KJT:n kaltaisia joukkueita ei tarvita. Sama juttu II-divarinkin osalta (Jos siellä kerta on toinenkin KJT jo).

  Haukat olisi hyvä korvaaja. Samalta alueelta mutta paljon hienompi ja perinteikkäämpi seura. PEPO:sta tiedän vain sen, että tulevat Lappeenrannasta ja siellä pelaa monta entistä ketteräläistä. II-divarissa ei yleisömäärät kummoisia nähtävästi olleet mutta "isoihin peleihin" saaneet jo ihan kivasti yleisöä. Järvenpäässä vielä reilusti enemmän toki. Haukoille sellaiset pienet sympatiat siis täältä.
   
 24. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  On kyllä säälittävää tosiaan tuo KJT Edarin toiminta... jos tuolla nipulla voittavat tai edes menee jatkoille niin silloin se merkkaa sitä ettei PEPOkaan haluaisi ylemmäs. Rahathan Tuusulassa on ollut loppu jo ties kuinka kauan mutta jollain ovat aina sinnitelleet. Toivottavasti luopuvat II divari paikastaankin ja aloittavat uudestaan kolmosessa TuusKi nimellä...
   
 25. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  MuIK Hockey meinasi tehdä hakkelusta Kiekkokoplasta, mutta Kopla aloitti kirin. Ei vaan taida aika riittää päästä tasoihin... Hyvä yleisömäärä, 450 henkeä, toivottavasti meteli, möykkä ja kannustus sen mukainen.

  KJT:n Edari sinnittelee, eikä taida pytyä samaan mihin KJT Miehet viime kaudella, eli kahdella ketjula voittoon.