Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Suomi Pyeongchangin olympiakisoissa 2018

Viestiketju osiossa 'Olympialaiset 2018, PyeongChang, jääkiekko' , aloittajana Barnes, 03.08.2015 klo 10.29.

 1. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ymmärrän yksilölajeissa, että venäläisurheilija voi kilpailla olympialipun alla ns. neutraalina/tunnuksettomana, mutta eikai sentään tuollainen neutraalien joukkue voi muodostaa joukkuelajissa kuten jääkiekossa joukkuetta ja osallistua turnaukseen pelaten maajoukkueita vastaan?
   
 2. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eikai tämä ennenkuulumatonta olisi? Viitaten siis IVY-joukkueeseen 1992. Toki lähtökohta joukkueen muodostumiselle oli eri, mutta Olympialipun alla se jokatapauksessa pelasi.
   
 3. Mazoo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Oispa vielä sellaset vihreet paidat ja kypärät ja valmentaja vakuuttelis mediassa pelin jälkeen ettei oo osallistunu peliin millään tavalla.. Joo, takki!
   
 4. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Nojoo oikeassa olet. Muistan Albertvillen kisat kuin eilisen päivän, mutta eipä nyt tässä yhteydessä tullut mieleen. Toki lähtökohta oli aivan eri kuten sanoitkin.
   
 5. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Niin, onhan tässä vielä vaikka minkälaisia mahdollisia skenaarioita, koska ei tiedetä, mitä KOK huomenna päättää. Meinaa eikös siellä Venäjällä ollut joku lakialoitekin mahdollisesti tulossa, boikotteja silmälläpitäen ja jos sitten sen seurauksena KHL:n omistajille tulee enemmän valtaa, niin voihan he kieltää pelaajiaan osallistumasta, vaikkei itse Venäjän valtio kieltäisi. Saa nähdä. Milloinkohan KOK:n mahdollinen tiedotustilaisuus järjestetään?
   
 6. Mängimies Jäsen

 7. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Tänä syksynä potentiaalisista olympiakisapelaajista ei siis osallistu kumpaankaan EHT-turnaukseen esimerkiksi Hietanen, Osala, Salmela, Jaakola, Kivistö eikä Immonen. Tarkoittaako tämä sitten sitä, että pelaajat ovat syystä tai toisesta turnauksesta jo ulkona? Luulisin, että tämä on tilanne ainakin Salmelan, Jaakolan ja Kivistön osalta. Hietanen sen sijaan saattaa olla kaavailuissa vielä mukana, koska ei sinänsä tarvitse näitä lämmittelyturnauksia ymmärtääkseen pelitapaa tai tutustuakseen ympyröihin. Omissa papereissani olisi selvä kisapelaaja Lepistön pakkipariksi. Osalalle en itse koskaan ole liiemmin lämmennyt, mutta en toisaalta sitäkään ymmärrä, jos hänelle ei edes näyttöpaikkaa anneta. Oli kuitenkin viime keväänä ihan mies paikallaan. Luulen kyllä, että Osalan osalta olympialaiset menevät sivu suun, koska ei hän siinä asemassa ole, että marssisi tuosta vain suoraan kisakoneeseen ilman valmistavia leirityksiä.

  Moskovan turnauksen valinnoissa on selvästi jo valmistauduttu siihen skenaarioon, että KHL on ulkona. Muuten olisi hieman vaikeaa ymmärtää, miksi olympialeirille pitäisi raijata Riikolan, Hakanpään tai vaikkapa Ruohomaan kaltaisia janareita.

  Karjalassa pelanneista nyt ei valittu kenttäpelaajista Kukkosta, Lepistöä, Heiskasta, Tolvasta, Niemeä, Erkinjunttia eikä Pyörälää. Heiskanen ja Tolvanen ovat nyt junnujen matkassa. Erkinjuntti on varmaan jo ulkona kaavailuista. Olisiko niin, että Niemikin on jo pihalla, ja nelonen rakennetaan Lajusen ympärille. Pyörälä, Lepistö ja varmaan myös Kukkonen ovat kai jo kisakoneessa mukana.

  Voi toki olla, että osa pelaajista on kieltäytynyt maajoukkuehommista (esim. Hietanen tai Osala), mutta en oikein pidä sitä todennäköisenä, kun kuitenkin olympiakisoista puhutaan.
   
 8. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  En nyt juttua löytänyt mutta jossain oli juuri Niemen tilanteesta asiaa. Että vaikka Jokerien nelonen siinä muodossaan toimii, niin Niemi on siitä juurikin korvattavissa.
  Heiskanen ja Tolvanen tosiaan U20 mukana, mutta veikkaan antaneen semmoiset näytöt, että riittää.
  Sama homma Pyörälän, Lepistön kuin Kukkosenkin kohdalla. Heistä tiedetään mitä saadaan, vaikka Kukkosella ja Pyörälällä ollut vaikeampi seurakausi. Lisäksi koska Kärpistä on jo Hakanpää että Koivisto olisi kolmas pakki aika ryöstö seurajoukkuetta kohtaan. Hakanpää on melko outo valinta, mutta Koivisto taistelee paikasta kyllä loppu metreille asti.
  Riikolan Juuson Marjamäki olisi halunnut jo viime vuonna testiin, mutta kun KalPasta oli jo Mikkola. Niin ei voinut häntäkin ottaa. Nyt katsoo siis senkin kortin, ihan varmuuden vuoksi. Ja voin kertoa aika monta KalPan peliä nähneenä, että tulee yllättämään monet jotka eivät ole niin tietoisoa miehestä etukäteen.
  Ruohomaan taas uskon olevan testissä ihan vain sen takia, että ei valitettavasti ole paljon parempaakaan peliätekevää sentteriä tarjolla. Kontiolankin viime turnauksen esiintyminen kun mitään hurraa huutoja ei aiheuttanut. Tällä hetkellä Liigan paras sentteri, sillä saralla.
   
 9. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Uskon samaa, joskin en pidä Ruohoa tämän hetken parhaana tai edes parhaana peliä tekevänä sentterinä liigasta. Kyllä omissa papereissa JYPin kaksikko Immonen - Suomela menee edelle. Immonen varsinkin monipuolisuuden takija muutenkin, Immonenhan oli jo maju lopettanut, mutta sanoi kyllä ennen kauden alkua, että tällä kaudella käytettävissä. Ihmettelen, ettei otettu mukaan sillä jos kohelo ei tule, niin tarvetta olisi. Voihan se olla, että Immonen on sittenkin kieltäytynyt ja pitäytynyt alkuperäisessä päätöksessä.
   
 10. Justus76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  En tiedä, kuinka tarkasti olet Hakanpään suorituksia seurannut, mutta paljon seuranneena en valintaa ihmettele. Marjamäki haluaa nähdä, mihin monta pykälää noussut taso riittää kansainvälisellä tasolla. Ei ehkä sentään Olympialaisiin, mutta joka tapauksessa kokeilemisen arvoinen tapaus kuitenkin.
  Luulisin, että Marjamäen paketti Olympialaisiin on suurimmaksi osaksi kasassa ja tässä turnauksessa voi vielä hyvällä onnistumisella muutamalle paikka Olympialaisiin auveta. Sanoisin, että tässä turnauksessa ei pelaa kovinkaan montaa jo Olympiajoukkueessa olevaa pelaa, toki niitäkin muutama on. Sanoisin, että Kontiola, Kemppainen ja Antila hyökkääjistä ja Ohtamaa pakeista on sellaisia, joilla on jo lähestulkoon varma paikka Olympialaisissa.
   
 11. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Vastaan nyt hieman erikoisesti lainaukseen, koska en jaksa puhelimen kanssa leikkiä ja rikkoa lainausta osiin.

  Kukkonen: Jos Marjamäki hänet haluaa joukkueeseen kapteeniksi ja joukkueeseen 8. pakiksi niin kai hän tietää paremmin kuin minä katsomovalmentajana. Suomen EHTn jälkeen olin vähän 50-50, että ei kisoihin, mutta ainahan valmentajat omia luottopelaajia ottaa mukaan.

  Lepistö: Varma kisapaikka. KHLssä TOP-5 puolustaja ja SKAta lukuunottamatta pitäisi olla jokaisen KHL-joukkueen ykkäspakkiparin puolustaja.

  Heiskanen: En ole Liigapelejä tällä kaudella katsellut, joten arvio on hieman heikko huonon otannan takia. EHTllä kumminkin etenkin omanpään virheistä huolimatta siinä joukossa, ketkä leimasi passinsa. Olen todella yllättynyt, jos Heiskanen ei kisoissa pelaa.

  Tolvanen: KHL 10. pistepörsissä ja maalipörssi viiden joukossa. Hänellä on YVlle sen tason erikoisosaamista. On ollut ilo nähdä, kun pelaaja kykenee YVn siivellä olemaan kiekossa muutaman sekunnin ja suorilta jaloilta laittamaan sen ranteen maaliin. Ei ole tässä vaiheessa uraansa niin paljoa edes vetonsa varassa kuin Laine oli silloin pari vuotta sitten. Toki tuohon vaikuttaa myös fyysiset ominaisuudet. Esim pienempi kroppa, jolloin luistelu on hieman paremmalla tasolla, kuten kehonhallintakin. Lisään myös, että uskon Laineen aikanaan olevan NHLssä mahdollinen Maurice "Rocket" Richard palkinnon voittaja ja kaiken onnistuessa jopa Hart ja Conn Smythe, kun Tolvanen ei välttämättä ihan niin korkealle tasolle pääse.

  Pyörälä: Minun puolestani saa olla osa joukkuetta. Vuosia jo maajoukkueessa pelannut luotettavasti ja Marjamäen luottopelaajia.

  Erkinjuntti ja Niemi varmaan ovat ulkona, mutta nelosen keskelle voi laittaa vaikka Koskirannan. @Murkula Koskirantaa onkin kisoihin ollut nostamassa ja pakko häntä kompata, että ei SKAssa pelata YVtä, AVta ja olla kokoonpanossa, jos ihan paska pelaaja on. Olin hänen kanssaan erimieltä Koskirannan pelipaikasta, mutta mitä pidemmälle kausi on mennyt niin sitä enemmän Koskiranta voisi Anttilan ja Pillun keskellä nelosketjussa tuntua hyvältä. Lajunen on joukkueessa, mutta onko 13. hyökkääjä vai nelosessa ja Koskiranta kolmosessa. Kontiola ja Kemppainen 1. ja 2. senttereinä varmaan on jo saletissa, mutta muille sentteripaikoille on tarjolla pelaajia tarpeeksi.
   
 12. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Ruvetkaas kaivamaan niitä liigajyriä ja NLA-/SHL-pelaajia naftaliinista. KOK jätti Venäjän ulos. KHL:n vastaveto taitaa kuulua huomenna..
   
 13. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
 14. zone55 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Toivottavasti ilmoitus tulee pian miten KHL pelaajien käy. Jos Putin on urheilijoiden oikeusturvan kannalla saavat ainakin muut maat ottaa omansa kisoihin. Mutta kyseessä on Venäjä ja tämä saattaa koskea vain Venäläisiä. Toivottavasti näin ei ole.
   
 15. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Faktaa vai fantasiaa?
   
 16. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Ihan oma heitto. Venäläiset ovat puuhanneet kuitenkin valmiiksi lakiakin tätä varten, ja se on faktaa. Eivät yleensä hirveämmin vitkastele näiden tällaisten asioiden kanssa. Siispä en yllättyisi, vaikka KHL:n vastareaktio tulisi hyvinkin pian.
   
 17. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  SHL:stä Manninen, Aaltonen, Ikonen, Pesonen, Kiiskinen, Sallinen, Bergenheim, Virtanen, Jaakola, Näkyvä, Mäntylä, Melart, Ortio, Kilpeläinen. NLA:sta Pyörälä, Korpikoski, Lajunen, Erkinjuntti, Pesonen, Rajala, Elo, Lindgren, Santala, Sallinen, Koistinen.
  Liigasta loput. Tai no itseasiassa ylläolevista saadaan jo joukkue kasaan ilman liigapelaajiakin.
   
 18. Rike.K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kissapedot
  Ihan kisojen kannaltakin toivon ettei KHL tähän päätökseen reagoisi, vaan Venäjä osallistuisi jääkiekkoon ns. neutraalein tunnuksin. Mutta kun tietää venäläisen kulttuurin ja politiikan, niin valitettavasti tässä tulee käymään niin että KHL tulee boikotoimaan kisoja ja kieltämään pelaajiensa osallistumisen niihin. Vitutti jo NHL:n poissaolo näistä ja jos vielä maailman seuraavaksi kovin jääkiekkosarja tekee saman, niin tämän turnauksen taso laskee jopa kaikkien mm-kisojenkin alle. Kyllä aika pahasti meni kiekon suhteen maku näistä olympialaisista! :(
   
 19. zone55 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Putin menettää uskottavuuttaan kommentiensa jälkeen jos sulkee kaikki KHL pelaajat ulkopuolelle. Putin sanoi että urheilijoiden oikeusturva menee boikotoinnin edelle. Jos jääkiekko jää tämän päätöksen ulkopuolelle, on se Venäjälle iso taka-askel, jos haluavat takaisin olympialaisiin. Vaihtoehtoja on kaksi. Joko ei venäläiset pelaajat pääsevät olympialaisiin tai Venäjä osallistuu tunnuksettomana, joka olisi kyllä hieman outoa mutta mahdollista.
   
 20. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Marjamäen pakkivalinnat Moskovan turnaukseen olivat minusta oudot, jos ideana on tosiaan vetää olympialeiri kakkonen. Esimerkiksi Hietanen ja Kivistö eivät pelaa ollenkaan Leijonissa syyskaudella, mutta mukana on sitten Riikolan ja Hakanpään kaltaiset pelaajat, joita nyt ei varmaan edes KalPan tai Kärppien fanit pidä potentiaalisina olympiapakkeina, vaikka kuinka katsoisivat värilasien takaa.

  Täytyy myöntää, etten ihan osaa hahmottaa, minkälaista pakistoa Marjamäki on kaavailemassa. Onko hän tosissaan jättämässä Hietasen rannalle joukkueesta? Eikö Kivistö kuulu edes kandidaatteihin? Onko Kukkosen paikka kapteenina sementoitu, vaikka pelillinen taso on hiipunut melkopuoleisesti?

  Jos Hietasen poissaolo ihmetyttää, niin lähes yhtä suuri yllätys on se, että Osala ei ole ollut valittujen pelaajien listalla. Minun silmissäni hän olisi ihan ensimmäisiä laitujreita, jotka nimeäisin olympiajoukkueeseen.
   
 21. Lainaus:
  Osalaa ja Kivistöä ihmettelen hieman itsekin, etteivät ole mukana. Voisiko Hietasen kohdalla olla se, että on jo niin tuttu pelaaja valmennukselle/joukkueenjohdolle/taustaorganisaatiolle, ettei enempää EHT näyttöjä tarvitse antaa, vaan on olympiakoneessa jo varmasti?
   
 22. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tuohon peilattuna sama koskisi varmaan myös Lepistöä.
   
 23. Ralph Jäsen

  "Moskovan Dynamossa pelaava Hietanen oli Suomen paras Euroopassa pelaava puolustaja." Kuka se on tätä nykyä?
   
 24. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Vaikka olen fanaattinen jessevirtasrummuttaja, niin ihmettelen kyllä todella jos Hietanen ei kisajoukkueeseen mahdu. Vähän saman tyyliset pelaajat, ja Hietanen on right. Mutta kaiken järjen mukaan Hietanen on joukkueessa. Voi olla että itsekin sen tietää, mutta ei voi tietysti suoraa sanoa, ja Jalonen ei ole tajunnut lukea rivien välistä ja yrittää kohuotsikoita.