Suomen on anottava viipymättä NATO:n jäsenyyttä. Lisäksi omaa puolustusta on vahvistettava merkittävästi. Ukrainan sota ja aiemmat sodat näyttävät, kuinka iso merkitys ohjustentorjunnalla on ja Suomessa ei ole tällä hetkellä riittävää kykyä torjua Venäjän ohjuksia. Vielä suurempi puute on kuitenkin se, että emme ole puolustusliiton jäseniä.
Venäjä on tosissaan. Se ei salli naapuriensa kehittymistä demokratioiksi tai demokratioita ympärillään. Ne ovat uhka Putininin hallinnolle ja kuten kirjoitat, Suomikaan ei antanut Venäjän haluamia turvatakuita. Uhka Venäjän hyökkäykselle on kasvanut ja sen aika voi tulla parissa vuodessa. Jos valtionjohto ei nyt toimi, Suomi siirtyy välitilaan odottamaan Venäjän uhkavaatimuksia ja vastaamaan niihin alistuen.
On olemassa kaksi ääripäätä valtiojohdon toimien ymmärtämiseen ja siinä välissä tietenkin muita tapoja ymmärtämiseen.Jos Suomi joutuu sotaan, emmekä ole saaneet aikaiseksi liittyä Natoon, menkööt tästä päätöksestä vastuussa olevat puolustamaan rajaa.
Demarien suhteen on huoleen syytäkin. Heiltä ovat äänessä puolustusliittoa vastustavat syvän päädyn synkimmät voimat eikä yksikään demari torju näitä puheita.Hyvin samanlaiset ajatukset asiasta. Suomi on ollut monen muun Euroopan ajan tavoin hämmästyttävänkin sinisilmäinen Venäjän suhteen, mutta nyt sen on viimeistään loputtava ja Natojäsenyyttä on haettava mahdollisimman pian, ja tosiaan omaa puolustusta (varsinkin ilmatorjuntaa) on lisättävä viipymättä.
Jotenkin muuten selkäpiitä kylmää ajatuskin, että tänään kun asiasta keskustellaan Euroopan johtajien kesken, niin meiltä keskustelussa on Sanna Marin.
Demareiden linja vaikuttaa olevan se, että jäsenyys ei ole tarpeen koska hoidetaan puolustus itse, ja rauhaa rakentava linja on kestävä tie. Tekisi mieli kehottaa kysyä Ukrainalta, että miten kestävä se tie oikeasti on.Hyi vittu mikä lausunto Gustafssonilta. Onko tuo demareiden linja?
Joo, Ruotsin valtakunnankansleri Axel Oxenstiernan kerrotaan sanoneen osaamistaan epäilleelle pojalleen, joka oli lähdössä edustamaan maataan neuvotteluihin 30-vuotisen sodan lopussa, että "poikani, tietäisitpä kuinka vähällä järjellä tätä maailmaa johdetaan". Kieltämättä tuli mieleeni eilen taas ja on tullut usein tässä kuluneen kymmenen vuoden aikana.Aamulehti on haastatellut pirkanmaalaisia kansanedustajia, ja yksi kysymys koskee Naton jäsenyyden hakemista. Vasemmalla ja keskellä ei edes tässä tilanteessa löydetä mitään syytä hakea jäsenyyttä, ja siitä tulee mieleen se sanonta, joka ainakin joskus oli @sampio n allekirjoituksena, eli tietäisimmepä miten vähällä järjellä tätä maailmaa johdetaan.
Vissii nukkuu paremmin jos Putinin koneet lentelee taivaalla? On tämä kyllä touhua saatana.Aamulehti on haastatellut pirkanmaalaisia kansanedustajia, ja yksi kysymys koskee Naton jäsenyyden hakemista. Vasemmalla ja keskellä ei edes tässä tilanteessa löydetä mitään syytä hakea jäsenyyttä, ja siitä tulee mieleen se sanonta, joka ainakin joskus oli @sampio n allekirjoituksena, eli tietäisimmepä miten vähällä järjellä tätä maailmaa johdetaan. Gustafssonin lausuma, jonka mukaan hän nukkuu yönsä paremmin kun Naton koneet eivät lennä öisin Tampereen taivaalla tuntui erityisen irvokkaalta lukea, kun samaan aikaan Zelesnyi puhui televisiossa ukrainalaisille siitä, ettei kukaan ole tulossa heidän avukseen taisteluihin.
Hulluuskin voidaan ymmärtää monella tavalla. Putinilla voi olla erittäin selkeä suunnitelma ja tavoite, mutta tämä tavoite on itsessään pähkähullu. Kuten imperiumin rajojen palauttaminen, olipa se Neuvostoliiton tai keisarikunnan.Omaan korvaan särähtää aina nämä hullu -puheet. Samaa populismia harrastetaan aina ja kaikkia vihollisjohtajia ja sodat hävinneitä vastaan. Putin, Stalin, Hitler, Napoleon tai Kim Jong-un eivät ole hulluja. Valtion johtaminen ei hullulta onnistuisi. Putin on johdonmukaisesti toteuttanut suunnitelmaansa jo vuosia. Ja ainakin tähän asti, asiat ovat jokaista ykstityiskohtaa myöten myös suunnitelman mukaisesti edenneet, eikä Lännessä vieläkään tiedetä mikä Putinin lopullinen suunnitelma on. Tällaisessa toiminnassa ei ole hulluuden häivääkään. Meidän pitää siis keskittyä yksinomaan siihen, miten suojataan oma turvallisuus, se on ainoa asia mihin voimme vaikuttaa. Ja ainoa vaihtoehto Venäjää vastaan on liittyminen Natoon. Yksin tai EU:n sympatiapisteillä vahvistettuna, meillä ei ole mitään sotilaallisia edellytyksiä pärjätä Venäjää vastaan. Niin kauan kun sitä tosiasiaa ei myönnetä, itsenäisyytemme on uhattuna. Ja siinä Pekka Haavisto on väärässä ettei tällaisessa tilanteessa kannata tehdä nopeita muutoksia. Asia on päinvastoin, ne selviytyvät jotka pystyvät reagoimaan asioihin nopeasti. Tilanteen tunnistaminen ei riitä vielä mihinkään.
Nato kutsui Suomen hätäkokoukseen – Tutkija: ”Signaali”
Tänään pidettävään ylimääräiseen huippukokoukseen osallistuu Suomesta tasavallan presidentti Sauli Niinistö.www.uusisuomi.fi
"
Presidentti Putinin uhkaava retoriikka ja Venäjän aggressiiviset toimet ovat tietysti syy siihen, miksi sanomme, että joudumme nyt kohtaamaan turvallisuudessa uuden normaalin”, Stoltenberg sanoi torstaina tiedotustilaisuudessaan.
Häneltä kysyttiin, olisiko Suomen liittyminen Natoon realistista kriisin keskellä. Stoltenberg korosti vastauksessaan, että Suomi ja Ruotsi ovat hyvin läheisiä kumppaneita Natolle. Stoltenbergin mukaan Suomen ja Ruotsin viesti on ollut hyvin selvä: vaikka maat eivät hae jäsenyyttä nyt, he ovat vahvasti sitä mieltä, että Naton ei pidä allekirjoittaa Venäjän kanssa mitään sopimuksia Naton laajenemisen pysäyttämisestä."
Joop. Poistukaa, täällä ei ole mitään nähtävää.
"Suomi on Naton läheinen kumppani, joka ylläpitää mahdollisuutta hakea Naton jäsenyyttä..."Tuossa samassa tiedotustilaisuudessa Stoltenberg sanoi, ettei Nato ole lähettänyt joukkoja Ukrainaan, eikä edes suunnittele niiden lähettämistä, koska Ukraina ei ole Naton jäsen.
Mitä Suomi haluaa? Haluammeko kuulua liittoon, joka nostaa kynnystä hyökätä kimppuumme todella paljon ja jolta saa sotilaallista apua puolustautumiseen, vai haluammeko pitää kynnyksen hyökätä matalalla ja apujoukkojen sijaan rutkasti tsemppiviestejä somessa?
Paitsi että todellisuus on se, että asiat ovat sujuneet täysin Putinin suunnitelmien mukaan. Ainakin tähän asti.Mutta silti niihin sisältyy valtavia riskejä ja itse tavoite saattaa olla täysin todellisuudentajun vastainen.
Aamulehti on haastatellut pirkanmaalaisia kansanedustajia, ja yksi kysymys koskee Naton jäsenyyden hakemista. Vasemmalla ja keskellä ei edes tässä tilanteessa löydetä mitään syytä hakea jäsenyyttä, ja siitä tulee mieleen se sanonta, joka ainakin joskus oli @sampio n allekirjoituksena, eli tietäisimmepä miten vähällä järjellä tätä maailmaa johdetaan. Gustafssonin lausuma, jonka mukaan hän nukkuu yönsä paremmin kun Naton koneet eivät lennä öisin Tampereen taivaalla tuntui erityisen irvokkaalta lukea, kun samaan aikaan Zelesnyi puhui televisiossa ukrainalaisille siitä, ettei kukaan ole tulossa heidän avukseen taisteluihin.
Se olisi tosiaan hyvä kysymys esitettäväksi, että jos kerran Venäjän provosoimaton ja oikeudeton laajamittainen hyökkäys naapurivaltiota kohtaan ei ole sellainen turvallisuustilanteen muutos, joka antaisi syyn jättää hakemus, niin mikä sitten olisi."Suomi on Naton läheinen kumppani, joka ylläpitää mahdollisuutta hakea Naton jäsenyyttä..."
Tätä vastausta saamme kuulla tänä vuonna satoja kertoja valtionjohdolta.
Älä nyt. Sanoihan Saarikko aamulla ihan televisiossa että pitää keskustella. Mutta. Nyt. On. Kriisi. Ja. Silloin. Ei. Pidä. Tehdä. Päätöksiä.Miksei toimittaja voisi kysyä joltain kiljuselta tai saarikolta, onko kielteinen tai jarrutteleva kantanne Natoon pelkkää poliittista pelkuruutta oman tai puoleen kannatuksen putoamisen pelossa koska tiedätte äänestäjienne olevan tyhmiä, vai oletteko myös itse henkilökohtaisesti noin saatanan tyhmä?