Suomen Presidentinvaalit 2012

  • 591 985
  • 4 075

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Lisäksi hyvin moni mummi ja ukki on saanut lapsenlapsiltaan soittoja ja tekstareita, nyt äänestetään suvaitsevaisen ja tasa-arvoisen Suomen puolesta.

Tämä on erittäin mielenkiintoista, kun on väitetetty vain Niinistön kannattajien ja Haaviston vastustajien pitävän homokysymystä esillä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Oma veikkaukseni tähän on Mannerheimin väitetty luonne, joka oman käsitykseni mukaan lähentelee nykypäivinä metroseksuaalisuutena tunnettua käyttäytymismallia.

Lisäksi (ei tietysti toimi Marskiin, koska hänen olemisensa korsussa rintamalla oli ns. vähäinen) on tutkittu suhteellisen paljon sitä, että rintamalla oli "aivan tavallisilla heteromiehillä" paljon homoseksuaalisia kokemuksia, aika luonnollisista syistä. Nämä vahvistavat kuvaa myös sota-ajan ylimmän johdon osalta, semminkin kun Marski oli melko dandy.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sauli kisan toki ilmeisesti vie ja tuntuu itsekin ajattelevan, että turha nähdä vaivaa, voitan kuitenkin, minulta ei moisella esiintymisellä kylläkään ääntä heltiä.

Tätä minäkin hieman pelkään. Niinistön ulosanti ärsyttää tällä hetkellä aika paljon, taidettu hieman liiaksi runkkailla gallup-tilastojen parissa. Jotenkin todella ylimielisen kuvan Sauli antoi eilenkin. Vastaukset venyivät ja yksinkertaisia vastauksia pyöriteltiin kilometrikaupalla ympäriinsä. Joku viittasi tuohon homoliittokeskusteluun, jaaritteluahan se oli pahimmillaan. Haavisto veti tämän topicin 100-0 linjaamalla Saulin jaarittelun jälkeen lyhyesti, että kirkko päättäköön oman kantansa itse.

Jos Haavisto johonkin kaatuu, niin siihen kiltteyteensä ja asiallisuuteensa. Reilu peli ei taida riittää, paskaa pitäisi saada kaadettua Niinistön niskaan, jotta dramaattisia muutoksia tapahtuisi. Pieni kutina tällä hetkellä kertoo siitä, että Niinistön puolelle olisi kääntymässä suuri osa persuista ja keskustasta. Tässähän se äänestys sitten ratkeaisikin.
 
Eivät olleet ei, mutta harvemmin kai kulissiavioliitossa oleva mies tekaisee kaksi tytärtä, ja harrastaa avioliiton ulkopuolisia suhteita naisten kanssa... sotakentillä nyt yleisesti ollaan miesporukoissa, eikä sitä mielestäni voi käyttää tuossa perusteena.
Ymmärtääkseni Mannerheimin avioliitto Anastasia Arapovan kanssa johtui pitkälti Mannerheimin sen hetkisestä heikosta rahatilanteesta, jota avioituminen varakkaan perijättären kanssa helpotti. Käsittääkseni liitto oli jo ennen päättymistään vuonna 1919 pitkään vain virallinen.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Pimeyden voimat ovat todellakin liikkeellä, mutta niin on valkoinen armeijakin

Viittasin pimeyden voimilla tähän SiksiPekka! -hysteriaan, mutta niin jännästi näitä asioita voi tulkita erilailla. Veikkaisinpa muuten, että sanaparin "valkoinen armeija" käyttöä kenenkään muun kuin Vihreän homoseksuaalin vaalikansaan viitaten katsottaisiin pitkään ja hartaasti.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
En minäkään. Ihmettelen, että miten mies, jolla on historiankirjoitusten mukaan lapsia, yksi avioliitto ja lisäksi avioliiton ulkopuolisia suhteita naisten kanssa voi olla homo. Samaten ihmettelen, miten nainen, jolla on lapsi, joka elää avioliitossa miehen kanssa, ja jolla on todistettavasti useampia suhteita miesten kanssa voi olla lesbo.

Jep, yrjöttävin "Tavja-huhu" on tietysti se, että se seurusteli Erkki Tuomiojan kanssa 70-luvulla. Se on visio, jota en halua nähdä oman pääkoppani "juutuubissa" pyörimässä. Miksi näitä poliitikkojen petihommia pitää tonkia, jos ei löydy mitään laitonta meininkiä keneltäkään. En ymmärrä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Daespoo: Unibetin kerroin Niinistölle (1,01) on tosiaankin samaa luokkaa kuin Nadalilla taannoin Niemis-Jarkkoa vastaan. Ei kai täälläkään kukaan oikeasti epäile lopputulosta?

Päivän paras oli demarien tentti molemmille ehdokkaille ja sen jälkeen julkilausuma: meillä jokainen saa äänestää niinkuin haluaa. Ihanko vittu totta!? Mä luulin, että jokainen suomalainen saa jokatapauksessa äänestää niinkuin haluaa, mutta ilmeisesti demarien pitää kysyä puoluejohdolta näitä asioita. Haastatellut demarit liputtivat Haavistoa ja moni totesi leuka väpättäen: "Meiltä ei tullut mitään kannatusta Niinistölle". Nyt Sauli kampanja seis - 6%:n kannatuksen kerännyt puolue antaa ymmärtää menevänsä Haaviston leiriin! Pelisi on pelattu. Demarit ovat ainutlaatuisia perseaivoja. He onnistuvat ampumaan itseään jalkaan kaksi kertaa peräkkäin. Ensin ottamalla pataan pressavaaleissa ja heti perään suureellisella "kumpaa kannatamme" teatterilla ihmeellisine julkilausumineen. Mitä seuraavaksi? Sari Essayah kutsuu kristillisdemokraatit kasaan ja Pekan & Saulin paikalle ja rupeaa jakamaan teatraalisesti 2,5%:n äänisaalista? Voi Haaviston Pekka -parkaa - nyt demaritkin syleilevät sinua ja se on pomminvarma kuoleman syleily. TV-tentti oli perusdiibadaabaa ja molemmat ehdokkaat pärjäsivät hyvin. Mua miellyttää enemmän Haaviston viestintätyyli: mennään suoraan asiaan ja pyritään konkretiaan. Sauli lähtee muinaisista roomalaisista, mutta saa juttunsa lopulta kasaan. Mulla oli lukioaikana kemianmaikkana Niinistö-klooni, joka ei kyennyt alta 5 minuutin vastaukseen, jos kysyi "Kumpaa on enemmän, happea vai vetyä?" Jos kysyi "Voinko käydä vessassa?", saattoi selvitä 2 minuutin "kyllä" -vastauksella. Lopputulos oli se, että kaveri saikin vetää monologina koko show'n.

Yleisesti ottaenhan tilanne on paradoksaalinen: Niinistö johtaa luokkaa 70/30 kertoimella 1,01 ja suomalaisen julkkiksen, poliitikosta puhumattakaan (muut kuin kokoomuslaiset) on tavattoman vaikea sanoa ääneen: "Äänestän Niinistöä". Silloin saa kollektiivista paheksuntaa. Paljon muodikkaampaa on liputtaa Haaviston puolesta, kuten demarit ja varsinkin rouva Junger. Hänhän on erittäin oppinut ja sivistynyt ihminen, hän kuuluttaa tv-ohjelmia! Kokeilkaa itse, ei se niin helppoa ole, vaan vaatii vuosien työn: "Seuraavaksi kuubalainen dokumentti maanviljelyksestä". Tuleeko kenellekään mieleen keisarin uudet vaatteet? Ehdokas, joka tulee kuittaamaan 60-70% äänistä on median edessä se epämuodikas juntti, jota ei kannata sanoa äänestävänsä, jos haluaa olla in ja pop. What the fuck? Sauli Niinistö = 7 päivää lehti, kukaan ei myönnä lukevansa, mutta helvetinmoinen on levikki. Pekka Haavisto = Nyt-liite, näennäisen iso levikki ja kannatus, mutta kiinnostaa oikeasti noin kolmea ihmistä.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Itse äänestin ensimmäisellä kierroksella ennakkoon Niinistöä. Nyt takki kääntyi, toisella kierroksella Haavisto tai tyhjä.

Peruste: Näin Saulin livenä ja tajusin, että mieshän on tuollainen Schollin kokoinen rääpäle. Naurettava ajatus, että maailmalla Suomea edustaisi tuollainen Putinin ja Sarkozyn kopio.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Arvioni 1. kierroksella äänestäneiltä persuilta*: 50% Niinistö, 25% Haavisto ja 25% jättää äänestämättä. Mikäli viimeisin luku on pienempi, hyötyy siitä Niinistö suhteessa vielä enemmän.

*=tässä vähän enemmän mukana kuin pelkkä Soinin kannatus.

Soini sai 9.5, kun jaossa on 18-20% persuhenkisiä ääniä. Se on tosiaan enemmän kuin "vähän". Tyhjää tosin varmasti moni äänestää, kuten veikkaat.

Mielenkiintoista, mutta ei yllättävää oli eilen uutisissa kantansa julkistaneiden kodittomien kansanedustajien ääni kakkoskierroksella. Siis niiden, joiden ykkösehdokas on jo tippunut skabasta:

Niinistölle julkista tukea Kepusta, Persuista, Kristillisistä ja Ruotsalaisista. Ei mistään muualta.

Vastaavasti Haavistolle julkista tukea vain Vasemmistoliitosta, Demareista ja yksi ääni Persuista. Ei mistään muualta.

Eilen Ylen pääuutislähetyksessä Jussi Halla-ahoa haastateltiin kyseista asiaa käsittelevän insertin kohdalla. Hallis toisti siinä itsestäänselvyydet, eli Haaviston arvomaailma on Niinistöä kauempana persuista. Ilmeisesti YLE toivoo, että Halla-ahon julkinen tuki olisi Niinistölle jotenkin haitallista, mutta Niinistön virallisilla sivuilla Halla-ahon ja muiden asiansa julki tuoneiden persujen kanta on virallisten tukijoiden joukossa.

---

Eilinen Ylen tentti oli odotettua hymistelyä. Haavisto mukavampi ja alussa selväsanaisempi, mutta Niinistö oli loppua kohden särmikkäämpi ja enemmän uskottavan johtajan oloinen ihminen. Btw, kun toimittaja muistutti, että useat länsimaat halusi Haaviston pois YK:n neuvottelijan tehtävistä, niin Pekka ovelasti käänsi sen "paha Amerikka halusi pois" -argumentiksi, tietäen suomalaisten jenkkivastaisuuden. Pelimies tämä Peksi.

50/50 objektiivisen arvion mukaan, kumpikaan tuskin sai hirväesti päitä kääntymään, vaan lähinnä poteroita hieman syvemmäksi.
 

scholl

Jäsen
Haavisto ollut töissä Demari-lehdessä ja kaikenmaailman tarjafilatovit tukevat häntä. Eiköhän Haavisto ilmiö ala hyytyä, kun tulee tuollaisia juttuja esille.

Olin läsnä kun Ultra Bra konsertoi Tarja Halosen puolesta toisen kierroksen alla vuonna 2000. Kun katsoi täpötäyttä Tavastiaa silloin niin ensimmäisen kerran tuli tunne että Halonen voisi Ahon voittaa. Niin sitten kävikin.

Olet siis jo kärähtänyt aiemmissa vaaleissa.

Tätä minäkin hieman pelkään. Niinistön ulosanti ärsyttää tällä hetkellä aika paljon, taidettu hieman liiaksi runkkailla gallup-tilastojen parissa. Jotenkin todella ylimielisen kuvan Sauli antoi eilenkin. Vastaukset venyivät ja yksinkertaisia vastauksia pyöriteltiin kilometrikaupalla ympäriinsä. Joku viittasi tuohon homoliittokeskusteluun, jaaritteluahan se oli pahimmillaan. Haavisto veti tämän topicin 100-0 linjaamalla Saulin jaarittelun jälkeen lyhyesti, että kirkko päättäköön oman kantansa itse.

Tuossa tulee se juristin koulutus esille. Niinistö tarttuu termeihin kuten juristit tekevät.

Jos Haavisto johonkin kaatuu, niin siihen kiltteyteensä ja asiallisuuteensa. Reilu peli ei taida riittää, paskaa pitäisi saada kaadettua Niinistön niskaan, jotta dramaattisia muutoksia tapahtuisi. Pieni kutina tällä hetkellä kertoo siitä, että Niinistön puolelle olisi kääntymässä suuri osa persuista ja keskustasta. Tässähän se äänestys sitten ratkeaisikin.

Haavisto kaatuu siihen, että hänellä on niin vähän omia kannattajia. Jos ero ensimmäisellä kierroksella oli koko Haaviston kannatuksen verran niin sehän kertoo aivan valtavasta erosta ja sen perusteella voisi mainita 100 syytä, mihin Haavisto kaatuu. Niitä on nimittäin aika monta syytä, minkä vuoksi noin suuri joukko on äänestänyt ensimmäisellä kierroksella Niinistöä.
 
Päivän paras oli demarien tentti molemmille ehdokkaille ja sen jälkeen julkilausuma: meillä jokainen saa äänestää niinkuin haluaa. Ihanko vittu totta!?

Urpilainen vielä totesi, että puolue "antaa vapauden" äänestää oman mielensä mukaan. Heh heh... Jutta "Armelias" Urpilainen.

Demarit vaan yritti pönkittää omaa egoaan tällä kuulemistilaisuudella. Valitettavasti ehdokkaat lähtivät leikkiin mukaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ensimmäisessä IS:n tilaamassa gallupissa Niinistö johti 65-35. Jos Haavisto ei nouse jo nyt tämän viikonlopun aikana julkaistavissa gallupeissa yli 40%:n, mielellään lähelle 45 prosenttia, niin Sauli valitaan presidentiksi. Se on ihan ok minulle, koska uskon, että Niinistö ja Haavisto kykenevät presidentin tehtävän hoitamaan kunnialla, kun heistä toinen valitaan 5.2.2012 presidentiksi. Oma tilanne on helppo, kun vastakkain on ne kaksi, joita toivoin toiselle kierrokselle ja en ole edes vielä päättänyt kumpi saa ääneni. Realiteetti vaaleissa lienee se, että vaikka Haavisto nousisi Helsingissä ohi Niinistön esim. 20000 äänellä, niin kaikki muut maan alueet haluavat todennäköisesti Niinistön presidentiksi ja se riittänee helppoon voittoon Niinistölle. Eilinen keskustelu meni edelleen niin, ettei Niinistön tarvinnut tehdä muuta kuin juristimaisesti jaaritella niitä näitä ja Pekka hoitaa keskustelut niin sisäsiististi, että ihan haukotutti, jo 10 minuuttia ennen ohjelman loppua. Ei tuolla eilisellä keskustelutyylillä Haavisto saa käännettä aikaan koko kansan silmissä ollenkaan.

Näin näen asian nyt, ehkä muutan taas mieltäni, jos tulee uutta faktaa esiin.
 

scholl

Jäsen
niin Pekka ovelasti käänsi sen "paha Amerikka halusi pois" -argumentiksi, tietäen suomalaisten jenkkivastaisuuden. Pelimies tämä Peksi.

50/50 objektiivisen arvion mukaan, kumpikaan tuskin sai hirväesti päitä kääntymään, vaan lähinnä poteroita hieman syvemmäksi.

Tuo Amerikka-case varsinkin Iranin kohdalla oli ainoa, jossa ehdokkailla oli selkeä eroavainen näkemys. Minua ärsytti se, kun toimittajat sanoivat, että ohjelma-aika loppuu, vaikka käsittely oli vielä kesken. Olisivat jättäneet sen hemmetin Afganistanin käsittelemättä. Mitä väliä jollain Afganistanilla nyt on, Iran on uusi mahdollinen uhka ja kannat siihen kiinnostavat eri tavalla kuin joku 10 vuotta jatkunut savotta Afganistanissa.

Jos Haavisto on tosiaan sitä mieltä, että se ratkaisee, kuka vie asian YK:n turvaneuvostoon niin olen erittäin huolissani siitä, että hän ehdolla. Tulee Tuomioja tai Halonen kaikessa vastenmielisyydessään mieleen.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Jos Haavisto on tosiaan sitä mieltä, että se ratkaisee, kuka vie asian YK:n turvaneuvostoon niin olen erittäin huolissani siitä, että hän ehdolla. Tulee Tuomioja tai Halonen kaikessa vastenmielisyydessään mieleen.

Kun lukee vaikkapa sen tässäkin ketjussa esillä olleen "Iltasanomien 20 kysymystä, mistä ehdokkaat eroavat toisistaan", niin homma on minusta selvä: Haavisto on arvoiltaan Halonen II (sillä erolla, että on henkilönä huomattavasti edustavampi ja fiksumpi), kun taas Niinistö on enemmän normaalien ihmisten asialla.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
... What the fuck? ...

Tässähän nämä vaalit pähkinänkuoressa!

Demarit yrittivät vielä viimeisillään saada jotain aikaiseksi - ja tulihan sieltä vielä yksi aivopieru: meillä jokainen saa äänestää niin kuin haluaa - WAU!!!

Junkkerikin huuteli lähtevänsä vasta siinä vaiheessa, kun portsari oli jo heijannut kolmannen ja viimeisen kerran häntä niska-perse-otteella puoluetoimiston ovelta ulos (copyright Jari Tervo) ja vain hölmöimmät pitävät lähtöä jotenkin arvostettavana eleenä - sanojensa mittainen mies...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Junkkerikin huuteli lähtevänsä vasta siinä vaiheessa, kun portsari oli jo heijannut kolmannen ja viimeisen kerran häntä niska-perse-otteella puoluetoimiston ovelta ulos (copyright Jari Tervo) ja vain hölmöimmät pitävät lähtöä jotenkin arvostettavana eleenä - sanojensa mittainen mies...

Ja demarit eivät olisi demareita, ellei Lipponen kuitenkin olisi kiitospuheessaan todennut, että "ei Mikaelilla ole mitään syytä lähteä". Nyt Pave varmaan suuttuu, kun tässäkin mentiin vastoin hänen tahtoaan. Taustalla Tommi Läntinen vetää Via Dolorosaa - ziisus mitä jengiä!
 

scholl

Jäsen
Ehdokas, joka tulee kuittaamaan 60-70% äänistä on median edessä se epämuodikas juntti, jota ei kannata sanoa äänestävänsä, jos haluaa olla in ja pop. What the fuck? Sauli Niinistö = 7 päivää lehti, kukaan ei myönnä lukevansa, mutta helvetinmoinen on levikki. Pekka Haavisto = Nyt-liite, näennäisen iso levikki ja kannatus, mutta kiinnostaa oikeasti noin kolmea ihmistä.

Se johtuu tästä yleisestä ilmapiiristä. He, jotka tienaavat ja maksavat veroja, ovat roistoja. Eikä se ole pelkästään Suomessa. Olin pari kolme viikkoa sitten illallisella, jossa oli yksi hampurilainen huolitsija ja hän sanoi, että siellä se on demarihallitusten aikana tullut vähän samanlainen ilmapiiri 2000-luvun aikana. Hän maksaa korkeata veroprosenttia, lisäksi hemmetisti kiinteistöveroa ympäri Saksaa, Toscanaan ja Tessinin kantonissakin talviasunnostaan kai jotain. Siihen tulee päälle vielä Montin määräämä uusi vero laiturissaolevalle veneelle, minkä hän joutuu Italiassa maksamaan. Eli hän maksaa oikeasti helvetisti veroja, mutta yleinen kansan mielipide on häntä vastaan. Valtio saa silti hukattua rahat johonkin turhuuksiin ja budjeteista tulee alijäämäisiä.

Jos tämä tällainen vastakkainasettelu lisääntyy, eikä tuollaisia veronmaksajia kunnioiteta niin eiköhän tilanne muutu sellaiseksi, että veronmaksuhalu vähenee koko ajan. Silloin haavistolaiset ja kumppanit ovat ihmeissään, kun hyvinvointivaltiota aletaan purkamaan urakalla. Joudutaanhan sitä muutenkin purkamaan jatkossa, kun väestö ikääntyy ja sairastuu sekä elää entistä vanhemmiksi, mutta tuo trendi voi olla hyvinkin kiihtyvä, kun osa kansasta alkaa elämään omavaraisina toisin sanoen eivät käytä yhteiskunnan palveluita juurikaan, mutta toisaalta eivät maksa verojakaan yhtä innokkaasti kuin ennen tai muuttavat ehkä sellaiseen maahan, missä ilmapiiri on parempi ja joss verot ovat alhaisemmat. Saksassahan tosiaan ilmapiiri on kuitenkin Suomea parempi, joten huolestuttavaa, jos tuo haihattelu on levinnyt sinne saakka. Siinä mielessä vasurit ja vihreät ovat vaarallista porukkaa.
 

scholl

Jäsen
Kun lukee vaikkapa sen tässäkin ketjussa esillä olleen "Iltasanomien 20 kysymystä, mistä ehdokkaat eroavat toisistaan", niin homma on minusta selvä: Haavisto on arvoiltaan Halonen II (sillä erolla, että on henkilönä huomattavasti edustavampi ja fiksumpi), kun taas Niinistö on enemmän normaalien ihmisten asialla.

Aivan totta. Luin ne vastaukset muutama päivä sitten ja huolestuin. Haavisto ei niiden perusteella elä ollenkaan tosielämässä, vaan jonkinlaisessa kuplassa.

Ja demarit eivät olisi demareita, ellei Lipponen kuitenkin olisi kiitospuheessaan todennut, että "ei Mikaelilla ole mitään syytä lähteä". Nyt Pave varmaan suuttuu, kun tässäkin mentiin vastoin hänen tahtoaan. Taustalla Tommi Läntinen vetää Via Dolorosaa - ziisus mitä jengiä!

Onneksi Martti Ahtisaaren Rakastan Elämää vuodelta 1994 ei päätetty näyttää mistään Ylen elävästä arkistosta. Ihmettelen kyllä hieman, miksi SDP:n ehdokkaat käyttävät pukua, kun Työväentalolla kaikilla asiakkailla on villapaidat.

Jos asian veisi Kiina ja Haavisto olisi edelleen tuota mieltä, niin olisitko huolissasi?

Olen huolissani siitä, että Kiina on siellä jäsenenä Saksan sijaan. Ihan haistapaska kommunistivaltio, jolle pitäisi laittaa kova kovaa vastaan, eikä tehdään mitään bisnestä heidän kanssaan. En kertakaikkiaan ymmärrä, miksi meidän pitää ostaa mitään Made in China tuotteita, jotka pönkittävät sitä sairasta kansantaloutta. Mutta se on varmaa, että turvallisuusneuvostoon he tuskin vievät mitään, sillä he ovat ihan sooloilijoita.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olen huolissani siitä, että Kiina on siellä jäsenenä Saksan sijaan. Ihan haistapaska kommunistivaltio, jolle pitäisi laittaa kova kovaa vastaan, eikä tehdään mitään bisnestä heidän kanssaan.
Olen samaa mieltä kiinalaisten tuotteiden ostamisen suhteen. Pyrin ostamaan lähituotteita.

Sen sijaan turvallisuusneuvostokysymys on sinulle nähtävästi puolueellisuusasia. Minä toivon Suomen presidentin pyrkivän mahdollisimman pitkälle vietyyn neutraaliuteen. Sopii Suomen asemaan idän ja lännen välisenä rajamaana. Suomella on tuosta hyviä kokemuksia ja hyviä tuloksia, kuten vuoden 1975 Etyk.

Saksa on aloittanut kaksi maailmansotaa. Ihan perusteltua, että sille ei ole paikkaa pysyvänä jäsenenä turvallisuusneuvostossa. Alkaa näyttää myös siltä, että Saksojen yhdistyminen oli virhe.

Lisätään vielä se, että Haaviston vastaukselle on mielestäni hyvä perustelu. Yhdysvallat keksi tekosyyn hyökkäykselle Irakiin. Yhdysvaltalaiset metodit on hyvä pitää muistissa.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Yhdysvallat keksi tekosyyn hyökkäykselle Irakiin. Yhdysvaltalaiset metodit on hyvä pitää muistissa.

Vieläkin naurattaa Colin Powell:n YK:lle pitämä show, missä hän kertoi "sateliittikuvista" ja näytti kuvia näistä junavaunuista/rekkakonteista missä näitä WMD:tä tehtiin...

Tässä vielä muistutuksena tämän sadun parhaat palat - "Dead Wrong: Colin Powell's UN Speech (CNN)": http://www.youtube.com/watch?v=IYBA9JD5oW4

Kaikki tämä "tiedustelumateriaali" koodinimi "Curve ball:lta"....

EDIT: Tässä vielä loppukanteettina Bushin "UPS, ei siellä ollut mitään"-pätkä: http://www.youtube.com/watch?v=soohikNdbWs&feature=related
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Saksa on aloittanut kaksi maailmansotaa. Ihan perusteltua, että sille ei ole paikkaa pysyvänä jäsenenä turvallisuusneuvostossa. Alkaa näyttää myös siltä, että Saksojen yhdistyminen oli virhe.

Ot, mutta ensimmäisessä maailmansodassa ei ollut varsinaista aloittajaa, vaan kaikki suurvallat valmistautui sotaan ja tarvittiin lähinnä vain joku tekosyy pitkään jatkuneen mobilisoinnin kuumaksi muuttamiseksi. 1. maailmansota oli järjettömin sota ikinä, ilman ideologista panosta.

Jos Saksa olisi voittanut 1. maailmanosdan (kuten olisi saanut käydä), niin kommunismi ja natsismi eivät olisi ikinä saaneet niin suurta jalansijaa Euroopassa ja sen seurauksena esim. nykyinen kolmannen maailman kansainvaellus eli haittamaahanmuutto ei olisi samanlainen vitsaus kuin nyt. Natsit ja kommunismit ilmiöinä voimistivat vastareaktioina kaikenlaisia vastenmielisiä ylilyönti-trendejä (Feminismi, internationalismi, sosialismi, biologian vastustus, korporaritistinen NWO/Bildeberg -kehitys jne.) mitkä syövyttävät varsinkin eurooppalaisperäisiä kansakuntia ympäri maailman.
 
Jos Saksa olisi voittanut 1. maailmanosdan (kuten olisi saanut käydä), niin kommunismi ja natsismi eivät olisi ikinä saaneet niin suurta jalansijaa Euroopassa ja sen seurauksena esim. nykyinen kolmannen maailman kansainvaellus eli haittamaahanmuutto ei olisi samanlainen vitsaus kuin nyt...
Jos Saksa olisi voittanut, niin elettäisiinkö täällä edelleen keisarillisessa yksinvaltiudessa? Jos ei, niin demokratiakehitys olisi joka tapauksessa viivästynyt. Suomen historiakin olisi tyystin toisenlainen, jos Saksa olisi sodan tuolloin voittanut. Natsien nousun taustalla oli häpeällinen rauha, mutta myös riittävän ulkopuolisen kontrollin puuttuminen. Ympärysvallat oppivat sitten kantapään kautta, että saksalaisia tarvii kontrolloida, jos ei halua olla kerran kolmessakymmenessä vuodessa läpsimässä niitä turpaan. Maailmassa ei ole tarkkailuluokkaa, johon Saksan voisi sysätä.

Päätän OT:n osaltani tähän ja tyydyn toteamaan, että mielestäni Haaviston maltillisempi asenne ja kokonaiskuvan parempi hallinta veivät pisteet hänelle turvallisuusneuvostokysymyksessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös