Suomen presidentinvaali 2024

  • 648 075
  • 6 695

Klokoski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Finnish Defence Forces, Ukraine
Ei tule Stubb missään nimessä viemään millään 65-35 lukemilla.

Li:n ja Jutan äänet menevät liki 1:1 Haavistolle, vassarit todennäköisesti löytävät tiensä uurnille myös toisella kierroksella.

Stubb kairaa Essayahin, Aaltolan ja Hjalliksen äänet, näistä osa jää nukkumaan.

Halliksen äänistä suurin osa menee Stubbille, mutta suuri osa jää kakkoskierroksella himaan nukkumaan.

Rehnin äänipotti tulee ratkaisemaan pelin.

Jos Stubb ei vedä mitään isompia stipluja tenteissä, vie 55-45 voiton kotiin.

Jos Haavisto kyykyttää tenteissä Alexia, kisa tulee olemaan vielä tuota tiukempi.
Perussuomalaisten äänistä uskallan suurimman osan tippuvan Stubbin lapaan.
Se on iso potti se.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Teinpä Facebook-fiidiltäni mielenkiintoisen havainnon, kun eräs vasemmistolaistuttavani ilmoitti presidenttivaalien neljän kärkenä olevan neljä miespuolista yli 50v "oikean laidan" edustajaa. Aikoo jättää toisella kierroksella äänestämättä. Onko tämä yleisempikin kokemus vasemmistossa, että Pekka on oikeaa laitaa?
 

Jeffrey

Jäsen
Haavisto on ehdokas, jonka sukupuolinen suuntautuminen johtaa siihen, että etenkin moni "maaseudun konservatiivi" äänestää aivan kaikissa tapauksissa hänen vastaehdokastaan - ihan riippumatta siitä, onko se Paavo Arhinmäki, Hjallis Harkimo, joku telaketjufeministi, Jussi Halla-aho tai Alexander Stubb.

Seksuaalisuus, mutta myös tietty liberalismi ja esimerkiksi Nato kanta on sellaisia, että uskon vasemmistosta löytyvän varsin monia jotka eivät hänen puolestaan uurnille lähde. Tästä mielestäni kertoo myös Vasemmistoliiton ja SDP:n yhteisäänimäärä 9,5%. Uskon, että sieltä on jo valtaosa liikkumisvalmiudessa olevista jo liikkuneet. Myös eduskunnan äänestyksissä nähty, että nämä kysymykset olleet heille hyvin hankalia.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Epäasiallinen viestikokonaisuus on huomioitu viikon pelikiellon arvoisesti.
Henkilövaalithan nämä on, Haavisto on paljon miellyttävämpi joten äänestän haavistoa.

T. Halla-ahon äänestäjä
Henkilövaalit ja puolisokin huomioiden, niin en pysty naistenhakkaajaa äänestämään. Ei pysty.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Persututtava oli jo löytänyt salaliiton, jolla Halliksen kampanja kampattiin: vaikka äänestysprosentti oli 74,9%, hän oli laskenut ehdokkaiden saaneen yhteensä jopa 100% äänistä! Siis mistä ne 25,1% yhtäkkiä ilmestyivät??
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Halliksen äänistä suurin osa menee Stubbille, mutta suuri osa jää kakkoskierroksella himaan nukkumaan.
No oikeastaan tässä sanot sen oleellisen: Halla-Aho sai yli 600 000 ääntä, jotka nyt jäävät jäljelle. Tuon porukan tietäen ainakin 50% äänestää heittämällä ihan vain homoseksuaalia vastaan (ja tuosta porukasta äänestämättä jättää hatusta heitettynä varmaan sellainen 100 000 - 150 000, eli ne jotka eivät halua vain mennä äänestämään homoa vastaan). Oikeastaan tuo jo ratkaisee pelin, koska kuten sanoit Stubb saanee varmuudella aivan valtaosan kolmen viimeiseksi jääneen noin 120 000 äänestä, ja hän aloittaa noin 45 000 äänen etumatkalla. Rehnin äänet taas kallistunevat nekin jonkin verran Stubbin puolelle..

Sanotaan, että toinen kierros menee 60-40 Stubbille
 

drownikufecin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Perussuomalaisten äänistä uskallan suurimman osan tippuvan Stubbin lapaan.
Se on iso potti se.
Kyllä näin, mutta ne Jussia äänestäneet pitää saada äänestämään toisella kierroksella. Jos esim kolmasosa jättää väliin niin sillä on iso merkitys.

Stubbilla ei mitään hätää jos äänestys% sama ja ei sekoile tenteissä. Tähän asti vetänyt hyvin mutta tenttien luonne muuttuu kun runkosarja on pelattu.
 

Klokoski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Finnish Defence Forces, Ukraine
Veikkaan äänestysaktiivisuuden jäävän persuäänestäjillä toisella kierroksella melko matalaksi, kun pitää kahdesta liberaalista globalistista valita.
Äänestysprosentti varmasti laskee persujen äänestäjillä. Suurin osa persuista on kuitenkin melko konservatiivisiä ja eivät missään nimessä halua nähdä Pekkaa presidenttinä. Se toimii aika monelle bensana käydä äänestämässä.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Onko kerrottu vielä tärkeintä tietoa, että äänestettiinkö nyt pensan hinnan korottajat ulos toiselta kierrokselta? Perkele.

Neutraali tulos. Tämän kanssa on helppo elää, vaikka odotetusti oma hevonen ulos jäikin. Kyllä toisella kierroksellakin pystyy äänestämään. Mutta vielä pitää miettiä vaihtoehtoja.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Äänestysprosentti varmasti laskee persujen äänestäjillä. Suurin osa persuista on kuitenkin melko konservatiivisiä ja eivät missään nimessä halua nähdä Pekkaa presidenttinä. Se toimii aika monelle bensana käydä äänestämässä.

Juuri näin.
Tämä toiminee myös keskustan kannattajissa. Eli käydään äänestämässä Pekkaa vastaan, kun on seksuaalisen suuntautumisen takia väärä mies tehtävään.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ohessa Hesarin Teemu Luukan mielenkiintoinen juttu vaalien toisesta kierroksesta.

Heh. Hauskoja tuolla lopussa nuo vaalikonevastaukset ja -janat. Stubb on enemmän kansallismielinen kuin kansainvälinen, ja molemmat Haavisto ja Stubb ovat muka enemmän maaseudun kuin kaupunkien ehdokkaita.

Tuo Teemu Luukan kirjoitus oli ihan hyvä analyysi mielestäni.
 

Barney

Jäsen
Positiivinen asia näissä vaaleissa on myös se, että nukkuvien puolue ei olisi päässyt 25,1% potillaan toiselle kierrokselle. Edellisissä presidentinvaaleissa oli ylivoimainen kakkonen.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Onko kerrottu vielä tärkeintä tietoa, että äänestettiinkö nyt pensan hinnan korottajat ulos toiselta kierrokselta? Perkele.
Haavistolla ainakin on katumaasturi ja ollut useita Kuplia, joten ehkä hän ei ole se kaikkein räikein pensan hinnan korottaja.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Pientä muisteloa vuodelta 2012. Äänestysprosentti laski 4 prosenttiyksikköä ykkös ja kakkoskierroksen välillä. Luultavasti tälläkin kertaa samoissa pyöritään. Myös hylättyjen äänten määrä kolminkertaistui kakkoskierrokselle. Tässä puhutaan kuitenkin aika pienistä kokonaisäänimääristä.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yhtä kaikki, näinkin lyhyellä analyysillä päätyy toisella kierroksella tuohon tulokseen noin 65-35 Stubbille. Ja äänestysprosentti tuskin tulee olemaan noin korkea kuin tässä ensimmäisellä kierroksella
Stubb vienee melko selvällä erolla kyllä, mutta ei sentään noin selvällä. Johan Haavisto sai nyt ekalla kierroksella yli 25 % kannatuksen, joten pelkät Anderssonin ja Urpilaisen äänet nostavat Haaviston 35 % ehdokkaaksi. Tietenkin Urpilaisen äänestäjistä osa äänestää toisella kierroksella Stubbia, mutta uskon tämän olevan lopulta aika pieni joukko. Stubbihan oli nimittäin gallupien mukaan jo ensimmäisellä kierroksella Urpilaista suositumpi ehdokas demariäänestäjien keskuudessa. Suurin osa demareista äänesti Haavistoa, ja Urpilaista äänestivät vain kaikista uskollisimmat ja punaisimmat demarit. Tämän porukan äänien uskon siirtyvän suurella prosentilla Haaviston taakse. Anderssonin äänet siirtyvät Haavistolle lähes yksi yhteen.

Muiden pudonneiden ehdokkaiden äänistä suurin osa menee Stubbin taakse, mutta kyllä sieltäkin suuresta massasta huomattavan paljon enemmän riittää hajaääniä Haavistolle kuin Urpilaisen ja Anderssonin äänestäjien äänistä Stubbille, eli Haaviston kannatus kyllä nousee tuota 35 % korkeammalle.

Tilannetta voi verrata myös 2012 vaaleihin. Silloin Niinistö voitti Haaviston prosentein 63-37. Toiselta kierrokselta pudonneista ehdokkaista voisi ajatella Väyrysen, Soinin ja Essayahin äänestäjien siirtyneen voittopuolisesti Niinistön taakse ja Lipposen, Arhinmäen sekä Biaudetin äänestäjien taas Haaviston taakse. Kuitenkin Haaviston äänipotti oli toisella kierroksella suurempi kuin ensimmäisen kierroksen Haavisto+Lipponen+Arhinmäki+Biaudet, kun taas Niinistö jäi selvästi pienempään äänimäärään kuin Niinistö+Väyrynen+Soini+Essayah ekalla kierroksella. Osahan tuolloin siirtyi katsomoon myös. Sitä paitsi itse ainakin äänestin tuolloin ekalla kierroksella Haavistoa ja toisella Niinistöä, ihan vain, koska Niinistön tiesi joka tapauksessa pääsevän toiselle kierrokselle, niin oli turha äänestää ykkössuosikkiaan vielä ekalla kierroksella. Annoin Haavistolle ns. tsemppiäänen ja toisaalta myös taktikoin Väyrystä vastaan, kun ekan kierroksen kisa kakkossijasta käytiin Haaviston ja Väyrysen välillä. Eli vaikka vaaliasetelma buustasi Haaviston kannatusta ekalla kierroksella, kuten nytkin, sai Haavisto myös enemmän lisä-ääniä Väyrysen & Soinin äänestäjiltä kuin Niinistö Lipposen & Arhinmäen äänestäjiltä.

Asetelma on nyt hyvin samanlainen, paitsi että Stubb ei ole yhtä suosittu kuin Niinistö oli tuolloin. Eikä ole toisaalta Haavistokaan enää yhtä suosittu kuin oli silloin. Hieman tasaisempi vaali tästä on kuitenkin tulossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös