Mainos

Suomen presidentinvaali 2024

  • 690 716
  • 6 686

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tästähän on vähän näyttöäkin takavuosilta, eli 2011 eduskuntavaaleissa Perussuomalaisten kannatus oli 19,05%, mutta seuraavana vuonna Timo Soinin kannatus presidentinvaaleissa oli 9,40%. Samanlaista muutosta oli myös 2018 pressanvaalien osalta, Huhtasaari sai silloin 6,9% äänistä ja vastaavasti persujen prosentit vuosien 2015 ja 2019 eduskuntavaaleissa oli sen reilut 17%. Eli tuollaista kymmenen prosenttiyksikön heittoa on ollut verrattuna puolueen kannatukseen lähellä olleissa eduskuntavaaleissa.

Ihan mutulla heitän, Halla-aho saa sen n. 10% äänistä ja ei asiaa toiselle kierrokselle.
Nyt näissä vaaleissa ei tosin ole oikeistolla yhteistä kärkiehdokasta kuin mitä Sauli Niinistö oli - erityisesti jälkimmäisissä vaaleissa.

Mutta tuo 10 % on toki mahdollinen. Itse arvelin 15-20 %, mutta nyt en enää ole yhtään varma tuosta. 10 % voi olla lähempänä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mitä Aaltolaan tulee, joku voisi kyllä kokeilla, miten lähelle tämä sama tuotos tulee ChatGPT:lla. Aivan käsittämätön yadda yadda ilman sisältöä.

Arvomaailmastani
No tässä se nyt on jo yksi Aaltolan iso ongelma tässä presidenttikampanjassa. Tarvitseeko esimerkiksi Pekka Haaviston tai Alexander Stubbin käyttää aikaansa kampanjassaan omista arvoistaan kertomiseen? No eipä tarvitse. Kaikki tietävät ne jo muutenkin.

Luulen, että Aaltola tulee jäämään näissä vaaleissa ihan pelkäksi kuriositeetiksi jollain muutaman prosenttiyksikön kannatuksellaan.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sopisiko tällainen pahoitteluksi: Arvoisat x:t. Minun ei olisi pitänyt sanoa x:stä tällä tavoin. Pahoittelen nöyrimmin sanomisiani. En voi sanoin kuvailla, miten olen teitä loukannut, pyydän vilpittömästi anteeksi sanomistani menneiltä, nykyisiltä ja tulevilta x:ltä. Ajatukseni ovat teidän puolellani. Ajattelen niitä kärsimyksiä, joita ajattelematon kommenttini on teille aiheuttanut. Voisitteko mitenkään antaa anteeksi.

Olen vain pieni ihminen, erehtyväinen, vajavainen ja tunnen suurta nöyryyttä pyrkiessäni näin korkeaan tehtävään. Tiedän, että jos edes teoriassa voisitte ajatella äänestävänne minua, teidän täytyy luottaa sanomisiini. Miten voisinkaan sen varmasti taata? Mutta pyrin koko sydämen vilpittömyydellä siihen, etten sano mitään kompromettoivaa x:stä. En koskaan, en ikinä.

Käydessäni isovanhempieni haudalla ajatukseni ovat teidän kanssanne. Vakuutan isovanhempieni luiden kautta, että mietin aina kaikkia sanomisiani, erityisesti teitä, rakkaat x:t.Tiedän, ettei nöyrinkään anteeksipyyntöni voi täysin hyvittää tekoani, joka on kohdistunut teihin, teidän identiteettiinne. Syyllistyin varmasti moneen kauheaan rikokseen, en edes osaa kuvitella, millaisia syytekohtia taitava syyttäjä minusta kaivaisi.

Lupaan, että suoritan niitä erityisesti teille sopivia tekoja, joilla voisin hyvittää tekoni. Lupaan kirjoittaa x:tä positiiviseen sävyyn. Lupaan painottaa joka paikassa x:n oikeuksia, korostan samalla, miten kaukana itse olenkaan siitä suuresta ihmisyydestä, joita x:t edustavat.

Lupaattehan äänestää minua? Teidän ei tarvitse kertoa äänestävänne minua, ei tarvitse pistää merkkiäni napinläpeen. Toivon, että vilpitön pahoitteluni saa teidät kuitenkin valitsemaan minut ehdokkaaksenne.

Allekirjoituksena presidenttiehdokas Y

Nuo kolme ensimmäistä virkettä riittävät mainiosti, uhriutuminen ja trollaaminen eivät ole tarpeellisia.
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
KD asettaa oman ehdokkaan presidentinvaaliin, kertoo Yle

Pienten marginaalien vaalissa tällä voi olla suuri merkitys. Essayah kerää sen rapiat 70 000 ääntä, jotka ovat pois erityisesti Aaltolalta, Halla-aholta ja varmaan osin Rehniltäkin. Rehn on liberaali mutta niin harmaa, että voisi kuvitella kiinnostavan konservatiivipiirejä.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
En oikein usko, että "kansan syvät rivit" tykkäävät Haavistostakaan.
Hän on somekansan valittu.
Alexin ja Pekan ylimielisyyspisteet ovat nykyään melko tasoissa.
Melko turhaa puhua "kansan syvistä riveistä" näissä vaaleissa, kun mukana ei ole yhtäkään sellaista ehdokasta josta he pitäisivät. Mauno Koivisto ja Sauli Niinistö ovat presidentinvaaleissa olleet sellaisia kansan syvien rivien rakastamia ehdokkaita, mutta nyt sellaisia ei ole.

KD asettaa oman ehdokkaan presidentinvaaliin, kertoo Yle

Pienten marginaalien vaalissa tällä voi olla suuri merkitys. Essayah kerää sen rapiat 70 000 ääntä, jotka ovat pois erityisesti Aaltolalta, Halla-aholta ja varmaan osin Rehniltäkin. Rehn on liberaali mutta niin harmaa, että voisi kuvitella kiinnostavan konservatiivipiirejä.
Saattaa olla Haavistolle harmi että Essayah on KD:n ehdokas eikä Räsänen. Päivi olisi voinut vaalikeskustelussa vääntää jonkun sellaisen Raamattu-sählingin, että osa äänestäjistä olisi vain sen aiheuttamaa kiukkua purkaakseen äänestänyt Haavistoa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ehkä ChatGPT, mutta itselläni tuli mieleen jokin yhteiskuntatieteiden tenttivastaus, joka on laadittu tilanteessa, jossa tärpit ovat jääneet lukematta ja pitää keksiä vastaus ilman, että uskaltaa raapaista pintaa syvemmältä, sillä varmaa tietoa asiasta ei ole.

Tämä myös oikein oiva analogia.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Minä en jotenkin usko Haavistoon. Tässä maassa on ensinnäkin äänioikeutettuna niin paljon uskonnollisia ihmisiä että eivät voi Pekkaa äänestää vakaumuksensa takia.
Tästähän on ihan tuore kysely:


edit: Hesarilla samantyyppinen (suosituimmuus-) kysely: HS-gallup | Haavisto niukasti kärjessä HS:n presidenttikyselyssä, Stubb toisena
 
Viimeksi muokattu:

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
WTF HIFK - FC Liverpool

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tiukkaa tuntuu olevan. Suurin haaste on kansalla jos meinaa saada tuon 149%:n äänestysprosentin kasaan.
Niin, noissa kummassakin mitataan sitä potentiaalista kannatuspohjaa, ei suoraan äänestyspäätöstä. Ehkä eniten huomiota herättää, että Halla-ahon perusta on hyvin tiukasti vain omat kannattajat, ei saa juuri suosiota muilta. Silti voi päästä toiselle kierrokselle, mitä varmasti Haavisto toivoo hartaasti.
 

Ronikki73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Aika moni tuttu, joka on äänestänyt aiemmin Haavistoa, ei aio sitä nyt tehdä...
Syitä en udellut sen tarkemmin...
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Veikkaan, että Urpilainen ei lopulta lähde ehdokkaaksi. Jos hän olisi vakavissaan pyrkimässä presidentiksi, niin olisi aivan järjetöntä viivyttää kampanjan aloitusta marraskuulle.

Näin toimimalla jää pieni varauma sille, että gallupit yllättäen näyttäisivätkin kohtuullisia lukemia. Tähän voisi yhdistyä jonkun kärkiehdokkaan (lähinnä Haaviston) yllättävä kompurointi. Sitä tuskin tapahtuu.

Koska todelliset mahdollisuudet menestyä näyttänevät syssymmälläkin heikoilta, niin Urpilainen todennee myöhemmin, että haluaa keskittyä EU-uraan, ja kiittää luottamuksesta, mutta kieltäytyy ehdokkuudesta. Siten demareille ei jää aikaa asettaa omaa ehdokasta, vaan he joko siirtyvät virallisesti Haaviston taakse tai kehottavan kannattajiaan äänestämään "omantunnon mukaan" - mikä suurimmalle osalle tarkoittaa Haavistoa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Mielenkiintoinen koe tällä Aaltolalla on, kun ilmeisesti kokeilee voiko presidentinvaalikampanjan vetää läpi puhuen paljon, mutta sanomatta yhtään mitään.

Olikohan Politbyroo-podcast, jossa ihmeteltiin millainen on "neutraali suhtautuminen samaa sukupuolelta olevien parien oikeuksiin? Ehkä Mika vaan on sellainen yhdistävä tyyppi ja rakentaa niitä säikeitään Setan ja SLEY:n välille kaskinauriita pureksien
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tällä saa aikaiseksi ihan päteviä aaltolismeja:



Vaikka osaltamme onkin saatettu syyllistyä laiminlyönteihin, voidaan taholtamme kuitenkin todeta, että yleisesti suositeltava toimintamalli mallintaa kokonaiskuvaa käyttäen hyödykseen esimerkiksi vastuuntuntoisten yhteistyökumppaneiden aatteellisia intressejä.

Tosiasia on, että yksinkertainenkin muutos järkeistää käsitystämme kyseisestä asiakokonaisuudesta, mihin tavallaan liittyy myös tulevaa taloudellista ja teollista behaviorismia.

Täytyy siitä huolimatta että maailmalla on viime aikoina tapahtunut paljon, todeta, että normaali substanssi todistaa oikeaksi yhä enemmän meitä haittaavia taakkoja.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Veikkaan, että Urpilainen ei lopulta lähde ehdokkaaksi. Jos hän olisi vakavissaan pyrkimässä presidentiksi, niin olisi aivan järjetöntä viivyttää kampanjan aloitusta marraskuulle.
Minusta vaikuttaa aika todennäköiseltä että vihervasemmiston äänet tulevat vähintään jonkin verran keskittymään Haavistolle, ja ehkä suht reippaastikin. Eli Haaviston paikka toiselle kierrokselle vaikuttaa sangen varmalta. Sitten kysymys on siitä, että miten näiden ehdokkaiden ulkopuolinen suuri äänipotti jakautuu. Pääseekö Halla-aho puolueensa kannatuslukemiin, mikä on Aaltolan vetovoima ja kykeneekö Stubb lähestymään Kokoomuksen lukuja tai peräti ylittämään ne (voisi hyvin kuvitella että oikealla on myös tietty keskittämisefekti Halla-ahoa vastaan). Jos nyt pitäisi veikata niin sanoisin että toisella kierroksella ovat vastakkain Haavisto ja Stubb, ja Stubb voittaa vaalit vähintään n. 55-45.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Minusta vaikuttaa aika todennäköiseltä että vihervasemmiston äänet tulevat vähintään jonkin verran keskittymään Haavistolle, ja ehkä suht reippaastikin. Eli Haaviston paikka toiselle kierrokselle vaikuttaa sangen varmalta.
Iltasanomien kyselyssä vain 40 % demareiden äänestäjistä voisi kuvitella äänestävänsä Urpilaista. Tuohon on ihan naurettava lukema. Eli jos demareiden kannatus on 20 %, niin nappisuoritus takaisi Urpilaiselle 8 % kannatuksen, mutta todennäköisesti 4 % kannatus on lähempänä. Ei ihme ettei Jutta riskeeraa komissaarin pestiä.

Haavisto on täysin varma vihervasemmiston ehdokas toiselle kierrokselle.

Sun veikkaus on täysin yhtäläinen omani kanssa. Stubb voittaa toisella kierroksella 55-45. Mutta kyllä saa jännittää molempia kierroksia.
 

Analyzer

Jäsen
Tiukkaa tuntuu olevan. Suurin haaste on kansalla jos meinaa saada tuon 149%:n äänestysprosentin kasaan.

Minusta on nyt vähän tylsästi laadittu nämä pari viimeistä galluppia, kun on keskitytty lähinnä selvittämään toista kierrosta ajatellen äänestyspotentiaalia.

Tuossa samassa porvariäänipoolissa on nyt niin monta kalastajaa, että juurikin kiinnostaisi se ketä äänestetään ensimmäisellä kierroksella. Sen suhteen näiden galluppien informaatio on aika heikko.



Tästähän on vähän näyttöäkin takavuosilta, eli 2011 eduskuntavaaleissa Perussuomalaisten kannatus oli 19,05%, mutta seuraavana vuonna Timo Soinin kannatus presidentinvaaleissa oli 9,40%. Samanlaista muutosta oli myös 2018 pressanvaalien osalta, Huhtasaari sai silloin 6,9% äänistä ja vastaavasti persujen prosentit vuosien 2015 ja 2019 eduskuntavaaleissa oli sen reilut 17%. Eli tuollaista kymmenen prosenttiyksikön heittoa on ollut verrattuna puolueen kannatukseen lähellä olleissa eduskuntavaaleissa.

Ihan mutulla heitän, Halla-aho saa sen n. 10% äänistä ja ei asiaa toiselle kierrokselle.

Sen verran korjaan tätä, että Huhtasaari oli ehdolla 2018 ja se oli puoluehajaannuksen jälkeistä aikaa jolloin persujen kannatus oli vähän alle 10%. Siihen saumaan tuo oli ihan kelpo tulos.

Soinin kannatus taas jäi piippuun Niinistöhypen vuoksi.

Siitä huolimatta veikkauksesi 10% äänisaalista voi aivan hyvin olla oikea.
 
Ei kysytty ketä aion äänestää. Äänestäminen kansalaishyve, proaktiivisuus elämänhyve, luo painetta ottaa kantaa, olla avoin ja ennustettava. Mielelläni avaan, jopa velvollisuudesta. Äänestän mielestäni parasta ehdokasta. Eniten ääniä saanut voittaa vaalit, se on kansanvalta.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Siitä huolimatta veikkauksesi 10% äänisaalista voi aivan hyvin olla oikea.
Tässä skenaariossa olisi myös mielenkiintoista tietää, miten toisen 10% Perussuomalaisia eduskuntavaaleissa äänestäneistä äänet jakautuvat. Haavisto, Urpilainen ja Andersson tuskin monen, Stubb on perussuomalaiseen makuun ylimielinen eurokraatti, Rehn harmaa eurokraatti ja Aaltola noh. Hän nyt ei varsinaisesti Perussuomalaisia lähellä olevana profiloitunut.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Asetelmat hakevat paikkaansa pitkin syksyä. Tavanomaiseen tapaan jotkut ehdokkaat putoavat gallup-kyydistä hyvissä ajoin, jolloin tapahtuu kannatuksen keskittymistä muutaman ehdokkaan taakse. Todennäköisesti ainakin Haavisto tulee hyötymään tästä, ja Haavisto kerää kannatusta etenkin ympäri vasemmistoa. Tämä johtaa taas siihen, että Urpilaisella tai kenelläkään muulla demarien ehdokkaalla ei ole käytännössä mahdollisuuksia toiselle kierrokselle, laitavasemmiston ehdokkaista tietysti puhumattakaan.

Itse asiassa Urpilainen (tai joku muu) häviää pelinsä ennen kuin se ehtii alkaakaan, sillä demarien ehdokas saataneen nimettyä vasta viikkojen kuluttua. Urpilainen tietysti miettii parhaillaan, mikä olisi fiksuin tapa kieltäytyä ehdokkuudesta. Olisi hölmöä hypätä pois komissaarinvirasta, eikä Urpilainen vuosien takaisen häviämänsä SDP:n pj-äänestyksen jälkeen ole mitään velkaa ainakaan puolueensa ay-siivelle. Ehdokkaaksi suostuminen olisi tietysti palvelus puolueelle, mutta kokeeko Urpilainen tarvetta tuohon palvelukseen, se on eri asia.

Oikeistolais-keskustalaiselta suunnalta kisaan on lähtenyt jo useita ehdokkaita. Heillä on osittain samoja kohderyhmiä, ja äänestäjät menevät tuttuun tapaan potentiaalisimpien taakse kampanjoinnin edetessä. Stubb ja Rehn ovat vahvasti mukana toistaiseksi, mutta Aaltolalla tekee jossakin vaiheessa tiukkaa. Pidän yllättävänä, jos Aaltola on vahvasti kuvioissa mukana vielä joulukuussa.

Halla-aho saa persuilta ja persumielisiltä oletettavan suuruisen kannatuksen, joka ei lähde kampanjoinnin aikana merkittävään nosteeseen, mutta joka tuskin lähtee suuresti putoamaankaan. Halla-ahon mahdollisuudet kakkoskierrokselle lepäävät paljolti sen varassa, että oikeiston ja keskustan muiden ehdokkaiden äänet hajautuvat Halla-aholle suotuisalla tavalla. Tämä on epätodennäköistä. Lisäksi on merkittävästi potentiaalisia Stubbin äänestäjiä, joille myös Rehn voisi olla mahdollinen tai ainakin siedettävä vaihtoehto, ja toisinpäin, mutta ei Halla-aho.

Näen asetelman ja odotettavissa olevan tapahtumakulun sellaisena, että Haavisto yltää kakkoskierrokselle, saaden omiensa äänet, suht ison potin vasemmistopuolueilta, ja jotain rippeitä myös isojen kaupunkien liberaaliporvareilta. Toisesta äänikeskittymästä kilpailevat mitä ilmeisimmin Stubb ja Rehn. Molemmilla tohtoreilla on eväät kunnossa ajatellen hakemaansa tehtävää, mutta en keksi oikeastaan yhtään Rehnille ominaista vahvuutta, joilla hän voisi peitota Stubbin vaalienalusajan ja kampanjoinnin aikana. Yleisön ottaminen ja osaamisen popularisointi ovat Stubbin heiniä, Rehn on näillä termeillä virkamiessarjaa, kaikella kunnioituksella. Jokin yllättävä moka tms. voi tietysti muuttaa asetelmia, mutta odotan, että Stubb tulee olemaan kova luu ykköskierroksella.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tässä skenaariossa olisi myös mielenkiintoista tietää, miten toisen 10% Perussuomalaisia eduskuntavaaleissa äänestäneistä äänet jakautuvat. Haavisto, Urpilainen ja Andersson tuskin monen, Stubb on perussuomalaiseen makuun ylimielinen eurokraatti, Rehn harmaa eurokraatti ja Aaltola noh. Hän nyt ei varsinaisesti Perussuomalaisia lähellä olevana profiloitunut.
Suurinosa luultavasti äänestänee sitä, kenellä on parhaat mahdollisuudet voittaa Haavisto toisella kierroksella.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: DrE

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Suurinosa luultavasti äänestänee sitä, kenellä on parhaat mahdollisuudet voittaa Haavisto toisella kierroksella.

Minäpä uskon että Haaviston tähti on hiipumaan päin, kahdet hävityt vaalit jo. Olisiko nyt Alexin aika?

Aina tulee ilmiöitä ja yllätyksiä pl.2018.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Minäpä uskon että Haaviston tähti on hiipumaan päin, kahdet hävityt vaalit jo. Olisiko nyt Alexin aika?

Aina tulee ilmiöitä ja yllätyksiä pl.2018.
Vaikka Haavisto eräänlainen perintöprinssi onkin ollut jos vuodesta 2012 lähtien, voi hyvin olla että Haavisto-ilmiöstä on jo terä hivenen mennyt. Pelkkä Ultra Bra ei välttämättä riitä, vaan uutta pöhinää ehkä tarvitaan. Tokihan opposition on helppo asemoitua Haaviston taakse, vastavoimana "sinimustalle" hallitukselle.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vaikka Haavisto eräänlainen perintöprinssi onkin ollut jos vuodesta 2012 lähtien, voi hyvin olla että Haavisto-ilmiöstä on jo terä hivenen mennyt. Pelkkä Ultra Bra ei välttämättä riitä, vaan uutta pöhinää ehkä tarvitaan. Tokihan opposition on helppo asemoitua Haaviston taakse, vastavoimana "sinimustalle" hallitukselle.
Haaviston paras pöhinä oli vuonna 2012. Silloin sitä pöhinää oikeasti oli. Siitä on nyt toistakymmentä vuotta. Ilmiötä Haavistosta ei enää tule, siihen hän on liian kulunut kasvo, mutta toisaalta hänellä on tietyn kokoinen vankka peruskannatus, jota hän on vuosien mittaan kerännyt. Sillä kannatuksella voi pärjätä, mutta silti Haaviston potentiaalinen kannattajakunta on vähemmistössä, jos oikeisto-vasemmisto-akselia mietitään. Jos oikeistosta tulisi jokin voimakas ilmiöehdokas, jolla olisi kova pöhinä, niin tämä luultavasti voittaisi Haaviston. Stubb voisi olla sellainen.
 

Analyzer

Jäsen
Tässä skenaariossa olisi myös mielenkiintoista tietää, miten toisen 10% Perussuomalaisia eduskuntavaaleissa äänestäneistä äänet jakautuvat. Haavisto, Urpilainen ja Andersson tuskin monen, Stubb on perussuomalaiseen makuun ylimielinen eurokraatti, Rehn harmaa eurokraatti ja Aaltola noh. Hän nyt ei varsinaisesti Perussuomalaisia lähellä olevana profiloitunut.
Perussuomalaiset puoluekannakseen ilmoittaneiden kakkossuosikki Halla-ahon jälkeen on Aaltola.

Sinne mennee iso siivu, jos Aaltola pysyy gallupeissa varteenotettavana kakkoskierroksen paikasta taistelevana ehdokkaana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös