Ehtiihän sitä sitten ens kierrokselle. Niinkuin viimeksi.Harmittaa kovasti tuo numeroiden arvonnan lopputulos. Minä niin toivoin Pekalle kakkosta.
Ehtiihän sitä sitten ens kierrokselle. Niinkuin viimeksi.
Päättämättömien osuus on vain pienentynyt aika paljon.. ja nähtävästi tuosta EOS-osastosta aika moni sitten kuitenkin aikoo äänestää Niinistöä
Mielenkiintoisimmat lukemat löytyvät Niinistön kannatuksesta eri puolueiden kannattajissa: kokoomuksessa Niinistön kannatus on laskenut, kun taas SDP:ssä ja vihreissä kannatus on kasvanut. Keskustassa Niinistön kannatus on noussut selvästi, vaikka ehdokkaiden joukossa on kaksi kepulaista.
Koska pitää Venäjää uhkana? Ymmärrän kyllä, että se voi olla hankala paikka.@Joukka Taas tuli yksi lausunto lisää miksi en koskaan äänestä Huhtasaarta.
No ei, se on ainoa hyvä puoli.Koska pitää Venäjää uhkana? Ymmärrän kyllä, että se voi olla hankala paikka.
Aika mielenkiintoista, että Huhtasaari näyttäisi olevan sopivin ehdokas suurimmalle osalle kansaa, mutta ei se ihan näy kannatuksessa. Ainakin MTV.n vaalikone on useimmiten suositellut Huhtasaarta ehdokkaaksi (linkki MTV3 sivuille). Ilmeisesti mielikuvien mukaan äänestämisellä on niin pitkä ylisukupolvinen perinne, ettei ehdokkaiden todellisella sopivuudella itselle ole juuri vaikutusta ehdokasvalintaan. Tämä toki selittää niin Trumpin, Brexitin kuin Niinistönkin suosion. Se joka synnyttää sopivimman mielikuvan on vaaleissa vahvimmilla, mielipiteet tai todellinen kompetenssi ovat sivuosassa.
No ei, se on ainoa hyvä puoli.
Muuten on ihminen (fiksu toki), jota en voi äänestää. Ne muut asiat menevät edelle.
Lauran sanoin:
"Meillä on keskipitkällä aikavälillä tavoite, että äänestettäisiin EU:sta, lähdettäisiin EU:sta pois, mutta haluttaisiin myös muita maita mukaan." Suomen seuraksi Britannian brexitin tielle hän toivoo Tanskaa sekä Visegrad-maita eli Puolaa, Unkaria, Tšekkiä ja Slovakiaa."
Ei.
Nelikenttä, jota kutsutaan myös Nolanin kartaksi, on menettänyt merkityksensä tällä vuosikymmenellä. Silti sitä käytetään ainakin suomalaisessa lehdistössä edelleen yleisesti. Karttaa on yritetty päivittää mutta vakiintunutta mallia ei ole vielä saatu aikaan. Päivitetty kartta sisältää myös z-akselin, joka kuvastaa protektionismia, jonka ääripäissä on avoimuus ja sulkeutuneisuus.On tämä mielenkiintoinen maa. Ehdokkaat kilpailevat siitä, kuka on nelikentän keskipisteessä ja voittanut on presidentti. Sopivaa on myös asemoitua vasemmistoliberaaliksi, mutta oikeistolainen näkemys - konservatiivisesta painotuksesta puhumattakaan - ei tuo kannatusta.
Tämä toki selittää niin Trumpin, Brexitin kuin Niinistönkin suosion. Se joka synnyttää sopivimman mielikuvan on vaaleissa vahvimmilla, mielipiteet tai todellinen kompetenssi ovat sivuosassa.
Tätä samaa ilmiötä olen havainnoinut myös harrastuksessani sählytuomarina. Tiettyjä tuomareita pidetään muita parempana joukkueiden keskuudessa, eikä tällä ole mitään korrelaatiota teknisten virheiden määrän tai laadun kanssa. Kyse on viestintäosaamisesta, karismasta jne. Niillä saavutetaan laumojen johtajuus.
Tämä selittänee myös sen, minkälaiset ihmiset käyttävät MTV:n uutissivuja. En usko, että Huhtasaari on yleisin ykkösvaihtoehto Ylen tai Hesarin vaalikoneessa.
Ehkä kertoo jotain myös siitä, että vaalikoneessa ei ole kovin hyvät kysymykset presidentinvaaleja ajatellen. Ylipäänsä kovin vähän voi presidenttiehdokkaita vaalikonekysymyksillä mielestäni arvioida.Aika mielenkiintoista, että Huhtasaari näyttäisi olevan sopivin ehdokas suurimmalle osalle kansaa, mutta ei se ihan näy kannatuksessa. Ainakin MTV.n vaalikone on useimmiten suositellut Huhtasaarta ehdokkaaksi (linkki MTV3 sivuille). Ilmeisesti mielikuvien mukaan äänestämisellä on niin pitkä ylisukupolvinen perinne, ettei ehdokkaiden todellisella sopivuudella itselle ole juuri vaikutusta ehdokasvalintaan. Tämä toki selittää niin Trumpin, Brexitin kuin Niinistönkin suosion. Se joka synnyttää sopivimman mielikuvan on vaaleissa vahvimmilla, mielipiteet tai todellinen kompetenssi ovat sivuosassa.
Se että ehdokkaalla on samoja mielipiteitä kuin rivikansalaisilla ei kerro vielä mitään hänen pätevyydestään presidentin virkaan. Ja kansalaisetkin näyttävät ymmärtävän tuon Huhtasaaren vähäisestä kannatuksesta päätellen.Aika mielenkiintoista, että Huhtasaari näyttäisi olevan sopivin ehdokas suurimmalle osalle kansaa, mutta ei se ihan näy kannatuksessa.
No voi olla. Mutta en olisi hirveän hämmästynyt, vaikka Huhtasaaren mielipiteet todellisuudessa vastaisivatkin ns. kansan syviä rivejä Ylenkin vaalikoneessa. Hesari on sitten eriasia, koska monet sen lukijat elävät aika kaukana tavallisten suomalaisten todellisuudesta. Jokatapauksessa yllättävän vähän tuo vaalikonemenestys on realisoitunut Huhtasaaren kannatukseksi.
Hesari on sitten eriasia, koska monet sen lukijat elävät aika kaukana tavallisten suomalaisten todellisuudesta.