Suomen poliisi kriisissä?

  • 649 937
  • 5 577

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tavatessa on aina vähän huono, koska yleensä tarkoittaa sitä, että kyseinen henkilö on tehnyt jonkinlaisen rikoksen.
Itse asiassa nämä "tehovalvontaiskut" on huomattavan tehottomia. Huhtikuussa Helsingissa tehdyissä neljässä "tehovalvontaiskussa" jatkotoimenpiteisiin johti 1% tarkastuksista. Tämä siis sen jälkeen, kun oli tehty lain vaatimat analyysit ja hyödynnetty vihjetiedot, vai miten ne nyt meni. Kustannuksethan tällaisessa on aika suuret per löydetty rötöstelijä. Vertailukohdaksi voidaan ottaa vaikka Joukan linkkaama raskaan liikenteen tehoisku, jossa seuraamuksia tuli yli 23% tarkastetuista. Kuinkahan pieni se prosentti olisi, jos ei käytettäisi mitään analyysiä, vaan mentäis ihan randomina?

Poliisin kanssa tekemisiin voi joutua monilla muillakin tavoilla, kuin rikoksesta. Useimmat varmaan liikennevalvonnassa. Siinähän se tarkastus tulee ikäänkuin ilmaiseksi. Jokatapauksessa ne poliisit siellä on sitä liikennettä valvomassa. Jos osuu kohdalle ulkomaalainen, niin tarkistetaan paperit siinä. Samoin poliisin kanssa joutuu tekemisiin kaikenlaisten järjestyshäiriöiden ja vastaavien pikkujuttujen takia. Rikoksen todistajiltakin voidaan kysellä papereita, eli siinäkin yksi tapa. Tai jos jäät metrossa kiikkiin lipuntarkastajille, niin polliisiasiahan siitä tulee, jos sulla ei ole papereita näyttää. Tai jos olet pimeissä töissä, niin kyllähän noitakin ratsataan jne.

Jotkut täälläkin näyttää ajattelevan, että poliisi tekee näitä tehovalvontaiskujansa vokista kateissa olevien takia. Oikeasti siellä luvattomien maassaolijoiden listalla kärjessä on vuosia olleet vähemmän yllättäen virolaiset ja venäläiset. Huhtikuussa Helsingin poliisi teki siis neljä ulkomaalaisvalvonnan tehoiskua. Kesäkuussa Ylen jutussa kerrottiin että:
Vastaanottokeskuksista häipyneet turvapaikanhakijat ovat saattaneet lähteä takaisin kotimaihinsa, muihin EU-maihin, tai sitten jääneet Suomeen laittomasti. Koska tietoa ei ole, syntyy huoli paperittomien kansalaisten kasvusta ja päätymisestä rikosten polulle.

Toistaiseksi laittomasti Suomeen jääneistä turvapaikanhakijoista ei ole merkkejä eikä heidän lukumääräänsäkään voi siten arvioida. Esimerkiksi Helsingin poliisilaitokselta kerrotaan, että ulkomaalaisvalvonnan yhteydessä turvapaikanhakijat eivät ole olleet aiempaa vahvemmin edustettuna.
Siis kesäkuussa, kun huhtikuussa oli tehty poikkeuksellisen suuret tehoiskut, ei vokkikarkulaisia löytynyt aiempaa enemmän edes tehoiskuissa. Oliskohan se syy siinä, että niitä ei ole täällä kovinkaan paljon.

Ja kuten poliisi itsekin kertoo. Poliisi ei etsi mitään tietyn maan kansalaisia tai minkään tietyn ryhmän edustajia näissä tehoiskuissa. Niissä etsitään laittomasti maassa olevia. Oli nämä sitten virolaisia, venäläisiä, somaleja tai saksalaisia.

Lähde 1% väitteeseen iltalehti: Yksi sadasta poliisin tekemästä ulkomaalaisvalvonnan tarkastuksesta johti toimiin - "Kovin pieni luku"
Lähde lainaukseen yle: Joka neljäs turvapaikanhakija jää Suomeen – 6 olennaista asiaa turvapaikkatilanteesta | Yle Uutiset | yle.fi
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Niin ja se, miten määritellään "vääränlainen profilointi" on melkoinen veteen piirretty viiva. Todisteet siitä, että poliisi toimisi väärin ko. asiassa, on äärimmäisen vaikea osoittaa. Toisaalta problematiikka koko jutussa piilee juuri siinä, että poliisin on helppo liukua sieltä hyväksytyn profiloinnin tieltä "kielletyn" profiloinnin puolelle - esimerkiksi mainitun tehokkuuden nimissä. En usko hetkeäkään, etteikö näin aina aika ajoin kävisi, kun kyse on kuitenkin ihmisistä kaikkine puutteineen.

Tästä olemme samaa mieltä. Minkäänlainen etninen profilointi ei ole ongelmatonta. Toisaalta ulkomailla vuosia asuneena mun on vaikea ymmärtää sitä, mikä tässä on ongelma. Kiinassa poliisi pysäytti ja kysyi papereita ja vaikka olin äkkiseltään ainoa ulkomaalaisen näköinen, en kokenut sitä ongelmaksi. Sama juttu ainakin kahdessa Aasian maassa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Siis kesäkuussa, kun huhtikuussa oli tehty poikkeuksellisen suuret tehoiskut, ei vokkikarkulaisia löytynyt aiempaa enemmän edes tehoiskuissa. Oliskohan se syy siinä, että niitä ei ole täällä kovinkaan paljon.

Todellisuudessa taitaa olla niin, että aikaisintaan kesäkuussa tuli voimaa laki, joka pistää sosiaaliturvan (oikeus asumiseen, ruokaan ja rahaa) poikki kielteisen päätöksen saaneilta.

Itse asiassa nämä "tehovalvontaiskut" on huomattavan tehottomia. Huhtikuussa Helsingissa tehdyissä neljässä "tehovalvontaiskussa" jatkotoimenpiteisiin johti 1% tarkastuksista.

Riippuu toki tilanteesta. Alla linkissä yli 100 laitonta oleskelijaa ja 70 rikostutkintaa. Kenties jo tietoisuus siitä, että Suomessa on tehoiskuja, lähettää jatkossa irakilaisia entistä enemmän kotimaahansa kun rahaa, ruokaa ja asuntoa ei enää tule.

Poliisi - Tiedotteet
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Laitatko lainkohdan, joka varmistaa tosiasiasi. Toki tiedän, että sellaista ei löydy, joten voit myös kertoa, miksi kirjoitat satuja.
Siellä sun usein lainaamassa ulkomaalaislaissa todetaan mm seuraavaa:
129 a § (6.3.2015/193)
Ulkomaalaisvalvonta

Ulkomaalaisvalvonta on tämän lain ja sen nojalla annettujen säännösten noudattamisen valvontaa ja laittoman maassa oleskelun torjuntaa. Rajatarkastuksista säädetään Schengenin rajasäännöstössä.

Ulkomaalaisvalvontatoimenpiteen on oltava perusteltu suhteessa valvonnalla tavoiteltavaan päämäärään ja tehtävän kiireellisyyteen sekä muihin tilanteen kokonaisarviointiin vaikuttaviin seikkoihin. Valvonta on toteutettava valvonnan kohteen oikeuksia kunnioittaen 5 §:ssä säädetyllä tavalla.

Ulkomaalaisvalvonnan tulee perustua valvontaviranomaisen yleisiin tietoihin ja kokemukseen laittomasta maahantulosta ja oleskelusta. Valvontatoimenpiteiden tulee perustua tehtyihin havaintoihin tai saatuihin vihje- taikka analyysitietoihin. Valvontatoimenpide ei saa perustua pelkästään tai ratkaisevassa määrin henkilön todelliseen tai oletettuun etniseen alkuperään.
Tuo boldattu kohta on se, mihin julkisessa keskustelussa on viime aikoina usein viitattu sanoilla "etninen profilointi".

Sinänsä huvittavaa nämä poliisin päällystön selittelyt kun asian voisi kertoa siten, mitä laki siitä määrää. Toisaalta mediasta kun on kyse, 90 prosenttia toimittajista ei ole ainakaan tekstiensä perusteella lakiin perehtynyt, ja tämä sotkee kirjoittelua entisestään. Etnisen profiloinnin mahdollisuuden ovat nyt huomanneet myös @kahden suunnan sentteri ja @Anssi #5 toteamalla molemmat, että poliisi ei voi tehdä syrjivää etnistä profilointia.
Julkisuudessa on käytetty viime aikoina Nikanderin tapauksen yhteydessä ilmaisua "etninen profilointi". Käytinpä sitä siis itsekin. Tämä kun on kuitenkin vain keskustelupalsta, eikä esimerkiksi tieteellinen julkaisu. En katsonut erityisen tarpeelliseksi aukaista tuon ilmaisun sisältöä tai käyttää sitä "syrjivä" sanaa siinä edessä, koska en yksinkertaisesti ajatellut, että asia olisi jollekin epäselvä tai että joku siitä viitsisi nillittää. Kun sitten jostain minulle tuntemattomasta syystä päätit fiksoitua tuohon ilmaisuun, niin lisäsin siihen sen "syrjivä" eteen, jos vaikka ei tarvitsisi kirjoitella tällaisia selvityksiä sinänsä huomattavan yksinkertaisesta asiasta. Luulin väärin.

Todellisuudessa taitaa olla niin, että aikaisintaan kesäkuussa tuli voimaa laki, joka pistää sosiaaliturvan (oikeus asumiseen, ruokaan ja rahaa) poikki kielteisen päätöksen saaneilta.
Kyllä se tuli voimaan jo aikaa sitten, viime vuoden puolella jo.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jälleen kerran kun joutuu lukemaan Ranskassa tapahtuneesta terrori-iskusta tulee mieleen se, että Suomessa poliisi valtaoikeuksia tulee viipymättä lisätä. Huhtikuussa kirjoitin tähän ketjuun joitakin näkemyksiä asiasta, ja ne löytyvät tästä.

Tärkeintä olisi se, että tiedustelulainsäädäntöä uusitaan. Sen suhteen Suomi on liian riippuvainen muun Euroopan antamista tiedoista. Verkkotiedustelun mahdollisuuksia tulisi laajentaa.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Tämä on ihan eri asia, sillä sinä et edusta sorrettua etnistä ryhmää.

En tiedä mistä @Cobol on kotoisin, mutta etnisyysolettamani mukaan hän kuuluu rotuhygieniaan ihastuneiden ruotsalaisten erittäin vahvasti rodullistamiin suomalaisiin, jotka ovat samaa alempaa kastia kuin saamelaiset, virolaiset ja juutalaiset.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä on ihan eri asia, sillä sinä et edusta sorrettua etnistä ryhmää.
Tämä on aika mielenkiintoinen kommentti. Cobol oli siis Kiinassa, enkä ainakaan itse osaa sanoa sorretaanko siellä länsimaalaisia vai ei. Mutta sinä nähtävästi osaat.

Tuosta lisätietoa, jos vaan mahdollista.
 
No sittenhän voitkin eritellä, mitkä argumenttini ovat "loppuunpalaneita" - ihan vaikka esimerkkien kautta.

Tosiasia on mm. se, että laki kieltää poliisia tekemästä etnistä profilointia.
Ei tarvitse kaivaa lakikirjaa esiin, sillä poliisi itse kertoo tässä YLEn jutussa asian melko selkeästi:
Siinä pari. Samaa mantraahan hoet koko ajan.
Täytyy kyllä ihmetellä, miksi nämä paperittomat ovat mamukriittisille niin kova ongelma. Papruttomat eivät nimittän nauti minkäänlaisia tukia (vrt. rekist. tp-hakijat), minkä luulisi olevan "positiivinen juttu" mainitun viiteryhmän mielestä. Lisäksi valtaosa mitä luultavimmin joko loisii jossain sukulaisilla (onko tämä suurikin ongelma?)
Nuo paperittomat muodostuvat kaikkien ongelmiksi. Miten kuvittelet heidän hankkivan toimeentulonsa? Vastaan, kun alat kuitenkin vinkumaan vain: laittomasti tai joltain tutuiltaan. No nämä tutut ovat todennäköisesti muita pakolaisia, jotka elävät yhteiskunnan tuilla. Kuinkahan pitkään niillä elätetään x määrää muita? Ja mitä sitten, kun ne rahat loppuvat? Lopputulemana on aina se, että kaikki muut siitä joutuvat maksamaan - tavalla tai toisella.
Ja sinua ei huoleta näiden paperittomien oikeusturva? Mitä luulet menevätkö poliisille, jos heidät ryöstetään tai vaikka pahoinpidellään? Menevätkö lääkäriin, jos ovat sairaita vai tartuttavatko muutkin?
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jälleen kerran kun joutuu lukemaan Ranskassa tapahtuneesta terrori-iskusta tulee mieleen se, että Suomessa poliisi valtaoikeuksia tulee viipymättä lisätä.
Ei ehdi ensimmäisenkään uhrin ruumis kylmetä kun täällä jo vedetään tragedia omien poliittisten tarkoitusperien argumentiksi. Sairasta.
 
Ei ehdi ensimmäisenkään uhrin ruumis kylmetä kun täällä jo vedetään tragedia omien poliittisten tarkoitusperien argumentiksi. Sairasta.
No höpöhöpö. Tottahan se on. Täällä nostetaan haloo normaalista henkilöllisyyden tarkistamisesta, isompien asioiden kohdalla taas poliisien kädet ovat sidotut. Ihmiset ovat tässä "yksityisyydensuojassaan" naurettavia idiootteja. Sähköposteilla pistellään henkilötunnuksia, pankkitunnuksia ja alastonkuvia pitkin maailmaa, mutta poliisille ei perkele henkkareita näytetä.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä nostetaan haloo normaalista henkilöllisyyden tarkistamisesta
Jaa, en ole tällaisesta haloosta kuullut. Viime päivinä on toki puhuttu siitä että poliisin on mm. kerrottu käyttäneen turhan kovia otteita henkilöllisyyden tarkistamisen yhteydessä.
 
Jaa, en ole tällaisesta haloosta kuullut. Viime päivinä on toki puhuttu siitä että poliisin on mm. kerrottu käyttäneen turhan kovia otteita henkilöllisyyden tarkistamisen yhteydessä.
Tai sitten ihan asianmukaisia otteita vikuroivien asiakkaiden kanssa. Ja kyllähän tuosta nimenomaan on paljon puhuttu, että ei saisi henkilöllisyyksiä - varsinkaan ulkomaalaisen näköisiltä - tarkistaa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tai sitten ihan asianmukaisia otteita vikuroivien asiakkaiden kanssa. Ja kyllähän tuosta nimenomaan on paljon puhuttu, että ei saisi henkilöllisyyksiä - varsinkaan ulkomaalaisen näköisiltä - tarkistaa.
Sulla on kyllä mennyt viime päivien keskustelu selvästi "yli hilseen". Ja noista asianmukaisista otteista nyt ei ole näkynyt mitään muuta kertomusta kuin se (taisi olla ihan sinun itsesi?) täällä jatkiksessa esittämä tapahtuman kuvaus, josta en muista edes lähdettä paljastetun.
 
Sulla on kyllä mennyt viime päivien keskustelu selvästi "yli hilseen". Ja noista asianmukaisista otteista nyt ei ole näkynyt mitään muuta kertomusta kuin se (taisi olla ihan sinun itsesi?) täällä jatkiksessa esittämä tapahtuman kuvaus, josta en muista edes lähdettä paljastetun.
No ei. Yli puuttuvan hilseen menee sen sijaan se meuhkaus asiasta. Se toinen kertomus taas on sorretun uhrin ja silminnäkijän, joka ei kuullut tai nähnyt kuitenkaan mitään.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sulla on kyllä mennyt viime päivien keskustelu selvästi "yli hilseen". Ja noista asianmukaisista otteista nyt ei ole näkynyt mitään muuta kertomusta kuin se (taisi olla ihan sinun itsesi?) täällä jatkiksessa esittämä tapahtuman kuvaus, josta en muista edes lähdettä paljastetun.

Tapahtumakuvaus jää Mustan Barbaarin ja yhden silminnäkijän kertomusten varaan, koska poliisi ei voi samaan tapaan asioista kertoa. Ja kun jossain vaiheessa tapauksesta tehtävän tutkimuksen tulos julkistetaan, siinäkään tuskin tapahtumaa pahemmin avataan. Näin, koska ihmisillä on oikeus yksityisyyteen, virkamiehellä tätä ylellisyyttä ei ole.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tapahtumakuvaus jää Mustan Barbaarin ja yhden silminnäkijän kertomusten varaan
Kai sillä tapahtumalla on ollut muitakin silminnäkijöitä, mutta ei ole muunlaista kertomusta lehdistöön asti päässyt. Ainoastaan se Jatkoajassa julkaistu toisenlainen kuvaus, jossa kerrottiin naisten käsilaukulla hakanneen poliisia. Jos se piti paikkaansa niin toki ne naiset tuomitaan virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta ainakin sakkoihin ja ehkä jopa ehdolliseen vankeuteen. Ja sellainen tuomio on kyllä varmasti julkinen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kai sillä tapahtumalla on ollut muitakin silminnäkijöitä, mutta ei ole muunlaista kertomusta lehdistöön asti päässyt. Ainoastaan se Jatkoajassa julkaistu toisenlainen kuvaus, jossa kerrottiin naisten käsilaukulla hakanneen poliisia. Jos se piti paikkaansa niin toki ne naiset tuomitaan virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta ainakin sakkoihin ja ehkä jopa ehdolliseen vankeuteen. Ja sellainen tuomio on kyllä varmasti julkinen.

Kyllä, ei siinäkään välttämättä tapahtuman kulkua tarkemmin kerrota. Tämä keskustelu on käyty puhtaasti toisen osapuolen näkemysten pohjalta ja osa porukasta on uskonut kertomuksen kritiikittömästi
 
Kai sillä tapahtumalla on ollut muitakin silminnäkijöitä, mutta ei ole muunlaista kertomusta lehdistöön asti päässyt.
Tämäpä se onkin. Kyllähän tuollainen olisi pompannut esiin. Jännästi kuitenkaan kukaan muu ei ole asiaa mitenkään kommentoinut - vain tämä yksi nainen, jolla varmaan on aika herkästi rasismikortti taskusta tulossa, kun on tummahipiäinen mies.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kivaa nokittelua. Mun tekisi mieli kysyä ulkomaalaisvalvonnan vastustajilta pari kysymystä:

a) Haluatteko te, että suomessa on paperittomia ulkomaalaisia laittomasti maassa, sosiaali ja muiden viranomaisten tavoitattomissa?
b) Jos kyllä, niin miksi?
c) Jos ette halua, niin mikä olisi sitten oikea tapa valvoa laittomia ulkomaalaisia suomessa?

En katso kuuluvani annettuun kontekstiin, siis keneltä kysyt ja se tavallaan vesittää koko kysymisen järjen, toisaalta kysymyksen asettelu itsessään on niin typerä ja pinnallinen, että lieneekö tuolla väliäkään.

a) kysymys itsessään on pelkkää ajanhukkaa ja semanttista pelleilyä tietynlaisen maailmankuvan lähtökohtien perustalta. kysymyksen järjettömyys paljastuu, kun oivaltaa, että mitä vihamielisempi heitä kohtaan on yhteiskunta, sitä enemmän niitä tulee olemaan. Yhdenkään vastaajan kommentilla ei ole minkäänlaista merkitystä, saati vaikuttavuutta asian suhteen.

b) vastakysyen, jos ei, niin mitä väliä sillä on po asian suhteen, mikä järki on esittää tämmöisiä kysymyksiä, oman kuvitellun totuuden pönkittäminen ?

c) halut on siis pelkkää puiden lehtien havinaa kevyessä kesätuulessa, mutta jos nyt sitten haluaa, että paperittomien viheltäjien määrä on minimi, se edellyttää koko yhteiskunnan tahtotilaa hyväksyä ihmisiä joukkoon ja se taas tarkoittaa, että kotoutukseen satsataan monikymmenkertaisella panostuksella, eikä asioita jätetä juosten kustuna kesken kaiken, vaan on luotava monenlaisia henkilölähtöisiä polkuja tulla osaksi yhteiskuntaa. Tällä myös parhaiten takaa, ettei heitteille jääneet heittele pommeja kauppatorilla tai ajele kuorma - autoilla ihmisten päälle summittain. Jokainen sitten päässään laskekoon mikä lopulta on kustannustehokkainta, tukea eriarvoistavaa ja syrjivää yhteiskunnallista kehitystä ja hyväksyä kuolleet ja vammautuneet jonkinlaisena asiaankuuluvana välttämättömänä pahana, vai panostaa kunnolla toimiin, joiden tiedetään varmasti vähentävän alttiutta joutua näiden näköalattomuuden tuomiin lieveilmiöihin. Kysymys on siis siinä mielessä rampa, että piti kai kysyä mikä olisi oikeampi tapa, koska jokainenhan tietää, että ainoata oikeatahan ei ole oikeasti olemassakaan muualla, kuin jonkun rajoittuneessa päänupissa.

Itseasiassa kai halusit esittää kysymyksen ihmisille, jotka eivät ole rasisteja. Tässä on kuitenkin pikkuinen dilemma. Jos olet vastapoolissa, sinulla ei ole palikoita ymmärtää vastauksia ja jos taas et, en minä tässä vastaisi, koska mitään järkijättöisiä kysymyksiä ei olisi koskaan esitettykään. Semmoista se on, ei tämä kysely sisältöanniltaan poikkea ns. akkainlehtien juhannusnumeron vastaa kyselyyn, oletko suttura vai hissukka ja millainen on ihannekarjusi. Sinällään, vaikkei niissä mitään huuhaata kummempaa todellisuutta tangenteerata, voihan niihin läpällä vastailla kesämökin paskahuussissa, vähän niin kuin minäkin tässä kommentoin jonninjoutavaa kvasiälykästä kyselyntynkää, jollakin maitolaiturilla on kumminkin aina joku, joka ei asiaa ymmärrä ja hurahtaa elämäänsä rakentelemaan järjettömyyksien varaan. Se la vie sanos ranskalainen.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jälleen kerran kun joutuu lukemaan Ranskassa tapahtuneesta terrori-iskusta tulee mieleen se, että Suomessa poliisi valtaoikeuksia tulee viipymättä lisätä.
Kuinka sairas on ihminen, jonka pääkopassa välittömästi suuren tragedian jälkeen alkaa ensimmäisenä rullata ajatus siitä miten tätä voisi hyödyntää oman poliittisen agendan ajamisessa?
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuinka sairas on ihminen, jonka pääkopassa välittömästi suuren tragedian jälkeen alkaa ensimmäisenä rullata ajatus siitä miten tätä voisi hyödyntää oman poliittisen agendan ajamisessa?

No kyllä tässä on jo turtunut näihin, pahasti jopa. Kaikki pelkästään viimeisen vuoden-kaksi tapahtumat. Ihminen ei jaksa koko aikaa empativarastoaan käyttää vaan jossain vaiheessa tulee se turtuminen. Tottakai se tekee pahaa kun näkee pikkuskidejä vietävän lanssiin paareilla.

Sitten sitä alkaa väkisin miettiä 'koska täällä?'- tyyppisiä ajatuksia ja sitä myöden 'miten se voitis estää?'- seuraavat. Aika luonnollista. Siitä se sitten lähtee keskustelu turvallisuudesta jne.

Mutta jos se nyt pelastaa jonkun päivää niin päivitelkää ihmeessä toisten sairautta ja kylmyyttä.

@Cobol tagi niin voi ottaa kantaa. En kuitenkaan usko olevani ihan ainoa näin tunteva, edes täällä.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Kuinka sairas on ihminen, jonka pääkopassa välittömästi suuren tragedian jälkeen alkaa ensimmäisenä rullata ajatus siitä miten tätä voisi hyödyntää oman poliittisen agendan ajamisessa?
Eli vaikka kolmen viikon jälkeen on asiallista pohtia tätä? Savuavien raunioiden keskellä ei ole hyvä pohtia palovaroittimen hankkimista, pitää odottaa uuden talon harjakaisiin? Mutta toki olet oikeassa siinä, että keppihevostelu alkaa yleensä heti. Sitä en tiedä mikä Cobolin agenda tässä oli, vai oliko mitään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös