Suomen oikeuslaitos näytti taas ”närhen munat”

  • 1 802 715
  • 11 460

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mikä vittu tätä yhteiskuntaa ja sen oikeuslaitosta vaivaa? Pentholm pitäisi sulkea eristysselliin vankimielisairaalaan loppuelämäkseen, siis koko loppuelämäkseen. Halvemmaksi tulisi toki, jos joku vain päästäisi paskan päiviltä. Se säästäisi yhteiskunnan rahoja ja turvaisi usean tulevan uhrin elämän, seksuaalisen koskemattomuuden ja henkisen hyvinvoinnin. Sillä Pentholm tulee kuristamaan ja raiskaamaan heti kun hän vankilasta taas pääsee. Se on käytännössä satavarmaa, ei hän "sopeudu" tai "kuntoudu" linnassa mitenkään. Seksuaali- ja väkivaltarikoksien uusimisprosentti on tällä hetkellä ollut Pentholmilla pyöreät 100% joka kerta kun mies on vapaaksi päässyt.

Ei näin, arvon Musta Nuoli, ei näin. Väärä asenne sulla. Pentholm Suomeen ekaks seksuaalirikollisille tarkoitetulle STOP- kurssille ja sitten vielä vihan hallintaan tarkoitettu OMA- kurssi päälle, niin kyllähän tästäkin veijarista kunnon veronmaksaja saadaan. Meillähän jokainen vanki vapautuu jossain vaiheessa, vaikka kaikki tietävät vapautuvan olevan todellinen riski yhteiskunnalle. Toivon tosiaan, että joku tollainen vastavapautunut sekopää ei ikinä osuis omalle kohdalle, seuraukset olisivat silloin joka tapauksessa ikävät.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Meillähän jokainen vanki vapautuu jossain vaiheessa, vaikka kaikki tietävät vapautuvan olevan todellinen riski yhteiskunnalle. Toivon tosiaan, että joku tollainen vastavapautunut sekopää ei ikinä osuis omalle kohdalle, seuraukset olisivat silloin joka tapauksessa ikävät.

Vanki vapautuu, kyllä. Mutta jokainen rikollinen ei välttämättä vapaudu ainakaan kovinkaan lyhyessä ajassa. Tälläkin hetkellä vankimielisairaalassa/suljetulla osastolla istuu ymmärtääkseni useampikin rikoksentekijä määräämättömän pituista "rangaistusta". Osa on ehtinyt viettää siellä aikaansa jo enemmän mitä keskimääräinen elinkautisvanki istuu rangaistustaan.

Kyllä, kannatan vankeusrangaistusten pidentämistä jopa vuosikymmenillä tarvittaessa mutta samalla kannatan myös sitä, että tarvittaessa rikollinen voidaan määrätä pakkohoitoon ennalta määräämättömäksi ajaksi.

vlad.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vanki vapautuu, kyllä. Mutta jokainen rikollinen ei välttämättä vapaudu ainakaan kovinkaan lyhyessä ajassa. Tälläkin hetkellä vankimielisairaalassa/suljetulla osastolla istuu ymmärtääkseni useampikin rikoksentekijä määräämättömän pituista "rangaistusta". Osa on ehtinyt viettää siellä aikaansa jo enemmän mitä keskimääräinen elinkautisvanki istuu rangaistustaan.

Vankimielisairaalassa puhumattakaan vankiloiden suljetuista osastoista (jos niitä tarkoitit) ei istu yhtäkään vankia "määräämättömän" pituista rangaistusta, ellei puhuta elinkautisvangeista, joilla vapaus koittaa yleensä n. 12-14 vuoden lusimisen jälkeen.

Sen sijaan valtion oikeuspsykiatrisissa sairaaloissa, joita tällä hetkellä tietääkseni ovat ainakin Niuvanniemi Kuopiossa ja Vanhan Vaasan sairaala, jonkin verran näitä sekopäitä viettää aikaansa. Yleensä rikoksentekijät päätyvät näihin laitoksiin käräjäoikeuden määräämän mielentilatutkimuksen perusteella, mutta on myös tapauksia, joissa tiili on purrut liian kovin ja konna sekoaa kesken tuomion, jolloin vangin tuomio keskeytetään ja hullu määrätään tahdonvastaiseen hoitoon siksi ajaksi, kunnes toipuu. Tämä aika vaihtelee todella paljon muutamasta vuodesta aina loppuelämään. Tosin jos vangin katsotaan parantuneen mielisairaudestaan ennen tuomion loppumista, hänet passitetaan takaisin vankilaan suorittamaan kakkunsa loppun. Käytännössä tällainen tilanne on erittäin harvinainen.

Tilapäiset psykoosit ja muut juoppohullut sen sijaan hoidetaan vankimielisairaalassa Turussa, missä tehdään myös mielentilatutkimuksia. Niuvanniemi on muuten kaikin puolin melkoinen paikka. Olen kerran päässyt tutustumaan ko. laitokseen ja aikamoisen vaikutuksen jätti.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Määräämättömän ajan kestävä pakkohoito on hyvä vaihtoehto psykopaateille, myös oikeasti elinkautinen malli kelpaisi. Eivät ne Britanniassakaan päästäneet Yorkshiren Viiltäjää Peter Sutcliffea vapaaksi, vaikka tämä ehdonalaista anoi 30 vuoden istumisen jälkeen. Päin vastoin tuli lopputulos, että Sutcliffea ei vapauteta koskaan. Sutcliffehan tappoi toistakymmentä naista ja on pahamaineinen sarjamurhaaja, mikäli joku ei tiedä.

Michael Marian tapaus sen sijaan osoittaa suomalaisen oikeuslaitoksen typerimmän ja järjenvastaisimman käytännön eli "täyttä ymmärrystä vailla"-pykälän toimivuuden - tai toimimattomuuden.

Michael Maria, tuolloin vielä Jukka Torsten, oli ensin kuristanut äitinsä. Sitten hän kuristi 12-vuotiaan pikkutytön seksuaalisen väkivallan merkeissä. Olento tuomittiin täyttä ymmärrystä vailla olevana, mikä tarkoittaa sitä, että murhatuomioita ei voi koskaan saada (koska murha on lakiteknisesti aina harkittu teko, ja varttihulluhan ei voi lakiteknisesti tekoaan täysivaltaisesti harkita jne jne). Hovi sitten totta kai tiputti vielä tappotuomiotakin (tuomion yhteispituus kahdesta henkirikoksesta 7v) ja toki ehdollinen koitti melko nopeasti. Sitten ei kun vuoden sisällä uusi kuristus ja henkirikos.

Minun nähdäkseni ihminen, joka tekee henkirikoksia "varttihulluna", on kaikkein vaarallisinta sorttia oleva henkirikoksien tekijä. Sellaiset pitäisi tuomita automaattisesti loppumattomiin elinkautisiin tai pakkohoitoon, ei suinkaan päästää lievemmillä tuomioilla ja vapauttaa aikaisemmin. Jos ihmisellä on mielenterveysongelmia niin paljon, että hän tappaa useasti, hän ei suinkaan parane vankilassa. Ehkei tarvitsekaan parantua, mutta ei häntä sieltä saisi poiskaan päästää. Luontevin paikka olisi pakkohoito.

Mietitäänpä tosiaan tätä varttihullun käsitettä Pentholmin tapauksessa: Pentholm on sen verran mielisairas, että ihmiselämällä ei ole hänelle selvästikään mitään väliä jos hän vain voi toteuttaa kompulsiivisia seksuaalisia fetissejään, joihin liittyvät sadomasokismi, naisten nahkahanskat ja hengiltä kuristaminen. Pentholm ei kuitenkaan ole niin ymmärrystä vailla, etteikö hän voisi viettää välillä näennäisen normaalia elämää ja ylläpitää sen verran hyvää kulissia, että hän saa uhrejaan houkuteltua luokseen. "The mask of sanity" poistuu vasta sitten kun hän on uhriensa kanssa kaksin.

Kysymys kuuluukin: mikä seuraavasta kolmesta on vaarallisin ja pitkäkestoisin uhka suurimmalle määrälle ihmisiä?
A) kylmäverisesti ja harkitusti jonkun murhaava ihminen, joka tappaa harkitun, valitun uhrinsa mutta joka ei lähde murhaamaan naapurin pikkutyttöä, äitiään tai sattumanvaraista uhria koska hänen asiansa ei liity näihin mitenkään. Otetaan esimerkiksi vaikkapa liivijengiläinen, joka teloittaa syrjäseudulla toisen liivijengiläisen rikollisten välienselvittelyssä.
B) Täysin kajahtanut, 100% sertifioitu mielipuoli, joka juttelee Jumalalle ja jolle Jumala juttelee takaisin ja käskee hakkaamaan naapurin hengiltä, koska naapuri on selvästikin tulta syöksevä hevosdemoni.
C) "täyttä ymmärrystä vailla"-kategoriaan mahtuva sosiopaatti, joka sarjamurhaaja/raiskaajana on himojensa ja murhanhimojensa vallassa niin paljon, että tekee tekojaan yhä uudestaan ja tulee tekemään niitä yhä uudestaan jos on vapaana, mutta joka kuitenkin pystyy ylläpitämään tiettyä kulissia ja elämään näennäisesti "normaalia" arkea tekojensa välillä - ja jolle kuka tahansa seksuaalisten preferenssien sisään mahtuva ihminen on potentiaalinen uhri.

A on totta kai kylmäverinen murhaaja ja ansaitsee elinkautisen, mutta A tuskin lahtaa sattumanvaraisia ihmisiä tai murhaa toisia siksi, että hänessä herää himo murhata. A on paha muttei hullu, ja ansaitsee siis elinkautisen (mitä pidempi, sen parempi).

B on täysin kajahtanut ja harhainen, ja niin harhainen, että hän ei mitenkään selviä omillaan eikä pysty ylläpitämään minkäänlaista illuusiota normaaliudesta. B voi tappaa sattumanvaraisesti jonkun, mutta B ei välttämättä edes tajua tekoaan eikä pakene kovin suunnitelmallisesti. B on aidosti ymmärrystä vailla, siis syyntakeeton ja perinteisesti "hullu". B:n paikka on pakkohoito vaikka koko loppuelämän ajan.

C on taas sekä paha että hullu (rautalankamallia käyttääkseni) - hän tietää kyllä, että toisten murhaaminen, raiskaaminen ja pahoinpitely on väärin, mutta hän tekee tekojaan yhä uudestaan koska nauttii niistä eikä omatunto missään vaiheessa kolkuta. Myös kuka tahansa voi olla uhri: äiti, pikkutyttö, siivooja, hieroja jne. C ei "kuntoudu" vankilassa, vaikka vankilatuomio on lyhyempi kuin muilla ja mielisairaalaan C ei joudu, koska ei ole kokonaan ymmärrystä vailla. C:n paikka nimenomaan olisi mielisairaalassa pakkohoidossa tai sitten eristyssellissä elinkautisessa kunnes elämä päättyy.

Suomessa heitä kutsutaan varttihulluiksi ja he saavat muita lyhyemmän tuomion jotta he voisivat tehdä elämänaikanaan maksimaalisen määrän rikoksia. Muualla maailmassa heitä kutsutaan psykopaateiksi ja pidetään nimenomaan tämä porukka vankilassa (tai teloitetaan), koska he ovat sivullisille huomattavan suuri vaara.
 

rpeez

Jäsen
^Hemmetin hyvin kirjoitettu Musta Nuoli. Komppaan.
Toimitapas ajatuksiasi jollekin kansanedustajalle lakialoitteen (vai kuka niistä päättääkin) tekemistä varten. Jotain järkeä näihin asioihin pitää saada.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Vankimielisairaalassa puhumattakaan vankiloiden suljetuista osastoista (jos niitä tarkoitit) ei istu yhtäkään vankia "määräämättömän" pituista rangaistusta, ellei puhuta elinkautisvangeista, joilla vapaus koittaa yleensä n. 12-14 vuoden lusimisen jälkeen.

Sen sijaan valtion oikeuspsykiatrisissa sairaaloissa, joita tällä hetkellä tietääkseni ovat ainakin Niuvanniemi Kuopiossa ja Vanhan Vaasan sairaala, jonkin verran näitä sekopäitä viettää aikaansa.

Tarkoitin Vanhan Vaasan sairaalaa sekä Niuvanniemeä Kuopiossa, mutta en muistanut kyseisenä hetkenä laitosten viralliste termiä (oikeuspsykiatrinen sairaala) - enkä jaksanut googlata.

Psykiatrisella vankisairaalalla on myös yksikkö Vantaan vankilassa, jossa on 15 päikkaa, joista 1 on naispaikka. Tai on ainakin ollut - tietänet onko edelleenkin.

Kaverini kun oli aikanaan Kellokoskella "lataamossa", siellä oli osasto, jonne oli tuolloin sijoitettu Vankeinhoitolaitoksen kautta muutamia sekopäitä tahdonvastaiseen hoitoon. Tiedä sitten mikä käytäntö on nykyään vai oliko kyseinen käytäntö silkka poikkeuskäytäntö tuolloin ja oliko näillä "sekopäillä" jokin perustellumpi syy sille miksi heitä hoidettiin juuri Kellokoskella.

vlad.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tarkoitin Vanhan Vaasan sairaalaa sekä Niuvanniemeä Kuopiossa, mutta en muistanut kyseisenä hetkenä laitosten viralliste termiä (oikeuspsykiatrinen sairaala) - enkä jaksanut googlata.

Cheers, mate. Tarkoituksenani ei ollut viisastella, mutta mielestäni on tärkeää, että puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä. Monilla tahoilla tuntuu vaan olevan ihmisten vapautta rajoittamista koskeva terminologia pahasti sekaisin.

Vankeus ja tahdonvastainen hoitoonottaminen ovat kuitenkin sen verran ankaria toimenpiteitä, että niistä puhuttaessa käsitteiden olisi hyvä olla jossain määrin hanskassa.

Mikä vitun kukkahattutäti mustakin on tullu? Kakkua kaikille, saatana!
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toimitapas ajatuksiasi jollekin kansanedustajalle lakialoitteen (vai kuka niistä päättääkin) tekemistä varten.

Olen aina ihmetellyt sitä, kuinka kansanedustajia pidetään jonain lainsäätäjinä. Tämä on sitä suurinta paskaa, mitä kansalle syötetään. Sattuneesta syystä vähän paremmin aiheeseen perehtyneenä voin kertoa teille, että kansanedustajilla on käytännössä ihan vitun vähän vaikutusvaltaa siihen, millaisia lakeja tässä maassa säädetään. Virkamiehet komiteoissaan tuottavat hallitukselle lakiehdotuksia, jotka pieniä muodollisia viilauksia lukuunottamatta hallituksessa hyväksytään.

Hallitus esittää uuden lain eduskunnalle, joka opposition räksytyksestä huolimatta hyväksyy lain, vaikka suuri osa kansanedustajista ei edes ole tutustunut parhaimmillaan yli kolmesataa sivuiseen esitykseen. Puoluekuri pitää lopusta huolen. Tässä tää meidän hieno demokratia.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hallitus esittää uuden lain eduskunnalle, joka opposition räksytyksestä huolimatta hyväksyy lain, vaikka suuri osa kansanedustajista ei edes ole tutustunut parhaimmillaan yli kolmesataa sivuiseen esitykseen. Puoluekuri pitää lopusta huolen. Tässä tää meidän hieno demokratia.

Lisäksi oikeusistuimet eivät voi tuomita kovempia rangaistuksia kuin laki määrää. Ja hyvä niin.

Ei Suomessa voida (rauhan aikana) tuomita ketään kuolemaan, eikä edes oikeasti elinkautiseen. Minun mielestäni kuolemantuomiota ei saa tuoda lakiin, mutta oikea elinkautinen pitäisi. Mutta ennen tuota lakimuutosta on turha itkeä, että sarjamurhaajat pääsevät vapaaksi.
 

rpeez

Jäsen
Olen aina ihmetellyt sitä, kuinka kansanedustajia pidetään jonain lainsäätäjinä. Tämä on sitä suurinta paskaa, mitä kansalle syötetään. Sattuneesta syystä vähän paremmin aiheeseen perehtyneenä voin kertoa teille, että kansanedustajilla on käytännössä ihan vitun vähän vaikutusvaltaa siihen, millaisia lakeja tässä maassa säädetään. Virkamiehet komiteoissaan tuottavat hallitukselle lakiehdotuksia, jotka pieniä muodollisia viilauksia lukuunottamatta hallituksessa hyväksytään.

Arvasinkin, että joku viisaampi puuttuu tähän, itsellä kun ei ole tarkka tietoa prosessista. Mutta mistä ne virkamiehet saavat ideansa eli mihin lakiin muutosta haluava voisi ideansa toimittaa? Ministerille?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olen aina ihmetellyt sitä, kuinka kansanedustajia pidetään jonain lainsäätäjinä. Tämä on sitä suurinta paskaa, mitä kansalle syötetään. Sattuneesta syystä vähän paremmin aiheeseen perehtyneenä voin kertoa teille, että kansanedustajilla on käytännössä ihan vitun vähän vaikutusvaltaa siihen, millaisia lakeja tässä maassa säädetään. Virkamiehet komiteoissaan tuottavat hallitukselle lakiehdotuksia, jotka pieniä muodollisia viilauksia lukuunottamatta hallituksessa hyväksytään.

Hallitus esittää uuden lain eduskunnalle, joka opposition räksytyksestä huolimatta hyväksyy lain, vaikka suuri osa kansanedustajista ei edes ole tutustunut parhaimmillaan yli kolmesataa sivuiseen esitykseen. Puoluekuri pitää lopusta huolen. Tässä tää meidän hieno demokratia.

Olet käytännössä oikeassa, mutta teoriassa et.

Lain säätäminen tulee eduskunnassa vireille hallituksen esityksellä taikka kansanedustajan lakialoitteella, joka voidaan tehdä eduskunnan ollessa koolla.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Lain_säätäminen_Suomessa

Kansanedustaja voi tehdä lakialoitteen saatuaan huolestuneelta kansalaiselta palautetta. Käytännössä näin ei kuitenkaan tapahdu sinun mainitsemistasi syistä, ja koska yksittäistä kansanedustajaa ei kiinnosta kansalaisten palautteet, ja eduskuntaryhmiä vielä vähemmän.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mutta mistä ne virkamiehet saavat ideansa eli mihin lakiin muutosta haluava voisi ideansa toimittaa? Ministerille?

Toi onkin hyvä kysymys, mihin mulla ei oo vastausta. Kai ne jotkut vahvat lobbaajat ja etujärjestöt osaavat hommansa. Sellainen käsitys mulla kuitenkin on, että yhden kansanedustajan tekemällä lakialoitteella on erittäin pienet läpimenomahdollisuudet. Ministerillä sen sijaan on halutessaan mahdollisuus vaikuttaa lainsäädäntöön nopeallakin aikataululla. Näin kävi esim. vuonna 2007, jolloin silloinen oikeusministeri Leena Luhtanen sai aikaiseksi lokakuussa 2006 voimaantulleen vankeuslain muutoksen. Luhtanen tajusi muutaman vankilanjohtajan kanssa keskusteltuaan, että uuden lain mukainen vangin kirjesalaisuus oli todellinen turvallisuusriski vankiloille ja lakia muutettiinkin vain puoli vuotta sen voimaantulon jälkeen.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei Suomessa voida (rauhan aikana) tuomita ketään kuolemaan, eikä edes oikeasti elinkautiseen. Minun mielestäni kuolemantuomiota ei saa tuoda lakiin, mutta oikea elinkautinen pitäisi. Mutta ennen tuota lakimuutosta on turha itkeä, että sarjamurhaajat pääsevät vapaaksi.

Tietääkseni laki ei nykyään tunne kuolemantuomiota missään olosuhteissa. Sen sijaan elinkautinen on käsittääkseni aina ihan oikeasti einkautinen periaatteessa. Se on sitten toinen asia, että säännöllisesti elinkautisvangit on tapana armahtaa kesken tuomiotaan.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Aamu-tv:n uutisten mukaan Etelä-Suomessa on paljastunut aika laaja lasten hyväksikäytön kertymä. Toivottavasti nyt rangaistukset ovat enemmän kuin sormen heristely tai viikottaisen karkkipäivän peruuttaminen. Luojan kiitos tätä käsittelyä tuskin voidaan ulkoistaa Itä-Suomeen.

Rikokset lapsia ja nuoria vastaan ovat kyllä aika käsittämättömän julmia, vaikka rikos on aina rikos, iästä riippumatta.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Toi onkin hyvä kysymys, mihin mulla ei oo vastausta. Kai ne jotkut vahvat lobbaajat ja etujärjestöt osaavat hommansa. Sellainen käsitys mulla kuitenkin on, että yhden kansanedustajan tekemällä lakialoitteella on erittäin pienet läpimenomahdollisuudet. Ministerillä sen sijaan on halutessaan mahdollisuus vaikuttaa lainsäädäntöön nopeallakin aikataululla. Näin kävi esim. vuonna 2007, jolloin silloinen oikeusministeri Leena Luhtanen sai aikaiseksi lokakuussa 2006 voimaantulleen vankeuslain muutoksen. Luhtanen tajusi muutaman vankilanjohtajan kanssa keskusteltuaan, että uuden lain mukainen vangin kirjesalaisuus oli todellinen turvallisuusriski vankiloille ja lakia muutettiinkin vain puoli vuotta sen voimaantulon jälkeen.

Lakialoitteen voi tehdä myös yksityinen kansalainen nykyään, tosin taakse tarvitaan 50.000 allekirjoitusta.
Juuri eilen tuli asiasta joltain radiokanavalta.
Läpimeno onkin sitten ihan toinen juttu.
Uudistus: 50000 nimell kerro ehdotuksesi! - Ilta-Sanomat
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Itä-Suomessa se vaan jatkuu tuo seksuaalirikollisten paijailu kuten saamme lukea IL:n jutusta: "Opettaja pakotti tytön seksiin". Ihan kokonaista vuosi ehdollista 15 vuotiaan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja 50 tuntia yhteiskuntapalvelua, tytölle ei ilmeisesti kuitenkaan makseta mitään korvauksia tai ainakin ne on jutusta saatu unohdettua.

Miksei tuo muuten täytä raiskauksen kriteerejä?
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lakialoitteen voi tehdä myös yksityinen kansalainen nykyään, tosin taakse tarvitaan 50.000 allekirjoitusta.Läpimeno onkin sitten ihan toinen juttu

Joo, tohonhan tuli lakimuutos, millä ilmeisesti haetaan "suorempaa" demokratiaa. Luulen vähän, että aika kuolleeksi kirjaimeksi toi kyllä jää. Tai varmaanhan täältä toi 50 000 nimeä jonkinlaisella vaivannäöllä joku kokoon saa ja jotkut sitä varmaan lähtevät yrittämäänkin. Mutta niinku sanoit, lain voimaan saamisesta ei ole silti mitään takeita.

En tiedä oliko tää joku vitsi tai jotain, mutta jostain kuulin, että nää 50 000 allekirjoitusta pitäis toimittaa eduskuntaan tai jollekin muulle taholle jokainen erillisellä paperilla. Tän on pakko olla vitsi, sillä käytännössähän toi ois ihan vitun naurettavaa. Laissa on varmaan sitten määritelty myös paperin koko. Ihan ajatuksen tasolla 50 000 A4:n liikutteleminen suurella todennäköisyydellä for nothing olis aika turhauttavaa. Vai onnistuuko tollanen aloite myös "sosiaalisen median" (vitun ärsyttävä termi, muuten) kautta, mikä tekis asiasta taas liian helppoa? Valistakaa hölmöä, viisaammat.
 
Viimeksi muokattu:

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Itä-Suomessa se vaan jatkuu tuo seksuaalirikollisten paijailu kuten saamme lukea IL:n jutusta: "Opettaja pakotti tytön seksiin". Ihan kokonaista vuosi ehdollista 15 vuotiaan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja 50 tuntia yhteiskuntapalvelua, tytölle ei ilmeisesti kuitenkaan makseta mitään korvauksia tai ainakin ne on jutusta saatu unohdettua.

Miksei tuo muuten täytä raiskauksen kriteerejä?

Tervetuloa siis Suomeen, täällä saat raiskata ja pahoinpidellä lähes vapaasti, selviät suurella todennäköisyydellä pelkällä ehdollisella. Näin meillä Suomessa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tervetuloa siis Suomeen, täällä saat raiskata ja pahoinpidellä lähes vapaasti, selviät suurella todennäköisyydellä pelkällä ehdollisella. Näin meillä Suomessa.

Näinhän se näkyy olevan, juttu sai tänään IL:ssa tarkennusta: "Tyttö joutui kahden opettajan seksileluksi". Kyseessä olikin kahden miehen tekemä rikos. Toiselle vuosi ehdollista ja toiselle puoli vuotta, korvauksia tyttö sai 5000 euroa. Kyllä on hyvä meininkin meillä täällä Suomessa.
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Suomessa on tämä hieno nimike, pakottaminen

Kyllähän tuossa tuomittiin miltein raskaamman mukaan, näkisin että luvaton käyttöönotto kyseessä.

Vai oliko tuo nykyään luvaton käyttövarkaus?
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen aina ihmetellyt sitä, kuinka kansanedustajia pidetään jonain lainsäätäjinä. Tämä on sitä suurinta paskaa, mitä kansalle syötetään. Sattuneesta syystä vähän paremmin aiheeseen perehtyneenä voin kertoa teille, että kansanedustajilla on käytännössä ihan vitun vähän vaikutusvaltaa siihen, millaisia lakeja tässä maassa säädetään. Virkamiehet komiteoissaan tuottavat hallitukselle lakiehdotuksia, jotka pieniä muodollisia viilauksia lukuunottamatta hallituksessa hyväksytään.

Hallitus esittää uuden lain eduskunnalle, joka opposition räksytyksestä huolimatta hyväksyy lain, vaikka suuri osa kansanedustajista ei edes ole tutustunut parhaimmillaan yli kolmesataa sivuiseen esitykseen. Puoluekuri pitää lopusta huolen. Tässä tää meidän hieno demokratia.

Näinhän se tosiaan menee, mutta kyllä minä pidän silti ensiarvoisen tärkeänä, että jonkinlaisessa viimeisen sinetin roolissa on säännöllisesti vaihtuva kansan valitsema elin. Arvelisin, että tässä meidän systeemissämme virkakoneistosta lähtevät kaikkein älyttömimmät esitykset jäävät tekemättä ja virkakoneistokin on ehkä enemmän varpaillaan verrattuna tilanteeseen, jossa pääsisivät suhmuroimaan keskenään ilman minkäänlaista illuusiotakaan avoimuudesta.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Mies saa pojat kiinni itse teosta rikkomassa autoja, käskee poikia lopettamaan, jolloin nämä käyvät miehen kimppuun. Syntyneessä käsirysyssä pojat saavat lieviä vammoja. Miehelle pahoinpitelysyyte.

Mies kuritti autoja rikkoneita teinej - Ilta-Sanomat

Tuossa on tietysti aika vähän faktoja, mutta onko se niin, että jos kimppuusi käydään ja siinä itseäsi puolustaessasi aiheutat edes vähänkään vammoja vastapuolelle, saat syytteen pahoinpitelystä?

Mitä tuossa sitten pitäisi tehdä? Eikö tosiaan asiaan saa itse puuttua, vaan on soitettava poliisit, jolloin jannut ehtivät livistää?
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Mitä tuossa sitten pitäisi tehdä? Eikö tosiaan asiaan saa itse puuttua, vaan on soitettava poliisit, jolloin jannut ehtivät livistää?

Jos haluaa välttyä edellä mainitun kaltaiselta syytteeltä, on tosiaan ainoa vaihtoehto yrittää vain verbaalisesti ajaa pojat pois, ottaa tuntomerkit ylös/toivoa, että ovat tuttuja. Kiinnikäyminen tuottaa syytteen, sillä taustajoukoista löytyvät 11 kertaa 10:stä vanhemmat, joiden mussukoita ei kuriteta ilman seuraamuksia, ikinä ei ole mitään kielletty.

Poliiseille sitten tuntomerkit ja tiedot, jos ovat ennestään ollenkaan tuttuja, ja juttu tutkinnalle ja korjauksen saa sitten todennäköisesti maksaa omista vakuutuksistansa, jos on edes muu kuin liikennevakuutus.

Suomessa rikollisilla ja ilkivallan tekijöillä on oikeutensa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös