Suomen oikeuslaitos näytti taas ”närhen munat”

  • 1 776 638
  • 11 372

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En muista olenko kirjoittanut, mutta tuossa jokunen vuosi sitten oli tutulla kaverilla huoltajuusvääntö exän kanssa. EX sattui olemaan sossussa töissä ja jännä kyllä näin ulkopuolisen silmin kollegat kyllä hoitivat asiat aikalailla äitin näkökannan mukaan, vaikka se nyt oli aika selvää että sekasin on koko akka.
Niin pitkäänhän lapset sitten olivat äidillään, isän tapaamisoikeudella, ennen kuin äitikkä päätti lasten nähden puukottaa uutta miesystäväänsä leipäveitsellä tuikkien.
Isä sai huoltajuuden vasta äitykän linnatuomion jälkeen. Huomautan että isällä ei ole rikosrekisterissä yhtään mitään ja on vakituisessa työssä. Että ei ole mitään sellistakaan syytä taustalla...

@Luoto sen tuossa aika hyvin yhdellä lauseella avaakin.
Toivoisin, että nämä ”Otat sä naiselta pataan?” hätäkeskuspäivystäjät ym. pelkän sukupuolen perusteella tuomitsevat ihmiset pystyisivät näkemään kaikkien ihmisten mahdollisuuden tehdä julmuuksia lähimmäisilleen.
 
Toivoisin, että nämä ”Otat sä naiselta pataan?” hätäkeskuspäivystäjät ym. pelkän sukupuolen perusteella tuomitsevat ihmiset pystyisivät näkemään kaikkien ihmisten mahdollisuuden tehdä julmuuksia lähimmäisilleen.
Tämä ajattelutapa ja toimintamalli on niin syvällä yhteiskunnan rakenteissa, että vielä on pitkä matka että tässä asiassa saavutetaan "tasa-arvo", jos koskaan. Omakohtaista kokemusta asiasta on vuosien takaa, kun pariin otteeseen joutui eksän mielenliikkeiden takia poistumaan yön selkään omasta kodista. Viimeisellä kerralla puolipukeissa, ilman toista kenkää, puhelinta ja rahaa, parinkympin pakkaseen. Loppuviimein kun poliisin yhytin niin kerroin tilanteen pyytääkseni puhelinta lainaan, että voisin yöpaikan etsiä, sain vastaukseksi kaksin kappalein hyvät naurut ja kysymyksen, että "etkö sä muijalles pärjää aikuinen mies?". Puhelintakaan en lainaan saanut vaan kehotuksen mennä hotelliin "nukkumaan pää selväksi". Täysin vesiselvä kun olin, niin jälkimmäinen ei onnistunut mutta luojan kiitos viimeinen hotelli päästi sisään ja antoi yöpyä laskulle, vaikkei ollut puhelinta, rahaa eikä kortteja ja ulkoinen habitus oli ns. mielenkiintoinen. Eikä tosiaan ollut edes ainoa kerta, kun poliisin suhtautuminen oli asiaan erittäin vähättelevä.

Jälkeenpäin kuulin että tämä kyseinen nainen tekaisi jälkikasvua seuraavan uhrin kanssa ja melko samantyyppinen tarina kuin yllä. Mies lähti kävelemään suhteesta, niin huoltajuuskiistan yhteydessä hän ilmoitti miehen käyttäneen lasta seksuaalisesti hyväkseen ja se meni sosiaaliviranomaisiin ilman epäilyksiä, vaikka kyseisellä naisella on, luotettavalta taholta kuultuna, todettu minun jälkeen mm. epävakaa persoonallisuushäiriö sekä skitsofrenia. Mies tapaa nykyään lastaan kerran kuukaudessa valvotuissa olosuhteissa, vaikkei mitään tuomiota asiasta ole eikä asia ole edes missään oikeuslaitoksen käsittelyssä. Toki, eihän näistä ikinä tiedä mutta uskaltaisin aika isolla rahalla veikata, tämän naisen tuntien, että saattaa olla syytön mies piinapenkissä. Sitä päivää odotellessa kun tuon ihmisen käsittelyssä joltain loppuu elämä.

Nämä ym. tapaukset on ihan pintaraapaisuja siihen miten viranomaiset suhtautuu näissä asioissa melko sukupuolittuneesti. Näitä tarinoita olen kuullut erittäin paljon kun kävin tapahtumien jälkeen isommassa porukassa
purkamassa tilannetta. Ja kun asiaa olen myös kaveripiirissäni puhunut avoimesti, niin kyllähän sieltäkin on paljastunut paljon tällaisia epäoikeudenmukaisuuksia esimerkiksi juurikin huoltajuuskiistoissa.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Nämä ym. tapaukset on ihan pintaraapaisuja siihen miten viranomaiset suhtautuu näissä asioissa melko sukupuolittuneesti. Näitä tarinoita olen kuullut erittäin paljon kun kävin tapahtumien jälkeen isommassa porukassa
purkamassa tilannetta. Ja kun asiaa olen myös kaveripiirissäni puhunut avoimesti, niin kyllähän sieltäkin on paljastunut paljon tällaisia epäoikeudenmukaisuuksia esimerkiksi juurikin huoltajuuskiistoissa.
Ikävä kyllä tarinat kuulostaa liian tutulta, äidiltä ei lapsia oteta oikein mitenkään pois. Itselläkin kaveripiiristä vastaava tarina, muija sekosi täysin ja hyvin pienellä ikäerolla olevat lapset (olisivatko olleet 3v ja 4v tuohon aikaan) kertoivat päiväkodissa että äiti ryyppää ja lyö, äiti oli kääntänyt jutun niin että isä oli käskenyt lapsia sanomaan niin. Isällä myös reilu 10v takaa (siihen aikaan 10v takaa) rattijuopumus (klassikoiden klassikko, ilta oli venähtänyt ja seuraavana aamuna oli lähtenyt autolla ajamaan, tuomittavaa toki, eikä selityksiä ole), niin meni sitten kaikkialla läpi tuo ja isä joutui valvotusti tapaamaan lapsiaan. Papereissa taisi olla merkintä että oli manipuloinut lapsiaan valehtelemaan huonoista oloista äidin luona. Ja äiti teki kyllä kaikkensa että isällä oli mahdollisimman vaikeaa lasten kanssa ja valehteli suoraan lapsille että mitä kaikkea isä on tehnyt. Vuosia kun tuo jatkui, niin lapset eivät halunneet olla isänsä kanssa tekemisissä ja kaveri otti tuon raskaasti. Noh, onneksi kun lapset kasvoivat, tajusivat itsekkin miten asiat ovat ja pääsivät muuttamaan isänsä luo. Eivät ilmeisesti pidä mitään yhteyttä enää äitiinsä ja elämä menee paremmin.

Tämä on yksi syy miksi kannatan myös nais-nais tai mies-mies parien oikeutta adoptioon, biologinen vanhemmuus ei ole millään tae siitä että olisi hyvä vanhempi.

Tuo 4-vuotiaan tarina on aika kammottava ja vahvistaa tätä mielikuvaa, tietysti lastensuojelussa on resurssit pienet, mutta ihmettelen että lapsi oli kerran siirretty ilmeisesti isälleen. Mielestäni kynnys takaisin siirtämiseen pitäisi olla valtavan suuri. Ilmeisesti lapsi oli selkeästi alikasvuinen (aliravittu?) ja ilmeisesti myös alikehittynyt. Ihmettelen että miten tuon jälkeen on saatu lapsi siirrettyä äidilleen takaisin. Onneksi lapsi ei joudu enää kärsimään, isälle ja isovanhemmille valtava suru loppuelämän ajan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Varmaan taas mentiin lain pykälien mukaan mutta vatuttaa tuo silti suunnattomasti, että noita ei saada pidettyä kiven sisässä vähintään seuraavat 15v. Tekivät sanoinkuvailemattoman teon pienelle ihmisenalulle ja tuskin tuo räkänokka poika osaa oikeasti edes katua asiaa. Kiireesti vaan vetämään lisää kamaa, kun vapaaksi pääsi.

Hyi vattu sentään.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Käsittämättömiä päätöksiä. Eikö todennäköisin syin epäiltyä murhaajaa voisi pitää säilössä suht ongelmitta?

Toivottavasti ei muutaman viikon päästä lueta tällaista uutista:"Äitiä ja isäpuolta ei ole tavoitettu vapauttamisen jälkeen eikä poliisilla ole käsitystä heidän olinpaikastaan".
 

diavolo

Jäsen
Oikeuden antaman välipäätöksen mukaan neljävuotiaan lapsen kuolemasta syytettyjä lapsen äitiä ja isäpuolta ei voida todennäköisin syin epäillä teosta, josta alin mahdollinen tuomio on ainakin kaksi vuotta. Heidän vangitsemiselleen ei siis enää ollut perustetta.
Eli kuolemantuottamuksenako tämä menee? Nyt on hieman hankala ymmärtää tätä päätöstä.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Mitähän helvettiä tässä maassa oikein tapahtuu?

Joko tarinassa on helvetin isoja aukkoja (en jaksa uskoa) tai sitten meillä on käsillä vain ihan jumalattoman suuri farssi.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Käsittämätön juttu tuo vapauttaminen, mutta eivät nuo uskoakseni pitkään vapaalla kuljeksi. Maaliskuussa on tuomio tulossa. Eiköhän miehelle lävähdä elinkautinen ja naisellekin pitkähkö kakku.

Tässä jutussa on kyllä niin uskomattomia piirteitä, että niitä on vaikea uskoa todeksi. Koko keissihän on ihan Vilja Eerika 2.0., mitä lastensuojelun toimintaan tulee. Vitutuskäyrää nostaa jo sekin, että asunnosta otettujen valokuvien perusteella lapsen koti on ollut ihan ryyppy- ja huumeluukku. Ei sellaisessa pitäisi kenenkään lapsen joutua asumaan tuntiakaan. Vielä enemmän vituttaa se, että noin paskaista elämää eläneillä on edes ollut jokin höyrymoppi, tai ehkä sitä on käytetty johonkin kamankeittoon, siivoamiseen ei varmastikaan.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Käsittämätön juttu tuo vapauttaminen, mutta eivät nuo uskoakseni pitkään vapaalla kuljeksi. Maaliskuussa on tuomio tulossa. Eiköhän miehelle lävähdä elinkautinen ja naisellekin pitkähkö kakku.

Riippuu ihan siitä miten käräjäoikeus asian näkee. He voivat ihan hyvin tehdä päätöksen, jossa ei voida varmaksi sanoa että kumpikaan näistä olisi kuolemaa aiheuttanut vaan voi olla joku kolmas ulkopuolinen henkilö. Tällöin käräjäoikeus antaa korkeintaan sakot ja asia etenee hovioikeuteen.

Hovioikeudesta tulee sitten todennäköisesti pitkät tuomiot molemmille. Näin nämä vähän vaikeammat tapaukset vain tuppaavat menemään. Käräjäoikeus on yksi suuri vitsi nykypäivänä.

Mikkelissä oli tässä ihan hiljattain tapaus jossa 85-vuotias nainen löydettiin kotoaan kuolleena väkivallan seurauksena. Poliisi pystyi nopeasti yhdistämään yhden paikallisen pojan tapaukseen, hänen sormenjälkensä löytyivät asunnosta ja taloa vastapäätä olleessa poliisilaitoksen kamerassa näkyy kuinka poika poistuu kyseisestä kerrostalosta surmayönä, näin hän oli 100% varmuudella siellä ollut. Mutta koska tapauksella ei ollut silminnäkijää niin käräjäoikeuden mukaan oli mahdollista että Mikkelin kokoisessa kaupungissa poika on voinut mennä yöllä asuntoon jossa surma oli jo tapahtunut ja hän ei sitä koskaan olisi tehnyt. Vanhus ja poika ei siis tunteneet ennestään, joten käräjäoikeuden mukaan poika nyt vain sattumoisin meni tuntemattomaan asuntoon ja löysi sieltä vanhan naisen surmattuna.

Käräjäoikeus antoi vapauttavan tuomion, jonka jälkeen poika oli lähes vuoden vapaana kunnes hovioikeus antoi 11 vuoden tuomion.

Eli käräjäoikeus antoi vapauttavan tuomion ja hovioikeus 11 vuoden tuomion. Kertoo kaiken oleellisen mitä tässäkin voi nyt käydä.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Aika rankkaa tekstiä iltasanomien kommentoinnissa. Ihme on jos sieltä ei bannia joillekkin tule.

Oksettavaa että pääsivät ainakin toistaiseksi vapaalle.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Puolustuskyvytön pieni lapsi kidutetaan hengiltä ja narkkiduo pääsee vapaalle odottamaan tuomiota.

Voisi sanoa jotta usko järjestelmään on ehkä vähän koetuksella.

Tekisi mieli ehkä ääneen jotain pahaa toivo jollekin, mutta eipä tuo toinna.....
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Joko tietoisesti tai alitajunnallisesti ei tuu imettyä ihan kaikkea tietoa mitä näistä pahimmista tapauksista tulee esiin. Toisaalta, välillä on ihan hyvä katsoa maailmaa sellaisena kuin se on ja totuutta silmiin. Suomea.

Tunnetila on jotenkin hämmentyneen ymmyrkäinen. Ei viitsi ees raivota tai sadatella. Että mitäs vielä sitten.


 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Aina voi sattua niin että isäpuoli vetää sellaiset överit että menee toimintakyky hyvin pitkälti.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aina voi sattua niin että isäpuoli vetää sellaiset överit että menee toimintakyky hyvin pitkälti.
Meinasin kirjoittaa, että toivottavasti vetää överit ja yhteiskunta säästyy vankeinhoidon kuluilta, mutta siitä varmaan olisi saanut viikoksi reissun keltaisten hedelmien saarelle, joten en siis toivo sellaista kohtaloa hänelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös