Ratifiointi tulee ” viivästymään ja viivästymään” uudelleen ja uudelleen..
Koplata EU:n rahoitus-asiaa ja Nato-jäsenyyden ratifiointia. Lisäksi pystyy olemaan mieliksi Venäjälle. Kun ei ole mikään pakko vielä ratifioida, kun Turkkikin jarruttaa niin sitten on hyvä pitää yksi lyömäase itsellä ja katsoa miten tilanteet kehittyvät. Jos esimerkiksi näillä kahdella asialla (EU-rahoitus ja Nato-ratifiointi) ei olisi mitään tekemistä keskenään niin miksi ihmeessä Suomessakin vierailun tehneessä oli mukana pari unkarilaista meppiä ja miksi Suomi sai läksytystä asiasta.Miksi Unkari haluaa itselleen lisää kitkaa EU-asioihin? Luulisi, että jo nykytilanteessa Unkari kaipaisi enemmän ystäviä kuin vihollisia. Kaikki Unkarin oman viiteryhmän jäsenet - Puola, Tsekki, Slovakia - ovat ratifioineet jo aikaa sitten. Miksi nyt hankkia vielä lisää kitkaa EU:hun esimerkiksi Suomen, Ruotsin, Tanskan, Viron, Latvian ja Liettuan kanssa?
Vai onko tässä joku Orbanin master plan menossa? Jos on, niin toivottavasti se on fiksumpi kuin (Dark) Putinin, vaikka vähän epäilen...
Joo, toki näin, mutta mielestäni yritys tuntuu tosi epätoivoiselta.Koplata EU:n rahoitus-asiaa ja Nato-jäsenyyden ratifiointia.
Tätäkään en ole Unkarin tapauksessa ymmärtänyt. Luulisi, että heillä on ihan hyvin kokemusta Neuvostoliitosta/Venäjästä. Kuten sanottu, voin ymmärtää tämän jonkinlaisena Orbanin "master planina", mutta joko (1) Orban ei oikeasti olekaan sellainen poliittinen kettu, joksi häntä sanotaan, (2) hän ei ajattele omaa kauttaan pidemmälle, tai (3) kyseessä on jonkinlainen sisäpoliittinen yritys (jonka sisällöstä ja tavoitteesta en ymmärrä mitään).Lisäksi pystyy olemaan mieliksi Venäjälle.
Ajan pelaaminen tosiaan voisi olla yksi ihan pätevä syy, siis vetkuttaa ja koettaa katsoa, jos paikka avautuisi.Kun ei ole mikään pakko vielä ratifioida, kun Turkkikin jarruttaa niin sitten on hyvä pitää yksi lyömäase itsellä ja katsoa miten tilanteet kehittyvät.
Joo, kyllä, mutta miksi ihmeessä tehdä ensinnäkin Suomesta ja Ruotsista vielä vastentahtoisempia EU:ssa, luoda kitkaa omaan viiteryhmään (Puola, Tsekki ja Slovakia; varsinkin Puolaan, joka kamppailee saman asian kanssa EU:n kanssa!), ja muuhun EU-poppooseen.Jos esimerkiksi näillä kahdella asialla (EU-rahoitus ja Nato-ratifiointi) ei olisi mitään tekemistä keskenään niin miksi ihmeessä Suomessakin vierailun tehneessä oli mukana pari unkarilaista meppiä ja miksi Suomi sai läksytystä asiasta.
Jep, eihän tuo tietenkään tule auttamaan, mutta eihän Unkarilla ole mitään hävittävääkään. Enkä yhtään vähättelisi sitäkään syytä, että Unkari pääsee tällä tavalla maksamaan kalavelkoja mm. Suomelle, joka on kärjekkäästi ollut kritisoimassa Unkaria. Onhan se mukava päästä näyttämään omaa hauista ja korostamaan omaa merkitystään, kun on vuosia kuullut lähinnä pelkkää kritiikkiä.Joo, toki näin, mutta mielestäni yritys tuntuu tosi epätoivoiselta.
Niinhän sitä luulisi. Voisi kuvitella, että venäläisilläkin on kokemusta ja muistot tallessa NL:sta, mutta niin vain osa haikailee senkin hirvityksen perään. Unkari on pidempään mielistellyt Venäjää ja saanut mm. halpaa energiaa niin miksipä ei jatkaisi tässäkin, kun on paikka mielistellä.Tätäkään en ole Unkarin tapauksessa ymmärtänyt. Luulisi, että heillä on ihan hyvin kokemusta Neuvostoliitosta/Venäjästä. Kuten sanottu, voin ymmärtää tämän jonkinlaisena Orbanin "master planina", mutta joko (1) Orban ei oikeasti olekaan sellainen poliittinen kettu, joksi häntä sanotaan, (2) hän ei ajattele omaa kauttaan pidemmälle, tai (3) kyseessä on jonkinlainen sisäpoliittinen yritys (jonka sisällöstä ja tavoitteesta en ymmärrä mitään).
Unkarin EU-tukia ei auta millään muotoa se, että se nihkeilee Natossa.
Kyllä, eihän Unkarilla ole mikään kiire, koska ratifiointi ei ole vain siitä kiinni. Ilman Turkkia ratifiointi olisi ehkä jo tapahtunut.Ajan pelaaminen tosiaan voisi olla yksi ihan pätevä syy, siis vetkuttaa ja koettaa katsoa, jos paikka avautuisi.
Me katsomme monesti näitä Orbanin, Erdoganin, Putinin jne. hallintojen touhuja omasta, länsimaisen demonratian ja oikeusvaltion pelikirjasta käsin, jolloin niiden toiminta näyttäytyy epärationaaliselta. Mutta ne pelaavatkin ihan eri pelikirjalla ja säännöillä. Ei Unkarilla ole tässä erityisesti mitään sen ihmeempää menetettävää, ainakaan jotain, mitä se ei ole jo menettänyt aikoja sitten.Joo, kyllä, mutta miksi ihmeessä tehdä ensinnäkin Suomesta ja Ruotsista vielä vastentahtoisempia EU:ssa, luoda kitkaa omaan viiteryhmään (Puola, Tsekki ja Slovakia; varsinkin Puolaan, joka kamppailee saman asian kanssa EU:n kanssa!), ja muuhun EU-poppooseen.
Korjaan tätä sanomistasi sen verran, että Unkarilla kyllä on valtavasti hävittävää: Fidezilla ja Orbanilla ei välttämättä niinkään paljoa, sen verran paljon ovat vetäneet pöntöstä alas.Jep, eihän tuo tietenkään tule auttamaan, mutta eihän Unkarilla ole mitään hävittävääkään.
Minusta tosi onneton yritys. Kiusantekoa, jolla ei tee hallaa muulle kuin omalle maalleen vielä vuosikymmenten päähän. Mutta toki minä en ole Orban, ja minä uskon suht lujasti Venäjän aika totaaliseen tappioon tulevien vuosien aikana. Orban voi nähdä asian eri tavalla, ja siksi kyseenalaistankin hänen taitonsa ulkopolitiikassa. Sisäpolitiikassa hän on kyllä jo taitonsa näyttänyt.Enkä yhtään vähättelisi sitäkään syytä, että Unkari pääsee tällä tavalla maksamaan kalavelkoja mm. Suomelle, joka on kärjekkäästi ollut kritisoimassa Unkaria. Onhan se mukava päästä näyttämään omaa hauista ja korostamaan omaa merkitystään, kun on vuosia kuullut lähinnä pelkkää kritiikkiä.
Kyllä, mutta ei se oikeasti ole auttanut Unkaria juuri eteenpäin.Unkari on pidempään mielistellyt Venäjää ja saanut mm. halpaa energiaa niin miksipä ei jatkaisi tässäkin, kun on paikka mielistellä.
Näin itsekin luulen.Kyllä, eihän Unkarilla ole mikään kiire, koska ratifiointi ei ole vain siitä kiinni. Ilman Turkkia ratifiointi olisi ehkä jo tapahtunut.
Sen toki ymmärrän. Minua siis itseäni mietityttää, että eikö esimerkiksi Unkarissa ole tahoja, jotka alkavat kyseenalaistaa Orbanin ja tämän puolueen ulkopoliittista linjaa, joka vetää maan pitkäksi aikaa erilleen omasta viiteryhmästään ja tärkeimmistä tukijoistaan, esimerkiksi Puolasta?Me katsomme monesti näitä Orbanin, Erdoganin, Putinin jne. hallintojen touhuja omasta, länsimaisen demonratian ja oikeusvaltion pelikirjasta käsin, jolloin niiden toiminta näyttäytyy epärationaaliselta. Mutta ne pelaavatkin ihan eri pelikirjalla ja säännöillä. Ei Unkarilla ole tässä erityisesti mitään sen ihmeempää menetettävää, ainakaan jotain, mitä se ei ole jo menettänyt aikoja sitten.
Itse en vain käsitä, miksi Unkari ylipäänsä on halunnut ottaa erittäin konservatiivisen "änkyrän" roolin, eikä kehittyä yhteiskuntana samaan suuntaan, kuin esimerkiksi naapurimaansa Tsekki ja Slovakia. Edistääkö Unkarin nykysuuntaus unkarilaisten vaurautta, menestystä ja hyvinvointia?Koplata EU:n rahoitus-asiaa ja Nato-jäsenyyden ratifiointia. Lisäksi pystyy olemaan mieliksi Venäjälle. Kun ei ole mikään pakko vielä ratifioida, kun Turkkikin jarruttaa niin sitten on hyvä pitää yksi lyömäase itsellä ja katsoa miten tilanteet kehittyvät. Jos esimerkiksi näillä kahdella asialla (EU-rahoitus ja Nato-ratifiointi) ei olisi mitään tekemistä keskenään niin miksi ihmeessä Suomessakin vierailun tehneessä oli mukana pari unkarilaista meppiä ja miksi Suomi sai läksytystä asiasta.
Jollain epämääräisellä tavalla ymmärrän Turkin änkyröinnin, vaikken kyllä oikeasti tajua, että mitä Turkki sillä itselleen haluaa. Unkarin änkyröintiä en oikeasti ymmärrä lainkaan. Miksi Unkari haluaa itselleen lisää kitkaa EU-asioihin? Luulisi, että jo nykytilanteessa Unkari kaipaisi enemmän ystäviä kuin vihollisia. Kaikki Unkarin oman viiteryhmän jäsenet - Puola, Tsekki, Slovakia - ovat ratifioineet jo aikaa sitten. Miksi nyt hankkia vielä lisää kitkaa EU:hun esimerkiksi Suomen, Ruotsin, Tanskan, Viron, Latvian ja Liettuan kanssa?
Vai onko tässä joku Orbanin master plan menossa? Jos on, niin toivottavasti se on fiksumpi kuin (Dark) Putinin, vaikka vähän epäilen...
Jossain oli sekin arvio, että Unkari odottaa(tai ainakin haluaa katsoa mahdollisimman pitkään, josko voittaisivat) Venäjän voittavan sodan, ja laskee hyötyvänsä, jos saa välit pidettyä Kremliin hyvinä. Kusipäinen motiivihan tuokin on, ei sillä.
Lisäksi sitten varmaan nuo oikeusvaltio-asiat ja rahat.
Itse olen pitänyt jo pitkään Unkarin pitkittämisen motiiveina mahdollisen Venäjän voiton Ukrainan sodassa sekä Suomen ja Ruotsin oikeusvaltiovaatimukset Unkarille. Sen jälkeen tulee joukko näitä pienempiä vaikuttimia, kuten mm. "tavallisen unkarilaisen ja unkarilaisen kansanedustajan huoli Venäjän ärsyttämisestä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydellä", joukko muita Venäjän tarinaa tukevia ihmeväitteitä, Unkarin energiariippuvuus Venäjästä, Orbanin ja Fideszin Putin yms. autoritäärisyyssympatiat, jne. jne.Jossain oli sekin arvio, että Unkari odottaa(tai ainakin haluaa katsoa mahdollisimman pitkään, josko voittaisivat) Venäjän voittavan sodan, ja laskee hyötyvänsä, jos saa välit pidettyä Kremliin hyvinä.
Torille?
Oho, oho, jos tämä pitää paikkansa.Turkki aikoo hyväksyä Suomen Natoon – Erdoğan: ”Lunastamme lupauksemme”
Turkki on hyväksymässä Suomen Natoon, ulko- ja turvallisuuspolitiikan lähteet kertovat.www.iltalehti.fi
Torille?
Niinpä. Eli tästä tässä viime aikojen kokoustamisesta ja ulostuloissa on ollut varmastikkin kyse. Hienoa, jos nyt vihdoin toteutuu edes Suomen kohdalla.Turkki aikoo hyväksyä Suomen Natoon – Erdoğan: ”Lunastamme lupauksemme”
Turkki on hyväksymässä Suomen Natoon, ulko- ja turvallisuuspolitiikan lähteet kertovat.www.iltalehti.fi
Torille?
Oho, oho, jos tämä pitää paikkansa.
Jos polut nyt erkanevat, niin se asia joka minua polkujen eroamisessa on aina huolettanut, on se, että Ruotsin jäsenyys sitten lähtee viivästymään ja viivästymään. Se ei ole minusta Suomelle ja Suomen puolustukselle kovin hyvä vaihtoehto. Olen nähnyt asian Turkin suhteen niin, että niin kauan kun siellä on Suomi samassa veneessä, niin se omalla tavallaan pakottaa Turkkia koettamaan ymmärtää Ruotsiakin. Tuolla ketjun alkupäässä kun veikkailtiin ensimmäisiä ja viimeisiä ratifioijia, sanoin, että oma käsitykseni on se, ettei Suomella ja Turkilla ole välillään mitään isompaa skismaa ja tämä vuosi on antanut ymmärtää että juuri näin on.Niinpä. Eli tästä tässä viime aikojen kokoustamisesta ja ulostuloissa on ollut varmastikkin kyse. Hienoa, jos nyt vihdoin toteutuu edes Suomen kohdalla.
"Haluamme kuitenkin tarkastella vielä itse ratifiointiprosessia ja sitä minkälaisen kuormituksen päätös siitä antaisi hallinnollisille elimille ja tuoda lisäksi meiltä penätyn demokratiakehityksen johdosta päätöksenteon keskiöön myös muita tahoja. Emme myöskään halua kiirehtimisellä vaarantaa, tai haitata varsinaista pian alkavaa vaalityötä ja haluamme keskustella siitä, mihin rooliin ratifiointi asettuu eri puolueiden ja ehdokkaiden vaaliteemoissa kuin myös siitä, että onko kaikilla nyt varmasti tarpeeksi tietoa niin Natosta kuin Naton jäsennyydestä kuin myös uusien jäsenehdokkaiden suhteista Turkkiin. Joudumme siis tutkimaan, millä aikajänteellä ja miten..."Turkki aikoo hyväksyä Suomen Natoon – Erdoğan: ”Lunastamme lupauksemme”
Turkki on hyväksymässä Suomen Natoon, ulko- ja turvallisuuspolitiikan lähteet kertovat.www.iltalehti.fi
Torille?
Tämä tie lienee kuitenkin nyt kuljettu loppuun ja on ymmärretty/tunnustettu, ettei Suomi riitä mitenkään puskemaan Ruotsia Natoon Turkin osalta. Turkin ja Ruotsin välinen kysymys on erillinen eikä Suomi pysty sitä mitenkään jeesaamaan. Kaikien etu on, että ainakin Suomi pääsee nyt Naton jäseneksi.Jos polut nyt erkanevat, niin se asia joka minua polkujen eroamisessa on aina huolettanut, on se, että Ruotsin jäsenyys sitten lähtee viivästymään ja viivästymään. Se ei ole minusta Suomelle ja Suomen puolustukselle kovin hyvä vaihtoehto. Olen nähnyt asian Turkin suhteen niin, että niin kauan kun siellä on Suomi samassa veneessä, niin se omalla tavallaan pakottaa Turkkia koettamaan ymmärtää Ruotsiakin. Tuolla ketjun alkupäässä kun veikkailtiin ensimmäisiä ja viimeisiä ratifioijia, sanoin, että oma käsitykseni on se, ettei Suomella ja Turkilla ole välillään mitään isompaa skismaa ja tämä vuosi on antanut ymmärtää että juuri näin on.
Tämä tie lienee kuitenkin nyt kuljettu loppuun ja on ymmärretty/tunnustettu, ettei Suomi riitä mitenkään puskemaan Ruotsia Natoon Turkin osalta. Turkin ja Ruotsin välinen kysymys on erillinen eikä Suomi pysty sitä mitenkään jeesaamaan. Kaikien etu on, että ainakin Suomi pääsee nyt Naton jäseneksi.
Saadaanko me muuten sitten ratifioida Ruotsi jos me ollaan jäseniä ja Ruotsi odottaa? Hitto me voitais kiristää niitä nuuskalla. Antakaa meille ilmaista nuuskaa, niin me hyväksytää teidät. Win winTämä tie lienee kuitenkin nyt kuljettu loppuun ja on ymmärretty/tunnustettu, ettei Suomi riitä mitenkään puskemaan Ruotsia Natoon Turkin osalta. Turkin ja Ruotsin välinen kysymys on erillinen eikä Suomi pysty sitä mitenkään jeesaamaan. Kaikien etu on, että ainakin Suomi pääsee nyt Naton jäseneksi.
Ilmeisesti ei, kun hakemukset jätetty samaan aikaan. Eiköhän se Ruotsi tule sieltä nopeasti perässä, jos Suomen ratifiointi toteutuu nyt keväällä.Saadaanko me muuten sitten ratifioida Ruotsi jos me ollaan jäseniä ja Ruotsi odottaa? Hitto me voitais kiristää niitä nuuskalla. Antakaa meille ilmaista nuuskaa, niin me hyväksytää teidät. Win win