Hukkakaato
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Україна / Jokerit 1992-2013 / Jokerit 2023-
Eipä oikeastaan oo koskaan mennyt nettipalstoille kirjoitellessa.Menikö palkokasvi nenään?
Eipä oikeastaan oo koskaan mennyt nettipalstoille kirjoitellessa.Menikö palkokasvi nenään?
Sellaisen veikkauksen heitän ilmoille, että Turkki ei ole ensimmäinen valtio, joka sopimuksen ratifioi.Kävin nopeasti läpi eri maiden tilannetta Suomen jäsenyyden ratifiointiprosessin osalta. Osasta maista löytyi jo tietoa alkaneista prosesseista (päivitetty avausviestiin). Selvimmin asian osasi ilmaista Liettua, jolla oli jo todennäköinen aikataulukin tiedossa hyväksynnälle: heinäkuun puoliväli.
Jos nyt pitäisi veikata valtioita, jotka ensimmäisinä ratifioivat Suomen jäsenyyden, veikkaisin Baltianmaita, Norjaa ja Kanadaa. Lisäksi joku muu pienehkö maa voi yllättää, kuten Slovenia. USA:nkin aikataulu kuulosti yllättävän nopealta: ennen elokuun senaatin taukoa.
Jos teillä tulee vastaan tietoa eri maiden tilanteesta ratifioinnin suhteen niin linkatkaa vain tänne.
Turkissahan on tapana toimia niin, että kun kaikki on sovittu, nimet on papereissa ja kättäkin on paiskattu niin sen jälkeen alkaa ns iltalypsy ja koukerot on sitten mitä moninaisemmat. Meidän oma Pekkamme on tässä ruletissa aivan märkäkorva ja toivoa vain sopii että edes oppisi juostessaan. Valitettavasti homma ei ole lähelläkään maalia, ei sinne päinkään.
Katsotaan, katsotaan. Turkki voi haluta tehdä asiasta arvovaltakysymyksen ja Erdogan jo viittasikin Kreikkaan ja Makedoniaan. Jos Kreikka riiputti Makedoniaa löyhässä hirressä vuosikausia, niin eihän Turkki voi kakkoseksi jäädä? :)Veikkaisin että syksyllä kaikkien katseet on Turkissa, kun se on ainoa jolta ratifiointi puuttuu. Sitten näemme viimeiset lypsyt, retoriikka tulee olemaan kovaakin Turkin puolelta, mutta ennen vuoden vaihdetta olemme jäseniä.
Jeps, prosessi vaikuttaa täysin selkeältä - Turkki ei selvästikään halua eroon Nato-jäsenyydestään, joten se iltalypsää vain sellaisia asioita, joita se voi saada. Eikä kysymys ole ensisijaisesti asioiden saamisesta Suomelta tai Ruotsilta vaan ihan eräältä muulta maalta.Miten niin ei ole lähelläkään maalia? Hommahan on loppusuoralla, Turkkia lukuunottamatta muut maat ratifioivat jäsenyyden. Turkki voi kiukutella, mutta muuten homma on päivänselvä.
Joilla sitten yhdessä suomalaisten aseiden kanssa tapetaan kurdeja ja perustetaan turvavyöhykkeitä naapurimaan puolelle, se tyylikkyydestä. Parempia tapoja hoitaa asia on varmasti olemassa, kunhan riittävän moni iso maa alkaisi painostaa Turkkia. Ovat kuitenkin samanlaisia tuhkamunia kuin Ukrainan tukemisen suhteen.Suomen jäsenyys hoituu kyllä tyylikkäästi, tärkeänä seikkana on F-16 kaupat, ...
Ei Suomesta taidettu varsinaisia aseita viedä ennen vientikieltojakaan. Tappavinta taisi olla Sakon kiväärikaliiperiset ammukset. Muuten vienti taisi koostua enimmäkseen panssariteräksestä ja erilaisesta elektroniikasta, esim. etäisyysmittareiden antureista tms.Joilla sitten yhdessä suomalaisten aseiden kanssa tapetaan kurdeja ja perustetaan turvavyöhykkeitä naapurimaan puolelle, se tyylikkyydestä. Parempia tapoja hoitaa asia on varmasti olemassa, kunhan riittävän moni iso maa alkaisi painostaa Turkkia. Ovat kuitenkin samanlaisia tuhkamunia kuin Ukrainan tukemisen suhteen.
Pitäisi lopettaa yritykset olla mieliksi Turkille, nyrkkiä pöytään.
Katsotaan, katsotaan. Turkki voi haluta tehdä asiasta arvovaltakysymyksen ja Erdogan jo viittasikin Kreikkaan ja Makedoniaan. Jos Kreikka riiputti Makedoniaa löyhässä hirressä vuosikausia, niin eihän Turkki voi kakkoseksi jäädä? :)
Toivon ja uskon että homma etenee ilman erityisiä joustamisia. Jos muu ei auta, niin olisin valmis myöntymään tässä tilanteessa vaikka hiukan oikeusvaltioperiaatetta venyttämällä. Sitten kun ollaan jäseniä, voidaan Turkkiin taas suhtautua skandinaavisin menetelmin. NATO-jäsenyys ajaa nyt kaiken muun edelle. Sillä turvataan itsenäisyys ja vapaa yhteiskuntajärjestyksemme.Joilla sitten yhdessä suomalaisten aseiden kanssa tapetaan kurdeja ja perustetaan turvavyöhykkeitä naapurimaan puolelle, se tyylikkyydestä. Parempia tapoja hoitaa asia on varmasti olemassa, kunhan riittävän moni iso maa alkaisi painostaa Turkkia. Ovat kuitenkin samanlaisia tuhkamunia kuin Ukrainan tukemisen suhteen.
Pitäisi lopettaa yritykset olla mieliksi Turkille, nyrkkiä pöytään.
Kaikkihan on aina mahdollista, mutta tuskin näin tapahtuu, koska mitään syytä sille ei pitäisi olla. Ulkoministeri Haavistohan kommentoi viime perjantaina, että Suomi toimii Suomen, Ruotsin ja Turkin kesken allekirjoitettun asiakirjan mukaan eikä mistään luovutettavien henkilöiden nimistä tai nimilistoista ole puhuttu Turkin kanssa. Vaikea siis nähdä, millä perusteella Turkki alkaisi huomenna pullikoimaan. Myöhemmin se on paljon todennäköisempää, ehkä jopa todennäköistä.Onko tässä nyt riski että turkin nato-suurlähettiläs jättää paperin allekirjoittamatta?
"Turkki yllättää jälleen uusilla vaatimuksillaan". You havent seen nothin yet, my friends. Sen verran on tullut päämiesteni kautta seurattua Turkin kauppaa, että tässä tulee vielä käänteitä ja useita sellaisia.
Kyllä, ja kannattaa muistaa, että Turkissa on aivan huikea 79% inflaatio, joka ei kyllä sinällään paranna Turkin ja Erdoganin asemaa. En ole mikään talousihminen, ja tuon "inflaatioprosentin" saatoin ilmaista väärin, mutta joka tapauksessa, huikeaa hintojennousua siellä, ja tuo on varmaankin iso ruuvi Suomen, Ruotsin ja Suomen/Ruotsin liittolaisten puolelta Turkin suuntaan.Antaa Turkin huudella ja heilutella käsiään. Suomen kannattaa kuunnella, mietiskellä ja olla vähän käsittelevinään Turkin huolia ja vaatimuksia. Siinä vaiheeessa kun 29 jäsenmaata ovat hyväksyneet Suomen ja Ruotsin hakemukset, niin paine Turkin suuntaan alkaa kasvaa ja sopimukseen päästään hyvin nopeasti pienillä myönnytyksillä Turkin suuntaan. Nämä myönnytykset ja niiden mittakaava ovat jo nyt Yhdysvaloilla tiedossa.
Erdogan tietenkin haluaa mahdollisimman hyvän ja pitkän näkyvyyden vaatimuksilleen. Siksi tässäkin lyötiin vaatimuksia pöytään heti ensimmäisenä mahdollisena päivänä. On hyvä tiedostaa, että Suomi ja Ruotsi ovat tässä vain välineitä muiden tavoitteiden esiin tuomiseksi. Sisäpoliittista teatteria ja oman vaikutusvallan illuusion luomista. Nyt on hyvä nyökytellä muka ymmärtäväisesti, mutta kertoa, että näiden käsittelyssähän saattaa kestää byrokratian rattaissa.
Sitä en tiedä miten tuo inflaatio on iso ruuvi Turkin suuntaan. Erdohan on tehnyt lähes kaiken väärin hillitäkseen inflaatiota. Mutta ihan oikein ilmaisit noin muuten.Kyllä, ja kannattaa muistaa, että Turkissa on aivan huikea 79% inflaatio, joka ei kyllä sinällään paranna Turkin ja Erdoganin asemaa. En ole mikään talousihminen, ja tuon "inflaatioprosentin" saatoin ilmaista väärin, mutta joka tapauksessa, huikeaa hintojennousua siellä, ja tuo on varmaankin iso ruuvi Suomen, Ruotsin ja Suomen/Ruotsin liittolaisten puolelta Turkin suuntaan.