Hänhän on kuolematon. Aina muistoissamme. Ja varmasti myhäilee onnellisena.Adolf Ehrnrooth olisi niin onnellinen tänä päivänä, jos hän jollain ihmeellä olisi onnistunut elämään näin pitkään.
Joku konkaridiplomaatti (sori, en ottanut linkkiä ylös enkä muista missä se juttu oli) arvioi, että Kanadalla on hyvät mahdollisuudet halutessaan ratifioida sopimus nopeasti kevyen prosessin takia. Kanada on kyllä jo indikoinut halukkuutensa osallistua tähän kisaan, joten kertoimet Kanadan voitolle ovat hyvät. Tai siis matalat.
Pitääkö tässä saada hyväksyntä siis kaikilta? Jos joku ei halua Suomea niin ei auta vaikka 29 haluaisi?
Hyvä sauma näille paskaturkeille ja -unkareille alkaa kiristämään uusia mieleisiään vaatimuksia yhteisöstä mitä ikinä ne ovatkaan.
Tähän ei kai ole tullut muutoksia sitten alkuasetelmien vaikka lehdissä saatetaan revitellä kauhuotsikoilla?Molemmissa vaiheissa - liittymispöytäkirjan hyväksyminen eli tarkkailijajäsenyys että ratifiointi - tarvitaan kaikkien jäsenmaiden hyväksyntä. Yksikin jäsenmaa voi torpata prosessin. Tästä syystä liittymisprosessit ovat usein venyneet vuosien mittaiseksi ja matkalla on nähty kaikenlaista painostusta, esimerkiksi juuri äskettäin, kun vuosien taistelun jälkeen Makedoniassa äänestettiin valtaan puolue, joka suostui vaihtamaan maan nimen Pohjois-Makedoniaksi, jolloin Kreikka vihdoin ja viimein ratifioi Makedonian jäsenyyden.
Mutta: kertaakaan jäsenyyttä ei kuitenkaan ole pysyvästi torpattu. Vaikka Natossa on paljon politikointia normaalien kansainvälisten järjestöjen tapaan, niin Natossa jäsenyyden realiteetit määräytyvät lopulta sotilaallisin perustein. Suomella ja Ruotsilla ei tässä suhteessa ole minkäänlaista ongelmaa. Jos Turkilla on "turvallisuushuolia" Suomen ja Ruotsin liittymisen suhteen, niin Pohjois-Euroopan mailla on turvallisuushuolia ellei Suomi ja Ruotsi liity mukaan. Eli nyt väännetään ja käännetään, painostetaan, kiristetään, voidellaan ja lahjotaan. Kuinka pitkäksi tämä prosessi muodostuu, niin sitä ei vielä tiedä kukaan.
Ihan ensin odotetaan jäsenyysneuvottelujen käynnistymistä, sitten jäsenyyssopimuksen laatimista, ja vasta se lähtee ratifiointikierrokselle.Prosessi sai merkittävän edistysaskeleen, kun Turkki ryhtyi tukemaan Suomen Nato-jäsenyyttä. Seuraavaksi odotellaan varmasti eri maiden ilmoituksia, miten ratfiointiprosessi heidän maissaan jatkuu.
Biden: Putin yritti suomettaa Naton, mutta sai "natottuvan" Suomen
Naton huippukokous on loppunut Madridissa. Lue tästä artikkelista tärkeimmät käänteet.yle.fi
Kyllä, näin todetaan myös tuolla ensimmäisessä ketjun viestissäkin. Mielenkiintoista on kuitenkin seurata mitä alkaa tapahtua muissa maissa, koska tätä liikahdusta on odotettu.Ihan ensin odotetaan jäsenyysneuvottelujen käynnistymistä, sitten jäsenyyssopimuksen laatimista, ja vasta se lähtee ratifiointikierrokselle.
Niinistö: ''Kop kop, avatkaa nyt perkele!''
Erdogan: ''Kuka siellä on?''
Niinistö: ''Sauli Suomesta!''
Erdogan: ''Män ny vi**uun häiriköimästä!''
Taitanevat olla kunkin maan päähenkilöt siellä Espanjassa kokoustamassa.No mikä kestää?
Ei ole vielä mitään ratifioitavaa, kun jäsenyysneuvotteluja ei ole vielä käyty :) Tässä välissä taisi taas olla jokin paperinpyörittelyoperaatio, jossa Suomesta pitää lähettää jotain Naton päämajaan, mutta voin muistaa väärinkin. Koko prosessi kun on niin täynnä kutsuja, kirjeitä, pöytäkirjoja ja muuta byrokratiaa.No mikä kestää?
Sitten soikin luuri Putinin bunkkerissa:"Reipas apulaiseni Sanna soitteleekin sulle hetken päästä tilausvahvistuksen merkeissä. Kiitos ja kuulemiin!"
Putin: no ei nyt ole."Sanna tässä terve! Onhan sulla liittymäasiat kunnossa?"
Kuka sen allekirjoittaa Suomen puolesta? Jos Haavisto niin sitten voi sanoa Vihreidenkin tehneen jotain hyvää Suomelle.Seuraavan stepin aikataulu on vielä vähän auki, mutta presidentti Niinistö varmisti juuri äsken tiedotustilaisuudessa, että tämän hetkisen tiedon mukaan Suomen liittymispöytäkirja allekirjoitetaan viimeistään ensi tiistaina 5.7.
Jaahas...siis puolue, joka taisi olla ensimmäinen merkittävä puolue, joka (tai ainakin jonka johtavat poliitikot) kääntyivät Venäjän hyökkäyksen jälkeen kannattamaan Suomen Nato-jäsenyyttä ja jonka edustajat ajoivat tätä voimakkaasti eteenpäin omilla ulostuloillaan. Siis jo aiemmin Nato-jäsenyyttä kannattaneiden kokoomuksen ja RKP:n jälkeen.Kuka sen allekirjoittaa Suomen puolesta? Jos Haavisto niin sitten voi sanoa Vihreidenkin tehneen jotain hyvää Suomelle.
Nostetaan vielä, että Atte Harjanne nosti Natoa esiin jo ennen hyökkäystä. Toki puolueena isosti vasta 24.2. jälkeen.Jaahas...siis puolue, joka taisi olla ensimmäinen merkittävä puolue, joka (tai ainakin jonka johtavat poliitikot) kääntyivät Venäjän hyökkäyksen jälkeen kannattamaan Suomen Nato-jäsenyyttä ja jonka edustajat ajoivat tätä voimakkaasti eteenpäin omilla ulostuloillaan. Siis jo aiemmin Nato-jäsenyyttä kannattaneiden kokoomuksen ja RKP:n jälkeen.
Suomen kansasta about 80% Nato-jäsenyyden takana. Tällaista yhtenäisyyttä nähty sitten sotien.Kuka sen allekirjoittaa Suomen puolesta? Jos Haavisto niin sitten voi sanoa Vihreidenkin tehneen jotain hyvää Suomelle.
Menikö palkokasvi nenään?Suomen kansasta about 80% Nato-jäsenyyden takana. Tällaista yhtenäisyyttä nähty sitten sotien.
Sitten joku hakee jotain typerää sisäpoliittista vittuilua asian tiimoilta.
Kertokaa mulle idioottimaisempi asia. I’ll wait.