Unkarissa on seuraavan kerran parlamenttivaalit vasta vuonna 2026.Kaikki riippuu Turkista.. Edelleen siellä on se Unkarikin vielä. Koska siellä on seuraavan kerran vaalit?
Unkarissa on seuraavan kerran parlamenttivaalit vasta vuonna 2026.Kaikki riippuu Turkista.. Edelleen siellä on se Unkarikin vielä. Koska siellä on seuraavan kerran vaalit?
Ruotsissa ryhmä kurdeja on pitänyt mielenosoituksen, jossa Erdogania muistuttava nukke on hirtetty kuin Mussolini aikoinaan. Turkki ei pitänyt tästä, vaan kutsui Ruotsin suurlähettilään puhutteluun.
Vaikutuksia ratifiointiin mahdotonta arvioida. Ehkä ei vaikuta mitenkään...
Turkki | Turkki suuttui Ruotsille mielenosoitusvideosta, jossa Erdoğan-nukkea roikotetaan jaloista Mussolinin lailla
Ruotsin Turkin-suurlähettiläs kutsuttiin Erdoğanin vastaisen mielenosoituksen vuoksi puhutteluun Turkin ulkoministeriöön. Torstaina myös kerrottiin, että Ruotsi on hylännyt uusia Turkin luovutuspyyntöjä.www.hs.fi
Aivan varmasti vaikuttaa jollain tapaa ja Turkki ottaa tästä kaiken hyödyn kyllä irti, sen näkee jo ensireaktioista ja kommenteista.
Turkki raivostui rujosta näystä Tukholmassa – Erdoganin tiedottaja: "Tämä oli todiste"
Tukholman keskustassa ylösalaisin roikkuva Recep Tayyip Erdogania esittävä nukke oli Turkille liikaa.www.is.fi
Tosin, itse en pessimistinä usko Unkarinkaan ratifiointiin vielä helmikuussa ainaisista lupauksista huolimatta, mielelläni toki väärässä olen.
Minusta tuntuu että Suomen ja Ruotsin hiljattain hieman tiukentunut linja on ihan ok - että ollaan tässä nyt tehty myönnytyksiä ja keskusteltu, mutta Naton asia tämä lopulta on, notta kelvataanko vai ei. Tuskin pohjimmiltaan on kovin olennaista merktystä Turkille, mitä Ruotsi ja Suomi konkreettisesti tekevät, kun emme nyt voi oikeusvaltio-periaatteistamme kuitenkaan luopua. Ehkäpä hommaa pikemminkin helpottaisi tietty viileys puoleltamme kuin kovin ahkera Ankaran tien kulkeminen.Itse ajattelen niin, että Turkilla ei ole muutenkaan aikeita ratifiointiin vielä pitkään aikaan. Siksi lopputulokseen tällä ei ole välttämättä vaikutusta, vaikka matkalla saavatkin taas yhden syyn mölistä lisää.
Minusta tuntuu että Suomen ja Ruotsin hiljattain hieman tiukentunut linja on ihan ok - että ollaan tässä nyt tehty myönnytyksiä ja keskusteltu, mutta Naton asia tämä lopulta on, notta kelvataanko vai ei. Tuskin pohjimmiltaan on kovin olennaista merktystä Turkille, mitä Ruotsi ja Suomi konkreettisesti tekevät, kun emme nyt voi oikeusvaltio-periaatteistamme kuitenkaan luopua. Ehkäpä hommaa pikemminkin helpottaisi tietty viileys puoleltamme kuin kovin ahkera Ankaran tien kulkeminen.
Niinpä, ei siis kannata kauheasti yrittääkään. Itse kyllä pidän Turkin vaaleja jonkinlaisena merkkipaaluna: jos Erdogan voittaa niin voi vähän hengähtää populismissaan ja jos oppositio voittaa niin ovat länsimyönteisempiä muutenkin.Olen samaa mieltä asiasta. Viime aikojen valittu linja on ollut hyvä. Ja siinä on tehty Turkille rajat varsin selviksi.
Olen kuitenkin varsin skeptinen sen suhteen, että sekään johtaisi kovinkaan nopeisiin ratifiointeihin. Niitä ei tällä tietoa ole tulossa hetkeen, ja niiden suhteen ei ole merkitystä sillä, mitä Suomi ja Ruotsi tekevät. Turkilla on omat aikataulunsa, ja meillä tai Ruotsilla ei juurikaan ole siihen vaikutusvaltaa.
Jos Erdogan ei vaaleja voita, saadaanko nähdä trumppityyliset vilppisyytökset ja viivyttelyä vai samantien vallankaappaus?Niinpä, ei siis kannata kauheasti yrittääkään. Itse kyllä pidän Turkin vaaleja jonkinlaisena merkkipaaluna: jos Erdogan voittaa niin voi vähän hengähtää populismissaan ja jos oppositio voittaa niin ovat länsimyönteisempiä muutenkin.
On siellä kai vieläkin mahdollisuus opposition vaalivoittoon (esim. Istanbulin pormestarinvaalit taisi oppositiojohtaja voittaa) - saako se sitten jäädä voimaan, on eri asia. Armeija ei ehkä täysin ole kuitenkaan unohtanut atatürkilaisia juuriaan, mutta kuka tietää.Jos Erdogan ei vaaleja voita, saadaanko nähdä trumppityyliset vilppisyytökset ja viivyttelyä vai samantien vallankaappaus?
Onko Turkissa oikeata oppositiota?
On siellä kai vieläkin mahdollisuus opposition vaalivoittoon (esim. Istanbulin pormestarinvaalit taisi oppositiojohtaja voittaa) - saako se sitten jäädä voimaan, on eri asia. Armeija ei ehkä täysin ole kuitenkaan unohtanut atatürkilaisia juuriaan, mutta kuka tietää.
Googlasin tämän ja on edelleen virassa, koska on valittanut tuomiosta. Jotenkin epäilisin, että jossain Pietarissa opposition pormestariehdokasta ei olisi a) valittu kerran b) kahdesti (ensimmäisen voiton Turkin hallitus jotenkin mitätöi ja tuli uusintavaalit) ja c) olisi jo saunan takana tai Siperiassa. Että vaikka toimiikin jo sangen kehnosti niin jonkinlainen laki siellä vielä on voimassa. Joskin taitaa aika viimeisiään vetää.Eikös tämä samainen pormestari tuomittu vankilaan ja kieltoon osallistua politiikkaan joillan höpö-syytteillä.
Onko tuollaisissa mielenosoituksissa kauheasti järkeä kurdien kannaltakaan? Ruotsissa asuvat saavat aika negatiivista leimaa ja tavallaan annetaan Turkille eväitä NATO:ssa "iltalypsylle". Voinee jopa kysyä onko tällaisista mielenilmauksista enemmän hyötyä, kuin haittaa Erdoganin hallinnolle?Ruotsissa ryhmä kurdeja on pitänyt mielenosoituksen, jossa Erdogania muistuttava nukke on hirtetty kuin Mussolini aikoinaan. Turkki ei pitänyt tästä, vaan kutsui Ruotsin suurlähettilään puhutteluun.
Jotenkin tuntuu siltä, että Suomen ja Ruotsin hakemusten ratifiointi on kyllä mainittu neuvotteluissa, mutta se ei ole se pieni ehto, josta tässä puhutaan. Mattokauppias hykertelee partaansa, kun saa jälleen tahtonsa läpi.Nyt viimeisen tiedon mukaan USA valmistelee F-16 hävittäjien myyntiä Turkille pienellä ehdolla. Ja vielä piiskana F-35 hävittäjien myyntiä Kreikalle.
Tosin saattaa hykertely loppua, kun kuulee Kreikan saavan uudemmat ja paremmat lelut käyttöönsä.Jotenkin tuntuu siltä, että Suomen ja Ruotsin hakemusten ratifiointi on kyllä mainittu neuvotteluissa, mutta se ei ole se pieni ehto, josta tässä puhutaan. Mattokauppias hykertelee partaansa, kun saa jälleen tahtonsa läpi.
Toivottavasti eivät myy ennen kuin Turkki on ratifioinut sopimukset, koska Turkkiinkaan ei voi täysin luottaa.Tämän mukaan USA kytkisi häviittäjäkauppoihin Suomen ja Ruotsin NATO-jäsenyyden
Onko Yhdysvallat tekemässä merkittävän liikkeen Suomen Nato-jäsenyyden eteen? WSJ: Biden valmis myymään hävittäjiä Turkille
Yhdysvallat myy Turkille sen haluamia F16-hävittäjiä, jos maan kongressi hyväksyy kaupan ja Turkki suostuu allekirjoittamaan Suomen ja Ruotsi Nato-jäsenyydet.www.is.fi
Toivottavasti eivät myy ennen kuin Turkki on ratifioinut sopimukset, koska Turkkiinkaan ei voi täysin luottaa.
Eiköhän Turkki noilla hävittäjillä pärjää kuitenkin muita lähi-idän valtioita vastaan 100-0. Kreikan suhteet ovat heille kuitenkin vain uhittelua, sillä Turkin ja Kreikan välinen mahdollinen konflikti on hyvin hyvin epätodennäköinen. Turkin on helpompi laajentua etelään päin ja leikkiä siellä suurvaltaa.Tai vasta siinä vaiheessa aloitetaan neuvottelut, kun asiakirjat on talletettu USA:n kongressiin. Hieman tässä ihmettelen Tyrkin intoa hankkia päivitettyjä F-16:a. Kone edustaa vanhaa tekniikkaa, mutta siinä on käsittääkseni päivitetty tutka, ew-kyvykkyys ja jotain tehty rcs:n pienentämiseksi. Onkohan heillä tarkoitus aloittaa oma hävittäjätuotanto ja kopioida tuosta teknologiaa?
Kreikan tulevat F-35:t tosin pudottavat nuo Tyrkin himoitsemat koneet taivaalta nopeasti, jos siellä alkaa rähinä.