Mainos

Suomen maalivahdit - Vancouver 2010

  • 103 310
  • 415
Tila
Viestiketju on suljettu.

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Periaatteessa Raskin olisi voinut ottaa kolmoseksi opintomatkalle, koska on kuitenkin hyvin todennäköisesti tulevaisuudessa jossain vaiheessa Suomen ykkösmaalivahti. Mutta hyvä näinkin.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jeesh, Jukka Jalonenhan kertoi muuten UrhoTV:ssä jutelleensa Kipperin kanssa, että muukin kuin ykkösvahdin paikka kelpaa kisoissa. Kipper on silti hänenkin papereissa selkeä ykkönen. Mainitsi että onhan Kipper tuon "kohutun" lausunnon tapaista saattanut vaikka mainita, mutta että sillä ei ole mitään käytännön merkitystä, heidän keskinäisellä luottamuksella on.

Notta voidaan viimeistään nyt kuopata puheet jostain joukkuehengen tuhoajasta.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Oleellisinta on antaa Suomen maalivahdeille työrauha sekä oppia käyttämään ISIL-suodatinta. Onneksi Ilta-Sitä tai Ilta-Tätä eivät onneksi vaikuta mihinkään tosielämän juttuun.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Oleellisinta on antaa Suomen maalivahdeille työrauha sekä oppia käyttämään ISIL-suodatinta. Onneksi Ilta-Sitä tai Ilta-Tätä eivät onneksi vaikuta mihinkään tosielämän juttuun.

Totta. Tämä alkuperäinen juttu nyt julkaistiin (kenties jopa taktikoiden) aikanaan nimenomaan tsn.ca:n kautta, jossen väärin ensimmäistä julkaisijaa muista. Reaktiot sitten tulivat iltalööpeistä ja koukkuun tarttuneista kirjoittajista ympäri Soomenmaan.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Noniin, järki vei Jalosella voiton ja otti kuin ottikin Suomen parhaimman maalivahdin, Miikka Kiprusoffin, mukaan Vancouveriin.
Bäckstöm pelannee 1-2 ottelua ellei mitään suurempia munauksia Kipperille tule.

Jos Bäckström pelaa kaksi matsia, on jossain jo jotain pahasti vialla ja Kipper on heivattu laidan yli ykkösvahdin asemasta.

Suomella ei sentään ole kuin kolme alkusarjan peliä, jonka jälkeen alkavat pudotuspelit. Jos näistä Nikke pelaisi kaksi ja Kipper yhden, niin mikäs ykkösvahti Kiprusoff silloin olisi?

Hommanhan ON mentävä niin, että ykkösvahti pelaa kaikki pudotuspeliottelut, joita siis on minimillään yksi jokaiselle olympiajoukkueelle ja maksimillaan neljä (kolmellakin pääsee mestariksi, jos voittaa alkulohkonsa ja saa suoran puolivälieräpaikan).

Tämän lisäksi ykkösvahdin on pelattava enemmistö alkusarjan peleistä. Ei se mikään ihme olisi, jos Bäckström hoitaisi Saksa-pelin (Suomen keskimmäinen alkusarjan peli), mutta voihan Kiprusoff pelata senkin jos siltä tuntuu.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Tuli lopulta suoraviivaiset valinnat ja eipä niitä nyt yllätykseksi voi kutsua. Kiprusoff ja Jalonen ovat nyt ilmeisesti herkkänä hetkenä löytäneet yhteisen sävelen. Hyvä niin. Kiprusoff on sitten ilmeisesti kisojen tärkein pelaaja suomalaisille. Onhan se lopulta hauskaa, että Miikka ehtii paikalle, vaikka Hawajilla olisi varmaan hyvät ilmat :)

Toivotaan onnea ja menestystä myös Kiprusoffille.

Rask olisi voinut olla hyvä valinta kolmosrooliin. Mutta Jalonen pelaa näitä kisoja todella varman päälle. Se tuli selväksi jo kenttäpelaajien osalta. Onpahan selitykset sitten ainakin jo etukäteen valmiina. Konvehtia ei voikkaan tulla, kun ei ole parempia aineksia ...

Jos Bäckström pelaa kaksi matsia, on jossain jo jotain pahasti vialla ja Kipper on heivattu laidan yli ykkösvahdin asemasta.

Hommanhan ON mentävä niin, että ykkösvahti pelaa kaikki pudotuspeliottelut, joita siis on minimillään yksi jokaiselle olympiajoukkueelle ja maksimillaan neljä (kolmellakin pääsee mestariksi, jos voittaa alkulohkonsa ja saa suoran puolivälieräpaikan).

Näin se valitettavasti taitaa mennä näin kiivasvauhtisessa turnauksessa. Kuudella pelillä mestariksi. Siinä ei montaa peliä ole. Veikataan tähän nyt, että kultaa voittaa jokkue juurikin tuolla ottelumäärällä.

Ja Lapanen, noloa on olla hölmö. Lukeminen kannattaa aina. Lisätään vähän rautalankaa. Jos todella olet kiinnostunut aiheesta, kysyppä sitä esimerkiksi nimimerkki Jukistolta. Mutta eiköhän tässä taida olla kysymys kuin huonosta ajasta kuukaudessa, toivottavasti nyt on jo parempi aika :)
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kyllähän homma menee niin, että jos Kipper näkee pystyvänsä (miksipä ei pystyisi) pelaamaan kaikki ottelut, herra pelaa ne. Ei se pelituntuma yhdestä matsista ole kiinni jos joutuu Niken heittämään sisään jossain vaiheessa turnausta. Jos Kipper pystyy pelaamaan noin paljon ja jatkuvasti korkealla tasolla, pystyy varmasti pelaamaan turnauksen edellyttämällä ottelutahdilla ja aivan yhtä hyvällä tasolla.

Turha antaa MM-kisojen tyyppisesti kakkosen pelata jotain Norjaa vastaan. Asetelma on selkeä, parhaat pelaa. Näissä kisoissa ei tule olemaan niin suurta heittopussia, että voisi Suomi antaa tasoitusta, vaan täysillä ensimmäisestä pelistä loppuun asti.

Kolmoseksi olisin itse valinnut mieluummin Raskin kuin Niittymäen. Tulevaisuus on aina tulevaisuus ja varmasti olisi ottanut mustaa kiinni siinä kuin Niittymäki tarvittaessa. Toisaalta tästä kolmosesta ei kamalasti jaksa murehti. Kipperi pelaa kaikki jos minä saisin päättää. Ei loukkaantumisia, kiitos.

Voisiko olla mitään mahdollisuutta, että Flames esittäisi toiveen, että Kipper ei pelaisi kaikkia pelejä? Varmastikin voi olla, mutta onko sitten mitään etua, että herra huilaa yhden pelin?
 

GameDay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chiefs
Voisiko olla mitään mahdollisuutta, että Flames esittäisi toiveen, että Kipper ei pelaisi kaikkia pelejä? Varmastikin voi olla, mutta onko sitten mitään etua, että herra huilaa yhden pelin?

No empä usko, että sillä yhdellä 15 laukauksen Norja-pelillä on niin suurta merkitystä Kiprusoffin jaksamisen kanssa. Mutta Sutterin klaanihan on antanut ymmärtää, että Kipper saa huilia ennen ja jälkeen kisojen enemmän kuin normaalisti, joten Kiprusoffin ei pitäisi olla liian väsynyt pelatakseen kaikki pelit. Kertoo jo jotain kanadalaisten ja NHL:n suhtautumisesta olympialaisiin pelkästään tuo, että oikeasti ajatellaan miten Kiprusoffkin pääsisi parhaassa mahdollisessa kunnossa kisoihin. Aiemmissa olympialaisissa on kielletty joitain pelaajia seuran toimesta jättämään kisat väliin, tätäkään ei ole tänä vuonna tapahtunut. Joten arvostusta todellakin löytyy kanadalaisilta ja NHL:ltä kotikisoihin.
 
Saako Kipper ajoitettua huippukuntonsa olympialaisiin?

Kipperin pelejä paljon seuranneena olen "huolissani" siitä, että saako Kipper ajoitettua huippukunnon olympialaisiin. Viime aikoina taso on heitellyt paljon enemmän kuin aikaisemmin.


Koodi:
[B]"Ennen joulutaukoa"[/B]
-32 ottelua
-18 voittoa (56,25%), 9 tappiota varsinaisella peliajalla (28,13%), 5 tappiota jatkoajalla (15,63%)
-8 kertaa torjuntaprosentti alle 90.00 (25.00%), joista 4 tappiota varsinaisella peliajalla (12,5%), ja yksi jatkoajalla (3,13%). Lopuista voitot, silloinkin torjuntaprosentti vähintään yli 89%.
-4 kertaa hävinnyt, jolloin torjuntaprosentti yli 90.00, 15 kertaa torjuntaprosentti yli 90.00, jolloin voitto.
-päästetyt maalit 68 (GAA 2,125)
-vaihdettu pois kerran 32:sta pelistä
-nollapelejä 3kpl (~joka kymmenes peli, 9,4%)

Muuta huomioitavaa:
Notkahduksien jälkeen aina muutaman pelin mittainen huippusarja.

[B]"Joulutauon jälkeen"[/B]
-11 ottelua
-5 voittoa (45,45%), 5 tappiota varsinaisella peliajalla (45,45%), 1 tappio jatkoajalla (9,09%)
-4 kertaa torjuntaprosentti alle 90.00, joista kaikki johtaneet tappioon.
-7 kertaa torjuntaprosentti yli 90.00, joista 5 voittoa, 1 tappio, 1 tappio OT.
-päästetyt maalit 26 (GAA 2,367)
-vaihdettu pois 2 kertaa 11:ssa pelissä.
-nollapelejä 0 kpl

Muuta huomioitavaa:
"Joulutauon" ensimmäisen heikon pelin jälkeen 4 ottelua torjuntaprosentti yli 95%, jonka jälkeen jälleen notkahdus, jossa kerran kuudessa pelissä torjuntaprosentti yli 95%.

Jepjep, tää on maalivahtipeliä. Mutta Suomen menestyksen kannalta erittäin olennaista maalivahtipeliä, jonka avulla ratkomme, pelaammeko mitalipelejä.
Kipperin otteista että tilastoista on selkeästi huomattavissa eräänlainen huono kausi tällä hetkellä. Ennen joulutaukoa Kipperin peli oli ollut erittäin energistä, mutta rauhallista ja varmaa. Joulutauon jälkeen taas pelistä on kadonnut tietty intohimo kiekkoa kohtaan, reagointi ei pelaa, eikä kiimaa kiekkoa kohti ole. Mistäköhän moinen johtuu?

Toivotaan siis, että Kipper kasaa itsensä viimeistään ennen olympialaisia, pelaa yhden erittäin huonon pelin NHL:ssä, jonka jälkeen yhden huippupelin, joka johdattaa Leijonat finaaliin asti.
 

GameDay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chiefs
Mistäköhän moinen johtuu?

Saattaapi johtua siitä, että Calgaryllä yleensäkin ottaen menee tällä hetkellä aivan päin persettä. En sanoisi, että Kiprusoff on huonosti pelannut. Calgaryn puolustus vain vuotaa niin järkyttävästi tällä hetkellä. Niin, ei Kipper tietenkään ole pelannut yhtä hyvin kuin alkukaudesta, mutta ei ole pelannut huonosti nytkään. Ei voi olla vaikuttamatta maalivahtiin se, että joukkue häviää ja kopissa on kaikilla tuskainen olo. Uskoisin, että tämä on se syy. Eiköhän Flames(lue:koko joukkue, myös Kiprusoff) tästä paranna ja Kiprusoffin peli(lue:tilastot) rupea myöskin näyttämään vähän paremmalta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pelicans, Kalpa, Roki
Vielä Suomen molarivalinnoista. Kiprun valinta ykkösmokeksi on ihan ok valinta. Kakkosmolariksi olisin valinnut kuitenkin Antti Niemen. On tullut seurattua kaverin otteita viimeaikoina ja on kyllä kovaa kautta vetämässä chicagon 2. vahtina. Varmastikin NHL:n 2.vahdeista paras! Siispä, oliskos sittenkin parempi vaihtoehto esim bäckströmille joka on kuitenkin ykkösvahtina tottunut pelaamaan. Jos hyökkäys rakennetaan roolituksilla, niin mielestäni maalivahtiosastokin pitäisi rakentaa samaa ideologiaa käyttäen. Siksi omat valintani(tämän päivän tiedoilla) olisikin menneet näin:

1.vahti. Kipru TAI bäckström (periaatteessa ihan sama kumpi, sen "yhden" episodin jälkeen olisin kallistunut ehkä bäckströmiin ja jotenkin tuo kipru vain herättää sellaisia negatiivisia viboja - en tiedä johtuuko se siitä "julkisuuden muokkaamasta" ylimielisestä asenteesta vai mistä...?)
2.vahti: Niemi
3.vahti: toinen nuori lupaus, 22-v Rask?(hyvät GAA lukemat)

Viimeyön kohtaamisessa Niemi vs. Kipper, Antti vei pitemmän korren Chicagon voittaessa 3-1. Tokin Kipper valittiin ottelun parhaaksi, hyvien torjuntojensa ansiosta, mutta Niemi nousi GAA tilastoissa(mitä pidän merkittävimpänä molaritilastoista) NHL:n ykköseksi 1.85 lukemalla. Myös voitettujen ja hävittyjen ooteluiden suhde on mahtava! Miller tulee hyvänä kakkosena jo aika kaukana 2.02 lukemalla. Tietysti Niemen vähäinen pelimäärä heilauttetelee tuota suuntaan jos toiseenkin, enemmän pelanneita helpommin.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Vielä Suomen molarivalinnoista. Kiprun valinta ykkösmokeksi on ihan ok valinta. Kakkosmolariksi olisin valinnut kuitenkin Antti Niemen. On tullut seurattua kaverin otteita viimeaikoina ja on kyllä kovaa kautta vetämässä chicagon 2. vahtina. Varmastikin NHL:n 2.vahdeista paras!
Eiköhän olympialaisissa kuitenkin haluta lähteä siitä liikkeelle, että mukana on mahdollisimman kilpailukykyinen joukkue. Ja siihen kuuluu ehdottomasti parhaimmat maalivahdit. Jalonen varmasti ajatteli varmasti varman päälle ja valitsi Bäckströmin mukaan siitä syystä, että jos Kipper syystä tai toisesta epäonnistuu tai vaikka saa pienen flunssan kisojen aikana, niin meillä on kuitenkin penkillä toinen kilpailukykyinen maalivahti, jolla voidaan voittaa pelejä ja taistella vaikka mestaruudesta. Vastaavaan ei päästä Niemellä, vaikka Niemi onkin pelannut vallan mainiosti. Kolmosvahdiksi ehkä olisi voitu valita, mutta siihenkin rooliin olisin Niittymäen korvaajaksi valinnut Niemeä ennemmin Rinteen tai Raskin.

Ja maalivahtien roolitus ei nyt muutenkaan niin tärkeää ole.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Saattaapi johtua siitä, että Calgaryllä yleensäkin ottaen menee tällä hetkellä aivan päin persettä. En sanoisi, että Kiprusoff on huonosti pelannut. Calgaryn puolustus vain vuotaa niin järkyttävästi tällä hetkellä. Niin, ei Kipper tietenkään ole pelannut yhtä hyvin kuin alkukaudesta, mutta ei ole pelannut huonosti nytkään. Ei voi olla vaikuttamatta maalivahtiin se, että joukkue häviää ja kopissa on kaikilla tuskainen olo. Uskoisin, että tämä on se syy. Eiköhän Flames(lue:koko joukkue, myös Kiprusoff) tästä paranna ja Kiprusoffin peli(lue:tilastot) rupea myöskin näyttämään vähän paremmalta.

Toisaalta Kiprusoffin edessä ei Vancouverissakaan tule olemaan mikään maaginen, kivenkova puolustus. Suomen pakisto on ohut, ja syvyydessä jälkeen lähes kaikille kärkimaille. Samalla tavalla voi tulla lunta tupaan, ja silloin sitä toivoisi, että maalissa olisi vahti joka pystyisi pelaamaan loistopelin, vaikka kuteja tulisi paljon ja jatkuvasti Suomen maalille. Mikään rutiinisuoritus ei tule riittämään Ruotsia vastaan, puhumattakaan esim. Kanadasta, Venäjästä tai muista, jos ja kun näitä tulee jatkossa vastaan pudotuspeleissä.
 

Diagonaali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaisjoukkueet
Kyllähän Kipperille on noita "huonoja päiviä" tullut tasaiseen tahtiin koko uransa aikana. Mistä se johtuu niin ken tietää. Oma arvaukseni on, että välissä ei vaan jaksa kiinnostaa ja varsinkin silloin, kun peli on jo menetetty Kiprusoffin terävyys näyttää katoavan aika nopeast. Niinkuin esim. chicago on tällä kaudella karusti näyttänyt.

Parhaimmillaan Kipperi sitten on koko maailman ykkösmaalivahteja ja nimenomaan sellainen maalivahti joka paskankin puolustuksen takana pystyy varastamaan pelin joukkueelleen.

Kolmosmaalivahtina olisin mielelläni nähnyt Raskin, joka tosissaan haastaa tänä vuonna Tim Thomasin Bostonin ykkösvahdin paikasta. Bäckström luonnollisesti on huikean hyvä kakkosmaalivahti ja voisi aivan hyvin olla myös aloittava maalivahti näissä kisoissa. Nykyään rankkarienkin torjuminen sujuu Bäckströmiltä ihan kohtalaisen hyvin.

Uskoisin, että Kiprusoffin motivaatio on kohdillaan ja meidän suurin valttikorttimme muita vahvoja joukkueita vastaan.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Kipperin pelejä paljon seuranneena olen "huolissani" siitä, että saako Kipper ajoitettua huippukunnon olympialaisiin. Viime aikoina taso on heitellyt paljon enemmän kuin aikaisemmin.

Kyllähän Kipperille on noita "huonoja päiviä" tullut tasaiseen tahtiin koko uransa aikana. Mistä se johtuu niin ken tietää.

On taas joidenkin vesilasiin myrsky iskenyt. Calgaryn pelillisillä ongelmilla on todella vähän tekemistä Kipperin kanssa, vaikka tekstitv-nikkarit niin helposti sattuvat päättelemään (mikä on kyllä ymmärrettävää).

Jos joukkue pupeltaa ja pelaa epävarmasti, harvoin molari pystyy kantamaan joukkuettaan menestyksekkäästi läpi kauden.
 
Jos joukkue pupeltaa ja pelaa epävarmasti, harvoin molari pystyy kantamaan joukkuettaan menestyksekkäästi läpi kauden.

Läpi kauden ei yksikään veskari pysty kannattelemaan joukkuetta, mutta heikkojen jaksojen aikana kyllä, ja kenttäpelaajistolla on tällä hetkellä juurikin heikko jakso menossa.

Veskarin työ on joka ilta lähes samanlaista, tavoitteena ottaa mahdollisimman moni kiekko kiinni. Silloin, kun joukkue pelaa hyvin, veskarilla riittää "normipäivän peli" (t% 90+) voittoon. Kun taas huonosti, veskarilla olisi pelattava "huippupeli" (t% 95+). Kun sut maaliin laitetaan, et voi sanoa että pelaan niin hyvin kuin joukkuekin pelaa, vaan on pelattava joka kerta paremmin kuin joukkue pelaa. Veskarin tontilla pitäisi pystyä pelaamaan joka ilta vähintään samalla tasolla, koska huonot päivät näkyvät taululla.

Niin, ja kyllähän Calgary on pelannut hyvinkin tällä kaudella, voittaen pelejä ilman Kiprusoffinkin täyttä panosta.
 

Diagonaali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaisjoukkueet
On taas joidenkin vesilasiin myrsky iskenyt. Calgaryn pelillisillä ongelmilla on todella vähän tekemistä Kipperin kanssa, vaikka tekstitv-nikkarit niin helposti sattuvat päättelemään (mikä on kyllä ymmärrettävää).

Jos joukkue pupeltaa ja pelaa epävarmasti, harvoin molari pystyy kantamaan joukkuettaan menestyksekkäästi läpi kauden.

En tiedä mikä tämän purkauksen nyt kohdallasi aiheutti, mutta reilun vuosikymmenen Miikan pelejä seuranneena voin sanoa, että kaverille tulee säännöllisen satunnaisesti todella huonoja pelejä ja se on ihan ymmärrettävää sillä pelitahdilla mitä hän on Calgaryssa pelannut.

Kattele sitä teksti-tv:täsi ihan rauhassa vaan, mutta koita kommentoida asiallisesti jos on jotain kommentoitavaa.
 

Jiggy#35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks(#8), KalPa, Suomen Maajoukkueet
Toivotaan todellakin, että Kipper pääsee syksyn kaltaiseen huippuvireeseen olympialaisiin mennessä, sillä nyt tammikuussa on hänellä ja kuten myös Bäckströmillä ollut pientä tason ailahtelua havaittavissa.

Niittymäelläkin ollut pieniä vaikeuksia ja muutaman kerran jo vaihdettu maaliltakin kesken pelin. Viime yönä kuitenkin loistopeli hänelle, mitäs muutakaan kuin Atlantaa vastaan. 2-1 voitto rankkareilla, Nittyn torjuntaprosentin ollessa 97,4, torjunnat 37/38 ja vielä rankkareilla viisi kutia tarttui. Hänen tilastonsa Trashersiä vastaan ovat jäätävät; 15 peliä 15 voittoa.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tavallaanhan Suomi pelaa Olympialaisissa upporikasta ja rutiköyhää. Jos kaikki naksahtaa kohdilleen ja maalivahtipeli Kipperin johdolla onnistuu tärkeissä kohdissa nappiin mennään päätyyn saakka. Varjopuolena on että tosipeleissä ei tason heilahtelua saa tulla vaan koko paketin täytyy suorittaa taitotasonsa ylärajoilla. Yksikin heikko ottelu voi tarkoittaa maitojunamatkaa kotikonnuille.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Tavallaanhan Suomi pelaa Olympialaisissa upporikasta ja rutiköyhää. Jos kaikki naksahtaa kohdilleen ja maalivahtipeli Kipperin johdolla onnistuu tärkeissä kohdissa nappiin mennään päätyyn saakka. Varjopuolena on että tosipeleissä ei tason heilahtelua saa tulla vaan koko paketin täytyy suorittaa taitotasonsa ylärajoilla. Yksikin heikko ottelu voi tarkoittaa maitojunamatkaa kotikonnuille.
Millä tavalla Suomi muka pelaa upporikasta ja rutiköyhää? Sama tilannehan se on jokaisella muullakin maalla. Suomi valitsi kolme parasta maalivahtia kisoihin, joten en oikein ymmärrä millä tavalla tässä riskeerataan?
 

pöljä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tammela-01
Upporikasta ja rutiköyhää varmaankin sillä tavalla että vain maalivahtiosasto kestää vertailun muiden maiden kanssa. Kipperi on todellinen tähti änärissä. Selänne ja muutovat joko eilisen tähtiä tai juuri siinä vanavedessä tulevia. Suomi menestyy tai kaatuu molareihin ja sille ei mitään voi.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Upporikasta ja rutiköyhää varmaankin sillä tavalla että vain maalivahtiosasto kestää vertailun muiden maiden kanssa. Kipperi on todellinen tähti änärissä. Selänne ja muutovat joko eilisen tähtiä tai juuri siinä vanavedessä tulevia. Suomi menestyy tai kaatuu molareihin ja sille ei mitään voi.

Minä ymmärrän "upporikkaan ja rutiköyhän" sillä, että otetaan jossain asiassa tavanomaisesta poikkeava ja iso riski, jonka avulla voidaan moninkertaistaa odotettavissa olevat tulot/tulokset - tai sitten menettää kaiken.

Se ei ole upporikasta ja rutiköyhää, että Suomi valitsee parhaat pelaajat käytettävissä olevasta, suht suppeasta pelaajamäärästä ja yrittää tehdä parhaansa niillä resursseilla mitä sillä on. Se on normaali tilanne Suomelle ja samoin kaikille muille maille paitsi Kanadalle, joka voisi muodostaa parikin lähes tasavahvaa maajoukkuetta, ja jolla on oikeasti varaa valita keitä huippumiehiä halutaan ja ketkä jätetään rannalle ruikuttamaan.

Suomen eduksi on se, että maallamme on korkeatasoinen maalivahtituotanto, haitaksi se, että terävimmän kärjen hyökkääjiä ja huippupuolustajia ei ole NHL:ssä kuin muutama. Näiden avainpelaajien valitseminen ei ole upporikasta tai rutiköyhää, koska Suomella ei ole juuri vaihtoehtoja valinnoissaan. Sekään ei ole vielä upporikasta tai rutiköyhää, että 13. hyökkääjän tontille ei valitakaan Jussi Jokista vaan Jarkko Immonen - se on kenties tyhmä yksittäinen valinta, mutta ei koko systeemiä kaatava äärimmäinen riskivalinta.

Sen sijaan se olisi upporikasta ja rutiköyhää, jos Suomi valitsisi kenttäpelaajikseen jonkun todella omituisen kokoonpanon, tai lähtisi pelaamaan jollain shokkitaktiikalla, jollaista Suomi ei ole ennen koskaan kokeillut ja jota kukaan ei odottaisi. Sellainen voisi kertaluontoisesti yllättää vastustajan housut kintussa, mutta yhtä todennäköisesti sellainen voisi koitua omaksi turmioksi.

Mitä maalivahtien merkitykseen tulee, niin totta kai siitä on etua, että Suomella on turnauksessa hyvätasoiset, jopa huipputasoiset maalivahdit. Mutta ei Suomi ainoa maa ole, jolla on hyvät vahdit. USAn vahdit ovat tasokkaita, Kanadalla on maalillaan kaikkien aikojen paras NHL-maalivahti ja niin edelleen. Eivätkä Venäjän ja Tshekin NHL-veskaritkaan huonosti ole pelanneet, itse asiassa täysin päinvastoin.

Lisäksi kovakaan vahti ei auta, jos joukkue edessä on epäyhtenäinen, hyökkääjistä ei ole avuksi ja puolustus vuotaa kuin seula. Eipä se Kiprusoffkaan ole Calgarya kyennyt hinaamaan edes pudotuspelijoukkueeksi, vaikka kuinka olisi huippuvahti. Tästä syystä Suomelle olisi erittäin tuhoisaa lähteä pelaamaan "kyllä se Kipper kaiken ottaa"-taktiikalla ja luottaa liikaa maalivahteihin. Jääkiekko on maalintekopeli: Suomen on ehdottomasti panostettava riittävästi hyökkäämiseen ja saatava maaleja erikoistilanteista silloin kun niitä on tarjolla.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikäs Niklas Bäckströmillä on? Miehen viimeinen NHL-peli on kahden viikon takaa, 23.1.

Mielenkiintoista on myös se, että viime aikoina Antero Niittymäki on ollut taas kerran huippuvireessä ja napannut ainakin väliaikaisesti ykkösvahdin paikan Tampa Bayssa. Voidaanko jo mahdollisesti miettiä, että Niittymäki olisi Vancouverissä penkkimiehenä ja Bäckström poppariosastolla?
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
SaiPa vs HPK
  • 1.54
  • 5.00
  • 4.95
HIFK vs K-Espoo
  • 1.99
  • 4.50
  • 3.40
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös