Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana jalperi, 28.06.2017 klo 00.00.

 1. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Myös lajiin erikoistunut verkkojulkaisu Jatkoaika paalutti uuden päätoimittajan kirjoittamana alkukauden suomalaisflopeista.
   
 2. Flusher Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Panthers
  Lainaus:
  Kenttäpelaajien osalta hyvä alkukausi, mutta maalivahdit ovat aloittaneet kohtalaisen heikosti. Rinne on ainoa maalivahdeista joka on oikeasti vetänyt hyvin. Raanta näyttää saaneen kelpo startin Arizonassa, saa nähdä kestääkö loppukauden. Mutta entä muut? Raskilla kohtuullisen heikko alkukausi, samoin Lehtosella. Korpisalo ja Saros nyt eivät ole olleet mitenkään huippuvireessä. Sitten toki tämä yleinen naurun aihe Niemi, jolla varmaan viimeinen näytönpaikka Montrealissa, ellei Vegas ole todella epätoivoinen.
   
 3. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Näyttöpaikasta tuskin voidaan puhua nyt kun Price on jälleen pelikunnossa. Ei tuo varmaan sen huonompi ole kuin nyt loukkaantuneena oleva Al Montoya, mutta pelejä tuskin paljoa saa. Lisäksi AHL:ssä pelaava Charlie Lindgren osoitti olevansa eri tason veskari ja Pricen loukkaantuessa tai huilatessa annetaan Lindgrenille luultavasti mielummin peliaikaa kuin Niemelle. Olkoon Niemi nyt kunniakkaasti tämän sopimuskauden loppuun tuolla ja sitten paluu Eurooppaan mikäli pelihommat vielä maistuu.
   
 4. Vastuunpakoilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Raanta loukkaantui heti alussa ja oli useita pelejä sivussa ja on taas loukkaantuneena. Tämä vaikuttaa varmasti tilastoihin.

  Saros viimeisimmän pelin perusteella parempaan päin kuten myös Niemi.

  Muita ei oikein olekkaan tullut seurattua.
   
 5. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
  Mikko Rantanen on jäänyt mediassa sekä täällä Jatkoajassakin varsin pienelle huomiolle. Rantanen on kuitenkin tällä hetkellä lähes ppg-tahdissa ja on matkalla 74 tehopisteen kauteen, vaikka uskonkin, että sellainen yli 60-68 pinnaa on Mikon lopullinen saldo. Viime kaudella Rantanen teki 38 pinnaa, joten ihan kivan kehitysloikan on ottanut.
   
 6. k0l1kk0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kukaan muu ei varmasti ole huomannut, mutta aika onni tuo Las Vegas Haulalle. Aina tiennyt että kova pelimies, mutta en nyt ihan tämmöistä odottanut.
   
 7. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Kyllähän Haula pelimies ollut ja kaikki tai ainakin lähes kaikki tienneet miehen potentiaalin myös offensiivisesti. Silti oli jo ns vakiintunut 3-4 ketjun kaveriksi joka voi stuntata ylempänä. Seuran vaihto tehnyt todellakin hyvää ja Haula on tässä vaiheessa kautta muuten 60p tahdissa.
   
 8. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Itsekin yllätyin positiivisesti Haulan toimista, koska tuloksenteko on todella tasaista ja tulosta tulee myös todella mukavaan tahtiin. Ja kyllä mielestäni on saanut aikamoinen jääkiekkotietäjä olla, jos on pitänyt Haulaa käytännössä top-3 pelaajana joukkueessa. Ainakin tämän käsityksen on voinut saada Gallantin peluuttamisesta, koska Anaheimia vastaan jatkoajan lopulla Vegas sai ylivoiman ja siellähän Haula oli pyörimässä ratkomassa peliä, joskin Anaheim tästä selvisikin.
   
 9. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ilman Vegas laajennusta Haula ei olisi koskaan saanut mahdollisuutta olla top-3 hyökkääjä
   
 10. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Vaikka viime pelissä oli ykköstähti, niin vaikea Haulaa on saada Golden Knightsin top-3-hyökkääjäksi. Peliajoissa joukkueen hyökkääjistä viidentenä ja pisteissä kuudentena. Lisäksi on joukkueen harvoja hyökkääjiä, joilla teholukema on pakkasella.

  Mielestäni Golden Knightsin top-3-hyökkääjät alkukauden perusteella ovat William Karlsson, Reilly Smith ja Jonathan Marchessault.
   
 11. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Mitä sitten? Tuo koko plusmiinus pitäisi jo hiljalleen poistaa kokonaan käytöstä.
   
 12. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Sitä sitten, että mikään ei viittaa Haulan olevan joukkueensa top-3-hyökkääjä.
   
 13. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Millä perusteella? Varmaan tiedät miten +/- toimii?
   
 14. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Kysyt oikeasti, että millä perusteella mikään tilasto ei viittaa Haulan kohdalla siihen, että olisi top-3-hyökkääjä? Ja kyllä, tiedän miten tehotilasto toimii, miksi kysyt?

  Selväti olet näreissäsi, kun kehtasin väittää, ettei Haula olisi Golden Knightsin top-3-hyökkääjä. Ja vielä itsenäisyyspäivänä!
   
 15. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Nuo aikaisemmat väitteet kyllä tukivat tätä argumenttiasi mistä olen samaa mieltä, Haula ei ole todellakaan Vegasin top-3 hyökkääjä. Kuten myös näit niin lainasin nimenomaan tehotilastoa kun en ymmärrä mitä se kertoo pelaajien paremmuudesta.
   
 16. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Yleistä on, että kun yritetään kehua jotain pelaajaa, joka sekä peliajan että pisteiden perusteella ei kuulu kärkeen, hänen tehotilastonsa nostetaan esiin. Varsinkin kun pelaajan vahvuuksiin kuuluu puolustuspelaaminen. Nyt mainitsin sen myös, koska tässä tapauksessa edes tehotilaston esille kaivaminen ei auta.
   
 17. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Ongelma vaan on siinä ettei tuo oikein kerro yhtään mitään, itselle ei ainakaan sano yhtään mitään jos pelaaja on vaikka +10 tai -15 ja onko näillä pelaajilla edes tasollisesti eroa. Kun mukaan lasketaan alivoimalla tehdyt maalit ja kun veska on vedetty pois niin hyville pelaajille kertyy luonnollisesti enemmän miinuksia kuin vaikka jollekkin alempien ketjujen pelaajalle joka ei saa vastuuta. Jos nyt sitten vaikka Ovechkin pelaa pelissä ylivoimaa, tekee siellä pari maalia ja päästää yhden omiin sekä vielä lopussa päästää yhden omiin kun haetaan tasoitusta ilman veskaan niin tuosta tulee mukavat -3 vaikka välttämättä Oviella ei olisi arpaa noihin maaleihin. Toki tuossa tilastossa on vielä kasa muitakin ongelmia mitä tässä jutussa käydään, siellä oli mun mielestä vielä aika hyvä esimerkki:

  "Mark Stuart carried the Jets’ team-worst goal differential of the 13 defenders when looking at even strength (-3), power play (+0), and penalty kill (-19). He ended the season with the 6th-best plus/minus, with a +5 rating."

  Behind the Numbers: Why Plus/Minus is the worst statistic in hockey and should be abolished | Hockey Graphs
   
 18. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Se on tilastojen ongelma ihan yleisesti, että ihmiset eivät osaa lukea niitä. Eikä se ole tilastojen vika. Kovin usein niistä vedetään liikaa johtopäätöksiä. Tehotilasto tarjoaa aika vähän infoa. Toisaalta vastaavia ongelmia on Corsien ja kaikkien muidenkin kanssa.
   
 19. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Totta, mutta jos vaikka nyt tilastoidaan laukauksia niin se on sentään fakta kun taas tämän +/- tilaston kanssa se on vain osittainen ja joskus harhaanjohtava totuus.
   
 20. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Ihan samaan tapaan fakta sekin tilasto on. Toki siellä voi olla virheitä ihan kuten maalien tekijöissäkin. Se, mitä johtopäätöksiä siitä tehdään, ei tee tilastosta osittaista totuutta. Se on ihmisten osaamattomuutta.
   
 21. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Lainaus:
  Tähän voisin todeta Audi-miehen itsevarmuudella, että khöm, mä oon nostanut kissan pöydälle jo...ehkä vuos sitten. Nuorten kultakapteenilla ei ollu kotikisojen hypeä, 24 maalia ja yli piste/peli AHL:ssä ei kirvoittanut valtaisaa kohinaa, 2016 mm-kisat meni matalalla profiililla. Viime kaudella toki 20 maalia NHL:ssä ja piste/peli mm-kisoissa. Mutta kun siinä oli nuo muutamat teini-idolit jotka varasti otsikot, ei riittäny aika tai asiantuntemus monellakaan medialla Rantasen esiinnostamiseen. Ja onko ihme, onhan hän saatana jo 21-vee!

  Ihan ok alkukausi, tai hyväkin. Pientä viilaamista vielä tehokkuudessa ja kenties merkkauspelissä kahteen suuntaan. Avalanche joukkueena taiteilee vuorovedoin voitto-tappio linjalla, joulukuu alkanut kolmella puhtaalla tappiolla ja asetelmat heikentyneet. Tää tahtihan ei tuu tiiviissä playoff-jahdissa riittämään.

  e. No, todettava myös että tavallaan Barkov liitelee hänkin tietyllä lailla tutkan alla. Toki, nimi ollut lehdessä jo 17-v Tappara-vuosilta, mutta kuinka hyvä ja kokonaisvaltanen sentteri on, ehkä paras Suomi-kiekkoilija tällä hetkellä, lunastamassa niitä odotuksia vuosien takaa, niin siihen verrattuna ei ole tarttenut olla parrasvaloilla paistattelemassa.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017 klo 01.34
 22. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Niin, minähän tulkitsin palstaveljen @Ralph viestin niin, että tuo tehotilasto nostettiin mukaan tuohon ikäänkuin alleviivaamaan noita kahta ensinmainittua. Ja kokonaisuudessaan viestistä tuli juurikin se kuva, että Haula ei millään mittarilla ole Top-3 hyökki Vegasissa. Tärkeä pelaaja joukkueelle toki muuten.

  Lainaus:
  Jos Rasmus Ristolainen laukoo 50 ottelussa kertaa omien sinisten välistä kohti vastustajan maalia, niin kuinka monta kutia luulet sisään menevän...? Jokainen noista laukauksista lasketaan kuitenkin mukaan siihen tilastoon. Laukaustilasto on fakta; se kertoo kuinka monta laukausta pelaajalla on maalia kohti ottelussa. Sen tulkitsemista voikin sitten yksittäinen pelaaja väääristää, esim. yllämainitulla tavalla. Ihan samalla lailla se tehotilasto on fakta; se kertoo kuinka monesti pelaaja on ollut jäällä maalin synnyttyä jompaan kumpaan päähän. Siihenkin voidaan keksiä useita eri tapoja vääristämään sitä.

  Ja alleviivaan nyt oman kannan, että itsekään en sinänsä tuijota tehotilastoa kovinkaan tarkkaan, se on ennemminkin sellainen muita tilastoja tukeva. Herättäähän se toki kysymyksiä, jos koko muu jengi on selkeästi plussalla, ja yksi kaveri hiihtelee miinuksella. Näitäkin tapauksia on ollut...
   
 23. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  No kun ei kerro kun osa maaleista lasketaan ja osa ei.
   
 24. Shard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov, Helm
  Lainaus:
  Juuri näin. Lukekaa vaikka uudestaan ajatuksella läpi tämä aessin kerran laittama teksti:

  "Mark Stuart carried the Jets’ team-worst goal differential of the 13 defenders when looking at even strength (-3), power play (+0), and penalty kill (-19). He ended the season with the 6th-best plus/minus, with a +5 rating."

  @Noppa10 , kuinka tehotilasto kertoi tässä Mark Stuartin jäälläolemiset maalien aikana? Laukaisutilasto ei valehtele, siinä ero.
   
 25. Blast 'em Santa! Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sahtiankat
  Lainaus:
  Luulen kyllä ymmärtäväni mitä yrität sanoa ja me ollaan varmaan aika samaa mieltä tehotilaston puutteista. Se että tilasto valehtelee on musta vaan vähän outo ilmaisu. Tehotilasto kertoo tasan sen mitä sen määritelmä sanoo. Jos se ei jonkun mielestä kerro tarpeeksi tarkasti Mark Stuartin jäälläolemisista maalien aikana, kyse on tulkinnasta ja sitten on valittava toinen tilasto tai keksittävä uusi. Toisin sanoen, ennemminkin tulkinta "Tehotilasto antaa hyvän kuvan jäälläolemisesta maalien aikana" olisi valheellinen kuin itse tilasto.