Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana jalperi, 28.06.2017 klo 00.00.

 1. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
 2. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sun faijas hakkuu
  Kuinka paljon siellä on nyt ensi yönä suomalaisia kokeilemassa tuon ennätyksen rikkomista? 18 pistettäkö se aiempi ennätys oli? Onko Ristolainen jo pelikuntoinen?
   
 3. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Mi. Granlund
  Koivu
  Aho
  Teräväinen
  Nutivaara
  Hännikäinen?
  Puljujärvi
  Barkov
  Haapala
  Filppula
  Lehterä?
  Määttä
  Ma.Granlund?
  Salomäki
  Lehkonen?
  Donskoi?
  Rantanen
  Lindell
  Honka?
  Vatanen
  Haula
  Jokinen
  Armia
  Laine

  Olisko siinä kaikki.
   
 4. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ei kyllä pedata Antti Niemelle helppoa paikkaa kasvojenpesulle, kun ilmeisesti aloittamassa läpimädän Canadiensin maalilla kivikovaa Predatorsia vastaan, vieraissa. Toki tästä pelistä sensaatiosuoritus niin luo vähän uskoa Niemelle itselle ja ehkä muillekin.

  Harmillista on ollut seurata Niemen alkukautta ja erityisesti sitä pilkkaa mitä on saanut osakseen.
   
 5. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sun faijas hakkuu
  Lainaus:
  Rinne sekä Antit Niemi ja Raanta tuohon vielä mukaan dailyfaceoffin mukaan. Honka on lähetetty farmiin.
   
 6. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Leksa ainakin näyttäisi puuttuvan listasta.

  Pakarisesta ei kai(?) vielä ole varmistusta, joten menköön kysymysmerkillä.
   
 7. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  On sellaisia matsipareja muutenkin, että maaleja voi tulla paljon ja sitä kautta myös pisteitä. Usko uuteen ennätykseen on vahva.
   
 8. #71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
  Moi Antti, kato, bussi. Voi helvetti mihin paikkaan taas pääsee Niemi pelaamaan. Toivotaan kunnianpalautusta, 53 torjuntaa ja Predatorsin 1-0 rankkarivoittoa.
   
 9. Dragunov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning
  Onko Niemi alottanu muissa kuin back to back pelien toisessa matsissa, joka on aina ollut vieraissa? Ei taas ainakaan vastus ole sieltä helpoimmasta päästä
   
 10. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Donskoi nyt pelaa kunnossa ollessa satavarmasti, vai miksi kysymysmerkki perässä? Anaheimia vastaan joukkueen paras pelaaja kevyesti.
   
 11. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Joo niin pelaa. Kyseessä oli ihan vain ajatuskatkos osaltani.
   
 12. SouthernSun76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
  Lainaus:
  Syöttöpiste tuohon Floridan ainokaiseen, joten ei se nyt ihan huonosti tilastojen mukaan ainakaan mennyt. Katsoiko joku peliä yöllä, että miltä se suorittaminen näytti siellä kaukalossa?
   
 13. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Hyvin pelasi. Pyrki pitämään ratkaisut simppelinä ja pitikin. Liike oli hyvää ja myös fyysisesti pärjäsi mukana. Kerran hyökkäysalueella kiersi maalin takaa kuin Liigassa konsanaan vain huomatakseen, että tilaa ja aikaa ei ole niin paljon ja tuloksena kiekonmenetys. Sai ylivoimallakin jotain vaihtoja. Hyvä debyytti.
   
 14. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Hyvältähän tuo näytti, pysyy vauhdissa mukana ja silleen. Pääsi ylivoimallekin ja heti oivaltava syöttö Ekbladille josta olisi pitänyt tehdä. Itse syöttöpiste tuli helpommasta suorituksesta, kun Henkan päätykiekon kävi Bjugstad painimassa itselleen, ja kääntö maalin takaa pomppi useamman luistimen kautta pömpeliin.
   
 15. HockeyForLife Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Real Madrid, Liverpool
  Ei paukuteltu ennätyksiä, vaan perus 12 pistettä sieltä tuli nopealla vilkaisulla:

  Granlund 2+0
  Koivu 0+2
  Aho 1+0
  Teräväinen 0+1
  Puljujärvi 1+0
  Haapala 0+1
  Rantanen 0+2
  Donskoi 0+1
  Laine 1+0
   
 16. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Yön suorittaja ehdottomasti Antti Niemi! Koosteen perusteella vakuuttavaa torjumista Nashvilleä vastaan eikä kahdelle maalille voinut mitään.
   
 17. Vislami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Lainaus:
  Molemmat maalit meni kyllä Montrealin puolustuksen piikkiin. Ensimmäiseen jätetään jäätävä maski ettei näe syöttöä ja Forsbergille tyhjä maali. Toiseen sitten Forsberg jätetään aivan vapaaksi maalin eteen laukomaan, ei paljoa sanottavaa Niemellä noihin. Muuten nappas kyllä hyviä koppeja pitkin peliä. Toivottavasti Nemo saa tästä vähän boostia ja peli paranee.
   
 18. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  On kieltämättä ikävää, kun tehopistesaldo jää ikään kuin vajaaksi pelikaverien puutteellisten taitojen vuoksi. Connor McDavidkin olisi kerännyt viime kaudella noin 400 syöttöpistettä ja Mikke Granlund 200, jos heidän joukkuetoverinsa osaisivat laittaa noista paikoista limpun maaliin. Mutta kun ei ne vain osu, vaikka "olis pitänyt".

  Suomalaisillehan tämä ei toki ole mitään uutta. Harvassa ovat ne suomalaispelaajat, joiden tehopistesaldoa eivät huonot pelikaverit ole heidän uransa aikana nakertaneet.
   
 19. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  No sanos muuta, joku Ehlerskin on tuhnun laukauksensa kanssa ainakin 30 maalisyöttöä ryöstänyt Patelta. Jos viitsin, niin laskeskelen suomalaisille joskus korjatut tehotilastot, jossa huonojen ketjukaverien aiheuttamat vääristymät on oikaistu.
   
 20. ChosenTwo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals & suomalaiset NHL:ssä
  Pisti muuten aamulla silmään, että Haula oli valittu viime yönä Anaheimissa pelin ykköstähdeksi tehoilla 0+0. Harvemmin tuollaista käy, kun ottelussa on kuitenkin tehty kuusi maalia, joten hyvin tuntuu Haulankin pelit kulkevan.
   
 21. Mikael Pelzfuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Mikke Granlund on tehnyt kahdessa peräkkäisessä pelissä kaksi maalia. Nyt on kyllä kasassa vasta viisi kaappia (missasi toki alkukauden), mutta viime yönä Mikke teki maalin aika vakuuttavalla rannelaukauksella. Jos pystyy ampumaan tuollaisia vetoja, voi olla että viime kauden 26 maalin saldo ei jää uran parhaaksi.
   
 22. jusu-11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Rinteen viime yön nollapeli oli uran 45. joka oikeuttaa yksinäiseen kärkipaikkaan suomalaisten nollapelitilastossa. Huikeaa kyllä miten Peksi on palannut takaisin vaikeita loukkaantumisia edeltäneelle tasolle parin viimeisen vuoden aikana.
   
 23. Ketuttaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa ja Chicago Blackhawks
  Nyt kun on noin neljännes runkosarjasta takana, niin on kyllä hyvin lähtenyt suomalaisittain kausi käyntiin!

  Loistava alkukausi: Aleksander Barkov, Teuvo Teräväinen, Mikko Rantanen, Sebastian Aho, Mikael Granlund, Erik Haula, Markus Nutivaara, Esa Lindell, Joonas Donskoi, Joel Armia, Markus Hännikäinen, Miikka Salomäki

  Omalla tasollaan pelanneet: Mikko Koivu, Patrik Laine, Valtteri Filppula, Olli Määttä, Rasmus Ristolainen, Leo Komarov, Pekka Rinne, Antti Raanta, Kari Lehtonen

  Alkukausi ollut hankala: Artturi Lehkonen, Markus Granlund, Sami Vatanen, Jussi Jokinen, Jesse Puljujärvi, Jori Lehterä, Iiro Pakarinen, Tuukka Rask, Antti Niemi

  Ei tarpeeksi näyttöjä analysoitavaksi: Kalle Kossila, Julius Honka, Janne Kuokkanen, Kasperi Kapanen, Henrik Haapala, Joonas Korpisalo, Juuse Saros

  Jos tuollaisella listalla itse lähtisin, niin selkeästi enemmän on onnistujia kuin epäonnistujia joukossa. Jo tässä vaiheessa NHL:ssä on vähintään pelin pelannut tällä kaudella 37 suomalaista, joka on vain kaksi vähemmän kuin koko viime kauden aikana. Eli ei tarvitse kuin parin suomalaisen vielä käväistä kokeilemassa änärin puolella, niin menee viime kauden tilasto rikki. Trendi onkin ollut 2010-luvulla mukavasti nouseva ja kohta ollaan jo 2000-luvun huippulukemissa, kun 08-09 änärissä pelasi kauden aikana 43 eri suomalaispelaajaa (joista 11 maalivahteja).
   
 24. Nikke-T Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Tietääkö kukaan mitään Korpisalon tilanteesta? Mahtaakohan päästä puikkoihin ollenkaan?
   
 25. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Kulunut kausi on suomalaisten pelaajien osalta lähtenyt erinomaisesti käyntiin tilastojen osalta. Kun katsotaan 2000-luvun tilastoja, niin vain kaudella 08-09 on enemmän pelaajia kerännyt yli 0,5 ppg tähän kauteen verrattuna toistaiseksi. Tuolla kaudella 13 pelaajaa saavutti tuon rajapyykin, kun tällä hetkellä 11 pelaajaa on yli 0,5 ppg -tahdissa. Tällä kaudella yli 0,7ppg tahdissa on nyt seitsemän pelaajaa kun ennätys on viisi pelaajaa kaudella 07-08. Tämä tilasto kertoo sen, että suomalaisten määrä ei ole vain nimellisesti lisääntynyt viime vuosina NHL:ssä vaan ilahduttavan moni auttaa myös joukkuettaan pisteiden valossa. Jos katsotaan aivan terävintä kärkeä, eli yli 0,9ppg -tilastoa suomalaisten osalta, niin vuosina 2005-2007 kolme suomalaista (Selänne, Jokinen,Koivu) pääsi tuohon kiinni ja sen jälkeen on ollut hiljaista tuolla osastolla. Viime vuonna Granlund, Barkov ja Laine jo lähentelivät tuota tilastoa ja tällä hetkellä näen, että kuudella suomalaisella (Teräväinen, Aho, Barkov, Rantanen, Granlund, Laine) on mahdollisuus saavuttaa se tällä kaudella. Myös yli piste/peli on muutamalla pelaajalla mahdollisuus, viimeisin suomalainen on tällä saralla muuan Teemu Selänne, joka -09-10 saalisti 73 pelissä 80 pistettä. Onhan tuosta jo aikaa.

  Ei siis ihan huonosti ole lähtenyt käyntiin, vaikka joku iltapäivälehti taisi aiemmin niinkin kirjoittaa.