Suomalaiset NHL:ssä 2011-12

  • 431 650
  • 884

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Päivitetään ensimmäiselle sivulle jo laittamani versio sopimuksenalaisista suomalaispelaajista:

NHL-sopimuksen ensi kaudeksi omaavat suomalaiset pelaajat (nimen perässä pelaajan joukkue, cap hit ja sopimuksen päättymisvuosi):

Hyökkääjät:
Mikko Koivu, Minnesota Wild - $6.75M (2018 UFA)
Ville Leino, Buffalo Sabres - $4.5M (2017 UFA)
Tuomo Ruutu, Carolina Hurricanes - $3.8M (2012 UFA)
Jussi Jokinen, Carolina Hurricanes - $3.0M (2014 UFA)
Valtteri Filppula, Detroit Red Wings - $3.0M (2013 UFA)
Olli Jokinen, Calgary Flames - $3.0M (2012 UFA)
Niklas Hagman, Calgary Flames - $3.0M (2012 UFA)
Sean Bergenheim, Florida Panthers - $2.75M (2015 UFA)
Saku Koivu, Anaheim Ducks - $2.5M (2012 UFA)
Lennart Petrell, Edmonton Oilers - $0.9M (2012 UFA)
Joonas Nättinen, Montreal Canadiens - $0.9M (2014 RFA)
Teemu Hartikainen, Edmonton Oilers - $0.875M (2013 RFA)
Jori Lehterä, St.Louis Blues - $0.875M (2012 RFA) - pelaa Venäjällä ensi kauden
Toni Rajala, Edmonton Oilers - $0.816667M (2014 RFA)
Jani Lajunen, Nashville Predators - $0.698333M (2013 RFA)
Juuso Puustinen, Nashville Predators - $0.66M (2013 RFA)
Antti Tyrväinen, Edmonton Oilers - $0.57M (2013 RFA)
Petteri Nokelainen, Phoenix Coyotes - $0.55M (2012 RFA)

Puolustajat:
Kimmo Timonen, Philadelphia Flyers - $6.333333M (2013 UFA)
Joni Pitkänen, Carolina Hurricanes - $4.5M (2014 UFA)
Toni Lydman, Anaheim Ducks - $3.0M (2013 UFA)
Sami Salo, Vancouver Canucks - $2.0M (2012 UFA)
Sami Vatanen, Anaheim Ducks - $1.325M (2014 RFA)
Joonas Lehtivuori, Philadelphia Flyers - $0.85M (2012 RFA)
Sami Lepistö, Chicago Blackhawks - $0.75M (2012 UFA)
Jyri Niemi, New York Rangers - $0.7M (2013 RFA)
Teemu Laakso, Nashville Predators - $0.675M (2012 RFA)
Rasmus Rissanen, Carolina Hurricanes - $0.575M (2014 RFA)
Tommi Kivistö, Carolina Hurricanes - $0.565M (2014 RFA)

Maalivahdit:
Niklas Backström, Minnesota Wild - $6.0M (2013 UFA)
Miikka Kiprusoff, Calgary Flames - $5.833333M (2014 UFA)
Antti Niemi, San Jose Sharks - $3.8M (2015 UFA)
Kari Lehtonen, Dallas Stars - $3.55M (2013 UFA)
Pekka Rinne, Nashville Predators - $3.4M (2012 UFA)
Antero Niittymäki, San Jose Sharks - $2.0 (2012 UFA)
Jussi Rynnäs, Toronto Maple Leafs - $1.95M (2012 RFA)
Iiro Tarkki, Anaheim Ducks - $1.325M (2012 RFA)
Tuukka Rask, Boston Bruins - $1.25M (2012 RFA)
Mikko Koskinen, New York Islanders - $1.15M (2012 RFA)
Niko Hovinen, Philadelphia Flyers - $0.95M (2013 RFA) - pelaa Suomessa ensi kauden
Harri Säteri, San Jose Sharks - $0.875M (2013 RFA)
Joni Ortio, Calgary Flames - $0.8M (2014 RFA)
Atte Engren, Nashville Predators - $0.61M (2012 RFA)
----

Yhteensä 18 hyökkääjää, 11 puolustajaa ja 14 maalivahtia.

Sopimuksettomien pelaajien lista on seuraava:

UFA:
Teemu Selänne
Jarkko Ruutu
Antti Miettinen - siirtyi Venäjälle?
Anssi Salmela - siirtyi Venäjälle
Hannu Toivonen - siirtyi Ruotsiin
Ilari Filppula - siirtyi Jokereihin

RFA:
Lauri Korpikoski
Jesse Joensuu - siirtyi Ruotsiin
Oskar Osala - siirtyi KHL:n
Riku Helenius - siirtyi Jyppiin
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Edellä mainituista Lauri Korpikoski jatkanee Phoenixissä tulevalla kaudella. En nyt tosin suorilta käsin muista, että ollaanko Korpedon sopimusta viemässä välimieskäsittelyyn. Jotain sellaista puhetta taisi aiemmassa vaiheessa olla liikkeellä.

Toivottavasti Jarkko Ruutu jatkaa tulevalla kaudellakin jossain NHL-joukkueessa. Miehelle olisi varmasti edelleen käyttöä joissain tiimeissä. Mies on juuri sen tyyppinen pelaaja josta nimimerkki Worrell tykkää.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Yhdyn Worrelliin tuossa Jakessa, kyllä tuon tyylisiä kavereita jokainen joukkue tarvitsee. Jake on juuri sellainen raastaja, ja onnistui Penguinsissa ollessaan hienosti esimerkiksi rankkareissa. Ottaisin kyllä hänet avosylin vastaan Sabresiin, mutta valitettavasti alkaa olemaan joukkue jo niin hyvin kasassa, ettei mahdu.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Suomalaisia on ihan OK määrä nhl:ssä mutta tasoltaaN erittäin epätasainen. Löytyy todella vähän "helmiä" ja todella paljon sellaisia tasaisia puurtajia. Tai no jotkut eivät ole edes tasaisia vaan ollaan ihan hilkun kilkun pelaavassa kokoonpanossa. Mikä on todella ikävää suomalaisen jääkiekon kannalta. Tulevaisuudessa voi olla hieman helpotusta luvassa jos ja kun saadaan näistä potentiaalisista jätkistä kaikki ja vähä enemmänkin irti.

Maalivahdit ovat kovaa valuuttaa ja heitä nyt en laskenut noihin tasaisiin puurtajiin/helmiin.
 

Haukijärvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Edellä mainituista Lauri Korpikoski jatkanee Phoenixissä tulevalla kaudella. En nyt tosin suorilta käsin muista, että ollaanko Korpedon sopimusta viemässä välimieskäsittelyyn. Jotain sellaista puhetta taisi aiemmassa vaiheessa olla liikkeellä.

Korpikosken tilanne pitäisi olla selvillä melko pian, välimieskäsittely 20. heinäkuuta. Toki sopimus voidaan saada aikaisesksi jo tämän päivän aikana, jolloin vältyttäisiin välimieskäsittelyltä. Arbitration hearing dates set - NHL Free Agency 2011 (linkki NHL.com)
 
Miksi helvetissä? Jos nyt vaikka kuvitellaan, että Nashville Predators joskus kaukaisessa tulevaisuudessa voittaisi Stanley Cupin niin mulle on ihan vitun sama vaikka joukkueesta puolet ois ruotsalaisia ja puolet vaikka namibialaisia. Sillä kansalaisuudella ei ole vitunkaan väliä jos jotain seuraa fanittaa.
Voisin melkein väittää että puhut sköndää. Oliko kenties tarkoituksena enemmänkin jaella päteviä ja happamia kommentteja kirosanoilla höystettyinä?
Tuskin voit kieltää etteikö Predatorsin kuviteltu mestaruus maistuisi paremmalta, jos maalissa on Pekka Rinne. Kyllä se varmasti vähän hienommalta tuntus, tulee vähän ekstraa. Ja ihan vitun sama jos suosikkijoukkueessa puolet ruotsalaisia? No joo?


Oliko tällä lauseella joku tarkoitus liittyen suomalaisiin NHL:ssä?.
Jos ei auennut, niin ne oli vaan esimerkkinä siitä että yhtä hyvin on mahdollista että myös suomalaisia kerätään joskus vähän enemmän johonkin joukkueeseen.


Eiks nois SM-liigas ja Mestiksessä oo aika paljon suomalaisia? Suosittelen lämpimästi
Tötterö.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Vaikka onkin seurauskollinen, niin et voi väittää, etteikö se maistuisi makeammalta, jos puolet olisikin suomalaisia?

Toki, jos oikeasti olet näitä ihmisiä, joita ei suomalaiset kiinnosta, mutta ei ole vielä tullut vastaan kadulla, joka ei olisi lainkaan kiinnostunut.

Täytyy todeta, että olen thegon kanssa aika pitkälti samoilla linjoilla. Minulle tärkeintä on ja on aina ollut joukkue ja sen menestyminen. Mestaruus suomalaisen pelaajan ollessa Carolinassa ei tuntuisi yhtään sen makeammalta enkä saisi siitä mitään ekstraa verrattuna "ei-suomalaiseen"-joukkueeseen. Sitä voi olla vaikea kaikkien ymmärtää, mutta näin se vain on. Toki minun mielestä siinä ei ole edes mitään ihmeteltävää. Carolina Hurricanes on Carolina Hurricanes, ei mikään maajoukkue.
 

Andrew

Jäsen
Ehkä me "vanhempi" sukupolvi, joka ollaan nyt 30 ja risat ja aloitettiin NHL:n seuraaminen 90-luvun alussa ei ymmärretä oikein tätä keskustelua, "vaikuttaako suosikkiseuraasi pelaako siellä suomalaisia?!"

Kuten muutama kirjoittaja on täällä jo maininnutkin niin silloin NHL:ssä pelasi kourallinen suomalaisia, oli tyylin Kurri, Tiki, Lumme ja Numminen... Siinä ne taisi ollakin. Ei sitä seuraa todellakaan valittu sen mukaan missä pelasi suomalaisia. Muutenkin, mitäs sitten, kun tämä suomalaispelaaja myydään, vaihtaako nämä "fanit" sitten joukkuetta lennossa?! Kyllä rakkaus johonkin seuraan syntyy ihan muista asioista, kun että minkä kansalaisuuden omaavia pelaajia kyseisessä seurassa pelaa.

Johonkin joukkueeseen sitä tuntee vaan vetovoimaa, eikä siihen pitäisi vaikuttaa mitä kansallisuutta pelaajat ovat. Olen huomannut, että Minnesota on ottamassa Anaheimin paikan "koko Suomen" omana NHL joukkueena juuri suuren suomalaispelaajien määrän takia. Toki tällä palstalla on paljon vanhempia Minnesota faneja, jotka ovat pitkän linjan kannattajia mutta viime aikoina on tuntunut vaan, että Wild fanit ovat tuplaantuneet, ellei jopa triplaantuneet! :)
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vatanen ainakin jatkaa vielä sopimuksestaan huolimatta kauden JYPissä. Toni Rajalan tilanne taitaa vielä olla auki, mutta veikkaisin hänenkin jatkavan Suomessa.

En nyt uutista ainakaan löytänyt tähän hätiin mutta kaiken tietävä eliteprospects on ainakin arvioinut Rajalan ensi kaudella pelaamaan AHL:ää. Mukava olisi kuulla esim. joltain Ilves puolen kaverilta asioiden todellinen laita.

Ja linkki EP:hen löytyypi tästä
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
En nyt uutista ainakaan löytänyt tähän hätiin mutta kaiken tietävä eliteprospects on ainakin arvioinut Rajalan ensi kaudella pelaamaan AHL:ää. Mukava olisi kuulla esim. joltain Ilves puolen kaverilta asioiden todellinen laita.

AHL on yleensä oletuspaikka mihin prospectit on sijoitettu jos toisin ei ole ilmoitettu. Rajalan itsensä kannalta siirto johonkin toiseen NHL-organisaatioon olisi paikallaan, niin timanttisen kova on Oilersin laituriosasto tulevaisuuden kannalta (Hall, Eberle, Pääjärvi, Omark jne.).
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Voisin melkein väittää että puhut sköndää. Oliko kenties tarkoituksena enemmänkin jaella päteviä ja happamia kommentteja kirosanoilla höystettyinä?

Eli se ei ole mahdollista että joku fanittaa ihan oikeasti joukkuetta, eikä vain pelaajia jotka pelaavat joukkueessa? Olet taas kerran täysin kassalla ja ainakin thegon kanssa käymäsi väittelyn olet hävinnyt jo heti kättelyssä paskoilla argumenteillasi.

Omalla kohdallani ainakin on yksi vitun hailee onko tulevaisuudessa Wildin kapteeni ja johtohahmo Jonas Brodin, Jason Zucker vaiko Mikko Koivu. Tai onko paras pistemies Mikael Granlund, Zack Phillips vai Devin Setoguchi. Itseasiassa vaikka joukkueessa ei pelaisi yhtään suomalaista, ei se muuttaisi fanin asemaani millään tavalla. Ihan yhtä monta matsia tulisi katsottua yöllä pitkin kautta.

Se, että nimimerkki apulais-GM fanittaa suomalaisia pelaajia ja haluaa niitä ainakin kymmenen joka ikiseen NHL-joukkueeseen, ei tarkoita sitä että kyseessä olisi jokaisen suomalaisen NHL-seuraajan mielipide. Itseasiassa olen aika saatanan varma että suuri osa Jatkoajan Keskustelupalstan NHL-puolelle aktiivisesti kirjoittavista ei välitä vittuakaan pelaako "omassa" joukkueessaan Suomen passin omaavia pelaajia. Toivottavasti nimimerkin takana kirjoittava henkilö tajuaa tämän myös itse jossain vaiheessa.
 

kingjasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Pakkohan tähän keskusteluun on ottaa kantaa, kun huvittaa lukea sen verran. Itselläni NHL:n seuraaminen lähti aikoinaan Teemu Selänteestä ja Anaheimista mutta suosikkiseuran löysin Calgarystä silloin kun joukkue pelasi Tampa Bayta vastaan Stanley Cup-finaaleissa. En sitten tiedä mikä silloin iski, ehkä pieni merkitys oli sillä että joukkueessa oli suomalaisia ja se nosti mielenkiintoa seuraa kohtaan, toinen ehkä se että joukkue oli Kanadasta, en osaa tarkkaan sanoa miksi tykästyin Calgaryyn mutta sieltä asti olen joukkuetta seurannut ja seuraan edelleen.

Tällä hetkellä minulle on yksi hailee onko tiimissä suomalaisia vai ei, ihan sama vaikka Kipperi, OJ ja Hakki ajettais pellolle jos se parantaa joukkueen suorituskykyä. Fanitan tiimiä nimenomaan, en sen pelaajia, toki omia suosikkipelaajia omassa joukkueessa on ja niistä voin sanoa Kapteeni Iginlan ja Kipperin mutta hepä ovatkin joukkueen sielu olleet pitkään ja tärkeimpiä pelaajia. Itse en ymmärrä sellaisia, jotka vaihtavat "suosikkitiimiä" sen mukaan minne joku suosikkipelaaja menee, jokainen toki tyylillään mutta silti, ei silloin fanita joukkuetta vaan pelaajaa.

Omasta mielestäni on hienoa, että suomalaiset pelaajat saavat mahdollisuuksia ja toivon parasta ja tottapuhuen oman suosikin Calgaryn ohella muita tiimejä tulee sitten seurattua vähän sen mukaan miten suomalaiset ovat pelanneet. Asiaan palatakseni, minulle on sama vaikka Calgaryssä ei olisi suomalaisia yhtään silloin kun se voittaa Stanley Cupin. Hieno asia toki jos joku finski voittaa samalla mutta ei se minulle mitään lisäbuustia toisi. Maajoukkue on sitä varten, että kannatetataan nimenomaan suomalaisia, seurajoukkueet ovat erikseen.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Kyllä itsellänikin on suosikkipelaajia, jotka eivät pelaa Penissä, mutta ei se silti vaikuta siihen, että toivoisin sitä joukkuetta. Suosikkipelaajia saa olla, mutta se ei saa vaikuttaa siihen joukkueen kannattamiseen jos on kunnon fani. Omat suosikki pelaajat Crosby, Malkin ja Zherdrev ja olisihan se kiva jos Zherdevkin joskus pensissä pelaisi, mutta vaikka ei pelaisi niin ei se haittaa. Toki harmittaa jos Zherdev lähtee venäjälle, mutta nimenomaan tykkän katsella hänen pelaamistaan.
 

wazuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Slovakia
Voi myös vaikuttaa tähän että nykyaikana kun on entistä helpompaa seurata ja päästä hommaan mukaan niin tulee uusia suomalaisia seuraajia ja onse vaan helpompaa samaistua joukkueeseen kun siellä on suomalaisia. Itsekin aloin seuraamaan viittä "suomalaisjoukkuetta" aktiivisesti ja kun kipinä syttyi niin kyllä suosikkipelaajiksi ovat muodostuneet ei-suomalaiset pelaajat. Phillyä tulee seurattua jatkossakin vaikka Leinon takia aloin seuraamaan jne. Buffalo taas tuleepi kolmanneksi tiimiksi seurantaan itäiseen konferenssiin. Muista tiimeistä sitten eniten kiinnostaapi suomalaiset veskat ja mahdolliset tulokas/farmipelaajat. Sen ymmärrän että vuosia samaa joukkuetta fanittaneelle suomalaisuudella ei kyllä ole mitään merkitystä eikä pidä ollakkaan.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
NHL-osiosta löytyy tuohon suomalaisten joukkueiden fanitukseen liittyen hyvä ketjukin. Suosikkijoukkueen taustat. Linkki vie siis Jatkoajan ketjuun.

Tuolta voi apulais-GM käydä tarkastamassa, kuinka moni kannattaa suomalaisten pelaajien vuoksi joukkuettaan.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Carolina Hurricanes on Carolina Hurricanes, ei mikään maajoukkue.

Aika lailla samoilla linjoilla. Totta kai suomalaisuus vaikuttaa siinä mielessä, että moniin pelaajiin syntyy tunneside heidän pelatessaan täällä (esim. Juice ja Pitkänen), jota kautta heille toivoo yksilöinäkin menestystä. Ja alunperin moni varmasti aloittaa tietyn joukkueen seuraamisen nimenomaan mielenkiintoisten pelaajien ansiosta, olipa näiden kansallisuus mikä vain.

Varsinainen joukkueeseen syntyvä tunneside on kuitenkin "pelaajatykkäyksestä" erillinen asia. Seuraan melko aktiivisesti NHL:ää Carolinan pelien ulkopuoleltakin (~120 peliä/runkosarja) ja muiden joukkueiden seuraamiseen vaikuttaa pitkälti se, missä tietyt suosikkipelaajat pelaavat. Esim. lapsuuden sankariani Selännettä tulen varmasti seuranneeksi siihen asti kun mies pelaa. Tulevaisuudessa Granlund ja muut nuoret suomalaislupaukset varmasti kiinnostavat, mihin sitten lopulta päätyvätkään.
 
Eli se ei ole mahdollista että joku fanittaa ihan oikeasti joukkuetta, eikä vain pelaajia jotka pelaavat joukkueessa? Olet taas kerran täysin kassalla ja ainakin thegon kanssa käymäsi väittelyn olet hävinnyt jo heti kättelyssä paskoilla argumenteillasi.

Omalla kohdallani ainakin on yksi vitun hailee onko tulevaisuudessa Wildin kapteeni ja johtohahmo Jonas Brodin, Jason Zucker vaiko Mikko Koivu. Tai onko paras pistemies Mikael Granlund, Zack Phillips vai Devin Setoguchi. Itseasiassa vaikka joukkueessa ei pelaisi yhtään suomalaista, ei se muuttaisi fanin asemaani millään tavalla. Ihan yhtä monta matsia tulisi katsottua yöllä pitkin kautta.

Se, että nimimerkki apulais-GM fanittaa suomalaisia pelaajia ja haluaa niitä ainakin kymmenen joka ikiseen NHL-joukkueeseen, ei tarkoita sitä että kyseessä olisi jokaisen suomalaisen NHL-seuraajan mielipide. Itseasiassa olen aika saatanan varma että suuri osa Jatkoajan Keskustelupalstan NHL-puolelle aktiivisesti kirjoittavista ei välitä vittuakaan pelaako "omassa" joukkueessaan Suomen passin omaavia pelaajia. Toivottavasti nimimerkin takana kirjoittava henkilö tajuaa tämän myös itse jossain vaiheessa.

No kylläpä siellä ollaan taas ajauduttu suorastaan raivon partaalle, ja tulee niin mustavalkoista kommenttia vihaisen nuoren miehen ehdottomuudella.

Tietysti se on lähtökohtaisesti melkeinpä sama että ketä siellä pelaa, kuhan menestystä tulisi. Todelliset hakifanit eivät valitse suosikkijoukkuetta sillä perusteella että siellä pelaa joku suosikkisuomalainen, vaan se on valikoitunut muista syistä, niin varmasti monilla tälläkin palstalla.
En siltikään suostu uskomaan, etteikö Wild-fanin mieltä lämmitäisi, jos Mikko Koivu (suomalainen) nostaa parin vuoden päästä Stanley Cupin ilmaan. Ja toisena Granlund, kohta Bäckström jne... ei tunnu missään? Sehän olis kummallista.
No toki, kyllähän Stanley Cup olisi kelvannut, vaikkei siellä niitä suomalaisia olekaan! Tuskin seitsemännen finaalin aikana, voiton jo varmistuttuessa harmitellaan että voi voi kun tässä ei oo yhtään suomalaista, olis niin kiva!
Kaikki sen ymmärtää. Lähtökohtaisesti ei tarvita yhtäkään suomalaista.

Ja minähän en fanita suomalaispelaajia, eikä ole edes suosikkijoukkuetta, ei vaan tunnu siltä. Pentuna suosikkijoukkueeksi sattui Calgary Flames, ehkäpä viileen nimen ja hienojen peliasujen ja olympia-historian ja kaupungin sijainnin johdosta. Ei ollut ketään suomalaisia. Ainiin, no Vesa Viitakosken farmikortti tuli itse asiassa, mutta se ei ollut isompi motivaattori. 2000-luvun alussa kiekon seuraaminen jäi muutamaksi vuodeksi, ja sen jälkeen ei varsinaisia suosikkeja ole ollut.
 
Eli se ei ole mahdollista että joku fanittaa ihan oikeasti joukkuetta, eikä vain pelaajia jotka pelaavat joukkueessa? Olet taas kerran täysin kassalla ja ainakin thegon kanssa käymäsi väittelyn olet hävinnyt jo heti kättelyssä paskoilla argumenteillasi.

Omalla kohdallani ainakin on yksi vitun hailee onko tulevaisuudessa Wildin kapteeni ja johtohahmo Jonas Brodin, Jason Zucker vaiko Mikko Koivu. Tai onko paras pistemies Mikael Granlund, Zack Phillips vai Devin Setoguchi. Itseasiassa vaikka joukkueessa ei pelaisi yhtään suomalaista, ei se muuttaisi fanin asemaani millään tavalla. Ihan yhtä monta matsia tulisi katsottua yöllä pitkin kautta.

Vaikka nyt en suoranaisesti ole samaa mieltä apulaisgeeämmän kanssa, niin kyllä mä väitän, että niillä pelaajilla ja nimenomaan suomalaispelaajilla on merkitystä. Etenkin silloin kun suosikkijoukkuetta "valitaan". Suomessa on paljon Ducks-faneja, miksiköhän? Tai oikeastaan Mighty Ducks -faneja. Samaten nuoremman sukupolven keskuudessa Wild tuntuu olevan kovin suosittu joukkue, miksiköhän? Miten muuten omalla kohdallasi, onko Mikko Koivun pelaaminen joukkueessa vaikuttanut siihen mikä joukkue on aikoinaan suosikkijoukkueeksi valikoitunut? Väitän, että useammalla kiekkofanilla se ulkomaalainen suosikkijoukkue on valikoitunut jonkun tietyn pelaajan perusteella. Kyllä sillä siis on ihan jotain muuta kuin 'vitun hailee' kuka pelaa missäkin.
 
En nyt uutista ainakaan löytänyt tähän hätiin mutta kaiken tietävä eliteprospects on ainakin arvioinut Rajalan ensi kaudella pelaamaan AHL:ää. Mukava olisi kuulla esim. joltain Ilves puolen kaverilta asioiden todellinen laita.

Ja linkki EP:hen löytyypi tästä

Ei Eliteprospects ole arvioinut mitään. He ovat sijoittaneet Rajalan Edmontonin organisaatioon tulevaksi kaudeksi ihan sillä perusteella, että hänellä on voimassaoleva sopimus Edmontonin kanssa. Ja koska kauden lainasta Ilvekseen tai johonkin muualle ei ole (ainakaan vielä) uutisoitu, niin tämän päivän tiedon valossa Rajalan paikka on Edmontonin organisaatiossa ja realistisesti ajateltuna sen farmiseurassa AHL:ssä, siis Oklahomassa.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
En siltikään suostu uskomaan, etteikö Wild-fanin mieltä lämmitäisi, jos Mikko Koivu (suomalainen) nostaa parin vuoden päästä Stanley Cupin ilmaan. Ja toisena Granlund, kohta Bäckström jne... ei tunnu missään? Sehän olis kummallista.

Tässä kun tuo kannun nosto on juuri päästy kokemaan, niin pakko sanoa että oman vajaan parinkymmenen vuoden ja seuran tuplasti pidemmän odotuksen jälkeen ei kyllä vittuakaan kiinnostanut voiton hetkellä onko kakkosmaalivahtina Rask vai joku kanukki. Ja enemmän siinä tuli tiettyjen muiden pelaajien puolesta iloittuakin, vaikka Raskistakin toki tykkään.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
NHL-osiosta löytyy tuohon suomalaisten joukkueiden fanitukseen liittyen hyvä ketjukin. Suosikkijoukkueen taustat. Linkki vie siis Jatkoajan ketjuun.

Tuolta voi apulais-GM käydä tarkastamassa, kuinka moni kannattaa suomalaisten pelaajien vuoksi joukkuettaan.
Ei kait tässä keskustelussa (ainakaan alunperin) ollut puhe siitä minkä vuoksi joukkuetta kannatetaan, vaan siitä saako lisäkiksejä jos joukkueessa on suomalainen/suomalaisia. Ilmeisesti on väärin saada lisäkiksejä siitä.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Ja alunperin moni varmasti aloittaa tietyn joukkueen seuraamisen nimenomaan mielenkiintoisten pelaajien ansiosta, olipa näiden kansallisuus mikä vain.

Näinhän se on. Vaikka tarkkaa muistikuvaa siitä, että miksi joukkueeksi lopulta valikoitui Hartford Whalers ei olekaan, niin tokihan pienelle pojalle pelaajat olivat aluksi niitä tärkeimpiä. Ja jos joku on alkanut tai alkaa kannattamaan/seuraamaan Carolinaa joukkueen nykyisten suomalaispelaajien (Ruutu, Jokinen, Pitkänen, Rissanen, Kivistö, Osala) takia, niin sehän on vaan hieno asia tälle "pienelle seuralle". Jostakin se kiinnostus kaikilla on alkanut...

Ymmärrän kyllä niitä, jotka seuraavat NHL:ää vain suomalaispelaajien takia. Mutta pitää myös ymmärtää niitä, jotka seuraavat NHL:ää tietyn joukkueen takia, ja joille on aivan sama pelaako siinä joukkueessa suomalaisia tai ei. Itse kuulun tuohon jälkimmäiseen ryhmään.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Pitänee hypähtää mukaan tähän keskusteluun. Itse seuraan tasapuolisesti NHL:n kaikkia suomalaisia, ilman yhtäkään suosikkijoukkuetta. Pienenä en seurannut änäriä yhtään, joten lapsuuden suosikkijoukkuettakaan ei ole olemassa. NHL-juurettomuus ei haittaa minua, sillä ehkä se suosikkijoukkue jossakin vaiheessa valikoituu minunkin kohdalleni, mutta se valikoituminen lähtee pelaajista ja ehkä valmentajasta tykkäämisenä - ja vasta myöhemmin organisaatiosta ja GM:stä (ja logosta + muista uskontoon ja palvontaan rinnastettavista asioista).

Vaikka fanitankin suomalaisia ja toivon, että ne esiintyisivät NHL-joukkueissa ryppäissä, niin ymmärrän myös, että Lepistö on 3. pakkiparissa parhaimmillaan, kunnes toivottavasti kehittyy paremmaksi. Sitä en ymmärrä, miksi jotkut repii ranteitaan tällaisen halvan ja luotettavan rivimiehen takia. Inhokkinsa kullakin...

A. Miettisestä hieman: KHL-ketjussa pidetään jo 100% varmana, että sopimus Kazaniin syntyy. Sen julkistamisen estää vielä hetken aikaa jotkin ulkomaalaisvahvistusten sopimusten tekemiseen liittyvät sääntöpykälät, tai niin ainakin olen ymmärtänyt.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Vaikka nyt en suoranaisesti ole samaa mieltä apulaisgeeämmän kanssa, niin kyllä mä väitän, että niillä pelaajilla ja nimenomaan suomalaispelaajilla on merkitystä. Etenkin silloin kun suosikkijoukkuetta "valitaan". Suomessa on paljon Ducks-faneja, miksiköhän? Tai oikeastaan Mighty Ducks -faneja. Samaten nuoremman sukupolven keskuudessa Wild tuntuu olevan kovin suosittu joukkue, miksiköhän? Miten muuten omalla kohdallasi, onko Mikko Koivun pelaaminen joukkueessa vaikuttanut siihen mikä joukkue on aikoinaan suosikkijoukkueeksi valikoitunut? Väitän, että useammalla kiekkofanilla se ulkomaalainen suosikkijoukkue on valikoitunut jonkun tietyn pelaajan perusteella. Kyllä sillä siis on ihan jotain muuta kuin 'vitun hailee' kuka pelaa missäkin.

Koivun pelaamisella Wildissa ei ole vaikuttanut suosikkijoukkueeseen, ensimmäiset matsit Wildilta nähtynä 02-03 -kaudelta ja ne pudotuspelit viimeistään sinetöivät tuon fanittamisen alun.

Puhuin omassa tekstissäni niistä oikeasti NHL-faneista, niistä ihmisistä jotka seuraavat liigaa yöstä toiseen. En niistä ketkä katsovat aamulla netistä tulokset ja masturboivat taskuunsa kun taas on Leinon Ville from Savonlinna heittänyt pari pistettä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös