Suomalainen keihäänheitto

  • 180 623
  • 810
Pitkämäen kotisivujen mukaan mies ottaa penkistä 175 ja vetää rinnalle 155.
Ne kaverit, joiden olen nähnyt tuollaisia rautoja kyseisistä liikkeistä ottavan, ovat hieman eri kaliiperin kavereita kuin varsin solakka ja kapearaajainen Pitkämäki.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Voima ei ole ennenkään ollut lihaksen kokoon sidonnainen vaan pituuteen. Ja nuohan voivat olla ennätyksiä, ei jokapäiväisiä treenipainoja. Muistaakseni Terskan treeneistä ja penkkaamisestakin taitaa olla matskua Youtubessa.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Vaikka Daegun kisoissa saavutettiin nyt suomalaisen keihäänheiton osalta jonkinmoinen aallonpohja, niin ei tässä auta kuin kääntää katseet tulevaisuuteen, joka kuluneesta kesästä huolimatta näyttää jopa yllättävän aurinkoiselta. Täytyy muistaa, että maastamme löytyy tällä hetkellä kymmenkunta heittäjää, jotka kykenevät onnistuessaan puhkaisemaan sen keihäsmiehen mittana pidetyn 80 metrin rajan. Kun tätä joukkoa vilkaistaan tarkemmin, niin siellä on mielestäni juuri nyt seitsemän sellaista miestä, joilla on potentiaalia nousta lähivuosina yli 85 metrin tuloksiin ja sitä myötä taistella jatkossa arvokisamitaleista. Ja ne nimet ovat tässä...

-Suurimmat toivot: Tero Pitkämäki ja Teemu Wirkkala.

Näiden miesten harteilla lepäävät eittämättä suurimmat menestysodotukset tulevissa kisoissa. Toivoa sopii, että miehet vertyvät loukkaantumisten ja vaikean kesän jälkeen takaisin siihen iskuun, jossa ovat parhaimmillaan olleet. Huippukunnossa olleesaan heidän suoritusvarmuutensa on todella korkeaa luokkaa. Teron urakehitys on juuri tällä hetkellä kriittisessä pisteessä ja nyt täytyy tehdä oikeita ratkaisuja, mikäli vuoden päästä koittavasta superkesästä halutaan saada jotain irti. Odotan hänen nousevan ensi kesänä takaisin sinne 85-88 metrin tasolle, kaikista kuluneen kesän tapahtumista huolimatta. Teemun kohdalla odotukset siintävät myös 85 metrin paremmalla puolella ja fyysisestihän hänelläkin on eväitä jopa 90 metrin kaariin. Nämä herrat tulevat vielä takaisin, siihen on kova usko.

-Paljon todistettavaa ja hurjasti potentiaalia: Antti Ruuskanen ja Tero Järvenpää.

Molemmilla on käsittämätön määrä potentiaalia, sen he ovat jo urallaan ehtineet näyttää. Kumpaisenkin kohdalla odotukset ovat kuitenkin toistaiseksi jääneet vielä jokseenkin lunastamatta. Ruuskasen kehitystä ovat rassanneet etenkin tekniikkaongelmat. Fyysisesti hän on täydellinen esimerkki tämän päivän huippuheittäjästä, mutta välineen hallinnan kanssa on ollut ongelmia eikä parasta ole saatu irti kuin parin väläytyksen muodossa viimeisen 2-3 kesän aikana. Jotain pitäisi tehdä siis jatkossa toisin, mutta mitä? Sen kun Pielaveden poika keksisi niin huhhahhei ja keihästä putkeen. Järvenpäällä on ihan samaan tapaan ollut aina enemmän tai vähemmän ongelmia tekniikkapuolella, mutta viimeiset pari kesää on mennyt pahasti poskelleen loukkaantumisten takia. Voimaa tässä kaverissa on kuin pienessä kylässä, ja eväitä on yhä huipputuloksiin. Hänelle jos jollekin soisi vielä paremman huomisen koittavan, jotta ei sitten uran jälkeen tarvitse jossitella Pekingin tapahtumilla.

-Nuoret haastajat: Ari Mannio, Sampo Lehtola, Lassi Etelätalo.

Huippulupauksia, joihin voidaan ladata muutaman vuoden päästä kovia odotuksia. Toki Mannioon näitä odotuksia ladattiin jos tänä kesänä ja osittain niihin saatiin myös vastauksia. Liian pettynyt ei kannata olla vaikkei Daegussa finaalipaikkaa irronnutkaan. Ei hän kuitenkaan hirvittävästi jäänyt kauden normaalitasostaan, muttei vain näillä kolmella karsintaheitollaan saanut parastaan irti. Jatkossa vain rutiinitasoa täytyy hilata yhä korkeammalle, jolloin menestystä alkaa myös arvokisoissa tulla. Nyt ei kuitenkaan saa yhtään taantua, vaan kaikki fokus tulee olla siinä, että ensi kesänä keppi lentää entistäkin pidemmälle. Nälkää häneltä varmasti löytyy. Etelätalo ja Lehtola ovat vielä haastaja-asemissa, enkä lataisi kovin suuria odotuksia vielä tulevalle kesälle. Heille samat sanat kuin Manniolle, eli rutiinitasoa vain ylöspäin, ja eihän se haittaa jos jokunen välähdyskin kauden mittaan saataisiin. Tässä kolmikossa ovat ne nimet, jotka kaiken mennessä käsikirjoituksen mukaan ottavat keihäsvaltikan haltuunsa seuraavan viiden vuoden aikana.

Eli yhteenvetona voitaneen todeta, että suomalaisella keihäänheitolla on edelleen hyvät tulevaisuuden näkymät ja uskon arvokisamitaleita tulevan myös lähivuosien aikana. Muutaman urheilijan kohdalla täytyy nyt tehdä oikeita peliliikkeitä, jotta urakehitys saadaan jälleen oikeille raiteille. Ja täytyy muistaa, että myös 90-luvulla syntyneiden joukosta sitä lahjakkuutta löytyy, joten eivät suomalaiset keihäsperinteet ole minnekään katoamassa. Se onkin tietysti sitten jo asia erikseen, että milloin näemme seuraavan suomalaisen arvokisavoittajan. Thorkildsen kun ei useimmiten tuppaa isoissa kisoissa pettämään ja kansainvälisesti taso on laajentunut, kuten Daegu osoitti. Suurten kisojen voittajat ovat kuitenkin loppupeleissä ne urheilijat, jotka suomalainen keihäsfani parhaiten muistaa. Ja uskon vahvasti siihen, että tähän historiikkiin saadaan uutta väriä vielä jonain päivänä.
 

TKH

Jäsen
Ja täytyy muistaa, että myös 90-luvulla syntyneiden joukosta sitä lahjakkuutta löytyy, joten eivät suomalaiset keihäsperinteet ole minnekään katoamassa.

Mannio on -87 syntynyt ja tulee varmastikin lisäämään oman osansa suomalaiseen keihäsperinteeseen, mutta kyllä Mannion jälkeen näyttäisi tulevan aikamoinen aukko ennen kuin löytyy seuraava kunnon lahjakkuus. Itse en Etelätalon tai Lehtolan varaa paljoa laskisi. 90-luvun alun ikäluokista ei myöskään löydy yhtään kunnon lahjakkuutta. Ketä/keitä itseasiassa tarkoitat 90-luvulla syntyneillä? -94 ikäluokka näyttää kyllä erittäin lahjakkaalta, mutta paremmin asian näkee vasta 2-3 vuoden kuluttua.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Ketä/keitä itseasiassa tarkoitat 90-luvulla syntyneillä? -94 ikäluokka näyttää kyllä erittäin lahjakkaalta, mutta paremmin asian näkee vasta 2-3 vuoden kuluttua.

Lähinnä tuota 94 -syntyneiden ikäluokkaa itsekin tarkoitin. Suurimpina lupauksinahan sieltä ovat tulossa sellaiset nimet kuin Karvinen, Teikari ja Takala. En vain muistanut sitä että kyseiset kaverit ovat juuri 94 -syntyneitä ja siksi tuo hiukan epämääräinen "90-luku".
 

TKH

Jäsen
Lähinnä tuota 94 -syntyneiden ikäluokkaa itsekin tarkoitin. Suurimpina lupauksinahan sieltä ovat tulossa sellaiset nimet kuin Karvinen, Teikari ja Takala.

Jep, ja lisäksi vielä Keto kuuluu myös sarjaan. Kaikki neljä ovat 11 parhaan joukossa ikäluokan maailmanlistalla. -94 näyttää ainakin toistaiseksi tosi hyvältä ikäluokalta suomalaiselle keihäänheitolle, mutta vasta tulevaisuushan sen sitten lopullisesti näyttää. Jää nähtäväksi miten -94 ikäluokka vertautuu vaikkapa -84 ikäluokkaan. Wirkkala, Järvenpää ja Ruuskanen ovat -84 syntyneitä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Lehtola kieltäytyi ruotsiottelusta protestina. Itse sanon, että hohhoijaa. Karsintaan olisi jäänyt Lehtola Deegussa. Ruuskanen todisti, että oli oikea mies siellä piste. Lehtolalla näköjään noussut pahasti hattuun, kun kerran elämässä on keihään yli 80m saanut. Ruotsiottelussa Lehtola olisi voinut näyttää, että mistä se kana pissii. Nyt lähti tämmöiselle naurettavalle ristiretkelle ja mikä parasta miehen kannalta niin ei sitten tarvi jotain perus 77-78 metristä selitellä medialle. Hieman tympii tämä egoilu, kun ei ole mitään perusteita. Maailman kärki on tällä hetkellä kauempana kuin koskaan.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja milläs perusteilla kisoissa olleet Pitkämäki ja Mannio saavat oikeuden kieltäytyä Ruotsi ottelusta. Hehän vain ilmoittivat että se on sitten tässä!?!?

Ne oli ne kovimmat miehet, ja kuuluvat Ruotsi otteluun. Miksei kukaan kysele heidän peräänsä?
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Lehtola kieltäytyi ruotsiottelusta protestina. Itse sanon, että hohhoijaa. Karsintaan olisi jäänyt Lehtola Deegussa. Ruuskanen todisti, että oli oikea mies siellä piste. Lehtolalla näköjään noussut pahasti hattuun, kun kerran elämässä on keihään yli 80m saanut. Ruotsiottelussa Lehtola olisi voinut näyttää, että mistä se kana pissii. Nyt lähti tämmöiselle naurettavalle ristiretkelle ja mikä parasta miehen kannalta niin ei sitten tarvi jotain perus 77-78 metristä selitellä medialle. Hieman tympii tämä egoilu, kun ei ole mitään perusteita. Maailman kärki on tällä hetkellä kauempana kuin koskaan.

Kieltämättä vähän samoilla linjoilla. Itseasiassa tänään katselin hieman tarkemmin noita Lehtolan kauden sarjoja ja eipä tosiaan kovin vakuuttavasti ole heittänyt.

mm. Kalevan kisoissa 69,92, 71,38, 72,90, 77,04, X, X, karsinnassa 73,04, 73,31, 71,50) ja Pihtiputaan keihäskarnevaaleissa 69,95, 70,44, X, X, X, 66,35)... vain muutama kisa tarkemmin mainittuna. Ja sitten kun mietitään, että sellaisen kaverin, joka on hallinnut keihäsmaailmaa pitkään, sarja Daegussa oli 79.36, 80,85, 81.83, 80.75, 80.46, 80.60, 84.78, x, 80.28... niin aika pienet todennäköisyydet olisin antanut sille, että Lehtola olisi läpäissyt karsinnan.

No, olihan tuo YKSI heitto Lappenrannassa 83.77... sillä saatiin paljon ihmisiä sokaistuksi.

Tarkoituksena ei ole mollata Lehtolaa, varmasti yksi tulevaisuuden nimistä, mutta ei kyllä olisi ansainnut millään mittarilla kisapaikkaa. Eikä luulisi olevan varaa "boikotoida" maaottelua.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Valmentajat vaihtoon. Ulkomailta ( Ahoi Jan Zelezny!) apuja ja Seppo Rädyn blogit ja muut jorinat julkaisukieltoon. Kannattaa ainakin kokeilla.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Valmentajat vaihtoon. Ulkomailta ( Ahoi Jan Zelezny!) apuja ja Seppo Rädyn blogit ja muut jorinat julkaisukieltoon. Kannattaa ainakin kokeilla.
Minusta ei kannata kokeilla, ainakaan keihäänheitossa. Suomessa on lajitietämys erittäin korkealla. Siitä se ei jää kiinni. Rädyn blogi jääkööt, mutta joku disclaimer niihin juttuihin kannattaisi liittää.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Minä en ymmärrä näitä puheita, että Suomen keihäänheitto olisi nyt jotenkin kriisissä yksien kisojen perusteella. Taso maailmalla on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana huomattavasti ja potentiaalisia menestyjiä löytyy yhä useammasta maasta. Tästä syystä väkisinkin yksittäisen maan on vaikeampi pitää asemaansa ainakaan selvänä ykkösenä. Toisekseen tällä kaudella ennakkoon kaksi meidän kovinta keihäsässää ovat kärsineet loukkaantumisista ja sairasteluista (Wirkkala ja Pitkämäki), mikä vaikutti selkeästi kesän terävimpään kärkeen.

Meillä on eniten maailmassa 80 metrin heittäjiä ja suurin osa heistä on vieläpä sen verran nuoria, että kehitysmahdollisuuksia on aina arvokisamitalistiksi asti. Ei tässä keihäänheiton suhteen tarvitse olla huolissaan, vaan yleisesti Suomen yleisurheilun puolesta. Uskon, että ensi kaudella Pitkämäki palaa varmasti 85 metrin kerhoon, jonka lisäksi ainakin pari muuta nakuttaa yli 85m kesän aikana. Nämä voisivat olla esimerkiksi Ari Mannio ja Teemu Wirkkala. Heidän takanaan sitten vaanivat erittäin kehityskelpoiset Lehtola ja Etelätalo, joita kirittävät Ruuskanen ja Järvenpää sekä vanhempi kaarti Koski-Vähälän ja Haataisen johdolla. Ei tilanne todellakaan mikään paska ole.

Mielestäni tässä on paras tilanne pitkään aikaan näin kokonaisuutena ajatellen. Kyllä tässä täytyy rauhassa vielä ensi vuosi katsoa keihään osalta. Mikäli kesä sujuu samalla tavalla kuin tämä kesä, niin silloin voisi olla harkinnan paikka, onko syytä muutoksiin.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Minusta ei kannata kokeilla, ainakaan keihäänheitossa. Suomessa on lajitietämys erittäin korkealla. Siitä se ei jää kiinni. Rädyn blogi jääkööt, mutta joku disclaimer niihin juttuihin kannattaisi liittää.

Lajitietämys joo, mutta kun energia kuluu keskinäiseen kyräilyyn, paskanheittoon ja takavuosien haikailuun. Voisi aloittaa siitä, että joko jätetään nämä vuoden 81 (jolloin lajikulttuuri, sekä kansallinen että kansainvälinen kilpailutilanne ja koko yhteiskunta/maailma oli täysin erilainen) paremmintietäjät omaan arvoonsa tai kiskotaan ne vaikka väkisin mukaan tekemiseen - tai sitten pitäkööt turpansa kiinni:). Zelezny ei irtoa Tshekistä mihinkään ja tuskin edes haluaisi, mutta konsultointiapua voisi kokeilla. Ei siitä ainakaan haittaa olisi.

Mikäli joku haluaa täällä vakavissaan laittaa Tero Pitkämäen tulokset ja menestyksen vuosilta 2005-2010 dopingin piikkiin (koska ilman ei voi ottaa arvokisamitaleita ja heitellä ysikymppisiä), se on ihan oman harkinnan ja kotikasvatuksen varassa. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, milloin sama julkaistaan oikeassa tiedotusvälineessä, jolloin ei todisteiden rautaisuuden vuoksi ole tokikaan pelkoa tiedon osoittautumisesta hatusta vedetyksi huomionkeruu-paskapuheeksi, ja oikeuteen joutumisesta. Eiku.
 

Fordél

Jäsen
Ainoa maailman huippu tilastoitujen tulosten valossa noista on Pitkämäki.

Ja mitä sitten? Ehkä itse näet menestyksen ainoastaan mitattavina tuloksina eli metreinä tai sekuntteina. Itse näen, että menestys on ensisijaisesti sijoitus. Näen paljon parempana menestyksenä Keskisalon EM-voiton ajalla 8.24,89 kuin selkeästi parempi aika, mutta jääminen pois mitalleilta. Aika harva muistaa myöhemmin noita mittoja ja aikoja, mutta sen sijaan mitallistit kyllä muistetaan.

Ja kuten totesin, joku voi aina menestyä, mutta laajaan menestykseen suomalaisilla ei ole mitään perusteita.

Laajan menestymisen ajat ovat tottai ohi. Se näkyy jo esimerkiksi keihäänheitossa, jossa alkaa tulla mielenkiintoisia keihäsmaita mukaan loppukilpailuun. Kärki ehdottomasti laajenee ja kilpailu kovenee sitä kautta. Kuitenkin Suomen mittapuuhun nähden hyvää menestystä voi tulla jos vain saadaan urheilun taustat kuntoon. Ja tämä ei edellytä mielestäni edes dopingin käyttöä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Minusta on edelleen paradoksaalista, että keihäänheiton yhteydessä jauhetaan näinkin paljon dopingista. Jos keihäänheittoa yhtään tuntee ja on harrastanut, tietää että voimatason lisäys vaikuttaa suhteellisen vähän lajituloksiin (vrt. tekninen osaaminen). Eri asia on esimerkiksi juoksulajeissa ja kuulantyönnössä. Lieneekö yksikään 20 metriä kuulaa työntänyt mies ollut kaurapuurolinjalla tai 10 sekuntia satasen juoksussa alittanut? Satasen tai kuulan top kympissä tuskin on ketään täysin puhdasta, koska esimerkiksi voimatasoja ja räjähtävyyttä manipuloimalla saada näissä lajeissa huomattavasti hyötyä suoritustehon ja palautumisen kannalta.

Jos pitäisi veikata missä yleisurheilulajissa on suurin määrä puhtaita arvokisavoittajia viimeisen parin kymmenen vuoden sisällä, veikkaisin keihäänheittoa, joka on aika pieni laji myös lajin ympärillä pyörivän rahan suhteen. Zelezny tai Backley tuskin olivat doupattuja, sillä kuka tahansa harrastelija pystyy saavuttamaan samat voimatasot, jos tekee säännöllistä voimaharjoittelua. Lisäksi kummallakin oli pitkähkö ura huipulla ja lajin luonteen nähden aika vähän loukkaantumisia. Pitkämäki ja Thorkildsen kumpikin ovat todennäköisesti kaurapuurolinjalla. Molemmat ovat atleettisia kavereita, joilla on hoikahko ja kimmoisa varsi ja suhteellisen pieni loukkaantumisherkkyys. Mm. nämä asiat puhuvat dopingin käyttöä vastaan ja ylipäätään se, että dopingin käytöstä saadut edut nykykeihäänheitossa ovat aika pienet riskeihin nähden.

Suomalaisheittäjien menestymättömyys ei johdu missään nimessä voimatasojen ja tehojen puutteesta. Pitkämäellä, Ruuskasella ja kumppaneilla on varsin riittävät tehot mahtiheittohin, mutta tehoja ei saada hyödynnettyä tekniikkavirheiden vuoksi parhaalla mahdollisella tavalla.

Ah, tulipa 100%:n loistava vastaus. Asiat ovat juuri näin.

Vika ei ole missään muualla kuin tekniikkapuolessa ja juuri koska Hannu Kangas ei ole edistynyt niin Pitkämäen kuin muidenkaan suomalaisten kanssa nyt tämän tekniikan saamisessa kuntoon, on parempi miettiä uutta lajivalmentajaa. Tilanne vain polkee paikallaan. Ja Teronkin on aika miettiä uusi henk.koht. valmentaja. Vituttaa nähdä kun vuodet vierii ja Teron yhtä suurimpaa suomalaista tämän hetken urheilutalenttia ei saada ulos, aika kuluu, ja kohta mies on liian vanha heittäjäksi.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Minä en ymmärrä näitä puheita, että Suomen keihäänheitto olisi nyt jotenkin kriisissä yksien kisojen perusteella.

...mutta mistä saada oikeasti hyviä ja potentiaalisia naisheittäjiä? Eihän Suomella ole pitkään aikaa laajaa rintamaa naisissa ollutkaan, mutta Heli Rantasen ja Micke Ingbergin jälkeen on ollut tosi hiljaista, UppaBubba tietty oli siellä myös takomassa pistesijoja. Liekö liian brutaalia ja epänaisellista tän päivän Suomitytölle?
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Lajitietämys joo, mutta kun energia kuluu keskinäiseen kyräilyyn, paskanheittoon ja takavuosien haikailuun. Voisi aloittaa siitä, että joko jätetään nämä vuoden 81 (jolloin lajikulttuuri, sekä kansallinen että kansainvälinen kilpailutilanne ja koko yhteiskunta/maailma oli täysin erilainen) paremmintietäjät omaan arvoonsa tai kiskotaan ne vaikka väkisin mukaan tekemiseen - tai sitten pitäkööt turpansa kiinni:). Zelezny ei irtoa Tshekistä mihinkään ja tuskin edes haluaisi, mutta konsultointiapua voisi kokeilla. Ei siitä ainakaan haittaa olisi.
Ai puhut nyt siis urheilujohtajista? Luulin, että piti kinata valmentajista. Joista puheenollen, kenet se Zelezny sitten on valmentanut huipulle?
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
...mutta mistä saada oikeasti hyviä ja potentiaalisia naisheittäjiä? Eihän Suomella ole pitkään aikaa laajaa rintamaa naisissa ollutkaan, mutta Heli Rantasen ja Micke Ingbergin jälkeen on ollut tosi hiljaista, UppaBubba tietty oli siellä myös takomassa pistesijoja. Liekö liian brutaalia ja epänaisellista tän päivän Suomitytölle?

Jep: tämä on asia, joka on oikeasti viturallaan (eh heh:). Sanni Utriainen on ainoa, jolla on mahdollisuudet kehittyä edes EM-tason mitalistiksi - ja asenneilmastossa(kin) olisi tosiaan korjaamisen varaa.

Ai puhut nyt siis urheilujohtajista? Luulin, että piti kinata valmentajista. Joista puheenollen, kenet se Zelezny sitten on valmentanut huipulle?

Kun se ristiveto ikävä kyllä ulottuu valmennustasolle asti.
Jälkimmäiseen: B. Spotakova, anyone? Ja sen Vassiljevsin tjsp kehitys ei ole vielä läheskään ulosmitattu.
Tässä ei muuten puhuttu ulkomaalaisen valmentajan palkkaamisesta, jos se on ylitsepääsemätön ongelma, vaan ihan kokemusten vaihtamisesta ja mahdollisten vaikutteiden ottamisesta. Mitä esim. Leo Pusa ja Aki Parviainen sivumennen harrastivat silloinkin, kun Z ja jälkimmäinen olivat kilpakumppaneita.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Sijoitus perustuu paljon myös tuuriin (esim. taktiikkaan, poisjäänteihin, epäonnistumisiin jne.). Sen sijaan kovien tulosten tekijät menestyvät aina. Eivät he aina voita, mutta he ovat toistuvasti kärkipäässä.

Sekä Holmen että Keskisalo menestyivät siksi, että muut mokasivat, eivätkä siksi, että olisivat olleet joukon parhaimpia yleisesti mitaten.

Heh aika tyypillistä suomalaista vähättelyä. Kun suomalainen voittaa, ovat muut moanneet. Ootko muuten koskaan tuonut tätä seikkaa esille muun maalaisten voittajien kohdalla? Oletko silloinkin todennut, että joo toi voitti tuurilla kun se ja se ja se epäonnistui.

Aika kummaa, että noissa kisoissa oli noin monta mokaajaa ja vain Keskisalo ja Holmen tekivät vain oman suorituksen, joka sattui nyt riittämään voittoon. Tottakai siellä on epäonnistujia, mutta ei noita voittoja tuurillakaan oteta. Sillä on toki oma merkityksensä kun erot ovat pieniä huipulla. Mutta pointti on se, että Keskisalo ja Holmen olivat huipulla, mikä mahdollisti heille voitot tai kamppailun voitoista. Esimerkiksi vuonna 2009 Keskisalo oli MM-kisoissa yhdeksäs, sijoittui kultaisen liigan osakilpailussa kaksi kertaa kolmanneksi ja oli tuona vuonna koko vuoden tilastoaikojen perusteella 11. paras maailmassa. Sattumaa? Säkää?
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Steve Backley

Steve Backley jutteli YLEn haastattelussa, että hänen mielestään suomalaiset keihäänheittäjät keskittyvät liiaksi massan hankkimiseen ja voimatreeneihin. Sanoi mm. että ei itse ollut mitenkään erityisen vahva. Mielestäni Backleyta kannattaa vakavasti kuunnella. Backley pyyhki usein suurkisoissa Rädyllä tartanin pintaa ja Pohjanmaalla kävi sitten pyyhkimässä vähän muutakin.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Steve Backley jutteli YLEn haastattelussa, että hänen mielestään suomalaiset keihäänheittäjät keskittyvät liiaksi massan hankkimiseen ja voimatreeneihin. Sanoi mm. että ei itse ollut mitenkään erityisen vahva. Mielestäni Backleyta kannattaa vakavasti kuunnella. Backley pyyhki usein suurkisoissa Rädyllä tartanin pintaa ja Pohjanmaalla kävi sitten pyyhkimässä vähän muutakin.
Minun muistikuvani Backleystä on kyllä lihaksikkaampi kuin Pitkämäki ja Mannio yhteensä. Ruuskasesta nyt puhumattakaan. Eipä tuolla voimaheittäjiä ole enää kuin Järvenpää, ja sekin on aina vempassa.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Heh aika tyypillistä suomalaista vähättelyä. Kun suomalainen voittaa, ovat muut mokanneet.

Ei se ole vähättelyä. Minä iloitsen suomalaisten heikommastakin menestyksestä. Minulle tulee hyvä mieli pelkästään siitä, jos joku tekee ennätyksensä tai yltää tasoonsa nähden hyvään suoritukseen. Myös huonosti suoriutuneet mutta urheilun iloa puhkuvat urheilijat piristävät mieltäni.

Tosiasiat ovat kuitenkin tosiasioita. Todellinen taso mitataan suoritusten tulosten keskiarvolla eikä yksittäisten kilpailujen tuloksilla. Ainahan se rintaa sykäyttää, kun suomalainen menestyy, mutta etenkin menestyksen pitkäjänteisessä rakentamisessa on tärkeää todeta asiat niin kuin ne ovat.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
...mutta mistä saada oikeasti hyviä ja potentiaalisia naisheittäjiä? Eihän Suomella ole pitkään aikaa laajaa rintamaa naisissa ollutkaan, mutta Heli Rantasen ja Micke Ingbergin jälkeen on ollut tosi hiljaista, UppaBubba tietty oli siellä myös takomassa pistesijoja. Liekö liian brutaalia ja epänaisellista tän päivän Suomitytölle?

Eipäs hötkyillä. Sormunen ja Utriainen ovat vielä nuoria tyttöjä verrattuna vaikkapa Spotakowaan ja kun reenaavat vuosi kerrallaan ahkerasti niin joskus saatetaan nähdä vielä jompi kumpi palkintopallilla. :)
 

Fordél

Jäsen
Tosiasiat ovat kuitenkin tosiasioita. Todellinen taso mitataan suoritusten tulosten keskiarvolla eikä yksittäisten kilpailujen tuloksilla. Ainahan se rintaa sykäyttää, kun suomalainen menestyy, mutta etenkin menestyksen pitkäjänteisessä rakentamisessa on tärkeää todeta asiat niin kuin ne ovat.

Niin suomalainen menestyy. Kyllä, suomalainen menestyy ja Keskisalon kohdalla se todellinen taso oli vuonna 2009 maailman ihan terävimmässä kärjessä. Ovatko nämä yksittäistapauksia? No tottakai ovat kun kyse on viiden miljoonan pienestä kansasta. Ei meiltä voi tulla liukuhihnalta huippuja esim. yleisurheilussa. Keskustelu koski kuitenkin sitä, että voiko suomalainen olla lajissaan huipulla, onko menestyminen tuuria/muiden epäonnistumista jne. Itse väitit, että vain Pitkämäki oli huipulla, mutta mun mielestä myös Keskisalo on siellä ollut eikä hänen menestys ole perustunut ensijaisesti mihinkään tuuriin tai muiden epäonnistumiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös