Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Summasen paluu

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Juhaht, 27.12.2016 klo 10.25.

 1. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Mä luovutan kohta, mutta... On ihan eri asia huudella hylätyn maalin jälkeen, kuin että firman urheilutoimen johtaja sanoo, ettei meille ei homoja palkata. Ja teki sen Twitter -tilillään, jolla on öppaut sata miljoonaa seuraajaa. Tai miljardi.
   
 2. Tollanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Oliko Raimon huutelun syynä siis hylätty maali? Hermeksen valmentajako sen hylkäsi?
   
 3. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JU-58
  Lainaus:
  Ero on seuran näkökulmasta valtava. Valavuori meni epähuomiossa puhumaan seuran suulla heidän arvoistaan ja ihmisryhmää vastaan (vitsi tai ei), kun taas Summasen kommentti oli henkilökohtainen (ellei tarkoitus ollut haukkua pedofiilejä rinnastamalla heitä Karhulaan). Summasen teko oli varmasti pahempi, mutta se ajautuu tuohon sarjan kurinpidon ja viranomaisten huolenaiheeksi, kuten muutkin lätkämatsissa tehdyt ylilyönnit. Valavuoren teon seuraukset jättäytyivät yksinomaan seuran vastuulle ja asetti arvot huomion keskipisteeseen.
   
 4. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JU-58
  Lainaus:
  Jos itse olisin tilanteessa Hermeksen valmentaja, ja Raivo Summanen alkaa lämmetä, niin kiusaus olisi kova heittää vaikkapa jollain "lääkityskommentilla" vettä kiukaalle. Mehän emme tiedä minkälainen sanaharkka on ollut kyseessä ennen kuin tuota nauhoitetta. Kaikki lienee samaa mieltä, että United on helpommin lyötävissä, kun vaihtoaitiossa on pelkkä hiirulainen, eikä Raatoa luomassa taistelutahtoa.
   
 5. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Virallisen peliajan seuraaminen (ainakin silloin kun itse tein tuomarinhommia) ei ollut taululla vaan nimen omaan toimitsija-aitiossa useimmiten kädessä olevalla sekuntikellolla puolueettoman toimitsijan tehtävänä. Yleensä nämä ovat täysin synkassa taulun kanssa (koska ei niissä sekunnin heittoja taululla korjailtu, vaan taulun mukaan mentiin), mutta kellon tai sen käyttäjän sekoillessa pitää olla virallinen peliaika jollain tiedossa.

  Nykytekniikasta en tiedä, koska esimerkiksi videotuomarin käytössä olevissa materiaaleissa näkyy peliaika ihan ruudulla. Todennäköisesti nykyisin taulun aika on virallinen aika, jos mitään erikoista ei tapahdu, ja toimitsija-aitiossa otetaan aikaa rinnalla, jos taulu esimerkiksi pimenee tai kello käy liian pitkään tai ei mene päälle, jotta oikea peliaika olisi teknisen ongelman ilmetessä tiedossa.

  Ihan kiistatonta on kuitenkin käsittääkseni se, että kello taululla ei käynyt. Fanseatin lähetyksessä kello kulki tuossa näkemässäni videoklipissä, ja aika oli loppunut useita sekunteja aiemmin sen kellon mukaan. Mistä lie Fanseatin aika oli otettu, en tiedä. Mutta jos taulu pimenee ja näyttää kesken erän nollaa, ei se tarkoita erän aloittamista alusta, mikä lienee kaikille selvää.
   
 6. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JU-58
  Lainaus:
  Eikö nuo selostajat kuitenkin seuranneet sitä kellotaulua, koska hehän puhuvat koko aika sekunteista ja siitä, että jäi vielä kaksi sekunttia aikaa, kun maali tuli? Jostain he katsoivat sitä aikaa.
   
 7. Tollanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Niinpä. Raiimolla on varmasti kokeneena lätkäjätkänä sellaista psykologista silmää ja nuorten miesten mielenliikkeiden tuntemusta, että se tietää miten taistelutahto nouseevja nuorten miesten kunnioitus ansaitaan.
   
 8. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Fanseatilta otettu videoklippi, jonka katsoin, sisälsi kellon yläkulmassa. Peliaika siinä kellossa oli muistaakseni ummessa jo siniviivaa ylitettäessä. Selostajathan paikan päällä todennäköisesti seuraa peliä ja tulostaulua, ei tv-ruutua.
   
 9. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Nauroin tälle itsekin. Mistä toi KeuPa tähän mukaan revittiin? Mitä merkitystä sillä on onko nelinumeroinen summa heille iso vai ei?
   
 10. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JU-58
  Lainaus:
  Tätä juuri tarkoitin. Selostajat ja pelaajat seurasivat tulostaulua, jonka mukaan aikaa oli. Se oli ilmeisesti 5-10 sekunttia virallista kelloa jäljessä. Hartza esitti edellä hyvän kysymyksen. Jatkuuko peli niin kauan kunnes se vihelletään poikki (summerin tai tuomarin pillin toimesta), vai meneekö se virallisesti poikki silloin kun toimitsijoiden kello näyttää, että 60 minuuttia on pelattu? Eli onko tulostaulun kello se jota totellaan, vai toimitsijoiden? Tuskin ne aivan sekuntilleen synkassa koskaan ovat, kun eri ihmiset niitä tauottaa. Itselleni olisi loogista, että pelataan kunnes pilli tai summeri törähtää, mutta en tiedä mikä on oikea sääntö.
   
 11. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Esimerkkinä videotarkistuksissa käytetään lähetyksessä pyörivää aikaa, kun tarkistellaan menikö kiekko maaliin ennen erän/ pelin loppumista. Siinä ei tuo käsikello näy. En tiedä millä tuo on synkattu videoon, mutta jokainen varmasti noita tilanteita muistaa, kun kuvaan lisätään kello missä näkyy nuo kymmenesosa sekunnit.
   
 12. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Lainaus:
  Mietin tätä ihan samaa. Virallinen aika on käsiajanotto. Kuitenkin jos videotuomari katsoo onko kiekko ylittänyt maaliviivan ennen erän päättymistä näkyy hänelle se hallin kello. Tässä tilanteessa erä oli ilmeisesti päättynyt jo pari sekuntia ennen kuin kiekko meni maaliin, mutta entäs jos maali olisikin tullut juuri niihin aikoihin kun aika sekkarissa loppui? Miten se olisi todettu. Olisiko se ollut vain sekkaria pitävän toimitsijan intuitiosta kiinni oliko kiekko maalissa ennen kuin erä päättyi vai ei? Pelaajat kuitenkin pelaavat sen ajan mukaan mikä isossa kellossa on.

  EDIT: Minäkin sain sen kuvan, että taulun kello kävi, mutta oli laitettu käyntiin myöhemmin kuin sekkari koska selostajat nimenomaan sanoivat, että kaksi sekuntia jäi aikaa. TV-kuvassahan kello tosiaan oli jo nollilla pari sekuntia ennen maalin syntymistä. Kokkolan hallissa TV:n pelikello on ilmeisesti erillinen hallin kellon kanssa. Ainakin liigapeleissä Espoossa TV-lähetykseen meni aikakoodi suoraan hallin järjestelmästä. Liigan vanhassa videotuomarisysteemissä oli erillinen kamera, joka kuvasi hallin kelloa, jotta siitä voitiin tarkastaa nämä viimehetken maalit.
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2017 klo 16.57
 13. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Ei peliaika lopu summeriin tai vihellykseen. Aika loppuu, kun 20 minuuttia tulee täyteen. Jos hallin summeri ei toimi, ei peli jatku ajan ollessa täysi. Jollain on pakko olla tarkka tieto ajasta koko ajan, vaikka tekniikka pragaisi, ja sen ajan mukaan mennään. Ja taulun sekä käsikellon aikaa kyllä tarkkaillaan läpi koko erän, että on synkassa katkoilla. Jos eroa on sekuntikin, taulun kelloa synkattiin aikanaan käsikelloon, mutta se tehtiin lähinnä huomaamatta (esimerkiksi odota sekunti ennen kuin pistät kellon päälle kiekon pudottua tms. ohjeilla kellonkäyttäjälle). Eroja tuli siltikin välillä. Sitä en tiedä, miten käytännössä asia tällä hetkellä Mestiksessä hoidetaan.

  Tuo on hyvin mielenkiintoista, miten Fanseatin lähetyksessä ruudulla on ollut oikea peliaika. Mistä lie ottanut sen.
   
 14. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Tämä pelaikakeskustelu on todella mielenkiintoinen noin yleisellä tasolla. Mitäs jos hallin kello on edellä "virallista aikaa" ja pelaaja lämää kiekon maalin summerin jo soitua, mutta ennenkuin käsiajanotossa aika loppuu? Hyväksytäänkö maali siinä tapauksessa?
   
 15. thnninen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
  Lainaus:
  Riippuu siitä kuinka pienellä paikkakunnalla ollaan ja oliko kyseessä koti- vai vierasjoukkueen maali.
   
 16. thnninen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
  Lainaus:
  Mutta noin vakavasti puhuen, sepä se mielenkiintoista olisi. Pahimmillaan vielä joku lämäisi summerin soitua vitutuksissaan omaan maaliin (tätähän joskus näkee). Ja sekö sitten hyväksyttäisiin?
   
 17. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
  Nyt olisi näppärä tilaisuus toimittajilla ja vastustajilla ottaa sana kipuilu käyttöön:

  "Eka erä meni ihan hyvin, mutta ykkös-yv alkoi kipuilla, kun tolpat kolisivat. Eivät sitten tulleet enää toiseen erään, kun kipuilu oli niin kovaa."

  "Alkoiko kipuilu heti aikalisän jälkeen vai miksi viisikkopeli hajosi?"

  Jne...saa käyttää
   
 18. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Simon Arkko:"sakko, jonka summa on nelinumeroinen, saisi KeuPan talouden kipuilemaan".
   
 19. Hartza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekkoilu, Espoo United, EPS, EKS
  Lainaus:
  Ota huomioon, että kirjoittaja oli joku poika. Tuskin edes omistaa ajokorttia.
   
 20. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Täytyy nyt hieman puolustaa nimimerkkiä @Narayana .

  Kyllä myös mua hävellää sydämestäni espoolaisena se, että espoolaisessa jääkiekossa ei riitä tahtoa tehdä asioita yhdessä ja avoimesti, vaan annetaan periksi. Espoo United on ihan yksi naurunaihe valtakunnallisesti niiden keskuudessa, joille kiekko ei merkitse kuin viihdettä. Ja vanhan linjan kiekkomiehille se taas on ihan vitsi, josta ei viitsi edes vittuilla niille, joilla on jotain ylpeyttä espoolaisesta kiekosta vielä jäljellä. Esimerkiksi Ilveksen vanhan liiton kannattajien kanssa keskustelut viimeisen reilun vuoden aikana on ollut oikeasti todella hyviä - molemmat ymmärtää toisiaan todella hyvin. Toinen meni nurin, toinen sai toivoa. Tsempit oikeasti ipalaisille, että saatte hommat kuntoon. Täällä ei tahto riittänyt.

  Valavuori ja Summanen on hahmoja, jotka ei olisi kelvannut mihinkään muualle, koska ongelmia tulee varmasti jossain vaiheessa. Jussille ne kelpasi. Otsikoissa varmasti pysyy, kun Lempinenkin auttaa, mutta ei tämä klikkijulkisuus oikeasti ole espoolaisen kiekkoilun tai urheilun etujen mukaista. Ihan kuten ei mikään Unitedissa. Ja näiden valintojen ja kroonisen eri yli lajirajojenkin menevien toimijoiden välisen luottamuspulan vuoksi United on otsikoissa negatiivisesti nyt ja tulevaisuudessa.

  Ja kyllä minua espoolaisena jääkiekon ystävänä hävettää espoolaisen jääkiekon nykytila. Yhdessä asiat tekemällä täällä olisi oikeasti ihan järjettömän iso potentiaali. Jopa yli lajirajojen. Ja Aro on aivan loistava tyyppi, mutta täysin tekemättömän tehtävän edessä. Kunhan vaan itsekin sen suostuisi näkemään.
   
 21. K.Nuget Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
  Uskon, että, E, sua nyt kovasti harmittaa, kun Espoo voitti.

  Huh et oli hieno fiilis tänään hallilla. Eritoten junnujen kasvoilta näki silkkaa riemua.

  Hienoa että Kiekko-Espoo elää!
   
 22. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Mulle on ihan sama, voittiko United. En edes viestiä kirjoittaessa tiennyt asiasta. Espoo ja espoolainen urheiluskene on jo hävinnyt joka tapauksessa - Unitedin menestys Mestiksessä on ihan yksi hailee itselleni.

  Itsestäni on todella surullista, että lapsia aivopestään. Ne on helppoja kohteita. Ne ei ymmärrä historiaa, perinteitä ja ylpeyttä. Mutta hieno fiilis hallissa (pitänee korjata, areenassa) on varmasti kaukana niistä hetkistä, joita siellä on joskus koettu. Niitä hetkiä ei enää koskaan tule uudestaan.

  Kiekko-Espoo on kuollut. Blues on kuollut. Nopeasti kuolkoon myös United! Noista kolmesta kuitenkin kaksi ensimmäistä on ne, jotka olisi herätettävissä kuolleista, jos kaikki kolme olisi kuolleita. Voit provosoida ihan miten haluat, mutta toimitusjohtaja Aro hehkutti FB:ssa seurahistorian ensimmäistä mitalia, kun naiset sai hopeaa. Viimeistään se kertoi varmasti kaikille perinteista edes uneksiville, että Kiekko-Espoo ja Blues on haudattu multiin. United on täysin eri asia.
   
 23. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Miksi hävettää espoolaisen jääkiekon tila? Joukkue joka pelaa EU nimellä lienee espoolaisin joukkue vuosikausiin. Joo Liigaa ei pelata, mutta niillä mennään mitä saatiin.
  Tuosta naurunalaisena olosta olen täysin eri mieltä, organisaatiota olen kuullut arvostettavan tuolla muilla paikkakunnilla kokonaisuutena. Joukkueen suorittamista on muutama jääkiekon saralla uransa tehnyt ihmetellyt, koska siellä on ymmärrystä miten hankalaan tilanteeseen uusi seura ja joukkue tällä aikataululla syntyi. Vajaassa 6 kuukaudessa tuosta epämääräisestä pelaajajoukosta kasvoi joukkue, joka pelasi voittavaa jääkiekkoa. Onnistuu aika harvoin nykymaailmassa.

  Kirjoituksistasi päätellen sulle Blues oli se juttu, ei espoolainen jääkiekko. En minäkään nimimuutosta kaivannut tai konkursseja, mutta mieluummin seuraan EUn otteita katsomosta tai Fanseatin välityksellä kuin en mitään. Jussi antoi tämän vaihtoehdon, kukaan muu ei tarjonnut mitään.

  Olisi hauska tietää kenen kanssa juttelet, jos pitävät EU:a vitsinä. Mulla on tuttavia ja kavereita eri joukkueiden faneina ympäri suomen ja ainoastaan parilla on samanlaista ajatuspohjaa kanssasi. Tunnen myös paljon pelaajia, jotka ajattelevat EU:lla olevan selkeä mahdollisuus olla menestynyt liigajoukkue tulevaisuudessa. Suurin osa näistä pelaa Liigaa tai KHL:ssä ja usko tai älä, haluaa mahdollisen Liiganousun jälkeen tulla espooseen pelaamaan. Ei siellä nähdä EU:ta minään peikkona, joka tuhoaa espoolaisen kiekkoilun.
   
 24. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  nim E on tapaus sinänsä jolle ei nyt kannat paljoa energiaa tuhlata.
  Espoossa on jälleen, noin 2 vuoden jälkeen, hyvää fiilistä katsomossa. Ja perhana miten se ottaakin omaan sieluun positiivisesti kun omat pojat siellä taistelee eikä mitkään uran loppupuolella olevat AHL-jyrät.

  Kunhan vaan onnistuttaisiin pitämään omat kärki-junnut Espoossa niin saadaan uusia Sallisia ja Miettisiä.
   
 25. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Pakko kysyä, miten näet esimerkiksi noin vuosi sitten pelatun SaiPa-pelin tai vajaat puolitoista vuotta sitten pelatun Sport-pelin tai vaikka CHL-pelin Kärppiä vastaan, jos kahteen vuoteen ei katsomossa ole ollut fiilistä? Kyllä omasta mielestäni noissa otteluissa oli hyvää fiilistä katsomossa. En tunnelmasta tuossa mausoleumissa tällä hetkellä osaa sanoa, mutta ainakin esimerkiksi Laamanaaman twiitistä voi lukea, että hyvää fiilistä katsomoon tuo esimerkiksi kuuluttaja kehottamalla yleisöä kannustamiseen. Onko koskaan ennen tarvinnut?