Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tämäkin tietysti ihan teoreettinen kysymys eli kuinka arvioisitte jos esimerkiksi Joensuussa joku miljonääri laittaisi Jokipoikien asiat liigan kriteerein sopiviksi ja samalla tavalla joku miljonääri sitten joko pääkaupunkiseudulla tai Turussa. Kuinka liiga reakoisi kahden liigan kriteerit täyttävään hakemukseen? Nostettaisiinko joukkueiden määrä 17 vai ei?
No nythän Liigalla ja liitolla on sopimus siitä, miten eteenpäin mennään, mutta jos tuo sopimus jostain syystä esim. purettaisiin (siinähän oli käsittääkseni kuuden kuukauden irtisanomisaika molemminpuoleisesti), niin silloinhan tällainen kysymys voisi olla ajankohtainen ja jos kummallakin nousuun vaadittavat ehdot täyttyvät, niin en näkisi mahdottomana sitäkään, etteikö molempia päästettäisi sisään samaan aikaan. Toisaalta jos ehtoina oli olosuhteiden lisäksi myös Mestis mestaruus (en muista oliko tämä yksi vaatimuksista), niin siinä tapauksessa taitaisi pohja tippua Joensuun, pääkaupunkiseudun tai Turun seudun hakemuksilta ja sellaisen voisi laittaa vireille vasta kannun nostelun jälkeen.

Kuumottavampi kysymys mielestäni olisi, jos joku oligarkki keksisi tulla jonkun olosuhde ehdot täyttävän Mestis seuran taakse, alkaisi panostamaan joukkueen talouteen siinä määrin, että täyttäisi Liigaehdot, alkaisi tekemään alisteista farmiyhteistyötä Jokereiden kanssa ja tämän jälkeen onnistuisi voittamaan Mestiksen ja hakisi paikkaa Liigasta. Meinaa jos ehdot täyttyvät, niin kait tuo joukkue olisi otettava nykyisen käsityksen mukaan sisään?
 

senilix

Jäsen
Nousuehdot ainakin viimeksi olivat:
Mestis-mestaruus
Sen jälkeen anomus liigapaikasta
Liiga tarkistaa täyttyvätkö lisenssiehdot (talous, juniorit, halli...)
Jos ehdot täyttyvät, liigapaikka vuoden kuluttua. Siis vielä vuosi Mestistä, jonka aikana joukkue ja muut asiat kuntoon
 
ole aina kärsivällinen eri mieltä olevien kanssa, kaikenkaikkiaan heillä on oikeus omiin naurettaviin mielipiteisiinsä.
***chuckles***

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Maikkarin toimittelija, Innasen Timppa, tekee tuossa linkin jutussa kyllä hyvin selväksi sen, millä kärjellä hän on lähtenyt juttua alun alkaen tekemään. Hänen mielestään Liiga on suljettu, koska nyyh. Ja luonnollisesti syyttää Raustetta valehtelusta, kun jutulta putosi pohja.
Onhan toi myös sillä tavalla vähän erikoinen tilanne, että yrityskauppojen jälkeen (Telia osti bonnierin, joka juuri hyväksyttiin EU tasolla) maikkarista on varmaan vähän niinku ajateltu jonkinlaista pääyhteistyökumppania mediakentällä Liigalle ja nyt siellä on sitten toimittaja, jonka toiminta näyttää vähän kyseenalaiselta. Toki kritiikkiä voi ja pitääkin Liigasta kirjoittaa, kun siihen on aihetta, mutta nyt yksittäinen toimittaja tuntui syyttävän Liigaa laittomuuksista, ilman perusteita ja perästä vielä ilmenee, että asiantuntijaa on ilmeisesti ikäänkuin johdateltu ja sen jälkeen jutussa vedetty mutkat suoriksi.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Kuumottavampi kysymys mielestäni olisi, jos joku oligarkki keksisi tulla jonkun olosuhde ehdot täyttävän Mestis seuran taakse, alkaisi panostamaan joukkueen talouteen siinä määrin, että täyttäisi Liigaehdot, alkaisi tekemään alisteista farmiyhteistyötä Jokereiden kanssa ja tämän jälkeen onnistuisi voittamaan Mestiksen ja hakisi paikkaa Liigasta. Meinaa jos ehdot täyttyvät, niin kait tuo joukkue olisi otettava nykyisen käsityksen mukaan sisään?
Muistaakseni tuossa kilpailuviraston päätöksessä aikoinaan mainittiin vielä erikseen se että seuran omistuspohja ei saisi olla peruste jolla sarjanousu evätään, joten tuskin voidaan oligarkkia estää.

Tuossa mahdollisessa määräävän markkina-aseman väärinkäytössä on mielenkiintoista lähinnä se että tapahtuuko sitä siinä kun Liiga imee joukkoonsa kaikki kovan luokan Mestis-seurat heikentäen siten Mestiksen kehitysmahdollisuuksia. Karsintojen järjestäminenkään ei tähän välttämättä ihan heti auttaisi, koska silloinkin huippuluokan Mestis-seurat häipyisivät ja samalla Liigasta putoava seura joutuisi niin koviin talousongelmiin, mahdollisesti jopa konkurssiin, ettei se todellisuudessa vahvistaisi Mestistä ainakaan vähään aikaan yhtään.
Sekä Liigalla että Mestiksellä on toki oikeus kilpailla siitä kuka saa parhaat seurat sarjaansa, ja siinä edetään markkinatalouden lakien mukaan niin että vahvin voittaa. Ongelma olisi lähinnä silloin jos Liigassa olisi selkeästi liikaa joukkueita, ja joukkueiden vähentäminen olisi sarjalle kokonaistaloudellisesti kannattavaa, mutta sitä ei tehtäisi siksi ettei Mestis pääsisi vahvistumaan liikaa. Toinen tilanne olisi se että vaikka Espoo nostettaisiin Liigaan suoraan Suomi-Sarjasta ilman että sillä on vielä todellisia edellytyksiä menestyä Liigassa, mutta halutaan estää ettei se missään välissä ehdi hyödyttämään Mestistä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuota kilpailuviranomaisen päätöstä 511/61/94 en löydä netistä, mutta Rausteen vuoden 1997 urheiluoikeuden kirjassa on mainittu, että kyseisessä ratkaisussa kilpailuvirasto lausui yksiselitteisesti, ettei sarjapaikkaa tavoittelevia joukkueita saa asettaa eriarvoiseen asemaan omistajien perusteella.
 
RIP Blues

Fordél

Jäsen
Suomen rajat on suljettu, Uusimaa on suljettu, ravintolat on suljettu, hiihtokeskukset ja kuntosalit on suljettu ja nyt Mestiskin on suljettu. Liiga oli siis selvästi aikaansa edellä, kun sulki sarjan. Kuten niin usein, oman aikansa neroja ei ymmärretä; Kimmo Ranniston kunnia on palautettu!
 
“You never actually own a Patek Philippe, you merely look after it for the next generation.”
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy