Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko, Pattu
Ei ole potentiaalisia joukkueita tietääkseni nykyresursseilla, eikä Liigaa kannata enää kasvattaa joukkuemäärillä.
 
Kukkosen kasvot. Ville Kuorilehdon laukaus. Patrik Koivisto. Täydellinen tupakkakielto. Oskar Osalan lämäri.
Löikö Mörkö sisään!?
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nykyisellä joukkuemäärällä liigassa on pilattu avoimen sarjan mahdollisuus. Mikä varmaan oli tarkoitus alunperinkin. Olisi pitänyt mieluummin supistaa joukkuemäärää kuin laajentaa, jotta oltaisiin voitu mennä avoimen sarjan suuntaan.
 
"I've been to Liverpool, and never walking alone is actually pretty good advice." - Frankie Boyle -

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei ole potentiaalisia joukkueita tietääkseni nykyresursseilla, eikä Liigaa kannata enää kasvattaa joukkuemäärillä.
Tavalla tai toisella pitäisi vain päästä parilliseen joukkueiden määrään. Nykyisellä systeemillä on vain todella vaikea ketään pois potkia, joten jos luonto (konkurssi) ei korjaa on yhden lisääminen ainoa vaihtoehto.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Liiga 15 -> 12
Mestis 10

Sarja auki, välillä karsintasarja (2+2; kaksi parasta liigaan). Liki näin sen olisi pitänyt olla koko ajan, ihan no brainer, mutta kun ei ole sitäkään liigan päättäjillä ollut kapasiteettina.
 
Dee Dee Ramone on being in a rehabilitation center: “That was fucked up. They also made me play volleyball. It was a nightmare.”

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Liverpool. Tool —— hämyt
Mistä lähtien Liiga on ollut suljettu? Luulin, että Jukurit ja Sport pelaa siellä. Nousun perusteena on vaan realiteetit, ei urheilullinen karsinta.
 
Olen syvästi turhautunut siitä, etteivät kaikki ihmiset ymmärrä, että olen oikeassa.

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei ole potentiaalisia joukkueita tietääkseni nykyresursseilla, eikä Liigaa kannata enää kasvattaa joukkuemäärillä.
Alkuperäinen suunnitelma taisi olla 16 joukkueen liiga, jonka myötä olisi mahdollista pelata täydet kierrokset ja joka joukkueen aloittaa ja lopettaa runkosarja samaan aikaan. Myös nelinkertainen sarja ilman mitään lohkojakoja tuottaisi 60 peliä. Bluesin konkurssi sotki tämän, mutta en nyt sinänsä ihmettelisi, jos tuo toteutuisi sopivan seuran tullen. Mutta nykyisistä Mestis-seuroista en usko minkään olevan "sopiva".
 

mrkrw

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, Habs
Kaikki olettavat, että sinne pitäisi nyt heti nousta jonkun. Ei asia näin ole. Jos nyt saataisiin karsinnat, niin pitkällä tähtäimellä se elvyttäisi Mestis-seuroja, ja ehkä sitten joskus 10-15 vuoden päästä saataisiin ensimmäinen nousija.

Karsinnat toisi ensinnäkin lisää näkyvyyttä, ja sitä kautta sponsoreita Mestikselle. Karsinnoissa Mestis-seurojen kotipelit olisi todennäköisesti loppuunmyyty. Nousun mahdollisuudella Mestikseen onnistuttaisiin kenties naaraamaan parempia pelaajia, joka saattaisi nostaa runkosarjan yleisömääriä.
Liigaseuroilla on puolestaan aikaa järkevöittää talouttaan, ja ottaa kausibudjeteissa ja suunnitelmissa huomioon se ”mitä jos” - aspekti.

Väitän myös, että Mestis-seurojen kannattajilla on sellainen henki, että ei ole edes väliä kuka nousee. Kunhan joku rikkoo sen ”lasikaton”.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Tästä ketjusta tuli semmoinen bon voyage ilmiö, että oon nähnyt tän ennenkin.
Itelle tuli deja vu ilmiö tästä ketjusta.

Mestiksessä ei ole seuraa kuin ehkä maksimissaan TuTo jos saa rahakkaita ihmisiä taakseen.
 
IIHF Power Ranking 17.5 - 16. Kazakhstan: “Love in an elevator/Livin’ it up when I’m goin’ down”

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Itelle tuli deja vu ilmiö tästä ketjusta.
Itselleni tuli sellainen fiilis, että olet mitä ilmeisimmin huumorimiehiä, joka on tutustunut Matti Nykäsen sielunmaisemaan pintaa syvemmältä.


Tästä ketjusta tuli semmoinen bon voyage ilmiö, että oon nähnyt tän ennenkin.
Joo, tätä aihetta käsitellään ainoastaan kahdessa muussakin ketjussa melko aktiivisesti, joten oli äärimmäisen tärkeä avaus. Etenkin noin vahvalla aloitusviestillä, jonka informaatioarvo on suorastaan korvaamaton.
 
”Tykkäät laittaa viestejä, joissa on vähän sisältöä ja paljon provoa.”
Käyttäjän Hamu luonnehdinta Ishmaelista 15.10.2020.

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Monesti puhutaan avoimen sarjan yhteydessä liiganousijoiden taloudellisista menestysmahdollisuuksista liigassa, mutta kolikon toinen puoli ei herätä niin paljoa keskustelua, vaikka pitäisi. Realiteetti on se, että jonkun nykyisen liigajoukkueen tippuessa Mestikseen, harvan liigaseuran talous kestää edes yhtä "hutivuotta" Mestiksessä. Tällä tarkoitan sitä, että ei organisaatiota noin vain kesän aikana skaalata alas toimimaan Mestiksen himmeämmissä valoissa - sopeutumisesta alemmalle kulu- ja tulotasolle seuraa valtavat tappiot ja kaikki olemme varmasti samaa mieltä, että yhtään uutta Bluesia emme tarvitse. Puhumattakaan sitten pelaajasopimuksista, mitä tapahtuisi niille? Suomessa on sen verran vahva työlainsäädäntö, että en yhtään ihmettelisi, vaikka seurat olisi sidottuja pelaajien, valmentajien, taustajoukkojen jne. osalta tehtyihin (liiga)työsopimuksiin, vaikka joukkue tippuisi Mestikseen. Onko edes juridisesti mahdollista muotoilla sopimuksia niin, että em. skenaariosta aiheutuva riski saataisiin seuralta suljettua pois?
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Monesti puhutaan avoimen sarjan yhteydessä liiganousijoiden taloudellisista menestysmahdollisuuksista liigassa, mutta kolikon toinen puoli ei herätä niin paljoa keskustelua, vaikka pitäisi. Realiteetti on se, että jonkun nykyisen liigajoukkueen tippuessa Mestikseen, harvan liigaseuran talous kestää edes yhtä "hutivuotta" Mestiksessä. Tällä tarkoitan sitä, että ei organisaatiota noin vain kesän aikana skaalata alas toimimaan Mestiksen himmeämmissä valoissa - sopeutumisesta alemmalle kulu- ja tulotasolle seuraa valtavat tappiot ja kaikki olemme varmasti samaa mieltä, että yhtään uutta Bluesia emme tarvitse.
Tätähän ei nämä "suoran" avaamisen haluajat ymmärrä mitenkään. Urheilussa sellainen seura, joka yhdessä yössä muuttaa ammattilaisseuran puoliammattilaiseksi on siinä se seura ei enää nouse.
Pelaaja puolella homma on vielä jotenkin hallittavissa mutta skaalata liigaorganisaatio alas tarkoittaa sitä, että asiaa takaisin ylös heti ei ole ilman järjetöntä riskiä.
Huomattavasti terveemmällä pohjalla on nousu niin, että Mestiksessä pitää täyttää tietyt kriteerit ja ne täyttämällä on mahdollisuus nousta.

Ja tosiasiahan on se, että liiga ei ole suljettu sinne kyllä pääsee jos täyttää kriteerit niitä kriteereiden täyttäjiä ei vaan tällä hetkellä ole.


Puhumattakaan sitten pelaajasopimuksista, mitä tapahtuisi niille? Suomessa on sen verran vahva työlainsäädäntö, että en yhtään ihmettelisi, vaikka seurat olisi sidottuja pelaajien, valmentajien, taustajoukkojen jne. osalta tehtyihin (liiga)työsopimuksiin, vaikka joukkue tippuisi Mestikseen. Onko edes juridisesti mahdollista muotoilla sopimuksia niin, että em. skenaariosta aiheutuva riski saataisiin seuralta suljettua pois?
Ainakin ennen sopimuksissa oli liigapykälät ja jalkapallon puolella vastaavia on vieläkin, että joku pelaaja vapautuu sopimuksesta tai palkassa tapahtuu muutos suuntaan tai toiseen sarjatason vaihtuessa.
Mutta tämä siis puoliammattilaissarjojen välillä kuten futis on Suomessa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä lieneen hyvä linkata tämä uutinen johon tämä ketju juontaa pohjansa:


Eli asiantuntijan mukaan suljettu Liiga on laiton.
OT mutta hieman huvitti jutun kohta "myös varatuomarina toimiva".
 
RIP Blues

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nuoret tähdet
Mikäs joukkue siellä mestiksessä edes voisi tositilanteessa nousta, mestiksen talous on todella monta kertaa alemmalla tasolla kuin liigaseurojen, materiaaliero on valtava ja taloudellisesti pitäis olla panostus tyyliin konkurssi tai nousu jotta sinne päästäis, eikä sekään riittäis kun pitäis uusia halli, palkata vähintään miljoonalla ulkkarit ja niin edelleen. Tuto ja Jokipojat varmaan kait jos ne sais taustalleen jonkun superrikkaan kummisedän sponssaamaan.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minua ihmetyttää nyt suuresti miten osakeyhtiöiden keskenään pelailema sarja voi olla laiton? Eri asia jos kyseessä olisi urheiluseuroja eli yleishyödyllisiä yhdistyksiä.
 
"They're like sex, except I'm having them."

Jyväsjemmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D Team
Ei, suljettu SM-Liiga ei ole laiton.

Ei, Mestiksessä ei ole potentiaalisia Liiga-joukkueita, mutta sen sijaan Liigassa on potentiaalisia Mestis-joukkueita.
 
"Jyväskylä on täydellinen kaupunki, kaikin puolin." - peksa, kaupunkiasiantuntija

Ralph

Jäsen
Joten se ei voi olla laiton? Eihän se nyt niinkään mene.
Unohditko lainata toisen virkkeen viestistä vahingossa vai tahalleen?

Kyllä urheiluliigat saavat itse nämä asiat päättää. Jos jollain on muuta tietoa, voi tuoda ne tiedot esiin.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Unohditko lainata toisen virkkeen viestistä vahingossa vai tahalleen?

Kyllä urheiluliigat saavat itse nämä asiat päättää. Jos jollain on muuta tietoa, voi tuoda ne tiedot esiin.
No tuossa taannoin kun asfalttifirmat "perustivat oman liigansa" niin ilmeisesti hekin kuvittelivat että eihän heidän liigansa voi olla laiton.. No kilpailuviranomainen oli "hieman" eri mieltä.
Sanottakoon että toivon nykyisen systeemin jatkuvan, mutta onko asia oikeasti noin että jotkut urheiluliigat saa päättää itse miten toimitaan. Itse uskon että noin ei kylläkään ole jos yhtään kilpailulakeja tunnen.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
Kyllä urheiluliigat saavat itse nämä asiat päättää. Jos jollain on muuta tietoa, voi tuoda ne tiedot esiin.
Jos olisit viitsinyt lukea tuon uutisen, niin siinähän juuri mainitaan että Kilpailuviraston mukaan suljettu sarja on laiton ja tästä on Koripallon puolelta ennakkopäätös.
 
"Kyllähän siellä liikutaan taas lähellä rienausta, mutta haittaako se toisaalta aurinkoakaan jos kysytään onko kuu sitä lämpimämpi?" -Nimimerkki Clocks
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy