Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus
 1. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Nykyisen tv-sajojen tason ollessa näin korkealla, ei tollaseen oikein ole varaa. Enteprisen viimeisellä kaudella pyöri erinomasesti kirjotettu Galactica, johon verrattuna Enteprise alko näyttään vanhanaikaselta ja halvalta. Siihenhän ne trekkisarjat lopetettiin... vaan opittiinko mitään, kun STD on hylännyt monet STn vahvuudet sotapelleilyyn kun samaan aikaan kirjamateriaalin pohjaava Expanse pyörii.
   
 2. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Vertasinkin Enterprisen tasoa ensisijaisesti muihin Trek-sarjoihin, eli mielestäni Enterprisea on kohtuuttomasti mollattu vain ja ainoastaan siksi, että se lopetettiin etuajassa. Verrattuna muihin Trek-sarjoihin ja niiden hitaaseen käynnistymiseen Enterprise pärjää ihan hyvin. Ei se parhaiden joukossa ole, mutta ei myöskään kohtuuttoman huono.

  Galactica oli ihan erityyppinen sarja, kyynisen väkivaltainen dystopia - ja ilmeisesti uusi Discovery-sarja on myös samalla linjalla sen sijaan, että se ammentaisi Roddenberryn visioista ja alkuperäisen Star Trekin todellisuudesta.

  Galacticaa en koskaan jaksanut katsoa loppuun asti. Ykköskauden katsoin ja ostin halvalla koko sarjan kattavan kausiboksin, mutta katsomatta se edelleen on loppuun. Tylsä, itseään toistava ja tympeässä kyynisyydessään "muka-realistinen", vaikka yhtä fiktiivinen kuvitelma se on kuin mikä tahansa muukin. Jos pitää valita kahden tulevaisuusvision ja -fiktion välillä, niin valitsen ennemmin Roddenberryn suuntaviivoissa kulkevan kuvitelman, jossa ihmiskunnalle on tapahtunut jotain kehitystäkin eikä kaikkialla toimita enää kuten jenkkien sotilastoiminnassa ja/tai CIA:n kidutuskeskuksissa.
   
 3. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Silti paras genressään, hakkaa helposti ylihypetetyn Babylon 5:kin.
   
 4. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  Ei sitä lopetettu ”etuajassa”, vaan siksi, ettei nykyaikana ole aikaa odotella kausitolkulla, että sarja lähtisi "lentoon". Samaan aikaan kun kilpailevat avaruusoopperat (Galactica ja Farscape) imee genrekatsojat itselleen. Farscape onnistui tekemään ison tarinakaaren joka veti ”kevyemmän” genren ystävät itselleen samaan aikaan kun ”kovan” scifin ihmiset siirty Galacticaan.


  (on siis Galcticasta mitä miltä tahansa, se oli menestys. IMO paras koskaan tehty avaruusooppera, kattellaan Expansen tekosia jatkossa viä muutama kausi)  Trekkisarjat loppu tohon, koska sellaiset eivät enää kiinnostaneet ihmisiä… nähdyllä tasolla tehtynä


  Ja kun sitten STD (kato ny ihmeess) aloitetaan, koitetaan tehdä näiden B5, Galactia, Expanse jalanjäljissä jotakin, joka on vaan hajanaista sinnepäin kirjoitetutta samalla rikkoen ST universumin idean. Ja tämä hetkellä, kun Disney on tuomassa kohta näytellyn SW sarjan jakeluun. Jos STD ei paranna tokalla kaudella huomattavasti, voidaan alkaa pistelleen koko saagaa multiin. Leffathan on jo henkihieverissä parin ala-arvoisen tekeleen jälkeen (prkl sarjoista löytyy paljon parempia jaksoja kun nää leffat).


  pahalta näyttää Roddenberryn perinnön vaalimisen tulevaisuus
   
 5. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Alkuperäinen Galactica oli kiinnostavampi, uusioversio oli varsin yksipuolinen terrorismin vastaisen taistelun metafora josta katosi punainen lanka kuin Lostista ikään.

  Babylon 5:sta ei hakkaa yhtään mikään, vaikka vannoutunut Trek-fani olenkin. Trek-universumi on minulle koko laajuudessaan (sarjat, elokuvat, animaatiosarja jne) rakkaimpia, samoin Roddenberryn visiot, mutta B5 on yksittäisenä viiden kauden tarinana ylivertainen kokonaispaketti jossa on monipuolisen juonen ja moniulotteisten hahmojen lisäksi jotain filosofistakin mietittävää erilaisista ideologioista ja valinnoista niiden välillä. Uusio-Galacticassa oli tiivistettynä isotissinen muka-kyborgi kollegoineen ja römeästi kiroileva lesbomilitanttilesbo kiduttamassa vankeja.

  Menestyksekäs Galactica toki oli, mutta en mittaa sarjojen tai elokuvien paremmuutta rahassa. Jos mittaisin, niin Avatar ja The Force Awakens olisivat maailman parhaat leffat ikinä.
   
 6. Red Machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Täysin samaa mieltä. Mollari vs G'kar keskustelut, koko Varjosodan rakentaminen ja toteutus. A vot. Pisteenä i:n päälle sarjan oikea-aikainen lopetus.

  Uusi Galactica oli ihan ok mutta ei tarjonnut sellaista mitä itse toivoin. Hyvät näyttelijät toki ja CGI oli nice. Mutta ei koukuttanut samalla tavoin.

  B5:sta jos mistä pitäisi saada remake. Mutta vain 100% uskollisena alkuperäiselle teemalle.
   
 7. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Lainaus:
  Tuohon on pakko tarttua: B5 kesti kauden liian pitkään. Neloskausi sitoi kaikki juonilangat kätevään pakettiin ja päätösjakso näytti jokaisen päähahmon kohtalon. Ja sitten vaadittiinkin vitoskausi...
   
 8. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Tähän on ihan syynsä - vaikka sarja suunniteltiin alun perin viiden kauden mittaiseksi, WB totesi että neljä kautta saa riittää. Tästä johtuen neloskausi on melko hektistä tykitystä (omasta mielestä varjosota saatiin päätökseen aivan liian hätäisesti). Myös sarjan päätösjakso "Sleeping in Light" kuvattiin neloskauden yhteydessä, minkä takia iki-ihana Claudia Christian siitä löytyy vaikka muuten ei ole enää vitoskaudella mukana, sekä myös neloskauden päätösjakso on aika erikoinen.

  Ja myöskin tämän ansiosta vitoskauden (joka siis tilattiin TNT:n puolesta, ei tullut enää WB:n kanavilta) ensimmäinen puolikas on aika tyhjäkäyntiä, koko "tragedy of the telepaths"-kuvio on pikemminkin "tragedy of the viewers". Mutta jälkimmäiseen puoliskoon mahtuu hyviä jaksoja, "Fall of Centauri Prime" on yksi omia suosikkeja koko sarjasta.
   
 9. Stolk-2 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oilers
  Galactica oli mielestäni loistava noin puolitoista kautta ja sitten punainen lanka katosi. Kaikki vaihtelivat puolia ja kaikkea muuta sekoilua kuten tämä malli cylonia on hyvä kun siihen ei ole ladattu versiota 2.1.

  Minulta jyrkkä ei B 5 remakelle. Alkuperäinen on vieläkin loistava ja en näe mitä uusintaversio toisi mikä olisi parempaa kuin alkuperäisessä. Eikös viitoskaudella pohjustettu tapahtumia tulevalle Crusade sarjalle? Crusade sitten peruttiin.

  Voyageria olen taas uudestaan katsellut. Kohta pääsen kuutoskauteen. Ekoilla kausilla oli ne hölmöt klingoniwannabeet kazonit, jotka eivät mielestäni tuoneet mitään juonelle olennaista sarjaan. Samoin ne vidianit ja muut kansat. Neloskaudesta eteenpäin on jaksoissa enemmän Star Trek sarjan tuntua.
   
 10. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tämähän se pilasi koko sarjan, ensin rakennetaan kausitolkulla tarinan kaarta ja lopulta koko homma kuihtuu loppuu kuin seinään "menkääpäs nyt muualle tappelemaan täältä meidän hiekkalaatikolta" tyyppiseen repliikkiin. Siihen päälle ne onnettomat teletappisodat, niin huh-huh.
   
 11. Salt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
  Lainaus:
  Ei kyllä hakkaa. Mikään scifisarja tällä vuosituhannella tai edes viime vuosituhannella ei ole päässyt Babylon 5 tasolle. Ei millään. Ja mitä siitäkin sarjasta olisi tullut, jos tuotantoyhtiö ei olisi alkanut sanella, mitä paskaa spinoff sarjoihin pitää kirjoittaa. Mutta nämä on näitä makukysymyksiä.
   
 12. Lucius Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Ketjun aiheen "The Next Generation" pääsee pyhän kolminaisuuden Picard, Riker, Data ansiosta.

  Siitäkin huolimatta, että kyseisen kolmikon jälkeen vakionäyttelijöiden tasossa on kova pudotus. En siis katso, että Ro Laren (Michelle Forbes) tai Guinan (Whoopi Goldberg) ovat vakioita.

  Parhaiten tai pahiten tasoero tulee esiin kohtauksissa, jossa on koko Star Trek franchisen ylivoimaisesti paras näyttelijä Patrick Stewart (Picard) sekä yksi huonoimmista, ellei peräti huonoin, Marina Sirtis (Deanna Troi).
   
 13. Kilgore Trout Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Olen täysin eri mieltä. Marina Sirtisin näyttelijänlahjojen takeena oli tosi hyvät....öööö....kauniit silmät!
   
 14. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
  Bones on kovin. On nimittäin lääkäri eikä mikään ____. Kirk puolestaan vetää kaikkia turpaan ja panee enemmän kuin James Bond. Kylmänviileä Spock taasen pystyy keskusteleen vaikka kivihirviön kanssa jos tarve vaatii. Uhura on koko franchisen kuumin muija minihameessaan varsinkin kun muissa sarjoissa on ne dorkat mäkihyppypuvut. Scotty on MacGyver ennen MacGyveria. Chekovilta löytyy aina pieni nippelitieto Äiti Venäjästä ja Sulu pitää perää sapelinsa kanssa, onhan hän sentään syntynyt San Franciscossa.
   
 15. Uuhis #97 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
  Vaikka itse tuolloin teininä diggasin Babylon 5:stä, niin nyt kun tuota on katsellut uudelleen niin ei tuo ole oikein ajan hammasta kestänyt. Jatkuva suuri juoni, joka ei tuolloin sci-fissä ollut vielä niin yleistä peitti vain esimerkiksi täysin pökkelöt näyttelijäsuoritukset suurimmalta osalta päähahmojen esittäjiltä( Mira Furlan, Bruce Boxleitner, katson nyt teitä tuimasti), vain Peter Jurasik, Jerry Doyle ja Andreas Katsulas saavat jokseenkin puhtaat paperit. CGI näyttää tänä päivänä pikselöidyltä pökäleeltä ja esim TNG:n ja DS9:n erikoistehosteet ovat kestäneet ajan hammasta paremmin. Ja loppupelissä tuo "suuri taustajuoni" jää torsoksi, koska se kiirehdittiin loppuun kun tuotantokaudet meinasivat loppua kesken.
   
 16. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Mitä katsoa TNG:n jälkeen? Kyseessä on ensimmäinen Trek sarja jonka katsoin. Samassa aikakaudessa menee käsittääkseni DS9, mutta kannattaisiko ennemmin katsoa alkuperäinen sarja alta pois?
   
 17. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Alkuperäinen kannattaa ehdottomasti katsoa, sehän on kaiken kulmakivi kuitenkin. Suosittelen remasteroituja bluray-versioita, ihan niin puritaani ei tarvitse/kannata olla, että katsoo sarjaa 60-luvun kuvanlaadulla.

  Originaalisarjasta saa hyvän maistiaisen vaikka ostamalla The Roddenberry Vault -nimisen tuoreen julkaisun, jossa on 12 valikoitua huippujaksoa remasteroituna sekä arkistoista löytyneitä harvinaisia otoksia, dokumentteja ynnä muuta. Sen jälkeen voikin ostaa koko alkuperäissarjan, siinä ei kuitenkaan ole kuin 79 jaksoa plus alkuperäinen pilottijakso The Cage.

  Minä olen juuri pääsemässä uusinta uusintakierrosta loppuun eli olen katsonut alkuperäisen kolmoskauden lähes loppuun. Sen jälkeen katson 22 jakson mittaisen animaatiosarjan (jossa alkuperäisnäyttelijöiden äänet sekä käsikirjoittajat) ynnä vanhan kaartin ST-leffat ykkösestä alkaen.
   
 18. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Lainaus:
  Kyllähän alkuperäinen on aina alkuperäinen, vaikka hetki toki voi mennä 60-luvun meininkiin totuttelussa TNG:n jälkeen.Kuten @Musta Nuoli ehdotti, ei ole huono idea kuoria kermat päältä ja katsoa näin alkuun ne parhaat ja valikoidut jaksot, ja sitten syventyä paremmin jos vähänkin kiinnostaa.

  Toki DS9 on myös hyvä valinta, jos enempi jatkuvajuonisuus ja välillä moraalista harmaata aluetta hipovat tarinat kiinnostavat. Minulle DS9 on se rakkain Trek juuri tuon ison juonen vuoksi, vaikka toki alkuperäissarjasta ja TNG:stä ne parhaat yksittäiset jaksot löytyvät.


  Lainaus:
  Ja jos katselee esim. Netflixistä, nuo 12 valikoitua jaksoa ovat:

  The Corbomite Maneuver
  Arena
  Space Seed
  This Side of Paradise
  The Devil in the Dark
  The City on the Edge of Forever
  Operation - Annihilate!
  Metamorphosis
  Who Mourns for Adonais?

  Mirror, Mirror
  The Trouble with Tribbles

  Return to Tomorrow

  Jos minä listaa kasaisin, korvaisin kyllä nuo kursivoimani esim. näillä:

  Balance of Terror
  Amok Time
  Journey to Babel

  Lihavoidut ovat ne yleisen mielipiteen mukaiset "klassikkojaksot". Niilläkin pääsee jo alkuun.
   
 19. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Joo no Netflix kun on niin sieltä katselen mieluummin. Ei nyt ihan liikaa viitsi sokkona ostaa dvd-bokseja. Jos alkaa tuntumaan liikaa puulta niin siirrytään katsomaan noita klassikkojaksoja.
   
 20. Salt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
  Lainaus:
  No itselleni The Next Generation oli alkuun todella surkea suorastaan. Lapsellisia jaksoja, joissa oli paljon vivahteita 60-luvun alkuperäisestä Star Trekistä. Tämä osin Gene Roddenberryn käsialaa, koska hänhän kerkesi olla tuottajan ennen kuolemaansa? Loppua kohden Next Generationista alkoi tulla uskottava, mutta minuun tämä kylmän sodan aikainen tulevaisuuden kuvaus ei pure. Katson mieluummin nykyajan heijastumia tulevaisuuteen, joissa ihmisen ahneus ja vallanhimo on sitä samaa itseään kuin nytkin. Tämä tulee myös hyvin esille Babylon 5:ssä, ja kun siihen lisätään universumin tuntemattomat voimat, niin hieno tarina on valmis.
   
 21. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Trek ketju, joten tää on OT, mutta.. hyvänen aika. .. The Expanse
   
 22. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Kun nyt on muutamien kuukausien aikana tullut trekkejä ahmittua oikein urakalla, niin ainoastaan yksi asia kummastuttaa ylitse muiden.

  Jos ihminen kykenisi matkustamaan kuvatulla tavalla ympäri galaksinsa ja kohtaisi uusia elämänmuotoja, niin millä vitun perusteella osa trekin jengistä saisi pitää työnsä? Oikeastaan joka sarjasta löytyy vähintään yksi yli-impulsiivinen henkilö, joka vetää herneen nenään ja hyppää henkseleistä heti, kun jokin ei kohtaa hänen maailmankuvaansa tai on ihan uutta ja ennennäkemätöntä. Eikö tuollaisen henkilön mukanapitäminen ole aivan suunnaton riski, kun yritetään tutustua ja tulla toimeen uusien sivilisaatioiden kanssa?

  Ymmärrän että ihmisyyttä ja ihmisen vikoja ja vahvuuksia yrititetään heijastaa sarjassa hyvin vahvasti, mutta tuo ylläkuvaamani asian voisi tiivistää vulkanuslaisittan: "Highly illogical".
   
 23. Salt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
  Lainaus:
  Kyllä, yksi ihan hyvä esimerkki sellaisesta tulevaisuudesta. Alkuun ehkä pitkäveteinen, mutta kakkoskaudella tapahtuu jo enemmän.
   
 24. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
 25. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks