Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus
 1. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Lainaus:
  On tullut huomattua ja tulihan tuo katsottua. Toivon mukaan kakkoskaudella taso nousisi yli ykköskauden joka ei kovin kummoinen ollut.
   
 2. Kilgore Trout Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Minusta kakkoskausi on muutaman ensimmäisen jakson perusteella parempi kuin ykkönen. Sotiminen on jätetty pois ja palattu lähemmäksi Roddenberryn maailmaa. Anson Mount sopii kapteeniksi paljon paremmin kuin Jason Isaacs. Burnham (Sonequa Martin-Green) on yhtä pökkelö kuin aiemminkin, mutta jotenkin häneen alkaa tottua. Ja ainakaan toistaiseksi vauhtia ei ole haettu mistään käänteisuniversumista - Tilly pahiksena oli jotenkin surkean koomista.
   
 3. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Niin mites toi tän päiväinen jakso? Tuliko Saru "hulluksi" ikäänkuin oman rotunsa silmissä. Siis kun häneltä hävisi pelko ja oli voimiensa tunnossa. Eikös sellainen tila voisi olla muutoin pelokkaan lajin näkökulmasta hullua vai tapahtuiko oikeasti joku selittämätön ihme? Ja mites muuten, onko tässä vähän babylon5 yhtymäkohtia ollu nyt toisella kaudella? Punainen enkeli ilmestyy joillekin hahmoille, voisko se niinkuin vastata vorlooneja ja sit se tämän päivän jakson historia data. Eikös siellä babylon 5 ollu se joku Zathras, joka piti huolta kanssa vastaavan kaltaisesta määrästä tietoa?
   
 4. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Niin mites. Et sä oikeasti voi verrata Babylon 5:sta tähän tuubaan. B5 suunniteltiin alusta alkaen viiden kauden TV-sarjaksi - tuotantoteknisistä syistä (kun ei ollut varmuutta olisiko ikinä kautta 5) kausi 4 on aikamoista putkijuoksua, ja 5. kauden alku on taas aika tyhjäkäyntiä. Mutta tuosta huolimatta, oli ihan selvää että on joku pointti koko toiminnan takana koko ajan. 1. kaudella oli monta turhaa jaksoa, myöhemmin tuli ilmi että tapahtumilla oli jotain relevanssia siihen mitä tulee myöhemmin tapahtumaan.

  Sen sijaan tämä Trekin inkarnaatio on ollut ihan sitä itseään alusta alkaen. Myönnän että olen sikäli nauttinut monesta jaksosta mitä nyt on tullut ulos tällä kaudella, mutta ihan täysin vääristä syistä; jos nauran koko ajan sille mitä ruudusta tulee, ja kyseessä ei ole komedia, niin jossain on vikaa. En laittaisi liikaa painoarvoa oikeastaan millekään tässä nyky-Trekissä. Yleisöä yritetään pitää kiinni ruudussa sekä nostalgiamentaliteetilla, että on riittävästi actionia/jakso - mutta kumpikaan ei oikein toimi.

  Seuraavaksi tulee varmaan nuori Kirk jostain esiin, jonkun mutkan kautta, saa ottaa talteen.

  Edit: ja siis Zathras - kuka Zathras, siitä voidaan vääntää kättä maailman tappiin saakka: THE Zathras scene
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2019 klo 22.04
 5. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Juu, ei siis ollu tarkoitus verrata vaan enemmänkin ikäänkuin ihmetellä, että ovatko mahdollisesti päättäneet lainata toisilta scifi sarjoilta erinäisiä elementtejä. Meinaa aika paljon kuraa se eka kausi sai, joten onkohan siellä sitten päätetty (mahdollisesti ideoiden puutteessa) lähteä lainaamislinjalle?
   
 6. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  ... Onhan toka kausi huomattavasti parempi kuin ensimmäinen, Roddenberyläisempi, mutta kuinka ihmeessä voidaan kirjottaa sellaisia universumin lainalaisuuksia rikkovia juonenkäänteitä, kuten Sarun siirtimen käyttö kun aluksella on punanen hälytys ha suojat ylhäällä... meni kyllä jakson katsominen täysin tohon hetkeen..
   
 7. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Nyt kyllä viimeisimmän jakson myötä jää Discoveryn katsominen pitkäksi aikaa oman mielenterveyden säilyttämiseksi. En jaksa enää nillittää sienirihmastoista, olkoon sit spore drivet ja karhukaisgeenit. Eikä mikään Trekki ole ollut kovinta scifiä ikinä - tarvittaessa vähän technobabblea ja juoni liikahtaa eteenpäin.

  Parhaimmillaan silti Trek on scifiä siinä ihan perustavimmassa muodossa, voidaan käsitellä mielenkiintoisia kysymyksiä elämästä, ihmisyydestä ja maailmankaikkeudesta. Ja sitä rataa, kuulostipa tuo nyt teennäiseltä kun yritin kirjoitaa tuon jotenkin auki, mutta toivottavasti pointti välittyy. Viitekehys, jossa näitä asioita käsitellään voisi ihan yhtä hyvin olla jotain muuta kuin avaruus/kaukainen tulevaisuus ja kyllähän etenkin alkuperäinen sarja/TNG/DS9 leikitteli tuolla usein.

  Mutta toisaalta jos ei aina mitään niin syvällistä tapahtuisikaan, niin ainakin on mielenkiintoisia henkilöhahmoja, joilla on välillä mainio dynamiikka keskenään. Satunnainen huumorijakso voi olla kovinkin virkistävä.

  Mitään tällaista ei Discoverystä löydy. Filosofinen aspekti puuttuu täysin. Kaveri tiivisti Discoveryn sanoilla "sietämätöntä paskaa", mutta itse käyttäisin termiä "vitun typerää". Koska kaikki on typerää. Mikään teknologiaan viittaava ei ole millään tasolla uskotavaa vaikka kuinka yrittäisi olla kiinnittämättä huomiota, kaikki ratkaisut mihin miehistö päätyy tuntuu vain äärimmäisen typerälle. Juonenkäänteet on typeriä ja moni asia tulee täysin puun takaa - ei siis mitenkään positiivisessa mielessä, vaan täysin ilman oikeutusta tai pohjustusta.

  Ja sitten ne henkilöhahmot. Ajattelin aluksi, että joukossa on vain useampi heikko näyttelijä, mutta käsikirjoittajat ovat ehdottomasti suurin syypää. Jokainen statistia tärkeämpi hahmo tuntuu olevan enemmän tai vähemmän typerä; osa kenties omalla "uniikilla" tavallaan, mutta ei se tee siitä sen siedettävämpää. Hahmot myös saattavat vaihtaa mielialaansa mikrosekunnissa saman kohtauksen sisällä, joskus useampaankin otteeseen - en tiedä mihin ihmisen evoluutio vie, mutta ainakaan nykyihminen ei noin toimi. Koko aikaa, julkisesti, virantoimituksessa. Typerää.

  Odotan, että tämä kausi on saatu päätökseen. Sitten jonain päivänä kun on sellainen maailmanlopun krapula, että seinät meinaa kaatua jo valmiiksi päälle, ja oikeastaan toivoisi että kaatuisivat, niin laitan loput pyörimään putkessa. Nähtäväksi jää, painanko jossain vaiheessa stoppia, hyppään parvekkeelta vai katson kaikki. Kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa tuntuu todennäköisemmältä.
   
 8. Kilgore Trout Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lisäisin @hablaa :n analyysiin vielä kauniit-ja-rohkeat tasoisen dialogin ja tunteiden käsittelyn. Jopa Spock vaikuttaa saippuasarjan sivuhenkilöltä. Kakkoskausi alkoi minusta paremmin kuin eka, mutta on taantunut samalle tasolle,

  Ainoa yllättävä kohta oli se, kun Leland sai roskan silmään.
   
 9. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Picard -sarjan esitysoikeudet pohjoisamerikan ulkopuolella Amazon Primelle.. (jenkeissä ja kanarassa CBS All Access)

  Eli ei tule Netflixille... sanoo kapteeni ite juutupissa...
   
 10. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Patrick Stewart on Twitter

  Siitäpä sitten traileri Picardille. En ole koskaan ollut näin hypettynyt/ekstaasissa jonkun sarjan trailerista.