Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus
 1. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Lainaus:
  Ach. Tätä en ajatellutkaan. Ilmeisesti siis tarkoitus oli tappaa Tripp jo muutenkin vissiin, noh samapa tuo kun ohi mikä ohi. Hyvin on kyllä aivan jokaiseen ST-sarjaan saatu joku mieleen jäänyt alien-hahmo. Spock, Worf, Odo, Neelix, Phlox ja Saru ollut aivan jokainen meikän mieleen kovasti.
   
 2. Uuhis #97 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
  Lainaus:
  Jep, Tripp olisi jäänyt eloon jos viides kausi olisi tullut Rick Bermanin mukaan.
   
 3. Stolk-2 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oilers
  Lainaus:
  Enterprise oli mielestäni ihan ok sarja ja olen katsonut sen useamman kerran. Mielestäni pari asiaa rajoitti sitä "aidon oikean" Star Trek tuntua. Ensimmäinen oli se, että sarja aloitettiin aivan starfleetin alkuajoista ja ei ollut oikeastaan mitään teknologisia edistysaskeleitä oltu vielä tehty. Monta jaksoa meni poimuteknologian, siirtimien ja muiden kehittämiseen. Liian monta jaksoa oli joissa selitettiin turhan tarkkaan Star Trek kaanonia kuten miksi klingonit näyttivät ihmisiltä alkuperäisessä sarjassa, miten starfleet syntyi ja niin monta muuta asiaa. Mielestäni tämä Star Trek kaanonin selittely vei liian monta jaksoa jotta olisivat voineet seikkailla vapaammin siellä mihin kukaan ihminen ei ollut koskaan mennyt. Vähän niin kuin Star Warssin kolmessa esijaksossa piti selitellä niin monta asiaa kuten midichlorianit jne.
   
 4. Käppyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Vähän ehkä kaksijakoiset fiilikset Discoverystä. Visuaalisesti näyttävä ja runsaasti toimintaa, tapahtumia sekä juonenkäänteitä. Toisaalta sarjassa runsaahkosti erilaisia juttuja, joista en niin pidä tai jotka häiritsevät. Henkilöhahmot ovat jääneet minulle aika lailla etäisiksi, mutta jospa niihin saa paremman kontaktin sarjan jatkuessa. Runsaan toiminnan ja erilaisten raakuuksien puolesta tuntuu välillä, että katsoo jotain muuta kuin Star Trekiä. Jokainen jakso on kuitenkin tullut katsottua.

  Sarjan kakkoskautta saa ilmeisesti odotella nähtäväksi jonkin aikaa - pikaisella googlauksella arvio kakkoskauden alkuajankohdasta on kutakuinkin syksy 2018 - alkuvuosi 2019. Vai onko muilla parempaa tietoa?

  ---

  Tässä on muutenkin tullut Star Trekiä aika lailla katsottua, kun elämäntilanteesta johtuen sattuu luppoaikaa olemaan runsaasti. TNG:n sain kokonaisuudessaan katsottua ja aiemmin vähemmälle katselulle jäänyt Deep Space Nine on kolmannen kauden puolivälissä. Enterprise olisi tarkoitus ottaa käsittelyyn DS9:n jälkeen.
   
 5. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Itse pidän Discoveryn Klingongeista ja niiden menosta. Tuntuvat reilusti aidommilta, mitä aiemmissa sarjoissa. Tosin muuten sitten taas pidän aiemmista Star Trek-sarjoista reilusti enemmän. Tuo on enemmän hyvää avaruus-scifiä.
   
 6. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Discovery.. huoh.. sarja, joka ei ole oikein sopusoinnussa Roddenberryn luoman maailman kanssa on jo itessään syvältä, mutta sitten että se on kokoajan epälooginen itsensä kanssa.
  Burnhamin käytösepäloogisuus, Saru:n käytösmuutos Pahvolla, Amiraali Cornwell täysin epälooginen käytös Kilingonmaailman tuhoamiseksi… toi sisänen epäloogisuus ja varsinkin juonelliset oikomiset potuttaa (kukaan ei huomaa kun käydään planeetalla tutkimassa, voidaan siirtää ihmisiä lähettimien kanssa Klingon alukselle, joten miksei suoraa phtontorpedoa? problem solved)

  Aluksessa ei ole konehuonetta eikä näin ollen koneinsinööriä (Iso puute), vaan tiedemies kiikuttaa alusta itiömoottoreilla paikasta toiseen. Lopussa kohdataan Piken komentama Enterprise, eli ollaan alle 10v TOS aikakaudesta ja itiömoottorista ei ole sen jälkeen kuultu, eikä siitä että rihmasto jotenkin on kaiken elollisen kudelma joten TOS jaksoissa rinnakaismaailmoihin kuitenkin mennään jotenkin eritavalla? Ehkä tyhmin idea koskaan tuoda aikajanallisesti edeltävään sarjaan teknologiaa, jota ei jatkossa ole olemassa missään.. Spockilla on sisarpuoli? Ja tästäkään ei olla kuultu ikinä mitään, Sarekin ottotytär? voi tsiisus sentään.

  Noo.. viä Klingoneista. Eivät todellakaan ole sitä soturikansaa, joka aikaisemmissa sarjoissa on nähty. Näähän on ihan vammasi kivikautisia öykkäreitä. Syövät ihmisiä? Tappelevat keskenään ilman mitään kunniaa (tappamalla siviilejä jne. joka soturikunniaan aikaisemmissa Kilngon kuvauksissa ei ole sopinut). Sarjan keskeisenä toimijana on Klingonit, joten isoin heikkous on kenties ollut tehdä Klingoneista aivottomia pahiksia.

  valitettavasti tästä on toinen siisön on tilattu, tällä rahalla kun oltas tehty hieno Treksarja.. vaikka kova fani en JJ:n leffoille ole, niin ne kuitenkin kunnioitti perintöä kiitettävästi. Tää on synkkä (joka on myös aika hassua, aluksella on kokoajan pimeetä, miksi?) ja epälooginen sekasotku äksöniä, huonoa kirjottamista ja ennen niin tieteeseen nojautuneen sarjan kannalta hölmöjä ratkasuja (Vog vivisektioitiin Tyleriin tai päinvastoin.. siis kirurgisesti.. voi tsiisus)

  .. no ehkä tää on trekkinörtin kitinää, mutta harmittaa tällänen panostus tälläsellä lopputuloksella, että enpä odottele jatkoa kovinkaan innoissani
   
 7. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  @Tarinankertoja Itsekin mietin tuota asiaa, että miksi itiökoneistoa ei ole esim TOS:ssa, mutta eikö tuon aluksen tiedot ole juurikin vain tuolla aluksella. Mitään dokumentteja ei ole, koska jos ne joutuisivat vääriin käsiin (esim klingoneille) olisi peli pelattu. Ja hyvin todennäköisesti Discovery loppuu siihen, että alus a) joko tuhoutuu tai b) joutuu lopullisesti toiseen ulottuvuuteen.
   
 8. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Itiökoneistoa ei ole TOSissa koska se on 50 vuotta vanha sarja. Suomeksi, ihan sama kunhan homma toimii ja hyvinhän se on tässä uudessa sarjassa toiminut, vaikka ajoittaisia typeryyksiä löytyykin.
   
 9. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Spoiler alert!

  Pakko avautua tässä kun katsoo Discoveryn uusinya jaksoa ja kauden finaalia. Onko jengi oikeasti noin mehuissan esim TOS:iin? Kukaan ei löyänyt siiyä yhtään päällekkäiayyksiä tai muuta asiaa, mikä olisi ristiriitaista? En ole hirveästi viitsinyt asiasta avautua, mutta onhan sekin sarja osaltaan aivan kauheaa paskaa ja moni jakso on ns täytejakosja huumoreineen muineen. Siitä ei paljoa Enterprise (mielestäni surkein ST) paljon eroa, paitis että TOS:ssa on paremmat henkilöt ja toki dialogikirjoutus, mutta tarinallisesti välillä TOS:kin oli kamalaa katsottavaa. Toki kokonaisuutena 70% parempaa, mutta kyllä Discovery Enterprisen hakkaa mennen tullen. @Tarinankertoja puhui sekavasti mielialaavaihtavosta hahmoista, mutta pitää muistaa, että Michael on nainen, joka on aluksi kokenut upseeri, jonka käytösen takia hänen oma mentori/kapteeni/rakas kuolee, jonka jälkeen alkaa sota, jonka aika hän itse on vankina, hänet vapautetaan, hän pääsee takaisin hierarkiaan, häntä pidetään pahana petturina, hän saa arvostuksensa takaisin, hän löytää uuden raakstetun, joka kääntyy häntä vastaan yrittäen tappaa hänet, hän on toisessa ulottuvuudessa, hän tulee takaisin mukanaan se mentori/kapteeni/rakas, joka oli kuollut sekä myös tämä puoliksi ihminen, puoliksi klingoni, ex rakas. Jatkanko? Mitenköhän @Tarinankertoja käsittelisi asiaa? Joo ei ole "konehuonetta" ja joo ei pysty torpedoa siirtämäänsiirtimelle, mutta katsopa uudestaan TOS ilman "aika kullittaa muistot"-laseja niin loppuu tuo vinkuminen. Discovery on ihan hyvä ST tarina, vaikka alku oli kehno. Nauratti itseasiassa esim IMDB:n katojien kritiikin kolmen ensimmäisen jakson jälkeen ja miten ne ovat parantuneet sen jälkeen.
   
 10. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Itseä eniten ST:D :ssä (otetaan tuo lyhenne käyttöön, otetaanhan? kuvaa hyvin suhtautumistani sarjaan) häiritsi se, että juonen suhteen mentiin siitä mistä aita on matalin. Kyllä, tarkoitan sitä "itiökoneistoa", mutta kyse ei ole jatkumosta. Eipä Trek yleisestikään ole mitenkään orjallisesti sitä noudattanut, jos nyt on ollut jotain überteknologiaa ennen TOS:ia niin olkoon, eipä siinä.

  Mutta käsikirjoituksen kannalta kyseessä on pelkkä deus ex machina, ja vieläpä täysin ilmiselvä sellainen. On olemassa täysin ylivertainen teknologia, jolla melkein ongelma kuin ongelma voidaan ratkaista. Toki kyseinen teknologia on vielä kokeellinen, sitä ei voi jatkuvasti käyttää tai on olemassa jotain rajoitteita. Mutta juonen vaatiessa se voikin ratkoa kaikki ongelmat. Käsikirjoituksellisesti tuo on vain ihan vitun laiskaa, hyi.

  Myöskin Enterprise finaalin lopussa yhdistettynä vanhaan tunnariin oli sellaista yleisön kosiskelua, että sylettämään kävi. Noh, onneksi Expanse jatkuu tänä vuonna niin saa taas hyvää tv-scifiä, vaikka tuotantoarvoissa tälle nykytrekille häviääkin 10-0.
   
 11. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Ei, ST:Dn viimeisessä jaksossa Stamets kertoo, että teknologia on otettu Starfleetin kehitykseen, jotta sitä voisi käyttä ilman ihmiskäyttäjää… ei siis ole Discoveryllä enää


  Lainaus:
  No ei ole. tämä:

  Lainaus:
  ja jonka olisi voinut toteuttaa muullakin tavalla, jos olisi jaksettu vähän mietitä timelineä, johon tää ST:D on asetettu.  Lainaus:

  No ei, mutta TOS jatkuu aikajanalla heti tohon perään. Siitä on kyse. Voidaan puhua ihan TNG, DS9, Voyager tai vaikka Enterprise.. kyse on kokonaisesta maailmasta, ei siitä, onko jossain yksittäinen hyvä tai huono jakso tai onko yksittäisiä epäjatkuvuuksia ja epäloogisuuskia jossain yksittäisessä jaksossa. Kyse on universumista ja sen tarinallisista laeista, joita ST:D toistuvasti rikkoo.  Lainaus:

  Minkä käytöksen? Se on avainkysymys, se on se epälooginen ja hahmonsisäinen huonous. JA sodan siis käynnistää actual Burnhama.

  Lainaus:

  No sun sepustuksesta jää pois oleellisia asioita. Burnham on Sarekin ottotytär (kasvatettu Vulcanilla) ja palvelut starfleetissä 7 vuotta. Burnhamin toiminta on universumin lakien alla epäloogista. Samoin se pointti, että se rakastettu on kilgoni EI ole se juttu, vaan miten Tyleristä tällänen on tehty, ST universumin (muka)tiedehengen vastasesti 1800 luvun tiedekäsityksen vivisektiolla. Sama koskee Sarun käytöstä Pahvolla tai Cornwellin käytös sodan lopettamiskesi.  Lainaus:

  Eli koska 60 –luvulla sarjassa oli huonoja jaksoja, pitäsi tyytyä siihen että 2010 luvullakin on? ja siis vaikka tossa välissä on aikajanalla universumia luomassa ollut 5 TV sarjaa sekä 10 leffaa. Nääh, unohdetaan ne, pääasia että on paljon räjähdyksiä ja CGI:tä  Lainaus:

  Ugh
   
 12. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  @Tarinankertoja ei oikein taida tuntea ihmislajia nimeltä nainen. He ovat epäloogisia ja siksi tuo Michael onkin hyvä roolissaan. Epäjohdonmukaisuuksia epäjohdonmukaisuuden perään.

  Ja Discovery ei ole vielä finaalissa. Uutta kautta pukkaa ja jollain tavalla itiökineisto ja sen tekniikka saadaan piiloon.
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2018 klo 17.12
 13. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
 14. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Muropaketin paskaa otsikkoa täytyy sen verran täydentää, että ns. "Kelvin-timelinen" eli näiden uusimpien leffojen jatkon ohjaa S.J. Clarkson, joka on ohjannut mm. Netflixin Jessica Jonesia ja n. 30 muuta tv-sarjaa (ja on - HUI! - nainen). Tuleva Trek on hänen ensimmäinen elokuvansa. Tarantinon Trek-elokuva on myös edelleen työn alla, ja se ei sijoitu Kelvin-jatkumoon. Huhuttu on jonkinlaista TNG-jatkoa, ja Patrick Stewart on jo ilmaissut halukkuutensa messiin.

  EDIT: Ei siis mitään vittuilua nimimerkille @Nosebleed, tuo otsikko vaan pisti silmään kun siitä voi saada helposti vääränkin käsityksen.
   
 15. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Itseasiassa Tarantinon kerrontatyyli voisi olla todella mielenkiintoinen tässä konseptissa.

  Saisi tosiaan jotain piristävää ja uutta ihan koko sarjan näkökannalta tuotua esiin.
   
 16. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Saisivat jättää Tarantinot ja muut ihmeohjaajapiristysruiske-itiöuudistukset helvettiin ja ohjata ihan oikean Star Trek -elokuvan tai -sarjan. Sillä ei ole väliä, onko ohjaaja mies, nainen vaiko androidi.

  Kaipaan elokuvaa ja/tai sarjaa joka nojautuisi Roddenberryn visioihin ja joka nostaisi keskiöön itse Star Trekin maailman ja maailmankuvan sen sijaan, että elokuvaa markkinoitaisiin kuuluisalla ohjaajanimellä tai sarjoihin keksittäisiin kaiken maailman epätrekkimäisyyksiä jotta se olisi tarpeeksi cool ja trendikäs.

  Olen tässä kevään aikana katsonut jälleen uudestaan Star Trekin kolmea alkuperäiskautta ja todennut alkuperäisten jaksojen ylivoimaisen parhauden verrattuna näihin ihmevirityksiin. "Kelvin-aikalinjan" reboot-tarinat ovat pääosin melko sielutonta lens flare -tieteisrymistelyä, STD taitanee olla pätkistä, trailereista ja arvioista päätellen todellista std:tä eli sexually transmitted diseasea itiöineen ja hukassa tuntuu olevan luotto Star Trekiin ja sen maailmankuvaan, jos pitää jotain vitun Tarantinoja edes harkita.

  Saisi Tarantino tehdä leffaviittauksiin tukehtuvia metakerrontapätkiään ihan jostain muusta aiheesta. Periaatteessa Tarantino on parista onnistuneesta teoksestaan huolimatta lähinnä populaariviittauksien kopioija ja imitaattori, joka on inspiroitunut eri genreistä mutta joka ei ole kyennyt luomaan sisällöllisesti mitään erityisen uutta (visuaalisesti ja dialogityylin osalta kylläkin, lähinnä uransa alussa). Eväät on Tarantinollakin syöty jo ajat sitten, enkä näe Tarantinon visuaalispainotteisten väkivalta- ja läpänheittopastissien sopivan Star Trekin kaltaiseen älyllisempään ja humaanimpaan maailmaan, jossa raaka väkivalta ja paskanjauhanta eivät ole keskiössä.

  Ennemmin katson yhä uudestaan TOS:in kolmoskauden "Spock's Brain"-jaksoa yhä uudestaan kuin jaksan innostua reboot-silmäkarkki-actionista saatika tarantinomaisesta genreleffa-pintakiillosta vailla mitään sisältöä.

  Seuraavaksi kun saan kolmoskauden jaksot pakettiin niin katson ST-animaatiosarjan ja alkuperäismiehistön leffatkin uusiksi. Ennen oli paremmin!
   
 17. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
  ^^ Tarantino on kyllä sanonut, että hänen elokuvansa olisi tyyliä The City on the Edge of Foreverin tai Yesterday's Enterprise. JA myös Shatner on osoittanut mielenkiintonsa Tarantinon leffaa kohtaa. Sentään The Captain.
   
 18. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Lainaus:
  Uskon tämän miettimättä. Make this fucking happen!

  Yesterday's Enterprise on ihan helposti koko Star Trekin top kolmessa jaksoista.City on the Edgeä en ole nähnyt niin että muistaisin, pitää korjata tämä.
   
 19. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
  Lainaus:
  Bones piikittää itseensä vahingossa yliannostuksen jotain lääkettä, alkaa sekoileen ja hyppää ison puhuvan (tottakai) aikaporttidonitsin läpi 30-luvulle muuttaen samalla historiaa. Kirk ja Spock joutuvat menemään myös donitsin läpi hakemaan Bones takasin ja korjamaan aikaväärentymä. Jakso on niin kova, että sille on ihan oma suomenkielinen Wikipedia-sivukin. Rajalta toiselle – Wikipedia
   
 20. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Sain just katottu ekaa kertaa kokonaisuudessaan TNG:n. Oli kyllä suoraan ilmaistuna ihan vitun kova trekkisarja! Picard is my captain!

  En tiedä uskaltaako enää katsoa tota Enterprise ja Voyager sarjoja. Deep space nine, OG-series ja TNG nyt katsottuna.
   
 21. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  @Karhunkulta Ehdottomasti Voyager katselun alle. Epäröin aikanaan samaa kovasti ja katuisin kovasti tänä päivänä jos en tuota olisi nähnyt.

  Enterprise oli ei jatkoon, hampaita kirskuttaen sai vääntää sen loppuun. Ei ollu mun juttu.
   
 22. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  @Karhunkulta Voyager katseluun vaan, varsinkin parin ekan kauden jälkeen homma alkaa toimimaan paremmin. Varsinkin tohtori on aivan huikea hahmo ja on yksi Star Trek maailman parhaita hahmoja ja parhaita hahmon kasvutarinoita.
   
 23. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  @Karhunkulta Voyager on ihan katsomisen arvoinen. Se tosin kärsii TODELLA rankasta tason heittelystä. Hyvät jaksot ovat oikeasti todella hyviä (Year of Hell, Distant Origin,Scorpion, Living Witness, Message in a Bottle, Dark Frontier) mutta vastavuoroisesti huonot jaksot ovat koko franchisen huonoimpia (Treshold, 11:59, Spirit Folk, Fair Haven, Sacred Ground, Q and the Grey).
  Janeway on kapteenina myös raivostuttava. Eikä se johdu sukupuolesta tai näyttelijästä (Kate Mugrew on LOISTAVA) vaan käsikirjottajien kyvyttömyydestä luoda Janewaylle mitään jatkumoa hahmossa. Jaksosta ja kirjottajasta riippuen Janewayn persoonallisuus heittelee äärilaidasta toiseen todella rankalla kädellä.
  Neelix on myös koko Franchisen rasittavin hahmo.
  Muutama viimeinen kausi myös tuhosi Borgien mystiikan ja uhkaavuuden täysin.

  Vastavuoroisesti Doctor ja Seven ovat ehkä hahmonkaariltaan koko franchisen parhaimmat tarinat.
  ... Tulipa negatiivinen yhteenveto.
  Kiteytettynä: Viihdyttävä sarja joka kärsi pukuherrojen sekaantumisesta, epätasaisuudesta ja paskoista kirjoittajista. Mutta jos osaa kääntää aivot offline-tilaan eikä huolehdi (franchisen sisäisestä) loogisuudesta on se Sci-fi-viihdettä parhaimmillaan.
   
 24. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Ei Enterprise nyt niin huono sarja ollut. Vähän epätasainen sekin, mutta ei niin pahasti kuin Voyager oli. Eka kausi oli vähän hakemista, myöhemmät kauden mittaiset juonikaaret olivat hyvä yritys vähän uudistaa aiempaa irtonaisuutta ja loppua kohden eli viimeisellä neljännellä kaudella Enterprise toimi minusta oikeinkin hyvin. Sarja olisi juuri lähtenyt tosimielellä syventymään Federaation syntyyn kun se lopetettiin, vitoskaudelle olisi kuulemma kiinnitetty vakihahmoksi legendaarinen Jeffrey Combs joka esitti andorialaista Shrania.

  Jos tuntuu siltä, että kesti vähän kauan saada Enterprise raiteilleen niin tismalleen sama hommahan se oli jokaisessa uudessa Star Trek -sarjassa. Alkukaudet olivat vähän hakemista ja loppukaudet hemmetin hyviä:
  -TNG: Pari ekaa kautta hakemista plus ärsyttävä Wesley, sen jälkeen juna lähti kunnolla liikkeelle ja sarja vain parani.
  -DS9: Pari ekaa kautta epätasaisia jaksoja hyvistä huonoihin, sen jälkeen kun Siskon pääkarvoitus siirtyi hiuksista partaan sarja jämäköity ja oli viimeisillä kausilla erinomainen.
  -Voyager: Pari ekaa kautta hyvinkin vaihtelevia jaksoja ja epätasaisuutta, tämän jälkeen taso koheni vaikkei koskaan saavuttanutkaan kahden em. sarjan tasoa. Pari viimeistä kautta olivat intensiivisiä ja esim. Seven-Of-Nine toi paljon lisää sarjaan.

  Tässä suhteessa on vähän ongelmallista liikaa mollata Enterprisea, joka ei saanut seitsemää kautta vaan vain neljä. Uskon, että jos se olisi saanut lisäkausia niin taso olisi jatkanut parantumista ja Federaation syntyvaiheet olisi kuvattu ihan eri tarkkuudella.
   
 25. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Kiitos ylläkirjoittaneille pienestä taustasta näihin uudempiin sarjoihin.

  Mainittu Jeffrey Combs oli DS9:ä mielestäni aivan loistava. Veti montaa eri hahmoa sarjan aikana. Vastaavasti minulle ärsyttävin hahmo oli myös sarjassa, eli kapteeni Sisko. Hahmon näyttelijä ei kehittynyt mielestäni näyttelijänä missään vaiheessa vaan monet tilanteet, joissa piti ilmaista jotain vahvaa tunnetta menivät aivan seinille ja oma reaktio oli useimmiten pään pyörittely tai myötähäpeä. Shatnerin ylilyövät reaktiot oli jotenkin tarkoituksenmukaisia, mutta Siskon mielestäni yritti olla vakavasti otettava roolissaan, mutta ei vaan onnistunut.

  Nyt on pari jaksoa katsottu Voyageria ja Enterpriseä, itseasiassa parhaillaan pyörii Enterprisen kolmas jakso. Ei tosiaan ole saanut vielä kosketuspintaa kumpaankaan, mutta tosiaan Voyagerin Doctor ja Enterprisen T'pal ovat jotenkin iskeneet. Mukavaa nähdä taas sarjassa vulkanuslaisia, ovat jotenkin olleet aina meikäläisen suosikkeja.