Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus
 1. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Tämä on kieltämättä uutta infoa :) Siltikin tuntuu vain todella kököltä. Ehkä asiaan vaikuttaa se, etten ole ikinä ollut mikään merenkulun ammattilainen, ja eihän das original sarjassa tuollaista titteliä ollut?
   
 2. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
  Lainaus:
  Spock oli first officer ja science officer samaan aikaan.
   
 3. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Tarkoitin siis että olisi ollut suomeksi "försti". Jos noin oli, aika on ehtinyt jo kultaamaan muistot. Mutta olkoon, edelleenkin menee todella nillitykseksi, jotenkin itsellä tuo termi on vain aina mennyt pahasti vastakarvaan.
   
 4. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
  Lainaus:
  Aivan. Spockista taidettiin harvemmin kyllä käyttää tuota "first officer" nimitystä niin voisi johtua ehkä siitä sitten. Ja jos joskus käytettiin niin ehkä se on suomennettu katsomissasi versioissa "yliperämiehenä" tms. Ainakin muistaakseni Spock yleensä esiteltiin kylmänviileänä "science officerina". Bones sitten pauhasi tunteellisena ihmisenä vieressä, ja muistutti olevansa "doctor, not a_______." tai "medical officer".
   
 5. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Avaruuslaivastoahan Federaation alukset edustavat, joten laivasto/merenkulkutermejähän nämä ovat.

  Sinänsä monet termit ja tittelit on kuitenkin käännetty väärin alusta asti, esimerkiksi eihän laivaston/merivoimien "captain" ole suomeksi kapteeni vaan kommodori. Merivoimien kommodori kun vastaa maa- ja ilmavoimien everstiä, ei suinkaan kapteenia. Laivoilla toki on perinteisesti kapteeninsa, mutta kun kerran sotilaallisesta arvonimestä on kyse, niin kapteenit Kirk, Picard ja kumppanit saisivat olla käännöksissä kommodoreja.

  Tämä selittäisi myös paremmin katsojillekin sen, miksi esimerkiksi kapteeni Kirk ylennetään suoraan amiraaliksi ja taas amiraalista kapteeniksi. Siksi, että kommodorista seuraava arvo on jo amiraalikuntaa eli lippueamiraali. Maa- ja ilmavoimissahan olisikin kummallista, jos joku päätyisi kapteenista suoraan kenraalikuntaan kulkematta lainkaan majurin, everstiluutnantin ja everstin arvojen kautta.

  Odottelen vielä jatkoraportteja uudesta Trekistä, jossain välissä täytynee kuitenkin joko hommata NetFlix tai sitten odotella rauhassa jos sarjasta tulisi kausiboksi. NetFlix-sarjoista ei vain kovin hyvin ole mitään bokseja tullut.
   
 6. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Lainaus:
  Ihan varmasti tulee boksi, eihän Discovery Netflixin omaa tuotantoa ole, vaan CBS:n, ja eiköhän CBS kerää Trek-faneilta rahat pois.
   
 7. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  TNG:ssä oli tuo försti suomennoksena Rikerin kohdalla. Aiheutti itselleni hämmennystä myös.
   
 8. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Toivon, että rahat kerätään tosiaan faneilta pois, minä ainakin luovun boksin hinnan edestä rahoistani. Ihan siksikin, että minulla on kaikki aiemmatkin Trek-kausiboksit kaikista sarjoista ja leffat päälle.

  Mutta eikö Netflixillä ole tapana saada jotain erioikeuksia näihin näyttämiinsä sarjoihin ja niiden julkaisuihin? Ainakin sellainen tuntuma on, että heikosti on Netflixiin profiloituneista sarjoista tullut bokseja. Ovathan eri Defenders-sarjatkin Marvelin sarjoja joita julkaistaan Netflixissä, eikä niistä ole tainnut tulla juuri nimeksikään bokseja. Ekasta Daredevilin kaudesta on tainnut tulla, onko tullut ollenkaan muista?
   
 9. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Lainaus:
  Se iso ero noilla on, että Marvel-sarjat ovat Marvelin ja Netflixin yhteistuotantoja, kun taas Discovery on CBS:n tuotanto, jonka oikeudet P-Amerikan ulkopuolella on jälkikäteen myyty Netflixille.

  Parempi vertailukohta olisi esim. The Expanse, NBC:n/Syfyn sarja, jota Netflix näyttää Suomessa ja josta ainakin muutamassa maassa on julkaistu Blu-ray-boksi.
   
 10. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
 11. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Höpö höpö. Laivaa johtavien henkilöiden arvo on kapteeni. Kommodori on todennöisesti maassa tai jossain johtoaluksessa, mutta kapteeni tekee päätökset aluksella. Wikipediasta: Lainaus:
   
 12. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Höpö höpö nyt vain itsellesi. Aivan kuten itse lainasit wikipediastakin, niin "Suomalaista kommodoria vastaavia muiden maiden arvoja on esimerkiksi anglo-amerikkalainen Captain. Laivaston kapteenin käännös on siis suomeksi kommodori, ja laivaston kapteeni on eri asia kuin maa/ilmavoimien kapteeni. Commodore-nimitys on taas eri asia kuin kommodori. Captainin arvosta seuraava on Tähtilaivastossa Commodore, suomennettuna kommodorin arvosta seuraava on lippueamiraali.

  Jatketaan nyt sitten samaisesta wikipediasta lainaamista:

  Lainaus:
  Yhdysvaltain laivastossa captainit eli suomeksi kommodorit komentavat mm. lentotukialuksia. Commodoret (eli lähinnä lippueamiraalien vastineet) komentavat sitten usean aluksen yksiköitä tai isoja lippulaivoja.

  Enterprisen komentajana esim. Picard tai Kirk ovat isompien taistelualusten päälliköitä, Enterprisen kokoluokan aluksia voi hyvinkin verrata miehistömäärältään lentotukialuksiin. Kommodoreja mitä kommodoreja, mutta eivät commodoreja.

  Kauppalaivastot ja veneilykerhot yms. ovat sitten oma lukunsa. Viking Linen aluksen merikapteeneja tai paikallisen pursiseuran kommodoreja ei pidä sotkea laivaston sotilasarvoihin, ei myöskään Tähtilaivaston arvoihin.
   
 13. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  @Musta Nuoli tarkoitin, että niin Pickard kuin Kirk on oikealta arvoltaan ja suomennettuina kapteeneja tehtävänsä mukaan. Ihan sama miktä mikäkin tarkoittaa, mutta Suomessa tuona kaltaisten alusten johtajaon kapteeni. On sitten kyse ilma meri aluksesta, jossa on miehistö. Maa aluksista en tiedä.
   
 14. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  No korkkasin 2 ekaa jaksoa.

  Tuotantoarvot on toki kohdallaan, mutta Trek maailman sisäinen logiikka kompuroi.

  Vulcan kasvatuksen saanut ja jo 7 vuotta Starfleetissä palvellut upseeri EI tee kapinaa aluksen komentosillalla. Ei vaan tee. Ei koska Vulcan, ei koska Starfleet upseeri. Täysin epäuskottava ST maailman sisäsen rakenteen mukaan.

  No, jatketaan tsiigaamista (pakko venata aina 2 jaksoo, on nii lyhyitä), mutta olipa huonosti ST henkeen kirjotettu plotdevice.
   
 15. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
  Lainaus:
  Spock kapinoi. Ja vieläpä itsekkäistä syistä. Pyörätuoli-Pike piti saada sinne jättipäiden kielletylle planeetalle ja kaappasi koko Enterprisen.
   
 16. Uuhis #97 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
  Lainaus:
  Spock oli puoliksi ihminen, millä selitetään hänen epäloogiset purskahduksensa.
   
 17. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
  Lainaus:
  Ja Michael on kokonaan ihminen, kaiken lisäksi vielä nainen, joten epäloogisia tunteiden purskahduksia tulee aivan varmasti.
   
 18. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Onneksi Kirk ei koskaan purskahdellut epäloogisesti. Tai kaapannut Enterprisea, tai kapinoinut täysin avoimesti joutaviksi katsomiaan käskyjä vastaan.
   
 19. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
  Lainaus:
  Kyllä. Varmaan parhaimpia Trek-jaksoja kun Kirk jahtaa hullunkiilto silmissä sitä hunajalle tuoksuvaa tappaja-kaasupilveä (yksi monista) pitkin avaruutta. Punapaitoja kuolee oikein urakalla ja Shatner pistää parastaan.
   
 20. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Mitenkäs uusi Trek on edennyt? Kehitystä mihinkään suuntaan nyt kun pari(?) uutta jaksoa on ehtinyt tulla?
   
 21. laalki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Pari ekaa jaksoa oli itselle melko "meh". Yksi ihan komea taistelu ja keskinkertaisesti pohjustettu setup. Pari seuraavaa jaksoa onkin maistunut jo paremmalle. Varovaisen toiveikkaana eteenpäin. The Orville taas yllätti positiivisesti, vaikka siinäkin pari kolme ensimmäistä jaksoa oli aika hidasta käynnistelyä.
   
 22. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Uudet klingonit on ainakin ihan hirveitä. Jaksoista katoaa aina kaikki flow ja momentum, kun pari näyttelijää tulee lausumaa Klingonia ruutuun. Yksinkertaisesten asioitten sanomisessa kestää ikuisuus ja näyttelijätyö on käytännössä olematonta noissa uusissa Klingon -asuissa/maskeissa, minkä lisäksi ne nyt vain näyttävät ihan järjettömän hölmöiltä.
  Tämä siis vielä tämmöisen suusta jolle Star Trek ei ole ikinä mitenkään älyttömästi uponnut.
   
 23. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Tuli katsottua vihdoin loppuun Enterprise. Jos harkitset katsomista tai sarja on sattumalta kesken, älä lue tätä edemmäs viestiäni.

  Ei loppunut cliffhangeriin, ihan ok loppu ja antoi "tien" uudelle sukupolvelle ja sille miten ns. kaikki alkoi. Siltikin vaisu fiilis lopusta jäi.

  Itse sarjasta jäi tasan kaksi hahmoa hyvässä mieleen Dr. Phlox ja Tripp. Muut oli täysin ei mitäänsanomattomia kapteenia mukaanlukien itselleni. Lisäksi en näe mitään syytä katsoa sarjaa uudestaan enää koskaan. Kerta riitti. Alkutune oli vähiten Star Trekkiä ikinä, mutta muuten sarja tuntui ihan ST-sarjalta. Käytiinpä vikassa jaksossa viä vähän ylimääräisenä karkkina sillä mulle parhaalla Enterpriselläkin ja oltiin saatu Datakin mukaan jaksoon, joskin hieman vähemmän yllättäen vain äänenä. Joku yksittäinen jakso siellä taisi loppupäässä olla ihan sitä loistavaa Star Trekiäkin ja loppuunpäin tuon taso nousi enemmänkin. Yksi asia silti jäi kaiverruttamaan. Miksi Tripp piti tappaa koko sarjan viimeisessä jaksossa? Tuo kuolema vaikutti täysin hetkessä keksityltä, täysin tyhjältä kuolemalta noin ei minkään vuoksi. Lisäksi vähän muutenkin juostenkustu tuossa vikassa jaksossa oli fiilis, kun yht´äkkiä selvisi että Shran on ollut kuolleena vuosia feikisti ja sillä on tytär, jonka sitten joku nevariryhmä kaappasi jostain syystä ja oli ihan aivan pakko mennä Enterprisellä se pelastamaan.

  Katsoi kerran, mitään ei muuta oikeastaan sanottavaa ole.
   
 24. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Tuosta Enterprisen finaalista sen verran, että tekijöillä oli suunnitelmat valmiina viidettä kautta varten, mutta aika viime hetkellä tuli tieto että sarjaa ei jatketa neljättä pidemmälle, joten joutuivat kiireessä kirjoittamaan tuon finaalijakson uusiksi niin, että se sitoo langat yhteen ja tuntuu finaalilta. Eli syy siihen, että jakso tuntuu juosten kustulta, on se että se on juosten kustu.
   
 25. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Itsekin katsoin tasan kerran Enterprise. Dr. Phlox ja Tripp myös omat suosikit. Kapteenin olisi voinut valita hieman paremmin ja voi luoja niitä hinkkejä.

  Mitä jengi on mieltä Discoverystä? Ensimmäisten jaksojen jälkeen olin varma, että en tule katsomaan kautta loppuun, mutta onhan tuo parantunut huomattavasti sekä mennyt deepimpään suuntaan toivottavasti kohti vieläkin parempaa ST tyyliä.