Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus
 1. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Sigh... Discovery olisi hyvä ellei loistava sci-fi sarja... jossei se olisi osa Star Trek-franchisea. Discovery sylkee ja polkee niin monen ST-asian päälle ettei pitkäaikanen fani VOI siitä pitää. Abramsverse oli sentään rehellisesti alternative reality joten muutokset on paremmin nieltävissä.
   
 2. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Piken isolle roolille +

  Spockin edes maininnalle -


  Toivotaan parasta, pelätään pahinta (aka ykkössiisönin toisintoa ja lisää maailman kanssa ristiriidassa olevaa schaissea)
   
 3. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Star Trek leffojen tulevaisuus, sekä perusteellinen tietopaketti siitä, miten noi oikeudet menee ja mikä taloustilanne näitä ohjaa

  On Friday, August 10th of 2018, The Hollywood Reporter broke the scoop that both Chris Hemsworth, and worse yet, Captain Kirk himself, Chris Pine, had walked away from the negotiation table, putting Star Trek 4 in peril. And they may not be the last to go.


  Star Trek 4 Loses Pine and Hemsworth - The Rise and Fall of The Kelvin Timeline
   
 4. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
 5. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  @Tarinankertoja : Kiitos näistä kiinnostavista Trek-uutisista, näitä oli lukematta Jatkis-kesätaukoni ajalta.

  Täytyy sanoa, että ainoa uutinen josta tosissani innostuin oli Vulcan-planeetan oikea löytyminen eli tiedeuutinen. Sen sijaan suhtaudun nykyisin yllättävänkin raadollisesti uutisiin uusista sarjoista ynnä muista projekteista.

  "Kurtzman also signed a $25 million deal with CBS to develop four new Star Trek projects, which include this new Picard series, the Short Treks short-form episodes coming to CBS All Access, a rumored Starfleet Academy series and a possible series based on the Wrath of Kahn storyline."

  Picardin uusi tuleminen olisi voinut kiinnostaa enemmänkin, mutta koska siinä ei ilmeisestikään viedä Star Trekin maailmaa ja sen aikajanaa yhtään eteenpäin kronologisesti niin se ei herätä suurta innostusta. Minusta Picardin persoonasta, historiasta ja hahmosta on kerrottu kaikki olennainen nykyisissä sarjoissa ja elokuvissa, mitään historiikki-Picardia ei olisi ehkä edes kaivattu. Hienoa toki, että Stewartia kiinnostaa hahmo edelleen aidosti.

  Lyhäri-Trekistä on vielä vaikea sanoa, mutta Khaninkin voisi jättää jo haudan lepoon. Akatemia-sarjan tekeminen on ollut aina välillä suunnitteilla vuosikymmenten ajan, mutta siihen lienee syynsä, miksei se ole ottanut tulta edes silloin kun Roddenberry vielä eli. "To boldly go..." ei oikein onnistu opiskelijateinien parissa.

  Uudesta Discoverysta on jo niin monesta lähteestä ja niin monelta Trekkieltä tullut negatiivista palautetta, että en ole sarjaa aloittanut katsomaan ollenkaan eikä se toistaiseksi ole katselulistalleni tulossakaan.

  Reboot-leffasarjan nelososan peruuntuminen on sikäli ikävämpi juttu, että vaikka en Kelvin-aikalinjasta olekaan sinänsä piitannut, niin se on kuitenkin pitänyt Trekin valkokankailla ja elokuvaformaatissa. Ja vaikka reboot-leffat eivät niin kummoisia olekaan, niin niissä on kolmen elokuvan jälkeen jo tiettyä tuttuutta katsojillekin Chris Pinen yms. myötä. Jos reboot 4 tosiaan peruuntuu, niin sitten Trekin ainoaksi lähitulevaisuuden valkokangasvaihtoehdoksi jää Quentin Tarantinon mahdollinen projekti, ja Tarantino on välillä niin paha tuuliviiri projektiensa ja innostuksen kohteidensa kanssa, että hänen leffastaan ei ole mitään takeita.
   
 6. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
  Star Trek: Discovery | Trailer #2 [HD] | Netflix
  Discoveryn kakkoskauden uusi traileri. Spockilla on parta. Ollaankohan tässä sittenkin Mirror-universessä? Vai esiintyykö Sybok veljenään? Tai sitten Spockilla on joku hipster vaihde ennen Akatemiaa.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2018 klo 13.57
 7. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
 8. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Viimeksi muokattu: 20.11.2018 klo 15.39
 9. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
 10. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
 11. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Kiinnostava artikkeli. Kehnolta näyttää Trekin tulevaisuus kaikissa eri formaateissa. Sinänsä tarpeeton reboot-sarja lopahti, Tarantinon Trek kuuluu "näkemättä paskaa"-kategoriaan jo valmiiksi ja Discoverysta on ensimmäisen kauden perusteella tullut niin jäätävää palautetta trekkereiltä, että eipä ole siihenkään panostamista. Saa nähdä, mitä tuo uusi Picard-sarja sitten tuo tullessaan, kenties siinä olisi jokin toivon siemen oikealle Star Trekille joka perustuu Roddenberryn visioihin ja joka tapahtuisi alkuperäisessä Trek-universumissa, ei missään vaihtoehtomaailmankaikkeudessa, väkivaltaisessa sienimoottorimaailmassa tai Tarantino-versessä.
   
 12. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Lainaus:
  Tuossa artikkelissahan sekin mainitaan:
  Lainaus:
  Eli tapahtuu Trek-universumissa Romulaanien kotiplaneetan tuhoutumisen jälkeen.
   
 13. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Ehkä ilmaisin itseäni vähän epäselvästi, pahoittelut siitä. Eli Picard-sarja tapahtuu toki oikeassa Trek-universumissa, mutta Roddenberryn visioista ei vielä tässä vaiheessa tiedä, ja niitä visioita kaipaisin tulevaisuuden Trek-tuotannoilta.

  Minusta Roddenberryn visiot eli optimistinen näkemys ihmiskunnan lähitulevaisuudesta kehittyvänä, rauhantahtoisempana ja kaikin puolin positiivisempana ajanjaksona ruumiillistuivat aikoinaan sekä alkuperäissarjassa että erityisesti The Next Generationissa oivallisesti, mutta nämä viimeisimmät Trek-nimellä tulleet tuotokset ovat keskittyneet enemmän lens flare -efektiryminään (ns. Kelvin-universumin elokuvat) tai synkeään, epätrekkimäiseen tv-juonitteluun jonka linja ei sanottavasti eroa muista geneerisistä tieteissarjoista. Aika moni tuntemani ihminen tuntuu jakavan nykyisin sen käsityksen, että Trekille sekä kunniaa että siitä parodiaa tekevä The Orville on tavoittanut enemmän Star Trekin hengen kuin Star Trek: Discovery.

  Eli siis toivon, että tulevassa Picard-sarjassa ymmärrettäisiin se, mikä on ollut Trekin vahvuus ja mikä oli TNG:n vahvuus ja tehtäisiin Star Trekiä, ei tusinascifiä johon on vain ympätty tuttu logo. Aidolle Trekille on tilausta, ja ihan tässäkin hetkessä ja reaalimaailmassa kaivattaisiin entistä enemmän Gene Roddenberryn tyyppisiä näkemyksiä. Ei olisi pahitteeksi laittaa maailman päättäjiä katsomaan kaikki vanhat Trek-jaksot putkeen kunnes heille valkenisi, että vähemmän materialistinen ja humaanimpi linja toimii pitkällä tähtäimellä paremmin.
   
  laalki tykkää tästä.
 14. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Eli Stewart esittää itseään vanhempaa Picardia... Picard on 83 vuotias 2387 ja Stewart on vasta 78.


  Mutta joo, The Orville tavottaa sen hengen, mutta olleessaan parodia, niin ketustaa senkin katsominen. Roddenberryläinen Start Trek oli utooppinen, kun lähes kaikki muu scifi on dystooppista. Varsinkin tällä vuosikymmenellä kaikki SciFi töllöön ja leffaan tuntuu olevan dystooppista. Trek on ollut niitä ainoita utooppisia maailmankuvia jotka on välttänyt banaalisuuden tai epäuskottavuuden (scifi genressä). Todella harmi että se on tosiaan heitetty romukoppaan
   
 15. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Lainaus:
  Mun moka, keskityin vähän liikaa yhteen lauseeseen viestistäsi enkä lukenut sitä kontekstissaan. Ja kyllä, tästä olen samaa mieltä. Mielenkiinnolla odotan mitä saavat aikaan mutta Alex Kurtzmaniin ei kyllä löydy yhtään luottoa.

  Lainaus:
  Niin se näytteli TNG:ssäkin. Sarjan alkaessa 48-vuotias Stewart näytteli 59-vuotiasta kapteenia. Tulevaisuudessa lääketiede ja yleinen elämisen taso on sitä luokkaa että elinajanodotukset ovat päälle sadan vuoden ja jengi pysyy työkykyisenä paljon nykyistä pidempään.
   
 16. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Mielenkiintoista kyllä Kirk eläköityi noin 60-vuotiaana lopullisesti, ja Star Trek: Khanin vihassa tunsi itsensä jo nelikymppisenä kovin vanhaksi samalla kun Bones antoi hänelle syntymäpäivälahjaksi silmälasit.

  Ehkä 60-luvulla ei osattu ajatella, että tulevaisuudessa (siis nykyajassa) ihmisten työaika ei lyhenekään teknologisen kehittymisen myötä vaan ihmisistä puristetaan kaikki irti eläkeiän vain venyessä ja venyessä.

  Picard on tietysti vapaaehtoisesti töissä edelleen, mutta yli kasikymppiselle voisi Tähtiliitossa järjestää jo ylenemisen amiraaliksi ja toimistohommiin, tai sitten Tähtiliiton lähettilääksi diplomaattitehtäviin jossa Picard on aina ollut hyvä. Tähtilaivan kapteenina olisi varmaan hyvä olla vähän nuorempi upseeri.

  Picard ei tietysti ylennystä halua, mutta jossain vaiheessa luulisi olevan pakko ottaa ylennys vastaan. Picardhan yleni kapteeniksi nuorena miehenä 2333 ja jos/kun hän on kapteenina edelleen 2387, niin hän on ollut yli 50 vuotta kapteenina. Samaan aikaan joku Janeway oli vain seitsemän vuotta kapteenina ja yleni suoraan siitä amiraaliksi.
   
 17. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  @Musta Nuoli

  Kirkhän itse katui Amiraaliylennyksen vastaanottamista käytännössä kaikissa TOS-elokuvissa. Ja Generationssissa sanoi Picardille suoraa "don't let them promote you. You belong in the bridge of a Starship".

  Janewayn kohdalla on teorisoitu kyseessä olleen ns. "Kicked upstairs"-tyylinen ylennys. Voyagerin reissu oli Janewaylle raskas niin fyysisesti kuin henkisesti, ja todennäköisesti Liiton alkaessa tutkimaan laivan lokeja tajuttiin mitä kaikkea kyseenalaista hän joutui tekemään. Mutta Voyagerin paluu oli iso PR-tempaus joten Janewayta ei voinut tuomitakkaan. Joten ylennys amiraaliksi ja pöytähommiin valvovan silmän alle oli todennäköisesti paras vaihtoehto kaikille.
   
 18. muaddib Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Neutraalit Tarkkailijat
  Kirk oli Wrath of Khanissa ("vuonna" 2285) 52-vuotias ja William Shatner 51-vuotias. Joten joo, oli se yli nelikymppinen.
   
 19. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Voyager-porukan touhu oli muutenkin omanlaistaan. Luulisi ainakin, että aliluutnantti Kimiä olisi pänninyt, kun mies oli seitsemän vuoden mittaisella komennuksella ja jatkuvissa vaaroissa, ja mies vain pysyi aliluutnanttina tappiin asti. Samanikäisenä Picard taisi olla jo kapteeni ja DS9:ssäkin Sisko antoi Nog-ferengille kenttäylennyksen luutnantiksi Nogin ollessa vielä teknisesti kadetti ja vasta kolmannen vuoden opiskelija.
   
 20. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Lainaus:
  Eipä siellä muutkaan ylennyksiä saaneet (paitsi Tom "Jokapaikanhöylä" Paris"), mutta Kimin tilanne oli kyllä koominen.
  Behind the scenes-infona Kimin hahmon piti kuolla Scorpion-jaksossa, mutta pelastui koska Garrett Wang valittiin 100 kuumimman miesnäyttelijän (tjsp) listalle.
   
 21. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Sinänsä joskus toivoisi, että joku vastaava hahmo kuolisi ihan suunnitellusti eikä siksi, että näyttelijä haluaa lähteä sarjasta (tai saa äkisti kenkää). Kimin tilalle olisi luullut jonkun toisen aliluutnantin tulevan helposti.

  Sehän tietysti joskus venyttää vähän uskottavuutta, että
  a) komentosillalla on käytännössä aina sama miehistö samassa työvuorossa, vaikka aluksella olisi jopa tuhansia ihmisiä
  b) alkuperäis-Trekin elokuvissa komentosillalla on useita todella korkeita upseereita, jotka eivät ole erityisesti edenneet mihinkään sotilasarvostaan huolimatta (välillä oli samalla aluksella kolme Starfleet Captainia eli Kirk, Spock ja Scotty, Captainin vastatessa Suomen merivoimien kommodoria ja kommodorin ollessa samanarvoinen kuin maa- ja ilmavoimien eversti).

  Mutta eipä näistä väliä, useat Trek-sarjat ovat kuitenkin niin mainioita sekä viihdearvoltaan että ajatusmaailmaltaan.
   
 22. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
 23. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Tämä on "kiinnostaa kiviäkin"-osastoa. En pidä muutenkaan tuosta Section 31 -touhusta, vaikka se olikin DS9:ssä joka oli hyvää Trekkiä. Jotenkaan vain salaiset/laittomat tiedustelupalvelut, hämärähommat, salamurhat ynnä muut toiminnat eivät luonnu kovin kitkattomasti Roddenberryn maailmankatsomukseen kehittyneemmästä ihmiskunnasta ja rauhanomaisemmasta elämäntavasta jossa Tähtiliitto on ensisijaisesti tutkimuksen ja diplomatian järjestö, ei niinkään sotakoneisto tai mikään tulevaisuuden jamesbondien vastine, vaikka konfliktivalmius onkin oltava.

  Salaiset, kenellekään avoimesti vastaamattomat agenttiorganisaatiot jotka operoivat lain tuolla puolen kuuluvat nykymaailmaan ja tusinatason dystopioihin, eivät niinkään Trekin kaltaiseen utopiaan. Ainakin minä toivon, ettei oikea tulevaisuuden utopia sisältäisi mitään Stasin, Gestapon, CIA:n tai Mossadin vastinetta.
   
 24. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Hei ootteko huomanneet siellä on uusia jaksoja! Tai no siis yksi.