Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus
 1. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
  Deep Space 9 löytyy muuten nyt Netflixistä kuten myös (melkein) kaikki Trek-leffatkin.
   
 2. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Uusin Star Trek-leffa Beyond tuli katsottua ja voi elämä mitä kuraa. Sanotaanko että huomasi, että ohjaajana oli se joku Fast & Furious jannu. Ei Star Trek ole mitään hiton mukasupererikoisefektejä ja vauhtia kuin monacossa. Muutenkin elokuva oli täynnä ihan ihme typeryyksiä ja kohtauksia. B-luokan kuraleffa, joka ei ansaitse nimitystä Star Trek. Aika kaukana aletaan olemaan alkuperäisestä trekin menosta. Ei jatkoon.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2016 klo 00.53
 3. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Täytyy kyllä myöntää, että itse olen täysin eri mieltä. Abramsin Trekit oli hirveää paskaa. Varsinkin jälkimmäinen - hei me tehdään Wrath of Khan uusiksi, mutta vaihdetaan muutama henkilö päikseen, sehän tekee tästä originaalia viihdettä, Spock myös on just sellainen ihminen joka käy hirveään rampageen tarvittaessa, kaanonista viis. Ja ihan heti alussa kun yrittävät sammuttaa tulivuorta kylmäfuusiolaitteella; vaikka trekkiin kuuluu technobabble ihan olennaisena osana, joku roti sitä pitää olla, varsinkin jos käsitellään konsepteja jotka (ainakin teorian tasolla) voisi olla olemassa.

  Sen sijaan tämä uusin oli oikeastaan kuin hyvä pidempi TOS-jakso paremmilla tehosteilla. Ei vanha trekki ikinä mitään korkeakulttuuria ollut, mutta parhaimmillaan oikein viihdyttävää. Pääpahis toki oli mitäänsanomaton ja motivaatiokin jokseenkin epäselvä, mutta ei tule äkkiseltään mieleen hyvää pääpahista missään scifileffassa hetkeen, tai oikeastaan muutenkaan. En nyt sano että Beyond oli mikään paras scifileffa ikinä (henk. koht. ei mikään trekkileffa ole sitä ollut), mutta paljon mieluummin tuota katsoi kuin kahta aiempaa.
   
 4. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Joo ei nää uudet Star Trekit olleet kummoisia, mutta elokuvana silti parempia mitä Beyond. Myönnettäkööt että parissa kohtaa elokuvaa kyllä tuli Star Trekin fiilis, siis ihan kun jotain DS9-jaksoa esim olisi katsonut, mutta all and all elokuva oli pettymys. Jaylah vaikutti rip-offilta Voyagerin Nossista (Jakso: Gravity). Ainakin itse huomasin hieman samanlaisuuksia tuohon. Lisäksi Kirkin ja McCoyn jakama pullo Kirkin? hytissä toi fiilistä ST-jaksoista, kun taustalla näkyi alus hyperavaruuden vauhdissa. Muuten jäi pliisuksi.
   
 5. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  @lake79 Tarkoitus ei ollut aloittaa mitään suurempaa sotaa absoluuttisesta paremmuudesta - mielipiteethän ovat kuin peräreikiä, jokaisella omansa. Itselle tuo Beyond vain toimi paljon paremmin kuin aiemmat noista uusista. Myös muutama yksityiskohta lämmitti kovasti mieltä, Nemoyn cameot aiemmissa tuntui kovin väkinäisiltä (vaikka trekissä aina on ollut, valitettavasti, aikamatkailua muodossa kuin toisessa), niin ainoan oikean Spockin poistuminen hoidettiin jopa aika koskettavalla tavalla. Ja pienenä helposti sivuutettavana detailina, nykyinen/entinen Chekov nähtiin kohottamassa lasia juuri ennen loppua. Etiäinen? Rauha hänen muistolleen.

  Mutta tämä tästä - toivotaan, että tuleva trekkisarja täyttää odotukset edes jollain tasolla. Enterprise oli suurilta osin aika kauheaa (se muutaman ekan kauden alkumusiikki, kenen mielestä se oli hyvä asia?), juuri kun alkoi mennä paremmaksi niin sarja lopetetaan. Ehkä, vahva ehkä, nyt luvassa jotain parempaa.
   
 6. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
 7. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Eilen tuli TNG:kin (remasteroidulla versiolla), joten kaikki sarjat löytyvät nyt Netflixistä, kaikkiaan 729 jaksoa Trekkiä. Leffoja löytyy kymmenen, kaksi uusinta ja jostain syystä First Contact puuttuvat.
   
 8. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
  Lainaus:
  Ja mikä hienointa suurin osa näistä löytyy blu-ray/HD-laadulla.
  - ainoa ja oikea alkuperäinen sarja (HD:nä ja remasteroidut efektit-versio)
  - animaatiosarja (HD, fyysisesti taitaa löytyä Suomesta ainoastaan DVD:nä)
  - TNG (HD)
  - DS9 (SD)
  - Voyager (SD)
  - Enterprise (HD)

  Plus toukokuussa siis alkaa se uusi sarja Star Trek: Discovery tämän kautta.

  Ja uudesta leffasta Beyondista tykkäsin itse ainakin, ja oli eniten alkuperäissarjan tyylinen näistä uusista tähän mennessä. Myös viittauksia ja easter eggejä oli vanhaan sarjaan niin paljon, ettei melkein perässä pysynyt. Saa nähdä kuka nyt korvaa Chekovin tulevissa leffoissa, kun Anton Yelchin kuoli oikeassa elämässä. JJ Abrams ainakin sanoi sen, ettei uutta näyttelijää Chekoville tule, mikä on ihan hyvä ratkaisu. Lt. Kyle, Riley ja Arex, ketkäs siinä tuolissa nyt on istunutkaan. Vai tuleeko esim. vaikka Alice Even Carol Marcus takaisin?
   
 9. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Lainaus:
  TNG toki myös uusilla Blu-rayta varten tehdyillä efekteillä. TOS taitaa olla julkaistu Blu-raylla ainoastaan tässä masiivisessa boksissa, ei omana julkaisunaan.

  Lainaus:
  Vai liittyykö Sophia Boutellan Jaylah miehistöön? Jatko jätettiin Beyondissa auki mutta vihjailtiin että hahmoa saatettaisiin nähdä jatkossakin. Oli viihdyttävä hahmo, mielelläni näkisin seuraavassa leffassa mukana.
   
 10. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
  Lainaus:
  Totta, pääsi unohtumaan. Täällä puhuttiinkin miten tämä Jaylah on kopio jostain Voyager-tyypistä, mutta käsikirjoittaja Simon Peggin mukaan on saanut vaikutteensa Jennifer Lawrencen Nälkäpeli-hahmosta, ja Lawrencen lempinimihän on Amerikan mediassa J-Law -> Jaylah.
   
 11. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
 12. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Syksyyn siirtynyt näköjään sarjan julkaisu. No, ei tarvitse vielä sitten Netflixiä hommata.

  Toivottavasti olisi kelvollinen Trek-sarja eikä mikään höttöinen perustieteissarja tai varjo aiemmista Trek-sarjoista. Ehkä odotukset ovat vain liian korkealla pitkän tauon jälkeen, mutta ei tuo traileri mitenkään kummoista vaikutusta tehnyt. Ja turhan moderneilta näyttivät sekä laitteet että Tähtiliiton väen uniformut ottaen huomioon, että sarjan pitäisi sijoittua aikaan ennen Kirkiä, ei jälkeen. En näe tuossa selvää pesäeroa reboot-leffojen visuaaliseen kuvastoon ja ilmapiiriin, jota kuitenkin tarvitaan.

  Reboot-leffat ovat parhaimmillaan olleet ihan katsottavia, mutta todellisen Trek-universumin tarinoita ei ole viety yhtään eteenpäin sitten Star Trek: Nemesis -leffan, joten saisi sellainenkin sarja olla kehitteillä jossa viedään Trek-maailmaa eteenpäin eikä vain vellota Kirk-aikakauden liepeillä.
   
 13. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
  Viimeksi muokattu: 31.07.2017 klo 11.49
 14. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Ei vaan tullut riittävästi Star Trek-fiilis trailerista. Kattellaan fiilistä uudelleen sitten, kun sarja joskus rantautuu Suomeen lähetettäväksi.
   
 15. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Alkaa siis 25. syyskuuta, ei tätä kuuta.

  Vaisu mielikuva tämän(kin) trailerin perusteella. Ei oikein tunnu Trek-tyyppiseltä tieteiskerronnalta vaan lähinnä geneeriseltä action-räiskinnältä, joka olisi kummastuttanut Gene Roddenberryä. Voin olla tietysti väärässäkin ja sarja keskittyy muuhunkin, mutta ei tämä mitään suurta Trek-elämystä tunnu lupaavan.
   
 16. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Osaako joku sanoa, mihin väliin ST tarinaa tämä sarja menee? Suoraan edellisten perään? Aloitin katsomaan tuossa taannoin sarjaa kronologisessa järjestyksessä. Nyt olen saanut EP:n katsottua (kauheeta paskaa näytteleminen ajoin, tarina ok mitä nyt täyte jaksot meinas pilaa kaikki kaudet) ja siirtynyt originaalin pariin.

  Okei eli olinkin oikein reipas ja googlasin asian. Sarja sijoittuu siis 10 vuotta ennen original seriesia joten taidan mennä vaan eteen päin. Sarjassa tuskin nähdään Enterprisestä ketään, ehkä T'Pol on vielä hengissä, mutta epäilen. Spockia tuskin nähdään, sillä Leonard on lopettanut jo näyttelmisen enkä usko enää palaavan Spockin rooliin. En myöskään usko, että digitaalisesti tuo Spockia takaisin, koska maksanee tuotannollisesti likaa.
   
 17. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
  Lainaus:
  Voihan sen noinkin ilmaista kun Nimoy on kuitenkin ollut jo sen yli 2 vuotta kuolleena. Ja tuskin muutenkaan kasikymppinen Nimoy esittäisi parikymppistä Spockia. Sen sijaan nuoremmaksi maskeerattu Zachary Quinto, tai ihan joku uusi näyttelijä lähempänä oikeata ikää, voisi piipahtaa Spockin roolissa. Sarekhan tuossa sarjassa on ja yksi uusista päähahmoista on Sarekin vulcanina kasvattama ihmistyttö eli Spockin adoptiosisko.
   
 18. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Huomenna lävähtää sitten pilotti Netflixiin. Odotukset on kyllä aika vähäiset, mutta toivotaan nyt parasta.
   
 19. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Lainaus:
  Sama juttu täällä, ei ole odotukset kovin korkealla. Mutta pitäähän tuo katsoa.
   
 20. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
  Hmmm... Hieman erilainen Trek-sarja, mutta ei kuitenkaan huono. Modernimpi. Galactica-maisempi. Annetaan vielä mahdollisuus ainakin parin jakson verran tai kauden loppuun asti.
   
 21. Vanha Len Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boners
  Lainaus:
  Eka jakson katsoin ja kyllä mä pidin. Tai oikeastaan scifi lähes kakissa mudoissa viehättää. Kyllä mä tulen tsekkaamaan tästäkin kaiken mahdollisen. Toka episodi sitten illalla maanantaisaunan jälkeen.
   
 22. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Osaisko joku linkittää jutun siitä miksi Klingonit näyttivät tältä eivätkä TNGn Klingoneilta
   
 23. Nosebleed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, San Jose Sharks
  Lainaus:
   
 24. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Noniin, kaksi ensimmäistä jaksoa takana. Ensin analyysiä/nörttimäistä nillitystä, mutta kerta trekkiketju niin se sallittakoon (ja spoilaa molemmat jaksot):

  Eihän Trek ikinä ole ollut erityisen "kovaa" scifiä, mutta edes joku sisäinen logiikka pitäisi silti säilyttää. Heti alussa tuli hirveän iso naamapalmu - ok, on iso hiekkamyrsky, ei skannerit toimi. Ei siinä mitään. Mutta miten jonkun kuvion käveleminen hiekkaan auttaisi tuossa, miten alus tuollaisen havaitsisi jos muutenkaan ei saada kunnon signaalia planeetan pinnalle (ja eikö myrsky peittäisi kuvion alleen jokseenkin välittömästi)? Ja mistä lähtien tuollaisen kokoluokan alukset ovat olleet ilmakehässä, varsinkaan noin lähellä pintaa, ellei tulla alas kovaa ja korkealta? Ihan tietoisesti avaruudessa nuo rakennetaan. Toki piti vain saada jollain tavalla alkutekstit potkaistua käyntiin, mutta tuosta iso miinus.

  Kapteenin kuolema oli aika "meh". Ymmärrän, että tuossa yritettiin saada draamaa aikaiseksi, mutta ei se vain toimi niin että esitellään ensin hahmo ja seuraavassa jaksossa tapetaan se. Ei katsojalla ole mitään tunnesidettä tapahtumiin, vaikka näytettäisiinkin muutama flashback että mitä kävi joskus muinoin. Mutta toki tässä pedataan Michaelille istuinta kapteenin pallille - niinhän tässä tulee käymään, aika ilmiselvää tuo.

  Klingonien uudesta lookista en oikein tiedä mitä mieltä olisi, mutta onpahan tuo ulkoasu muuttunut aika paljon vuosien varrella. Kuka muistaa miltä ne näytti siinä ihan alkuperäisessä sarjassa? (linkki kuvankaappaukseen OG Trekistä) Eli tuo ei ainakaan allekirjoittanutta haittaa. Sen sijaan positiivista, että heti näin sarjan alkumetreillä tulee ihan selkeä konflikti mistä lähteä liikkeelle. Aikaisemmin ollaan saatu odottaa "pääjuonta" jopa useampi kausi, nyt on (ainakin osin) selkeä motivaatio tapahtumille. Premissi siis toimii, siitä plussaa.

  Ja nyt menee oikein pilkunviilaamiseksi, mutta yksi asia on vituttanut ihan siitä lähtien kun TNG pyöri telkkarissa ensimmäistä kertaa: eikö vieläkään termille "first officer" ole keksitty muuta vastinetta kuin "försti"? Jotenkin tuo on vain niin kökköä. Mutta se nillityksestä.

  Silti, mieluummin tuota katsoo kuin Enterpriseä ainakin ensi alkuun, ja mukavaa että on jotain muutakin HDR-materiaalia Netflixissä kuin ne harvat omat sarjat. Saapi silti nähdä kuinka pitkäikäinen tästä tulee. Netflix on tosiaan ostanut kv-levitysoikeudet ja varmasti maksanutkin niistä jonkin verran. Mutta jenkeissä CBS suuressa viisaudessaan on päättänyt, että vain eka jakso tulee telkkarista, sen jälkeen loput on nähtävissä "CBS All Access"-streamauspalvelusta. $6/kk mainosten kera tai $10 ilman, ja ilmeisesti ei siellä hirveämmin muuta sisältöä ole. Foorumien perusteella keskimääräinen mielipide on "pitäkää tunkkinne" ja/tai "lataan sitten torrentin".
   
 25. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat